פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זריקת אוכל
    שגית
    09/10/2009

לד"ר יוכי שלום רב

קודם כל ברצוני להודות לך על התשובה .
    בני בן ה1.11 שנכנס לגן ב01/09/2009 בנוסף לשינוי בהתנהגות שלו מאז שהוא בגן ,כאשר אני נותת לו ארוחת ערב והוא אינו מעוניין בה או שלא מתחשק לו באותו רגע לאכול הוא זורק את האוכל על הרצפה .
    הדבר קורה כל הזמן ,כיצד עלי להתנהג ?ומה עלי לומר ?
    תודה מראש
    שגית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זריקת אוכל

הוספת תגובה

• זריקת אוכל

10/10/2009

שגית שוב שלום,
    כמובן שלא צריך לאפשר לו ! אם הוא מראה סימן שאיננו רוצה, פשוט קחי ממנו את הצלחת. לא נורא אם יישאר רעב ערב אחד או שניים. הוא ילמד את הלקח מהר מאד.
    בהחלט ייתכן שמדובר כאן בבדיקת גבולות מצידו, אולי ממקום של מצוקה כלשהי, עקב כל השינוי בחייו.
    סבלנות ותקיפות. אלה מילות המפתח.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות חברתית - גילאי ילדים
    אפרת
    08/10/2009

שלום רב, הילדה שלי בת שנתיים וחמישה חודשים. בגן של הילדה חילקו את הילדים לקבוצות, ושמו אותה בקבוצה של ילדים הקטנים ממנה בכמה חודשים. הגננת הסבירה שבקבוצה של הגדולים הילדים מכירים ולכן משיקולי התפתחות חברתית עדיף שתהיה בקבוצה הצעירה. האם זהו שיקול משמעותי ורלוונטי? לי חשוב שתהיה עם ילדים בני גילה ואף גדולים ממנה על מנת לחקות וללמוד מהם. האם היא יכולה להפגע מבחינה חברתית אם תהיה בקבוצה של ילדים שכבר מכירים והאם יש לזה משמעות בגיל הזה? האם עליי להתעקש שישלבו אותה בקבוצה בת גילה? תודה

הוספת תגובה

• קבוצות גן

09/10/2009

אפרת שלום,
    אינני יודעת לענות לך, וייתכן שהגננת צודקת. קשה לילד להיכנס לקבוצה שהיא מגובשת ובגיל מבוגר מעט יותר.
    מאידך, הרי רוב הזמן הילדים בגן "מתערבבים", ולכן כל ילד יכול לצפות בכל הילדים האחרים, וללמוד מהם.
    אני משערת שהשייכות לקבוצה היא גם עניין גמיש, כלומר : אם בתך תשתלב יפה, ותרשים את הגננת כבוגרת לגילה, בהחלט ייתכן, שהיא תשלב אותה בקבוצה הבוגרת יותר בהמשך השנה.
    יש הורים שמעדיפים "לדחוף" את ילדיהם קדימה בהיבטים שונים. זה לא תמיד נכון עבור הילד, וכדאי להיזהר בכך. פעמים רבות עדיף לילד להיות הבוגר בין קטנים יותר, וכך הוא רוכש תחושת אחריות ובטחון, מאשר להיות הקטן בין גדולים ממנו.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר גן
    הילה
    07/10/2009

ילדי בן שלוש ילד מפותח יפה שכלית. מבחינה רגשית מעט רגיש ומפונק. הוא נמצא זה שנה שניה בגן פרטי. השנה הוסיפו לקבוצת הילדים שלו ילדים קטנים יותר(1.6-3), כך שהוא מהגדולים בקבוצה. מבחינת התכנים נראה שאולי הוא לא מקבל את המקסימום היות ומתאימים את התכנים לממוצע של הילדים. מבחינה חברתית מעמדו טוב והוא אוהב ללכת לגן אולם שמתי לב שלאחרונה הוא פחות רגוע וההתנהגות שלו יותר תינוקית. האם זה יכול להיות קשור להרכב הילדים בגן? האם כדאי להעביר אותו עכשו גן לקבוצת ילדים 3-5 שנים?עד כמה התכנים חשובים בגיל הזה ועד כמה החברים?
    שאלה לגבי שנה הבאה. בני יליד אוקטובר ולכן יהיה קטן בשנתון, גם פיזית קטן לגילו ומעט רגיש, האם כדאי להשאירו במסגרת של גן פרטי או להעבירו לגן עירייה?

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר גן

הוספת תגובה

• מעבר גן

08/10/2009

הילה שלום,
    עוד מוקדם מעט לטעמי להחליט. ייתכן שהנסיגה שאת חשה בדרך ההתנהגות נובעת ממשבר תחילת השנה, שיחלוף עוד שבועיים-שלושה, כשהחגים יסתיימו וההסתגלות לגן תהייה מלאה.
    יש יתרונות ב"להיות בין הגדולים".
    גם התכנים חשובים, וגם היחס החם והדואג לילד. בגיל זה, היחס החם בהחלט חשוב!
    לגבי שנה הבאה - המתיני ותראי. ילד עשוי להשתנות ולהתבגר מאד במהלך שנה בגיל זה. ייתכן שבמאי-יוני כבר תרגישי, שהוא בהחלט בשל לגן עיריה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות גיל 4.5
    גלית
    06/10/2009

שלום,
    יש לי בת בגיל 4.5 והיא מתקשה בכמה תחומים, כמו פתירת פאזלים, גזירה עם מספריים, צביעה בתוך המסגרת ועןד.
    פניתי למכבי ודחו את התביעה. אני לא יודעת להן לפנות כדי שיבחנו אותה ויתחילו טיפול
    אנא תכוונו אותי
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות גיל 4.5

הוספת תגובה

• קושי במוטוריקה עדינה

07/10/2009

גלית שלום,
    אני בהחלט חושבת שאת זכאית לאבחון של מרפאת בעיסוק, ואולי להדרכה או לטיפול קצר.
    התייעצי עם רופאת הילדים שלך מה ניתן לעשות במסגרת הזכאות שלך.
    אם אינך מרוצה מהשרות, אפשר גם בימינו לעבור לקופה אחרת !

כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות בת 4.5

גלית
    12/10/2009

את תכלי להמליץ לי על מאבחנים פרטיים באזור רחובות?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאבחנים באזור רחובות

12/10/2009

גלית שלום,
    אינני מכירה את אנשי המקצוע באזור זה.
    מציעה לך לפנות למח' החינוך, או לשרות הפסיכולוגי בעיר. הם בוודאי ידעו להמליץ לך.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים
    לי
    05/10/2009

שלום רב,
    בנותיי, תאומות בנות 2.8 , גמולות מחיתול, האחת מגיל 2.4 והשנייה לפני חודש אך שתיהן גמולות מפיפי בלבד. קקי הן עושות במכנסים בלבד. מסרבות לחיתול, לסיר, לאסלה, אפילו לעשות בעץ. ניסינו לספר סיפור בזמן ישיבה אך אין להן סבלנות והן מסרבות בכל תוקף, קנינו דג לשירותים ולאחר פעם אחת שישבו על האסלה הן לא מגלות יותר עיניין,קנינו את כל הקלטות בנושא והן נהנות לצפות בהן ותו לא, ניסינו "קקי פרס" וגם זה לא עובד. אנחנו אובדי עצות, לרוב היציאות שלהן בגן ובגן מעקמים פרצוף ואף זימנו אותי לשיחה דחופה בנושא עם רמיזה שהן צריכות לחזור לחיתול.
    מה לעשות??????????? הצילו??????. מה אנחנו עושים לא נכון?????

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים

הוספת תגובה

• גמילה מקקי

06/10/2009

לי שלום,
    זה קורה במקרים רבים, ואין בכך שום דבר "לא בסדר" מצידכם.קשה יותר לילד לעשות צואה באסלה מאשר פיפי. יש כנראה משהו בחוויית היציאה של הצואה, שקשה לילד להתרגל אליו. למעשה, יש שליטה, אבל ההפרשה נעשית במקום "לא מקובל".
    מכל מקום, אי אפשר ללחוץ. לא הולך בכוח. הניחו, והחזירו אותן לחיתול, כדי שבגן לא תהייה מהומה.
    כשיהיו מוכנות, וזה יכול לקרות עוד חודש-חדשיים - יבקשו בעצמן להוריד את הטיטול. גם אל תדברו על כך יותר מדי, ואל תעשו מזה "עניין".
    כל טוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות
    מאיה
    05/10/2009

יש לי בת מקסימה בת שנה ו-10 חודשים, מאז שהיא קטנה שמתי לב שהיא לא כ"כ מתלהבת מלשחק בחולות בידיים, ללכת על דשא ייחפה ולוקח לה זמן למשל לגעת בצבעי גואש
    היא משחקת בבצק ובפלסטלינה בלי שום בעיה והיא מסכימה לשחק בחולות אבל לא במגע ישיר, באמצעות משחקי חולות.אין לה בעיה להתלכלך או לגעת באוכל. השנה היא נכנסה למעון והגננת אמרה שהיא נרתעת לצאת לחצר, לפעמים בוחרת שכן ולרוב לא. למרות שהיא הרגיעה אותי ואמרה שזה לא דבר חריג ושלאט לאט יחשפו אותה לזה רציתי לדעת האם זה נקרא רגישות יתר? האם לקחת אותה יותר לפארק או לים יעזור או לתת לה להסתגל לגן ולאט לאט להחשף לזה והיא בסופו של דבר תתרגל? האם זו בעיה בהתפתחות?
    מחכה לתשובה
    תודה מראש
    מאיה

לקביעת תור
    סגירה
    רגישות

הוספת תגובה

• רגישות

06/10/2009

מאיה שלום,
    ברור שהבת שלך מגלה אי-נוחות במגע עם חמרים מסויימים, מרקמים מסויימים וכד', ולכך אנו מתכוונים כשמדברים על "קושי ברגישות תחושתית".
    מדובר בילדה קטנה, ובהחלט אפשר שתתרגל בהדרגה.
    בכלל, כדאי לחשוף כל ילד למגוון רחב ככל שאפשר של חוויות והתנסויות. אבל לא כדאי להכריח.
    אם הקושי מפריע לתפקוד יום-יומי, כמו למשל תגובה קשה לבגדים, או לרחצה, אז כדאי להגיע ליעוץ מקצועי.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מאיה
    06/10/2009

תודה רבה על התגובה המהירה, הרגישות שלה לא מופנית כלפי בגדים, נעליים וכו' אלא רק כלפי חולות ודשא, אני בהחלט לא אכריח אלא אחשוף בהדרגה
    תודה על ההרגעה וחג שמח
    מאיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבר לא ילדה........
    מיכל
    05/10/2009

שלום רב
    אינני בטוחה שזוהי הכתובת לשאלתי אך אנסה בכל זאת,אני בת 35 נשואה אם לשניים ובעלת תואר ראשון. בילדותי אני זוכרת שאמי נקראה לשיחה בבית ספר עממי ונאמר שאני מעתיקה מהלוח עם שגיאות כתיב ( בדיעבד צועק דיסלקציה אך לא הייתה בשלות בנושא). שגיאות כתיב יכולות עדיין להימצא בנוסף לעיתים מחליפה בין הספרות 6 ו 8, ובעיה נוספת למרות שלחלוטין יודעת מהו צד ימין ומהו שמאל בנהיגה אם יבקשו ממני לפנות לימין לעיתים אטעה ואפנה בהיסח הדעת לשמאל.
    ברור לי שאין אפשרות לאבחן במידע שכזה ובכל זאת האם אילו סממנים לדיסלקציה \ דיסגראפיה?
    אודה לך על התייחסותך
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    כבר לא ילדה........

הוספת תגובה

• דיסלקסיה ?

05/10/2009

מיכל שלום,
    לפי תיאורך, בהחלט ייתכן שיש לך קשיים מסויימים, אשר בגיל צעיר מתכנסים לתמונה של דיסגרפיה/דיסלקסיה. אך למזלך, חלקם הגדול התמזער או נעלם, ונותרו רק כמה קשיים מאד מוגדרים.
    זה קיים , וזה מצביע על הטווח הרחב של קשיים אלה באוכלוסיה גדולה, בדרגות כאלה או אחרות.

נותר רק לקוות, שלא העברת את הקושי לילדייך.

מאחלת לכולכם כל טוב ושנה טובה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקווה מאוד

מיכל
    05/10/2009

מקווה מאוד.....
    תודה ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה לדר' הר-גיל
    דפנית
    04/10/2009

בתי בת ארבע. הילדה נוטה מאוד להזיע בזמן השינה ויש לה פיפי 3 פעמים ביממה (היא קמה בבוקר ויכולה לגשת לשירותים רק כעבור שעה-שעתיים, כלומר כ- 13 שעות ללא שתן). בהערת אגב אציין שבחורף ובעונות המעבר היא סובלת מסטרידור (שיעול וקשיי נשימה המטופלים באינהלציות ולפעמים גם בבטנזול). האם ההזעה בלילה ומיעוט הפעמים בהן עושה פיפי עלולים להעיד על משהו? (והערה נוספת- הילדה היפוטונית). תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    הודעה לדר' הר-גיל

הוספת תגובה

• הזעות לילה

ד''ר מיקי הר-גיל
    05/10/2009

דפנית שלום
    לא הצלחתי למצוא קשר בין הדברים שהעלת.
    לדעתי ההזעות לילה הם גנטית ואינם מצבעים על לקות, המענין שההזעות בלילה היו אמורות לגרום לצמא ..שתיה מרובה.. ושתן רב יותר ...
    היתי בכל זאת מספר על כך לרופא הילדים , היתי בודק שתן ,כימיה של הדם כולל תקפדי הכיליה.
    לגבי ההיפוטוניה לא פירטט על ההתפתחות , אנני חושב שקשור במידה ולוקחים בדיקת דם היתי בודק גם CPK אנזים הקשור לפעילות השריר.
    חג סוכות שמח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בהתנהגות עקב כניסה לגן

שגית
    06/10/2009

לד"ר יוכי שלום רב
    בני בן 1.11 חודשים ,נכנס ב01/09/2009 לגן .
    {לפני כן היה אצל סבתא ששמרה עליו }בהתחלה ההסתגלות שלו היתה קשה אך לאחרונה רואים שיפור משמעותי בהסתגלותו לגן אך למרות שהילד מראה סימנים חיובים לגן עדיין אני רואה שינוי בהתנהגות שלו כאשר הוא בבית .
    הוא בוכה מכל דבר שאינו מקבל מידית ,הוא רודף אחריי גם לשירותים ,הואנמצא עם המוצץ כמעט כל היום {לפני כן הוא רק ישן איתו },כאשר אני משאירה אותו אצל אחת הסבתות הוא מתחיל לבכות ולא מעוניין לעזוב {דבר שלא קרה בעבר }
    שאלתי היא :
    האם התנהגות זו הינה רגילה ותשתנה מתישהו ? והאם ניתן לעשות משהו כלומר לעזור לו בדרך כשלהיא ?
    תודה מראש
    שגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בהתנהגות עקב כניסה לגן

07/10/2009

שגית שלום,
    את מתארת תמונה נפוצה, והשינוי בהתנהגות : היצמדות לאם, בכי רב, היצמדות לאובייקט מנחם (המוצץ) מאד אופייניים לתגובת משבר של ילד בגיל זה.
    אין לי ספק שהוא יירגע וזה יחלוף, ככל שהבטחון שלו במסגרת הגן יתבסס.
    אפשר לדבר אליו, להסביר לו, לשקף לו במלים את ההרגשות. כשאת עוזבת אותו - אמרי לו שבעוד זמן קצר תחזרי, וכד'.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שפה - עיכוב בשפה ?
    דנה
    04/10/2009

שלום רציתי לשאול לגבי שפה, הבן שלי בן שנה וחצי, החל לא מזמן לקשקש במילים , מגיל שנה אמר 3 מילים , ולאחרונה הייתה קפיצה נוספו מילים ונוספה שפת הג'יבריש עם המון הבעות ומחוות, ובקשות על יד הצבעה.
    לדוגמא הוא יכול להצביע על סיר ולדבר איתי על הסיר בג'יבריש
    ובזמן האחרון הוא התחיל לחזור לא הרבה אבל לחזור על מילים שאנחנו אומרים בבית
    הוא כל הזמן שואל מה זה ? מה זה? על כל מיני דברים
    הוא לא אומר עדיין אמא /סבתא.
    יש לו אוצר מילים של :
    אבא, בולבול, די, בובה, טלווזיה, מה זה, את זה, מה קרה, וכל פעם שהוא נכנס לכניסה בבית שלנו הוא אומר בה(בית)
    גם שהוא רואה כלב הוא אומר האו האו, ושהוא רואה פרה הוא אומר מוו-האם זה נחשב למילים
    הוא יודע להשמיע איך עושה:פרה, כלב, סוס, רוח, ברווז, תרנגול,דג
    והתחושה הכללית שאני מבינה אותו

לקביעת תור
    סגירה
    שפה - עיכוב בשפה ?

הוספת תגובה

• שפה בגיל שנה וחצי

05/10/2009

ויקי שלום,
    הילד שלך בסדר גמור יחסית לגילו ! אין שום סיבה לדאוג.
    כל טוב, שנה טובה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל שנתיים וחצי - לא משחקת לבד
    חני
    01/10/2009

שלום ,
    ביתי בת שנתיים וחצי ילדה עם בטחון עצמי מאוד גבוה מאוד חברותית ולאחרונה שמתי לב שבל משחק אשר היא משחקת היא מבקשת מימני או מהחברים שישחקו איתה .
    אני מרגישהשהיא לא יכולה להעסיק את עצמה לבד .
    מה עושים ? אך מלמדים אותה לשחק גם לבד ?

אני מוטרדת מהסיבה שאני בתחילת הריון ואני לא רוצה שכאשר אלד היא עדיין תהיה תלויה בי על מנת לשחק .

חלי

הוספת תגובה

• צורך בחברה

02/10/2009

חלי שלום,
    בתך מחפשת חברה. ילד זקוק לחברה. בגיל זה, ילד גם מתקשה ליזום פעילויות בעצמו, ויש צורך להציע לו. היוזמה והעניין מתפתחים עם הזמן. לצערי, גם כשתיוולד/ייוולד לך עוד ילד, בשעה טובה, לא תוכלי לקבל את החופש מילדתך הגדולה, ולהיפך : ייתכן כי דווקא בשל הולדת עוד ילד, היא תדבק בך עוד יותר.
    אין ברירה, זה חלק מהאחריות ההורית. אם קשה לך, נסי לגייס מישהו מהמשפחה, חברה או שכנה, שתוכל להיות איתה, כדי בכל זאת לאפשר לך מנוחה או עיסוקים אחרים.
    כל טוב ושנה טובה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מאוחרת בן 4
    קרן
    01/10/2009

שלום,
    אני אמא לילד בן 4 ושבוע.
    יש לבני כמה בעיות, אשר אני מטפלת בהן כרגע, הבעייה הכי גדולה (מבחינתי ומבחינת הגגנת...) הוא
    שהילד לא עושה צרכים גדולים בשירותים.
    הייתי אצל רופאת התפתחות, ניסיתי כמה דברים שיעצה לי אך ללא הועיל.
    שיחות, סיפורים, ספרים, DVD, סיר, מדרגות עם מקטין אסלה, כלום פשוט לא עוזר.
    הוא מעדיף לעשות במכנסיו.
    עליי לציין שהילד סבל מפרידה לא נעימה (אביו ואני בתהליכי גירושין...).
    ניסיתי לא לדבר על הנושא, ניסיתי דרך נעימה ויפה, ניסיתי דרך פינת מחשבה, מניעת צעצועים חדשים
    אבל שוב, כלום אבל כלום לא עוזר.
    אני מיואשת וכבר לא סבלנית אליו ואל הנושא.
    מה עליי לעשות.???
    קרן, אמא מיואשת.

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מאוחרת בן 4

הוספת תגובה

• גמילה מאוחרת

01/10/2009

קרן שלום,

נראה לי שאמנם ניסית דרכים רבות. השאלה היא אם ניסית כל דרך מספיק זמן ובעקביות, כדי באמת לאפשר את ההצלחה.
    יש אחוז מסויים של ילדים, שהם "עקשניים" בעניין זה, וייתכן שבנך שייך לקבוצה הזו.
    במקרה כזה, חשבי על יעוץ פרטני אצל פסיכולוג-מומחה, שינסה להעמיק ולראות מה מקור הקושי, וילווה אותך בדרך הטיפול.
    כל טוב ובהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים
    נושי
    01/10/2009

שלום רב,
    בתי בת 2.2. כשבועיים לפני תחילת שנה"ל נגמלה מחיתול בשעות היום והייתה נלהבת מאוד מהתהליך.
    מתחילת שנה"ל היא התחילה גן חדש והקליטה היתה מאוד קשה ועד היום היא לא הולכת בשמחה. במקביל החלה נסיגה בגמילה- היא הפסיקה לבקש ללכת לשירותים ומפספסת רבות - בעיקר קקי אך גם פיפי.
    המפתיעה שבבית היא מבקשת וכמעט אין פספוסים ...
    היום התקשרו מהמעון וביקשו כי נחזיר אותה לחיתולים.
    האם זה נכון מבחינה התפתחותית? האם עלינו לוותר ולהקל עליה לפחות בעניין הזה?
    אנא תשובתכם בהקדם
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים

01/10/2009

נושי שלום,

התיאור שלך אינו מפתיע כלל, וילדים רבים מגיבים באופן זה בתקופה הראשונה בגן.
    זה בהחלט בסדר אם תחזירו אותה לטיטול בשעות הגן, ולמעשה, אין לכם ברירה. אין בכך נזק התפתחותי.
    אני מניחה שבעוד מספר שבועות, כשתרגע ותתרגל, ותחוש בטחון בסביבת הגן, תגלה שליטה בצרכים, ואולי אף תבקש בעצמה להוריד את הטיטול בגן.
    שנה טובה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוטוריקה עדינה
    עינת
    01/10/2009

בני בן שנה ו 10 חודשים, עדיין לא אוכל עם כפית, אלא מעדיף לאכול עם הידיים.

האם זה מהווה בעיה?

לקביעת תור
    סגירה
    מוטוריקה עדינה

הוספת תגובה

• אכילה בכפית-בן שנה ו-10 ח'

01/10/2009

יעל שלום,

רוב הילדים בגיל זה כבר אוכלים עם כפית, ואפילו מעדיפים כך. לכן, צריך לברר מדוע ילדך מעדיף לאכול עם הידיים.
    אם יש לו קושי לאחוז בכפית, ולנווט אותה אל הפה, זה משקף בעייה, ואז כדאי ל חפש טיפול.
    כרגע, הייתי ממליצה לנסות ללמד אותו להשתמש בכפית : לתת לו כפית בכף היד ולעשות יחד איתו את התנועה המביאה את הכפית עם המזון לפה. בדקי אם הוא מסוגל לחקות זאת.
    אם הכפית נופלת לו, או אינו מוצא את הדרך לפה, אז כדאי לבקש הפנייה למרפאת-בעיסוק.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות ילד בן שנתיים
    אלה
    01/10/2009

שלום וחג שמח!
    בני חגג לפני שבועיים יום הולדת שנתיים ויש לי כמה שאלות לגבי התפתחותו:
    הוא עדיין לא הולך לגן, נמצא איתי בבית, אנחנו הולכים למגרש משחקים פעמיים ביום, ושמתי לב שהוא קצת פוחד מילדים אחרים, ובכלל מאנשים שנמצאים שם.
    לרוב הוא זז מהם והולך למקום שאין שם אף אחד
    כשהוא מתנדנד בנדנדה, ויש לידו עוד ילד בנדנדה אחרת, הוא מסובב את הראש לצד השני, ולא מסתכל, עד שהילד לא יורד.
    אם מישהו מהמבוגרים מחייך אליו או מנסה לדבר איתו לרוב הוא פורץ בבכי ובורח. לפעמים ממש נכנס להיסטריה.
    אבל, מרחוק הוא כן מתעניין בילדים, מסתכל עליהם אומר "ילד", "ילדה" ומחייך.
    כשאנחנו במגרש משחקים, הוא מסרב להסתובב לבד, רק אם אני הולכת אחריו ומחזיקה לו את היד

בנוסף, הוא לא כ"כ מדבר, הוא כן אומר הרבה מילים, אבל לא משפטים. הוא מתקשר טוב עם הסובבים אותו, אני לרוב מבינה מה הוא מבקש ממני, מה הוא רוצה.

האם התנהגות כזאת נחשבת נורמלית?
    האם הוא סתם ביישן או שהוא ממש פוחד?

אני גם מתלבטת לגבי הגן שנה הבאה. הוא יהיה בדיוק בן 3 (נולד בספטמבר) ואני לא יודעת אם כדאי לרשום אותו לגן העירייה. זאת תהיה קבוצה גדולה, וסביר להניח עם ילדים גדולים יותר ממנו, וזאת תהיה המסגרת הראשונה שלו, אז אולי עדיף לרשום אותו למשפחתון עם ילדים יותר קטנים בגיל, ועם מספר קטן של ילדים.

מודה לך על התשובה,
    סליחה עם האורך,
    אלה

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות ילד בן שנתיים

הוספת תגובה

• ביישנות או פחד חברתי ?

01/10/2009

אלה שלום,

התגובות של בנך, להתרשמותי, הן בהחלט יוצאות דופן, ונראה לי שמדובר ביותר מאשר ביישנות.
    בוודאי, שהעובדה שהוא בבית איתך, אינה נותנת לו הזדמנות להתרגל לסביבה של ילדים אחרים.
    התמונה שאת מתארת מתאימה למה שאנחנו מגדירים כ"חרדה חברתית".
    הדרך לטפל בה, בגיל הצעיר, היא ע"י חשיפה הדרגתית וסבלנית לילדים ומבוגרים אחרים, ורצוי מוקדם ככל האפשר.ככל שהשילוב החברתי נדחה, ההסתגלות קשה יותר.
    הייתי מאד ממליצה לך שלא להמתין עד שנה הבאה, ולהכניס אותו כבר לגן קטן, לפחות לשעתיים ביום, לפחות 3-4 פעמים בשבוע.
    אם בכל זאת תחליטי להמתין עד שנה הבאה, אמליץ לך לנקוט בדרך דומה אז.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, ועוד 2 שאלות:

אלה
    01/10/2009

1. האם זה בסדר שבני עדיין לא אוכל בכפית בגיל שנתיים, אלא רק עם הידיים, וקצת עם מזלג?
    הוא מחזיק את הכפית ביד, ומשחק איתה, ובמקביל אוכל עם הידיים. כשאני מאכילה אותו בכפית הוא כועס, ולא נותן לי, וממשיך לאכול עם הידיים.
    איך לגרום לו לאכול בכפית?

2. כפי שכתבתי, הוא נמצא כל היום איתי בבית, והבעיה היא שהוא מאוד לא עצמאי וכמעט ולא משחק לבד. הוא הולך אחריי לכל מקום, כולל שירותים ואמבטיה. אם אני עסוקה במטלה כלשהי כמו תליית כביסה או בישול, הוא עומד לידי, ומחכה עד שאסיים, גם אם זה 15-20 דקות. יש לו הרבה צעצועים, אך הוא משחק בהם רק אם אני יושבת לידו ומשחקת איתו. לבד הוא כמעט ולא מסכים.
    איך פותרים את הבעייה הזאת?

שוב תודה רבה
    אלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצמאות

02/10/2009

אלה שלום,
    ילד לומד התנהגות בהקשר חברתי : הוא צופה באנשים, בעיקר - בילדים אחרים, מחקה אותם, וכך הוא מפנים.
    ילד זקוק לחברה, זה צורך בסיסי בכולנו, ולכן, מאחר שאת החברה היחידה שלו, הוא דבק בך ולא עוזב.
    אין לי עצה אחרת לתת לך, אלא - הכניסי אותו לגן. עכשו.
    כל טוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה חג שמח!

אלה
    02/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציאות בטיטול בלבד
    לילה
    01/10/2009

בתי בת 4.5. היא גמולה (שתן בלבד) מגיל שנתיים אך קקי עושה בטיטול בלבד. בגן היא תתאפק ותחכה עד שתחזור הביתה. היא מסכימה לשבת בשירותים ולנסות אך לאחר כמה דקות תתיאש. כאשר אנו מתעקשים היא מתאפקת במשך זמן רב (ימים) ולבסוף אנחנו נשברים. בשיגרה אין לה בעיות עצירות.
    על פניו היא מראה נכונות ורצון אך "ברגע האמת" לא מצליחה. איך ניתן לעזור לה? האם ביצוע חוקן חד פעמי בזמן הישיבה בשירותים יעזור (כדי לתת לה את ההרגשה שהשד לא נורא)?

לקביעת תור
    סגירה
    יציאות בטיטול בלבד

הוספת תגובה

• יציאה בטיטול

01/10/2009

לילה שלום,
    יש הרבה ילדים, המתקשים להפריש את הצואה באסלה, ומבקשים טיטול. וגם - אינם מוכנים לעשות במקום זר.
    כפי שאתם מספרים, כשאתם מתעקשים, זה גרוע יותר.
    חוקן הוא פשוט אסור! זו גישה פולשנית ותוקפנית, שגורמת לילד להרתע יותר.
    פשוט הניחו לה.
    התאזרו בסבלנות.
    כל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה