מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוטיזםדנה05/09/2010
שלום רב,
יש לי ילדה בת שנה,שנולדה חודש לפני הזמן,יש לה איחור במוטוריקה הגסה החלה להתהפך רק בגיל 7 חודשים וכעת היא מתיישבת, עולה על הברכיים,זוחלת אחורה,אך עדיין לא נעמדת, לא ממש זוחלת וכמובן שלא הולכת, אנחנו מטופלים בפיזותרפיה כבר חצי שנה. אך מה שאני מודאגת ממנו כעת שאולי יש לה סימנים של אוטיזם, הילדה יוצרת קשר עין כל הזמן היא מחייכת המון, חברותית, אוהבת ילדים וחיות, היא מקשקשת המון כל מיני הברות אך עדיין לא אמרה מילה ראשונה, היא מוחאת כפיים מגיל עשרה חודשים, מצביעה על דברים שהיא רואה ורוצה, אבל אם אני למשל שואלת אותה איפה אור אז היא רק מסתכלת לכיוון ולא מצביעה, ביי ביי היא עושה לפעמים לא תמיד(בתקופה האחרונה החלה יותר לעשות), כמו כן כשהיא רואה טלויזיה והיא מרוכזת היא יכולה גם לא להגיב לשמה אבל בדרך כלל היא כן מגיבה לשמה, כמו כן כשהיא מתעצבנת אז היא מעיפה את עצמה אחורה וכשהיא שמחה אז לפעמים היא כאילו רוקדת בישיבה זזה מצד לצד-זה בעיקר מה שמדאיג אותי, חוץ מזה כמו שציינתי היא כן מתעניינת בסביבה ויוצרת קשר גם עין וגם כשהיא רוצה לקרוא לי היא מסתכלת עליי ופונה אליי במלמול ואף דורשת בתקיפות שאני ארים אותה וכמעט כל פעם שאני מתרחקת ממנה אז היא מתחילה לבכות. דרך אגב התייעצתי עם הפיזיותרפיסתית שלה שמכירה אותה כבר חצי שנה וגם עובדת עם ילדים אוטיסטים, והיא אמרה לי שביתי מאוד תקשורתית,יודעת טוב מאוד מה זה קשר,תמיד יוצרת קשר עין והיא הדבר הכי רחוק מאוטיזם שיש,זה מאוד הרגיע אותי אך עדיין אני לא רגועה
סליחה על האורך,אך האם לאור מה שרשמתי יש חשד לאוטיזם ואני צריכה לברר את העניין הלאה או שאני פשוט מגזימה?
תודה רבה מראש דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטיזם?
05/09/2010דנה שלום,
טוב לסמוך על מטפלים שמכירים את הילד, ואם הפיזיותרפיסטית שלכם, שהיא אשת מקצוע מנוסה, אומרת לך שהילדה תקשורתית, נסי לא לדאוג ולסמוך על דבריה.
ואם את ממש מוטרדת, בקשי מרופא הילדים התייעצות עם רופא התפתחותי, או עם פסיכולוג התפתחותי.
מאחלת לך כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוטיזם עוד שאלה
דנה05/09/2010תודה רבה לך על תשובתך
רציתי לדעת האם לדעתך עפ"י מה שתארתי יש לביתי סימנים אוטיסטים?
אני פשוט מאוד חרדה על כל דבר מאז שהיא נולדה בגלל שנולדה בשבוע 36 במשקל 2 ק"ג ,כולם אומרים לי שאני כל הזמן מחפשת מה לא בסדר איתה ורציתי לדעת באמת מהי חוות דעתך עפ"י מה שתארתי אם את מזהה סימנים אוטיסטים או להקשיב לכולם שאומרים לי שהיא בסדר?
תודה רבה שוב דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוטיזם-עוד שאלה
דנה07/09/2010תודה רבה לך על תשובתך
רציתי לדעת האם לדעתך עפ"י מה שתארתי יש לביתי סימנים אוטיסטים?
אני פשוט מאוד חרדה על כל דבר מאז שהיא נולדה בגלל שנולדה בשבוע 36 במשקל 2 ק"ג ,כולם אומרים לי שאני כל הזמן מחפשת מה לא בסדר איתה ורציתי לדעת באמת מהי חוות דעתך עפ"י מה שתארתי אם את מזהה סימנים אוטיסטים או להקשיב לכולם שאומרים לי שהיא בסדר?
תודה רבה שוב דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד ספקות
09/09/2010דנה שוב שלום,
לא ראיתי את הילדה, ואינני יכולה לתת לך שום מסמך מחייב דרך האינטרנט. עם זאת נראה לי, שהבעייה היא אצלך, ולא אצל הילדה, ואת חרדה בהגזמה. חבל. אולי באמת כדאי שתטפלי בעצמך. כדאי וחשוב להינות מההורות, וגם לשדר לילד בטחון ורוגע. הורה חרד יוצר גם אי-שקט אצל הילד, וטוב למנוע זאת.
כל טוב ושנה טובה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטוריקה עדינהאמא03/09/2010בני בן 4 שנים כשהו צוביע הוא מתלונן שהידיים התעיפו אחרי מס' דקות.....
רציתי לברר מה צריך לעשות או לתת לו כדי לחזק אותו מבחינה מוטורית פשוט אני דואגת ורוצה לשפר מצבו לפני שיגיע לכיתה א...
תודה............* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתעייפות
ד''ר יהודה ברק03/09/2010שלום לאם
לא כתבת אם יש לו בעיות אחרות הקשורות למוטוריקה. מכול מקום מומלץ לבקש הפניה לאבחון של ריפוי בעיסוק. המאבחנת יכולה להנחות אותך כיצד לעזור לו ואם יש בעיה יותר בולטת יתכן והיא גם תמליץ על טיפול בריפוי בעיסוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהיניב29/08/2010האם יש קשר בין לחץ מתח ועצבים בהם שרוי הילד לבין צמיחת שערות על הגוף? כלומר שכתוצאה ממתח לחץ עצבים והתרגשות תהיה שעירות יתר לילד או לנער??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרצמיחת שער
ד''ר יהודה ברק29/08/2010בעיה רגשית למיטב ידיעתינו אנא קשורה בצמיחת שער יתר. מומלץ לפנות לאנדוקרינולוג ילדים כדי לבדוק אם יש בעיה רפואית או שמדובר בתופעה נורמלית גנטית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאילהאוקסנה27/08/2010שלום. ילד בן 4 שנים. בבית לומד יותר מאשר בגן (אולי בגלל חוסר ביטחון). שאילה: מה ילד עד גיל 5 צריך לדעת גם מבחינת הידע וגם ביכולת (זאות אומרת צורת משחק)?
לדוגמה: אם זה מדובר על חישבון, אם זה מדובר על צורות, אם זה מדובר על אותיות, ו....?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלמידה
27/08/2010אוקסנה שלום,
לא בטוח שהילד לומד בבית יותר מאשר בגן. בדרך כלל זה להיפך.
אני גם מציעה לך לא לשים דגש כל כך חזק על למידה.
בגיל הזה חשוב לתת לילד לשחק באופן חפשי, לפתח את הדמיון שלו, את הרגשות שלו, את היצירה שלו.
חשוב שהילד יהיה עם חברים, וילמד להיות אינטרקטיבי, איך להתנהג בחברה, איך לשחק עם חברים.
חשוב שהילד ילמד לפתח את הגוף שלו : לעשות פעילות פיזית, לשחק על מתקנים, לטפס, להתגלש, לרכב על אופניים.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אוקסנה07/09/2010שלום. ילד בבית יכול לשבת איתי יותר זמן על שולחן וללמוד. בגן הוא אוהב יותר לרוץ ולא לשבת ולשחק עם ילדים. בגלל זה אני רוצה ללמוד עם ילד יותר בבית, כדי שבגן היטפלו בנושא אחר כמו: תקשורת עם ילדים (לעזור לגן). חשוב לי שגן יעזור בנושא תקשורת עם ילדים, אבל בשביל זה אני צריכה לעזור לגן לשבת וללמוד דברים אחרים עם ילד בבית. השאילה היא מה ילד בגיל 4 -5 צריך לדעת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימוד
09/09/2010אוקסנה שלום,
תשאלי את הגננת מה היא מלמדת את הילדים, הם לומדים הרבה בגן. יש תכנית לימודים של משרד החינוך, והיא מתאימה לגיל של הילד.
אם את רוצה, את יכולה לקנות ספר על התפתחות ילדים ולקרוא מה ילד יודע בכל גיל.
אני מאד ממליצה לא להיכנס לאובססיה בעניין הזה. הרבה פעמים הורים מצטערים אחר-כך, כשהילד מפסיק להיות מעוניין, ולא מוכן ללמוד.
שנה טובה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפרצויות בן שנתיים ושמונהנגה25/08/2010שלום
בני בן שנתיים ושמונה חודשים. מאוד חכם ובוגר לגילו. לעיתים יש לו התפרצויות של כעס. למשל כשלוקחים ממנו חפץ או אוסרים עליו לעשות משהו שהוא רוצה. הוא צועק ובוכה בקולי קולות שזה שלו, מעוות את פיו ונושף בכעס.
הוא ילד מקסים. ורוב הזמן הוא רגוע אבל במקרים אלה הוא פשוט כאילו מאבד שליטה ואחר כך כשהוא מבחין מה קרה הוא בוכה מתוך מבוכה או צער.
ראינו אתמול סרט על 'הפיל שרצה להיות הכי' וכשהוא ראה שהפיל עצוב ממש נכמרו רחמיו והוא התחיל לבכות, אותו סוג בכי שמוכר מהסיטואציה שסיפרתי עליה.
מה זה אומר?
איך אוכל להרגיע אותו?
תודה רבה
אריאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתפרצויות כעס
26/08/2010אריאלה שלום,
אני מניחה שזה שלב התפתחותי שמתאים לגיל 2-3, שנקרא "גיל המרד הראשון", גיל העצמאות, גיל שנתיים הנורא, וכל השמות מצביעים על כך שבגיל זה הילד נלחם על עצמאותו, ועל הצורך שלו לנסות לשלוט בעולם ובסביבה.
זה טבעי ואפילו רצוי מבחינה התפתחותית.
צריך להפעיל תגובה בשיקול דעת : כשצריך להגן על הילד, חשוב להפעיל סמכות ולהתעקש ולא לוותר.
מאידך, בדברים לא חשובים, אפשר פשוט להתעלם מהתקף הכעס, עד שהוא שוכך.
העיקר הוא לא "להיכנע" לילד, כדי שלא ילמד, שזו דרך לגיטימית שלו להשיג מאיתנו מה שהוא רוצה.
ובעיקר - זה שלב שחולף. סבלנות. הוא יחזור להיות ילד טוב ומתוק.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! כל טוב
נגה26/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהשאלה25/08/2010יש לי ילדה בת ארבע וחצי. היא מאוד חכמה עם שפה מאוד עשירה ומלאת דמיון. הבעיה אצלה זה המותוריקה. לדוגמה היא לא קופץ טוב , היא לא מצליחה לקפוץ על רגל אחת, מסירת כדור היא בקושי מצליחה לטפוס פניתי למכון התפתחות ונאמר לי שאין מה לעשות וזה הסתדר לבד היא פשוט קצת מאחרת. החשש שלי זה שבגן ילדים בגיל שלה לא ירצו שחק איתה בגלל היכולות שלה, או יותר נכון היא פשוט תבחר לא לשחק במשחקי כדור כי יודעת שהיא לא טובה בזה.בנוסף היא מתעייפת מאוד מהר אם היא רצה . למי לפנות בכשר לטיפול בה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסרבול מוטורי
26/08/2010אמא יקרה שלום,
בקשי מרופא הילדים הפנייה לפיזיותרפיסטית התפתחותית. היא תבדוק את הילדה ותציע לך מה לעשות : אולי תטפל בה קצת, או תציע לך לשלוח אותה לחוג התעמלות מסויים. כדאי. זה חשוב שילד ירגיש טוב עם הגוף שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מדברבשמת לוי24/08/2010שלום הבן שלי נולד בשבוע 36 והיתגלה אצלו גמישות יתר אתחלנו בגיל 11 חודש פיזוטרפיה ובגיל שנתיים הוא התחיל ללכת הבן הוא ילד עצמאי תקשורתי ביותר מבין שתי שפות אנגלית ועברית טופל במשך שנה וחצי קלינאית תקשורת והוא לא מדבר המילה היחידה שהוא אומר אבא גילו היום הוא שלוש וחצי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלא מדבר
24/08/2010בשמת שלום,
בגיל 3 וחצי, מדובר באיחור מאד משמעותי בדיבור, ובהחלט צריך למצוא מה הסיבה לכך.
הייתי מצפה שרופא הילדים יפנה אותך למכון להתפתחות הילד במקום מגוריכם, שם הילד יעבור בדיקה של רופא התפתחותי/נוירולוג-ילדים, ופסיכולוגי/ית, בנוסף לקלינאית-תקשורת.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכנסת אצבע לפהריבי23/08/2010בוקר טוב,
בת בת שנה ו 4 מידי פעם אני תופסת אותה מכניסה אצבע (לפעמים גם 2 אצבעות)לפיה,
וגורמת לעצמה מן הקאה כזאת...(לא מקיאה חס וחלילה)
אבל העינים שלה נעשות אדומות...
למה זה קורה?ואיך אפשר למנוע זאת?
תודה
האם יש קשר לצמיחת שינים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראצבעות בפה
23/08/2010ריבי שלום,
בדרך כלל הכנסת אצבעות לפה קשורה לצורך בגרוי פנים הפה. אולי כי השיניים בוקעות, והילד מרגיש כאב, או אי נוחות, אולי כי סתם יש צורך בגירוי, כמו אוכל. (או כמו שמבוגרים לועסים מסטיק או מעשנים סיגרייה).
אינני בטוחה שאפשר למנוע את זה, ולא חייבים למנוע. זה לא מזיק. זה בוודאי יחלוף.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 3 בעיה עם גמילהשירה22/08/2010שלום ביתי בת שלוש בפסח האחרון התחלנו תהליך גמילה בהתחלה היה קושי בקקי אך עם הזמן זה יסתדר כלומר קקי יושבת על האסלה והכל בסדר לגבי הפיפי בהתחלה התלהבה מאוד והיתה רצה לשירותים כל הזמן כלומר בילתה בשירותים המון לאחר חודש היתחילה הבעיה של הפיפי היא עושה כל הזמן במכנסיים בהתחלה כעסתי כי נדמה לי שהיא עושה דווקא איך מתנהגים במצב כזה הילדה עושה קקי בשירותים ופיפי בתחתונים אני מאוד מיואשת יש לפעמים שהיא כן רצה לעשות פיפי בשירותים אבל שטיפות מטפטפות בתחתון בגדול עושה מעט מאוד פיפי בשירותים אני מפחדת שאין לה בעיה רפואית ולכן היא עושה בתחתונים יש לציין גם שיש לה אחות בת 10 חודשים ואולי היא עושה זאת על מנת לקבל תשומת לב אני מיואשת לגמרי ניסיתי תחתוני גמילה והיא יכולה כל היום להשתין בתחתון גמילה לא מזיז לה היא ילדה מאוד חכמה מדברת בשפה גבוהה ובוגרת בגן הגננת אומרת שהיא מאוד חכמה לגילה וכראה הי תה פשלה בגמילה . היא גם ילדה מאוד עקשנית פלפלית מקרה כדי לתאר אותה עשתה פיפי על הספה אצל הוריי ואמרה לאבא שלי סבא בוא תשב על הפיפי שלי וצחקה מה לעשות ? איך עלי להתנהג היום עשתה לי כל היום שלוליות בבית מה עושים ? יש גם לציין עוד דבר שהילדה כבר תקופה גילתה את איבר מינה והתחילה לאונן הסברתי לה שעושים זאת רק בחדרה יכול להיות שזה משבר אודה להתייחסות ועוד דבר קטן לקראת סוף השנה בגן טענו שיש מעט מאוד פיספוסים אך בבית או איך שיוצאת מהגן חופשי פיפי בתחתון אודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהרטבה
23/08/2010שלום,
קשה לי להבין מהתיאור שלך אם מדובר בבעייה אורגנית, או בהתנהגות מרדנית, "דווקא".
כדי להיות שקטה, אני מציעה שתתייעצי עם רופא. יש רופאים מומחים למערכת השתן (נפרולוגים) שיגידו לך, אולי לאחר בדיקות, אם יש בעייה שהילדה לא מסוגלת להתאפק.
אם הכל בסדר, אז כנראה יש כאן בעייה התנהגותית, וצריך לבדוק למה הילדה מחפשת "להרגיז".
אולי כי את לוחצת אותה בעניין האוננות? אולי כי את קשה איתה בדברים מסויימים ?
עצה שלי היא לא להעניש, אלא להיפך : לעשות איתה הסכם, שעל כל יום שלא תרטיב, תתני לה בערב פרס קטן. תני לה מחמאות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בת 3 --גמילה
שירה23/08/2010היום הלכנו לקניון, והיא ביקשה פיפי לקחתי אותה לשירותים עבר בערך דקה או שתיים עד שהיא נטלה שתן והתחתון שלה היה יבש ואח"כ ביקשה קקי לקחתי אותה לשירותים ובדרך היא אמרה לי אני רוצה שתראי כבר שאני עושה בשירותים ואכן עשתה צואה שבאנו הביתה היא כבר התחילה לעשות בתחתונים אבל בקניון היא ביקשה והתחתון היה יבש זה נראה בעיה בהתאפקות? אודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה
24/08/2010כמו שניסיתי להסביר, כל תהליך הוא הדרגתי, לפעמים כן, ולפעמים לא. בהחלט ייתכן, שבחוץ ההתאפקות היתה מלאה יותר, וכשהגעתם הבייתה, הילדה שחררה יותר מוקדם.
אני מציעה לך להיות סבלנית, להבין שתהליכים לוקחים זמן, והכל בסדר, גם כשקורים "פנצ'רים".
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנהחסוי22/08/2010שלום. הבנה. איך לעבוד עם ילד על זה? לילד יש בעיה בהבנה, שלא תמיד מבין סיטואציות ולא יכול להסביר את עצמו. ואיך בכלל לבדוק אם יש בעיה זאת? כי כשאני שואלת ילד "מה אתה עושה עכשיו" - ילד עונה "אני אוכל או שותה או משחק..." על שאילה "מה עושה סבא או אבא?". ילד גם יודע לענות. על שאילה מה הוא רואה בחוץ הוא אומר, "עצים, אוטו, בתים ו...."! אותו דבר גם אם אני נותנת לו תמונות, הוא מספר מה הוא רואה! מה זה בדיוק הבנה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהבנה
23/08/2010אוקסנה שלום,
הבנה זה מושג מאד רחב. זה בעצם כמעט כל היכולת השכלית שלנו, לחבר בין דברים, לראות הבדלים, להמציא דברים.
ההבנה מתפתחת עם הגיל, ובכל גיל יש רמה אחרת של הבנה, שצריכה להתאים לגיל.
ילד נורמלי מבין לפי הגיל שלו, ולא צריך לעבוד איתו על זה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אוקסנה23/08/2010שלום. ילד שיודע:
1. להסביר מה הוא רואה בחוץ, או בחדר, או בחנות
2. ילד כששואלים אותו מה יש לך ביד, או לאבא, או אמא והוא עונה
3. ילד כשחולה אומר איפה כואב
4. ילד שמספר מה ילדים עושים בגן שעשויים
5. ילד שיודע מה הוא עושה , אם זה משחק, או אולך לישון, או שותה ו.....
6. ילד שנותנים לו תמונה והוא כן אומר מה רואה בתמונה
7. ילד שיודע לבקש מה הוא רוצה
אבל ילד לא משחק עם ילדים! אפשר להגיד שיש בעיה בהבנה? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשחק עם ילדים
24/08/2010המשחק עם ילדים לא קשור בכלל להבנה, אלא לחברתיות של הילד. יש ילדים שהם מופנמים, ביישנים, לא חברותיים, ויכולים להיות חכמים מאד.
צריך לעודד ילד לשחק עם חברים שלו בכל מקרה, בלי קשר למה הוא יודע.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילת לילהסיון22/08/2010בני בן השנתיים ותשעה חודשים גמול מספר חודשים לאורך היום, אך טרם התחלתי גמילת לילה. הוא שותה סימילאק לפני השינה והחיתול שלו מלא בבוקר. התחלתי לשים לו פול- אפס (תחתוני מעבר) אבל אני לא רואה בזה טעם, שכן גם איתם הוא קם כשהם מלאים בשתן. האם כדאי להפסיק את הסימילאק בלילה? עד איזה גיל נחשב תקין לגמול מלילה? מה הדרך הטובה ביותר לגמילת לילה? אני חוששת להגיע לחורף, כשהוא טרם גמול ואז לגרור את הגמילה עד לקיץ הבא שיהיה כמעט בן 4. הוא גם מתחיל גן חדש בעוד שבועיים. תודה רבה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילת לילה
22/08/2010סיון שלום,
הגמילה מגיעה, כשהילד בשל לכך מבחינת כל המערכות המעורבות. זה לא בשליטתו של הילד, ובוודאי לא בשליטתנו, ואין טעם שתתחילי בגמילה, אם הילד אינו בשל לכך. אין לכך "דרך" או שיטה !הרטבת לילה היא בתחום הנורמה , במיוחד אצל בנים, עד גיל 6.
לגבי הסימילאק - גם בזה אין טעם להפסיק, במיוחד בקיץ כשחם, וצריך לשתות הרבה.
אינני רואה סיבה למה את לחוצה או מודאגת. זה לא מפריע לילד בגן או בכל עניין אחר.
סבלנות, זה יגיע כשזה יגיע.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשחקי הרכבהאווה21/08/2010שלום יוכי,
תודה רבה על התשובה לגבי היד הדומיננטית.
יש לי שאלה נוספת- הבן שלי (שנה ו-8 חודשים) לא מצליח לעשות משחקי הרכבה, גם את הפשוטים ביותר (למשל של צורות גיאומטריות). הוא לא ניגש למשחקים האלה בעצמו, הוא עושה אותם רק כשאני מוציאה לו ומתחילה לשחק איתו. כשהוא רואה שלא הולך לו הוא מתחיל לזרוק את החלקים ולא מתעניין במשחק.
האם זה סביר לגילו? איך ניתן לעזור לו?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמשחקי הרכבה
22/08/2010שלום,
אי אפשר עדיין לצפות מילד כה קטן ליזום משחק בעצמו, במיוחד בדברים שקשה לו. לכן, חשוב מאד שאת לידו, עזרי לו, עשי את הדברים כשהיד שלך אוחזת ביד שלו, ותני לו חווייה של הצלחה.
רק כך יעז לנסות בהמשך בעצמו, וכך ילמד.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפקוד עם ידייםאורסנה20/08/2010שלום. לילד בן 4 שנים יש בעיה בתפיסת כדור עם ידיים, להחזיק כפית או עיפרון. בלי לפנות לעזרה מה אני יכולה לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתפקוד הידיים
21/08/2010אורסנה שלום,
לא נראה לי שאת יכולה לטפל בבעייה לבד.
מישהו מקצועי צריך לאבחן את הילד, ולקבוע בדיוק מה הבעייה. לפי זה, מציעים טיפול.
בטיפול, ידריכו גם אותך מה לעשות עם הילד כל יום, כדי לתרגל איתו יותר, ולחזק את הידיים, אבל קודם כל צריך לראות אותו איש מקצוע, כמו פיזיותרפיסט, או מרפאת-בעיסוק, ולהתחיל טיפול מקצועי.
כדאי שלא תחכי. עד שתתקבלו עובר זמן, ועד שתתחילו טיפול, ובעוד שנה הילד לא יהיה מוכן ובשל לכתיבה. חבל.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעידות בגוף כאשר הילד מתרגשליאת18/08/2010שלום,
בני בן 4 במעקב מגיל חצי שנה במעקב אצל רופא התפתחות משום שההתפתחות שלו הייתה איטית ביחס לאחיו התאום (לא נולדו פגים, נולדו בחודש תשיעי במשקל 3 ק"ג כל אחד)
מגיל שנה בערך שמתי לב כשהוא מתרגש הוא רועד ז"א עושה אחיזת אגרוף עם 2 הידיים ביחד ורועד, בהתחלה אמרו שזה כנראה מטונוס גבוה... שלחו אותנו לפיזיוטרפיסט כעבור חודשיים הוא אמר שאין צורך ושהכל בסדר...
ובכל מעקב אצל הרופא התפתחות (בכל שנה) גם הוא אמר שהכל בסדר ושזה מ"טונוס גבוה"
היום בני בן 4, אני דואגת לו מכיוון שילדים מחקים אותו בגן והוא אומר לי שזה יוצא לו...
היינו אצל נויורולוג וגם הוא אמר שהכל בסדר ושאני אניח לילד
אגב, הוא עושה זאת רק כשהוא מתרגש!! לדוגמא: הוא צייר ציור יפה ואמרתי לו כל הכבוד, הוא אוחז את 2 הידיים (כאגרוף) ורועד... קניתי לו צעצוע חדש אז כשהוא משחק איתו... הוא רועד
הייתי רוצה לדעת למי אני יכולה לפנות? האם זה עובר מתישהוא? יש טיפול?
תודה מראש
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררעידות מהתרגשות
20/08/2010ליאת שלום,
אם הבדיקה הנוירולוגית בסדר, מדובר כנראה במין הרגל התנהגותי.
כדי להכחיד אותו, אפשר לנסות טיפול פסיכולוגי בשיטה שנקראת קוגניטיבית-התנהגותית (CBT
ייתכן שהילד מעט צעיר לטיפול כזה, וצריך יהיה לחזור עליו בגיל מבוגר קצת יותר (6-7), אבל כדאי כבר לנסות.
חפשי פסיכולוג מומחה בטכניקה הזו ומומחה בילדים, באיזור מגורייך.
רוב הפסיכולוגים האלה מאוגדים בארגון שנקרא איט"ה (ארגון ישראלי לטיפול התנהגותי).
הם בוודאי יוכלו לתת לך שמות של מטפלים מוסמכים כפי שציינתי באיזור מגורייך.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיד דומיננטיתמלכה17/08/2010באיזה גיל מתייצבת יד דומיננטית. מתי כדאי לאבחן . כיצד לאבחן בגיל צעיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדומיננטיות
18/08/2010יד דומיננטית מתייצבת עד גיל 3. אם הילד מחליף ידיים אחרי גיל 3, אנו ממליצים לפנות להערכה של מרפאת בעיסוק, והיא שוקלת אם יש צורך בטיפול.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם טיפוסים חברותיים?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד. ... קרא עודפסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)