פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפניית ראש למשמע קול
    מיטל
    29/06/2009

שלום
    בתי בת 4 חודשים (בעוד 10 ימים)
    נולדה פגה בשבוע 34, כ- חודש וחצי לפני הזמן, משקל לידה 2.5 ק"ג. היתה בפגיה 18 יום.
    מתפתחת יפה ועלתה יפה במשקל. כיום שוקלת כ 6.5 ק"ג גובה כ 55 ס"מ

בפגייה היו בעיות עיכול עקב חוסר בשלות של מערכת העיכול ולכן ניזונה מאינפמיל AR כ-CC 1100ביום. יש לה ריפלוקס והיא פולטת אחרי כל ארוחה. סה"כ מאוד פעילה מברברת הרבה, אוהבת לחבוט בצעצועים ב"אוניברסיטה". מחייכת אלינו המון, יוצרת קשר עין ועוקבת אחרינו. לא לוקחת מוצץ אך מוצצת את אגרוף יד ימין. בשבועיים האחרונים ישנה לילה שלם מ 22:00 בערך עד 6:00 בבוקר.

הדבר היחיד שמדאיג אותי הוא שאם אני קוראת לה או מרעישה מהצד הנגדי (שאליו היא לא מביטה) היא לא מסובבת את הראש אל מקור הרעש. עשו לה בדיקת שמיעה בעבר, עקב היותה פגית, ושמיעתה מצוינת ותקינה ב 2 האוזניים.
    האם זה מוקדם מדי בשבילה? מתי מסובבים ראש למשמע קול/רעש?
    כמו כן, האם יש דבר כזה שתינוק דורש כמות גדולה מדי של אוכל ולא כדאי לתת לו? האינטואיציה שלי אומרת שנותנים לתינוק לאכול כמה שהוא רוצה.. האם נכון?
    תודה
    מיטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפניית ראש למשמע קול

הוספת תגובה

• הפנית ראש לקול

ד''ר מיקי הר-גיל
    29/06/2009

מיטל שלום,
    הפנית הראש לרעש מתפתחת באיזור גיל 5-9 חודשים, ובתך בגיל מתוקן של חודשים וחצי, זה עדין מוקדם למעט זאת את מתארת התפתחות מצוינת.
    לגבי אוכל ניתן לתת לתינוק אוכל "כרצונו" אולם מאחר ולבתך רפלוקס המתבטא בפליטות / הקאות מרובות , היתי מציע לך להתיעץ עם רופא הילדים שלך בקשר לכמיות, הסיבה השכיחה להקאות ופליטות מרובות בילדים היא האכלה מרובה.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מיטל
    29/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות לילד בן שנה
    אודיה
    28/06/2009

שלום רב!

יש לי ילד בן שנה שנמצא איתי בבית ,רציתי לדעת מה הוא סדר יום ממומלץ בגיל כזה, הוא ילד מאוד סקרן שאוהב הפעלות.
    הייתי שמחה אם תוכלו לפרט לי סדר יום שלם, מרגע ההתעוררות 07:30 ועד שעת השינה 21:00, (הוא נח בצהריים כשעה וחצי עד שלוש מ11:00 עד 14:00 בערך ) כדי שאדע איך להפעיל אותו כמו שצריך ולמלא את כל צרכיו.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    פעילות לילד בן שנה

הוספת תגובה

• פעילות לבן שנה

28/06/2009

אודיה שלום,
    בבוקר הייתי יוצאת עם הילד לסידורים, כל עוד לא חם. לקניות בסופר, לדואר, לבנק, כל ביקור כזה הוא חווייה.
    אחרי השינה, הייתי עוסקת איתו בפעילויות למידה ומשחק : הרכבת פאזלים, לגו, צביעה.
    כשנהייה קריר יותר, סביב השעה 1700, אפשר לצאת שוב לגן שעשועים, או לנסוע לים בקיץ. לאפשר לילד פעילות של תנועה וספורט.
    חוזרים, מתקלחים, אוכלים ארוחת-ערב, סיפור קטן, ולילה טוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה וארבע
    אלה
    27/06/2009

שלום רב,
    בני בן שנה וארבעה חודשים, עדיין אינו הולך, נעמד בעזרת רהיטים, זוחל על שש, עדיין אין מילה ברורה, גם כאשר הוא מתעורר ובוכה לא קורה לי אפילו לא התחלה של מה, בעקרון מתתחיל לברבר אבל זה לא עקבי, כמו כן כאשר אנו יוצאים בחוץ מסתכל מאוד בסקרנות על מכוניות אבל לא מצביע ולא משתף אותנו שהוא שמח לראות אותם. מתחיל לחקות תנועות כמו ביי, ידיים למעלה מצביע על ראש כש מבקשים ממנו אך באיחור, היה מוחא כף הרבה אבל התדירות יודרת, כאשר הולכים מאיזה מקום מתחיל לתת נשיקה אבל כשמקשים ממנו שוב אז הוא לא חוזר עליה. פניתי לפסיכולוגית ילדים וחנוירולוג מומחה לילדים ולפיהם יש איחור התפתחותי קל וחוסר בשלות מוטורית, שאלתי היא האם ניתן להתגבר על איחור זה, אם בלל ומהן הדרכים,

אודה לתגובתך כי אני מאוד מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה וארבע

הוספת תגובה

• איחור התפתחותי קל וחוסר בשלות מוטור

ד''ר מיקי הר-גיל
    28/06/2009

אלה שלום ,
    קשה לענות במדויק, לחלק המוטורי ניתן לפנות לטיפול בפזיותרפיה , שפה -התפתחות של הברות מאמא באבא סביב גיל שנה, התיעצי עם הנוירולוג עמו נפגשת, הוא/י יוכל להדריכך לגורמים השונים שעליך לפנות.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנתים ו3 חודשים
    נ
    27/06/2009

בנה של אחותי בן שנתים ושלושה חודשים מבין הכל אבל עדין לא מדבר מלבד זה אבא אמא -אמא אציין שהוא לא מלמל בכלל עד עכשיו ועכשיו רק אבא מה דעתך? אתי מאוד מפחיד

לקביעת תור
    סגירה
    שנתים ו3 חודשים

הוספת תגובה

• התפתחות הדיבור

ד''ר מיקי הר-גיל
    28/06/2009

בגיל שנתיים אוצר המילים אמור להיות בין 50-200 מילים עם יכולת של חיבור 2 מילים.
    אם ההבנה תקינה ויש חיקוי של מצבים חברתיים קוקו כפיים נשיקה ,פני להערכת קלינאית תקשורת .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה לאחור
    נ
    27/06/2009

שבוע טוב ביתי בת 7 חודשים מתהפכת לשני הכיוונים והתחילה בשבועים האחרונים גחון לאחור מה זה אומר ? והיא עומדת על שש כבר חודש איך לעודד זחילה קדימה

לקביעת תור
    סגירה
    זחילה לאחור

הוספת תגובה

• זחילה לאחור

ד''ר מיקי הר-גיל
    28/06/2009

נעמי שלום,
    את מתארת התפתחות תקינה לחלוטין, השלב הראשוני של הזחילה הוא על הגחון. זחילת הגחון היא שלב מורכב וחשוב ביותר בהתפתחות הסנסומוטורית של התינוק. זוהי זחילה מאד מורכבת מבחינת היכולת הגופנית של התינוק ולמעשה היא משלבת את כל שלבי ההתפתחות אשר נרכשו ע"י התינוק עד כה, ביניהם: שכיבה על הבטן, הרמת ראש, תיאום בין חלק עליון לחלק תחתון, העברות משקל, התהפכויות, סיבוב סביב ציר ועוד. בזחילת גחון תקינה משקל הגוף עובר בצורה סימטרית מאלכסון אחד לשני (יד ורגל נגדית), כך כל פעם יד ורגל נגדיות מבצעות את התנועה ע"י דחיפת הרצפה.
    זחילת הגחון מתחילה להתהוות בסביבות גיל 6-9 חודשים ולמעשה מאפשרת לתינוק להביא עצמו במודע ממקום למקום. תינוקת עוברים לזחילה על שש בין גילאים 9-11ח.
    סבלנות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה לאחור לד"ר מיקי הר גיל

נ
    29/06/2009

תודה רבה על תשובתך וטוב שיש את הפורום המבורך והטוב הזה שאלתי היא האם זה בסדר שהתינוקות זוחלת לאחור? מה יש אומר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה לאחור

ד''ר מיקי הר-גיל
    29/06/2009

גל שלום שוב ,
    במרבית המקרית ההתקדמות בתחילת הזחילה היא לאחור, וזה בסדר, גרי אותה עם צעצועיםהמונחים לפניה, היא מהר מאוד תזחל קדימה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה שלא נענתה
    סיון
    24/06/2009

לפני כשבועיים הפניתי שאלה ולא קיבלתי תשובה.
    אשמח לקבל את חוות דעתך לגבי בן שנה וחצי העומד להיכנס לקבוצת גן המונה 30 ילדים.
    האם אין זה מספר רב מידי של ילדים לגילו? האם להעדיף גן שבו קבוצה קטנה יותר של ילדים?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה שלא נענתה

הוספת תגובה

• גודל הקבוצה בגן

25/06/2009

סיון שלום,
    ראשית אני מתנצלת על כך שלא ראיתי את שאלתך. אולי היתה בעייה טכנית כלשהי.

לגבי גודל הקבוצה בגן - זה תלוי במספר המטפלות. מקובל מפתח של מטפלת אחת ל-6 ילדים, וזה נראה לי בהחלט מספיק בגיל שנה וחצי.
    מעבר לזה, תלוי , ואולי הכי חשוב, זה הדמויות המטפלות מבחינת אישיותן, ו"רוח" הגן. חשוב לשמור על הילדים, חשוב להפעיל אותם בפעילויות שונות, חשוב מאד לתת להן הרבה חום ואהבה.
    לכן, כשבודקים גן מתאים לילד לא רק הגודל קובע, אלא כל היתר.

כל טוב ובהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן שנה וחצי - קטן לגילו
    ענבל
    24/06/2009

שלום
    בני בן שנה וחצי והוא קטן לגילו. הוא בקבוצה של ה 40%.
    הוא נולד במשקל של 3.300 ועם ההנקה היה בקבוצה של ה 90% גדול ומפותח לגילו.
    אני לא יודעת מה הסיבה להתכווצות שלו.
    האם יכול להיות שזה תוצאה של החיסונים שקיבל?
    האם ידוע לכם על מזון שיש בו הורמוני גדילה - בצורה טבעית?
    תודה רבה
    ענבל

הוספת תגובה

• קטן לגילו

ד''ר מיקי הר-גיל
    24/06/2009

ענבל שלום,
    שבירת עקומות משקל עשוי להיות נורמלי, במיוחד אם ילדך גדל ומתפתח באופן נורמלי, התזונה שלו בריאה והוא פעיל ואנרגטי. יחד עם זאת, תת משקל עשוי להיות סימן לבעיה ולכן מומלץ לערוך בדיקות רפואיות, בעיקר אם ילדך אינו עולה במשקל או לאחרונה הוא ירד במשקל, הוא משלשל ו/או מקיא, אין לו תיאבון, התזונה שלו לקויה או שאין לו אנרגיות.
    התיעצי עם רופא הילדים שלך,
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנה וחצי קטן לגילו - לדר' הר - גיל

ענבל
    25/06/2009

שלום דר' הר - גיל,
    תודה על דבריך,
    חשוב לי לציין שילדי מאוד אנרגטי, בייחוד לאחרונה שהוא למד לטפס. הוא סקרן ופעלתן מאוד והוא מאוד נבון.
    באשר לאכילתו - המזון שהוא אוכל לרוב בריא (אני משתדלת לבשל אורגני).
    יש ימים שהוא חסר תיאבון לחלוטין והוא כמעט לא אוכל כלום, ויש ימים שהוא אוכל המון!
    משקלו הוא 10 קג'.
    חשוב לי לדעת האם יש מזון שיש בו הורמוני גדילה טבעיים.
    רוב תודות!
    ענבל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורמוני גדילה טבעיים.

ד''ר מיקי הר-גיל
    25/06/2009

ענבל,
    ידיעותי בדברים טבעיים הינה דלה , ועל כך אני מתנצל.
    המושג הורמון גדילה אינו מדיוק , ואת מתכוונת לעליה במשקל יותר מהעליה במהגובה , במהלך השנים אני פוגש המון אמהות מדאגות מחוסר/קצב העליה במשקל , לצערי אין לדבר טיפול , צריך להתיעץ עם רופא הילדים שלכם מה דעתו האם יש צוך לקחת בדיקות כלליות לדוגמא רמות ברזל תפקוד בלוטת התריס היכולים להתאפים עם משקל נמוך או בחוסר תאבון , באם כל הבידקת תקינות ישנן עדין מחלות כמו ציליאק התבטאות במשלק נמוך ובדכ גם עם יציאות רכות ובטן מעט תפוחה.
    מתאורך בנך ילד המפותח יפה לגילו. ואנני חושב שיש מקום לדאגה. רופא ילדים מנוסה יפתור את הדבר על ידי שלילה של דברים אחרים , אם הכל תקין תוכלי להיות רגועה , בסוף כולם גדלים ללא בעיות מיוחדות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי כדאי להכניס אנ הילד פעוטון ?
    שירה
    24/06/2009

בספטמבר הבן שלי יהיה בן שנה וחודש . אני ובעלי בשתי דיעות שונות . האם להכניס את הילד לפעוטון בספטמבר ? אני רופאת שיניים ועובדת כל היום הילד בינתיים אצל אמא שלי . בעלי חושב שהילד יכול להתפתח יותר בפעוטון .האם כדאי להכניס אותו השנה או בשנה הבאה ? האם הילד יכול להתפתח בפעוטון בגיל כזה יותר מהבית ???

הוספת תגובה

• כניסה לפעוטון

אסתי
    15/09/2014

שלום רב
    בני הבכור בן שנה וארבעה חודשים ועד כה היה איתי בבית. הוא מפותח מאוד מבחינה מוטורית והקוגניטיבית אבל עדיין לא מדבר. עד היום היה ילד בריא מאוד ומעולם לא חלה. הוא עדיין יונק חלקית. לפני שבועיים התחיל ללכת לפעוטון. לאחר שלושה ימים נדבק בווירוס וסבל מאוד מצינון חזק, אחרי כמה ימים חזר לגן ותוך יומיים פיתח חום גבוה מאוד ואיבדנו דלקת אוזניים. היום, אחרי חמישה ימים של חום גבוה מאוד, הקאות חוסר תיאבון מוחלט וילד תשוש וחסר אנרגיה בגלל האנטיביוטיקה ומשככי הכאבים שקיבל לראשונה בחייו, אני תוהה האם נכון יהיה לחכות לשנה הבאה להכניסו למסגרת? ברור לי שהשניה הראשונה היא קשה ונדבקים וכך מתחסנים אבל האם לא עדיף שהגוף יהיה חזק יותר, והילד יהיה גדול יותר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כניסה לפעוטון - תגובה

15/09/2014

אסתי שלום,
    מבחינת ההתפתחות הפסיכולוגית, מקובל להמליץ על הכנסת הילד למסגרת מגיל שנה, או אף מגיל 9 ח'. מבחינה גופנית - ברור שיש בכך "סיכונים" של מחלות תכופות, אבל זה גם מחסן. רוב הילדים מתחסנים לאחר מספר חדשים, בכל גיל של כניסה למסגרת. אבל יש כמובן ילדים שהם יותר רגישים, ולגביהם צריך לשקול אחרת.
    אם את מתרשמת שהילד שלך רגיש במיוחד, בוודאי שמוטב לך לחכות עוד תקופה, אם זה אפשרי לך.
    כל טוב, והרבה בריאות !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי להכניס ילד לגן?

24/06/2009

שירה שלום,

את ובעלך מייצגים שתי גישות, ששתיהן מקובלות בפסיכולוגיה, ותלוי את מי שואלים.....
    יש הטוענים שעד גיל שנתיים, עדיף לילד להיות בבית לבד, ולקבל התייחסות של מטפל אחד. יש המוסיפים לכך גם את הפחד מהידבקות של הילד במחלות שונות.
    לטעמי, ילד בריא מגיל שנה ואילך נהנה ונתרם מאד מחברת ילדים אחרים. הוא בוחן אותם, מחקה אותם, וכך התפתחותו יותר טובה. המסגרת הקבוצתית מבנה לילד סדר-יום, מארגנת לו פעילויות מגוונות בסדר קבוע, האכילה בקבוצה מגרה את התיאבון, השינה המשותפת מקנה לילד הרגלים נכונים.
    לסיכום - גישתי היא מאד חיובית לשילוב בפעוטון/משפחתון.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחילת הליכה
    לילי
    23/06/2009

ערב טוב
    בתי בת שנה ו4 חודשים היום, התפתחות תקינה במשך כל השלבים (זחילה ישיבה עמידה בתמיכה )
    עדיין לא הולכת עצמאית . הולכת כשיש לה תמיכה של משהו מקדימה למשל היא יכולה לעמוד ליד כיסא ולגרור אותו לאורך כל הבית וללכת ממש מה איתו ביחד כמו כן זה יכול להיות כל סוג של צעצוע בגובה שלה וגם אותו היא תדחוף ותלך בתמיכה שלו
    האם זה תקין לגיל הזה? והאם ההליכה העצמאית אמורה להגיע לבד? כלומר, היא פשוט תתחיל ללכת ללא תמיכה לבד מרצונה או שעלינו "לעזור" לה מעט?
    האם כדאי להמשיך לתת לה ללכת בעזרת החפצים שתארתי (אציין שהיא נתמכת בדברים שנמוכים ממנה היא מתכופפת מעט ואז גוררת אותם בגלל הגובה)

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    תחילת הליכה

הוספת תגובה

• תחילת הליכה

ד''ר מיקי הר-גיל
    23/06/2009

לי-לי ערב טוב,
    נראה שביתך ילדה שמחה ומאושרת, תני לה לרוץ בתמיכה כרצונה בבית (כל עוד השכנים אינם מתלוננים) אנו בודקים הליכה בגיל שנה וחצי ונראה שעד גיל זה היא כבר תרוץ ללא תמיכה.
    המלצותי
    1. אל תתעסקי עם הליכה יותר מידי לעיתים הדבר גורם ללחץ על הילד.
    2.נדנוד בנדנדה לכל הכיוונים ריקוד שהילד על הכתפיים עוזרים בפיתוח שווי המשקל.
    3. סדרי בבית חפצים קרובים , כסא שולחן וכו.., הניחי צעצועים עליהם ושבי קרוב לפעמים זה נותן את הבטחון בליצוע הצעד הראשון

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה זוחל גחון
    רון
    23/06/2009

בני בן שנה בדיוק, לאורך כל הדרך התפתחות מוטורית איטית:
    החל לזחול גחון קצת לפני גיל עשרה חודשים והתהפך מהגב לבטן לקראת גיל 8 חודשים.
    נבדק על ידי פזיוטרפיסטית ונמצא עם טונוס שרירים תקין ותת רגישות חושית.
    נכון להיום זוחל גחון במהירות רבה, החל להתישב רק בשבועיים האחרונים, לרוב בעזרת משהו להישען עליו, עולה ל-6 עם פיסוק רחב ונופל מיד חזרה לגחון, לא נעמד ולא עושה נסיונות לכך.
    רופא המשפחה המליץ על בדיקות CK ו TSH על מנת לשלול בעיה בשריר.
    ההתלבטות שלנו האם לערוך את הבדיקה שמצריכה דם מהווריד, מאחר והילד נוטה לצרוח ולהתנגד בתקיפות רבה מאוד להתערבויות לא נעימות, או שניתן לחכות עוד קצת ולתת לו צ'אנס?

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה זוחל גחון

הוספת תגובה

• התפתחות מוטורית איטית

ד''ר מיקי הר-גיל
    23/06/2009

רון ערב טוב,
    מתאורך נראהשקיים איחור קל בהתפתחות המוטורית, לא ציינת את ההתפתחות בשאר התחומים שפה הבנה ותקשורת , אני מניח שהם תקינים. במקרה זה
    1.היתי פונה לטיפול שבועי בפזיותרפיה.
    2.הערכה מסודרת אצל נוירולוג ילדים או רופא התפתחותי.
    CPK - הינה ,במידה ואינה תקינה, מדד לחולשת שרירים. TSH משקף את תפקוד בלוטת התריס, וגם חוסר תפקוד בלוטת זו יכול לגרום לחולשת שרירים , דברים אלא הינה נדירים יחסית.
    אני בדעה שהעוסקים ברפואת ילדים אוהבים ילדים , גם אם לפעמים אנו מכאיבים להם.....
    חכה עם הבדיקת לאחר הערכה נוירוהתפתחותי אולי תדרש בדיקות מעבדה נוספות.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר לגן חדש
    מירי
    22/06/2009

שלום רב
    בני בן שנתיים ו-5 חודשים. נמצא בגן פרטי. ילד פיקח מאד, חכם,מדבר יפה, אנרגטי וחברותי מאד...אבל גם עדין ורגיש.
    יש לי שתי שאלות התלבטויות:
    1. חשבנו להעביר אותו לגן חדש קרוב יותר לבית, וזאת מכיוון שהמרחק קצת קשה לנו. לא בלתי אפשרי אבל קצת קשה בעיקר עכשיו שנולדה לנו תינוקת חדשה.
    השאלה האם מעבר גן בגיל הזה יכולה להיו טראומטית לילד, ובהתחשב בעובדה שגם בשנה הבאה נעביר אותו כנראה לגן עירוני ( הצמוד בקרבתו לגן החדש) ? האם 3 גנים ב-3 שנים זה לא יותר מדי לילד בגילו ? אומרים שילדים מסתגלים מהר לשינויים והפחד הוא יותר אצלנו ההורים. האם נכון ?
    2. במידה ונשאיר אותו בגן הנוכחי: בגן זה יש 3 כיתות- קטנים (מה שהיה בו עכשיו), בינוניים ובוגרים.
    כ-5 ילדים "קופצים" לכיתת הבוגרים והרוב עוברים לכיתה האמצעית. ע"פ החלטת בעלת הגן בני צריך לעבור לכיתה האמצעית ולא לבוגרים, וזאת משום ששכלית אמנם הוא חכם ופיקח אבל בחזות הוא קטן, עדין ועדיין "גוזלי". כיתת האמצעים היא גם קטנה יותר בכמות , יותר "חממה".כיתת האמצעים מתחילה מ-שנה ו-10 ועד שנתיים ו-10, כאשר 70% יהיו בני שנתיים ו-6/7 חודשים. בני יהיה בן שנתיים ו-8 בספטמבר, כלומר בין הגדולים.
    השאלה- האם זה רע להיות הגדול ? במידה ואכן כ-70% יהיו סביב גילו ורק 30% קטנים עוד יותר האם זה יכול "למשוך אותו אחורה" ? האם לא יותר טוב אם יהיה עם ילדים גדולים יותר (עד גיל 3 וחצי) וכך ילמד מהם ויתפתח טוב יותר ?
    אני שוקלת אם להתעקש על כך, כי אינני בטוחה כי החלטתה של בעלת הגן הייתה כ"כ אובייקטיבית, שהרי בכל זאת יש גם שיקולים אינטרסנטים מן הסתם... (כמו חוסר מקום וכו').
    אודה לתשובתכם המקצועית.

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר לגן חדש

הוספת תגובה

• מעבר מגן לגן

23/06/2009

מירי שלום,
    ראשית, אומר באופן כללי, שאין תשובות חד-משמעיות לשאלותייך. כל מפגש חברתי כרוך בהרבה גורמים, שלא כולם ברורים לנו : מי הגננת, מי הילדים האחרים, מה האווירה. כל ילד מגיב בהתאם לאישיותו, ולמכלול הגורמים בסביבה.
    ולשאלותייך :
    1. מעבר גן עלול להיות לא קל, אבל גם קיצוני להגדיר זאת "טראומה". רוב הילדים, ברוב המקרים, מתאקלמים יפה וללא בעיות. אמת היא, שבדרך-כלל הפחד שלנו כהורים אינו מוצדק ומוגזם. חשוב רק לנסות ולברר, אם הגן החדש הוא באמת מקום חם, מקבל-פנים ונעים לילדים, הן מבחינת המבנה והתנאים בו, והן מבחינת דמות הגננת.
    2. בהתאם לפתיח שלי - הכל תלוי. יש יתרונות וחסרונות בכל מצב. אולי יהיה לו עדיף להיות בין גדולים ממנו, ואולי - לא. כנ"ל לגבי קטנים ממנו. תלוי איך הילד עצמו חווה זאת. יש ילדים שאוהבים אתגר, ויש ילדים שנוח להם להיות ה"חלשים". מאידך, אם אלה כיתות באותו גן, הרי אפשר לשנות גם במהלך השנה. בהחלט ייתכן, שילדך לא יהיה היחיד שיעשו שינוי איתו.

מאחלת לכם כל טוב ובהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה ...
    בן 14
    22/06/2009

עשו לנו לפני חודש בערך בדיקת משקל גובה וכו'.. יצאתי תקין אבל בקושי.. אני 1.70 ומשקל 52 הבעיה שלי שאני כל הזמן עולה ויורד במשקל וזה די קיצוני יכול להיות שיום אחד אני 50 ק"ג ושלושה ימים אחרי זה אני 54.. אני יודע שאני צריך להשמין אבל אני לא מצליח.. אני גם עושה ספורט באופן די קבוע.. בקיצור.. מה עליי לעשות בשביל להשמין?!

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה ...

הוספת תגובה

• בשביל להשמין....

ד''ר מיקי הר-גיל
    22/06/2009

שלום,
    היתי מציע לפנות, יחד עם הוריך ,ליעוץ דיאטנית, להקניית הרגלי תזונה נכונים לצד פעילות ספורטיבית.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיכוי חיות
    ג'ולי
    21/06/2009

שלום,

בני בן ה-3 וחצי מאוד מעריץ ואוהב חיות.

לפני כשמונה חודשים ילדתי את בתי ומאז הלידה גילינו תופעה מאוד מוזרה בקרב בני
    שהיא חיכוי חיות פיזי ומילולי. (פרצופים, קולות, צורת אכילה, התנהגות)

תופעה זו מאוד מציקה לנו כהורים ואיננו יודעים איך לגרום לתופעה זו להיעלם.

אבקש את עצתכם.

תודה
    ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    חיכוי חיות

הוספת תגובה

• חיקוי חיות

21/06/2009

ג'ולי שלום,
    לילדים רבים יש תקופה של הזדהות עם דמויות מסויימות, ואז הם "משחקים" את הדמויות האלה באמת בצורה מלאה, ע"י חיקוי. יש ילדים שמחקים דמויות מהטלויזיה, או דמויות מסיפורים, ויש גם שנהנים להתנהג כמו חיות מסויימות (כי לגבי ילדים, חיות יש להן אופי מסויים, ותכונות מסויימות, כמו: כוח, חכמה וכד').
    אינני חושבת שזה קשור ללידת האחות, או למשהו אחר.
    זה גם בהחלט לא שלילי בעיני, ואינני רואה סיבה מדוע אתם מוטרדים מכך. זו דרך של הילד לפתח את הדמיון שלו, ולהינות מפנטזיה. מעין חג פורים במשך תקופה יותר ארוכה.

תהנו מזה, ותנו לו להינות. זה יעבור.

כל טוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישיבה עצמאית
    יורם
    20/06/2009

שלום,
    ביתי בת 7.5 חודשים וכבר יושבת עצמאית, די יציב. אציין כי היא מאוד התאמצה ורצתה לשבת אז אני עודדתי אותה לכך ו"לימדתי" אותה להתיישב. היא למדה מייד וכעת היא מצליחה לבד, היא מתרוממת משכיבה על הגב דרך הצד, ועולה עם היד שהיא נשענת עליה וכך מתיישבת
    רציתי לדעת האם זה בסדר, או שבגיל זה עדיין מוקדם ולא מתאים למבנה הגב, והאם ישנו אופן מסויים בו תינוק מתחיל לשבת, כיון שקראתי שהם אמורים להתחיל לשבת ממצב של עמידת 6 .
    אשמח לתשובות, תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ישיבה עצמאית

הוספת תגובה

• ישיבה

21/06/2009

לי שלום,
    מזל טוב להשגת הישיבה !
    קרוב לוודאי שהצלחת ללמד את בתך, משום שהיתה כבר בשלה למנח זה, והיתה מגיעה אליו, גם לו לא למדת אותה.
    לגבי הדרך להתיישב - יש בהחלט כמה דרכים להתיישב, וילד מאמץ את הדרך המתאימה לו, עפ"י הגיל והשלב בו הוא נמצא.
    אמנם רוב הילדים מגיעים לישיבה דרך עמדת 6, אך יש ילדים שקודם נעמדים, ואז יורדים לישיבה.
    כל עוד הילד עושה זאת ביוזמתו, זה תקין.

המשך התפתחות טובה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 11 חודש ועדיין זוחלת גחון
    אורלי
    20/06/2009

שלום,
    הייתי עם הקטנה במכון התפתחותי אצל פיזוטרפיסטית והיא אמרה לי שחוץ מזה שהבת שלי מקסימה וזוחלת גחון יפה וטוב(אלכסונים, שימוש בידיים ובברכיים) היא לא רואה את הסיבה מדוע היא לא זוחלת על 6 וגם אמרה שמבחינה רפואית אין בעיה שתדלג ותתחיל לעמוד.
    אני רוצה לציין שהיא מטפסת בזחילה במדרגות ואף התחילה בימים האחרונים לעמוד וכבר שבועיים שהיא מתיישבת לבד (אך עדיין לפעמים היא נופלת מחוסר שיווי משקל)
    דבר נוסף היא אמרה לי שיש לה גמישות יתר, הדבר היחיד שלפי מה שקראתי ראיתי אצלה זה עבודת הרגלים המדהימה שלה ועכשיו שהיא יושבת היא לפעמים עושה שפגט כשהיא חוזרת לשכיבה.
    בכל אופן האם זה בסדר שתדלג?

הוספת תגובה

• זחילת גחון

ד''ר מיקי הר-גיל
    20/06/2009

שלום,
    את מתארת התפתחות תקינה, כ10% מהילדים " מדלגים" על הזחילה ואין הדבר אומר שקיימת בעיה התפתחותית.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה