מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לד"ר מיקי הר גילנ01/02/2010
שלום לך
לבני בן השלום התנפחו בלוטות הלימפה מתחת ללסת ואחת גדלה ובולטת מאוד . רצתי לרופא כמובן והוא אמר שאכן בלוטה אחת גדלה ל-3 ס"מ .. ויש ביצענו בדיקות דם ומשטח גרון .. במשטח לא נמצא כלום ואת הבדיקות הייתי שמחה שתראה. בנתים הילד קיבל אנטיביוטיקה אוגמנטין ואחרי כמה ימים הרופא אמר שזה ירד קצת ....... מה זה אומר מה עלי לבדוק כדי להיות בשקט נפשי .. אחרי המאמרים שקראתי על בלוטות הלימפה.......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת למפה
ד''ר מיקי הר-גיל04/02/2010נועה שלום
עליך להתיעץ ולהפנות את השאלות לרופא הילדים.
האבחנה המבדלת לבלוטות תת לסטיות הינה רחבה ולא ניתן לדון בה ללא בדיקה מעמיקה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 8.5 חודשיים לא יושבתיונית מטרסו01/02/2010
בת 8.5 חודשיים עומדת על הברכיים ,יושבת עם מושבים אותה
זוחלת קדימה יפה ויציב על 4
למה שלב הישיבה לא היה
זה זורם לה ליפול כל הזמן בגגל שהיא לא יודעת להגיע למצב ישיבה
מה קרה ??
האם יש לזה השלכות ??
תודה
יונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישיבה
ד''ר מיקי הר-גיל04/02/2010יונית שלום נראה ההתפתחות תקינה בדכ משיגים ישיבה בגיל עד 9ח. יש כאלה שמאחרים בשלב זה או אחר , ניתן להתיעץ עם רופא הילדים או פזיותרפיה קצרה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן ארבע שמסרב לציירשקד01/02/2010
בני לא אוהב לצייר, וגם לא מחזיק את הצבע בצורה נכונה.
יש לציין כי פעילויות אחרות בתחום המוטוריקה העדינה הוא מבצע יפה כגון - להשחיל חרוזים, לגזור, לפסל בפלסטלינה, משחקי אצבעות וכד'.
האם "להכריח" אותו לצייר, למרות סרבנותו
האם צריך טיפול, או שגיל 4 מוקדם מדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסרב לצייר
03/02/2010שקד שלום,
לא טוב "להכריח" ילד, כיוון שכך נוצרת התנגדות רבה יותר. ייתכן שהעפעילות עם עפרון/טוש קצת קשה לו.
נסי "לפתות" אותו לצייר בדרכים עקיפות.
חשוב שילד יאהב לצייר, כדרך לקרב אותו לקראת כתיבה. אבל אפשר להמתין עוד כחצי שנה. אם לא ישתפר עד אז - גשי בכל זאת להתייעצות עם מרפאת בעיסוק.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות שפה אצל תינוק בן שנה וחודשיעדייה29/01/2010שלום,
בני בן שנה וחודשיים וההברות היחידות שהוגה הן אה ואו ולא מנסה להגות בה, מה , נה וכו'
האם זה נחשב תקין לגיל זה ואם תוכלו לייעץ על דרכים לעודד אותו להרחיב את הגיית שאר ההברות.
תודה ,
עדיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשפה
ד''ר מיקי הר-גיל30/01/2010עדייה שלום
תינוק בגיל שנה אמור להגות הברות, ואף מילים בודדות, אם שאר התחומים בעיקר ההבנה הקשר החברתי תקינים , היתי ממתין , ניתן להתיעץ עם קליניאת תקשורת על הדרכים לעבודה עמו
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשב וריכוז בגיל שנתייםמאיה29/01/2010שלום,
בני בן השנתיים וחודש הוא ילד חייכן,חכם (יודע לזהות ספרות, צבעים, צורות), יש לו זיכרון מדהים לשירים ודקלומים ששמע רק מס' פעמים. מאידך, הוא מאוד סגור וביישן, בעיקר בגן וליד עוד ילדים. לוקח לו זמן להיפתח. בנוסף, די וותרן ולא עומד על שלו מול ילדים אחרים.
אבל זו לא הבעיה ....
הגננת אמרה לנו (וכמובן גם שמנו לך בבית אך חשבנו שמדובר בגיל "שנתיים הנוראיות") שקשה לו מאוד לשמור על ריכוז במפגשים ובפעילות שלא מעניינות אותו. אם זה זה שיר או דיקלום או משהו שהוא אוהב, אז הוא מהופנט. אם לא, הוא קם מהמפגש והולך לשחק בעניינים שלו ובדברים הרגלים שהוא נוטה לשחק איתם. כמו כן, בשעת האוכל (וזה גם בבית) אין לו סבלנות לשבת יותר מדי, תוך כמה זמן הוא פשוט קם וצריך כל הזמן להחזיר אותו למקום.
הוא גם לא כל כך אוהב פאזלים, משחקי קופסא, בניית מגדלים (זה ממש אף פעם לא עניין אותו), צריך ממש להושיב אותו בכוח לשחק משחקי קופסא.
כולם אמרו לנו שהוא "סתם שובב" או "משתעמם מהר", אך אני חושבת (וכנראה גם הגגנת אחרת לא היתה אומרת משהו) שאולי יש לו הפרעת קשב או משהו אחר.
אני יודעת שלא מאבחנים בגיל כזה, אך אני רוצה לעזור לו ומאוד מודאגת שזה יקשה עליו בעתיד.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקשב וריכוז
ד''ר מיקי הר-גיל30/01/2010מאיה שלום
הפרעת קשב וריכוז בעיקר המרכיבים ההיפר אקטביים אמפולסביים לעיתים מתבטאים מגיל צעיר.
ניתן לאבחןן גם בגיל צעיר, פני להערכת נוירולוג או להערכה במכון להתפתחות הילד באיזור מגורייך, לעיתים טיפול בריפוי בעיסוק בשילוב עם הדרכת הורים עוזר, בדקי שמיעה וראיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת שנה שעדיין לא זוחלתעמי28/01/2010יש לי בת בת שנה, והיא כמעט אף פעם לא הייתה על הבטן. בהתחלה חששנו לשים אותה (אני יודע שזה טעות) אח"כ נכנענו לבכיות, וכיום היא מתהפכת מיד לגב.
הילדה עד היום לא זוחלת, לא מנסה אפילו להיעמד, אנחנו נותנים לה יד והיא נאחזת ומתיישבת אבל לא מתיישבת לבד. בישיבה היא יציבה מאד.
הלכנו לרופא ילדים ולאורטופד, ושניהם אמרו שאין בעייה פיזית והיא פשוט לא רוצה לזוז.
הלכנו לפיזותרפיה, אבל הילדה לא משתפת בכלל פעולה. היום כבר שמגיעים לבניין קופ"ח היא כבר צורחת. גם בבית היא לא משתפת פעולה עם התרגילים.
מה עושים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרזחילה
ד''ר מיקי הר-גיל30/01/2010עמי שלום
לא לכל הדברים יש תשובות.
התהפכות מצד לצד קוראת בגיל 5-6 חודשים זחילה 9-11 חודשים, כך שקיים איחור קל מאחר וההתפתחות הכללית תקינה ובדיקות הרופאים תקינות , המלצתי להמשיך טיפול בפזיותרפיה, ניתן לפנות למרפאים שעובדים בבית בהסכם עם הקופות אולי שינוי המקום יעזור , למדו אתם את התרגילים וישמו אותם בבית
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרטבהלימור27/01/2010שלום. אני בת 22 יש לי 2 ילדים הגדול בן 3.11 הקטן בן 2.6. התחלתי לגמול את הגדול- גמילת יום קצת אחרי גיל 3 אולי 3.3 כי לפני כן היה חורף ולא ראיתי הוא בשל. בהתחלה היה מעולה הוא שיתף פעולה יפה. אחרי בערך 3 ח' גמלנו אותו לילה וגם זה הלך יפה. אבל משו התפקשש וכבר כמה חודשים שהוא חוזר מהגן עם תחתון רטוב. בלילה הוא לא מרטיב. הוא ישן כל הלילה ובבוקר הוא קם ב5 וחצי ומעיר אותנו שהוא צריך לשירותים. אבל ביום הוא מרטיב. הוא מסוגל לשבת על הספה ולהסתכל עליי לראות אם אני קולטת בזמן שהוא עושה פיפי. לדעתי זאת סתם עצלנות. אבל זה כבר ממש מתסכל. דיברתי עם הגננת ואמרתי לה שתשגיח עליו ושתשלח אותו כמה פעמים ביום לשירותים. היו יומיים שהוא חזר עם תחתון יבש וכל השאר אותו דבר. אני לא יודעת מה לעשות. מצטערת מראש על אורך ההודעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהרטבה
27/01/2010לימור שלום,
אפשר לחשוב על כמה סיבות מדוע הגמילה לא מצליחה : אולי הילד אינו בשל, ולכן יש נסיגה.
אולי יש תחרות מסויימת מול הילד הקטן, ולכן הוא מעדיף "להישאר קטן" ואין לו מוטיבציה להיגמל.
ואולי יש איזו בעייה בשלפוחית, אולי אפילו דלקת.
הייתי מתייעצת עם רופא הילדים, ואח"כ מדברת עם הילד, ומנסה "לצ'פר" אותו כל יום שלא הרטיב. נסי אם זה עוזר.
ואם לא - התאזרי בסבלנות, אין כמעט ילדים נורמלים שלא נגמלו. זה מגיע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק ישן כל הזמןשירלי27/01/2010שלום.
בני בן 3 חודשים עוד שבוע, פשוט ישן המון.
אחרי שעה של עירות הוא לא מחזיק מעמד וחוזר לישון לשעתיים - שעתיים וחצי.
האם יש סיבה לדאגה?
יש לציין שהוא מתפתח יפה, מחייך, יוצר קשר עין, מרים ראש על הבטן ומתחיל להושיט ידיים לחפצים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשינה
ד''ר מיקי הר-גיל30/01/2010שירלי שלום
אנו רואים את כל הקצוות, ילדים שבוכיםאו שישנים למשך כל היממה בחודשים הראשונים לחיים.
אם ההתפתחות תקינה והמשקל עולה תקין, אין מקום לדאגה.
אני חושב שהדבר קשור לקשט האמהי במהלך ההריון אך דעת זו אינה מבוססת בספרות.
התיעצי דם עם רופא הילדים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות שפהאורית26/01/2010שלום רב,
בני בן שנתיים וארבעה חודשים. נמצא בגנון מגיל שנה ו5 חודשים. מבחינה מוטורית מפותח מאוד. גם מבחינת פעילויות של קשב הוא מפותח: בונה מגדלים מלגו, מצייר, מרכיב פזלים של 24 חלקים ואף יותר.
מבחינת השפה - אוצר המילים שלו גדול מאוד. מחבר 2 ו-3 מילים (בד"כ מילים שחוזרות על משפטים ששומע מאיתנו או בגן).
הוא יודע את כל הצבעים, מספרים (גם לספור וגם לזהות את הספרות), יודע המון צורות (גם צורות מסובכות כמו טרפז,פירמידה, אליפסה ועוד).
נראה לי שבזמן האחרון יש איזושהי "תקיעות" מבחינת התפתחות השפה שלו ורציתי לדעת איך אפשר לקדם את התפתחות השפה. האם יש משחקים מסויימים שיכולים לקדם את ההתפתחות? מה אפשר עוד לעשות?
אנחנו לוקחים אותו לחוג התפתחות בתנועה אחת לשבוע ואני משתדלת שיראה חבר מהגן או אחר עוד פעם בשבוע (בסופי שבוע בד"כ הוא רואה ילדים בני משפחה או של חברים).
חשוב לציין שהוא עבר ניתוח פוליפים לפני גיל שנתיים+כפתור באוזן אחת. בבדיקה חוזרת נתגלו נוזלים גם באוזן השניה (ללא הכפתור) אבל נאמר לנו שבמקרה כזה היות ובאוזן אחת הוא שומע היטב לא נוטים לעשות ניתוח רק לשים כפתור לאוזן השניה.
מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתפתחות שפה
27/01/2010אורית שלום,
נשמע שיש לך ילד מאד מפותח באופן כללי.
מאידך, יש לזכור, שההתפתחות אינה מתקדמת בקו ישר עולה כל הזמן, ויש גם תקופות של עצירה, שאחריהן בא זינוק. אפשר להרגע, ולא מוכרחים 'לדחוף' כל הזמן.
לגבי ילדך, את מציינת שיש בעייה באחת האוזניים, ואולי היא מנמיכה את רמת השמיעה האופטימלית שלו. בעניין זה חשוב לבדוק כל הזמן, חשוב לערוך בדיקות שמיעה, ולראות, שאכן לא נוצרת בעייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחותענת25/01/2010שלום,
בני בן חודשיים אובחן ב-pigmentary mosaicizm.
1. האם יכולה להיות נסיגה בהתפתחות / בעיות אחרות בעקבות אבחנה זו? מהן ??
2. האם צריך להיות במעקב של נוירולוג ילדים?
3. מהן ההשלכות / הקשר של אבחנה זו מבחינת ההתפתחות ומבחינת הבריאות ?
אודה להתייחסות מפורטת לשאלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהשאלה לדר' הר גיל
ענת25/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
ענת29/01/2010למה לא עונים?
האם דר' הר גיל עדיין נמצא בפורום זה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהpigmentary mosaicizm
ד''ר מיקי הר-גיל30/01/2010ענת הי
pigmentary mosaicizm -מלבד השינוי בעור , המחלה עללולה לערב אברים אחרים, לדעתי יש צורך במעקב רב תחומי, התעיצי עם מי שנתן את האבחנה או עם רופא הילדים שלך לגבי הצורך במעקב נוירולוגי או אחר
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ..... לדר' הר גיל
ענת30/01/2010שלום דר' הר גיל ותודה לתשובתך.
1. רציתי לדעת על איזה מעקב רב תחומי אתה מדבר?
2. אילו איברים המחלה עלולה לערב?
תשובות אלו חשובות בשבילי לגבי המשך הבירור.
אשמח לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת
ד''ר מיקי הר-גיל04/02/2010ענת שלום.
אנני חושב שדברים אילו צריכים להתבצע דרך זו.
פני לרופא הילדים שלך קבלי ממנו הסבר מפורט , האם יש צורך במעקב ואיפה
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתלבטות לגבי גן/מטפלתגלית25/01/2010בני בן 8 חודשים, מטופל ע"י דודתי, מטפלת מדהימה שאוהבת אותו ולהיפך. בספטמבר הוא יהיה בן שנה וארבעה חודשים ואני ממש מתלבטת אם לשלוח אותו למסגרת של פעוטון/גן או להשאיר אותו בבית עד אפריל הבא (יהיה בן שנה ו11). השיקולים- כאמור מקבל יחס מדהים מהמטפלת ואני רגועה. מצד שני הוא ילד מפותח וסקרן- כבר כיום _8 חודשים) זוחל בכל הבית, עומד והולך (כמובן כשמחזיק משהו), מטפס מדרגות ועוד. חברתית הוא נראה לי סקרן ומתעניין בילדים אחרים. כל התיאוריות מדברות על גיל שנתיים, והגנים שראיתי, בחלקם, נראים כמו ב"יס קטן, עם משמעת נוקשה (לטעמי). האם יותר נכון שיישאר בבית? שיילך לגן עם מספר קטן של ילדים? מה מספר מינימלי של ילדים בגילו שצריך להיות בגן או שזה בסדר שכולם יהיו גדולים ממנו? האם חצי שנה גדולים ממנו זה נחשב "בגילו"? האם עדיף להכניס במועד אחר מספטמבר? מה צריך לחפש בגן לגיל כזה?תודה רבה וסליחה על האורך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגן או מטפלת
27/01/2010גלית שלום,
זו בהחלט דילמה, ואין לה תשובה חד-משמעית. הכל תלוי.
באופן כללי, מעל גיל שנה, אני בהחלט מעדיפה מסגרת של חברת ילדים, וסדר-יום מובנה ומגוון. אבל אולי המטפלת שלך כל כך מיוחדת, ונותנת לילד את כל צרכיו....
רק את יכולה להחליט.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסדנאות ללויווי התפתחותי\ בייבי יוגהtכרמית21/01/2010
שלום רב,
אני שוקלת ללכת עם בני בן הארבעה חודשים לסדנת בייבי יוגה או התפתחות התינוק בעיקר לצורך שבירת השכרה והספורטיביות.
האם מומלץ לפנות לסדנאות אלו? האם יש ביקורת או אזהרות שכדאי לי לדעת? ובאופן כללי האם זה "בטוח" ו"בסדר" ללכת לסדנאות אלו.
תודה וסופ"ש נעים,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבייבי יוגה
25/01/2010אמא יקרה
כיום יש מגוון רחב של סדנאות שמלוות את האמהות בחודשים הראשונים אחרי הלידה.
כל סדנא שאת מתחברת אליה היא נכונה עבורך ועבור תינוקך.
לעיתים היתרון של סדנאות הללו הוא דווקא תחושת השיתוף בתוך קבוצת האימהות, הווינטלציה, הרעיונות והטיפים בנוסף לפן הפרקטי של הסדנא.
תהני
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שנה ובוכה המון.דנה20/01/2010שלום רב, ביתי בת שנה ונכנסה לפני כ שלושה חודשים למעון לאחר מספר נסיונות עם מטפלות שלא צלחו. היא פשוט היתה בוכה במשך כמה שעות עד שהיתה נרדמת והיתי חוזרת זה היה בעקבות לימודי בערבים. במעון, היא בוכה כ 10 דק עד כשאנחנו מורידים אותה ולאחר שאנחנו הולכים היא נרגעת והמטפלת אומרת שאוכלת היטב, משחקת ונינוחה רוב הזמן. הבעיה התחילה עם תחילת לימודי ובזמן הכניסה למעון.
א. הילדה מרגע הכניסה לבית איננה רוצה לעסוק בדבר פרט מלהיות מורמת על ידי.
ב. במפגשים משפחתיים ואף לעיתים קרובות עם אביה היא לא מוכנה ללכת לאף אחד , ובוכה אם אני מוסרת אותה לכמה דקות.
ג. היא החלה להרביץ כאשר היא למשל רוצה לינוק ואני לא מאפשרת, או שהיא לא מקבלת משחק מסוים. ואף מתוך שינה היא שורטת ובוכה. בנוסף היא מושכת לעצה בשערות עד לתלישה.
ד. היא איננה מוכנה לאכול שום אוכל מוצק פרט להנקה בבית.
ה. היא כל הזמן צורחת, מכל סיבה ודבר.
אינני יודעת אם הבעיה נעוצה במעון , (המכיל 3 ילדים ואחת בת שנתיים שכן חוטפת צעצועים וכדומה).
או בהעדרי לפתע מקרבתה (הייתי איתה 9חודשים בבית )
אודה מקרב לב על כל תשובה והכוונה,
בתודה ,
דנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבוכה המון
25/01/2010דנה יקרה
את מפרטת שורה ארוכה של דברים שמטרידים אותך
אני ממליצה פה על בירור מעמיק יותר ומציעה לך לגשת ליעוץ אצל פסיכולוג התפתחותי על מנת להקל על שתיכן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה רגישהמורן19/01/2010שלום
ביתי בת 4.5 ילדה חכמה, מפותחת מבחינה שכלית, רגישה ומאוד עדינה.
היא מדברת המון על מוות.
אני לא יודעת מאיפה היא שומעת על הנושא. בטח לא בבית ולא בגן.
למשל היא מספרת שפעם ראתה אדם מת על הספסל.
הסברתי לה שהוא כנראה אדם מחוסר בית והוא פשוט ישן (זה הסבר טוב לילדה בגילה?)
היא שואלת המון על תאונות דרכים. למשל מה יקרה אם מכונית תדרוס את כולנו (אבא, אמא, אח קטן, אותה, סבא וסבתא)
אני מסבירה לה שהיא חוצה את הכביש רק עם אחד מהמבוגרים, שאנחנו שומרם עליה, שמסתכלים לשני הצדדים וכדומה.
היא עדיין התעקשה על השאלה והסברתי לה שגם הנהגים ברכב מסתכלים טוב טוב כי הם לא רוצים לפגוע באף אחד.
לבסוף ביקשתי ממנה שתפסיק לחשוב על הנושא הזה והיא הסבירה לי " המחשבה באה לי לבד לראש"
אני לא יודעת מה לענות
עלי לציין שאני ובעלי פרודים מזה כ- 3 חודשים, (הזמן שלדעתי היא מדברת על מוות ותאונות או שאולי אין קשר בין הדברים) אנחנו ביחסים טובים מאוד וגם בחיי הנישואים היא ואחיה הקטן לא נחשפו להתנהגות לא נעימה.
היא ילדה חכמה מאוד שמאז ומתמיד שואלת "שאלות קיומיות" רק שהנושאים הספציפיים האלה מאוד מלחיצים אותי.
איך להתמודד, אלו תשובות נכונות\נעימות יותר לאוזניים שלה?
האם זה טבעי שילדה בגילה מעלה נושאים אלו?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרילדה רגישה
25/01/2010ילדתך אכן מקדימה את המאוחר
מרבית הילדים שואלים שאלות קוסמיות על המוות לקראת גיל שש, בשלב שבו מתחילה ההבחנה בין המציאות, הדמיון והעולם הבא. בשלב זה ילדים מתחילים לתהות לאן מגיעות הנשמות לאחר המוות.
יתכן ומדובר בילדה ששאלות קיומיות אכן מטרידות אותה והיא נוטה להכנס לעומקם של דברים ולא לקחת אותם כמובן מאליו. ילדה שכזו לא תסתפק בסילוק מחשבות, אלא תצטרך לשמוע תשובות שמצד אחד מספקות לה מענה קונקרטי אך גם מאפשרות הגנה וביטחון.
בנוסף, אחד הקריטריונים החשובים בעיני אכן קשור בפרדה שלך ושל בן זוגך. למרות היחסים הטובים ביניכם, מדובר בסוג של רעידת אדמה עבור ילדים ובאופן טיבעי הם מעלים שאלות הבוחנות את יציבות החיים עבורם.
אני מציעה לענות תשובות שאכן תומכות בביטחון ובהגנה שתספקו לה מפני כל דבר שעשוי לפגוע בה. בנוסף, כן חשוב להסביר לילדים , במילון המונחים שלהם, מה קרה לאחרונה בבית סביב הפרדה שלכם.
בהצלחה. עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבני בן השנתיים ושלושה חודשיםעינב17/01/2010שלום,
בני בן השנתיים ושלושה חודשים עדיין לא הסתגל לגן מראשית ספטמבר הוא בגן פרטילפני כן היה יחד איתי בבית,
מבחינה התפתחותית הוא ילד מאוד חכם, יודע צורות וצבעים וכד', גם מתבטא יפה מבחינת מילים.
מבחינה מוטרית קצת קשה לו לטפס וכו' הוא לא כל כך אוהב...
הוא ממש קשור אלי, בבוקר עדין זה צרחות של לא רוצה ללכת לגן... אל תעזבי אותי וכד'...
כל ילדי הגן הולכים בריצה לגן ובשמחה, מחבקים את הגננת וכו'...
אבל בני ממש מתקשה עדין לא הסתגל כנראה , היא טוענת שהבכי של הפרידה נמשך כמה דקות ואחר כך הוא נרגע ומשחק יפה...
היום בבוקר זה הגיע לשיא, הוא אמר לי "אמא אל תעזבי אותי" עשה עצמו משתעל אמר אני חולה צריך ללכת לרופא..
ואף ביקש גן אחר..
אמרתי לו שאינני עוזבת אותו שהוא הולך לגן קצת ואני באה לקחת אותו שאני הולכת לקנות לו משהו טעים ועוד מעט באה, עדיין הוא בכה מאוד וצרח שעזבתי... מה לעשות, האם זה אומר כי הגן לא מתאים לא?
האם זה פשוט פינוק? יש לציין כי הם 17 ילדים עם גננת ועוזרת, קיבלתי המון המלצות טרם נכנס לגן, השאלה האם 4 חודשים שהוא עדיין בוכה בפרידה לא אומר שמשהו לא תקין...
תודה
עינב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהסתגלות לגן
17/01/2010ארבעה חודשים הם זמן ממושך מידי להסתגלות לגן חדש.
נראה לי שחשוב לבחון האם הקושי בהסתגלות נובע מקושי אובייקטיבי בסביבת הגן, או אולי קושי שלו להסתגל לדברים חדשים בכלל, או אולי אפילו אמביוולנטיות שלך כלפי תהליך השילוב בגן או כלפי הצוות המחנך. קשה לי לייעץ לך בפורום זה, אני ממליצה לך לפנות ליעוץ בנושא.
בהצלחה עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה השאלה על איזה יעוץ מדובר
עינב19/01/2010ילד שיש לו בעיה ספציפית להתנתק ממני זה משהו שצריך טיפול..?
אם כן איזה?
תודה רבה על התגובה המהירה,
עינב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה יעוץ
19/01/2010
המטרה היא שבנך יצליח להסתגל למעון חדש, אחרי תקופה סבירה של התרגלות. ארבעה חודשים זו זמן ממושך מאוד וחשוב להבין מה קשה לו ואיך לעזור לו.
אני ממליצה לפנות לפסיכולוג התפתחותי או יועץ חינוכי על מנת לסייע לו להכנס בצורה שלווה יותר למעון.
עינת הרף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם טובים במיטה?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד. ... קרא עודמנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)