פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבחנה בין צורות גיאומטריות וצבעים
    דבורה
    21/04/2010

שלום רב,
    באיזה גיל ילדים צריכים להבחין בין צורות הנדסיות ובין הצבעים השונים?
    אודה לתשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הבחנה בין צבעים וצורות

22/04/2010

דבורה שלום,
    הזיהוי של עיגול יכול להיות כבר בגיל שנה ורבע, אח"כ מזהים גם ריבוע, וכו'.
    זיהוי צבעים מתחיל בין שנה וחצי לשנתיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה שפה
    גל
    21/04/2010

יש לי ילדה בת שנה וחמש היא עדיין לא הולכת, ומבחינת שפה היא יודעת להגיד"אבא", נה נה, במקום קוף היא אומרת קו כלומר לא משלימה את הסוף, אמא היא לא יודעת להגיד רק להגיד חלקי מה מה משהו כזה חוץ מזה היא לא ידוע להגיד כלומר, אני רוצה לציין שמבחנית התפתחות מוטרית היא עשה הכל לאט מאוד ישיבה וזחילה על שש בגיל שנה, היום היא עומדת כמובן והולכת סביב דברים אבל לא מוכנה שאני אתן לה שתי ידים ללכת היא ישר יורדת לישיבה. היא יודעת לדחוף כיסא וללכת אבל לא יודעת לעמוד לבד בלי עזרה ואם יד אחת ולא מוכנה שיוליכו אותה יושבת ישר.

האם זה נורמלי?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הליכה שפה

הוספת תגובה

• התפתחות

22/04/2010

גל שלום,
    בתך בהחלט עומדת בטווח הנורמה, מבחינת ההתפתחות שלה, גם בנושא ההליכה, וגם בנושא השפה. היא לא מקדימה, אבל גם לא מאחרת.
    אין סיבה לדאגה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות?
    אנג'ליקה
    19/04/2010

שלום רב!
    בתי בת שנה ו-8 חודשים ואינה מסוגלת ללעוס אוכל מוצק בשיניה הטוחנות אלא רק בשיניים הקדמיות. לאחר שהיא לועסת היא אינה בולעת אלא יורקת את האוכל שנשאר בפיה.
    אינני יודעת מה לעשות ואשמח לקבל ייעוץ
    תודה אנג'ליקה!

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות?

הוספת תגובה

• קושי בלעיסה ובליעה

20/04/2010

אנג'ליקה שלום,
    אני ממליצה לך להתייעץ עם קלינאית תקשורת, או עם מרפאת-בעיסוק, שמתמחה בבעיות אכילה. הן תבדוקנה איך הילדה לועסת את האוכל, ואיך היא בולעת. ייתכן לפעמים קושי מסויים בתנועות הלשון והפה שגורם לכך. בהמשך, בוודאי יעזרו לך לפתור את הבעייה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצילווווו
    מאיה
    19/04/2010

יש לנו ילדה מקסימה בת שנתיים ו-5 חודשים, אנחנו נתקלים בקושי רב סביב עניין השינה. יש לה חדר משלה והיא הולכת לישון בכיף במיטה שלה בלי מלחמות ובלי בעיות, אבל (ופה הבעייה) בערך באמצע הלילה מתחילות הגיחות אלינו למיטה, אנחנו משתדלים להחזיר אותה מיד למיטה שלה אבל אז מתחילות הבקשות (תשבי לידי,תחזיקי לי יד) וגם כשנדמה שהיא נרדמה וחוזרים למיטה אחרי מס' שניות היא מופיעה שוב. הדבר כמובן כרוך בבכי מצידה כי היא רוצה לישון איתנו ובהתניות (רק אמא תחזיר אותי וכו') וחצי לילה ולפעמים אפילו יותר מתבזבזים על זה.
    נשמח לקבל רעיונות ותיקונים למעשינו כדי לשנות את המצב כי קשה גם לנו וגם לה.
    תודה וחג עצמאות שמח
    מאיה

לקביעת תור
    סגירה
    הצילווווו

הוספת תגובה

• שינה במיטת ההורים

19/04/2010

מאיה שלום,
    ילדים פוחדים מהלילה, וזו עובדת יסוד, שהיא נחלת רוב רובם של הילדים. בהתאם, הרצון לישון עם ההורים הוא דחף אדיר, וקשה להיאבק בו.
    יש הורים שנכנעים, ומאפשרים לילד לישון איתם, עד שהילד מתחזק ומוותר על הצורך הזה.
    אחרת - זה עניין של מאבק עקשני לחינוך הילד לישון לבד. בדרך כלל זה מצליח, אם ההורים מתעקשים ומתמידים, להחזיר את הילד למיטה שלו, ולהניח לו, גם אם יבכה. זה לוקח שבועיים, אבל בסופו של דבר הילד מבין ש"לא יעזור לו".
    אפשר לנסות לצמצם את הפחד : ע"י השארת אור, ע"י זה שמלמדים את הילד לקרוא להורים ולא לבוא אליהם, ואז אפשר לדבר איתו בין חדר לחדר, או לשיר לו, והוא איננו יוצא מהמיטה. אפשר לנסות להשאיר לו צעצועים, שישחק בהם בחדר שלו אם הוא מתעורר
    אפשר לנסות להציע לילד פרס קטן, אם יישאר בלילה במיטתו (אם כי זה לא ממש פועל בגיל כה צעיר).

אין תרופת פלא, צר לי. זו באמת תקופה קשה, אבל היא חולפת.
    כל טוב, הרבה כוח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מאיה
    19/04/2010

תודה על התגובה המהירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה וחמש הכי גדולה בגן
    יסמין
    18/04/2010

שלום,
    ביתי בת השנה ו - 5 ח' החלה את שנת הלימודים כשהיא בגן עם ילדים בגילה, מעט גדולים ממנה ומעט קטנים ממנה. כשחזרנו מחופשת הפסח התברר לי כי כל הגדולים ממנה הועברו לכיתה אחרת והיא נותרה עם ילדים קטנים ממנה בגיל (3 ח' עד 1 ו-3 ח') ועוד יותר מזה,יש הבדל משמעותי בהתפתחות המוטורית היות והיא התחילה ללכת מאוד מוקדם. שאלתי היא האם חשוב להתעקש שהיא תעבור לכיתה עם ילדים בגילה ומעלה או שזה בסדר שהיא תישאר בכיתה עם ילדים קטנים ממנה, האם זה ישפיע על ההתפתחות שלה? התיתכן רגרסיה?

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה וחמש הכי גדולה בגן

הוספת תגובה

• הכי גדולה בגן

19/04/2010

יסמין שלום,
    אין סיבה לחשוש מנסיגה או מנזק, אבל מוטב שילד יהיה בין בני גילו. זה מאתגר יותר, ומאפשר לו ללמוד יותר.
    בהחלט כדאי שתתעקשי על העברתה לקבוצת הבוגרים יותר.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יסמין
    19/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בהתפתחות בן 2.5
    אוריה
    17/04/2010

שלום רב , בני ביולי יחגוג 3 , הוא אינו מדבר במשפטים ורק לאחרונה החל לומר משפטים קצרים (לפעמים ולאחר בקשה או בהפתעה : היום למשל הוא נכנס הביתה ואמר לפני הדלת "הבית שלי" , דבר שלא אמר מעולם עם התייחסות. כאשר התחיל לדבר מעט פתאום הביא לאביו ספר שנקרא "בוא אלי פרפר נחמד" ואמר זאת - נראה כי הוא מכיר הרבה הרבה מילים אך לא מבטא אותם במלל ) , אוצר מילים נרחב יש לו , אני יושבת איתו עם ספר והוא מכיר הרבה מאוד מילים ואת משמעותן , הוא מרוכז מאוד ויושב כאשר אני מקריאה לו ספרים ומשחק , מצייר , ואף יודע לספור עד 10 וסופר חפצים ואף כמה אותיות א ב . כאשר הוא לא בבית אלא בגן , בהעברת התכנים לדברי הגננת קשה לו ולא תמיד הוא נשאר בריכוז עד הסוף אלא פורש , הוא משתתף בפעילות אך אין לו חברים שהוא משחק איתם , אולי אחד בקושי ,אני מאמינה שקיימת אינטרקציה מכוון שהוא נלחם כאשר הוא רוצה צעצוע , אך קשה לי מכוון ששאר הילדים הרבה יותר מפותחים (היום היינו ביום הולדת וחוץ מלרוץ , לסגור שערים , לפתוח דלתות ולאכול הוא לא השתתף . הוא נבדק בהתפתחות הילד אך עלינו להמתין עוד כמה חודשים לבדיקה נוספת בינתיים אינו זקוק לתחילת טיפול לטענתם. יש לציין שנולד לו גם אח חדש לפני חודשיים וחצי. תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בהתפתחות בן 2.5

הוספת תגובה

• בעייה בהתפתחות

19/04/2010

אוריה שלום,
    לפי תיאורך, שאינו מפורט, אני מתרשמת שבנך נמצא בנורמה, אולי קצת נמוך מילדים בני-גילו.
    חשוב וטוב שהופניתם למרכז להתפתחות הילד, ושם תוכלי לקבל את התשובה המוסמכת, אם יש לילד קשיים שמצריכים טיפול. לצערנו, מקומות אלה עמוסים, והתורים לפעמים ארוכים. אבל במקרה שלכם, נדמה לי שזה לא נורא.
    בינתיים, חשוב לדבר אליו הרבה, להקריא לו סיפורים, תוך שאתם יושבים מולו פנים אל פנים. קראו לכל דבר בשמו, דברו אליו במשפטים ברורים.
    כל טוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת חצי שנה ושבוע
    שירה
    17/04/2010

ביתי מתהפכת מבטן לגב אך מגב לבטן לא מתהפכת בטיפת חלב אומרים לי שהיא צריכה להיות הרבה על הבטן אך כרגע לא צריך פיזיוטרפיה , הבעיה היא הקושי מהגב לצד הייתי אצל רופא ילדים שאמר טונוס מעט ירוד בחגורת הכתפיים , מבחינת שפה היא מקשקשת המון אה ומעט בה, גה התחילה גם קצת לקשקש האם יש ממה לדאוג האמת היא מחייכת , צוחקת עוקבת אחריי מסתובבת שקוראים בשמה או לכל קול הזמנתי מדריכת התפחתות שתראה לי תרגילים לעבוד איתה כי גם הרופא אמר שהוא לא ממהר במצב זה לטפל אז החלטתי לעשות זאת פרטי יש ממה לדאוג ? אמא לחוצה

לקביעת תור
    סגירה
    בת חצי שנה ושבוע

הוספת תגובה

• בת חצי שנה ושבוע

19/04/2010

סיגל שלום,
    כהורים אנחנו תמיד דואגים, אם צריך ואם לא צריך. במקרה שלך, כפי שאת מתארת, אינני רואה הצדקה לדאגה, גם אם יש טונוס נמוך בחגורת הכתפיים.
    אם זה יימשך, והיא תתעכב בהתפתחות המוטורית, תגיעו בסופו של דבר לטיפול, וזה יתוקן. היא עדיין קטנה מאד, וקשה לדעת.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשה היא הגמילה...
    הדס
    17/04/2010

שלום רב ,

בתנו בת 3 ושלושה חודשים , התחילה את תהליך הגמילה בגיל שנתיים וחצי. ההתחלה , כמובן , הייתה קשה... פיפי ברח על ימין ועל שמאל... היום המצב הרבה יותר טוב - במשך היום אין בריחות (ובריכות....). ישנן שתי בעיות : 1. היא לא מסכימה לעשות קקי בשירותים בשום פנים ואופן. לדעתנו היא עשתה אולי פעמיים קקי בשירותים (וגם הן בטעות). היא מוכנה רק בטיטול. לא בורח לה , היא מסוגלת להתאפק שעות , אבל לעשות קקי רק בטיטול. בזמן האחרון אנחנו מקפידים שאת הקקי (גם אם הוא נעשה בטיטול) שהיא תעשה בחדר השירותים , כדי לתת לה להבין שלא עושים קקי בכל הבית. לאן להמשך מכאן? אנחנו יודעים שאסור ללחוץ , אבל איך אפשר כן לתת לה להבין שזה לא בסדר לעשות בטיטול? 2. לפני חודש התחלנו גמילה בלילה (דבר שבא מרצונה בלבד). מאז , היא מסרבת ללכת לישון עם טיטול, היא רוצה רק עם תחתונים. לפני השינה היא הולכת יחסית הרבה לעשות פיפי ( היא שותה שוקו לפני השינה) , אך באמצע הלילה ,באופן סדיר , היא קמה כולה רטובה , וכך גם בבוקר. אנחנו על סף יאוש... התחלנו להשתמש בתחתוני גמילה , אך לא ראינו בהם טעם , מכיוון שהיא קמה בבוקר ספוגה בפיפי. לפני כמה ימים התחלנו בשיטה של לשים טיטול כשהיא נרדמת , אך זה נראה לי לא לעניין.... מה לעשות עכשיו?
    נודה לכם על העצות והתשובות....

לקביעת תור
    סגירה
    קשה היא הגמילה...

הוספת תגובה

• גמילה קשה

19/04/2010

הדס שלום,
    אכן, לעתים הגמילה קשה....
    בעניין עשיית הצרכים בטיטול ביום - ילדים רבים מבקשים זאת. מנסים להסביר, שבעמידה, היציאה לילד פחות מפחידה ואולי יותר נעימה, מאשר בישיבה על האסלה. לפעמים, זה עוזר אם מציעים לילד סיר, ואז הישיבה יותר יציבה ונוחה לו.
    לגבי הלילה - יש כאן קונפליקט של הילד, בין הרצון להיות גדול, לבין אי-היכולת לשלוט בהשתנה מבחינה פיזיולוגית. כנראה שהילדה פשוט עדיין לא בשלה לשליטה בלילה, למרות שהיא מודעת לכך, והיתה רוצה.
    עצתי היא לא ללחוץ, וללכת עם רצון הילד, גם ביום וגם בלילה. ואם את מצליחה להלביש לה טיטול תוך שינה - זה בהחלט בסדר, ואין צורך שאת תיכנסי לקונפליקט.
    בסופו של דבר, הכל מסתדר, והשליטה מגיעה. זה רק עניין של זמן.
    ואז מגיעות דאגות אחרות....לא פשוט לגדל ילדים !
    כל טוב, בסבלנות ובאהבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד רגיש
    שגית
    15/04/2010

לד"ר יוכי שלום רב :
    בני בן שנתיים וחצי עוד מעט .
    שמתי לב שהינו ממש רגיש ,לפעמים הוא לוקח דברים קצת יותר קשה ממה שצריך .
    הוא יכול להפגע ממש מהר אם אומר דבר מה שאינו נראה לו או בטון שאינו מוצא חן בעיניו .
    איך אני אמורה להתנהג כאשר אני נתקלת בסיטואציה כזו ?וכיצד אגרום לו להיות חסין יותר ?
    תודה מראש
    שגית

לקביעת תור
    סגירה
    ילד רגיש

הוספת תגובה

• ילד רגיש

16/04/2010

שגית שלום,
    תוכלי לגרום לו להיות חסין יותר, אם תראי לו שאת לא מתרגשת מהבכי או מהכעס שלו. אפשר לומר לו : אין דבר, לא נורא. אני מרגישה שאתה כועס עלי, או : אני מרגישה שנעלבת.
    בשלב זה, עדיין קשה להסביר מצבים כאלה, בהמשך, הילדים לומדים מתוך המצבים החברתיים שהם נקלעים אליהם.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שבעה שבועות לא מחייכת
    תמר
    15/04/2010

שלום רב!
    בתי בת שבעה שבועות ועדיין לא ממש חייכה אלי, למעט חיוכים הקשורים בפעילות מעיים.
    יש לציין כי אחת הסבתות אמרה שהיא חייכה אליה, אבל מדובר בחיוכים די נדירים ולא ראיתי שחזרו על עצמם. כשאני מוציאה אותה מהמיטה כשהיא רגועה היא נראית מרוצה, אבל לא ממש מחייכת.
    לפני שבוע הושמה בתי ברצועות פבליק לטיפול בבעיית מפרק ירך.
    שאלתי היא האם זה נורמלי שבתי אינה מחייכת אלי? ואם אולי אולי היא כן מחייכת (לאחרים) זה לעתים ממש נדירות?
    האם יתכן שהרצועות וחוסר הנוחות הכרוך בהן מעכבים את התפתחותה הפסיכולוגית או מפריעים לך עד כדי כך שמונעים ממנה להיות שמחה ונינוחה?
    אני ממש מודאגת,
    תודה, ליטל

לקביעת תור
    סגירה
    בת שבעה שבועות לא מחייכת

הוספת תגובה

• בת 7 שבועות לא מחייכת עדיין

15/04/2010

ליטל שלום,
    חכי עוד מעט, אולי עוד שבוע-שבועיים תראי יותר חיוכים. בדקי אם היא ממקדת מבט, אם היא יוצרת איתך קשר-עין, אם היא עוקבת אחר חפצים שאת מציגה לה, כמו כדור אדום. אם כן - זה בסדר.
    אם לא - פני לטיפת-חלב ובקשי שיבדקו אותה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!!

תמר
    16/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים
    ענת
    14/04/2010

שלום,

מהם הסימנים לכך שילד מוכן להתחיל גמילה מחיתולים?

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים

15/04/2010

זה מתחיל כשילד מסמן שהוא עשה את צרכיו, ומפריע לו להיות רטוב/מלוכלך. (בדרך כלל הם מושכים במכנסייםמכדי לסמן שיחליפו להם). בהמשך הם יגידו: פיפי/קקי כשהם מתחילים לעשות או אפילו לפני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שש וחצי
    שירה
    14/04/2010

שלום בני בכיתה א' בתחילת שנה שהוא היה חוזר מבית ספר הינו יושבים ביחד לשיעורים והייתי מרגישה שהוא מושך את הזמן עובד לאט ומתמרח היום הוא עושה כמעט לבד אחרי שאני מסבירה לו מה צריך לעשות אבל הוא עושה טובה לעשות שיעורים אני כל היום רודפת אחריו לעשות שיעורים ושהוא כבר עושה הוא מתחיל עם פרצופים ושאני יעזור לו , שאני יושבת איתו הוא מחבק אותי או נראה לי כאילו לא מקשיב לפעמים כן ולפעמים לא המורה בכיתה לא מתלוננת על כלום ההישגים יחסית יפים ויש לציין שהוא בגדול אוהב חיים נוחים כלומר תביאי לי מיים תביאי לי את התיק שהיום אני לא עושה עבורו ופעם כן כלומר אומרת לו לך תביא , תעשה אתה. האם זה יכול להיות נוחות , אולי עצלנות מסוימת או שאפילו בעיות קשב וריכוז מה לעשות? יש לציין שהילד בחוג אומניות לחימה וכאן הוא ממש מתמיד ועושה מה שצריך

לקביעת תור
    סגירה
    בן שש וחצי

הוספת תגובה

• "עצלנות"

14/04/2010

סיגל שלום,
    אני חושבת שאת מתארת מצב תקין, שהילד גדל, ולומד לקחת אחריות. ייתכן שיש לו אופי תלותי, או שאיננו בשל לגמרי לעצמאות. אבל את מציינת שהוא מתקדם, ואם את מסבירה לו זה עוזר, אז תמשיכי כך !
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות דיבור
    אנונימית
    14/04/2010

שלום רב
    בני בן שנה ו- 11 חודשים, מהלך הריון תקין, לידת וקום
    התפתחות עד כה למיטב הבנתי ללא מדדים חריגים (עליה במשקל, מוטוריקה וכו)
    הולך לגן מזה כ-4 חודשים.
    הילד מתקשר היטב עם הסובב, מגיב לגירויים כולל הבנת "פקודות" מילוליות.
    מצביע על חפצים.
    מבחינת שפה יודע להגיד "אבא", "את זה" (מלווה בהצבעה), "לא" (לעיתים מלווה בניד ראש תואם), יודע לחקות קולות (לדוגמא נביחת כלב וכו) אך ללא אוצר מילים מעבר לכך.
    האם התיאור מעלה בטווח התקין? מתי אנו אמורים לצפות להתפתחות משמעותית יותר? מה הטווח התקין להתפתחות דיבור? מהם הסימנים שאמורים להטריד אותנו מבחינת התפתחות שפה?
    (לציין כי אנו דוברי עברית והילד לא נחשף לשפות נוספות)
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות דיבור

הוספת תגובה

• התפתחות שפה

14/04/2010

אמא אנונימית שלום,
    זה מעט מאוחר, אבל לא מדאיג, כיוון שאת מציינת שהילד מבין היטב, וכל היתר בסדר.
    אני מעריכה שיתחיל בקרוב גם לדבר. חכי עוד 3 ח'. אם לא יתקדם משמעותית - פני לקלינאית תקשורת.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום !
    yahav
    13/04/2010

שמי יהב אני בן 15 וחצי ורציתי לדעת עם זה נכון שכאשר מתגלחים הרבה בפנים הזיפים גודלים מהר יותר כדי לזרז את הגידול כי אני רוצה שיגד לי כבר אשמח אם תענה לי בתודה יהב

לקביעת תור
    סגירה
    שלום !

הוספת תגובה

• זיפי זקן

ד''ר מיקי הר-גיל
    15/04/2010

עם ההתגרות תהליך צמיחת הזיפים מתגבר.
    סבלנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בכיתה א' ויש לו בעיית ריכוז
    ורד
    12/04/2010

אין לי מושג איך לעזור לבני לסיים את שיעוריו בזמן סביר. אני שמה אותו בחדר ריק והוא ימצא גרגר אבק לשחק בו ורק לא להסתכל בספר. אין לילד בעיה בהבנת החומר אלא רק בעית חשק וריכוז. ידוע לי שעכשיו זה הזמן ללמד אותו עם כלים לעתיד אבל איך?

הוספת תגובה

• הכנת שעורים

13/04/2010

ורד שלום,
    קשה להבין מתוך דברייך אם מדובר בילד שיש לו בעיות ריכוז (גם במצבים אחרים), או שמדובר בבעייה של מוטיבציה להכין שעורים. יש ילדים שאינם בשלים מבחינה רגשית, ואינם מוכנים עדיין לקבל את האחריות של הכנת שעורים אחה"צ.
    אולי כדאי שתפני ליעוץ פסיכולוגי, אולי תבקשי להיפגש עם פסיכולוגית ביה"ס, והיא תעזור לכם לברר את הסיבה ולייעץ לכם כיצד להתנהג.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה