מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריור יתררוית12/04/2010
שלום רב, יש לי ילד בן שנתיים ותשעה חודשים, מדבר מאוד יפה מפותח מאוד עם יכולות קוגנטיביות מעל לכל ילדי הגן, לפני דברי הגננת, מתבטא בצורה יפה ואף גבוהה מהרגיל . אך מרייר כל היום יש עליו סינר שמוחלף כל כרבע שעה שהוא ספוג ברוק. עליי לציין שהוא לועס בסדר את האוכל ואף בולע וכשהוא אוכל אינו מרייר וגם בזמן שינה אינו מרייר (רק לפני ההרדמות מרייר על הכרית) היינו בהתפתחות הילד פעמיים אבחנו אותו ולדעת המאבחנת (מרפא בעיסוק) הבעיה היא לא היפוטוניה של השרירים. אני לא יודעת לאיזה כיוון עוד לפנות? יכול להיות שזה קשור לאף אוזן גרון כיוון שנמצא שקד שלישי מוגדל אך לא חוסם בצילום ? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריור יתר
13/04/2010רוית שלום,
הכתובת שלך צריכה להיות קלינאית תקשורת. יש אפילו קלינאיות תקשורת מיוחדות שהתמחו בתפקוד פה ולסת (לעיסה, בליעה וכד'). הן אכן עובדות בדרך כלל עם רופאי אף-אוזן-גרון, ויש להן תרגילים שהן נותנות, כדי ללמד את הילד לסור פה ולבלוע את הרוק, כדי שלא יצטבר בחלל הפה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדב בת שנתיים ושבעה חודשים
שירה14/04/2010הילדה מרירת רק שהיא מוצצת מוצץ זה תקין או שצריך לפנות לקלינאי תקשורת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריור
14/04/2010זה בסדר. אני מקווה שתפסיק לרייר בעצמה כשתיגמל מהמוצץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריור
רוני28/05/2011גם הבן שלי בן ארבע וחצי ומרייר מאוד, אשמח אם תצרי איתי קשר
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריור
רוני30/05/2011רוית,
אני חשבתי שאני היחידה על הפלטנה שהילד שלה מרייר
הוא כל הזמן עם פה פעור והרוק, יש לו עולם משלו.....
יכולה להגיד לך מנסיוני שהסרנו את האדנואידים (שקד שלישי) וזה לא פתר את הבעיה
פנינו לקלינאית תקשורת שחשבה שצריך לחזק את איזור הגירייה משהו שלצערי גם לא צלח, כרגע אנחנו לקראת ניתוח שקדים (הם מאוד מוגדלים ויכול להיות שחוסמים) נקווה שבזה הפתרון וקצת פזיותרפיה לפה לאחר מכן ויבוא על ציון גואל
מאחלת לך הצלחה ושימצא הפתרון
ואם יש לך שאלות אשמח לעמוד לרשותך במייל שלי [email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר יוכי בן נון התפתחות שפתית והבנהשרון12/04/2010שלום יוכי
בפתח דבריי אציין שאנו מתגוררים בחוץ לארץ כך שריבוי שפות הוא חלק מהמציאות שלנו.
ביתנו בת עשרים ושתיים חודש ואינה הולכת לגן אך מבלה אצל מטפלת כמה שעות ביום עם עוד ילדה, שממנה היא לרוב מתעלמת .
עד גיל שנה היתה תינוקת מאוד חברותית וחייכנית .
בחודשים האחרונים חל שינוי לרעה מבחינה חברתית , היא מתעלמת בהפגנתיות מאנשים או ילדים חדשים בסביבה,למשל על ידי דחיפה. ברוב המקרים היא בוכה בנוכחות ילדים אחרים אך כעבור כחצי שעה נרגעת ומתחילה לשחק לצידם.
רק בחודש האחרון היא התחילה להגיב לשמה. כשהיא רואה טלויזיה או משחקת במשחק היא בדרך כלל אינה עונה לקריאותיי .
מבחינה שפתית היא אינה מדברת אלא רק מבטאת כמה הברות . או כמה מילות גיבריש לפעמים די מסובכות להגייה.היא אינה אומרת אמא והוגה משהו שדומה לאבא, אך לא תמיד בהקשר.
מבחינה מוטורית היא מאוד מפותחת כולל מוטוריקה עדינה - היא משחקת המון כולל בנית מגדלים, משחק עם לגו,השחלות , נגינה על פסנתר פעוטות ולומדת במהירות לשחק עם משחקים חדשים
היא מאוד אקטיבית ולרוב שומרת על קשר עין ומגיבה לחפצים בסביבה.
בנוספ היא אינה מצביעה על עצמים *לפעמים רק לכיוון התקרה במעין משחק ּּּּּּּ* וממעטת במשחק דמיוני.
כשהיא רוצה משהו היא מובילה אותי אל המקום או לעתים מושיבה אותי או מכניסה אותי לחדרה כשרוצה בנוכחותי.
לאחרונה גם התחילה לשלוח נשיקות באויר .
לגבי הבנה
היא מבינה בעברית מילים כמו בואי, שבי,ידיים ,אוכל, אבא,שימי ראש, אור, מעט חלקי-גוף ואברי-פנים,ומעט חפצים שכיחים (בקבוק, מוצץ,אמבטיה).
מעט הוראות פשוטות : קחי, איפה? תעשי שלום . בשפה השניה כמה (*מילים נוספות כולל חיות *כך נדמה לי.
כשאני מדקלמת קטעים מסרטים לפעוטות בעברית היא צוחקת וניכר כי היא מבינה מאין לקוחים.
חששתי מאוטיזם אך נדמה שאינה עונה על רוב הסימפטומים . לגבי התנהגויות מוזרות היא עושה מתיחות כמעט כמו עמידת ראש * כמעין משחק לראות את העולם הפוך * לפחות כמה פעמים ביום ולתקופה קצרה הלכה מדי פעם על קצות האצבעות. מה דעתך
בנוסף החשש שלי מאבחון הוא שהיא תבכה שם רוב הזמן בגלל החרדה החברתית .
אשמח גם לשמוע אם לדעתך כדאי לדבוק בבית רק בשפה אחת
רב תודות
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתפתחות שפתית
13/04/2010ערן שלום,
התיאור שלך את הילדה, שכמעט בת שנתיים, מצביע על חריגות מסויימת, מעבר לדו או רב-לשוניות שהיא חשופה אליה. לדעתי, יש מקום שתפנו להערכה התפתחותית, של רופא ושל פסיכולוג, וכן חשוב לבצע בדיקת שמיעה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחישוב גובה- האם מדעי?גילה11/04/2010שלום רב,
ברצוני לדעת האם אכן בגדי לנבא את הגובה בבגרות, מכפילים בשתיים את גובה הפעוט בגיל שנתיים , כלומר- האם זו עובדה מדעית?
בברכה ובתודה,
גילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחישוב גובה
ד''ר מיקי הר-גיל12/04/2010הנוסחה לחישוב גובה
בנים =גובה אב+ גובה אם+13 לחלק ל2
בנות= גובה אב+גובה אם -13 חלקי 2
מדובר בהשערה בלבד ולא חישוב מדויק
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
גילה12/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 20 חודש עם התפתחות שפתית לקויהשרון11/04/2010שלום רב
בתי בת 20 חודש ואינה מדברת אלא רק מבטאת כמה הברות . אנו מתגוררים בחול כך שזה נראה על פניו הגיוני בגלל ריבוי השפות. בנוספ היא אינה מצביעה על עצמים וממעטת במשחק דמיוני. באופנ כללי היא משחקת המון ומאוד אקטיבית. היא שומרת על קשר עין ומגיבה לחפצים בסביבה. היא מתעלמת בהפגנתיות מאנשים או ילדים חדשים בסביבה,למשל על ידי דחיפה. ברוב המקרים היא בוכה בנוכחות ילדים אחרים אך כעבור כחצי שעה נרגעת ומתחילה לשחק לצידם. רק בחודש האחרון היא התחילה להגיב לשמה. היא אינה אומרת אמא והוגה משהו שדומה לאבא, אך לא תמיד בהקשר. היא אינה הולכת לגן אך מבלה אצל מטפלת כמה שעות ביום עם עוד ילדה.
חששתי מאוטיזם אך היא אינה עונה על רוב הסימפטומים . ברצוני להוסיפ כי האיחור השפתי מאוד חורה כי ניכר שאינה מצמידה משמעות לעצמים.
מה דעתך
בתודה מראש
שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתפתחות שפתית
ד''ר מיקי הר-גיל11/04/2010שרון שלום
בשל האיחור השפתי היתי פנה לקליניאת תקשורת להערכה וטיפול . בשל הדברים האחרים, הצבעה משחק דמיוני , היתי פונה גם להערכה נוירולוג ילדים התפתחותי שיבדוק את כל תחומי ההתפתחות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרפסעירית11/04/2010שלום רב,
יש לי תאומים כמעט בני 5 חודשים
במגע בראש אני חשה כי המרפס שלהם נהיה קטן ואני חושבת כי הוא עומד להיסגר בקרוב
האם עלי לדאוג ? מה הוא הטווח בו אמור להיסגר המרפס ? ואם הוא נסגר בטווח הנמוך של הנורמה האם זה מעיד על איזושהיא בעיה שעלולה להיות עם התפתחות הילד ??
אני ממש מודאגת
תודה רבה !!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמרפס
ד''ר מיקי הר-גיל11/04/2010עירית שלום
המרפס הקדמי נסגר במהלך החודשים הראשונים ועד גיל שנה וחצי,
זהו תהליך טבעי , עם ההתפתחות תקינה והראש גדל כמצופה אין מקום לדאגה
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקושי בגן גם אחרי חודשייםמיכל09/04/2010שלום, יש לי בן מקסים בן שנה ועשרה חודשים. לפני כחודשיים הכנסנו אותו לגן פרטי, עד אז היה עם מטפלת. נראה לנו שהתפתחותית הוא בסדר גמור ( רץ, אוכל לבד עם מזלג וכפית, מדבר משפטים של 2-3 מילים, סופר, יודע צבעים / חיות, עושה פאזלים קטנים...)
בגן יש 15 ילדים, כעת, חודשיים אחרי שהוא בגן עדיין כל בוקר הוא בוכה בכי קורע לב כשנפרדים (לוקח לו כמה דקות להרגע - אני מקשיבה מחוץ לדלת....) ולפי הגננת הוא כל היום דבוק למוצץ ולדובי שלו הוא רגשי ושקט, כשאני אוספת אותו בארבע הוא במצב רוח טוב אבל עייף מאודובמצב רוח רגשי - בוכה ביתר קלות אם הוא לא מקבל מה שהוא רוצה...
תופעות חדשות מאז הגן שרצינו לשאול איך להתייחס אליהם:
- כשמגיעים למקום חדש הוא מיד מבקש ידיים שם עלינו ראש ומשפיל מבט - לוקח לו משהו כמו חצי שעה-שעה עד שהוא טיפה נפתח ואז הוא משחק בביישנות וכל הזמן בודק איפה אנחנו.
- התנהגות דומה כשאנשים חדשים או שהוא לא רואה הרבה באים אלינו
- בגינה הוא תמיד מעדיף לשחק לבד - היה כך גם לפני הגן אך חשבנו שהגן אמור לעזור עם הבעיה הזאת)
לגבי הגן עצמו - אנחנו מאוד שלמים עם הצוות שנראה חם ואוהב, אך רצינו לדעת אם יכול להיות מצב שבו הבן שלנו פשוט לא מוכן לגן וכדאי לנסות שוב מאוחר יותר, או איך אפשר לעזור להביא אותו למצב שנוח לו בגן (בבית הוא כל הזמן רץ, משתולל מחייך וצוחק... בגן ההפך המוחלט) אנחנו מרגישים שקשה לו ולא יודעים איך לעזור והכי חוששים שאולי אנחנו רק עושים נזק בזה שאנחנו ממשיכים לקחת אותו כל יום למקום שברור לנו שקשה לו שם..
תודה, וסליחה על האורך :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקושי בגן
09/04/2010מיכל שלום,
יש ילדים שהם יותר מופנמים, ויותר רגישים, בעיקר לדברים חדשים, אנשים חדשים, סביבה זרה, ולכן מחוץ לבית ולמשפחה שלהם הם מתנהגים בצורה מופנמת ומסוייגת יותר מאשר בבית.
מדובר במבנה אישיות ידוע, ואין הרבה מה לעשות כנגד זה. בסופו של דבר ילד צריך להסתגל בכל פעם לסביבות חדשות, ואי אפשר למנוע זאת. מאידך, ככל שהילד מתנסה בשינויים, ההסתגלות שלו משתפרת.
אל תדאגו ואל תיבהלו. זה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה הכוונה עיכוב פסיכושפתי?אורית08/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעיכוב פסיכושפתי
09/04/2010אורית שלום,
אין "חייה " כזאת. יש עיכוב שפתי, ויש עיכוב מוטורי, ויש עיכוב התפתחותי גלובאלי.
בקשי מהאדם שאמר לך את המושג הזה להסביר למה התכוון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליכה שפהמיכל08/04/2010שלום רב,
בתי בת שנה וארבע חודשים ב 21/ לחודש תהיה שנה וחמש. את כל השלבים של ההתפתחות זחילה על שש ישבה עשתה בגיל מאוחר יחסית אחרי גיל שנה. היום היא עדיין לא הולכת, היא הולכת סביב שולחן, יודעת לדחוף כיסא וללכת אבל לא עומדת לבד וגם לא ממש מוכנה שיתנו לה ידים והיא תךך היא כאילו חוששת ושאני נותנת לה ידים היא מתיישבת ברוב המקרים.
מבחינת שפה גם לא ממש היא יודעת להגיד אבא, אמא לא ממש יודעת אומרת משהו שנשמע דומה, היא יודעת להגיד נה נה נה , או שהיא רוצה משהו היא אורמת מין אגה כזה, להצביע על דברים היא לא מפרידה לאצבע שמצביעה אלא מצביעה שהיא מפנה את כל היד לכיון.
האםזה נורמלי? האם צריך בירור רציני יותר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתפתחות מוטורית ושפתית
08/04/2010מיכל שלום,
לפי הספר, אין מקום לדאגה כרגע, ובתך עומדת בטווח הזמנים התקין להישגים שלה.
לגבי הליכה - ברור שהיא "בדרך" וכמעט הולכת באופן עצמאי.
לגבי דיבור - גם זה בשלבים התחלתיים, אבל היא בכיוון הנכון.
כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה דחוףסיוון08/04/2010שלום לכולכן
בני בן שנתיים וחצי בתהליך גמילה.
זה בא ממנו לאחר שראה את חבריו עושים פיפי ללא טיטול, מאותו רגע הוא לא מוכן טיטול.
העניין הוא שלגבי קקי הוא מתאפק.
אציין שגם בבוקר קם עם חיתול יבש ברוב הפמעים
בהתחלה שלושה ימים לא עשה קקי, ועכשיו עושה מדי פעם במכנסיים
מה עושים ?
אני לא רוצה שייגרמו לו בעיות בעתיד
גם ניסתי להחזיר אותו לטיטול אך אינו מוכן
אשמח לעזרה
סיוון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה
08/04/2010ראשית, דאגי לתת לו מזון מרכך, כדי שלא תתפתח עצירות. כשיש עצירות - היציאות כואבות, ואז הילד מפתח רתיעה מעשיית הצרכים.
נסי להציע לו לשים טיטול רק כשהוא צריך קקי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדג'ברישתומר07/04/2010ילדה בת 4 שנים עם דג'בריש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרג'יבריש
08/04/2010תומר שלום,
בקשו מרופא הילדים הפנייה לקלינאית תקשורת. בגיל 4, זה כבר צריך להיעלם.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד מקסים בן כמעט שלוש לא גמולדיני07/04/2010שלום רב,
אמיר הוא הילד הקטן שלנו יש לו שתי אחיות יותר גדולות נעמה בת ארבע פלוס ונויה בת כמעט תשע
הוא ילד אהוב ומחובק הוא נותן לנו המון אהבה ואנחנו לו יש לנו שני נושאים שמציקים לנו בקשר אליו
1. הוא מדבר לא ברור
2. הוא מסרב להיגמל, כלומר זה לא בא לו כמו שלבנות בגיל שנתיים וחצי בערך.
הוא לא עושה שום סימן שבא לו להיגמל, ניסינו לחבב עליו את השירותים והאסלה אבל עושה רושם שהוא קצת פוחד בלי קשר הוא לא אוהב דברים חדשים : במוסיקה זה אותו דיסק עם אותו שיר
בדרך הביתה מהגן זו צריכה להיות אותה הדרך חשוב לו מאד לעשות את אותם הדברים וקשה לו לשנות
שנה הבאה הוא הולך לגן עירוני ואני מרגישה לחץ לגבי זה
אני מורידה לו טיטול בבית והוא לא מודיע שהוא צריך פיפי וכו מה לעשות? אני מרגישה שזו כאילו פעם ראשונה שאני גומלת ילד או ששכחתי מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה
08/04/2010דיני שלום,
הילד שלכם כנראה קצת יותר נוקשה מאחיותיו, מתקשה להתרגל לדברים חדשים, ולכן - קצת יותר קשה לגמול אותו. אולי גם איננו עדיין ממש בשל.
עצתי - להמתין עוד קצת בסבלנות. זה בא. אפשר להמשיך להציע לו ללכת לשרותים, אולי לנסות לקנות לו סיר נחמד. אין דאגה. זה מגיע.
כל טוב!
לגבי הדיבור הלא ברור : אפשר לבקש הפנייה לקלינאית תקשורת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך
דיני08/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקותסמי07/04/2010שלום רב,
בני בן 10 חודשים עבר לפני 4 חודשים ניתוח קרניוסזטוזיס בב"ח רמב"ם, הניתוח עבר בסדר ובמשך האישפוז היה לו בצקת וחוסר תיאבון, לאחר הניתוח אנחנו מרגישים כי הילד לא מתפקד רגיל כלומר אין לו קשר עין תקין, לא מושיט ידיו לחפצים כלומר התפתחות מנטלית גבולית אבל מוטורית באיחור. היינו במעקב אצל נוירולוג והמליץ על MRI אבל הרופא המנתח אמר לא צריך ואפשר לותר על זה, כבר חודשיים עושים לו פיזיוטרפיה יש שיפור אבל נורא איטי, לפעמים גם כשעושים לו בבית תרגילים יש לו רפלקס גבוה, הרופאים אומרים כי חגורת הגב שלו חלשה. אפשר להליץ לנו מה כדאי לעשות ומה הן הבדיקות ששאפשר לעשות. חשוב להזכיר כי במהלך הניתוח היה ריבוי מי שפיר ואובחן כהיפוספדס, עשינו בדיקות גנטיות אבל עוד אין תשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקרנאוסנוסטוזיס
ד''ר מיקי הר-גיל07/04/2010סמי שלום
ראשית אנצל לא שמתי לב לשאלתך.
אין בידי תשובות
לא תמיד אנו יודעים מה לעשות בילדים המאחרים בהתפתחותם , אולם אתה מציין איחור התפתחותי משמעותי (עדין לא שולח יד לחפץ ואינו יוצר קשר עין ), התיעץ שוב עם רופא הילדים שלך והנוירולוג המלווה. אולי יש צורך בבירור נוסף
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחדרים מוגדליםאחמד07/04/2010שלום לכם,
שאלתי אליכם, ילד בן 11 חודשים עם חדרים מוגדלים כ- 20 מ"מ, מה זה מבחינת הרפואה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהרחבת חדרים
ד''ר מיקי הר-גיל07/04/2010אחמד שלום רב
ישנן סיבות מרובות העלולות לגרום להרחבת חדרי המוח , לעיתים עם התפתחות תקינה לעיתים קיים איחור התפתחותי רב תחומי או הפרעות נוירולוגיות אחרות,
בדרך כלל ילדים אלה נמצאים במעקב נוירולוגי והתפתחותי הצעתי להתייעץ עם נורולוג לגבי הסיבות וההשלכות בעתיד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מצליח להקפיץ כדורליבי06/04/2010שלום
לאחר אבחון במכון להתפתחות הילד נמצא כי לבננו בן ה-5 יש קושי במוטוריקה עדינה וגסה ולכן הוא נפגש עם מרפאה בעיסוק אחת לשבוע. הומלץ גם ללכת לחוג ספורט לחיזוק כללי של הגוף וחגורת הכתפיים בפרט. בני רצה מאוד להשתתף בחוג כדורסל עם חבריו אולם לא הצליח להקפיץ את הכדור. שמתי לב כי היד שלו נשארה ישרה בזמן ההקפצה ולמרות שהראתי לו שעליו לכופף קמעה את היד, הוא לא הצליח לעשות את התנועה הנכונה. כל הילדים האחרים הצליחו להקפיץ את הכדור ללא קושי. שאלתי היא: האם לוותר בשלב הזה על סוג של ספורט כזה כדי למנוע תסכול נוסף של הילד או שיש דרך לאמן אותו בעזרת תרגילים אלו או אחרים לביצוע הפעולה הזאת שיכולה להעלות את בטחונו העצמי.אלו גורמים פרטיים יכולים לעזור במוטוריקה גסה. הרושם שלי שהטיפול מטעם המכון מעולה אבל לא מספיק.נאמר לי גם כי יש לו רעידה קלה ביד על בסיס נוירולוגי (לא פאתלוגי) שניתן לטיפול ע"י תרגילים. הוא לא הופנה לנוירולוג במסגרת האבחון. האם תקין?
ליבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסרבול מוטורי
07/04/2010ליבי שלום,
אני נוטה לסמוך על הצוות המקצועי שאבחן את הילד ומטפל בו. צריך להאמין שהם עושים את המיטב, ומנסיוננו - בתוך כשנה יש ברוב המקרים התקדמות מרשימה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה עם מרקמיםלירון06/04/2010שלום רב,
בני בן 5 וקצת. לא אוכל ירקות ולא פירות. ממה שנראה לי יש לו בעיה עם מרקמים / הגיינה.
גם כאשר הוא שוטף ידיים הוא נרתע משפריצים קטנים של מים.(לבריכה הולך , לים ממש לא)
שמתי לב לאחרונה שהוא גם לא ממש מוכן לשתות מכוס אלה רק מהבקבוק שלו )ייתכן כי המרקם של הכוס לא נעימה לא ??
האם יש טיפול ? איך מאבחנים ?
תודה
לירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררגישות תחושתית
07/04/2010לירון שלום,
לפי התיאור, זו תמונה ברורה של מה שאנחנו מגדירים "רגישות תחושתית" : מצב שבו הילד חווה את העולם ברגישות רבה יותר מהרגיל דרך החושים השונים. זה יוצר חווייה לא נעימה אצל הילד, ולכן ההימנעות מגרויים רבים.
מטפלות בבעייה המרפאות בעיסוק, שנותנות תרגילים שונים לשיפור המצב. זה גם משתפר עם הגיל מאליו.
בקשו הפנייה לריפוי-בעיסוק התפתחותי.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עודפסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)