מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תחילת דיבורחלי05/05/2010
בת שנה ותשע - דוברים בבית שתי שפות. החלה ללכת לגן לפני כשבוע.
התחלנו לשים לב כי היא מנסה לדבר אך יוצא לה ממש ג'יבריש כמו כן היא כאילו מגמגמת את המשפטים שהיא מנסה לאמר.
יש לציים כי היא יודעת הרבה מילים ומבינה מה שאנו מדברים איתה בשתי השפות.
את המילים שהיא מכירה היא אומרת בלי לגמגם.
האם נשמע תקין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות שפה
06/05/2010איה שלום,
בשלב הראשון של התפתחות השפה, ילדים רבים מדברים בג'יבריש, ו/או "מגמגמים" (אנחנו מגדירים זאת בשלב זה כ"אי שטף").
ייתכן, שהעובדה שהילדה חשופה לשתי שפות, באמת מבלבלת אותה קצת, ותורמת לדיבור המבולבל.
לא נורא, היא תלמד , ותדבר את שתי השפות.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיתה בגןנגה04/05/2010שלום
בני יהיה בדצמבר בן שלוש. הוא נמצא בגן בכיתה של בני שנתיים, ובגלל שהוא נולד בדצמבר מתכוונים בגן להשאירו בכיתה של בני השנתיים גם בשנה הבאה.
אנו נמצאים בחול - בעלי אמריקיא, בני עדיין לא מדבר שוטף אבל מדבר בעברית איתי ובאנגלית עם דוברי אנגלית. מגיל שנה ועשרה חודשים הוא ידע את הצבעים, הוא יודע את הא' ב' ומזהה את כל האותיות, וכך גם לגבי הA B. הוא סופר עד עשרים בשתי השפות עם דילוגים מעל ל 11. בסך הכל הוא מבין הרבה יותר ממה שיש להגן להציע לו.
מבחינה פיזית הוא לא גדול, הוא ב 50% בערך.
האם לדעתך אני צריכה לבקש שוב להעביר אותו לכיתה של בני השלוש?
תיאורטית גם השנה הוא היה אמור להיות בכיתה של הקטנים יותר, ולכן החלוקה נראית לי מלאכותית.
תודה מראש
וכל טוב
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכיתה בגן
04/05/2010תמר שלום,
בהחלט ייתכן, שכדאי לך לבקש להעביר את הילד לכתה של הילדים הגדולים יותר. אני מקווה שייענו לבקשתך. האמריקאים קצת נוקשים בעניינים אלה.
אם לא - נסי לאתגר אותו בבית, בפעילויות שונות. לא נורא.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה את תמיד כל כך עוזרת כל טוב
נגה04/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחל ללכת למעוןגיל03/05/2010הילד בן שנתיים וחצי. לפני כשבועים התחיל ללכת למעון. שמנו לב שהילד לא משתתף בפעילויות עם שאר הילדים ויש לו את העיסוקים שלו. כשהעלנו זאת בפני הגננת,היא אמרה שיקח לו זמן כיוון שהוא לא רגיל למסגרת. לא נעשה ניסיון לעזור / לדרבן את הילד להשתלב עם שאר הילדים ומשאירים אותו בעיסוקים שלו.
האם זה נכון לעשות כך - לתת לזמן לעשות את שלו (וכמה?) או שצריך לעזור לילד בדרכים אחרות להשתלב עם שאר הילדים?
אנו חוששים שמה התנהגות זו תהפוך לנורמה והוא לא יהיה מקובל חברתית.
מה עלינו לעשות. ...... אשמח לקבל תשובה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהשתלבות בקבוצת ילדים
04/05/2010גיל שלום,
הגננת צודקת. צריך לתת לילד את הזמן שלו. אני מעריכה שהגננת עוזרת לו, ע"י זה שהיא מחברת אותו לילדים אחרים, אבל זה לוקח זמן, וקורה לאט לפעמים. כדאי גם לדאוג אחה"צ, שיהיה בחברת ילדים, ע"י שתזמיני הבייתה, או תקחי אותו לגן שעשוע ים.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפזילה בתינוקת בת שבועייםדפנה03/05/2010שלום,
ילדתי לפני שבועיים בת מקסימה.
אני רואה שיש לה מעט פזילה בעיניים, הם לא ממש יציבות. בבית החולים ובטיפת חלב אמרו לי כי זה שום דבר וזה אמור לחלוף מעצמו.
השאלה שלי האם זה נכון ומתי זה אמור לחלוף? האם אין צורך ללכת לרופא עיניים שיבדוק אותה?
תודה מראש, אני פשוט קצת לחוצה,
דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפזילה בגיל שבועיים
04/05/2010דפנה שלום,
ראשית - מזל טוב להולדת הבת!
כדאי להמתין עוד כשבועיים-שלושה, עד שמיקוד הראייה מתפתח. רק אז אפשר לדעת בוודאות.
כדאי לך לסמוך על אחות טיפת חלב.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מטיטול בגיל ארבע וחציליאת03/05/2010שלום רב,
אני אמא לילד מקסים וחכם מאד בגיל ארבע וחצי.יש לציין שהילד מאד סטרילי ונקי
יש ענין שמאד מטריד אותנו כהורים לגבי בננו.הוא גמול ועושה פיפי בשירותים כבר שנה וחצי.
אך לא מוכן לעשות קקי בשירותים.ניסינו לאתגר אותו ע"י מתנה,אם יעשה קקי בשירותים וזה החזיק לכמה ימים והוא חזר לעשות קקי רק בטיטול בלילה.
הוא מתאפק כל היום וכאשר מגיע לילה ואנחנו שמים לו טיטול הוא עושה קקי.מאד מטריד אותנו,ההתאפקות הזו.
התייעצתי עם המרכז לבריאות הילד לפני כשנה ואמרו לי לעזוב אותו ולתת לזה לקרות לבד.
אך אני מוטרדת מההתאפקות עד הלילה כדי לעשות קקי בטיטול.
מה ניתן לעשות בנידון? כיצד אפשר לעזור לו לעשות קקי בשירותים?
אשמח לקבל תשובה מהירה,
תודה רבה,
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקקי בשרותים
04/05/2010ליאת שלום,
זו בעייה של ילדים רבים, אשר הישיבה באסלה קצת מפחידה אותם.
אפשר לנסות סיר. לפעמים זה עוזר.
אם לא - אני עדיין בעד להניח לילד, ולחכות שיסכים מעצמו. כל נסיון "ללחוץ", יוצר בדרך כלל תגובה הפוכה.
סבלנות. זו מילת המפתח לדעתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגישות יתר פיזיולוגי/התנהגותישירי03/05/2010בתי בת 4 וחצי.
מאז ומתמיד היתה רגישה לבדים אבל בצורה נסבלת. לאחרונה יש החמרה המתמקדת סביב התחתונים. הם מציקים לה וגורמים לכל התלבשות להפוך לסיוט. דלקת נשללה כך שאינה הסיבה.
מדובר פשוט במצוקה גדולה הן של הילדה והן שלנו ההורים כי אנחנו מתחבטים בין להיות תקיפים ולהסביר לה שזה מה יש ולא הולכים בלי תחתונים, לבין לאפשר לה פשוט ללכת בלי.
אני בטוחה שיש מרכיב פיזיולוגי בבעייה אבל יודעת שיש גם אלמנט התנהגותי ומתלבטת כיצד לנקוט
תודה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררגישות יתר
04/05/2010שירי שלום,
זו תופעה ידועה ומוכרת.
ראשית, צריך לחפש ביגוד שנוח לילד, אולי מכותנה, אולי תחתונים יותר רכים או בגזרה יותר רחבה, שיהיה נוחים לילדה.
נכון שבדרך כלל, התופעה יותר רחבה, וטוב להתייעץ עם מרפאת בעיסוק שמתמצאת בנושא. יש דרכים לטפל בכך, וזה משתפר.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוטוריקהאוקסנה01/05/2010שלום. ילד בן 3.7 שנים עדיין לא מצייר. רק מקשקש. מה לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר"קשקוש"
02/05/2010אוקסנה שלום,
אני מרגישה שאת כל הזמן דואגת, וחבל.
עד גיל 4 ילדים לא מציירים דברים, אלא רק משרבטים.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשפה בגיל שנתיים וחצימיכל01/05/2010שלום, בני בן השנתיים וחצי אחד מתאומים אינו הוגה את התנועה E אלא מחליף אותה בA , האם זה נורמלי בגיל זה? יש לכך פתרון או שזה אמור להסתדר מעצמו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשפה בגיל שנתיים וחצי
02/05/2010מיכל שלום,
בתהליך רכישת השפה, ילדים עושים סטיות מוזרות לפעמים, וזה מצחיק. A היא תנועה יותר בסיסית מ-E ולכן זה קורה. כמעט תמיד זה מסתדר.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות צינוקכותי01/05/2010שלום רב
יש לי נכד בן 9 חודשים ורק כעת החל בזחילה קלה אחורנית,האם תקין,
בתודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרזחילה לאחור
02/05/2010זה בסדר גמור, סבתא.
תהני ממנו, בבריאות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיבור בשתי שפות ונסיעה ללא ילדיםיעלי30/04/2010ראשית כל - שמחתי ל'גלות' את הפורום המוצלח הזה, קראתי והשכלתי מתשובותיך לשאלותיהם של אחרים.
ובכל זאת - שתי שאלות:
1. ילדתי בת שנה וחצי, עד לפני כשלושה חודשים היתה בבית עם הסבתות, מוקפת בסביבה דוברת אנגלית. או אז, נכנסה לגן דובר עברית וכבר עכשיו, רק שלושה חודשים אחרי, אני שמה לב שהעברית 'משתלטת' (אנו שואלים באנגלית, היא עונה בעברית. רוב המילים החדשות שלה - בעברית, בספירה עד עשר באנגלית שבה כבר שלטה, היא עכשיו מדלגת על חמש ושש). אני שמחה שהשפה שלה מתפתחת אבל חבל לי שהאנגלית נהיית פחות דומיננטית. יש שיטות 'לשמר' את האנגלית שלה?
2. בעלי ואני מעוניינים לתכנן נסיעה של שנינו בלבד בפבואר הקרוב, אז הילדה תהיה בת שנתיים ורבע, ובע"ה יהיה צאצא נוסף בן כחצי שנה. הילדים יישארו עם הסבתות (כפי שבטח הבנת - לפחות הגדולה קשורה אליהן מאוד). מבחינה 'זוגית' נשמח שהנסיעה תהיה ארוכה, אבל רציתי לשאול מהו פרק זמן סביר לפרידות מבחינת ילדים בגליאים אלו. אם זה קשור בעלי נוסע לתקופות של 3-4 שבועות כל כמה חודשים (כבר היו לו 4 נסיעות כאלו מאז שהילדה נולדה), אם כי אני תמיד נשארת כאן.
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדו-לשוניות/פרידה מהילדים
01/05/2010יעלי שלום,
ראשית, תודה עבור המחמאות שלך. אני שמחה לעזור ככל שניתן. הרי כולנו יודעים כמה קשה לגדל ילדים...
לשאלותייך :
1.בעניין השפות - ככל שילד גדל, הוא מבין יותר מה השפה ה"חשובה" ובה הוא ישתמש.ומה ש"חשוב" הוא שפת החברה.
אין מקום לדאגה בעניין זה, כיוון שהידע אינו נמחק, וגם אם יחזרו לשפה כעבור שנים, הידע יהיה טוב.
יש לי נסיון דומה מילדי=שלי, והם דוברי אנגלית מצויינת בבגרותם.
2. בעניין הפרידה לצורך נסיעה - קשה לומר. בגיל שנתיים וחצי, תפישת הזמן אינה ברורה. שבוע הוא הרבה, וחודש זה כמעט נצח. לכן, הייתי מחליטה על 10 ימים, מקסימום שבועיים.
חשבו במהלך הנסיעה להיעזר בסקייפ, כדי לתקשר עם הילדה הגדולה. כדאי גם להכין אצל הסבתות מלאי של מתנות קטנות כדי לתת לה מידי פעם, בשמכם.
כל טוב!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוננות ילדה בגיל 5דני29/04/2010שלום,
רציתי לדעת האם אוננות אצל ילדה בת 5.5 הינו דבר שכיח.
ואיך אנו כהורים צריכים להתייחס לזה.
ברצוני לציין כי התופעה החלה בגיל שנה , עת ישבה חגורה בכסא ילדים ומאז
לא פסקה התופעה, תדירויות משתנות.
לא נראה שהדבר נובע בגלל חרדה כלשהי (מודעת לפחות)
אנו מסבירים לילדה בצורה מאד רגישה, אך לא נראה שהיא מתגברת.
מה עושים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראוננות בגיל 5
30/04/2010דני שלום,
יש כמה גישות, תלוי בעמדה של ההורים.
יש כאלה שמתעלמים, ומקבלים זאת כפעילות טבעית של ילדה בגיל זה. אין בכך שום רע.
יש הורים שזה מפריע להם מבחינה חברתית, הם רואים בכך משהו לא תקין, ומלמדים את הילדה לעשות זאת רק במקומות סגורים. למשל : רק בחדר שלה. אפשר להעיר לילדה, בכל פעם שהיא עושה זאת, שתלך לחדר שלה, ולהסביר לה, שזה משהו שלא עושים ליד אנשים אחרים.
נסו בדרך הנראית לכם.
בסופו של דבר, הילדה תלמד להתגבר על הצורך.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMRIוליד29/04/2010שלום רב, לאחר גילוי איסמטריה גלגולתית הפנו אותנו לנוירוכירורגי (בגיל 4 ח') שביצע את הניתוח ועשה תיקון, הניתוח ע"פ דברי הרופא היה תקין אבל רואים שההתפתחות לא תקינה, היום הילד בן שנה ממלמל, מחייך צוחק מתרגש כשרואה את האמא, מתהפך מרים את הרגליים למעלה במצב שכיבה על הגב, אינו זוחל ויש לו היפוטוניה, הילד נמצא במעקב אצל נוירולוג ונוירוכירג, המליץ הנוירולוג על בדיקת MRI לבדוק את מצב המוח ולהלן התוצאות:
המבנים האנטומים הסטרוקטורלים של המוח והמוחון שמורים, מודגמת הרחבה של חלל התת עכבישי בצורה דיפוזית, מודגמת הרחבת חדרע המח עם רוחב של החדרים הליטרלים כ 20 מ"מ, החדר השלישי ברוחב כ 11 מ"מ החדר הרביעי בגודל תקין
מודגם AQUEDUCT פתוח, אין ממצא מוחי פוקאלי ואין האדרה פתולוגית לא זוהו הפרעה במיאליניציה ובדעפוזיה
כנראה מדובר בהידרוצפלוס קומוניקטיבי קל
נא לפרט לי את הכתוב ואשמח לקבל המלצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרMRI
30/04/2010וליד שלום,
אינני רופאה, וגם לו הייתי רופאה, הייתי נזהרת מאד לתת דרך האינטרנט פרשנות לממצאים. זה לא מקובל.
צריך לראות את הילד, להכיר אותו, ומה שחשוב זה התפקוד שלו.
אנחנו גם יודעים שהמוח הוא פלסטי, ומשתנה בגיל כל כך צעיר, כך שההתפתחות של הילד יכולה להשתפר במשך הזמן, למרות שיש ליקויים.
אני מציעה לך לסמוך על הרופאים שמטפלים בבן שלך, ולהקשיב להם לפי המעקבים.
אפשר גם כמובן לבקש חוות-דעת נוספת מעוד רופא.
כל טוב, והרבה בריאות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לד"ר יוכי בן ינוןנ29/04/2010בוקר טוב ד"ר יוכי [
בני בן 3 וחודשים .
לפני כחודשים וחצי הורדתי לו את הטיטול לעשות פיפי באסלה מהתחלה היה לו מצוין אבלללל
עם החלק השני קשה מאוד בהתחלה התאפק יומים ואז החלו הקאות מטורפות ואז בעלי החליט להציע לו הצעה מאוד קלה אבל בעיני לא לענין לשים טיטול שיש לו קקי... הוא מתרגל יופי לענין .. מה לעשות קניתי לו את כל סוגי הישבנונים והסירים הכללל ובכל זאת לא מוכן
אשמח כמו תמיד לקבל עצתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה
29/04/2010נועה שלום,
נראה שהילד אינו מוכן לגמילה, ואולי אפילו מתנגד לכך, אולי בשל חשש.
הדרך היחידה במצב זה היא להתעלם ולהניח לו. נסו שוב עוד חדשיים. ייתכן שאז הגמילה תהייה מיידית. אי אפשר בכוח. סבלנות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגובהמישהי28/04/2010שלום
הבת שלי בת שנה, גובהה 77 ומשקלה 8900 קג
האם זה בסדר?אמרו לי שהיא יחסית רזה בגלל הגובה..
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמדדי גדילה
29/04/2010ריבי שלום,
יש טווח שהוא תקין, והעיקר - תלוי במצבו של הילד, ובבריאותו. לכן חשוב להיות במעקב רופא ילדים או טיפת חלב, שם מכירים את הילד, בוחנים את קצב הגדילה בכל מדד (גובה, משקל, היקף ראש) מול מצבו הבריאותי. אם רופא הילדים אינו מודאג, אני מניחה שגם את יכולה להיות רגועה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מישהי29/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזעה וריח רע מכפות הרגלייםהדר28/04/2010שלום
בני בן ה-3 נועל במשך היום רק סנדלים או קרוקס ללא גרביים ועדיין מזיע בכפות הרגליים ויש לו ריח מאוד לא נעים שנדבק גם לסנדל. יש לציין שגם לאחר פעילות גופנית או אם מאוד חם הוא מזיע גם בראש השיער שלו ממש נרטב.....
רציתי לדעת האם זה נורמלי לגילו והאם יש משהו לעשות בנדון?
תודה מראש
הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהזעה של כפות הרגליים
28/04/2010הדר שלום,
אני מציעה לך לפנות לרופא הילדים ולהתייעץ איתו.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עודמנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)