פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנה ושלושה חודשים
    דבורה
    27/04/2010

שלום
    בני בן שנה ושלושה חודשים
    הייתי רוצה לדעת בבקשה:
    באיזה גיל כדאי או רצוי להכניס אותו לגן?
    מעבר להוראות פשוטות, מה הוא אמור להתחיל ללמוד כעת? (צבעים/צורות/חיות)

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה ושלושה חודשים

הוספת תגובה

• בן שנה ו-3 ח'

28/04/2010

דבורה שלום,
    מבחינתי, אפשר וכדאי להכניס אותו לגן מחר, כדי שיהיה בחברת ילדים, ובמסגרת סדר-יום מובנה.
    השאלה "מה ילד צריך ללמוד עכשו" היא קצת מוזרה : ילד לומד כל הזמן, הכל ! חשוב לדבר אליו, להקריא לו, לתת לו צעצועים למשחק, לקחת אותו לגן-שעשועים כדי שיתנסה במתקנים שונים, אפשר לקחת אותו לג'ימבורי, הוא יקלוט ויתפתח בכל התחומים : מבחינה מוטורית, תחושתית ומבחינת שפה.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה. ועוד שאלה...

דבורה
    28/04/2010

מאחר ואין אפשרות לשים אותו בגן כרגע אלא רק בעוד 3 חודשים, האם אני גורמת נזק לעתיד מבחינה חברתית? (הוא איתי כל !!! היום)
    כמובן שאנחנו בפארק ובגן שעשועים, אך מעבר לזה הוא לא עם ילדים אחרים במהלך היום.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזק ?

29/04/2010

אם ייכנס לגן בעוד 3 ח', הרי לא ייגרם לו נזק שאינו בר-תיקון....
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 8 חד' התיעצות
    טל
    27/04/2010

בתי בת 8 חד' ילדה מדהימה מעסיקה את עצמה מתקשרת ממלמלת מקשקשת
    חייכנית , נמצאת במשפחתון .
    בתי החלה להתהפך לשני הכיוונים בגיל 6 חודשים וחצי
    כיום שוכבת כל היום על הבטן , מסתובבת ציר , מעט מאוד זוחלת לאחור הכל היא עושה בגילגולים .
    לא מביאה רגלים לפה לא עשתה זאת מעולם .
    אבל תופסת אותם כן .
    יושבת לא עצמאית בכיסא אוכל מנסה כל הזמן להתרומם שאני מנסה לגרות אותה להתחיל לזחול היא כמו שוחה על המזרון פעילות , אך לא מתקדמת קדימה עם הידים ורגלים או עולה על 6 . שאני מנסה לשים את הרגלים שלה על הריצפה היא ישר מכופפת את הברכים {עדיין לא מצליחה להעמד לבד } או עם עזרה .
    עדיין לא יצאו לה שינים כלל .
    היא מעבירה דברים מיד ליד חופשי ,האחיזת פינצטה שלה טובה מאוד .
    האם יש סיבה לדאגה , בטיפת חלב אמרו לנו שהיא צריכה להתחיל לזחול עד 10 חד' ... האם יש טעם להלחץ
    אני חייבת לציין שהיא מאוד גבוהה מעל 100 אחוז ממוצע
    ומשקלה כ70 אחוז ממוצע .
    האם להניח לה להתפתח באטיות כמו שאוהבת או להתחיל להלחץ ... ולעשות משהו איתה ?

אשמח לתובנות ... טל

לקביעת תור
    סגירה
    בת 8 חד' התיעצות

הוספת תגובה

• בת 8 ח'

28/04/2010

טל שלום,
    מהתיאור שלך נראית ילדה תקינה. קצת איטית, אבל בסדר. אינני רואה סיבה לדאגה. כמו שאומרים : שתלך לאט, אבל בטוח....
    כל טוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות בדיבור לילדה בת שנתיים
    עדי
    26/04/2010

שלום,
    בתי עדי בת שנתיים בחודש הבא והיא אומרת מספר מילים - אבא, אמא, ילדה, תתה (סבתא) ובאבא(סבא) וכן את שם אחותה.
    לדעתי היא מנסה להגיד דברים אחרים אך היא לא אומרת אותם בבירור וקשה מאוד להבין אותה.
    כמובן שהנושא מעצבן אותה כי קשה לנו להבין אותה.
    האם עליי לעשות משהו בעניין ?

הוספת תגובה

• שפה בגיל שנתיים

27/04/2010

עדי שלום,
    ילדים רבים אינם מדברים ברור בגיל שנתיים, ולא נהוג לטפל בכך, כיוון שהילד עדיין אינו יכול לשתף פעולה.
    אני מציעה לבדוק, שהשמיעה תקינה. זה חשוב. פרט לכך - דברי אליה פנים מול פנים, בצורה ברורה, כך תלמד ותשתפר.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת חצי שנה
    שירה
    26/04/2010

שלום ביתי בת חצי שנה שלא מתהפכת מגב לבטן הבאתי הביתה מדריכת התפתחות תינוקות שהראתה לי כמה תרגילים על מנת לחזק את חגורת הכתפיים כלומר היא לא פזיוטרפיסית עובדת בשיטה שונה. ואני לאחר יומיים רואה שיפור קטן שהיא מנסה להתהפך מגב לצד מה שלא היה קודם שאלתי האם יש ממה לדאוג שאני עושה את התרגילים זה לא יכול להזיק ? אולי לקחת בכל זאת להתפתחות הילד לעשות פיזיוטרפיה?
    שאלה נוספת לאחרונה שמתי לב שהיא מנענעת את ראשה מצד לצד יש ממה לדואג ? אולי זה קשור לשיניים ? כי יש לי הרגשה שזה כואב לה
    חוץ מזה היא תינוקת חייכנית צוחקת עוקבת במבט מסתובבת שקוראים בשמה טו למקור קול , שהיא על הבטן מסתובבת , מנסה לקחת חפצים
    אודה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    בת חצי שנה

הוספת תגובה

• בת חצי שנה

27/04/2010

סיגל שלום,
    לגבי מדריכת תינוקות - אינני יודעת מה זה, מה ההשכלה של אשה כזו, מה הנסיון שלה וכד'. אני אישית נזהרת בדברים אלה, ומוכנה לקבל רק אדם בעל מקצוע שהוא בעל רשיון של משרד הבריאות.
    לגבי תנועות הראש - חכי עוד כמה ימים, ייתכן שזה יחלוף. אם לא - פני לרופא הילדים.
    כל טוב והרבה בריאות !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר יוכי בן נון - בעיה שפתית
    סיגל אלי
    26/04/2010

לד"כ יוכי בן נון שלום,
    בתי בת ה- 3.5 התחילה לדבר מאוחר בסביבות גיל שנתיים וקצת ,משפטים היא התחילה לחבר בגיל שלוש בערך לאחר שהתחילה טיפולים אצל קלינאית תקשורת .
    מאז הטיפולים אצל הקלינאית יש שיפור משמעותי בדיבור אבל לפעמים קשה להבין חלק מהמילים .
    בתי עברה איבחון במכון להיתפתחות הילד של מכבי עם רופא , קלינאית והיא צריכה גם לעבור איבחון עם מרפאה בעיסוק .
    עפ"י האיבחון הומלץ לי על גן שפתי \טיפולי לי קצת קשה לקבל את ההמלצה כי היא כל הזמן מתקדמת ומשתפרת .
    כרגע היא נמצאת בגן פרטי וגם הגננת מרגישה את השינוי .
    ברצוני לשאול האם יהיה נכון לקחת את בתי גם לאיבחון אצל פסיכולוג התפתחותי על מנת להיות שקטה עם ההחלטה שתיעשה ?
    לתשובתך אודה ,
    סיגל .

הוספת תגובה

• בעייה שפתית

27/04/2010

סיגל שלום,
    את זכאית לבקש אבחון של פסיכולוגית התפתחותית ממכבי.
    יותר מכך - בהשמה לגן טיפולי, חייבים להציג דו"ח אבחון של פסיכולוג התפתחותי.
    לגבי גן טיפולי - בעיני זו מסגרת מצויינת, ומנסיוני היא מאד מקדמת את הילדים, ואין שום סיבה להרתע מכך. בוודאי שהילדה מתקדמת, אבל כדי שתסגור את הפער הקיים, חשוב לשקול, אם לא כדאי שתהייה לפחות שנה אחת בגן, שייתן לה טיפולים יותר אינטנסיביים.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות גובה ילד
    עמית
    26/04/2010

שלום
    בני בן שנתיים ושבעה חודשים וגובהו 88 ס"מ.
    גובהי 175 ואשתי 162.
    האם יש צורך לגשת לרופא ילדים לבדיקת צורך בהורמון גדילה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות גובה ילד

הוספת תגובה

• גובה

27/04/2010

עמית שלום,
    בטיפת חלב, מסמנים בכל בדיקה את גובה הילד על עקומה של אחוזונים, וכך עוקבים אחרי הגדילה שלו. האחוזון שהילד נמצא בו מושווה מול האחוזון של גובה ההורים. זה יוכל לומר לכם, מה התחזית לגובה הילד כשיהיה בוגר, אם כי זה לא מדוייק.
    כל טוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התאפקות של פיפי
    אמא של שירה
    25/04/2010

שלום, ביתי בת שנתיים ושמונה חודשים ,כבר חודשיים מורידה לעצמה את החיתול ושמה תחתונים-אבל לא עושה בסיר/שירותים. לפני שבוע החלטנו שנתחיל גמילה כי כבר ממש לא הסכימה לשים חיתול. התחלנו ובהתחלה רק פיספסה-ישבה כמה דקות בסיר ואח"כ עשתה בתחתונים, אנחנו אמרנו שלא נורא ניקינו החלפנו והמשכנו הלאה ללא שום לחץ שלא יברח-כשברח אמרנו לא נורא ושפעם הבאה היא יכולה לנסות סיר/שירותים. לפני שלושה ימים היא הפסיקה לגמרי להרטיב ועכשיו היא עושה בסיר, אבל מתאפקת הרבה זמן בין פעם לפעם-נגיד בערב היא עושה בסביבות חמש וחצי פעם אחרונה פיפי עד הבוקר ובבוקר לפעמים עושה רק שעה ומשהו אחרי שמתעוררת.
    לאור העניין רציתי להחזיר את החיתול ,אבל היא מסרבת בתוקף-גם בלילה-מה אפשר לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    התאפקות של פיפי

הוספת תגובה

• התאפקות

26/04/2010

אמא יקרה שלום,
    לגבי היום - כדאי לקחת אחריות בשבילה, ולהוביל אותה לשרותים מידי שעתיים בערך, כדי שתיזכר לעשות, ולא תתאפק, ולא תגיע למצב שכבר "בורח " לה.
    לגבי הלילה - זו תופעה ידועה. לכן יש תחתוני-גמילה, והילדים מקבלים אותם באהבה, ומרגישים "גדולים".
    כל טוב!.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיזיוטרפיה
    וליד
    25/04/2010

רציתי לשאול האם יש קלטות שמתעסקות בפיזיוטרפיה של תינוקות

לקביעת תור
    סגירה
    פיזיוטרפיה

הוספת תגובה

• קלטות של פיזיותרפיה

25/04/2010

אולי יש. לא ידוע לי. (יש קלטות על עיסוי תינוקות!). לא הייתי ממליצה, כיוון שטיפול בתינוקות הוא עניין כל כך אינדיוידואלי וכל כך עדין, שאינני חושבת שאפשר ללמוד אותו מקלטת. חשוב שאיש-מקצוע מיומן יבדוק את הילד, ויחליט על הגישה רק לפי אבחון מסודר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי למידה
    שרונה
    25/04/2010

בני בן 6.5 עדיין לומד בגן (נשאר שנה נוספת), רק לאחרונה הוא התחיל לזהות מספרים למרות שיש כמה שהוא מתבלבל ואותיות הוא יודע בשליפה טובה אולי 5. יש לו גננת שיח בגן שמנסה ללמד אותו וכמובן שאני מזמן מנסה ללמד אותו אבל זה לא "נתפס" אצלו. בכללי הוא ילד נורמלי, חביב, חברותי, בעל ידע רב בהרבה נושאים. גם בזמן האחרון הוא מתבלבל בצבע ירוק הוא אומר שזה כחול דבר שפעם לא היה. אני חושבת שזה קצת מוגזם בגיל כזה לא לדעת את כל האותיות ולכן אני פונה אליכם לחוות דעתכם כי שנה הבאה הוא צריך ללכת לכיתה א' ואני מודאגת.
    תודה על תשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    קשיי למידה

הוספת תגובה

• קשיי למידה

25/04/2010

שרונה שלום,
    את מרמזת לקשיי למידה, ובהחלט ייתכן שמדובר בקושי כזה. מאחר שהקושי ממוקד בזיהוי כתוב, ייתכן שמדובר בדסלקסיה-דיסגרפיה. הייתי ממליצה לך לפנות לאבחון לקויי-למידה בגיל הרך.
    זה חשוב מאד לדעתי, על מנת שבמידת הצורך, אפשר יהיה לבקש סיוע של הוראה מתקנת עבורו בכתה א' כבר עכשו.
    מאחלת לכם כל טוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר
    לימור
    24/04/2010

שלום לך יוכי,
    בני בן שנה וחודש, הוא ישן במיטתינו (חוסר מקום) כבר מספר חודשים, גדל בבית - חמישה חודשים עם אימי בשעות הבוקר - שגרה לידי ויש לה קשר יומיומי איתו , ועכשיו איתי כל שעות היום
    (בעלי עובד), בנוסף אני בחודש השישי להריון שני.
    אנו צפויים לעבור מהעיר למושב (שרחוק בכשעה מביתינו הנוכחי)בחודשיים הקרובים, לדירה עם חדר נוסף.אני גם שוקלת ברצינות להכניס את בני לגן כיוון שהוא ללא מגעים חברתיים רבים וגם נראה שמשתעמם במהלך היום ( מסיע את הבימבה שלו ולא מתעסק בשום דבר אחר). אני מבולבלת באשר הצעדים שעלי לעשות איתו. האם להוציא אותו מהמיטה עכשיו לפני המעבר וכשנעבור להעביר אותו למיטה משלו (נוער) או למיטת תינוק? להשאירו בחדר שלנו או להעבירו לחדר חדש? להכניסו מיד לגן אחרי המעבר או להשאירו בבית שיסתגל, וכמה זמן? עד כמה חשובים מגעים חברתיים בשלב זה? וכשהתינוקת תיוולד שזה צמוד לתקופה איך אחלק את הזמן כך שלא ירגיש עזוב, האם בגיל הזה הוא חש קינאה? מה הוא יצטרך ממני רגשית כשתיוולד? מה לגבי הקשר עם אימי שהוא רגיל אליה כמעט כמו שאלינו , כמה היא צריכה לבקר ולכמה זמן, ימים שעות , אולי כמה ימים עם המעבר. עליי לציין שהוא הוכנס לגן שבוע ללא תקופת הסתגלות לפני 4 חודשים והדבר עורר אצלו חרדת נטישה (מאז נדבק ותמיד צריך אותי בעלי או אימי בסביבה), אינני יודעת אם זה קשור אבל כנראה שמחודש הבא גם נקבע לו את הרגל בלילה עם סד לילה (יש לו INTOEING ברגל ימין) האם להמתין עם זה, הכל יוצא באותה תקופה , מה לעשות קודם ועם מה לחכות.. אני חוששת שיהיה טראומטי בשבילו. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר

הוספת תגובה

• שינויים

25/04/2010

שלום לימור,
    אני בהחלט מציעה שתיצרי את השינויים בחיי הילד אחד אחר השני, ולא כולם בבת אחת. זה קצת קשה.
    לדעתי, חשוב להכניס את הילד לגן, בהדרגה, ולאפשר לו הסתגלות טובה. אח"כ תעשו את השינוי לגבי השינה : חדר ומיטה.
    לגבי הזמינות שלך אל הילד : אם יהיה בבוקר בגן, תוכלי להיות פנוייה לתינוק החדש (שיגיע, בשעה טובה!), ואחה"צ - השתדלי להיות פנוייה, לפחות בחלק מהזמן, לילד הגדול. כן, ילדים מרגישים קנאה בגיל צעיר מאד. ואמך כמובן תוכל לעזור, גם לך וגם לילדים.
    כל טוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה , דבר נוסף

לימור
    25/04/2010

האם אני מבינה שלהכניס לראשונה אותו לגן מיד עם המעבר זה בסדר? או לחכות קצת
    גן חשוב בגיל הזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גן

25/04/2010

גן בהחלט כבר חשוב לילד בגיל זה, כיוון שזה נותן לו מגוון גרויים עשיר, ובעיקר - סדר-יום מובנה ומסודר. לדעתי, אין צורך לחכות.
    כל טוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך עזרת לי רבות , שבוע נפלא

לימור
    25/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת אכילה
    לימור
    24/04/2010

(היום בן שנה וחודש) לפני כחודש וחצי סיימתי לימודים במתכונת מלאה (7:00-15:00) ובני היה בהשגחת אימי .כחודשיים לפני סיום לימודי שמתי לב שבני מסרב לאכול למעט הבקבוק לפני השינה, שייכתי את זה לפיטום שבוודאי אימי עשתה במהלך היום שכן הוא היה ילד שמן, היא דיווחה תאבון וחוסר תיאבון לסירוגין ללא דגשים מטרידים, אך היא כבר לא היתה מאכילה בכיסא אלא רודפת אחריו בזמן משחק ומאכילה(לא ברור לי למה היא התחילה לעשות זאת),היו לו ארוחות מסודרות מחית פירות , צהריים מוצק בערב מעט גבינות וביצה או בקבוק. כשחזרתי כאמור לפני חודש וחצי לטיפול מלא איתו הילד החל לאכול פחות ופחות וירד משמעותית במשקל (ילד רזה) הוא נסוג לחלוטין לבקבוק ונדיר שמסכים לאכול אוכל אחר ,הוא עקשן ולא ממש התעקשתי על גבולות עד לא מזמן, הייתי מנסה להאכיל -הוא מסרב ולכאחר זמן קצר נותנת בקבוק.בינתיים ירדנו מהכיסא אוכל וניסיתי להאכיל אותו בכל דרך אפשרית , בזמן שהוא משחק, בגינה, בעגלה, אפילו מניחה את האוכל בצלחת לידו בצפיה בטלויזיה או סתם "שיתקל" באוכל כשהוא עובר בבית- שום דבר לא עזר אני אפילו חושבת שהחריף את המצב. לפני יומיים האכלתי אותו מחית תוך כדי צעקות ובכח הוא לבסוף נכנע אבל אכל רק כמה כפיות אפילו לא חצי מנה,דיווחתי לרופאה שלא יחסה משמעות עד הירידה במשקל ולבסוף רשמה לו ברזל ועכשיו מחכים. אימי ובעלי גם לא מצליחים להאכיל אותו הוא מסרב מיד ,תמיד הוא משחק עם האוכל וזורק על הריצפה למרות שאני אומרת שוב ושוב " לא זורקים אוכל" הוא בכלל לא מקשיב, סוגר את הפה,מגרד בפנים ,מסית את הראש ולבסוף צורח עד שמשחררים אותו. אין ארוחות מסביב לשולחן ,בעלי בעבודה בזמן שהוא אוכל את הארוחות הגדולות , אני מבולבלת מאוד כיוון שאני שואבת מידע מכל מיני מקומות. לפעמים מתעקשת ,לפעמים מדלגת בתקווה שהרעב יביא אותו לאכילה,לפעמים מוותרת ונותנת בקבוק. לפעמים מתעקשת שישב בכיסא האוכל אפילו אם הוא לא אוכל עד שירגע ורק אז משחררת אבל זה נ ראה לי אכזרי וגורם לאסוטיאציות רעות , לפעמים אני אפילו לא נכנסת למאבק ומורידה מהכיסא. איך אני מחזירה אותו לאכילה מסודרת ? מה צריך לעשות כשהוא מסרב בתוקף בזמן האכלה ואיך להגיב להתנהגויות שלו שציינתי קודם בזמן האוכל? האם לתת לו לאכול בכפית למרות שכל האוכל נשפך לפני שמגיע לפה?איך ליצור אוירה. על מה להתעקש על מה לא? אני יודעת שלתזונה בגיל זה יש חשיבות מכרעת האם לקחת למעבדת הפרעת אכילה ואם כן יש לכם המלצות? אני אובדת עצות אודה מאוד לתגובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת אכילה

הוספת תגובה

• אכילה

25/04/2010

לימור שלום,
    כנראה שנוצר משהו במהלך שהותו של הילד אצל אמך, שגרם להתייחסות "מלחמתית" לאוכל.
    אני מציעה שכרגע תניחי, ותתני לו בקבוק, בלי להילחם. העיקר הוא, שהאוכל לא יהיה נושא למאבק !!!
    בהמשך, כשייכנס לגן, אני מניחה שיחול שינוי, כשיהיה עם ילדים ויראה אותם אוכלים.
    כל טוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך . אשמח לחידוד

לימור
    25/04/2010

אם כך, האם תמ"ל שלב 3 מספק לגוף שלו את כל מה שנחוץ כרגע? מדובר בתהליך של חודשיים עד שיכנס לגן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמ"ל

25/04/2010

לימור,
    אינני מתמצאת בכך. שאלי את רופא הילדים, או אחות טיפת-חלב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיכוב
    וליד
    24/04/2010

רציתי לשאול האם פיגור או עיכוב התפתחותי שווה לפיגור שכלי
    אמשח אם תפרטי
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עיכוב

הוספת תגובה

• עיכוב

25/04/2010

וליד שלום,
    להתפתחות יש כמה היבטים : התפתחות מוטורית, התפתחות שפה, התפתחות חברתית, רגשית, שכלית. בכל תחום עלול להיות עיכוב, ולא בהכרח פיגור שכלי.
    עיכוב יכול להיות זמני, ואח"כ הוא נעלם.
    רק באחוז מצומצם של הילדים רואים עיכוב בהתפתחות השכלית, שנשאר קבוע, ואז אנחנו מגדירים זאת כפיגור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מאבחנים פיגור אצל ילד בן3
    בר
    22/04/2010

בני בן 3 .הוא נולד בטון שרירים נמוך .הוא הולך קופץ .משחק יפה. גם עים ילדים .אחרים (חברותי) הוא עדין לא מדבר הוא אומר אבהרות .בבית אנחנו מדברים שפה עברית בגן מדברים אנגלית(אנחנו גרים באנגליה)יש לו דלאי .בסך הכל .אבל הוא גם מתקדם...אומנם בקצב שלא יש דברים מהר ויש דברים לאט .אני קצת מודאגת מנושא "פיגור"איך זה נישמע לך אני מאוד אשמח לתשובה במיל...תודה

הוספת תגובה

• פיגור ??

23/04/2010

בר שלום,
    אינני יודעת לענות לך. התיאור שלך לא מספיק בכדי לתת לך תשובה אחראית.
    אני מציעה שתבקשי לשנות איתו לאבחון לפסיכולוג מומחה להתפתחות ילדים. יש מבחנים שעושים לילדים, גם תינוקות אפילו, ולפי זה אפשר לדעת.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לילדה בת 12 צמיחת שדיים לא סימטרית
    אור
    22/04/2010

בצד שמאל גדול ומודגש יותר ובצד ימין בקושי ניכר.
    האם זה בעייתי? האם זה משתנה?
    האם לגשת לרופאה? איזו?

תודה לתשובתכם,

הוספת תגובה

• צמיחה לא סימטרית

23/04/2010

אור שלום,
    גופנו בדרך כלל לא באמת סימטרי : כף רגל אחת יותר גדולה, מפתח העיניים שונה, וגם השדיים.
    זו לא בעייה רפואית, אם כי יכולה להיות בעייה אסתטית.
    אפשר להתייעץ עם רופא הילדים. ישנה גם מומחיות של רופא גדילה (אנדוקרינולוג) שאפשר להתייעץ איתו.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן ארבע וחצי , גן טרום חובה
    טולי
    22/04/2010

ילדי הוא ילד מאומץ מגואטמאלה והוא נמצא עימנו כבר שנתיים. הוא בעל קליטה מהירה, והדביק את הפער שהיה בינו לבין בני גילו בגן ( ולפעמים גם עובר אותם) . אנחנו עובדים בבית במקביל להוראות הגננת ועד כה הצלחנו לעבור כל מכשול. (כמו גזירה, כתיבה חלשה).
    הבעיה האחרונה שעליה דיווחה לי הגננת לפני כחודשיים, ואנחנו לא מצליחים להתגבר עליה היא חולמנות.
    למשל : הוא רוצה להיות מאוד עצמאי אבל כשנותנים לו משימה בבוקר , לצחצח שיניים, לעשות פיפי לשטוף פנים ולהגיע לחדר, יכולות לעבוד כעשר עד חמש עשרה דק' עד שהוא יגיע, ואז הוא יהיה כבר לאחר הפעילויות או שהוא יבקש עזרה באחת מהפעילויות.
    בשעת ארוחה, הוא משתעמם ומעדיף לדבר או לשחק משחקי אצבעות או בכל מיני חפצים שזמינים על השולחן.
    בגן החולמנות מתבטאת בזמן עבודה בחוברת , הוא יכול לבצע דף אחד ובעוד שכל השאר מבצעים חמישה. ולא בגלל שהוא לא יודע אלא בגלל שהוא מעדיף לפטפט או להסתכל על הקירות או על החוברת של האחרים.
    ניסינו למרכז אותו לפעולה אחת, עכשיו נועלים נעליים ולא מסתכלים על התמונות של הגרביים או עכשיו מצחצחים שיניים ולא מדברים.
    כשאנחנו עושים חוברת בבית והוא אוהב את הפעילות הוא מאוד מרוכז ומסיים אותה במהירות.
    הוא מוצא הבדלים בין תמונות במהירות עצומה.
    יש לציין שאם אנחנו מבצעים את הפעילויות בצורת תחרות הוא מסיים הכל מהר, ואם אני מבטיחה לו פרס הוא מסיים במהירות.
    הבעיה היא שבגן לא ניתן להבטיח לו פרס והגננת לא בעד להכניס אותו לתחרות עם ילדים אחרים, ולמרות שהגננת לא מוותרת לו וממשיכה לשבת איתו למרות שכולם כבר קמו , זה לא מפריע לו להמשיך להתמרח.
    הלחץ שלנו נובע מכך שבשנה הבאה הוא עולה לגן חובה ושם לא יהיה מי שיישב איתו באופן אישי, ושהוא יילך לאיבוד אם הוא לא יספיק ללמוד הכל.
    כמובן שאנחנו יושבים ומלמדים אותו המון בבית, אך האם זה מספיק ?
    יכול להיות שפשוט משעמם לו לבצע את אותה הפעילות שוב ושוב ?
    יכול להיות שמה שקשה לו הוא בוחר למרוח בתקוה שישחררו אותו מהמטלה?

הוספת תגובה

• בן 4 וחצי

22/04/2010

טולי שלום,
    חולמנות היא עניין של מזג מולד, מעין רמת פעילות גופנית "על טורים נמוכים". קשה לשנות זאת, במיוחד בגיל צעיר.
    ייתכן גם, שמדובר בקשיי מיקוד קשב וריכוז ADD.
    אני מציעה לך לבקש הפנייה לנוירולוג ילדים, כדי לברר את האפשרות השנייה. לפעמים טיפול תרופתי עשוי לסייע.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה