מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבחון לילד בין 4.8 שניםיעל07/02/2010
אנו חברים בקופ"ח מאוחדת והומלץ לנו ע"י הגננת לגשת לועדת שילוב/השמה בגלל ליקויי שפתי.
פנינו אל המכון להתפתחות הילד של הקופה כדי לעשות אבחון (לקבלת טפסים קבילים)מהם, ונאמר לנו שזה לא בסל השירותים. במידה ואני לא רוצה ללכת לגורם פרטי, מי אחראי על אבחון שכזה (שמטרתו המוצהרת היא ועדה)??? תודה על עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון לצורך השמה
08/02/2010יעל שלום,
אבחון לצורך השמה איננו מחובת הקופה. הוא צריך להיעשות ע"י פסיכולוגים של השרות הפסיכולוגי-החינוכי (דרך מח' החינוך של העיריה), וללא תשלום לפעמים הם מתעקשים, שאינם חייבים לעשות זאת כשהילד לפני גיל 5 (גיל חינוך חובה). אם לא יעשו זאת, חפשי כתובת של פסיכולוגית חינוכית/התפתחותית באופן פרטי.
אפשר להיעזר באלפון של הסתדרות הפסיכולוגים, שכתובתו באתר הסתדרות הפסיכולוגים :
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהגותשגית06/02/2010לד"ר יוכי שלום רב :
בני בן שנתיים ושלושה חודשים .
כחודש וחצי היו לו בעיות שונות שקשורות לבריאותו .
{ואולי דאגנו יתר על המידה בכל מה שקשור אליו ואף אולי קצת וויתרנו לו לפעמים} מאז אנו נתקלים בשתי תופעות שאיננו יודעים כיצד להתמודד עימם :
1. כאשר אני משכיבה את בני לישון,לאחר מקלחת וקריאת סיפור ,הוא אינו מוכן לישון לבד והוא מבקש שארדים אותו ואשאר לידו .
אומנם כשלא חש בטוב לפני כן ,אכן היתי מרדימה אותו ,אך היתי הולכת לאחר מכן ,אך לאחרונה הוא אינו נרדם עד שהינו בטוח שאני נמצאת עימו בחדר ולא הולכת .
הדבר מתבטא גם באמצע הלילה ,הוא לא מוכן להמשיך לישון אלא אם כן אני נשארת לידו .
2.בזמן האחרון כל דבר שמבקשים ממנו לעשות הוא אינו מוכן לעשות .
כאשר כועסים על ההתנהגות שלו ,הוא ישר אומר "אני לא אוהב אותך יותר "ומתחיל להכות אותי {לא חזק אומנם אך עצם ההתנהגות הזו מפריעה לי מאוד }
כל דבר שאינו מסכים איתו הוא מתנגד בתוקף ,ומתחיל לבכות ולצעוק ולהכות ועושה דווקא .
אשמח אם תיעצי לי כיצד לנהוג בשני מצבים אלו מפני שהינם חוזרים כל יום מספר פעמים ביום .
תודה מראש
שגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתנהגות "מרדנית"
07/02/2010שגית שלום,
הגיל שבין שנתיים -שלוש מכונה בספרות "גיל המרד הראשון". באנגלית הוא נקרא TERRIBLE TWO. הפסיכולוגים מדברים על גיל שהמאפיין אותו הוא המאבק לעצמאות, ולשליטה.
לכן, ייתכן שהשינוי בהתנהגות של בנך, אינו קשור לבעיות הבריאות שהיו לו, אלא לשלב התפתחותי שהוא עובר. ייתכן שהתעוררו אצלו פחדים מסויימים, ולכן הוא זקוק לנוכחות שלך בעת ההרדמות.
מאידך, הוא כועס כשאינו מצליח להשליט את רצונו, ונוקט בהתנהגות "דווקאית".
העצה המקובלת היא להיות רגועים : להתעקש על מה שצריך להתעקש, ולוותר איפה שאפשר לוותר. זה תלוי במידה רבה בגישה שלכם, באופי שלכם (מה חשוב לכם, מה מפריע לכם).
העיקר - להיות עקביים ! כך הילד לומד מהם הגבולות שאינו יכול לעבור, ושעליו לכבד.
זה בהחלט עשוי להיות שלב לא קל, אבל זה חולף. סבלנות!
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינה עם כריתשירלי05/02/2010שלום, בני בן שנה היה מצונן מס' ימים ולכן הנחתי במיטתו כרית מתחת לראשו כדי להקל עליו, מאז עברו שבועיים והילד נהנה לישון עם כרית, האם זה בסדר? האם עדיף בגיל הזה שינה ללא כרית? והאם צריך לקנות כרית שמתאימה לילדים? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשינה עם כרית
07/02/2010שירלי שלום,
מקובל לחשוב היום, שעדיף לישון במנח שטוח, ללא כרית, גם למבוגרים (אלא אם כן יש סיבה להגביה את הראש, כמו במצב צינון או קשיי נשימה).
אצל ילד בן שנה, צריך גם להקפיד, שהכרית לא תתתגלגל על פניו, ותקשה עליו לנשום.
כל טוב והרבה בריאות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון פסיכולוגי קוגנטיבינדיה04/02/2010לד"ר יוכי בן-נון שלום,
יש לי בן 3.9 שנים , הריון היה תקין, נולד ב40.5 שבועות המשקל 4.252
היום הוא נמצא במשפחתון . אנחנו משפחה דוברי רוסית ובני נמצא רק בסביבה של דוברי רוסית, עברית הוא שומע רק דרך טלויזיה בלבד.
בני לא מדבר שותף בשפה הרוסית וכמובן עברית גם, עשינו אבחון אצל קלינאית תקשורת (בשפה הרוסית) וקיבלנו תשובה מהקלינאית שילד לא משתף פעולה ומדבר בג'נגור שלו והיא חושבת שיש איחור גם בהתפתחות השפה וגם ההבנה.
שהגענו לאבחון ילד לא ישן צהריים והיה מאד עייף וכמובן בגלל שהוא לא מכיר את הבן-אדם הוא לא כל-כך שיתף פעולה. מבחינת ההבנה לא כל כך מסכימה כי כל מה שאומרים לו או מספרים לו הוא מבין(גם הגננת במשפחתון לא מתלוננת כל-זה שהוא מבין ההפך הוא הילד הראשון שמבצע את כל הפעולות).בני הוא ילד מאד חברתי רק שהוא מכיר את הבן-אדם או שהוא צריך קצת זמן כדי להתרגל אליו. בני הוא ילד לא היפר-אקטיבי.
כרגע קיבלנו אישור לבצע טיפולים אצל קלינאית תקשורת וגם שלחו אותנו לבצע אבחון פסיכולוגי קוגנטיבי.
רציתי לבקשה לשאול מה זה אומר?
הרבה תודות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראבחון פסיכולוגי קוגניטיבי
07/02/2010נדיה שלום,
אבחון פסיכולוגי קוגניטיבי בודק את היכולות השכליות של הילד : תפיסה חזותית, הבנת כמויות (חשבון), זכרון וכד'. זה צריך להראות, אם הקושי של הילד הוא ספציפי (למשל - בשפה), או יש עוד תחומים של קושי.
נקווה שהכל בסדר, והטיפול של הקלינאית תקשורת באמת יעזור.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון פסיכולוגי קוגנטיבי
נדיה10/02/2010ד"ר בן-נון יוכי שלום,
תודה רבה על תגובתך המהירה.
אנחנו מתחילים טיפולים שבוע הבאה, גם אני מאד מקווה שזה יעזור לנו. יש לי שאלה קטנה אם אנחנו הולכים לבצע טיפול פסיכולוגי קוגנטיבי וילד כמו שאני מכירה אותו שהוא יכול לעשות ,להבין, אבל לא משתף פעולה , הרופא יכול לתת אבחון שגוי? כי הוא לא מכיר את הילד וילד באותו רגע לא עשה מה שהוא ביקש .
מה אפשר לעשות במקרים כאלו? ניתן איך שהוא להכין את הילד לאבחון?
נגיד לדוגמא שעשינו אבחון אצל קלינאית תקשורת ובחצי שעה של הטיפול ילד כמעט ולא שיתף פעולה , כי הוא היה עייף, לא מכיר את הבן-אדם. והיא על סמך זה נתנה אבחון שלבני יש גם בעיה בהבנה, וגם בשפה, שאני לא חושבת שזה נכון. כי ילד מתנהג כמו ילדים אחרים ומבין מה שאומרים לו.
אשמח לקבל אולי טיפים איך ניתן להכין את הילדלאבחון.
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכנה לאבחון
11/02/2010נדיה שלום,
צריך לספ5ר לילד לאן הולכים ומדוע. ולתאר לו מה יהיה בפגישת האבחון : ישאלו אותו שאלות, יתנו לו תרגילים וכד'. אפשר להבטיח לו שאם ישתף פעולה יקבל פרס קטן כשתלכו הביתה.
כל איש מקצוע יודע שיש ילדים שלא משתפים פעולה, אבל בכל זאת, רובנו גם יכולים להתרשם אם זה חוסר-רצון לשתף פעולה, או זה נובע מקושי שיש לילד, ולכן הוא נמנע משיתוף פעולה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !!!!
נדיה14/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריבוי שפותמרטין04/02/2010יש לי תינוקת בדרך, ויש לי התלבתות בנושא ריבוי שפות.
אני ארגנטינאית (דובר ספרדית) ואישתי אוקראינית (דוברת רוסית).
את אחי הקטן, קטן ממני ב-15 שנה והיחיד שנולד בארץ, גידלנו בספרדית, אבל אז כולנו דיברנו ספרדית במשפחה (בין האחים הגדולים לא אבל איתו ועם ההורים כן). באיזה שהוא שלב כבר עברנו לדבר איו עברית והוא עכשיו יודעה ספרדית אך מדבר רק עם ההורים והדודים.
חשבתי לעשות אותו דבר עם ביתי, רק היא תצתרך ללמווד שלוש שפות (רוסית, עברית וספרדית).
גם אמנם אשתי מבינה ספרדית, אך אני לא מבין רוסית ואני לי יבין מה היא מדברת איתה.
אנו גם מרגישים הרבה יותר נוח בעברית מאשר בשפות האם שלנו, מצד שני אין מצב שהסבתות (שבקושי דוברות עברית) ידברו איצה עברית.
מה אתם חושבים? התינוקת תוכל להתמודד עם שלוש שפות (או שתיים ועוד אחת בהמשך)? חוץ מזה זה יהיה אולי נחמד לתינוקת, אבל כאשר היא תגדל נרצה לדבר איתה בעברית כמו שנוח לנו ,מה גם שאנחנו מדברים מן הסתאם עברית בינינו אז גם עברית היא תשמע הרבה. ומתאי נתחיל לדבר איתה עברית?
איזו התלבתות....אם רק הייתי מתחתן עם ארגנטינאית וזהו ;)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרריבוי שפות
07/02/2010מרטין שלום,
אני מקווה שאתה שמח בנישואים שלך, ולא חשוב איזה שפות אתם מדברים ! ואני מאחלת לך, שלא תהייה לך התלבטות אחרת !
לגבי התינוקת - זה בהחלט מבלבל, וידוע לנו שילדים ששומעים יותר משפה אחת, מאחרים לדבר, ויותר קשה להם בהתחלה. בהמשך - בהחלט יכול להיות שילמדו שתיים, או שלוש, שפות, וידעו לדבר בהן יפה.
אני מציעה לכם להסתפק בשתי שפות. כשהילדה תהייה כבת שנתיים, כדאי לבדוק איך היא מבינה ומדברת בשפות אלה. אם יהיה קושי, או איחור בדיבור, ייתכן שימליצו לכם אז לעבור לשפה אחת.
כל טוב !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפטחות איטיתאלוינה03/02/2010שלום רב
בני התאום נולד פג בשבוע 34 היום בן שנה וחודשיים עדיין לא זוחל ולא יושב מרים ראש מסתובב מבטן לגב והפך מרים חפצים מקבל פיזיאוטרפיה בעקבות כמה הערות של אנשים מבחוץ רציתי לשאולת האם זה יכול להיות ניוון שרירים או יש באמת מצבים כאלה של איחור כזה גדול ? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתפתחות איטית
ד''ר מיקי הר-גיל04/02/2010שלום
לדעתי מדובר באיחור התפתחותי מוטורי, המשכי לעבוד עם פזיותרפיה, וודאי שהתחומים האחרים השפה המוטוריקה העדינה והקשר החברתי תקין , ניתן תמיד להתיעץ עם רופא הילדים ובמידה ומשהו לא נראה לרופא תקין לפנות לנויורלוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחוצה מאוד triple xרוסה ט03/02/2010שלום אני בת 23 יש לי בן הא בריא ומתפתח יפה מאוד .אני בהריון כבר בחודש שישי ועשיתי את כל הבדיקות סקרת מערכות מוקדמת ומאוחרת הם תקינים גם חלבון עוברי תקין שיצא 1:984 אני עשיתי גם מי שפיר וקבלתי תשובה של 47 ,xxxx triple x אני הייתי גם בייעוץ גנטי וקבלתי הסבר שזה בסדר תינוקת רגילה אין שום בעיה ואמרו לי אולי תהיהי גבוה ותקבל ווסת בגיל מוקדם עם זה ככה אני ליאעשה הפסקת הריון אני ממש צריכה עזרה מה לעשות עם היא תהיהי באמת ילדה רגילה והיו לה חיים רגילים כמו אצל כל הבנות אני רוצה את התינוקת עם אתם יכולים לעזור במשהו אני מבקשת מאוד תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרtriple x
ברוב המקרים בנות עם 3X גודלות ללא בעיות מיוחדות.
עלולים להיות שיניים במחזור הנשי, לעיתים קיימים לקוי למידה קשיים בהתפתחות השפה , בדרך כלל מדובר בדברים קלים הנתנים לפתרון ללא בעיות מיוחדות.
בהצלחה ומזל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה .לא חייב לעשות הפסקת הריון
רוסה ט05/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לעלות לכיתה א'?ח03/02/2010שלום,
ברצוני להתיעץ עמכם בנוגע לבתי בת 5 ו6 חודשים. בתי אמורה לעלות לכיתה א' אך אני מתלבטת בגלל מס' דברים שמטרידים אותי:
1. לא פעם אני מגלה שבתי אינה זוכרת פרטים שונים (מספרת לי סיפור ושוכחת איך קראה לגיבור, מתחילה לשיר שיר מהגן ולפתע "נתקעת")
2. עד היום אינה מזהה את הצבעים: כחול, כתום, ב'ז, תכלת.
3. קושי בכתיבת אותיות ומס'.
4. לעיתים נפגעת מהר , או מגיבה בכעס שבעקבותיו עוזבת את עיסוקיה ורצה לחדר (זה קורה רק בבית, בגן לא נתקלו בהתנהגות כזו).
הגננת אומרת שהיא משחקת יפה ומשתפת פעולה ואינה רואה דבר שמראה על קושי ספציפי.
הילדה מאד מחכה לעלות לכיתה א', ומספרת על ההתרגשות שלה ושל חברותיה.
אני מאד מתלבטת מה לעשות והאם כדאי לפנות לאבחון באופן פרטי, ואם כן מהו האבחון הממומלץ והיכן?
הבנתי שאבחון בהתפתחות הילד דרך קפ"ח הוא רק עד גיל 5 .
אודה לכם על תשובתכם.
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבשלות לכתה א'
04/02/2010אמא יקרה שלום,
אם יש לילדה קשיים, אפשר לאתר אותם באבחון פסיכו-דידקטי. הוא נעשה ע"י פסיכולוגיות חינוכיות, ועולה כ-2500 ש"ח בשוק הפרטי.
בדרך כלל מחכים עם אבחון כזה לסוף כתה א', כדי לראות אם באמת הילד מתקשה.
אם הגננת אינה חשה בבעייה, בהחלט ייתכן שהכל בסדר, ואין צורך לדאוג.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה3 חודשיםענת02/02/2010שלום,
בן 3 חודשים, יונק בלבד.
בדיקה מהיום 2.2.10
משקל 6 קילו
גובה 60 ס"מ
היקף ראש 39.4 ס"מ
בחודש ינואר 11.1.10
משקל 5525 קילו
גובה 57 ס"מ
היקף ראש 38.5 ס"מ
רציתי לדעת האם היקף הראש , הגובה והמשקל תקין?
כמה צריך היקף הראש לגדול בחודש?
כמה ק"ג צריך להעלות בחודש?
אודה לתשובה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגדילה
אחוזוני הגדילה משקל 50%, גובה 45% היקף ראש 15%
חישוב משקל גיל חצי שנה *2 מהלידה גיל שנה *3 מהלידה שנתיים *4 מהלידה( באופן גס)
היקף הראש החישוב מעט מסובך ומשתנה בהתאם לגיל , אנני חושב שיש מקום לדאגה בעיקר השתפתחות תקינה ,להמשיך לעקוב אחרי הקיפי הראש בטפת חלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 6לי02/02/2010בני הבכור בן 6, לומד בכיתה א'. הוא ילד טוב רגוע ונבון ובלי בעיות מיוחדות.
לטענת המורה הוא לא אוחז נכון בעפרון ולא יושב על הטוסיק (מתנועע בלי הפסקה בחוסר רוגע).
היינו במכון להתפתחות הילד ושם אמרו לנו שהוא אוחז טוב את העפרון ואין בעיה בתחום הזה ואין צורך בטיפולים כלשהם, מלבד זאת אמרו לנו לשים דגש על סדר וארגון.
קיבלתי המון עצות להתארגנות איתו בבית אך אני לא יודעת איך לעזור לו כדי שיהיה לו יותר קל בכיתה. הוא נפגע מכך שהמורה מעירה לו על פטפוטים ועל ישיבה נכונה ובנוסף לכך הוא מאוד חסר סבלנות.
הוא ילד מאוד חכם והדברים האלו מאוד מתסכלים אותו. איך אפשר לעזור לו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבן 6
03/02/2010לי שלום,
ייתכן שכדאי לערוך שיחה שלך עם המורה ועם הילד יחד, כדי לברר מדוע אינו שקט בכיתה, מדוע יש פער בין הדרך שבה את רואה את התנהגותו לבין המורה. ייתכן שהמורה נוקשה מדי, או ייתכן שהוא באמת אינו מרוכז היטב בשעורים. אולי כי משעמם לו, או מסיבות אחרות.
חשוב לברר זאת, ולהגיע להסכם בינו לבין המורה על כללי התנהגות נאותים, שלא יגרמו לכעס של המורה עליו.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעוט נמוך מהרגילגליה02/02/2010שלום,
בני בן שנתיים ו8 חודשים וגובהו 85 ס"מ (נמצא בתחילתו של האחוזון הראשון)
משקלו 11 ק"ג (מתחת לאחוזון...)
חוץ מזה הכל תקין לחלוטין.
האם ישנה אפשרות לטפל בנושא הגובה כבר מגיל זה? אני חוששת שהמצב מעט קיצוני. אשמח למענה, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקומה נמוכה
ד''ר מיקי הר-גיל04/02/2010גליה שלום
פני לרופא הילדים בקשי הפניה לאנדוקרינולוג הם הרופאים שמבררים ומטפלים במידת הצורך בילדים עם קומה נמוכה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיכוב התפתחותי בשפה של ילד בן 3.5דנה02/02/2010שלום רב,
קרוב משפחה אשר יקר ללבי עד מאד מדבר כמו ילד בן שנתיים וחצי כשהוא כבר בן 3.5.
הוריו דתיים וכן הוא נמצא בגן דתי. אף אחד מהגורמים החינוכיים (הוריו, הגננות) לא חושש מהעיכוב הזה, אולי בעקבות היותם דתיים. אך לי יש קצת חששות שאם לא יטופל בקרוב ע"י קלינאית תקשורת או לפחות יאובחן בתור התחלה, יהיו לכך השלכות עתידיות. אשמח לדעת מה עלול לקרות בעתיד אם לא תתבצע איזושהי התערבות בעניין? אשמח אם תוכלו להפנות אותי למאמרים העוסקים בנושא, בנוסף לתשובתכם לשאלתי.
תודה,
דנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבנוסף...
דנה02/02/2010לילד יש בעיות חברתיות קשות. הוא תוקפני בגן וחבריו לגן טוענים שהוא מרביץ להם וחוטף להם צעצועים.
ילדים לא רוצים לשחק איתו כלל ולרוב, שעות המשחק שלו הן לבד ובעיקר בלהביט בילדים אחרים משחקים..
האם יש קשר בין העיכוב ההתפתחותי בשפה לבין התנהגותו ההחברתית רגשית?
(יש לציין שיש פעמים והמשפט שלו מובן וברור ויש פעמים שכלל לא והוא משמיט המון מילים וצריך לפענח למה התכוון..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיחור שפתי
03/02/2010דנה שלום,
אין דרך אחרת אלא לדבר עם ההורים, ולהסב את תשומת ליבם לכך שיש פער בין ילדם לבין ילדים אחרים בגילו מבחינת רמת ההתבטאות שלו.
כמובן שיש לעשות זאת בעדינות ובזהירות. מאחלת לך בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות חברתית ילדה בת שנתיים וחציחוה02/02/2010שלום רב,
בתי, בת שנתיים וחצי, מפותחת ומתקדמת מאוד מכל הבחינות: דיבור מלא בשפה עשירה, משחקים מכל הסוגים, משחקי דמיון, הצבעה באצבע, ואינטראקציה טובה מאוד עם מבוגרים המוכרים לה הכוללת משחקים מסוגים שונים.
עם זאת, בגן היא נמנעת ממשחק ומיצירת אינטראקציה עם בני גילה. היא משתתפת בפעילויות של הגן, אבל מעדיפה לשחק לבד ולא במשחק משותף עם ילדים אחרים. גם כשהגננת מאלצת משחק משותף היא משתדלת לסיים אותו מהר ולשחק לבד. מצד שני, היא כן מתעניינת בילדים אחרים, עוקבת אחריהם בעניין ומספרת מה הם עשו (כלומר לא אדישה אליהם). לפעמים הדבר עשוי להיות ממש רתיעה מנוכחות הילד האחר, למשל במפגש משותף בגינה וכד'.
האם זה מצב נורמלי?
האם יכול להיות חוסר מתאם בולט בין ההתפתחות הכללית להתפתחות החברתית?
האם ייתכן כי קיימת בעיה אמיתית או שמדובר בעיכוב רגיל שאיננו מצדיק דאגה?
בינתים אנחנו מודאגים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבנוסף, היא משחקת על יד ילדים אחרים
חוה02/02/2010כלומר, היא משחקת על יד הילדים האחרים, בסביבתם, אך לא כ"כ איתם, כאמור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות חברתית
03/02/2010חוה שלום,
יש ילדים שיש להם חרדה חברתית, והם חוששים מיצירת קשר עם בני-גילם, או עם מבוגרים, למרות שהשפה שלהם מפותחת היטב.
צריך לעזור לה להתגבר על חרדה זו באופן איטי ומדורג. העיקר - לא "ללחוץ" עליה.
אם לא ישתפר אחרי גיל 4 - גשו לייעוץ מקצועי אצל פסיכולוגית.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך גומלים מידיים?לילי01/02/2010בתי בת חמישה חודשים ומקבלת הרבה ידיים, כמו גם מנשא במהלך היום
בקרוב היא נכנסת למטפלת ויש בי חשש עצום סביב זה, שכן המטפלת (שמטפלת בשלושה תינוקות במקביל), לא תעניק לה את הידיים 24/7
כמו כן, יצויין כי גם אני הייתי רוצה להרגיל אותה קצת יותר להתעסק עם עצמה.
בניסיון לגמול אותה, הבחנו שהיא נכנסת להתקף זעם עצבני ונרגעת כשהיא עלינו. אני רוצה לתת לה להרגיש בטוחה ואהובה ונשארת לשבת לידה, אך היא כמובן רוצה את הידיים ובצדק
שוב, אני חוזרת לעבוד ולא מעוניינת שתסבול
האם יש משהו שאני יכולה לעשות רגע לפני שמכניסה אותה למטפלת?
היא זוכה לידיים, אבל לא מעוניינת שכך יהיה כל היום
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה מ"ידיים"
03/02/2010לילי שלום,
אין תרופות פלא. כמו כל גמילה, זה תהליך, שצריך להתבצע לאט, בהדרגה, אך בעקשנות !
כל עוד את איתה, הורידי בהדרגה את זמן האחיזה שלה על הידיים, גם אם תבכה , או אפילו תיכנס להתקף זעם. נסו להרגיע אותה ע"י מוזיקה, או להסיח את דעתה ע"י צעצוע כמו מובייל.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה שעולה לכיתה אלילי1601/02/2010שלום בתי תהיה החודש בת 6 ובספטמבר השנה עולה לכיתה א לדעתי ילדה מפותחת מאד לגילה יודעת לקרוא ולכתוב חלק לגמרי בכוחות עצמה מ גיל 5 (קראה ספר שלום לפני ילדי הגן) יודעת לקרוא ללא ניקוד התייעצנו עם פסיכולוג הגן אמר לדחוף קדימה העניין הוא מה יהיה איתה בכתה א איך אני יכולה לדאוג שידחפו אותה קדימה ולא אחורה כי אולי היא תהווה הפרעה לכיתה עם מי לשוחח מה לברר בדיוק אשמח אם אוכל לקבל כמה שיותר תגובות וכלים כדי שהילדה לא תיפול בין הכיסאות יש לציין שאנו מהקריות תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכתה א'
03/02/2010לילי שלום,
אפשר לשוחח עם המורה, או היועצת, או מנהלת ביה"ס, ולבקש שתקבל חמרי לימוד יותר מתקדמים, כדי לאתגר אותה, על מנת שתהייה בעלת מוטיבציה להמשיך ולהתקדם.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד. ... קרא עודפסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)