פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת בת שנה ו10 חודשים נבהלת נורא
    שירי
    23/03/2010

שלום בתי בת שנה ו10 חודשים נמצאת במעון מגיל חצי שנה מזה כמה חודשים היא נבהלת נורא מכל רעש קטן ציפצוף מכונית גרירת רהיטים כאשר מישהו דופק בדלת היא נבהלת וישר נצמדת אליי היום היא הרימה משהו בחוץ והכניסה לפה צעקתי לא והיא ממש נבהלה וממש בכתה המון זמן עד שהיא נרגעה יש כאשר אני איתה בחוץ והשכן עובר ואומר שלום היא ממש נבהלת יש לציין שבחיים לא הרמתי עליה קול והבית רגוע ושליו מה יכולה להיות הסיבה לכך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רגישות יתר לרעש

ד''ר מיקי הר-גיל
    23/03/2010

היפראקוזיס היא תופעה של רגישות יתר לרעש, או חוסר סבילות לרעשים, החולים הסובלים מהיפראקוזיס מגיבים באי נוחות וכעס לרעשים חזקים במיוחד. במקרים קיצוניים החולים נמנעים מפעילות משפחתית וחברתית, ונוטים להסתגר . התופעה יכולה לגרום למתח רב ועצבנות, ובחלק מהמקרים החולים סובלים גם מטיניטוס(צלצולים באוזנים).
    במקרים רבים סובלים החולים דווקא מליקוי שמיעה - ותופעת ההיפראקוזיס מקשה מאוד על שיקום השמיעה. . חשוב לעבור ברור אצל רופא אף אוזן גרון ובדיקות שמיעה מכוונות להיפראקוזיס.
    לעיתים התופעה יכולה להיות קשורה לאופי הילדה, לבטחונה העצמי
    התחילי בבירור נושא השמיעה והערכת רואפ אאג
    בברכת חג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעוט בן שנתיים וחצי
    אורית
    22/03/2010

שלום רב,
    הבן שלי בן שנתיים וחצי ומאוד אוהב להתגלגל גלגולים קדימה. הוא התחיל להתגלגל למיטב ידיעתי מעצמו (אף אחד לא לימד אותו).רציתי לשאול - אמרו לי (מישהי מקצועית) שזה יכול להצביע על איזושהי בעיה ושאם זה ממשיך צריך לבדוק אם אין איזו בעיה.
    על פניו זה נשמע לי מופרך לגמרי.
    האם יש משהו בזה? האם זה יכול להצביע על בעיה?

לקביעת תור
    סגירה
    פעוט בן שנתיים וחצי

הוספת תגובה

• גלגולים

23/03/2010

אורית שלום,
    אפשר לחשוב, שהילד אולי מחפש (מה שנקרא) "גרייה וסטיבולרית", אבל זה לא נראה לי, ואינני רואה בכך בעייה. הוא כנראה נהנה מעצם התנועה וההצלחה.
    לבריאות !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלגולים

אורית
    27/03/2010

תודה על התשובה!
    רציתי להוסיף עוד כי הוא מאוד אוהב להסתובב סביב עצמו ובכלל לרוץ במעגלים והוא גם לפעמים עוקב אחרי עצמים בעיניים מצד לצד. האם זה יכול להיות קשור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלגולים

28/03/2010

כן. זה בהחלט קשור, כל התנועות שציינת, מפעילות את אותו מרכז עצבי-תחושתי.
    כל טוב וחג שמח !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלגולים

אורית
    28/03/2010

האם זו בעיה?
    האם יש משהו שאפשר לעשות עם זה? מה המשמעות לטווח ארוך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלגולים

28/03/2010

אינני יודעת לענות לך.
    אפשרות ראשונה היא - שהתופעה תיעלם.
    חשוב לעקוב, ולראות אם אין תופעות חריגות נוספות. נקווה שלא תהיינה.
    בכל מקרה - אם ימשיך בכך עוד כמה חדשים, כדאי להתייעץ עם מרפאת בעיסוק.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שלוש - עיכוב במוטוריקה הגסה
    מיטל
    22/03/2010

שלום,
    בתי בת שלוש, נבונה מאוד וורבלית מאוד.
    נראה שיש לה עיכוב בתחום המוטוריקה הגסה (ולא בתחום המוטוריקה העדינה).
    היא החלה לשבת, לזחול וכד' בזמן, אך החלה ללכת בגיל מאוחר יחסית (שנה ושמונה חודשים) ואורתופד קבע שיש לה "גמישות יתר,, ומאז נראה שהיא מאחרת ביכולת התנועתית: היא לא עולה מדרגות בכוחות עצמה אלא חייבת להיאחז בהורה/במעקה; במתקנים בגן השעשועים היא פונה למתקנים הפשוטים ביותר (סולם של שלב אחד וכד').
    אינני יודעת אם מדובר בבעיה פיזית של חולשה (יש לציין שהיא רזה מאוד), בבעיה של ביטחון עצמי (היא ביישנית וחששנית) או בשילוב של שניהם.
    למי כדאי לפנות בשאלות אלו ומה אפשר לעשות?
    תודה רבה!
    מיטל

הוספת תגובה

• בת שלוש

22/03/2010

מיטל שלום,
    בקשי מרופא הילדים הפנייה לפיזיותרפיסטית התפתחותית.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים חדפעמיים
    ליאת
    21/03/2010

בוקר אור,
    רציתי להתייעץ בקשר לבני,הוא בן שנתיים ושמונה חודשים.
    הוא ילד נבון מאוד ,יודע לבטא עצמו ואת רצונותיו ומבין הוראות (גם מורכבות ביותר)
    בחודשיים האחרונים ,בעקבות חשיפה לספרים ,קלטות וילדים גמולים בגן,
    הוא מראה נכונות לגמילה מבקש להגיע לאסלה ואף מניח בעצמו את הישבנון על האסלה.
    הוא אומר שילדים גדולים הולכים לעשות פיפי וקקי בשירותים ולא בחיתול.

אך יש 2 בעיות:
    1.הוא לא יודע לעשות פיפי (כלומר הוא רוצה אך אל יוצא לו כלום)הוא נעמד על הסולם בישבנון
    ועושה "פששש" עם הפה ...אך לא מצליח.
    ניסינו להבהיר לו מה זה פיפי והשארנו אותו רק עם תחתונים שיחוש רטיבות,הוא אכן הרגיש ואמר נרטבתי יצא לי פיפי ואף שיחזר מה קרה בעקבות זה (אמר שכל סביבתו נרטבה והיה צריך להחליף לו בגדים)
    שמעתי על מתן דוגמת דוגמא אישית-אך אבא שלו לא מרגיש בנוח להראות לו בעצמו.

2. הוא מפחד מאוד לשבת על הישבנון ולא מוכן לשבת בשום פנים ואופן.

מה ניתן לעשות?האם הוא עדיין לא מוכן לגמילה?
    חשבתי שנכון שיהיהלנסות לגמול אותו בחופשת פסח-אנחנו בחופש שבוע וגם מזג האויר נוח.

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים חדפעמיים

הוספת תגובה

• גמילה

21/03/2010

ליאת שלום,
    מבחינתי - הסימנים הם שהילד אינו בשל לגמילה. בעיקר, ככל הנראה, הוא חושש מעשיית הצרכים באסלה. כמו ילדים רבים. הישיבה על האסלה, אפילו עם הישבנון, נראית מפחידה : החור שם מתחת לגוף, תחושת אי היציבות שבישיבה, מקשים על הילד "לשחרר".
    מבחינתי, שום דבר לא "בוער", וטוב להמתין עד שהחשש הזה חולף, במקום ליצור מצוקה אצל הילד.
    אגב, גם הציפיה לגמול את הילד בתוך שבוע (של פסח) איננה מציאותית: זה תהליך שלוקח זמן, ובמיוחד כשהילד אינו ממש בשל, בוודאי יימשך כמה שבועות.
    כל טוב, ולהמלצתי - בסבלנות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המהירה,כוונתי הייתה

ליאת
    21/03/2010

להתחיל בתהליך הגמילה .
    הוא אמור להתחיל גן בספטמבר והם לא מקבלים ילדים לא גמולים (מסתבר שכל הגנים כאלו להפתעתי...)
    רצינו להתחיל תהליך (ברור לי שזה יקח הרבה זמן..)

האם לדעתך מעבר מישבנון לסיר יעזור או שכדאי פשוט להרפות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה-המשך

21/03/2010

אפשר לנסות סיר. יש ילדים שהסיר נותן להם הרגשה יותר של יציבות.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד להכאה או דחיפה ע"י מטפלת
    שגית
    20/03/2010

לד"ר יוכי שלום רב
    בני בן2.5 שנים ,הוא נמצא בגן שבו יש שתי מטפלות.
    כל יום שבני חוזר מהגן אני שואלת אותו איך היה בגן ואיך המטפלות מתנהגות אליו ,לא בצורה תוקפנית או לחוצה ,ממש שאלה כדרך אגב .
    לפני כשבוע שאלתי את בני איך מטפלת מסויימת התנהגה אליו והוא אמר שלא יפה ,שאלתי אותו מה היא עשתה ?והוא אמר שהיא הכתה אותו.
    שאלתי אותו כיצד והוא תיאר לי .
    כמובן ששאלתי למה היא עשתה זאת והוא ממש תיאר בצורה מפורטת מה קרה ומה היא אמרה .
    סיפרתי את הדבר למטפלת ,היא אמרה שהיא לא נגעה בילד ,{האמת אני מאמינה שהיא לא הכתה ,כנראה שהיא עשתה משהו שהתפרש לילד לא נכון כמו החזיקה אותו חזק אומשהו כזה ,לא שאני מסכימה עם זה גם }ביקשתי ממנה לשוחח עימו ולבדוק למה הוא אמר זאת .
    אתמול קרה משהו דומה ,בני היה אמור לצאת לחצר ויש לו דובי שהוא תמיד לוקח לגן ,הוא רצה לצאת איתו ,המטפלת לא הסכימה ,ובני לא הסכים לצאת בלעדיו ,בסוף לפי טענתה היא ויתרה לו ואמרה לו לצאת לחצר אך הילד בכה כשהוא הגיע לחצר ,כאשר המטפלת השניה שאלה אותו למה הוא בוכה הוא אמר שהמטפלת השניה דחפה אותו .
    חשוב לי לציין שאני יודעת שבגילאים אלה הילדים נוטים לפרש דברים לא נכון ,אך עדיין מדובר בילד מאוד נבון שמתאר לי את הנעשה בצורה מפורטת למדיי {הוא מדבר בצורה שוטפת ומובנת }
    הוא לא אמר שמשהי אחרת מהמטפלות עשתה משהו אלא רק אותה אחת .{כמובן שהיא מכחישה }בנוסף הוא כן פונה אליה ומשוחח עימה במשך היום וכן נהנה ללכת לגן .
    אני ממש לא רגועה מהדבר ואני לא יודעת איך אני אמורה לפעול הלאה{איך אני אמורה לדעת שבאמת הילד מוגן }
    אשמח לקבל ממך תגובה על מה שרשמתי ולקבל עצה או שתיים .
    תודה מראש
    שגית

הוספת תגובה

• חשד להכאה

21/03/2010

שגית שלום,
    הדרך הנכונה ביותר לדעתי היא לשוחח עם הגננת שאחראית על הגן, ולבקש ממנה לפקוח עין ולבדוק מה בדיוק קורה.אפשר גם לבקש מהמטפלת שאם קרה משהו עם הילד בגן - שתכתוב לך.
    קשה למצוא בטחון מלא, אבל אני משערת שעכשו, אחרי שנושא ההכאה נפתח באופן גלוי, המטפלת לא תרשה לעצמה להתנהג בתוקפנות.
    נקווה שתהיי משוכנעת שהכל בסדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה זה ככה?
    אוקסנה
    19/03/2010

שלום. ילד בן 3 וחצי שנים. בבית אנחנו לומדים הרבה גם עונה וכ'. בגן הוא לא עונה על שיאלה פשוטה כמו תמונה של דובי, מדבר פחות. אני דואגת שבגן יכולים לחשוב שילד לא יודעה כלום. מה לעשות? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    למה זה ככה?

הוספת תגובה

• לא עונה בגן

20/03/2010

אוקסנה שלום,
    יש ילדים שבחוץ הם יותר ביישנים, או חסרי בטחון, ומדברים פחות. זו תכונת אופי, ויש גם מבוגרים כאלה.
    לא מוכרחים לעשות משהו. העיקר שאת יודעת שהילד יודע.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעוט בן שנתיים וחצי
    אורית
    18/03/2010

שלום רב,
    הבן שלי בן שנתיים וחצי, נמצא בגנון מגיל שנה ו5 חודשים. בנוסף,מגיל שנתיים אנחנו לוקחים אותו לחוג התפתחות בתנועה אחת לשבוע. המדריכה בחוג (אשר רואה אותו כבר יותר מחצי שנה) איבחנה שיש לו רגישות תחושתית למגע עדין. היא רואה שהוא מעדיף להתרחק מהקבוצה וכשילד בא לשחק במתקן שהוא משחק בו הוא לרוב מעדיף להתרחק ולחזור רק כשהילד מפנה את המתקן.
    בגן הוא משתתף פעיל בחוגים שיש בגן - יש לו קבוצת חברים קטנה וקבועה והגננת אומרת שהיא לא רואה שום בעיה אצלו.
    אציין כי הוא חכם מאוד - הוא יודע לספור, לזהות את המספרים עד 10 וגם למנות חפצים. מכיר המון צורות ואת כל הצבעים - מבדיל גם בין צבעים קרובים כמו כחול ותכלת ואפילו התחלנו, בהדרכת המדריכה בחוג, ללמד אותו אותיות (יודע כבר 5 אותיות והפנים אותן נהדר). כמו כן הוא מרכיב פזלים של יותר מ-25 חלקים לבד.
    שמתי לאחרונה לב שאכן יש לו בעיה עם מגע - לפעמים כשאני נוגעת בו תוך כדי שהוא עושה משהו אחר הוא מרביץ לי ורואים שהמגע הציק לו, כמו כן כשהוא מתלכלך בידיים הוא בא אלי שאנגב לו כמעט תמיד. המדריכה בחוג אמרה לי לעסות לו את הידיים כל יום לפני הגן כדי להרגיל אותו למגע עדין אבל הוא ממש מתנגד.
    מה עוד אפשר לעשות? אני יודעת שאבחון ממש אפשר לעשות רק אחרי גיל 3 אבל חבל לי לחכות עד שתתפתח בעיה אם אפשר למנוע.
    אודה לתשובה!

לקביעת תור
    סגירה
    פעוט בן שנתיים וחצי

הוספת תגובה

• רכגישות למגע

19/03/2010

אורית שלום,
    לפי תיאורייך, לא ברור אם יש או אין רגישות מיוחדת למגע. ייתכן שהילד נרתע מדברים מסויימים בגלל חוסר בטחון או חשש, וזה תואם לגילו.
    גם אנשי המקצוע יודעים שאפשר לאבחן בעייה לפני גיל 3, אבל לא תמיד, ולכן מעדיפים להמתין עד גיל 3, במיוחד במקרה כמו שלכם.
    ובכל אופן, אם את מוטרדת, או את רואה שהילד סובל, את בהחלט יכולה לפנות למרפאת בעיסוק התפתחותית. ממילא עד שתתקבלי, יעברו עוד 2-3 חדשים.
    בינתתיים - הניחי לו. בחוודאי שאם הוא רגיש למגע, אין זה הגיוני לטפל בו במסז' שהוא מתנגד לו.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה וחצי
    הדס
    18/03/2010

שלום רב
    יש לי שתי שאלות לגבי הבן שלי
    הוא מתוק אמיתי בן שנה וחצי, חייכן ופעיל ונמצא איתי בבית ולא בגן .
    הבעיה הראשונה היא, שפתאום כשהוא מתעצבן הוא מתחיל להכות, נותן סטירות ( אומנם חלשות ) אך עדיין מגיב ככה כשאנחנו לא מרשים לו משהו והוא כועס..לפעמים הוא גם מכה את עצמו בראש כשהוא כועס ..מה לעשות עם התגובה שלו ?

שאלה שנייה קשורה לשינה ולהרדמות.. שמנו לב שכשהוא נכנס למיטת תינוק שלו הוא מתחיל לבכות בהיסטאריה שמובילה להקאות, הוא רק רואה את המיטה והסורגים של המיטה, הוא פשוט לא נרגע מבכי, ניסינו לשבת לידו, לדבר איתו, הרמה הורדה..לא עזר, בסופו של דבר זה לא היה שווה לי את עוגמת הנפש שלו וקנינו לו מיטת מעבר.
    היום יהיה הלילה הראשון שלו במיטה ורציתי לדעת איך אפשר להפוך את זה לטקס מבחינתו שירצה להירדם שם..וכמה בן שנה וחצי מבין באמת את המשמעות של מיטה חדשה בחדר שלו ...

תודה רבה
    הדס

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה וחצי

הוספת תגובה

• בן שנה וחצי

19/03/2010

הדס שלום,
    1. לגבי המכות - זו תופעה מוכרת בגיל שנתיים, לפני שהילד מתחיל לדבר, ומשייכים אותה לתסכול של הילד, שעדיין קשה לו להתבטא.
    הדרך להגיב היא בביטוי כעס של ההורה, באמירת "אסור!" בפנים רציניות וכועסות, כדי שהילד יבין.

2. מבחינת השינה - אפשר לקשט את המיטה, לשים עליה בובות-חיות שהילד אוהב, אפילו פרחים מנייר, אולי סדינים חדשים עם ציורים של דמויות אהובות עליו. אני מקווה שזה יפעל.
    כל טוב. שינה מתוקה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת צבעי יסוד
    שירי
    17/03/2010

שלום בתי בת שנה ו9 חודשים היא נמצאת במעון כל יום עד השעה 16 השבוע המטפלת אמרה לי שהילדה לא יודעת צבעי יסוד התחלתי לשבת איתה על צבעים בסיסיים ובאמת היא לא יודעת אף צבע אין לב גם סבלנות שאני ילמד אותה האם יש מקום לדאגה

לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת צבעי יסוד

הוספת תגובה

• הכרת שמות צבעים

18/03/2010

שירי שלום,
    בגיל שנה ו-9 ח', ילדים אינם צפויים לדעת שמות של צבעים, פרט, אולי, ל-אדום !.
    צריך ללמד את הילד, להפנות את תשומת ליבו לשמות הצבעים, בכל הזדמנות : בארוחה אפשר לומר : הנה עגבניה אדומה, הנה מלפפון ירוק, וכד'. חשוב לדבר לילד הרבה ! אבל אין צורך לדאוג.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צבעים

יעל
    18/03/2010

היי...
    גם ביתי בת שנה 10 ועדין חוץ מכחול ואדום
    היא לא יודעת את שאר הצבעים.
    כמו שכן שאנחנו מציירות אני מדגישה לה את שאר הצבעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צבעים

19/03/2010

יעל שלום,
    וגם בגיל של בתך זה עדיין בסדר לא לדעת !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא משתף פעולה
    שרית
    17/03/2010

בני בן החמש וחצי מטופל אצל קלינאית תקשורת מזה חודש וחצי. מתחילת הטיפול היה נראה כי לא ממש בא לו לשתף עימה פעולה וחשבנו שבמשך הזמן זה יסתדר. אנחנו כבר בטיפול החמישי ועדיין הוא אינו פתוח איתה ובקושי מדבר , יש לציין שבבית הוא מדבר ללא הפסקה והשפה המילולית שלו טובה מאוד. המצב הגיע לידי זה שהיא החליטה פשוט לנסות עוד פעמיים נוספות ואם המצב ישאר כפי שהוא היא תיאלץ להפסיק את הטיפול. אינני יודעת מה לעשות מכיוון שישנם פעילויות שאני בוודאות יודעת שהוא יודע ומשום מה אצלה הוא יושב בחוסר סובלנות ובחוסר רצון לשוחח איתה, מצד שני יכול להיות שבאמת יש לו בעייה בריכוז ובתקשורת מילולית עם אנשים שיחסית זרים לו וכביכול בוחנים אותו, יש לציין שהוא ילד מאוד חכם ויש לו מן עקשנות ומרדנות כשמבקשים ממנו לעשות דברים שלא באים מרצונו ומהבנתו.
    אשמח לשמוע חוות דעת נוספת.

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    לא משתף פעולה

הוספת תגובה

• לא משתף פעולה

18/03/2010

שרית שלום,
    אינך מציינת מדוע הופניתם לקלינאית תקשורת.
    יש ילדים שמראים התנהגות של מה שמכונה "אלמות סלקטיבית" : בבית הם מדברים חופשי, ואילו עם זרים - הם שותקים. אם זו התמונה, הרי שהקלינאית תצטרך סבלנות, עד שבנך ישתף פעולה, וחבל שתפסיק את הטיפול. בסופו של דבר - הילד נפתח.
    אם הסיבה היא אחרת - ייתכן ש"אין כימיה" בין הילד לקלינאית. זה קורה מידי פעם, ואז באמת רצוי לנסות קלינאית אחרת.
    ולפעמים - הילד עקשן מאד, ושום דבר לא עוזר, ובלית ברירה צריך להניח לו, עד שיתרצה לשתף פעולה.....
    אני מקווה שאצלכם יתפתח קשר טיפולי טוב. בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אימא
    17/03/2010

שלום רב,
    בני בן שנה וחצי בקרוב, ילד מקסים.
    מבין היטב את הנאמר לו והמתבקש ממנו, אומר כ- 15-20 מילים אבל עדיין לא אומר אימא.
    אני מתוסכלת מכך, היות והוא קורא היטב לבני משפחה אחרים, אבא, סבתא וסבא.
    האם הדבר הגיוני מבחינת התפתחות השפה? הוא יכול לומר למשל אמ אמ לאוכל אבל לא אומר אימא. לעיתים רחוקות מבטא משהו דומה בהקשר אליי. הוא גם יודע מהי המשמעות של המילה - אם יאמרו לו למשל תן את הכדור לאימא או תן חיבוק לאימא הוא ידע לפנות אליי.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אמא

17/03/2010

אמא יקרה שלום,
    אמא היא מילה כל כך מופלאה, ומסמלת דמות שהיא כל כך מובנת מאליה !
    הילד מבין ומכיר את המילה. כנראה שפשוט אינו לו צורך לומר אותה. כפי שאומרים בצחוק : לא צריך לקרוא לה. היא באה לבד.
    אל תדאגי. כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מודה לך על התגובה המקסימה

אימא
    17/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סתם קראתי ורוצה להגיב

דנה
    24/03/2010

הבן שלי התחיל לקרוא לי אמא רק לפני 3 חודשים, והוא בן שנתיים
    ככה שגם אני מאד התרגשתי והיית מתוסכלת שאת כולם הוא מכיר ואותי לא, אבל זה בא להם בטבעיות, פתאום ביום בהיר אחד, זה לא נפסק.
    אז סבלנות וזה יגיע
    חג שמח (-:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה
    דניאלה
    16/03/2010

בני בן שנה וכמעט 3 חדשים,
    התחיל ללכת ממש צעדים ביום שבת האחרון,יכול ללכת מרחקים ארוכים עם יד אחת שלי,
    עדיין לא למד להעמד לבד,עומד עם רהיט ואז צועד לעבר יעד
    כמה זמן עובר עד לביסוס הליכה ולמידה עצמאית של עמידה?
    האם זה תקין שעדיין מעדיף לזחול וללכת על הברכיים?

לקביעת תור
    סגירה
    הליכה

הוספת תגובה

• הליכה

17/03/2010

דניאלה שלום,
    זה משתנה מילד לילד, ולוקח בין כמה ימים, לכמה שבועות.
    אין צורך לדאוג, ואין צורך ל"דחוף". תני לילד להתקדם בקצב שלו.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשבון
    אוקסנה
    15/03/2010

שלום. איך להתחיל ללמד ילד בחשבון? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חשבון

הוספת תגובה

• לימוד חשבון

16/03/2010

אוקסנה שלום,
    את לא כותבת בן כמה הילד, ולא מסבירה מדוע צריך ללמד אותו חשבון. בדרך כלל, ילדים לומדים בעצמם, כמו שהם לומדים דברים אחרים על העולם ועל הטבע, וגם בגן מלמדים אותם. צריך גם לדעת לא להגזים. יותר מדי זה גם לא טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אוקסנה
    16/03/2010

שלום. ילד בן 3.6 שנים. לי ולילד אולך קל במשחקים כמו צורות, צבעים, מספרים, אותיות. לא יודעת למה ילד לא אוהב לשבת ולשחק במשחק כמו פטריות, קוביות, פזלים, וכו...! אז אני רוצה להמשיך איתו במה שהוא ואני אוהבים. אז התחלתי איתו צבעים באנגלית ו הייתי רוצה קצת חשבון. בגלל זה שאלתי איך לומדים חשבון בגיל הזה? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשבון

17/03/2010

תלמדי אותו לספור דברים : למשל : שני מזלגות 2 כדורים וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליוכי שלום ! אי מתן שתן בת10 חודש
    יונית מטרסו
    14/03/2010

ביתי בת 10חודשיים
    לפני חודש פעם בשבוע חיטול יבש בלילה
    המצב הידרדר ליומים של אי מתן שתן
    הייתי בבית חולים לא הצליחו להכניס קטטר
    ופצעו את ביתי בעבר מין us שלפוחית שתן מלאה
    עקב הלחץ בבית החולים היא נתנה שתן
    חזרה מבית החולים בכתה מאוד נרדמה
    ובלילה שוב אי מתינת שתן
    היום במהלך היום עשתה שתן בסדר גמור
    יש לי הפניה לבית חולים אחר
    אבל אני אחכה לראות מה קורה היום בלילה
    כי אני לא רוצה שיפצעו אותה יותר כי כל העיבר שלה אדום וירד לה דם אתמול
    מה נראה לך ?
    למה זה ?
    יש מצב שעובר שנפגע בראש אילו חלק מההשלכות?
    והאם זה עובר ?
    הייתה לה דלקת בדרכי השתן שהייתה בת חודש ושבוע
    לאחר עשו בדיקה של ריפלוקס שהשתן לא יוצא הפוך מהצינורית

הכל יצא תקין

תודה מראש
    יונית

הוספת תגובה

• אי מתן שתן

15/03/2010

יונית שלום,
    צר לי, אך אינני יודעת ואינני יכולת לתת לך תשובה. זה בהחלט מצב לא תקין, וצריך לרוקן את השלפוחית קודם כל, ואח"כ גם למצוא מה הסיבה לאי הוצאת השתן.
    אני מקווה שבפעם הבאה יטפל בה רופא יותר מיומן, ולא יפגע בה.
    מאחלת לכם הרבה בריאות !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "קנקים בברך/כפות רגליים"
    מיכל
    11/03/2010

בני בן 7 חודשים, זוחל גחון ועולה על 6 עם עזיבת ידיים לסירוגין...
    העניין הוא שיש לו צאין "קנקים" מאזור הברך/כף רגל אני לא בטוחה מהיכן, הוא לא מתלונן על זה ולא מפריע לו לבצע פעולות אבל זה מטריד אותי. האם זה נורמלי בגלל גמישות המפרקים? לאן עלי לפנות? איזו בדיקה ניתן לעשות לשלול בעייה?
    תודה מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    "קנקים בברך/כפות רגליים"

הוספת תגובה

• "קנאקים"

13/03/2010

מיכל שלום,
    ספרי את הדבר לרופא הילדים שלכם. במידת הצורך, יפנה אותך לאורתופד ילדים, או לפיזיותרפיסטית.
    כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה