פורום פסיכיאטריה ילדים ובני נוער - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הילד אמור
    סיגל
    04/11/2011

להיכנס למסגרת בית ספר מאור בטירת הכרמל עקב שאינו יכל להישתלב בבית ספר רגיל הוא כל הזמן מדבר על אובדנים האם זה ייתכן שביגלל שבאותו הזמן שהוא אצל המאבחן כתוצאה מהלחץ של הסבא והאבא הוא יישנה את דיבורו ואז המאבחן יכל ליטעות איני יודעת מה לעשות בעלי אמר שלא אגיד כלום לא לרווחה לא לרו פאה לא ליועצת לא למורה
    אני בלחץ עכשיו אמרתי לבעלי כי אם הוא יאבחן שהוא בסדר כביכול האם הוא ייקח אחריות בעוד כמה שנים שהילד יהיה בצבא וייקח נשק, או ליותר מאוחר שהילד לא יסתדר זה מעוד מקומם אותי אנחנו אצל ד"ר קוטליאר מזה כ 5 שנים והמצב של הילד מתנדנד כשכל פעם שיש נסיגה אז זה נהפך יותר גרוע הוא אינו רוצה לצאת אם אף אחד התנהגיות מוזרות מה עליי לעשות גם בעלי סובל בעצמו מחרדת נטישה לוקח קלונקס וטרזידול תודה על התשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הילד אמור

הוספת תגובה

• הילד אמור - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    04/11/2011

לסיגל שלום

מי שאחראי לילד זה את והאב ביולוגי במידה ויש לו אפוטרופסות.באם יש אי אחידות בינכם ביחס לטיפול רצוי לשב זאת על ידי חוות דעת רפואית נוספת.
    כמובן שהמתח שאת מתארת עלול והוא בוודאי גם מקרין על הילד .

בהצלח
    ד"ר סמואל אליהו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילד שלי סובל מסכיזופרניה
    סיגל
    04/11/2011

מטופל מזה כ5 שנים עם דיספרקציה 15
    ועוד קלונקס ותרופה נגד עוויתות בפנים
    בעלי ואביו רוצים שרופא אחר יאבחן אותו, החשש שלי זה שהרופא יאבחן משהו אחר האם יכל להיות הילד מוכר גם בבטוח לאומי

האם זה אפשרי הוא מטופל על ידי דוקטור קוטלייאר מנהלת מחלקת בטירה

הוספת תגובה

• הילד שלי סובל מסכיזופרניה - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    04/11/2011

שלום

ביטוח לאומי עובד לפי אבחון מעודכן.
    אבחנה נוספת במצבים אילו תמיד נחוצה ואף מבורכת.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילדה שלי מאיימת עליי!!הצילו
    גלית
    02/11/2011

שלום,
    אני חייבת עזרה דחוף !!יש לי ילדה בת 17 שמאיימת עלי!!אני לא רוצה אותה בית. היא בד"כ בפנימיה.מחר היא אמורה לחזור. אני לא מעוניינת בקשר איתה. למי לפנות SOS???
    משטרה??רווחה???

הוספת תגובה

• הילדה שלי מאיימת עליי!!הצילו - תגובה

ד``ר אליהו סמואל
    02/11/2011

לגלית שלום

אין ספק שקשה לך. הילדה מגיבה מתוך קשייה ואת עדין האמא של- אי אפשר להתפטר מתפקיד אמא. חשוב שתפני לפנימיה למנהל או לעובד סוציאלי שם ותקבלי את העזרה הנחוצה ובמהירות. תגובת דחיה ביחס לביתך רק תגביר את עוינותה.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שנתיים שלא עוזר
    רון
    30/10/2011

ילדתי בת כ 11,מטופלת מזה שנתיים אצל פסיכולוג עקב התקפי זעם,ואובססיביות מסויימת (סירוק שיער זמן רב מאוד,הכנת שיעורים זמן רב מידי מחיקה וכתיבה בשנית עד שהכל יוצא מושלם).הדבר העיקרי - הוא שהילדה מסרבת לאכול מה שהאם מכינה במשך כמעט שנתיים! לילדה אין הסבר מדוע היא איננה אוכלת את האוכל שלה,בכל מקום אחר אן לה שום בעיה,אין לה בעיה שאני אכין לה אוכל , רק לא שהאם תכין.אם אפילו אשתי תמזוג לעצמה אוכל (שאני הכנתי) , הילדה לא תוכל מאותו אוכל .
    הדבר הינו בלתי נסבל , וגורם למריבות אמוציונאליות חזקות ביותר בין כל בני המשפחה.לאחרונה הוצע טיפול פסיכיאטרי בפרוזאק.קראתי שלא מומלץ לתת טיפול זה בילדים מתחת לגיל 12 , וכמו כן שיכולות להיות תופעות לוואי .יש לציין שהפסיכיאטר אמר שלא מדובר במקרה קלאסי , אבל שהוא מציע לטפל בתרופה .
    בעבר ניסינו איזו תרופה הומיאופטית שלא הועילה בכלום ( אולי לכיסו של אותו הומיאופט)
    המצב הינו בלתי נסבל והייתי מעוניין לדעת אם בכלל נתקלתם בתופעה כזו אי פעם של ילד שלא אוכל מה שאימו מכינה לו (לא תינוק .... אלא בגיל כזה בוגר)
    מה דעתכם על טיפול תרופתי , אילו עוד אלטרנטיבות יש ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול שנתיים שלא עוזר

הוספת תגובה

• טיפול שנתיים שלא עוזר - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    30/10/2011

תרופות בהחלט אינם "סוכריות" ולפעמים יש תופעות לוואי. ברוב הילדים תופעות הלוואי הן מעטות ולא קשות ואם תהיו במעקב פסכיאטרי רציף זה יאפשר מעקב גם על נושא תופעות לוואי אם יהיו. אגב פרוזק ניתן לתת מגיל 8 ולפעמים נותנים גם בגיל יותר צעיר. תלוי במצב , בחומרה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורים לילדים
    ענת
    28/10/2011

שלום,
    מה קורה במקרה שהילד קיבל כדורים אצל פסיכיאטר אך לא מוכן בשום אופן לקחת אותם? האם יש מה לעשות במקרה זה?

לקביעת תור
    סגירה
    כדורים לילדים

הוספת תגובה

• כדורים לילדים - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    28/10/2011

אם הילד מתקשה להבין את קשייו שבגללם הוא זקוק לטיפול חשוב שהנושא הזה יהיה חלק מהאג'נדה הטיפולית אצל איש המקצוע . לפעמים מדובר בתהליך ולא בפגישה אחת. בסופו של דבר מסתבר שאם ילדים מרגישים שהם משתפרים בהשפעת הכדור לדוגמה ריטלין הם מבקשים אותו בעצמם ואפילו מזכירים להורים לתת להם את התרופה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

ענת
    28/10/2011

קודם כל תודה רבה על המענה המהיר,
    אך במקרה הנ"ל הילד עבר לא מעט טיפולים אצל מס' אנשי מקצוע ולאחר שלקח כדורים במשך תקופה מסוימת החליט שהוא לא מסכים לכך מתוך עניין של "דווקא".
    הילד במצב נפשי לא טוב ואם לא יחל לקחת את הכדורים שוב פעם אני חוששת מה יהיה איתו.
    מה עושים במקרה כזה? היכן ניתן לקבל עזרה כשילד מתעקש לא לקחת את הכדורים למרות שאין ברירה אחרת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    30/10/2011

אין פתרון אחר מלבד טיפול. לא ניתן לטפל בילדים בכח בניגוד לרצונם אלא אם קיים סיכון לחייהם. במסגרת הדרכת הורים תקבלו כלים כיצד להביא את הילד לטיפול בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מודאגת
    אמא מודאגת
    27/10/2011

שלום

היום הבת שלי, כתה ג', ילדה נורמטיבית, חברותית וחמודה בלי שום בעיות מיוחדות
    או חברתיות. היום סיפרה לי שיש לה הרגשה שהיא חייבת לקפוץ מהחלון.........
    אני נכנסתי ללחץ.
    יש לה הרגשות לפעמים (כך היא מספרת) שהיא חייבת לגעת, נניח, בשולחן או
    במשהו אחר.

מה לעשות.............

לקביעת תור
    סגירה
    אמא מודאגת

הוספת תגובה

• אמא מודאגת - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    30/10/2011

חשוב ביותר לפנות לבדיקה פסכיאטרית בהקדם האפשרי כדי לשלול הפרעה כפייתית OCD הפרעת דכאון והפרעות אחרות. הרגשה שכזו מחייבת התייחסות מהירה ללא דחיות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת מסגרת חינוך מתאימה
    אילנית
    21/10/2011

כיצד מתאימים מסגרת לימודית לילד שסובל מ PDD אך יש לו יכולת קוגניטיבית גבוהה הרבה מעל לממוצע ? האם השמה בחינוך המיוחד תוך התעלמות מצרכיו הבלתי פוסקים לאתגרים אינטלקטואליים עלולה ליצור אצלו שעמום ואולי אף לבעיות התנהגות ? האם נכון יותר להשימו במסגרת רגילה עם סייעת ולספק את הטיפולים באופן פרטי מחוץ למסגרת הלימודית ?

לקביעת תור
    סגירה
    בחירת מסגרת חינוך מתאימה

הוספת תגובה

• בחירת מסגרת חינוך מתאימה - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    23/10/2011

רוב הילדים עם תפקוד גבוה לומדים במסגרת רגילה עם סייעת צמודה והתאמות . כמובן תלוי בהרבה גורמים נוספים אם לילד הפרעות התנהגות לעיתים יש צורך להעבירו למסגרת מיוחדת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת קשב והיפראקטיביות בילדי PDD
    אילנית
    21/10/2011

כל תרופה מקבלת התוויה ספציפית לאיזו מטרה רפואית יש ליטול אותה. האם ריטלין וריספרדל נועדו לטיפול בסימפטומים של הפרעת קשב והיפראקטיביות בילדי PDD או שהשימוש בהן "שאול" מהפרעות אחרות עם סימפטומים חופפים ?
    האם נעשו מחקרים בילדים בגילאי 3-9 שאובחנו PDD עם סימפטומים של הפרעת קשב והיפראקטיביות אשר ממליצים על שימוש בריטלין ובריספרדל לטיפול גם בסימפטומים חופפים אצל ילדי PDD ?

הוספת תגובה

• הפרעת קשב והיפראקטיביות בילדי PDD - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    23/10/2011

בהחלט יש מחקרים בנושא הטיפולים התרופתיים
    הם תמיד לסימפטומים ולא להפרעה הבסיסית.
    אצל ילדים עם PDD בד"כ טיפולים עם ריטלין גורמים ליותר תופעות לוואי מאשר ילדים עם הפרעת קשב בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קולות בראש
    הדר
    12/10/2011

שלום,קוראים לי הדר.
    יש לי תופעה כזאת שתמיד לפני שאני הולכת לישון אני שומעת קולות של אנשים שאני מכירה.(בדרך כלל אנשים שדיברו איתי במהלך היום) אני לא יודעת אם זה משהו נורמאלי...

לקביעת תור
    סגירה
    קולות בראש

הוספת תגובה

• קולות בראש - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    14/10/2011

שלום רב הדר
    זו תופעה שיכולה לקרות במיחד אצל ילדים רגישים. כדי להיות בטוח שהכל בסדר למרות שלא נראה לי שישנה בעיה כדאי בכל זאת להתייעץ עם פסיכולוג או פסכיאטר. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעית קשב וריכוז
    ossy
    07/10/2011

שלום
    בני בן ה-9 אובחן כ ADHD לא הצליח במבחן טובה ולאחר ריטלין היתה אפילו הרעה בתפקוד. הוא ילד מאד אמפולסיבי ויש לו קשיים חברתיים. הילד הוא ילד מחונן.
    הרופא אמר שהוא לא מגיב לרטלין לכן המליץ על ריספרדל במינון של 0.5 מנה ליום.בכדי לטפל ב H ובאמפולסיביות של הילד.
    אני מאד חרדה לגבי ההשלכות של נתינת תרופה פסיכוטית לילד כל כך קטן. האם אין תרופה אחרת שאפשר לתת לילד? אפילו שהיא לא בסל.או תרופה אלטרנטיבית?

תודה
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה
    בעית קשב וריכוז

הוספת תגובה

• בעית קשב וריכוז - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    09/10/2011

יש כמובן סוגים רבים של תרופות שהם לא בסל הבריאות שווה לנסות אך יכול להיות שלעיתים צריך גם את השילוב של הריספרדל. ריספרדל במינונים נמוכים היא לא תרופה אנטי פסיכוטית. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחנה
    רעות
    07/10/2011

איך מתנהג פעוט בן שלוש שמאובחן עם פי די די? מה ההבדל מאוטיזם? האם תוכל לתת דוגמאות להתנהגות שמאפיינת פי די די?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    אבחנה

הוספת תגובה

• אבחנה - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    09/10/2011

קשה לענות בצורה מעמיקה לשאלתך. מדובר בהרצאה מורכבת. בכל מקרה יש כאן קצת על הנושא, אספרגר, פי די די ואוטיזם (אנחנו מדברים על הפרעות בספקטרום של ההפרעות התקשורתיות והיחסים החברתיים).

אין קנה מידה אחיד המוסכם בין העוסקים בתחום לקביעת אבחונו של אדם כאיש תסמונת אספרגר. בשל כך, ייתכנו מקרים מסוימים אשר חלק מהמאבחנים יגדירו אותם כאוטיזם בתפקוד גבוה ומאבחנים אחרים יגדירו אותם כאספרגר. זאת, בשל בלבול מושגים החל לפעמים בין שתי ההפרעות (ישנם אנשי מקצוע אשר אינם רואים טעם בהפרדה בין 2 האבחונים) על אף קיום קווים ברורים המבדילים בין אוטיזם לאספרגר. מנגד, קיימים אנשי מקצוע אשר בשל ההבדלים בין אספרגר לאוטיזם אף מתנגדים לדעה המקובלת, כי אספרגר מהווה חלק מהפרעות PDD. גם לגבי הקצה הנוירוטיפיקלי (נוירוטיפיקלים הוא כינוי רווח לאנשים אשר אינם אנשי הקשת האוטיסטית) של "גבולות התסמונת" אין תמיד הסכמה ואנשים מסוימים יכולים להיות מאובחנים על ידי חלק מהמאבחנים כאנשי התסמונת ואילו על ידי מאבחנים אחרים כ"נורמליים, אך מעט שונים".

כאשר מנסים לאבחן תסמונת אספרגר, יש לאמוד, בין השאר, את הממצאים ביחס למקובל בגילו של הנבדק - מכיוון שלכל גיל ייתכנו לעתים נורמות אחרות באשר לתחומי עניין, תוכן הקשרים החברתיים וכו'. בדרך כלל הסימפטומים יובילו גם לבעיות בתחום התעסוקתי.

על אף חילוקי דעות בין החוקרים לגבי גבולות התסמונת ומאפייניה, ניתן עדיין לדבר על סימפטומים מינימליים מסוימים אשר צירופם - יחד או רובם הגדול, וקיומם במידה חזקה ובאופן מתמשך דיים - עשוי להביא אדם לידי אבחונו כאיש התסמונת, לאחר שלילת אבחנות אחרות , ובפרט אוטיזם או הפרעת pdd אחרת. את הסימפטומים הללו ניתן לחלק לשלוש קטגריות עיקריות: קשרים ותפקוד חברתיים, תקשורת חברתית ובין אישית וכן תחומי עניין, פעילות ושגרה. על אף שקטגוריות אלו זהות לאוטיזם, הרי שעל סמך ההבדלים בין שתי ההפרעות, יאובחן אדם כאיש תסמונת אספרגר ולא כאוטיסט. להלן פירוט הסימפטומים המינימליים לאבחון על פי הקטגריות שלהם:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בקריאת הקודים החברתיים
    מיי
    04/10/2011

שלום,אני אמא לנער בן 11 הסובל מהפרעות קשב וריכוז ועם זאת הוגדר כמחונן.
    הוא לא טופל בכדורים עד כה כי הוא מאד רגיש לתופעות הלוואי.
    כל השנים היה קשה בבית הספר - לא מבחינת הציונים אך מכל שאר הבחינות.
    תמיד היה "מרחף " קם מתי שרצה ,דיבר באמצע שעור על דברים שעלו בראשו מבלי קשר לשעור,התנהל בקצב משלו ובחוסר ארגון מוחלט.
    תמיד יחנו זאת כחלק מהפרעת הקשב.
    היום ,שהוא כבר מתבגר , החלו לאמר לנו בבית הספר שיש לו בעיה בקריאת הקודים והנורמות החברתיות.
    הוא יודע מה נכון לעשות אבל לא משליך זאת על עצמו.
    לא לוקח אחריות על מעשיו .ולא ברור אם הוא מודע להם או שבאמת הוא פועל בטבעיות ולא מודע להתנהגותו המשונה.
    יש לציין שהוא נוטה בשנים האחרונות להגרר ולהיות "זנב לשועלים" .עושה מעשים לא מכובדים,יורק,מקלל חלשים ממנו,וגם כאן הוא לא מוכן להודות בהתנהגות חריגה או מוגזמת.

אני לא יודעת כיצד להתמודד עם מה שנאמר לי בבית הספר. למי לפנות ?
    יש אבחון לתופעות כאלה?
    אציין כי בעבר נעשה לו אבחון של אספרגר והוא יצא בסדר גמור.
    תודה מראש

הוספת תגובה

• בעיה בקריאת הקודים החברתיים - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    04/10/2011

לדעתי כדאי להגיע לאיבחון פסכיאטרי ,לשלול שוב אספרגר ובהחלט גם לטפל בהפרעת הקשב שלו אם אובחנה. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושות ניתוק ... קצר ...
    אביבה
    04/10/2011

שלום רב,,
    שקד שלי בת 14.5 ומתלוננת על תחושות של ניתוק בחלק העליון של הראש, מן איבוד התמצאות ממש לשניות אחדות , היא ילדה מאוד פעילה, רקדנית ויומה עמוס ממטלות - עברנו בדיקות דם כולל ספירת דם...רופא משפחה אמר שהבדיקות בסדר, פנינו לדיטן על מנת לסדר את התזונה שלה והיא בהחלט לקחה על עצמה וחל שיפור, התלונה לגבי נושא הודעתי - ניתוקים - קצר אין לי מושג כיצד לתאר זאת הולך ובא ואף מופיע בתדירות גבוהה יותר. לאן לפנות, איזה רופא צריך לטפל בה, איזה בדיקות וכד'..

לקביעת תור
    סגירה
    תחושות ניתוק ... קצר ...

הוספת תגובה

• תחושות ניתוק ... קצר ... - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    04/10/2011

אני מציע שתגיעו לנוירולוג. האם בוצעה בדיקת EEG ? במידה וכל הבדיקות הרפואיות תקינות כדאי גם להתייעץ עם פסכיאטר ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביה"ס
    רויטל
    03/10/2011

שלום , בני בן ה-6 מזה כשבוע וחצי בוכה מערב לפני יום הלימודים וממשיך בבוקר שלמחרת בטענה כי לא רוצה ללכת לבית הספר, יש לציין בכי היסטרי לא מוכן להכנס בשער בית הספר , חשוב לציין שבתחילת השנה הכל היה בסדר המורה שלו זו מורה שהוא כבר מכיר למרות שזה כיתה א, הוא הכיר אותה כבר בחט"צ, התפנית בהתנהגותו רק בשבוע וחצי הראחרונים, הוא לא מספר מדוע הוא לא רוצה ללכת לבית הספר, הוא טוען כי הוא רוצה את אמא באופן קבוע.
    חשוב שהילד מביע רגש מאוד קשה עם הרבה בכי , סוג של חרדה ממשהו, במשך היום מתוך 5 שעות לימוד הוא בוכה 3.5 שעות בישיבה בכיתה , המורה והיועצת מנסים לדבר איתו הוא לא משתף פעולה , לא פותח חוברות ומחברות ללמוד , הוא מתכנס בעצמו ובוכה, המורה בשיתוף עם היועצת מבקשת כן להביא אותו לביהס למרות ההתנגדות ושכן ישב בכיתה , גם אם הוא בוכה,לא לוותר.
    האם אני נוהגת נכון כאשר אני לוקחת אותו בכח, ומה אני צריכה לעשות כדי לעזור לו , אני אובדת עצות. וברור לי שהילד זקוק לעזרה.
    תודה
    מצורפת תמונה של כפיר עם אחותו בת השנתיים , בנוסף לכפיר אחים תאומים בני 8

לקביעת תור
    סגירה
    ביה"ס

הוספת תגובה

• ביה"ס - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    04/10/2011

שלום רב לך
    ברור שהילד במצוקה והתגובה החרדתית שלו מעידה על כך. חשוב לפנות בהקדם לאיבחון וטיפול כדי להבין מדוע מגיב הילד בחרדה שכזו שלא היתה קודם לכן. אני לא בטוח שצריך לקחת בכח את הילד אם יש התנגדות כזו קשה . לעיתים אנו פועלים באסרטיביות ומנסים לא לוותר לילד אולם נראה לי שעם הילד שלך הייתי פועל בצורה שונה. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה - דאגה לאחות קטנה
    אני
    01/10/2011

שלום, יש לי ילד בן 7 וילדה בת 4. כאשר הילדה היתה בת שנתיים, היא נכנסה בטעות למעלית והתחילה לעלות ולרדת במעלית לבד. (אציין שהיה זה בשעת בוקר בדרך לעבודה, וביקשתי מבני שהיה אז בן 5 שיישאר איתה לשנייה ליד המעלית כי נכנסתי הביתה, הילד הלך אחרי וכך בעצם היא נכנסה למעלית, אני האשמתי אותו בכך וצעקתי עליו וכאן הכל מתחיל - ברור שטעיתי ואח"כ גם הסברתי לו שאני היא האשמה כי גם הוא ילד ואני זו שהייתי צריכה להישאר איתם), היום כאמור בני בן 7 ומאז הוא בחרדות שמא יקרה לאחותו משהו, הוא מבטל את עצמו ונותן לה כל מה שהיא רוצה, רק שיהיה לה טוב ושהיא לא "חלילה" תבכה... הוא לא מפסיק להאשים את עצמו על המקרה שקרה במעלית, הוא נהיה קלסטרופובי בכל פעם שנכנסים למעלית, לא מוכן לסגור דלתות (חדרים, שירותים וכו'), מגונן על אחותו בכל הזדמנות (בגן שעשועים הולך אחריה ולא משחק עם חברים - לדוגמא), היו מקרים שאף החזיק אותה ולא נתן לה ללכת. היינו בטיפול פסיכולוגי, הפסיכולוג ניפגש פעם אחת עם הילד ועוד 3 פעמים איתנו, ההורים. נתן לנו מס' כלים כיצד להתמודד, כמו להחזיק אותו (אפילו פיזית אם צריך) כאשר הוא שואל איפה היא, ז"א להגיד לו שזה לא עניינו, שאנחנו, ההורים יודעים איפה היא וממש לא לענות לו ע"כ, לתת לו להתמודד עם הפחד. הסברנו לו שאנחנו דואגים לה כמו שאנחנו דואגים לו ושזה לא תפקידו, שהוא יכול לשחק עם חברים והוא לא צריך לשמור עליה. זה עבד לתקופה מסוימת ועכשיו זה חזר שוב ולדעתי כרגע, המצב גרוע יותר !!! הכל התעצם, אתמול הוא נכנס להתקף חרדה שבעלי ממש נאלץ להחזיק אותו פיזית ולא נתן לו לצאת מהבית כדי לראות איפה אחותו (שהחליטה להישאר ליד המעלית ולא להיכנס הביתה כי כעסה על משהו), הוא השתולל, והתחיל לצרוח את השם שלה כדי שהיא תיכנס הביתה, רק כשהיא נכנסה, הוא נרגע. אציין בנוסף שבפעם הקודמת היו לו "טיקים" של כיחכוחים מהגרון ואחרי הטיפול הפסיכולוגי זה נרגע, כעת, חזר שוב. הרבה פעמים אנחנו שמים לב שהוא מבקש ללכת איתי או עם בעלי לבד ושהאחות לא תבוא, ברור לנו שזה מקל עליו שהיא לא איתו. חשוב לי לשמוע דעה נוספת על העניין ומה צריך לעשות כרגע. הוא ממש אובססיבי לאחותו.

הוספת תגובה

• התקפי חרדה - דאגה לאחות קטנה - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    02/10/2011

כמובן שקשה לתת תשובה מעמיקה באינטרנט למרות שבהחלט יש כאן היבטים רבים פסיכולוגים , משפחתיים . לדעתי כדאי לשקול גם טיפול תרופתי בנוסף לטיפול הפסיכולוגי בכדי לעצור את מעגל החרדות (פוסט טראומה). בד"כ רוב רובם של הילדים לא נוטלים תרופות לאורך זמן וזה זמני בלבד. לאור הניסיון הרב של טיפול פסיכולוגי שווה לנסות ערוצים חדשים. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה