פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איחור התפתחותי
    ליטל
    18/02/2010

שלום רב,

בפתח דברי אציין כי פנינו כבר למכון התפתחות הילד, אולם נאלץ להמתין לתורים שנקבעו עבורינו.
    בני בן 3 ו-4 חודשים, מתקשה במספר תחומים:
    שפה - בעיות היגוי - יש לו אוצר מילים עשיר אבל לא מבטא נכון. לפני שבועיים עבר ניתוח הסרת אדנואידים וכפתורים לאחר שאובחנה ירידה של כ-20% בשמיעה.
    בנוסף, סובל מריור מגיל אפס, לא ברור מה המקור. הניתוח לא עזר.
    מוטוריקה עדינה - מחזיק מספרים לא נכון ולא מצליח לגזור, מחזיק עיפרון עם האגרוף.
    מוטוריקה גסה - רק לפני מספר שבועות החל לקפוץ, קופץ במקום בלבד ולא ממדרגה למשל. אינו רוכב על אופניים (אופניים לפעוטות). מצליח לסובב את הפדלים סיבוב אחד בקושי.
    עושה רושם שהוא מפעיל כוח אבל התנועה לא מאורגנת לא עדינה דיה.
    מלבד זאת, אני מזהה התנהגויות שאינן הולמות את גילו כגון חוסר יכולת להתמודד עם כישלון (אם נופל לו למשל הממתק על הרצפה הוא מתפרץ בבכי גם אם אני מבטיחה לקנות לו חדש. עצם הכישלון מרגיז אותו).
    קושי רגשי - דמויות מצויירות בטלויזיה מפחידות אותו מאוד.
    חוסר תגובה - לעיתים הוא פשוט לא עונה כשמדברים אליו.
    בתחומים מסויימים הוא מאוד מוכשר - כמו תפיסה חזותית, מבחין היטב בפרטים קטנים מאוד, מתמצא היטב במרחב, מרכיב פאזלים מגיל מאוד צעיר. וכל מה שקשור למוח ימין פשוט מושלם.
    עלי לציין כי הוא עבר משברים לא פשוטים בחודשים האחרונים (מעבר לעיר אחרת, גן חדש, אמא שואשפזה אישפוז ארוך וחזרה הביתה עם תינוקת..)
    שאלתי היא האם מדובר בבעיה נוירולוגית? האם זה ליקוי למידה?
    מה ניתן לעשות כדי לעזור לו?

תודה רבה מראש,
    ליטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איחור התפתחותי

הוספת תגובה

• התפתחות

ד''ר מיקי הר-גיל
    18/02/2010

ליטל שלום
    יש צורך בהערכה כוללת לפני מתן תשובה על שאלה מורכבת זו
    סביר שמדובר באיחור התפתחות במספר תחומים הדורש טיפול ויסתדר עם הזמן
    התאזרי בסבלנות עד למפגש בהתפתחות הילד
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחנה בצבעים
    תמר
    17/02/2010

בתי בת שלוש וחצי ועדין אינה יודעת לזהות צבעים אפילו את שלושת הצבעים הבסיסים.
    לצבעים בגוונים אדום וורוד היא קוראת בת, ולצבעים כהים היא קוראת בן. האם צריך לגשת לבדוק אולי יש לה קושי בזיכרון?

לקביעת תור
    סגירה
    אבחנה בצבעים

הוספת תגובה

• אבחנת צבעים

18/02/2010

תמר שלום,
    כנראה שיש לבתך בעייה. היא עשוייה לנבוע מקושי באבחנה עצמה, וזה מצריך בדיקה של רופא עיניים או אופטומטריסט מומחה, או בזכרון, אם כי - לו היתה בעייה כללית בזכרון, היית חשה בקושי גם במושגים אחרים. (כמו למשל שמות של צורות).
    לעצתי, התחילי בבדיקה של אופטומטריסט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התהפכות והתפתחות
    סמדר
    17/02/2010

שלום
    יש שני נושאים שהייתי רוצה להתייעץ
    1.אופיר בת 5.5 חודשים ילדה פעילה וחייכנית מרימה ראש כבר מלידה נמצאת הרבה על הבטן ואוהבת את זה אך רק אתמול התחילה להתהפך וגם רק לצד ימין האם זה בסדר ?
    אני גם מרגישה שהיא לא גמישה אני רואה תינוקות שהם כמו גומי מביאים את הרגל לפה היא לא כזו קשה לה אני עושה לה תרגילים מביאה את הרגליים שלה קדימה ומזיזה אותם מצד לצד והיא נהנת איך אני עוזרת לה להתפתח על מנת לא לגרום לעיכוב להמשך הדרך?

לקביעת תור
    סגירה
    התהפכות והתפתחות

הוספת תגובה

• גמישות

18/02/2010

שלום אמא יקרה,
    אני מציעה לבקש הפנייה לפיזיותרפיסטית התפתחותית, אשר תבדוק את הילדה מבחינת כוח השרירים, ותדריך אותך במידת הצורך, לתרגילים או לטיפול.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה ן-3 חודשים מרפס - לד"ר מיקי
    נ
    17/02/2010

שלום ד"ר יקר

ביתי בת שנה ושלושה חודשים מגיל 8 חודשים לערך עומדת גוררת כיסאות מתפסת עולה מדרגות בעמידה עם אחיזה ג'דאית אמיתית אך עדין לא הולכת מה עליי לבדוק ומה הסיבות שגורמות לתינוק לא ללכת ללא אחיזה? שאלה הבאה רופא הילדים אמר שעדין המרפס לא נסגר מה זה אומר ולמה? ושאלה הבאה HB 11 נמוך, בסדר?

הוספת תגובה

• התפתחות

ד''ר מיקי הר-גיל
    18/02/2010

נועה שלום
    נראה שבתך מאוד קרובה להליכה, עד גיל שנה וחצי אין צורך בבירור . סבלנות.
    מרפס קדמי נסגר אצל רוב הילדים עד גיל 18 חודשים, צריך לראות בהוא הולך וקטן עם הזמן , המוגלובין 11 זה גבולי שי כאלה שממשכים לתת ברזל יש הנותנים כלכלה עתירת ברזל ( בשר אדום בעיקר להכניס הרבה למרק לטחון ולתת)
    בהצלחה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התהפכות
    הילי
    17/02/2010

שלום בני כבן חצי שנה זוחל אחרונית עד שרגליו נתקעות בקיר ואז מרים את גופו ומתקדם קדימה.
    בגיל 4חודשים התהפך מספר פעמים מהבטן לגב והפסיק .התהפך פעם נוספת בגיל חמישה וחצי חודשים .
    האם זה תקין?
    האם כדאי כבר עכשיו לעודד את ההתהפכות ע"י תרגילים?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    התהפכות

הוספת תגובה

• התהפכות

17/02/2010

הילי שלום,
    נראה לי שילדך פעיל ומתקדם. לא כל התפתחות היא "לפי הספר". טווח הנורמלי הוא רחב, והילד שלך אינו חריג. אין צורך "לאמן" אותו להתהפך. הוא יעשה זאת באופן ספונטאני.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות
    יעל
    16/02/2010

שלום,

מתייעצת בקשר לילד בן 1.8. הגדרנו אותו כילד עם מזג קשה. בטיפת חלב נאמר שיש גם גמישות יתר, אבל בסה"כ כן נראה שמשיג את אבני הדרך ההתפתחותיות. בכל מרה יש לנו תור לאורתופד לבדיקה.
    בזמן האחרון התחיל להרביץ. בחלק מהמקרים זה נראה לי שהוא פשוט לא יודע להשתמש בגוף שלו. למשל יכול להשכב עם הגוף על כלב, תינוק. ובחלק מהמקרים כשהוא עצבני (וזה קורה מספר פעמים ביום), וממש 'מתפרק' ויכול לתת מכה עם היד (למשל בראש של התינוק, על הרגל שלי).זורק דברים, ולא מסוגל לשלוט על עצמו. הוא יודע שזה אסור אז לפעמים עושה 'טובה' עם היד אחרי שהוא עושה את זה.
    אני לא כל כך יודעת מה לעשות כשזה קורה.האם נכון לשים ב'לול למספר דקות' שירגע בפעוטון המטפלת אמרה שהיא מושיבה על כסא אחרי שהוא מרביץ אבל לא נראה לה שהוא מבין. מה לעשות? אני לא רוצה שהוא יקבל 'סטיגמה' של הילד הרע...

בתודה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות התנהגות

הוספת תגובה

• בעיית התנהגות

17/02/2010

יעל שלום,
    "אלימות" היא תופעה מוכרת בגיל זה ממספר סיבות : הילד עדיין אינו יכול להתבטא בצורה מילולית, ולכן הוא מתוסכל. סיבה אחרת היא, שהילד איננו מודע לתוצאות המכות שלו, איננו שולט בתגובה לעתים, כפי שאת אומרת. ובכלל - בגיל זה, ילד מתקשה לשלוט בדחפים .
    בהחלט נכון לשים אותו בלול למספר דקות להרגע, וזה עוזר. בהמשך, הוא לומד לשלוט טוב יותר בהתנהגותו, הוא הופך להיות יות5ר מילולי ויותר הגיוני, ואז קל יותר להתנהל איתו.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

יעל
    18/02/2010

תודה רבה על התשובה.

רציתי לשאול האם כדאי לפנות למרכז להתפתחות הילד. מצד אחד יש דברים שהתאזנו אצלו כמו שינה ואנחנו יודעים מה תורם לו - כמו יציאה החוצה, סדר יום, אבל מצד שני ההתמודדות בגן ובבית קשה. לא פשוט לתת מענה 'בלתי פוסק לצרכים נראה שהוא צובר תסכולים.

אם אפשר לשוחח אשמח.

בתודה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - התנהגות "אלימה"

19/02/2010

יעל שלום,
    לא נראה לי צורך לפנות להתפתחות הילד. אמרתי שהתופעה מוכרת ותואמת לגיל, כך שמדובר בילד נורמלי, ואין צורך לדאוג.
    נסי להתייחס אליו כפי שאת מרגישה שעוזר באופן אינטואיטיבי. במידת הצורך - את יכולה לבקש עזרה. אפשר לפנות לבי"ס אדלר לקבוצת הורים, או למקומות אחרים שנותנים הדרכה, או לפורום הזה ! אשמח לענות לך.
    כל טוב. העיקר בעיני הוא להיות רגועים מול הילד, ולא לדאוג או להגיב בכעס !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

יעל
    23/02/2010

תודה על התשובה.

אני רוצה להתייעץ על ההתמודדות עם הילד בגן. לגננת מאוד קשה בתקופה האחרונה בגלל הקשיים- זריקת חפצים, האלימות שדיברנו עליה, צעקות, רצונות רבים ומעבר מדבר לדבר - למשל יכול לבקש לעלות על נדנדה ואז יורד ואז מבקש שוב וכו. הבעיה שהדבר קורה לעיתים תכופות. אני מרגישה שאני יודעת מה עושה לו טוב אז באמת אני מנסה לעבור לפעילות אחרת כמו יציאה החוצה כשזה קורה, שמירה גדולה יותר כיון שהרבה פעמים עוד לא מודע לפחד, עזרה. וכן אני רואה שיפור והתקדמות אבל בגלל שעצמאי יותר לפעמים גם חזק ודורש יותר. בגן היא עם עוד ילדים ואין לה סייעת וממש קשה לה להתמודד והיא מתקשרת אלי הרבה לשאול מה אני מציעה לעשות. מנסה לומר ו לא ולא עוזר, להושיב אותו על כיסא להרגע וכו,
    מה את ממליצה לעשות?

בתודה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בגן

24/02/2010

יעל שוב שלום,
    אין לי תשובה "חכמה" עבורך. אני חושבת שבגן, זו אחריות של הגננת להתמודד עם הילד. זה תפקידה, וזה המקצוע שלה. אולי היא צריכה עוד סייעת, ולפעמים, הגננת באמת מבקשת מההורים של ילד קשה, שישתתפו במימון עוד סייעת, לפחות לכמה שעות ביום. נסי לדבר איתה על כך, או חשבי להעביר אותו לגן, שיש בו יותר מבוגרים שיכולים לפקח.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בהיתפתוח
    יונית מטרסו
    14/02/2010

שלום
    תנוק שעבר בעיות בהיתפתחות
    כגון
    אכילה ,ישיבה , אי סמטריה בגוף ,לשים דברים בפה
    כל הדברים מסתדרים עם הזמן.? חלק הסתדר.
    השאלה
    1]האם כל הבעיות שיש לתינוק מעידים על בעיות בעבר
    2] תנוק שנולד ללא מוח קדמי יכול להיתפתח ולהיות מבוגר עצמאי
    3] והאם אפשר לפתח מוח קדמי אצל תינוק
    תודה
    יונית

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בהיתפתוח

הוספת תגובה

• התפתחות

ד''ר מיקי הר-גיל
    14/02/2010

יונית שלום
    מסרת פרטים חלקיים בלבד, כך שאנני יודע על מה מדובר, בחלק מהמקרים איחור בתפתחות נובע מבעיות במהלך התפתחות המוח ברחם או אירועים שקרו לפני במהלך או אחרי הלידה, הפלסטיות( היכולות של המוח האנושי להעביר תפקודים ממקום למקום )קיימת בתינוקות, אני מניח שאתם במעקב נוירולוגי אנא העלי שאלות אלו באחד המפגשים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

יונית מטרסו
    14/02/2010

ד''ר יקר
    אני בטוחה שאתה מבין אותי ויכול לענות לי
    אני מבינה ,אבל לא עד העצם .[בנושא ]
    אשמח לקבל תשובה
    תודה מראש
    יונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות

ד''ר מיקי הר-גיל
    15/02/2010

יונית מטרסו ערב טוב
    ספרי לי על מצבו היום , האם היה אירועים לציין במהלך הלידה , מקבלים טיפולים פארהרפואיים?
    ואוכל לתת פרטים יותר מדיוקים , לעיתים אסמטריה בתנועות הגוף יכולה לרמז על אירועים סביבי הלידה .
    עדכני אותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות

יונית מטרסו
    16/02/2010

בת 9 חודש היתפתחות איטית
    לידה קיסרי שבוע 41.5
    משקל 3060
    היקיפ ראש 32
    חא קיבלה שום טיפול תרופתי חוץ מיחסונים רגלים
    אי סימטריה בגוף [לא בתנועות ],בקפלים ובגודל ברגלים ממש מורגש.
    יש לציין מוח קדמי לא התפתח חצי הריון
    מוח אחורי גדול ובריא [בעיות אכילה אין ולא מישקל ולא בעיות יציבות ]
    היו בעיות לאחר בליעת האוכל ,הוצאת הלשון החוצה כמו אכילה ברוורס
    היו בעיות בלהכניס דברים לפה לאחר תירגול איתה ,הדבר היסתדר
    הגולגלת נראת מאחור גדולה ורגילה
    ומקדימה גודל המצח בערך בגודל הלחיים [לא פורפרצונלי , יש סטיה]

ד''ר יקר איך אתה מאבחן את המצב ?

בעיות היתפתחות לתינוק מיעדות על העיות כבוגר ?

האם המוח הקידמי יכול להגיע ל100 אחוז נורמה ??

האם אתה מכיר נושא דומה ויודע מה יכול לקרות או מה ניתן לעשות שלא יהיה מאוחר ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממש מעליב

יונית מטרסו
    19/02/2010

ד''ר יקר
    כתבתי פרטים נוספים ,בעניין ,ואתה מחליט לא לענות לי
    עם הפורם הזה הוא כןסות רוח למתיים ??
    כפי שאת רואה המצב של ביתי לא כל כך מחמד
    אז עם אפשר בבקשה לקבל תשובה מעומק הלב
    להרגיע לב מאוד כואב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות

ד''ר מיקי הר-גיל
    21/02/2010

יונית בוקר טוב
    צר לי שנפגעת, לא היתה כוונה.
    אני מבין את הדאגה, יחד עם זאת קיים אצל ביתך מס דברים שאינם רגילים, אין ביכולתי לעשות את האבחנה בצורה נכונה דרך האנטרנט. ולכןחשוב שרופא שמכיר ועוקב אחרי הילדה יענה לך בצורה מפורט ויוכל לומאר אך המצב הום ואיך יהיה המצב בעתיד.
    מאחל לכם כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת טרמור
    עידו
    14/02/2010

יש לי טרמור אני במצב על הפנים,היידים לא מפסיקות לרעוד כל הזמן אני לא מצליח לתפקד בכלום
    אני לוקח טופמקס 200 מ"ג ביום אך אין שיפור.{אני בן 34}.
    קשה לי לקבל את המחלה,גם את הכמה מילים פה קשה לי לרשום במקלדת
    האם יש איזה פיתרון להפסק הרעד המתמשך ביידים?

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת טרמור

הוספת תגובה

• רעד

ד''ר מיקי הר-גיל
    14/02/2010

עידו שלום
    אנו מתעסקים עם ילדים עד גיל 18 אנא העלה שאלותך בפורום נויורלוגיה מבוגרים
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 4 וחצי כמעט ולא מצייר כלום
    אני
    13/02/2010

שלום רב,
    בני בן 4 וחצי חוץ משמש מקשקש רק ולא מצייר שום דבר האם יש דרך לעזור לו לצייר ?
    תודה

הוספת תגובה

• ציור

ד''ר מיקי הר-גיל
    14/02/2010

שלום
    פני להערכת מרפאה בעיסוק.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות ילד בן שלוש
    קרן
    12/02/2010

שלום רב,
    אנחנו מתגוררים מזה כשנה וחצי בחו"ל
    איננו חברים בקופת חולים בישראל והייתי מעוניינת לעשות לבני בדיקת התפתחות של גיל שלוש בישראל (על מנת שהדבר יתבצע בשפה של הילד)
    אודה לכם אם תוכלו להפנות אותי לרופאי ילדים שעושים בדיקות התפתחות ומקבלים באופן פרטי

דבר נוסף - שני ילדיי (בן השלוש וילד נוסף בן שנה ותשעה חודשים מצויים באחוזון ה - 5 מבחינת הגובה) רציתי לדעת באיזה גיל ניתן לעשות צילום כף יד לבדיקה האם קיים פער בן גיל העצמות לגיל הילד.

תודה וסופ"ש נעים
    קרן

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות ילד בן שלוש

הוספת תגובה

• התפתחות

ד''ר מיקי הר-גיל
    14/02/2010

קרן בוקר טוב
    ניתן לעשות הערכה התפתחות אצל כל נוירולוג התפתחותי .
    בקשר לגובה היתי מתייעץ עם אנדוקרינולוג. מאחר ומדובר ב2 ילדים יכול להיות משהו משפחתי גנטי, חבל סתם לצלם.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן ארבעה חודשים ובקושי "ממלמל"
    יעלי
    10/02/2010

בוקר טוב. בני בן ארבעה חודשים ובקושי משמיע קולות. אנחנו מרבים לדבר אליו אבל גם אז הוא "מחזיר" כמה מלמולים וזהו. הוא שקט מאוד רק "צועק" כשהוא רעב/עייף. האם יש סיבה לדאגה? באיזה גיל מתחילים להשמיע קולות?
    תודה מראש....

הוספת תגובה

• מלמול בגיל 4 ח'

11/02/2010

יעל שלום,
    כפי שיש הבדלים בין אנשים לגבי כמות הדיבור, כך יש הבדל בין תינוקות לגבי כמות המלמול.
    ובכל מקרה - המלמול מתגבר לקראת גיל חצי שנה.
    המתיני עוד קצת. בינתיים דברי אליו הרבה, השמיעי לו מוזיקה, שירים וכד'.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה וסופ"ש נפלא

יעלי
    11/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות תינוק בן 9 חודשים
    אמא יקרה
    09/02/2010

היי,

בני בן 9 חודשים, יושב ועומד כשנתמך ברהיטים, גורר כיסאות, מנסה לטפס ומתעניין מה יש למעלה.
    מאוד פעלתן, כשאני משחקת איתו או כשני משפחתי משחקים איתו הוא מחייך וצוחק, מגיב לסובבים אותו ומתעניין בסביבה שלו. הוא מוחה כפיים כשאומרים לו, שם ידיים על הראש, וטלפון באוזן, אומר אור ומצביע לפעמיים עם היד ולפעמים רק עם העיניים, ממלמל המון כמו טה טה, קה כשרואה כדור לפעמים נשמע שהוא אומר "את זה" כשרואנ משהו שהוא רוצה מאוד וקשה לו להגיע אליו,כשאני קוראת לו הוא מסתובב מסתכל עליה ואז חוזר לשלו, גם כשהוא מנסה לזחול למקום אסור כמו שירותים אז אני אומרת לו אסור הוא מתיישב מסתכל עלי ואז ממשיך אם אני אומרת לו אני אתפוס אותך הוא מתחיל לזחול מהר יותר ואז ממש צוחק, כשאני הלכת איתו לרופא הוא ממש מביט בו בסקרנות ולא מוריד ממנו את העיניים.

רציתי לשאול האם תקין שהוא לא תמיד מתמקד בי כשאני מדברת אליו ושרה לו?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות תינוק בן 9 חודשים

הוספת תגובה

• בן 9 ח'

10/02/2010

אמא יקרה,
    את מתארת ילד שמפותח להפליא, נבון ותקשורתי.
    אף אחד מאיתנו לא מתמקד תמיד במה שאנו מצפים. הרי לפעמים משהו אחר מסקרן/מגרה אותנו יותר !
    נדמה לי שאין לך מה לדאוג.
    כל טוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבד
    אוקסנה
    09/02/2010

שלום. אני אמא לילד בן 3 וחצי. יש לי הרגשה שילד שלי אוהב לשחק יותר לבד ולא עם ילדים. גם כשאני מגיעה לקחת אותו מהגן הוא בדרך כלל או עם אותו או יושב על דג'רפה ו....! אבל פחות אני רואה אותו עם ילים. איך אפשר לבדוק אם זה נכון? כי בגן אומרים שזה לא נכון! אבל ילד בבית פשוט לא יכול לשחק לבד. ובגן יש לי הרגשה שזה אחרת. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לבד

הוספת תגובה

• משחק לבד ?

10/02/2010

אוקסנה שלום,
    לדעתי את צריכה לסמוך על הגננת, ואם היא אומרת שאין בעייה, אין צורך לדאוג.
    כל טוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איחור התפתחותי
    טלי
    09/02/2010

שלום יש לי תינוקת בת 15 חודשים-
    היא נולדה עם היקף ראש 33 סמ ומשקל 3330 וביום היקף ראשה 43.5 סמ ומשקלה 12400 , היא בעלת איחור התפתחותי - ונכנסה לגן מיחוד הכולל פיזיותרפית , ריפוי בעיסוק, קלינאית תקשורת.
    אני אספר בקצרה - מהחודשים הראשונים לחיה שמנו לב שאינה מתקדמת ואינה יוצרת קשר ולכן הינו במעקב בהתפתחות הילד - היא עשתה המון בדיקות (כולל mri מוח) והכל יצא תקין , יש לה פזילה בעין אחת ולכן התחלנו לטפל ברטייה ובאמת בתקופה של עמה חודשים היא החלה להתמקד במבט ויוצרת קשר עין טוב יותר. כמו כן לאחר בדיקת עיניים היא בעלת מספר +3 ותזדקק למשקפיים. בתחום השמיעה היא שומעת רעשים מוגברים ויש לה נוזלים באוזניים וייתכן שנעשה כפתורים, בתחום המוטורי היא יושבת (כשמושיבים אותה) ונעמדת היטב (כשמעמידים אותה) , היא לא מתהפכת מהגבן לבטן ההיפך כן .
    לא מזמן עשו לה שוב בדיקות ואמרו לנו שיבררו בירור מקיף יותר כדי לנסות לקבוע אבחנה - הרופאה ציינה שהיקף הראש שלה באחוזון ה3 וכל השאר באחוזון ה97 . עליי לציין שמאז שנכנסה לגן היא עומדת יציב יותר ומשתפרת בתחום המוטורי , אלו תסמונות שכיחות יכולות להיות במצב זה ? האם ייתכן גם תסריט אופטימי?? האם יש לראייה ולשמיעה תפקיד מרכזי / קשר להפרעה בעיכוב ההתפתחותי?? אשמח למידע בנושא

לקביעת תור
    סגירה
    איחור התפתחותי

הוספת תגובה

• איחור התפתחותי

ד''ר מיקי הר-גיל
    09/02/2010

טלי שלום
    ברוב המקרים אין אנו יודעים את הסיבה לאחור ההתפתחותי, נראה שנעשה בירור מקיף, לשמיעה ולראיה יש קשר ישיר להתפתחות ועם השיפור בהם ההתפתחות תתקדם.
    בהצלחה
    נ.ב אנו עונים לשאלות אחת ליממה ולא כל מס שעות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקות בת שנה וחודשים וחצי
    נ
    09/02/2010

שלום רב

יש לי ילדה מקסימה , פעילה משחקת יפה אומרת ומבינה לגילה מצוין, היא עומדת מגיל 8 חודשים בערך כבר המון זמן היא גוררת והולכת בעזרת רהיטים אך לא הולכת ובנוסף כך בכל אופן אני חושבת היא גם יורגת מדרגות בעמידה בצורה מהמהמת איך זה יכול להיות ?

הוספת תגובה

• התפתחות מוטורית

09/02/2010

נועה שלום,
    לא לכל שאלה יש לנו תשובה. ידוע שיש ילדים שדפוס ההתפחות שלהם שונה מן הנורמה, מה"ספרים", אך הם תקינים לחלוטין !
    תהני ממנה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה