מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הטיית שפה תחתונה שמאלה או ימינהשני23/08/2009
התינוקת שלי בת חודשיים ויש לה נטייה להטות את השפה התחתונה לימין או לשמאל לעיתים רחוקות יש לציין כי כשנולדה זה היה קורה לעיתים קרובות . שבוע שעבר הגעתי לטיפת חלב בכדי לחסן אותה האחות לא רצתה לחסן אותה ביקשה קודם שרופא יבדוק אותה עליי להילחץ הבנתי שיכולה להיות בעיה נוירולוגית אצל הילדה עד כמה זה סימפטום שכיח אצל תינוקות עםבעיות נוירולוגיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטיית שפה תחתונה - שאלה בהמתנה לד"ר
25/08/2009שני שלום,
אני מתנצלת בשם ד"ר5 הר גיל, אשר עקב תקלה טכנית, אינו יכול לענות לשאלתך בעצמו ממחשבו.
אם תמתיני יום-יומיים, הוא בוודאי יתגבר על התקלה וישמח לענות לך.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטיית שפה תחתונה שמאלה או ימינה
ד''ר מיקי הר-גיל30/08/2009שני שלום
לא את כל הדברים אנו יודעים להסביר , התעצי עם רופא הילדים שלך ,
יש צורך לראות את התנועות בכדי להחליט עם עם קשורת לנוריולוגיה או סתם רגישות באיזור הפה, אם תוכלי לצלם תנועות אלה במצלמה ביתית ולהראות לרופא הילדים שלך זה יעוזר בהחלטה על הצורך או לא בבירור. זהו אינו ספמפטום שכיח אצל תינוקות עם בעיות נוריולוגיות .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמציצת אצבע בגיל שנתיים+?????גליה22/08/2009שלום,
בני בן שנתיים וחודשיים.
ההתפתחות שלו הייתה איטית .התחיל ללכת מאוחר -בגיל שנה ו11 חודשים.
היה בטיפול פזיוטרפי בשל כך. רופא התפתחותי ראה אותו ואמר שהכל תקין.
הוא היה עם מוצץ עד גיל 5 חודשים ואז בבת אחת לא הסכים יותר למצוץ אותו.
התחליף שלו להרגעה הוא"חיתולי" מבד.
בזמן האחרון החל למצוץ אצבע ,ככה פתאום ,הוא מוצץ אצבע גם סתם באמצע היום וגם
כהרגעה לפני השינה.
האם זה נורמאלי שילד בגילו פתאום יתחיל למצוץ אצבע?
(יש ילד בגנון שלו,בכיתה הקטנה שמוצץ אצבע וכנראה שהוא לקח את הרעיון משם..)
והאם אכן מציצת אצבע מפריעה לגדילת השיניים?
מתוך אינסטינקט אני אומרת לו שהוא גדול ומוציאה לו את האצבע.
האם זה נכון?איך אנחנו צריכים להגיב לזה?
להתייחס ?להתעלם?לתת לזה "מקום"?
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמציצת אצבע
23/08/2009גליה שלום,
כפי שאת עצמך מציינת, מציצת האצבע באה בעיקר כדרך להרגעה עצמית, כשהילד עייף. זה הרי כל-כך נורמלי ונפוץ.
מקובל לחשוב שמציצת האצבע גורמת לדחיקת המנשך העליון קדימה, והילדים שמוצצים גדלים עם שיניים בולטות, ואז יצטרכו תיקון אורתודונטי. אבל גם המוצץ יוצר מצב כזה, לאורך זמן.
כמו בכל עניין התנהגותי, יש גישות שונות, בין סלחנות, להתעקשות עם הילד על הפסקת ההרגל.
לגישתי, אפשר שתנסי להחזיר לו את החיתולי, או לתת לו חיית-פרווה נעימה, שהוא יכול להתפנק איתה כשהוא עייף ונשכב, לפני ההרדמות.
לא הייתי נלחמת בו. ייתכן שיפסיק מאליו בעוד כמה חדשים.
לא הייתי אומרת לו שהוא "גדול". הרי איננו באמת גדול !
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל -תודה על התגובה ...
גליה23/08/2009הענייןה או שהוא גם עם "חיתולי" וגם עם האצבע בפה.
והוא מוצץ אצבע בכל שעות היום לא רק בלילה-גם בבוקר שרק קם וגם שהוא משועמם.
התחלתי לתת לו "נשכן" כדי שזה יעסיק אותו.
האם נראה לך שעדיף להחזיר אותו למוצץ?
אגב,
אני חייבת לך תודה !
לפני כמה חודשים פרשתי את החשש שלי ,בשל כך שהוא עדיין לא הולך באופן עצמאי.
ואת אמרת שע"פ הסימנים נראה שהוא אוטוטו ילך ואכן אחרי שבועיים הוא כבר הלך לבד.
אז תודה רבה לך על ההרגעה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל -תודה על התגובה ...
גליה23/08/2009הענייןה או שהוא גם עם "חיתולי" וגם עם האצבע בפה.
והוא מוצץ אצבע בכל שעות היום לא רק בלילה-גם בבוקר שרק קם וגם שהוא משועמם.
התחלתי לתת לו "נשכן" כדי שזה יעסיק אותו.
האם נראה לך שעדיף להחזיר אותו למוצץ?
אגב,
אני חייבת לך תודה !
לפני כמה חודשים פרשתי את החשש שלי ,בשל כך שהוא עדיין לא הולך באופן עצמאי.
ואת אמרת שע"פ הסימנים נראה שהוא אוטוטו ילך ואכן אחרי שבועיים הוא כבר הלך לבד.
אז תודה רבה לך על ההרגעה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהגולה721/08/2009שלום, ביתי בת שנתיים וחמש. לא קוראת אמא ואבא, אך מביעה את רצונותיה במילים אחרות כמו לשתות ועוד. הילדה אוהבת לשחק,יודעת שמות של צבעים ומרכיבה פאזלים של 12 ו16 חלקים. אומרת מילים אך לא בצורה ברורה. האם יש כאן בעיה? מהו הטיפול הנדרש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתפתחות שפה
22/08/2009שלום,
קשה לי להעריך את התפתחות השפה של בתך, כיוון שאינך מתארת אותה בפירוט מספיק. למשל : ילד בגילה כבר צריך לומר צרופים של 3 מלים לפחות. כמו : רוצה לשתות מים, תני לי תפוח, וכד'.
מאידך, היגוי לא ברור עדיין קיים בגיל הזה, ובדרך כלל נהוג להמתין עד גיל 3, ורק אז מתחילים לטפל.
חשוב גם לדעת, אם פרט לשפה, היא יוצרת קשר תקין עם מבוגרים וילדים, האם היא מעוניינת לשחק איתם, פונה אליהם בדיבור ?
אם את מוטרדת, או אינך בטוחה שהכל בסדר, תוכלי לבקש בדיקה של קלינאית תקשורת.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות התפתחות כתוצאה משרוריעל19/08/2009האם יכולות להיות או שבוודאות יש בעיות התפתחות לילדה שחייה 4 שנים עם שרור בבטן מגיל שלוש עד גיל 7 ( הגיל שבו יצא השרשור במלואו) ?
איזה סוג של בעיות?
תודה מראש ,
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבריאות והתפתחות
21/08/2009ניצן שלום,
ילד שאיננו בריא, גם התפתחותו עלולה להיות מעוכבת, כיוון שהוא מרגיש עייף, חלש, אולי סובל מכאבים, ואיננו פנוי לחוויות של למידה.
עם זאת, איננו יודעים בוודאות במקרה כזה של בתך.
כרגע, מה שחשוב הוא לסייע לה בתחומי הקושי שלה ככל שאפשר, כדי לקדם אותה כמה שאפשר.
אני מקווה שאת יכולה להיעזר בצוות בית-הספר כדי לאבחן אותה, לזהות אם הבעיות הן קוגניטיביות או רגשיות, והם יפנו אותך לטיפולים הנדרשים.
הרבה בריאות, והתקדמות חיובית !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיכוב בהתפתחות וגדילהחנה19/08/2009בתי בת ה-3 קטנה מאוד לגילה. קצב הגביהה שלה איטי ביותר. למי ניתן לפנות ואילו בדיקות כדאי לבצע ? האם מלבד בדיקות אנדוקרינולוגיה ישנן סיבות נוספות לעיכוב זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגדילה איטית
21/08/2009חנה שלום,
כשתגיעי לאנדוקרינולוג, שהוא קודם כל רופא ילדים מומחה, הוא בוודאי ישאל שאלות רבות, יבדוק את הילדה בדיקה מקיפה, ואז יחליט איזה בדיקות רצוי לעשות, כדי לברר את הסיבה לגדילה המעוכבת.
מאחלת לכם כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן שנה וחודשיהודית18/08/2009בני בן שנה וחודש, ילד חברותי וחייכני. מגיב היטב לבני המשפחה וגם לזרים, יוצר קשר עין מעולה עם כולם, מסתובב תמיד שקוראים לו בשמו.שומע מישהו מדבר- מפנה את ראשו לכיוון אותו האדם שדיבר. מושיט ידיים מהלול כדי שייקחו אותו. מחיאות כפיים וביי ביי- עושה, אך לא תמיד.
מבחינה מוטורית- מתפתח יפה- מצליח ללכת מספר צעדים מבלי ליפול.
הוא נמצא בבית עם מטפלת שדוברת אנגלית. אנחנו מדברים איתו עברית.
מבחינת דיבור- מג'ברש בסה"כ די הרבה ומשמיע כל מיני הברות. אומר גם ada. זה קרוב לשם של אחיו -אדם, אז אולי בגלל זה.
אינו מצביע ואינו מבין. כלומר כשמבקשים ממנו דברים שונים כמו: תן לי את הכדור, איפה אור וכו'- אזי הוא לא מבין ולא מבצע. פרט לכך, מכניס כל דבר לפה.
מעבר לזה, הוא מאוד שובב, מטפס על הרבה דברים, פותח מגירות, מוציא דברים וכו'
האם יש עיכוב מסוים או שקצב ההתפתחות תקין? כמו כן, באיזה גיל אמורים להצביע? ובאיזה גיל אמורים להתחיל להבין פעולות כמו אלו שציינתי לעילומתי מפסיקים להכניס לפה כל דבר?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרילד בן שנה וחודש
ד''ר מיקי הר-גיל19/08/2009יהודית בוקר טוב
את מתארת התפתחות מוטורית .
בגיל שנה תינוק יכול לומר כמה מילים, בדרך כלל "אמא", "אבא", "אור" ו"את זה".
הוא מבין את רוב הפקודות הפשוטות, ואת המילים והמשפטים הנמצאים בשימוש יומיומי.
כמו "תן", "קח", "פתח", "סגור" וכדומה, לעיתים מצליח לחקות קולות של בעלי חיים,
משחק-כישורי התינוק מאפשרים לו פעולות כמו התבוננות בספרים קטנים וזיהוי חיות, הכנסה והוצאה של חפצים מתוך חפצים, משחק עצמאי בקוביות ועוד. ילדים בדכ מפתחים את יכולת ההצבעה עד גיל זה.
נראה שקיים איחור קל בהתפתחות השפה , הבעה והבנה, התיעצי עם רופא הילדים שלך ובמידת הצורך פני להערכת במכון להתפתחות הילד באיזור מגוריך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילד מכניס כל דבר לפהגלי16/08/2009חיפשתי חומר בפורום ומצאתי מישהי ששאלה את אותה השאלה שיש לי - הילד שלי בן חמש שנים ומכניס כל דבר לפה, שרוכי מכנסים, שקיות נילון דפי נייר... נראה שכל הזמן יש לו צורך ללעוס משהו והוא אינו שולט בזה. השאלה היא מה עושים? (בתשובה שמצאתי לשאלה הזו נראה לי חשבת שמדובר בילד בן 5 חודשים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהילד מכניס כל דבר לפה
ד''ר מיקי הר-גיל17/08/2009גלי שלום
נראה שההסבר לכך הוא ברגישות תחושתית מוגברת של אזור הפה,התחושות, הטעמים, ואולי גם ריחות. לעיתים מלווה בהפרעות בתחום הויסות החושי ,בגדים מסוימים, הצורך לגעת ולהתלכלך. אני מציע לך לפנות, בעזרת רופא הילדים, לקלינאית תקשורת, או למרפאת בעיסוק.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מבינים מה הבעיה של הילדאמא מודאגת14/08/2009בני בן 3.3 חודשים. הבכור מבין 2. התפתחותו המוטורית הייתה תקינה . בדיקת שמיעה תקינה. כבר בינקותו לא היה תינוק רגוע, ועד גיל מאוחר יחסית היה מתוסכל, בוכה וצועק, תסכולו והבכי ירד כאשר התחיל להביע את רצונותיו ע"י מילים בודדות בערך בגיל שנתיים וחצי. הוא איננו מדבר כפי ילד בן גילו, אלא רק צירופי מילים, או חד מילי. הוא יודע להביע את רצונותיו היטב - למשל מוביל אותנו ומצביע כדי שניתן לו חפץ מסוים, ואם הוא יודע את המילה הוא משתמש בה. לעיתים הוא אף באופן עצמאי מנסה לקחת חפצים כרצונו בעזרת כיסא למשל. הוא עצמאי באכילה, לבוש ושתייה, משחק. מכיר את הדרך לבית וכו'. התנהגותו לעיתים מוזרה, הוא מרבה לצעוק כאשר הוא רואה חפץ שהוא מכיר\ אוהב ומביע את התלהבותו בצעקה, בשם של החפץ. לפעמים מתופף בחוזקה על השולחן וצועק, או רוכב בבית על בימבה ותוך כדי נסיעה הוא מטה את ראשו לצד ומגלגל את עיניו, התנהגות זו חוזרת לעיתים גם ברחוב, ליד מעקות בטיחות של מעברי חציה למשל, הוא ממקד בהם מבט. הוא מודע למה שהוא עושה כיוון שהוא מסתכל עלינו, צוחק ואומר "עיניים".. ומפסיק כאשר מתרים בו או גוערים. בעבר הוא זחל על ארבע ללא פשר אך הצלחנו להכחיד את ההתנהגות הזו. לפעמים הוא מתעלם מקריאתנו, אך אם אנקוט בשם של חפץ שהוא אוהב הוא מיד יסב את ראשו לעברי. יש לציין כי לעיתים הוא חסר קשב, תזזתי, ומתקשה לשבת בכסא רוב הזמן. בגן היה משחק עם ילדים אחרים בחצר, ובתוך הגן לעיתים העדיף לשחק לבד. בעבודות יצירה השתלב יפה ואף נהנה. מבין משחקיו המועדפים הינם כלי תחבורה - גם במשחק, בציור, ואף מביע התלהבות כאשר הוא צופה בהם בטלויזיה או ברחוב וכאשר נצרך לנסוע בהם. הילד לא נגמל עדיין כיוון שהגננת טענה שאינו בשל וכי לא רוצה להוסיף לו עוד תסכולים כיוון שאיננו מדבר.
הוא מתעניין בספרים, משחקי לוטו, יודע לספור עד 10, לזהות צורות ובעלי חיים, פריטים וכו', מבצע הוראות כאשר נדרש. הגענו להתפתחות הילד באיזור מגורינו באיחור רב עקב העומס וזמן ההמתנה הארוך באיזור מגורינו. התחלנו בטיפול אצל קלינאית תקשורת (כבר 10 מפגשים) בהם הוא נהנה ומשתף פעולה. היא עובדת איתו בעיקר על הבנת שפה, הבעת שפה ומיומנויות תקשורת (חיזוק קשר עין, הדדיות במשחק) בהתפתחות הילד הציעו לשבצו לגן מעוכבי התפתחות בגלל השפה, וכך הוא ישובץ לשנה"ל הבאה. מה לפי דעתך בעייתו של הילד??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראיחור שפתי
ד''ר מיקי הר-גיל16/08/2009שלום
קשה לאבחן ילד בלי לראותו. לדעתי מדובר באיחור שפתי, על פי תאורך ההבנה תקינה יודע את רצונו, יכולות מוטוריות תקינות,לעיתים ילדים עם איחור בהתפתחות השפה מתוסכלים מהקושי להביע את עצמם ומסגלים להם התנהגות מסוגים שונים. גן שפתי הוא פתרון מצוין.
ציינת שהוא חסר קשב, תזזתי, ומתקשה לשבת בכסא רוב הזמן- האם מדובר על הפרעת קשב וריכוז שלעיתים אנו רואים בגיל צעיר לפעמים יש ערך לטיפול מוקדם.
על אף התורים פנו להערכה נוירוהתפתחותית שם יענו לכם על כל השאלות
סבלנות ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד לא חברותישני13/08/2009שלום ,
אני צריכה עצה /עזרה . בני בן 3 ילד מאוד חכם ויש לציין שהוא בן יחיד , יש משהו שמאוד מפריע לי
מאז ומתמיד הוא ילד שאוהב להיות לבד הוא לא אוהב להיות בחברת ילדים ואם הוא כבר נימצא
בחברה הוא לא ישחק איתם. כל הילדים ישתוללו וירוצו והוא יישב בצד וישחק עם עצמו הוא גם נורא
נהנה לשחק לבד , אני חייבת לציין שאיתנו (ההורים) הוא אוהב לשחק ואפילו מבקש ואף דורש שנשחק איתו . אם ילד ינסה לבוא ולהגיע אליו הוא יתחיל ליבכות וילך ממנו ויחזור לשחק לבד
גם בגן זה ככה הוא לא רכש לעצמו אף חבר וגם בחוץ בגינות
מה עושים ? האים זה נורמלי? אני צריכה ליפנות לעזרה מקצועית ?
בבקשה עיזרו לי
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרילד לא חברותי
14/08/2009יש ילדים, וגם אנשים מבוגרים, שאינם חברותיים, ומעדיפים להיות לבד. בלשון העם, אנו קוראים להם "סוציומטים", וזו תכונה של אופי. כשילד גדל, הוא מבין את חשיבות החברות, ומאד משתדל, למרות הנטייה הטבעית שלו, אבל בגיל צעיר, זה קשה.
אני מציעה לכם להמשיך ליזום עבורו מפגשים חברתיים, אולי עם ילדים מהמשפחה.
כרגע, אין טעם לפנות לעזרה, אבל אם המצב ימשיך כך, כשיגיע לגיל 5, אפשר כבר להיעזר בטיפול פסיכולוגי לשיפור.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיקף ראש ואוטיזם.אמא12/08/2009שלום רב לד"ר
ראשית אני מבקשת להודות מאוד על ההתיחסות לשאלותי.
הלכתי כפי הצעתך אתמול לרופא הילדים ששלח אותי באמת לאולטרסאונד מח. (משומה הוא כתב על ההפניה שזה דחוף) אבל הוא אמר שלדעתו הילד בסדר. (הוא פיזר שם חיוכים לכולם ושיחק לרופא עם השעון...)
אני רוצה לשאול בבקשה, קראתי שיש קשר בין היקף ראש גדול לאוטיזם. יש דרך לאבחן כבר בגיל שלושה חודשים וחצי? (במיוחד שיש סיפור משפחתי) כדאי לעשות משהו בגיל צעיר שהמח עדין ניתן לעיבוד?
אני מקווה שאינני מטרידה. (אני לא רוצה לנדנד לרופא שלנו, גם ככה הוא עושה מעל ומעבר ועוזר בקביעת תורים, מדבר עם מאבחנים וכו')
אמא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהיקף ראש ואוטיזם
ד''ר מיקי הר-גיל13/08/2009אמא יקרה,
עליה בהיקפי הראש יכולה להיות מסיבות רבות, גיל 3.5 חודשים הינו גיל צעיר לדבר על אוטיזם , הצעתי לך להנות מגידול בנך .עדכני אותי בתשובת האולטרהסאונד ראש
סוף שבוע נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות סונר מח
אמא18/08/2009שלום לד"ר הר גיל,
שמחה לספר שתוצאות הבדיקה תקינות. (היא כתבה רק שהבדיקה מעט מוגבלת בגלל שהמרפס קטן) רופא הילדים רק אמר שניגש עוד שבועיים לטיפת חלב להמשך מעקב.
מחר יש לנו אבחון פסיכולוגי עם הגדול וביום שישי עם האמצעי. מקוים לטוב...
לילה טוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות סונר מח
ד''ר מיקי הר-גיל19/08/2009תודה על העדכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמת הבנה של ילד בן שנתייםיוליה12/08/2009שלום
רציתי לשאול לגבי רמת הבנה של ילד בן שנתיים:
הוא אומר בערך 50 מילים , עדיין לא מצרף מילים , הוא מבין בקשות פשוטות : תפתח , תסגור, תזרוק לפח, תשים במקום, תן נשיקה, תן חיבוק, תן לדובי לשתות , מראה את כל חלקי גופו לפי בקשה, יודע איך עושות חיות, מביא את הנעליים שלו כשמבקשיו וכו'. תקשורתי מאוד, מצביע, מבחינת מוטוריקה גסה ועדינה בסדר גמור.
אני לא חושבת שהוא מבין הוראות מורכבות עם כמה פעולות - למשל תקח את הבובה ותשים אותה על הכיסא.
מה דעתך?
מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררמת הבנה של בן שנתיים
12/08/2009יוליה שלום,
הילד שלך בהחלט תקין ומתאים לגילו. אינני חושבת שיש צורך לעשות משהו חריג איתו. המשיכי לטפח אותו כמו כל ילד רגיל : לדבר אליו, לשיר שירים, להקריא לו.
תהני ממנו. הוא ימשיך להתפתח.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרחרחתאבא12/08/2009אני אב לילדה בת 3.5. הילדה בריאה, בוגרת, בעלת זכרון חריג, בת שיח - בקיצור, משהו משהו.
בתקופה האחרונה שמנו לב שהיא מרחרחת כל הזמן: את הידיים שלה, איברים בגוף, נעליים, סבון, אוכל וכו' וכו'. רציתי לשאול עד כמה הדבר הזה אמור להדאיג. האם קראתי שיתכן שזה סימפטום לליקויי למידה. לפחות על פי הגננת שלה, המדובר במלכת הגן: ילדה עם יכולות חברתיות ואחרות גבוהות מהממוצע, בעלת סף ריכוז גבוה ובבירור אחת שאיננה היפר אקטיבית.
שאלותיי:
1. האם מדובר בהכרח בסימפטום לליקוי, תסמונת וכו' חמורים יותר? על מה זה יכול להעיד? למה זה יכול להוביל?
2. האם יתכן שהמדובר בתופעה חולפת שאיננה מצביעה על דבר?
3. אנחנו משתדלים שלא להעיר לה על זה בכלל. כיצד עלינו לנהוג?
נתון נוסף שיכול להיות רלוונטי, אולי, הוא שהילדה איננה גמולה בלילה, ולפעמים גם בורח לה קקי.
אודה מאוד לכל אינפורמציה ולכל עצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמרחרחת
12/08/2009אבא יקר שלום,
לפי תיאורך, מדובר בהרגל, שהוא בוודאי קיצוני, ואולי כפייתי, כלומר : נעשה שלא בשליטה, תוך הצורך לעשות זאת שוב ושוב.
אין לכך קשר עם לקות למידה.
ייתכן שהתופעה תחלוף בעוד מספר שבועות.
אין לכך קשר עם הגמילה שעדיין לא הושלמה.
ייתכן, שהתופעה תמשיך, ואז כדאי להתייעץ עם נוירולוג-ילדים.
אין טעם ולא כדאי להעיר לה. הניחו לכך, השתדלו שלא להתייחס, עד כמה שאפשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אבא12/08/2009תודה רבה על התייחסותך המהירה.
האם תופעה כזאת "מבשרת" דבר קיומה של מחלה/ תסמונת/ בעיה אחרת?
אודה לך מאוד אם תוכלי לתאר לי חלק מהאפשרויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
12/08/2009אצל ילדים, תופעות שונות צצות ונעלמות, לשמחתנו, ונקווה שכך יהיה גם אצל בתך.
הנטייה להתנהגות חזרתית ספציפית, לא מוצדקת, כמו הקפדה מוגזמת על נקיון, נגיעה בחפצים, רחרוח, וכד' מבטאת חריגות שמוגדרת :.
OCD - OBSESSIVE-COMPULSIVE-DISORDER* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטונוס אקסטנסורימיכל11/08/2009שלום רב!
בני בן 10 ימים ובתור פיזיותרפיסטית שמתי לב שהוא נכנס לטונוס אקסטנסורי בשכיבה על הגב כלומר יוצר מאין הקשתה בגב כולל הצוואר, יש לציין כי הוא עושה זאת לשני הצדדים ללא העדפת צד וזה לא כל הזמן בעיקר כשבוכה...
האם זה נורמאלי אצל ילודים?
האם יש משהו שניתן לעשות על מנת להפחית את הטונס לכיוון הנ"ל או לתת לו להתפתח ולחכות?
תודה מראש מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטונוס אקסטנסורי
ד''ר מיקי הר-גיל12/08/2009מיכל בוקר טוב
אקסטנציה מוגברת בגב הינה תבנית תנועתית היכולה להיות וריאנט תקין ברוב הילדים. ההקשתה המוגברת בגב והמתח בשכמות מפצים לעיתים קרובות על שרירים זוקפי גב חלשים . התינוק מקשיח את גבו וכתוצאה מכך לא מתרחשת הפרדת תנועות בגב והגב נראה כאילו הוא נע כולו כמקשה אחת. לעיתים קרובות אנו מאבחנים שגם השרירים האקסטנסוריים בגפיים מצטרפים לתבנית התנועתית הכללית של הגוף והתינוק נוהג ליישר את רגליו בכל הזדמנות , הידיים מורגשות כבעלות מתח מוגבר .
מכוין שהגיל מאוד צעיר , ואין פרטים על המהלך הלידה , התיעצי עם רופא הילדים שלך.
מזל טוב ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרצועות פבליקג'קלין10/08/2009הבת שלי בת 7 חודשים. לפני כ-4 ימים הורידו לה רצועות ע"ש פבליק. היא הייתה איתם 5.5 חודשים. אני מחפשת פיזיוטרפיסטית פרטית מאזור חיפה שתוכל להגיע אלי הביתה להדריך אותי כדי לעזור לה בהתפתחותה המוטורית. האם את/ה מכירים מישהי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפיזיותרפיסטית באזור חיפה
11/08/2009ג'קלין שלום,
צר לי, אך אינני מכירה מטפלות בחיפה. אני מציעה לך להתקשר לאחד מן המכונים הידועים להתפתחות הילד באיזור : המכון ברח' המגינים של שרותי בריאות כללית, או המכון ע"ש חנה חושי, ולשאול שם.
כל טוב, והחלמה מהירה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכדי בן שנה וחודשחנה חן10/08/2009נכדי בן שנה וחודש בחודשיים האחרונים התנהגותו השתנתה הוא בוכה על כל דבר שהוא רוצה ולא מקבל מיד, מתרגז שוכב על הרצפה, זורק את ראושו לאחור. זורק כל דבר שיש בידו בקבוק עם אוכל,
טלפונים, אוכל כל מה שעומד בדרכו, מאוד פגיע.
עם אמו הוא יותר מרשה לעצמו לבכות ולהיות מאוד נודניק, אציין כי לפני חודש וקצת הוריונסעו ל5 ימים לחו"ל והוא היה אצל סבותיו, (אולי יש קשר) להתנהגותו, בלילה הוא מתעורר 3-4 פעמים לעיתים הוא רעב ולא מסכים רק לקבל מוצץ או מים.
הוא אינו מסכים לישון כאשר הוא לבד בחדרו צריך להיות איתו עד שנרדם, אציין כי התנהגות זו .
לא היתה קודם. הוא היה אוכל והולך לישון בחדרו מתעורר רק למוצץ.
נכדי הוא בן יחיד.
אודה מאוד על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבן שנה וחודש
11/08/2009לגב' חן שלום,
בתהליך ההתפתחות עובר הילד שלבים שונים ורבים, בהם התנהגותו משתנה, כתוצאה מיכולות שמשתנות : מבחינת היכולת המוטורית, השפה וההבנה השכלית.
ככל הנראה, נכדך הגיע לשלב בו מתחילה ההבנה של הקשר בין התנהגות לבין תוצאה סביבתית, והילד מתחיל להפעיל את "כוחו" על אנשים בסביבה, כדי לקבל דברים, או כדי לבחון את עצם השפעתו.
בהחלט ייתכן גם, שנסיעת הוריו גרמה לו לתחושה של אי-שקט, אי-בטחון, וצורך להיצמד למבוגר מוכר השומר עליו.
מקווה ומאחלת לכם שהרגיעה תגיע בקרוב.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם טיפוסים חברותיים?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עודמנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)