מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמילת לילהאתי05/04/2010
שלום רב,
בתי בת 3.5. ילדה מקסימה, דעתנית וחייבת שהכל ילך לפי דרכה... לפני שנה בדיוק החליטה הגוזל שהיא רוצה תחתונים. קנינו תחתונים ואת הדיוידי "בלי חיתולים". בשבועיים הראשונים היא נהנתה מאוד מעניין הישבנון, השרותים והתחתונים והיו מעט מאוד פספוסים. בלילה עדיין ישנה עם טיטול. לאחר כחודש היא מיצתה את העניין ורצתה לחזור לטיטול ומאחר והייתי בחודש השמיני להריון החלטנו לזרום אתה, כי חשבנו שהיא מרגישה שמשהו גדול עומד להתרחש. ואז הקטנצ'יק נולד וכמובן רגרסיה בכל התחומים: מצבי רוח משתנים, היצמדות למוצץ ול"שמיכי שלה", קקי בטיטול שבכלל לא מפריע לה וכו'. למזלי, הסייעת בגן לקחה אותה כפרוייקט והצליחה תוך שבועיים לגמול אותה לגמרי במהלך שעות הגן (כולל שנת הצהריים!). לאחר מכן הצלחנו להמשיך עם הגמילה גם בבית אחה"צ ובאמת תוך חודשיים ועד היום היא גמולה לגמרי (למרות שעדיין צריך להזכיר לה).
אציין שיש לנו כרגע קשיים רבים אתה על רקע הקנאה באחיה הקטן והתובעני ולנו נראה שהיא בכלל הייתה רוצה להמשיך להיות תינוקת.
ולשאלתי... האם להתחיל בגמילת הלילה? ואם כן איך מתחילים לאור העובדה שהטיטול בכלל לא מפריע לה ושהיא מתעוררת עם טיטול מלא בפיפי?
סליחה על המגילה ותודה רבה מראש על תשובתכם :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילת לילה
07/04/2010אתי שלום,
גמילת לילה קשה יותר, בעיקר משום שהיא נתונה פחות לשליטה רצונית. זה עניין בעיקר של הבשלה פיזיולוגית ומוחית, ותלוי בשינה.
לכן, אין טעם ללחוץ. סבלנות, גם בלילה תהייה יבשה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בעקבות תגובתך
אתי07/04/2010ד"ר בן נון שלום,
האם זה אומר שעלינו להמתין עד אשר תתעורר בבוקר עם טיטול יבש?
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה לילה
08/04/2010אתי שלום,
בהחלט כן. זה מבחן התוצאה, ואין אחר.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אתי08/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר לישיבה משכיבהענת04/04/2010שלום רב,
בתי בת שנה ומפותחת מבחינה מוטורית בהתאם לגילה (היא בשלב של הליכה סביב רהיטים). בזמן האחרון, נדמה לי שהיא "שכחה" איך מתיישבים ומנסה לקום ישירות לישיבה משכיבה (כלומר, באמצעות שימוש מאומץ של שרירי הבטן), ולא כ"כ מצליחה - מה שיוצר תסכול רב ודורש כי נסייע לה לשבת. האם זה תקין? האם כדאי שנסייע לה? ואם כן, אז כיצד?
תודה,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמעבר משכיבה לישיבה
05/04/2010ענת שלום,
מה שקורה לבתך הוא, שהיא לומדת עכשו דרך אחרת וחדשה להתיישב. אפשר לראות, איך המוח מתכנן לה שלבים שונים של מעבר ממנח למנח. בעיני, זה שלב מרתק !
יש ילדים שמתיישבים מעמדה של 6, במצב זחילה, יש ילדים שקודם נעמדים, ואז יורדים לישיבה, ואכן יש ילדים, שמושכים קדימה בידיים משכיבה, ואז מתיישבים, וזו אכן הדרך הקשה.
אפשר לנסות להעמיד אותה על 6, ואז לסובב אותה דרך צד אחד כדי שתתיישב, אבל ייתכן גם שזה יכעיס אותה, והיא תתעקש על הדרך "שלה". לא נורא, זה בסדר גמור !!!
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכניסה הדרגתית לגןשגית03/04/2010שלום,אני אמא לתינוק מקסים כבן שנה וחצי ואחרי החג אני מכניסה אותו לגן פרטי כאשר הוא יהיה בקבוצה של 10 ילדים ובנה הבאה יעבור באותו גן לקבוצת ביניים של 15 ילדים . סיכמתי עם הגננת שביום הראשון אהיה איתו כמה שעות ובבשאר הימים הבאים הסבתות (שהוא היה איתן עד היום) יהלוו אותו וישחררו ברגע שיראו שהוא מסתגל. בימים הראשונים שהשהות תהיה איתם לכמה שעות ולא ימים ארוכים וכו' בהתאם לילד. הסיבה לכך שאני חושבת שהכנסה אידאלית לגן לא צריכה להיות מלווה בבכי אלא באופן הדרגתי . בני רגיש ומאד קשור אליי .. האם נראה לך שצורה זו נכונה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכניסה הדרגתית לגן
04/04/2010שגית שלום,
בהחלט נכון לאפשר לילד הסתגלות הדרגתית לכל שינוי בחייו. אפשר שמישהו מהמשפחה ילווה אותו כמה שעות בגן, ואפשר גם שהשהות שלו בגן תוארך בהדרגה : בתחילה שעתיים-שלוש, ואח"כ יותר, עד לשהות של יום מלא בגן, בתוך שבוע-עשרה ימים.
בהצלחה ! חג שמח !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכניסה הדרגתית לגן
שגית05/04/2010תודה רבה על תגובתך.. הקלת עליי מאד.. אני מעוניינת בהכוונה נוספת לגבי תהליך הקליטה בגן: האם ישנה תקופת הסתגלות מומלצת ? מתי כדאי להשאיר את הילד כבר לבד בגן? באיזה הליך כדאי לנקוט? האם בצורה מובנית של כמות זמנים מוגדרת ? עולה מעת לעת? או פשוט לזרום אם הילד? אשמח להכוונה בעיניין.. תודה וחג שמח..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכניסה הדרגתית לגן
07/04/2010שגית שלום,
אין לי נוסחה. צריך לנסות. בדרך כלל - תקופה של 10 ימים עד שבועיים מספיקה עבור רוב הילדים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכניסה לגן
שגית08/04/2010שלום שוב..
הכנסתי את בני לגן ..יום ראשון היינו שעתיים וחצי כאשר לא עזבתי אותו, ביום השני הסבתא ליוותה אותו ויצאה במהלך הבוקר ל10 דק והוא בכה כאשר לא הצליחו להרגיע אותו.. הסבתא חזרה ונשארה עוד שעה וחצי ועזבו את הגן .. ביום השלישי הסבתא השנייה לקחה אותו לגן ותישאר איתו כמה שעות ויילכו.. האם כדאי להשאיר אותו לבד כבר עכשיו או לחכות עוד כמה ימים עד שיכיר יותר טוב את המטפלות ואז להשאיר אותו בהדרגה..
תודה רבה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכניסה לגן
08/04/2010אם אפשר, כדאי להישאר איתו 4-5 ימים.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכניסה לגן
שגית08/04/2010אין בעיה להישאר.. להישאר 4-5 ימים בנוסף? מה זה אומר - לא לעזוב בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכניסה לגן
09/04/2010זה אומר להישאר עם הילד 2-3 שעות, ואח"כ 4 ש', במשך 4-5 ימים. אח"כ להתחיל להשאיר אותו לבד, בתחילה לזמן קצר - כשעתיים, (ולבוא לקחת אותו) ובהמשך להאריך את הזמן שיהיה לבד עד יום שלם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מטיטוליםמאיה02/04/2010הבת שלי בת שנתיים ו-4, ילדה מאד פיקחית וורבלית. כולם מסביב לוחצים עלינו להתחיל לגמול אותה כי היא כבר גדולה ובעוד 3 חודשים יוולד לה אח חדש.
כשהיא עושה פיפי וקקי היא לפעמים אומרת אחרי מעשה ולפעמים גם מבקשת להחליף לה טיטול.
היום ניסינו לגמול אותה והורדנו לה טיטול ושמנו תחתונים, היא עשתה 4-5 פעמים פיפי בתחתונים וגם קקי. היא מסרבת בכל תוקף לשבת בסיר או בישבנון, בוכה ומתנגדת ואחרי שעשתה קקי בתחתונים גם סירבה לתת לנו לנקות אותה. מה זה אומר? להניח לה לנפשה עד שתהיה מוכנה יותר?או להמשיך ולהתעקש איתה גם אם זה כרוך בהלכריח אותה? (ניסינו גם את שיטת הפיפי וקקי פרס אבל היא רק יושבת על הסיר וקמה ומבקשת פרס)
מחכה לתשובה
תודה וחג שמח
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתודה רבה
מאיה03/04/2010המון תודה על התשובה הזריזה, עזרת לנו מאד לקבל את ההחלטה הנכונה
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בנוגע לגביההמירב02/04/2010שלום רב
אני בת 32.5 והגובה שלי הוא 1:59 או 1:60, שמעתי על חברה שנקראת פייזר שיש לה כדורים לגביהה ועל עוד חברה שיש לה כדורים כאלה למבוגרים יותר
השאלה שלי היא האם זה נכון שכדורים האלה יכולים להגביהה בחורה בגילי
ואם בכלל אפשר לעשות משהו בנוגע לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגובה
ד''ר מיקי הר-גיל03/04/2010מירב ערב טוב
אנני מכיר כדורים אילו , וגיל הצמיחה מסתיים באיזור גיל 18.
שבת שלום וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוגיית בקבוק ומוצץ בגיל 3+רחל01/04/2010בתי בת 3 ו- 3 חודשים, צמודה מאוד למוצץ שלה בעיקר בשעות הערב ובשינה. בקבוק היא רוצה גם לקראת השינה ואנחנו מנסים להימנע, בעיקר לסייע בסוגיית ההרטבה בלילה.
השאלה שלי היא לגבי הגמילה משני אלו :
המוצץ - לדעתי הצורך שלה במוצץ הוא עז וכרגע איני רואה סיבה להכריח אותה להיגמל.
הבקבוק - אני מנסה להסית את סוגיית השתיה לכוס ולא לבקבוק,
האם שני אלו משפיעים בדרך כזו או אחרת על הדיבור ? על מבנה הפה (מלבד יישור שיניים כמובן...) ? על דברים אחרים שאיני יודעת ?
האם לדחוף גמילה או לחכות שהיא תרצה בכך ?
תודה וחג שמח !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה מבקבוק ומוצץ
02/04/2010רחל שלום,
אינני רואה שום קשר בין הצורך במציצה לבין הדיבור. אפילו בעניין מבנה הלסת והשיניים, למיטב ידיעתי, יש ויכוח, אם זה מזיק או לא. זה גם כמובן תלוי במשך המציצה.
לפי תיאורך, הצורך במציצה, הן של הבקבוק והן של המוצץ, הוא כשהילדה עייפה, בעיקר לקראת שינה, וזה שכיח, ובגילה זה עדיין תקין (עד גיל 4 לערך).
לטעמי, אפשר להניח לה ולהמתין עד שתיגמל מעצמה.
אפשר גם לנסות תחליפים, למשל : בובה רכה שהיא תחבק אותה, לפעמים הילד עצמו בוחר בבד רך שהוא ממולל בידיו. כדאי לנסות, אולי זה "יעבוד" אצלכם.
כל טוב וחג שמח !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנה ו-5 חודשיםאיילת31/03/2010בני בן שנה ו-5 חודשים. התחיל לזחול מאוחר יחסית לילדים אחרים, כיום הוא אוהב מאוד לטפס על כסאות, על ספות וכו', ולפעמים עומד על הרגליים ומחזיק, אך כפות הרגליים לפעמים על קצות האצבעות. האם זה תקין? מה לעשות כדי שילמד ללכת ולדרוך על כף הרגל?
יש לציין שמבחינה שכלית הוא מתקדם מאוד יחסית לילדים בגילו, מבין הכול כבר מגיל צעיר, מבחינת מוטוריקה של ידיים הוא מאוד מתקדם גם מגיל צעיר מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהליכה
ד''ר מיקי הר-גיל01/04/2010איילת ערב טוב
יש סיבות רבות להליכה על קצוות אצבעות, פני לערכת פזיותרפיה, בדרך כלל בדיקתם וטיפול קצר מספיקים.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתהפכותנעמי31/03/2010בני בן 6 חודשים, החל לפני כשבועיים להתהפך מהבטן לגב. שמתי לב לכך שהוא מתהפך רק לצד ימין.
האם זה מצב נורמלי, איך אפשר לעודד אותו להתהפך גם לצד השני.
בנוסף הוא אינו מתהפך עדין מהגב לבטן. האם אני צריכה לחשוש מעיכוב או שזה בתווך הנורמלי עדין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתהפכות
31/03/2010נעמי שלום,
זה באמת קצת באיחור, אבל לא נורא.
מאחר שהתחיל להתהפך רק עכשו, חכי עוד מעט, ואולי יתחיל להתהפך בעצמו גם לצד שמאל. בדרך כלל צד שמאל בא אחרי ימין.
אני מציעה שתמתיני עוד חודש, אולי תהייה "קפיצה".
אם לא - בקשי הפנייה לפיזיותרפיסטית התפתחותית.
כל טוב, וחג שמח !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוקת גבוההס.30/03/2010שלום.
ילדה שלי בת 7 חודשים והיא עוברת את אחוזון 97 בגובה. היא נולדה 49 ס"מ, לאחר חודש עלתה לאחוזון 75 ומאז שהיא בת 5 חודשים היא נמצאת מעל אחוזון 97.
מעבר לכך משקלה והיקף ראשה נמצאים בתווך הנורמה (משקל- אחוזון 50, היקף ראש- אחוזון 75).
כמו כן, חשוב לציין שאני יחסית גבוהה- 170 ס"מ, ובעלי 176. האם זה יכול להסביר את האחוזון הגבוהה כל כך?
האם יש לי סיבה לדאגה והמצב מצריך התייחסות?
האם יש סיכוי להאטה בגדילה בהמשך מבחינת האחוזונים?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתינוקת גבוהה
ד''ר מיקי הר-גיל31/03/2010ברוב המקרים הסיבה לתינוקות גבוהים הינה משפחתית(הורים או קרובי משפחה גבוהים), לא ציינת אך אני מניח שההתפתחות תקינה, לא רואה מקום לדאגה בבפגישתך הבאה עם רופא הילדיםבקופח העלי שאלה זו בפניו
במידת הצורך ניתן לפנות לאנדוקרינולוג.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה ארוכה שלא מצליחהיוליה28/03/2010שלום רב!
בת שלי היא בת שנתיים ו 9 חודשים. בספטמבר שנה שעברה התחלתי את התהליך הגמילה מחיטולים (מרוב טפשותי) מיוזמתי. לאחר הרבה חודשים של מכנסיים רטובים המצב הוא כזה: בגן , כאשר גננת קוראת לילדים - מי רוצה לעשות פיפי, היא באה מיוזמתה ומצליחה. בבית , כל תזכורת לגבי שרותים מעצבנת אותה ומביאה לבכי , אז הפסקתי להגיד לה ובכלל לשים לב . חשבתי שאזרום , אולי זה יבוא מיוזמתה, הרי היא מצליחה בגן. עבר עוד חודש ואין שום התקדמות . היא עומדת מולי ועושה פיפי במכנסיים ,ויכולה גם ללכת עם מכנס רטוב בלי להגיד לי.
מה עוד אני יכולה לעשות? מה אני עושה לא נכון?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה מחיתולים
30/03/2010יוליה שוב שלום,
עניתי לך למעלה.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשיבות צעד ראשוןנ26/03/2010שלום רב
ביתי בת שנה ו4 חודשים ובדיוק לפני חודש התחילה לתת את "הצעדים הראשונים" היום היא כבר יציבה נעמת לבד והולכת . עדין לא קניתי עבורה נעלים ועכשיו אני רוצה לדעת האם צריך לקנות נעל צעד ראשון או נעל אחרת כמו nike או נעל ספורט אחרת לתשובתך אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרצעד ראשון
ד''ר מיקי הר-גיל28/03/2010באופן עקרוני לכף הרגל האנושית יש את כל הדרוש מבחינה אנטומית בכדי לשאת את התינוק, ולשרת את מטרת ההליכה והיציבה.תינוק המתהלך על חול, דשא, ושאר המשטחים הטבעיים, משתמש בכפות רגליו כך שהן מסתגלות למשטחים ולמרקמים השונים.כף הרגל מתעצבת בהתאם למשטח.לכף הרגל האנושית יש יכולת מדהימה של גמישות ותנועתיות' וחשוב שהתינוק יממש את מלוא יכולת כף הרגל.מימוש יכולות אלו משפיע על היציבה העתידית ותפקודי עמוד השדרה והגב
מטרת הנעל הינה למנוע מכף הרגל חשיפה לגורם שיפריע לו בהליכה.לדוגמא חום מוגבר או קור' גורם סביבתי פוצע וכדומה. כל אלו מהווים גורם מפריע להליכה ודורשים כיסוי של כף הרגל.
נעל בעלת סוליה רכה וגמישה אשר מהווה כיסוי לכף הרגל, ועדיין מאפשרת את מירב היכולות האנטומיות הטבעיות, הנה המתאימה ביותר לתינוק.
מאוחר יותר,ולאחר שהתינוק רכש מיומנות הליכה סבירה,יש לחשוב על רכישת נעל בעלת סוליה רכה אך בולמת זעזועים שכן את רוב זמנו יבלה התינוק שלנו על משטחים לא טבעיים, וקשים יתר על המידה כגון מרצפות,אספלט וכדומה.
חג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן כמעט חודשיים והתפתחות..גלי26/03/2010בוקר טוב.
בני , בשבוע הבא יהיה בן חודשיים.
הוא נולד בשבוע 35 , במשקל 2808 אחרי היריון ולידה תקינים.
אני קצת חוששת...
הוא עדיין לא עוקב (כמעט בכלל) עם עיניו , הוא ממש ממש ממעט לחייך (הצלחנו אולי להוציא ממנו חיוך אחד/שניים).
חשוב לי לציין - כשאנחנו מדליקים אור בחדר חשוך הוא סוגר את עיניו כי האור מפריע לו..
איך אדע עם הראייה בכל זאת בסדר? האם זה שהוא לא מחייך מדאיג???
האם הלידה בשבוע מוקדם (הוא היה מספר ימים בפגיה) "מעכבת" התפתחות נורמלית? האם הוא "ייאחר" ולא יעשה הכל בזמנים ש"כתובים בספר"??
תודה!
נ.ב
האם רופא ילדים יכול לטפל / לעזור במקרים של התפתחות תינוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפגים
ד''ר מיקי הר-גיל26/03/2010גלי שלום
ילדים הנולדים מוקדם נהוג לתקן את גיל ההתפתחות לאיזור שבוע 38 כך שגילו האמיתי רק חודש ימים , המתיני עוד שבועיים עד חודש החיוך יגיע עד אז , המעקב בעיניים יכול להתארך יותר ראי התכתבות עם שואלת לפניך.
תמיד תמיד רופא הילדים יעזור , במקרה הצורך ניתן לפנות לרופא עיניים
מזל טוב וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדור אנטומין לילד בן 7שרון25/03/2010בני בן 7 קיבל כדורי אנטומין רבע כדור כל בוקר,מאחר ויש לו adhd ריגשי ברמה גבוהה מאוד והוא
אלרגי לכל המרכיבים של ריטלין ,ניסו עליו תרופות אחרות ושום דבר לא משפיע עליו ,ניסיתי לחפש חומר הסבר על כדור אנטומין אך לא מצאתי ,למה זה יכול לגרום עם לוקחים את הכדור באופן ממושך
? האם זה כדור מסוכן לילד בן 7 ? בעלון רשום לא לתת לילדים מתחת לגיל 16,
איזה תופעות לוואי הכדור גורם ?{חוץ מעייפות,ותיאבון גדול} ,האם התרופה מרגיעה באופן מיידי?
בני בהיי גבוה מאוד,האם יש עוד מידע על התרופה שאני צריכה לדעת ולא שאלתי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראטומין
ד''ר מיקי הר-גיל26/03/2010שרון שלום
צר לי על האלרגיה לריטלין בדכ כדור זה מהווה פתרון מצוין
אטומין משמש לטיפול בהפרעות נפשיות ורגשיות,בדכ בעלת אפקט מרגיע ועוזרת לארגון החשיבה והתפיסה. אין לי נסיון אישי עם תרופה זו
תפעות הלוואי העיקריות
ישנוניות יתר לרוב חולפת מעצמה בהמשך הטיפול.
עליה במשקל – ניתן להתמודד בבעיה זאת בעזרת הרגלי אכילה ופעילות גופנית סדירים.
טישטוש ראיה, יובש בפה, עצירות או לעיתים יותר רחוקות שלשול והקאות.
להקלת היובש בפה ניתן להסתייע בהרטבת הפה או במציצת סוכריות ללא סוכר.
הפרעות בקצב הלב.
הפרעות שונות הקשורות במערכת התנועה ובשרירי הגוף: התכווצות פתאומית של שרירי הצוואר, לסת או הלשון הנוטה להופיע בתחילת הטיפול, נוקשות שרירים המורגשת בייחוד בזמן תנועה, תחושה של אי שקט פנימי, חוסר יכולת לשבת במקום, וצורך להזיז כל הזמן את הרגליים, עוויתות בלתי רצוניות בשרירים שסביב אזור הפה, במרבית מתופעות לוואי אלו ניתן לטפל תרופתית לפי המלצת הרופא המטפל.
סחרחורת בקימה ממצב שכיבה.
תופעה נדירה, אך מחייבת טיפול מיידי: חום גבוה, נוקשות שרירים, הזעה מרובה ובלבול.
תופעות הלוואי שהוזכרו מופיעות רק במיעוט מן החולים. רוב תופעות הלוואי חולפות עם המשך הטיפול או בעת הפסקת התרופה. אין סכנת התמכרות לאטומין.
לא מצאתי חומר על טיפול ממושך
התיעצי במקביל עם הרופא המטפל בכם
חד שמח, בריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה וחג שמח
שרון27/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש תופעות גמילה מכדור זה
נופר07/04/2010שלום רב
האם יש תופעות גמילה מהאטומין, או שהכל חוזר לשיגרה...
(עד כמה שיכולה להיות שיגרה לילדים שלקחו אטומין)
האם כדור זה גורם לנזק באחד מאיברי הגוף עצם נטילתו?? האם הוא מצטבר במח כמו הריטלין?
והאם בעת הפסקתו יש להפסיק בהדרגה או שניתן בפעם אחת( מדובר בהפסקת נטילת 3 רבעי כדור ליום) אשמח לקבל תשובה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת חודשיים וחצי + התייעצותאמא אחת24/03/2010שלום,
רציתי לקבל את חוות דעתך בנוגע למקרה של בת חודשיים וחצי+ שמחייכת בעיקר רק אליי, עוקבת במבט וגם מזיזה את העיניים מצד לצד אחריי אבל לעיתים (לפעמים יותר ולפעמים פחות) לא ממקדת את המבט כשהיא מסתכלת על כיוון הפנים. לי זה נראה כאילו לפעמים היא מביטה לאזור המצח ?
למרות זאת חשוב לציין שיש מספר פעמים ביום שיש קשר עין וחיוך ברורים אבל יחד עם זאת באותו היום יש גם מספר פעמים שאין כלל התייחסות או שיש רק חיוך בתגובה לזה שהיא שומעת אותי אבל היא לא מסתכלת. האם זה בסדר? אני מקבלת המון תגובות מהסביבה הקרובה שזה לא תקין ומצריך בירור.
האם היית ממליץ לפנות לבדיקת רופא התפתחות? בדיקת הראייה יצאה תקינה.
אני מבינה מקריאה בפורום שלא ניתן לאבחן בגיל כזה אבל למרות זאת נשמח לקבל את התייחסותך למקרה מכיוון שאנחנו מאוד מאוד מודאגים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרראיה
ד''ר מיקי הר-גיל24/03/2010שלום
לדעתי במידה ויוצרת קשר עין עוקבת ומחייכת אין מקום לדאגה. תנוקות עדין לא מבנים לאן להסתכל
הבדיקה הטובה היא ללא קול להתקרב לילד לעשות תנועות של "כמו דג" בפה תניקות מעדיפים דברים בתנועה. יש ספר לתינוקות שמורכב מציורים בנקודות בצבעים שחור לבן גם איתו אפשר להשיג מעקב טוב.
בדיקת הראיה נעשתה בטיפות חלב או רופא עיניים ילדים? עם על ידי רופא היתי ממתין בביקור הבא בטיפת חלב או אצל רופא הילדים העלי ענין זה ושמעי דעתם.
יש מקרים שצריך להמתין מעט לעיתים התבשלות הראיה מעט מאחרת.
בברכת חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך...
אמא אחת24/03/2010תודה על ההתיחסות שלך לשאלתי, אם אפשר לשאול עוד דבר אחד שרציתי לציין ושכחתי. האם היא אמורה לעקוב אחרי אנשים שעוברים ליד המיטה שלה, גם אם לא פנו אליה או דיברו אליה? כי היא עדיין לא עושה את זה.
בהמשך למה שכתבתי קודם, היא עשתה בדיקת ראייה בטיפת חלב, וכשאני מעבירה ספר שחור/לבן מולה היא עוקבת אחריו, אבל הדאגה שלי היא בנוגע לזה שהיא לא תמיד מפנה את המבט כשאני קוראת לה, ויש פעמים שהיא לא מתייחסת בכלל כשאני פונה אליה. ונראה לי שהיא רואה טוב יותר מרחוב, ז"א כשאני מביטה בה מעל המיטה מאשר כשאני מחזיקה אותה עלי, כי היא הרבה יותר ממקדת את המבט , עוקבת ומתייחסת כשהיא במיטה מאשר (לדוגמא) שהיא על הרגליים שלי עם הפנים אלי.
בכל מקרה המון תודה על התשובה שלך ועל ההתייחסות.
חג שמח גם לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך...
אמא אחת24/03/2010תודה על ההתיחסות שלך לשאלתי, אם אפשר לשאול עוד דבר אחד שרציתי לציין ושכחתי. האם היא אמורה לעקוב אחרי אנשים שעוברים ליד המיטה שלה, גם אם לא פנו אליה או דיברו אליה? כי היא עדיין לא עושה את זה.
בהמשך למה שכתבתי קודם, היא עשתה בדיקת ראייה בטיפת חלב, וכשאני מעבירה ספר שחור/לבן מולה היא עוקבת אחריו, אבל הדאגה שלי היא בנוגע לזה שהיא לא תמיד מפנה את המבט כשאני קוראת לה, ויש פעמים שהיא לא מתייחסת בכלל כשאני פונה אליה. ונראה לי שהיא רואה טוב יותר מרחוב, ז"א כשאני מביטה בה מעל המיטה מאשר כשאני מחזיקה אותה עלי, כי היא הרבה יותר ממקדת את המבט , עוקבת ומתייחסת כשהיא במיטה מאשר (לדוגמא) שהיא על הרגליים שלי עם הפנים אלי.
חג שמח גם לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך...
חג שמח גם לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת ראייה- עדכון
שאלה25/03/2010הייתי היום אצל רופא עיניים שלא מצא שום דבר חריג.
אמרתי לו שנדמה שהיא לא רואה מקרוב והוא ענה שבגיל הזה הוא מכיר את זה והתינוקות לא יכולים לפקס את הראייה וזה יבוא בגיל 4-5 חודשים, השאלה שלי היא האם לדעתך, בתור רופא התפתחות זה לא מעיד על התחלה של בעיה כלשהיא? כי ממרחק היא מגיבה אלי אבל לא מקרוב.
תודה וסליחה על ההצפה של השאלות , אני פשוט בלחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראייה
ד''ר מיקי הר-גיל25/03/2010ציינתי בתגובה הראשונה שלעיתים התבשלות הראייה לוקחת זמן בדכ מסתדרת עד גיל 6 ח
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייאשרת24/03/2010יש לי תאומים בני אחת עשרה חודשים בן ובת הם עדין לא זוחלים על ארבע הם זוחלים רק על הגחון האם זו סיבה לדאגה בני הבכור בגיל זה זחל על ארבע במהירות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרזחילה
ד''ר מיקי הר-גיל24/03/2010יש פערים בין ילדים ואנני אוהב להשוות ילד לאחיו, במקרה שלך מאחר ומדובר בתאומים ווהתפתחות של שניהם סהכ מקבילה אנני רוא מקום לדאגה, במידת הצורך העלי זאת בני רופא הילדים שלך או פני לטיפול קצר בפזיותרפיה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם היפוכונדרים?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עודמומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד. ... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)