מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ייעוץ בקשר לבני בן שנה ו-4הדס פוירשטיין10/03/2010
שלום רב,
בני נולד בשבוע ה-36 להריון. במהלך ההריון סבלתי מלחץ דם גבוה ולבסוף התינוק נולד בניתוח קיסרי. מאז סובל מאיחור התפתחותי . אנחנו מטופלים בפזיוטרפיה, והבן עכשיו זוחל ועומד ואף עושה מספר צעדים כאשר נתמך. נראה כי נושא המוטוריקה העדינה נשאר מאחור. הוא אינו אוחז כפית, מתקשה באחיזת "צבת" , ולא משחיל טבעות.
דברתי עם הפזיותרפיסטית, ואמרה כי תפנה אותנו למרפאה בעיסוק, אך זה יקח הרבה זמן.
אני מנסה בינתיים לקדם אותו על ידי משחק בבצק.
מה עוד אפשר לעשות במסגרת הביתית כדי לקדם את בני?
בתודה, הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטוריקה עדינה
11/03/2010הדס שלום,
כל עבודת ידיים ואצבעות תורמת לשיפור המוטוריקה העדינה : הרכבה (סברס, קוביות, דופלו), הרכבת פאזלים פשוטים (מעץ). תני לו לאכול בידיים : חתכי פירות לחתיכות קטנות ותני לו על צלחת.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנה וחודשיים וחצי-לא הולךדניאלה10/03/2010בני בן שנה וחודשיים וחצי עדיין לא הולך-התפתחות מוטורית תקינה עד השלב שבו עמד והלך בעזרת תמיכה(נתקע כבר מעל חצי שנה במצב זה)כן מהלך עם רהיטים ועם תמיכה,בזמן האחרון יותר מעז לטפס על דברים ואף מסכים לתת יד וללכת,
יש לציין שסובל רבות מאוזניים ולכן כנראה שיש בעיה קלה של שיווי משקל,וכן פחד שלו מנפילות(זהיר מאוד ופחדן ( : )
אני כבר מיואשת ועצובה מאוד,רואה לאט לאט את כל הילדים בגן ובסביבה מתחילים ללכת,גם ילדים שפיגרו הרבה אחריו...מה יהיה?למי לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבדרך להליכה
10/03/2010דניאלה שלום,
חבל שאת עצובה ודואגת. גיל תקין לתחילת הליכה הוא עד שנה וחצי ! והעיקר הוא - שהילד שלך בדרך להליכה, לפי כל הסימנים !!! זה תהליך, ולפעמים הוא איטי. בהחלט ייתכן שאת צודקת מבחינה זו, שדלקות האוזניים משפיעות עליו לרעה, ולכן החשש שלו מהמצב הזקוף גדול יותר. אבל אני משוכנעת שזה ישתפר, והוא ללא ספק ילך וירוץ.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן 4 חודשים - אגרופים קפוציםעירית09/03/2010בעוד כשבוע ימלאו לבני 4 חודשים, אגרופיו של בני עדיין סגורים במרבית היום, כשהוא ישן, אוכל ...
אני ממש מודאגת, האם זה מעיד על איזושהי בעיה ??? בנוסף בני מחייך לעיתים גם אם לא הצחקנו אותו, הוא יכול להסתכל לנקודה מסויימת ולצחוק, האם זה נורמלי ??? תופעות אלו ממש ממש מדאיגות אותי, האם יש לי סיבה לדאגה ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראגרופים קפוצים
ד''ר מיקי הר-גיל10/03/2010עירית ערב טוב
אגרוף בתינוקות בד"כ " משתחרר" בגיל חודש חודשים, כממצא יחיד ללא מתח שרירים גבוהה , ועם התפתחות תקינה בשאר התחומים אינה מהווה מקום לדאגה , אנא פני לרופא הילדים שלך להערכה, ובמידת הצורך פנו להערכת נוירולוג ילדים .
הצחוק נראה כתופעה נורמלית
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד ותרןאימא דואגת09/03/2010בננו בן שנתיים. הוא ילד טוב - אוהב לשחק עם ילדים אחרים, סקרן, חקרן.
אנו מודאגים מדבר מסוים באופיו- הוא ובת דודתו בת השנתיים מבלים הרבה יחד והיא הרבה יותר אגרסיבית ממנו- מרבה לחטוף ממנו, או לבקש ואז לחטוף... אם החפץ חשוב לו הוא יתעקש ולא יוותר אך לעתים גם מוותר ואומר לה "קחי"... גם במעון הגננות מספרות שהוא "ותרן"- לא מתעמת, כאשר חוטפים ממנו חפץ כלשהו נותן אבל הולך ומחפש לו משהו אחר לשחק איתו. אנו חוששים שיגדל להיות "פראייר" בלשון העממית. איננו בטוחים כיצד לנהוג- האם עלינו לעודד אגרסיביות קלה- "תחטוף ממני בחזרה" או: "אם מישהו לוקח ממך משהו תגיד לו לא, זה שלי ואל תוותר"...
שאלה נוספת- כיצד עלינו לנהוג ביחסיו עם אחותו הקטנה (בת שבעה חודשים) עד עכשיו נהגנו בקו של שיתוף פעולה יחדיו- משחקים ביחד, לא לחטוף לה אם היא משחקת עם צעצוע כלשהו וכד'.
מה עצתך?
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרילד וותרן
10/03/2010אמא יקרה שלום,
יש שיר של המשורר הערבי הידוע חליל ג'ובראן, אשר נקרא "ילדיכם אינם הילדים שלכם" - שיר חכם, המנסה להסביר לנו, שילד נולד עם אישיות ואופי משלו, לא תמיד בדמות שהיינו רוצה לראות, וילד גם איננו בצק, שאנו יכולים ללוש כרצוננו......
אפשר לנסות לשנות מעט : ע"י דוגמה אישית של ההתנהגות שלנו, ע"י עידוד בכיוון התנהגות שאנו רוצים לחזק, אבל מוטב להשלים עם כך, שנולד לכם ילד שהוא לא לוחמני באופיו.
נסו לראות את החיובי בכך. יש לכך גם יתרונות. השתדלו לא לשדר לו אכזבה ממנו, כדי שלא יחוש מתוסכל או לא אהוב. זה הרבה יותר מסוכן לנפשו של הילד, מאשר שיגדל "פראייר".
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות שינה?דליה06/03/2010שלום
יש לי גן פרטי ואני נמצאת בו עד לשעה 1300.הבנות שנשארות בגן מדוחות לי על ילד מסוים שכשהן שמות אותו לישון על המזרן ,הוא נוטה להזיז את ראשו מימין לשמאל בהתחלה לאט וזה לאט לאט מתגבר וגם הוא ממלמל ,הילד הוא בן שנתיים ילד מקסים, חכם וחייכן מדבר שוטף .התבוננתי בו במהלך השינה אכן הוא מזיז את ראשו ולוקח לו לפחות חצי שעה עד שעה עד שהוא נרגע.אני שמה מצדדיו דברים רכים שלא יחטוף חלילה מכה .אךהשבוע התגלה דבר נוסף עם תנועות הראש נכנסות גם הרגליים לאי שקט וגם הן מתחילות לזוז ולהטיח אותן חזק ,דיברתי עם הוריו הם אמרו שהם יודעים מזה והם לא מתרגשים השאלה שלי האם הדבר הזה מוכר ,או שיש בכל זאת איזו שהיא בעיה ניאורולוגית?
לתשובתך אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשינה
ד''ר מיקי הר-גיל07/03/2010דליה ערב טוב
הדבר כנראה קשור לויסות החושי וטלטול זהו הדרך לפורקן תחושתי.
אני מניח שהם עברו בירור .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעית מופנמות אגרסיביות בת שנתיים+גיא04/03/2010ילדתי בת שנתיים ו -4 חודשים ועדיין לאחר חצי שנה בגן פרטי אינה מדברת בגן , אינה משתפת פעולה בשום פעילות ותגובתה לכל דבר שאינו מוצא חן בעינה יכול להיות הסתגרות ( לקחת מוצץ וחיתול לשבת בפינה או להשתטח על הרצפה ) או אגרסיביות ( להרביץ למי שעימה באינטרקציה )
בבית הנה מדברת באופן שוטף ופעילה משחקת עם אחותה הגדולה ממנה בשנתיים אך תגובותה לדבר אשר אינו מוצא חן בעינה זהה לגן ( רק במינון קטן יותר) , גם אנו וגם הגננות לא מבינים מה גורם לה לתגובות הקיצוניות ולשינויים במצבי הרוח ( הגננות בגן הרימו רישמית ידיים) אנו מתלבטים מאוד כיצד לפעול האם להעבירה לגן אחר ? ( יש לציין שאחותה היתה באותו גן שנתיים ופרחה וגם אנו מעריכים מאוד את צוות הגננות) ניסינו כמעט כל דרך ( כולל יעוץ) אך המצב לא השתנה בנוסף י ש לציין את היותה פרפקציוניסטית ( ברמת הקמט בסדין) ואת העובדה שבחודש הראשון בגן אף לא היתה מוכנה לאכול במשך כל היום ( דבר שעדיין קורה לפעמים )
אודה לכם אם יש לכם איזה רעיון לטיפול ? הם כדי להעבירה לגן אחר ?
תודה רבה,
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתגובות קיצוניות
06/03/2010גיא שלום,
זה גיל "קשה". בדרך כלל, מדובר בגיל "שתיים הנורא", ויש המגדירים אותו "גיל המרד הראשון". (בהמשך יש גיל המרד השני, בגיל 5, וגיל המרד השלישי, בגיל ההתבגרות).
מדובר בגיל קשה גם משום שהילד עדיין מתקשה להתבטא באופן חפשי, מבחינת המחשבות והרגשות שלו, ולכן הוא "מגיב עם הגוף" : בהסתגרות או בתוקפנות.
הדרך המקובלת היא לדבר עם הילד. לעזור לו לבטא במילים את רגשותיו, ויחד עם זה, להעביר לו מסר, שתוקפנות היא מעבר לגבול הנסבל. "אנחנו יודעים שאת כועסת, שעצוב לך, שרצית משהו ולא קיבלת..... אבל אסור להרביץ" וכד'.
אין צורך להעביר אותה גן. זו תקופה שחולפת, וההתנהגות תתמתן.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן 4 חודשים בוכה המון!!!שירה04/03/2010היינו אצל מספר רופאים ושללנו בעיה רפואית, בהתחלה כולם טענו שזה קוליק ואמור לעבור בגיל 3 חודשים אבל ראם כבר בן 4 חודשים ועדיין אין שיפור של ממש, הוא כל הזמן בוכה ורוטן ואפילו ידיים כבר לא עוזרות, נראה שהוא פשוט רוצה ורגיל לבכות הוא לא מוכן לשכב לבד ולשחק ואני כבר מודאגת בקשר להתפתחות שלו, אני כבר ממש מיואשת שלא לדבר על החרדות והסיוטים שמהם אני סובלת בלילה.
מה קורה לילד המסכן שלי? למה הוא לא מאושר ורגוע כמו שאר התינוקות?
האם זו תופעה מוכרת? האם יכול להיות שמדובר באיזו הפרעה נוירולוגית? אולי משהו קרה לו בלידה (היתה איזושהי בעיה עם התנוחה שבה הוא נכנס לתעלה אבל המיילדת לא פירטה)?
בקיצור אני די אובדת עיצות, לא יודעת כבר לאן לפנות...
אשמח לאיזושהי תגובה, עיצה או רעיון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראי שקט
ד''ר מיקי הר-גיל04/03/2010שירה ערב טוב
צר לי שההתחלה כה קשה.
זה קורה, לא תמיד הסיבה ברורה , אם בכלל קיימת
אני בטוח שבדקו בכל זאת :
יציאות צואה סידרה מס פעמים ביום לשלול עצירות
פליטות מרובות לעיתים מרמזות על רפלוקס של אוכל מהקיבה לוושט הגורם לאי שקט.
רגישות למוצרי חלב מה אוכל? הנקה או פורמולות האם צריך להחליף לכלכלה צמחית.
גשי לאאג שיבדוק את האוזנים.
לא נראה שקשור לנוירולוגיה אך פני להערכה גם בתחום זה .
תני ערב אחד אקמול וראי אם באותו לילה ישן יותר טוב זה סימן שמשהו בכל זאת כואב.
אין פתרונות לכל הדברים עם הזמן הדברים משתפרים
מצאו ביבי סיטר אמא או אחות וצאו אתם קצת לבלות לשכוח להנות זה יעזור גם בטיפול בילד
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת קשב וריכוז לילדה בכיתה א בת 7דנה03/03/2010לד'ר מיקי הר גיל ערב טוב!
יש לי ילדה בת 7,הלומדת בכיתה א,בכיתה רגילה בבה"ס רגיל,באבחון פסיכולוגי שנעשה לה בשנת 2008 [עיי פסיכולוגית מטעם הגן] היא אובחנה בהפרעת קשב וריכוז.
השנה היא עלתה לכיתה א' ובישיבה עם המורה והיועצת של בה"ס נאמר לי שיש לה קשיים ברכישת
הקריאה,בחשבון בעיה של חיבור וחיסור מ-1 עד 10 מתבלבלת בין החיבור + למינוס החיסור_
קושי בניקוד של הקריאה ,לא יודעת את כל הניקוד,קושי בארגון,קושי במטלות וביצוע מטלות קבוצתיות בכיתה,לכן הם ביקשו בדיקת שמיעה ובדיקת ראיה,ובדיקת אצל קלינאית תקשורת
ובדיקה אצל נוירולוג. ובישיבה האחרונה אצל יועצת בה"ס ,הוחלט עם המורה והפסיכולוגית וכל הגורמים ,על שילוב הילדה בכיתה קטנה[בשנת הלימודים הבאה בכיתה ב']אני עדיין לא אישרתי את הסכמתי ללא תוצאות הבדיקות והאבחון.
בבדיקת ראיה שנערכה לה הראיה היא 6\6 בסדר גמור.
בבדיקת שמיעה במכון שמיעה חלה ירידה בשמיעה בטונים הגבוהים,ולכן הופננו לרופא א א ג
שבדק ואמר שיש ירידה קלה בשמיעה בטונים הגבוהים שביין 6000 ל-8000 .
לגבי ק תקשורת מילאתי את כל הטפסים ,ואנחנו מחכים לקביעת תור לקלינאית זה לוקח עד חודש
ימים.
לגבי נוירולוג נקבע לנו תור לעוד שבוע.
השאלות שלי הן: כשיש לילד ירידה בשמיעה ,אני מבינה שזה משפיע עליו במהלך הלימודים בכיתה
וגם בבית. ואיך מתבצעת בדיקה ראשונית אצל נוירולוג,האם הילד חייב לקחת כדור ריטלין לפני הבדיקה?.
נא בבקשה תשובתך דחוף אליי למייל הנ"ל .
בתודה רבה דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהפרעת קשב ולקות למידה
ד''ר מיקי הר-גיל04/03/2010דנה שלום
לדעתי הנוירולוג אליו תלכו יעשה סדר בדברים
בחלק גדול מהמקרים מדובר בשילוב של הפרעת קשב ולקות למידה .
יש צורך גם באבחון דדקטי או פסיכו דדקטי בכדי להבין את הקשיים הלימודים .הנוירולוג בדכ שואל את הורים שאלות מקבל ומנתח את מכתב הגגנת אם הדברים ברורים אין צורך בבדיקות נוספות ומתחילים טיפול לעיתים יש צורך במבחנים אחרים כמו בדיקת טובה , בהערכה אצל נוירולוג אין צורך בריטלין במבחן טובה לפעמים נותנים.
שמיעה - לא אמרת כמה הירידה אך אין ספק שגם לה חלק בדבר
מקווה שהדברים יסתדרו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שנהנירית03/03/2010בתי בת שנה עוד מס ימים ואני מודאגת שהיא אינה יושבת. היא כמובן זוחלת (קודם זחלה גחון אח"כ שש) הולכת מסביב לשולחן אפילו נעמדת עם יד אחת, כשאני מושיבה אותה על הריצפה היא לא נופלת אבל נוצר הרושם שהיא לא אוהבת את העניין ומתחילה לייבב(על כסא האוכל ועליי לא אכפת לה). כבר העירו לי שזה מוזר שהיא עדיין לא יושבת. דבר נוסף- כשהיא מתהפכת מהבטן לגב היא עושה זאת על היד שלה ולאחר ההתהפכות היא מוציאה אותה מתחת לגב- האם זה קשור לעניין הישיבה ? האם יש כאן פגם התפתחותי כלשהו ויש צורך באיבחון? לציין, בתי הגדולה כיום בת חמש התישבה גם כן מעט אחרי גיל שנה. מודה על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרישיבה
ד''ר מיקי הר-גיל03/03/2010נירית ערב טוב
נראה שההתפתחות תקינה , יש ילדים שמדלגים על שלב זה או אחר , פני לטיפול בפזיותרפיה שם תוך מס טיפולים הישיבה תסתדר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיפוטוניה לבת 11 וחצי חודשיםאילת03/03/2010שלום , ביתי בת 11 וחצי חודשים
ילדה חייכנית, צוחקת בקול, מיסתובבת, מיתגלגלת, ערנית , מגיבה לסביבה, אוכלת לבד מוצק (ביד כמובן), מוטוריקה עדינה טובה.
אובחנה לפני כמה חודשים בהיפוטוניה קלה וגמישות יתר ולכן רק לפני 3 שבועות היתחילה ליזחול גחון.היינו מטופלים בפיזיוטרפיה (פעם בחודש היינו מגיעים) שלטענתה הילדה בסדר גמור וכל עוד שהתיקשורת שלה טובה,ויש רוטציה של הגוף מיצד לצד אין צורך שנגיע יותר אלה אם כן ניראה עוד חודש שאין שיפור אפילו קצת. נתנה לי שתי תרגילים להושיב את הילדה אם ידיים קדימה שתישען על הידיים ותחזק אותם ושתישען על כרית קשה בעמידה ליתפוס לה את הבירכיים. השאלה שלי: האם ההיפוטוניה עוברת מעצמה גם אם אני לא ייעשה לה את התרגילים?באיזה גיל ההיפוטוניה מיסתדרת?
האם זה בסדר שהפסקנו את הטיפול אולי צריך מעקב פעם בשבוע?
האם יש לזה השלכות לגבי התיפקוד בעתיד,הליכה, ריצה, דיבור?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהיפוטוניה
ד''ר מיקי הר-גיל03/03/2010אילת ערב טוב
את מתארת איחור מוטורי, היפוטוניה (טונוס שרירים נמוך) בצורה קלה בדכ מסתדרת , היתי פונה להערכה אצל רופא התפתחותי בכדי להחליט מה מידת ההיפוטוניה האם יש צורך בבירור או בטיפול נוסף
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגרסיה בעשיית צרכיםyr02/03/2010בתנו בת 4 ורבע הולכת לגן עירוני בירושלים, בדרך כלל היא שמחה ללכת לגן ויש לה שם הרבה חברות.
תהליך גמילתה מטיטולים היה קשה וארוך, לא ברור לנו אם זה היה מסיבות פיזיות או יותר פסיכולוגיות, אך לבסוף היא נגמלה והיתה תקופה של למעלה מחצי שנה בה היא כמעט ולא פספסה.
בחודש האחרון חלה אצלה רגרסיה בעשיית הצרכים וברוב בפעמים שהיא צריכה היא עושה במכנסיים, יחד עם זאת פיפי היא תמיד עושה בשירותים.
אנחנו לא הצלחנו להבין ממנה האם היא מרגישה או לא כשיוצא לה.
מה לדעתכם יכול להוביל לרגרסיה כזאת ?
עם מי כדאי להתייעץ במקרה כזה - רופא/פסיכולוג או מישהו אחר ?
תודה מראש
יאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררגרסיה בשליטה על היציאות
03/03/2010שלום,
רגרסיה כזו יכולה להיגרם מכמה סיבות, נפשיות, או פיזיות, או שילוב : ארוע קשה שקרה לילד, לידת ילד נוסף במשפחה, מעבר דירה, מחלה... או דלקת מעיים, אמבות/תולעים.
כדאי להתייעץ עם רופא המשפחה, אולי יש מקום לבדיקות מעבדה.
אם הכל בסדר, המתינו בסבלנות כחודש. אל תלחצו על הילדה. ייתכן שתרגע מעצמה, וזה יחלוף.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילדה אינה מגיבה לשמהאמא02/03/2010אחייניתי בת 11 חודשים אינה מגיבה לשמה.
היא יוצרת קשר עין, מחייכת עם קשר/סיבה. שמיעתה טובה.
בנוסף היא עדיין אינה יושבת) (היא כן זוחלת קדימה ואחורה).
בבדיקת שמיעה שנעשתה לה נמצא כי היא שומעת צלילים וגם מגיבה לצפצופים וקולות אחרים,, אך אינה מגיבה לקולות אנשים.
האם זהו סימן מובהק לאוטיזם?
מה עלינו לעשות וכיצד ניתן לחסוך מאיתנו את אי הוודאות המקשה מאד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחוסר תגובה לקריאה בשם
03/03/2010שלום,
אוטיזם נקבע ע"י כמה וכמה סימנים : חוסר קשר-עין, חוסר התייחסות לאנשים בסביבה וגם לחפצים, תנועות מוזרות, התנהגות יוצאת דופן.
אני מבינה שזה לא המקרה כאן.
צריך לבדוק, אם הילדה אכן שומעת היטב.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון לילד בן 6מירי01/03/2010בס"ד
בני בן 6 הגננת טוענת שהוא תזוזתי.
ברצוני לדעת מה כולל אבחון של נוירולוג.
מה קורה אם ממליצים על רטלין וההורים מסרבים?
תודה
סיגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהפרעות קשב
ד''ר מיקי הר-גיל03/03/2010מירי ערב טוב
אבחון נוירולוגי להפרעות קשב כולל מילוי טפסים מורה והורים שיחה עם ההורים והערכה כללית של הילד במידה והדברים ברורים ועונים לקרטיונים מתחילים טיפול מבקרים גבוליים יש צורך בהערכה דדקטית ו/או מבחן טובה
הטיפול בריטלין גורם לשיפור נפלא בכל התחומים לימודים התנהגות קשריים חברתיים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליכהגל01/03/2010שלום רב
בתי בת שנה ושלושה חודשים עדין לא הולכת היא עומדת והולכת מסביב לדברים או דוחפת כיסא אוכל, (לא יכולה עדין לדחוף עגלה כי היא תיפול). היא כבר במצב הזה כחודש או אפילו יותר, האם זה תקין? האם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי שהיא תתקדם בשלבי ההליכה שלה .
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהמשך
גל01/03/2010רציתי לציין שאת כל השלבים שלה ישיבה וזחילה על שש עשתה בגיל ידי מאוחר ישבה רק בגיל אחרי שנה וזיחלה על שש גם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליכה
ד''ר מיקי הר-גיל01/03/2010גל ערב טוב
עד גיל שנה וחצי אין צורך לעשות דבר, נשמע שהיא כמעט הולכת, במידת הצורך ניתן להתיעץ עם פזיותרפיה .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לד"ר יוכי וגם לד"ר מיקינ28/02/2010שבוע טוב
ביתי בת שנה ו3 חודשים ביום חמישי קיבלה ביטחון לכמה שניות והתחילה ללכת כמה צעדים ונפלה , היא נראת ממש כמו על "עקבים" ממש לא נראת יציבה האם זאת תחילה של הליכה ואיך ניתן לעצב אותה? רואים שהיא שמחה שזה קרה לה. שאלה הבאה משום מה היא נראת לי ממש קטנה בגודל למרות שהיא נמצאת באחזון 50 האם יש בדיקת דם לבדוק שהורמון הגדילה תקין?
משקל 10.400 גובה 78 היקף ראש 47 לגבי המשקל היא עלתה 300 גרם ב-שלושה חודשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבטחון בהליכה
28/02/2010נועה שלום,
למידת הליכה היא תהליך, כמו כל תהליך התפתחותי אחר. הוא כרוך בתחושה של שינוי אצל הילד, שהוא מפחיד בתחילה, ולכן הילד זקוק לרכישת הבטחון במנח זה ובתנועה. בטחון זה נרכש באופן טבעי מתוך ההתנסות בחווייה. בוודאי שגם היציבה הנכונה, השומרת על שיווי המשקל של הגוף הזקוף נלמדת ומתעצבת, באופן טבעי. תנו לזמן לעשות את שלו. גם בתכם תלמד, בדיוק כמו כל הילדים.
כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנועה בוקר טוב
ד''ר מיקי הר-גיל01/03/2010נראה שנתוני הגדילה טובים. בודקים הורמנים כאשר מתעוררים בעיות. כרגע הכל תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר מיקי וד"ר יוכי תודה
נ01/03/2010לד"ר מיקי וד"ר יוכי
רציתי להגיד לכם תודה מהלב בשמי ובשם כל מי שלא מבין איזה עזרה ותמיכה אתם עושים
מהלב . אפילו שמשלמים כסף לא זוכים ליחס כל כך חם אישי
אני מאחלת לכם רק בריאות ושלווה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד. ... קרא עודמנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)