מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמילה מחיתולים לאחר גיל 3טל30/09/2009
שלום רב
בני בן 3 וחודשיים, נמצא עדיין בתהליך גמילה מחיתולים. הבעיה היא שמאוד קשה לו לעשות פיפי ללא חיתול. כלומר על פי רוב פשוט בורח לו במכנסיים. הוא מסוגל להתאפק הרבה זמן עד שבורח לו. כשהוא מנסה לעשות בשירותים הוא לא מצליח לשחרר ולעשות. (גם לא באמבטיה או על עץ..).
פעם אחת או פעמיים הוא הצליח לעשות בשירותים, אבל לא יותר. אני חייבת לציין שאין שום לחץ מצידי או מצד בעלי וגם בגן מאוד עוזרים לנו ותומכים, אך אנחנו ממש אובדי עצות. אשמח מאוד לעזרה. תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה בגיל 3
01/10/2009טל שלום,
נראה לי שהילד פשוט לא בשל לגמילה, וזה לא נורא בגילו !
החזירו לו את החיתול, והניחו לו. אל תדברו על כך, ואל תנסו.
תופתעו בעוד כמה חדשים לראות, שכשיהיה מוכן, זה יבוא בן לילה.
כל טוב ושנה טובה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
טל12/10/2009ד"ר יוכי בן-נון שלום רב
על פי עצתך, החזרנו לבננו את החיתולים לאחר שהסברנו לו שכשהוא יהיה מוכן הוא מוזמן לנסות לעשות פיפי בשרותים. לאחר כ-5 ימים בלבד, הוא ביקש מיוזמתו לעשות בשירותים, וכמו פלא - מאז יוצא הפיפי ללא בעיה! תודה רבה לך על עזרתך לבעיה שממש לא ידענו איך לגשת אליה.
תודה - טל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת אלרגיהתמיר29/09/2009שלום,
עקב התקפי אסטמה לבני בן השנתיים וחצי, הפנה אותי מומחה הריאות לבדיקת אלרגיה
אותה בצענו בבית חולים.
בבדיקה לא נמצאה כל אלרגיה לחומרים שנבדקו.
יחד עם זאת ערך ה IGE TOTAL בבדיקות המקדימות נמצא גבוה - 680.
מה זה אומר?
תודה,
תמיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראלרגיה
ד''ר מיקי הר-גיל02/10/2009רמות גבוהות של נוגדני IGE מעידים על מצב של אלרגיה ורגישות יתר בגוף. לעיתים קשור בזיהום טפילי, ובעיקר בתולעים לדעתי עליך לפנות לרופא שהפנה לבדיקה זו .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתינה להתפתחות הילד ובנתיים...דנה29/09/2009קצת לחוצה, בני בן השנה וחצי אומר 7 מילים עדיין לא הולך, אך עומד והולך בין רהיטים ולעיתים גם עומד לבד.
הפחד שלי הוא הליקוי התקשורתי.
ישנם כמה גורמים שמטרידים אותנו כהורים ויש כמה דברים שמעודדים אותנו והיינו שמחים אם הייתם יכולים לתת לנו כיוון
מדאיגים:
1) כששואלים איפה אמא או אבא, לפעמים הוא יודע את התשובה ומסתכל לעברנו ולפעמים לא
2)מנענע את ידיו למעלה ולמטה וחוזר על המילה דאגן דאגן, כאשר יש משחק שהוא לא מצליח .
3)להכניס צורה לצורה לא יודע.
4)היה דופק את ראשו/גבו בכסא האוכל בזמן אכילה , כרגע זה נפסק.
5)קשה באוכל
6)נרתע ובוכה ממים על הראש
7) נשכב על הרצפה וגורר את עצמו
מעודדים:
1)מבין תביא לי, איפה אור, וכשמדברים איתו הרוב הוא מבין
2)מבין מילים מסויימות לחלוטין וגם את משמעותןכמו: בולבול , טלווזיה, מה זה, מה קרה.
3)אומר אבא, מה קרה, מה זה, בולבול , את זה, די, משמיע קולות של איך עושה: פרה, סוס , רוח, כלב, ברווז, דג ותרנגול.
4)מצביע ומבקש דברים
5)שמשחקים ביחד, הוא מכסה בובה, נותן אוכל, נותן ביסים, מנשק בובת מיקי מאוס
בגן הוא יכול לשחק אחד על אחד, אך כאשר יש התקהלות של ילדים הוא נרתע והולך הצידה.
הלכנו לנירולוג ילדים, הוא אמר שיש לו אחור שפתי וליקוי תקשורתי, שהוא לא יודע מה נובע ממה
מה דעתכן יכול להיות
וסליחה על האורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרליקוי שפתי ותקשורתי
01/10/2009ויקי שלום,
פעמים רבות, איננו יודעים ממה נגרמת בעייה התפתחותית, לצערנו.
מכל מקום, חשוב לאבחן אותה מוקדם ולטפל, ובדרך כלל, הטיפול מאד מקדם את הילד.
חשוב שתשלימו את האבחון ע"י בדיקה של פסיכולוג התפתחותי, וגם אצל קלינאית תקשורת.
חשוב לערוך לילד בדיקת שמיעה, ויש רופאים, שנוהגים להפנות גם לבדיקות נוספות.
אני מקווה שאתם מטופלים במכון להתפתחות הילד, שבו נמצא צוות רב-מקצועי, והם יעזרו לכם וילוו אתכם בהמשך.
מאחלת לכם כל טוב, ושנה טובה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנתיים וחצי מסתובב במעגליםיפית28/09/2009בני בן שנתיים וחצי, בריא בד"כ, סובל משקד שלישי, לפני ניתוח. עיכוב שפתי,לדברי הרופאים על רקע ירידה בשמיעה, עקב נוזלים באזניים.
למרות שלא מדבר - מבין הכל. מתקשר נהדר עם כולם - בבית ובגן. חייכן .מדבר מעט. מחבר שתי מילים יחד. כששואלים אותו "מה זה" על תמונות - יודע הכל, לבד - לא אומר.
בשבועיים האחרונים הוא נוהג להסתובב במעגלים בחדר, ללא סיבה. לעיתים מסתובב סביב עצמו.הדבר קורה כאשר משעמם לו או מעייפות. כשהוא עושה זאת אני נוהגת לא להעיר לו ומיד להעסיק אותו במשהו אחר, זה קורה 3-4 פעמים ביום.
הדבר מטריד אותי מאד. יש לי ילד בן 6 שסובל מעיכוב שפתי ומוטורי. מאובחן מגיל שנתיים ומטופל .
האם התופעה הזאת יכולה לרמז על סוג של אוטיזם? יש לציין שהוא ישן מעט מאד בלילה, כנראה בשל השקד השלישי. הוא מנוזל כל הזמן וקשה לו לישון.
סליחה על אורך ההודעה. מצפה לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמסתובב במעגלים
29/09/2009שירלי שלום,
לפי תיאורך, את שוללת כל אפשרות של אוטיזם.
הסתובבות במעגלים יכולה לנבוע גם מחיפוש גרייה במרחב, מה שנקרא גרייה וסטיבולרית. ייתכן שזה קשור לדלקת האוזניים. ייתכן גם, כפי שאת עצמך רומזת, שזה חיפוש דרך להרגעה עצמית, כאשר הוא עייף, ואולי מבולבל.
אני מקווה שההחלמה מהנוזלים באזניים, השיפור בשמיעה ובעיקר - שינה טובה יותר, יאפשרו לו התפתחות טובה בהמשך. אנחנו רואים את השינוי לעתים קרובות באופן דרמטי.
שנה טובה והרבה בריאות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה והמרגיעה.
יפית29/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר התמודדות, ותרנות, יללנותריבי28/09/2009שלום רב!
בתי אלה בת 3 וחצי, ילדה יפה מאושרת, חייכנית וחכמה... לאחרונה אני שמה לב כי בסיטואציות שונות מול ילדים בגילה קשה לה להתמודד אם מצבים שלא מתנהלים בדרך שלה, אם שלושה חברים משחקים בכדור והיא לא תופסת אותו היא רצה אלי בבכי "לקחו לי" "לא נתנו לי" וכדומ' במקום להתמודד לשחק להנות היא רק מתעסקת במה לא בסדר, זה בא לידי ביטוי בהרבה מצבים, וכן שאר הילדים אוהבים אותה ורוצים לשחק איתה והיא רק עסוקה בלבכות ולילל ולהיצמד אלי, בגן בו היא נמצאת הגננת וגם הסיעות טוענות שהיא הכוכבת , מנהלת את העניינים, משחקת עושה מה שאומרים לה.. ואיתי אחר הצהריים בדיוק הפך, בגן שעשועים היא רק מתעסקת בלומר לי לבוא, או לבכות, חשוב לי לציין שלאחרונה התווספה למשפחתינו שירה, בת חודשיים וחצי, כמו כן עם כל דבר שהיא לא מסתדרת או לא "הולך" היא נוטשת מוותרת לעצמה בין אם זה לרכב על אופניים משחקי קופסא לגילה, כך שאני מוצאת אותה משחקת עם משחקים של תנוקות כי שם אין אתגר או התעסקות קשה יותר... אני מרגישה ממש אובדת עצות, לא יודעת מה לעשות.. מה לומר לה כדי לצאת מהמעגל הלא נעים הזה בו אנו נמצאים.. אני אשמח אם תוכלי לענות לי במהרה
תודה רבה
ריבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקשיי התמודדות חברתית
29/09/2009ריבי שלום,
את מתארת תמונה של ילד המתקשה מעט במצב "לחץ", אולי לאור תו ספת אחות למשפחה, או - שמדובר בילדה גדלה, אשר מתחילה לגלות תכונות אישיות מסויימות, בהן קושי להלחם, להתחרות, וכד'.
ראשית, אין בכך אסון, גם אם אנחנו רואים שלילד קשה. הוא ילמד מכך. או שיתגייס וייאבק, או שילמד שזה גבול יכולתו, ויוותר.
שנית, צריך לקבל את העובדה, כי לילדינו אישיות נתונה במידה רבה, ואנחנו יכולים לעזור בגיבושה, אך לא לשנות אותה, גם אם הם שונים מאיתנו, או ממה שנראה לנו רצוי.
חשוב לשקף לילד ולהמליל לו את המצב , כגון : אני רואה שקשה לך, כי הילדים האחרים לא עשו מה שרצית, אני מרגישה שאת נעלבת, וכד'.
אפשר גם להציע לה מה לעשות, כגון : אולי תגידי לילדים שאת רוצה את הכדור עכשו, וכד'.
השתדלי לא לבקר אותה, ולא לשדר לה, שאת מאוכזבת ממנה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגובההרונית25/09/2009בני בן 3 ו-10 חודשים גובהו 95 ס"מ הוא בן הנמוכים בגן. הסתכלתי בעקומת הגובה והוא באחוזון 5 (גם במשקל)
גובהי 1.60 ובעלי 1.80
האם זה יכול להשתנות או שזה הזמן לבדוק זאת כי שמעתי שיש טיפולים להגבהה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטיפולים להגבהה
ד''ר מיקי הר-גיל26/09/2009רונית ערב טוב
גובה ומשקל באחוזון 5% אומר שעדין יש 5 אחוז מילדי העולם שהם יותר נמוכים ורזים מבנך.
בקשי מרופא הילדים שלך הערכה כללית במידת הצורך בירור מעבדתי קצר , ודאי שהיציאות תקינות , משקל נמוך ויציאות רכות היתי מבקש לבדוק גם רגישות לחיטה (צליאק).
הטיפול בהורמון גדילה ניתן רק לגמדים שנמצאים הרבה מתחת לאחוזון 3% בגובה, הוא כרוך בזריקות חוזרות ותפעות לוואי מרובות.
בחלק מהעבודות מחשבים את גובה הילד עפ הנוסחה הבאה: גובה האב + גובה האם +13 סמ לחלק ל2 ( לבנות -13 סמ)
במקרה שלך גובה על פי נוסחה זאת 176.5 ס"מ
שנה טובה וגמר חתימה טובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רונית27/09/2009וגמר חתימה טובה גם לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיקף ראש - חיתוך עקומותשירי24/09/2009שלום,
מדובר בבן זכר בן שנה ושבעה חודשים (כבר במהלך ההריון היקף ראש היה מעל סטיית התקן אולם בגדר הנורמה). הנתונים שלהלן על פי אחוזוני טיפת חלב:
בגיל 18.5 חודשים - היקף ראש - 50.5 ס"מ (אחוזון 97), משקל - 11.7 ק"ג (אחוזון 50), גובה - 84 ס"מ (אחוזון 70).
בגיל 12.5 חודשים - ראש - 46.5 (אחוזון 94), משקל - 10.0 (אחוזון 35), גובה - 78.5 (אחוזון 78).
בגיל 9 חודשים - ראש - 46.5 (אחוזון 78), משקל - 8.4 (אחוזון 14), גובה - 72 (אחוזון 45)
בגיל 7.5 חודשים - ראש 45.5 (אחוזון 76), משקל 7.65 (אחוזון 15), גובה 70 (אחוזון 58)
בגיל 6.5 חודשים - ראש 44.5 (אחוזון 70), משקל 7.3 (אחוזון 25), גובה - 69.3 (אחוזון 76)
בגיל 4.5 חודשים - ראש 43 (אחוזון 70), משקל 6.54 (אחוזון 40), גובה 64.5 (אחוזון 65)
בגיל 2 חודשים - ראש 41 (אחוזון 70), משקל 5.6 (אחוזון 55), גובה - 60 (אחוזון 75)
היקף הראש מגיל קטן ועד לגיל תשעה חודשים עמד על אחוזון 70-75 ונתן קפיצה בין גיל 9 חודשים לגיל שנה לאחוזון 94 ובמדידה האחרונה בגיל שנה וחצי עמד על אחוזון 97.
במקביל חל חיתוך דומה גם בעקומות המשקל והגובה -
גובה שהתחיל בגיל צעיר באחוזונים 75 לערך ירד לאחוזון החמישים וקפץ חזרה לאחוזון 75 בין גיל 9 חודשים לגיל שנה ומאז עומד על אחוזון דומה.
כנל לגבי המשקל שנתן קפיצה באחוזונים מגיל 9 חודשים לגיל שנה ומאז אפילו ממשיך לעלות באחוזונים.
הילד מתפקד מעולה מבחינה התפתחותית.
האם העלייה באחוזוני היקף הראש לכיוון אחוזון המקסימלי מראה סיבה לדאגה? או שמה מדובר על קפיצה התפתחותית בכל שלושת המדדים ראש, משקל וגובה?
תודה רבה מראש על תשובתך וסליחה על אורך ההודעה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהיקפי ראש
ד''ר מיקי הר-גיל25/09/2009אבא יקר
אתה אכן מציין עליה קלה בהיקפי הראש.
אנני מתיחס לסמפטום בודד, ההתפתחות תקינה .
במרבית המקרים מדובר על נטיה משפחתית , מדוד היקפי ראש לך ולגברת.
היתי פונה לרופא הילדים ומבקש מעקב חודשי אחרי היקפי הראש למשך מס חודשים במידה ויש האצה בגדילה ועליה מעל אחוזון 98% היתי פונה להערכת נוירולוג.
בברכת שנה טובה וגמר חתימה טובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוקות שלינ24/09/2009ביתי בת 10 חודשים זוחלת יושבת עומדת כל הזמן מקשקשת כמעט את כל ההבהרות חוזרת אחרי אחרי פרצופים או תנועות או קולות "שיעול" כל היום היא שרה ומדברת , עושה כפיים וכו' , עדין אין לה שינים בכלל. וגם אינה מגיבה שאני שואלת איפה אבא? איפה? אור ? או כל דבר כזה ?
ממה שכתבתי מה את חושבת על ההתפתחות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבת 10 ח'
24/09/2009שלום,
היא בסדר. מה שעדיין לא יודעת, בוודאי תדע עוד חודש-חדשיים.
גם לגבי השיניים - קצת מאוחר, אבל לא הכרתי אף ילד שלא צמחו לו שיניים !
שנה טובה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 10 חודשים
נ24/09/2009על מה זה יכול להעיד שלא צמחו שינים?
והאם לגבי להתכל על אבא ששואלים איפה ? האם זה נחשב איחור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 10 ח'
24/09/2009לא ידוע לי על פתולוגיה שגורמת לאיחור בצמיחת שיניים. קורה לפעמים.
לגבי הסתכלות על אבא - קצת מאוחר, אבל גם לא נורא !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לד"ר בן נוןדוד24/09/2009בני בכורי בן 13.5 , ילד יפה תואר ונעים הליכות , מעט מסורבל בכל הנוגע לספורט , מגיל צעיר משתתף באופן קבוע בכל חוגי הספורט - גודו, קרטה, גלגיליות, כדור רגל . כעת מזה 3 שנים בכדור סל. בכל השנים לא היה אף פעם מצטיין וכעת בכדורסל כמעט ואינו משותף במשחקים לאחר כל אימון חוזר עצבני ומתוסכל צועק בוכה "אני אפס בשום דבר אני לא טוב, בא לי למות" טורק דלתות מכה על הקירות ואין בידי לעשות דבר . אני מרגיש תסכול וכאב נוראי.
מה לדעתך עלי לעשות אך להתנהג מה להגיד לילד שרוצה השגים בדברים שלעום לא יוכל להיות בשורה הראשונה בהם .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמשבר התבגרות
24/09/2009דוד שלום,
בנך נמצא בגיל ההתבגרות, ולכן אתה עד לשינוי הדרמטי : הכל מתחדד, העולם נתפס בשחור/לבן, יש חיפוש אחר שלמות, בעיקר שלמות של הגוף וההישגים הגופניים, התגובות הן בעוצמה קיצונית.
הדרך היא לדבר, לנסות להרגיע, להציע חלופות, להסיח את דעתו. בעיקר - לתת לו תחושה של הבנה, של הזדהות, של האמפתיה שלך, אבל אסור שאתה תתיאש. אסור שירגיש שהוא מאכזב אותך. להיפך, חשוב לבטא את האמון שלכם ביכולתו, בהצלחה שלו.
תהייו איתו.
כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדת זרים בגיל 3 חודשים??אימאשל נועם21/09/2009נועם בת 3 חודשים וכבר לפני שבועים החלה להראות התנהגות שפירשתי כחרדה מזרים- כל מי שהוא לא אני ואבא שלה.
זה התחיל דוקא סביב בני משפחה שהיא רואה פעם או פעמיים בשבוע, וזה קורה יותר ויותר- בעירק שיש הרבה אנשים בסביבה.
היא בוחנת את מי שמתקרב אליה בחשדנות ורצינות, ואז מתחילה בבכי רם וממושך.
לרוב נרגעת רק בזרועותי.
אם מישהו מבני המשפחה האחרים (סבים סבתות) מנסה להרימה היא מתוחה מאוד ולא נרגעת במהרה.
האם זה הגיוני שתפתח חרדת זרים בגיל כה מוקדם?
האם יתכן ומדובר במשהו אחר?
זה צריך להדליק נורה אדומה ואולי להעיד על משהו שאינו כשורה מבחינה התפתחותית?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדת זרים
21/09/2009שלום,
יש ילדים המגלים "רגישות" לגורמים חדשים בסביבתם, ומגיבים בבהלה.
קשה לנבא מה יהיה בהמשך. בהחלט ייתכן שמצב זה יחלוף, וייתכן, שתגלו שמדובר בילדה רגישה גם בהמשך.
כרגע, אין זה סימן לבעייה התפתחותית אחרת ידועה ומדאיגה.
נקווה שבהמשך יהיה הכל בסדר.
כל טוב ושנה טובה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מחיתולים - דחוףטלי21/09/2009בתי בת שנתיים ו-3 חודשים. התחלנו בתהליך גמילה לפני כ-5 חודשים ובזמן זה הילדה עשתה קקי בשירותים אך לא הצליחה לשלוט במתן שתן. לפני 4 חודשים ילדתי את בני השני ואז החלה רגרסיה בעשיית הצרכים והפסקתי את התהליך. התחלנו שוב לאחר כחודש ימים. מאז הילדה שולטת יפה במתן שתן - עושה פיפי בשירותים או בסיר גם בלילה (למרות שיש בריחות פה ושם) אולם אינה מוכנה לעשות קקי בשום מקום - גם לא בטיטולים. ההתאפקות הארוכה והשליטה העצמית שלה בצרכים גרמה לעצירויות ולסדקים בפי הטבעת ולהרבה דם. ניסינו מספר דרכים בכדי להקל עליה - שינוי התפריט, שתיית פגלקס, נרות גליצרין, חוקן, שתיית שמן פראפין אולם כולם היוו מעין "אקמול" רגעי אך לא נפתרה הבעייה האמיתית. הילדה עדיין אינה מוכנה לעשות קקי באופן עצמאי אלא רק בעזרתנו, הכוונה שבשעת הצורך אנחנו עוזרים לה ע"י פתיחת הטוסיק (תהליך מאוד כואב ומייגע את הילדה). אנא עזרתכם הדחופה מה ביכולתנו לעשות עוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה מחיתולים
21/09/2009טלי שלום,
ראשית, אינך מציינת אם התייעצתם עם גסטרו אנטרולוג ילדים, כדי לברר שאכן אין בעייה גופנית/רפואית.
מבחינה פסיכולוגית, אין ספק שכרגע אתם נמצאים בתוך מעגל קסמים שלילי : הפרשת הצואה עבור הילדה היא תהליך כואב וטראומטי, ולכן היא מתאפקת ככל שאפשר. ככל שהיא מתאפקת - חוויית ההפרשה קשה יותר, וחוזר חלילה.
כדי לשבור את המעגל, צריך לבנות לה חווייה חיובית : נסו ליצור מצב של יציאות רכות, ושל פי-טבעת תקין, ללא פיסורות או פצעים, כך שלא תהייה תחושת כאב. חשוב להתייעץ עם הרופא באיזה דרכים להגיע לכך, אך מקובל שהטיפול לא יהיה בדרכים פולשניות, כמו חוקן, ואפילו לא נרות, אלא ע"י תזונה מתאימה, אולי רק רכה , לתקופת-מה, הרבה שתייה, ושתיית שמן מרכך. יש הממליצים לנסות, שתהייה יציאה בלילה, מתוך שינה, ובלבד שתימנע ההתאפקות.
צריך הרבה סבלנות ואמפתיה עד שתגיעו ליציאה כל יום, אבל אם הכל בסדר, בדרך כלל הדברים מסתדרים.
מאחלת לכם כל טוב ושנה טובה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגלי יציאות
ד''ר מיקי הר-גיל21/09/2009טלי שלום
מבחינה רפואית אני בדרך כלל נוהג בתכשירים דרך הפה . הטיפול שעובד טוב ברוב המקרים הוא שמן פרפין , שמן זה אינו נספג וניתן לתת אותו בכמיות גדולות, להתחיל בכף בבוקר, לוקח שבוע או קצת יותר לקבלת תוצאות, היתי מגיע לכף וחצי במידה ואין תגובה , הטיפול למס חודשים עד שהיציאות יהיו ממש רכות אפילו שלשוליות בכדי שתחושת הכאב תעבור ותישכח, התעסקות עם דברים באיזור פי טבעת אינה עוזרת אולי אך מזיקה.
פני לרופא הילדים ניתן לבדוק ולהעריך בבדיקה את כמות הצואה ואם יש אבני צואה, אם לא ברור ניתן לעשות צילום בטן, במידה ויש הרבה צואה או אבני צואה היתי משמתמש בחוקן גדול חד פעמי וממשיך עם הפרפין
עם תרצו עדכנו אותי, יש לצערי הרבה ילדים עם עצירות
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות הילדמיכל17/09/2009היי שלום!
אני אמא לילד בן 3.5 שנים
הוא נכנס לגן תת חובה השנה והגננת אומרת שהוא מפותח מאוד לגילו ויתבזבז השנה בגן
ואולי כדאי להקפיץ אותו לטרום חובה.
הילד יודע :: לספור עד 100 מזהה מספרים, מחבר סכומים
יודע את כל הצבעים גם בעברית וגם באנגלית, מזהה את כל האותיות בעברית
אני טוענת שפשוט השקענו בו
אבל הגננת אומרת שמשעמם לו כי הוא יודע כבר את מה שמלמדים וזה גורם לו להפריע
אני רוצה עצה מה לעשות ?
ואם יש איזה דרך באמת אבחן אותו
תודה ושנה טובה
מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרילד מחונן
18/09/2009מיכל שלום,
אם הגננת מתרשמת שהילד מחונן, כדאי בהחלט לאתגר אותו בפעילויות שתקדמנה אותו.
אני מציעה לך לשקול אבחון של פסיכולוגית התפתחותית (תצטרכי לעשות זאת באופן פרטי) אשר תוכל לתת לך תשובה ברורה.
כל טוב! בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"גמילה מידיים" והתמודדות עם אלימותהילה16/09/2009בני בן 3 עדיין מבקש פעמים רבות להיות מורם על הידיים גם בהליכות קצרות
אני בתחילת הריון ורוצה לגמול אותו מהרגל זה כיצד ניתן לעשות זאת?
לעיתים כאשר בני מתוסכל או כועס הוא מרביץ לי או לילדים אחרים מה התגובה הנכונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהרמה על הידיים/מכות לאם
17/09/2009הילה שלום,
לשתי שאלותייך :
1. עד גיל 4, ישנם ילדים שמתקשים בהליכה מתמשכת, וזה תקין. נסי להיעזר בעגלה.
2. התגובה הפיזית בגיל 3 לשם ביטוי רגש, היא עדיין יותר "פשוטה" לילד מאשר הביטוי השפתי. עם זאת, בהחלט אסור לתת לכך לגיטימציה, כדי שיבין שמדובר במעשה אסור בתכלית.
נוהגים לתפוס לילד את הידיים ולאחוז בהם דקה בחוזקה, לומר לו בטון כועס ותקיף "לא, אסור", כדי שיבין שכועסים עליו.
אני מעריכה שככל שהשפה תתפתח, זה ייעלם.
כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות תקינה?עדי15/09/2009שלום.
בני בן 3.5 חודשים.
מלידתו נראה שאינו אוהב לאכול. במהלך היום יכול להעביר שש שעות ללא אוכל, בלילה אפילו 12 שעות!. בנוסף, הוא כל הזמן "משחק" עם הלשון, מוציא אותה ומוצץ אותה ולפעמים זה נראה לא "נורמלי"... בנוסף, אני מתקשה לקבל ממנו קשר עין ישיר (עם צעצועים יש קשר עין)... בניסיונות של משחק נראה אפילו כאילו הוא "מתחמק" ממבט ישיר ולא מוכן להסתכל בעיניים.
האם אלו דברים תקינים לגיל זה? האם יש צורך באבחון כלשהוא?
תודה רבה.
עדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתפתחות תקינה
ד''ר מיקי הר-גיל17/09/2009עדי שלוום
בענין האוכל , יש המון בעיות בהאכלת ילדים , אך 12 שעות ללא אוכל בגיל נשמע מעט מוגזם , נסי סוגי כלכלה שונים , התיעצי בטיפת חלב בדכ יש להן נסיון עם סרבני אכילה. בכל מקרה עקבי בקפדנות אחרי המשקל . החל מגיל 6 שבועות אנו מצפים מילדים ליצור קשר עין ,
פני לרופא הילדים שלך והציגו לא שאלות אילו בענין המשקל וההתפתחות, ובמידת הצורך פני להערכת נוירוהתפתחותית .
בברכת שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורים מודאגים ...ליאור15/09/2009שלום רב דר',
בני בן 4.5, שוקל 16 קילו וגובהו 99 ס"מ, בדקתי באתר מסוים את התפלגות הגובה והמשקל ונמצא שמבחינת הגובה הוא בין האחוזון ה - 5 ל - 10.
הוא אוכל בצורה לא סדירה ומעט מאוד, אנחנו משתדלים כמה שניתן כשהוא איתנו משעות אחר הצוהרים להאכיל אותו כמה שיותר אבל הוא לא מוכן ורק מידי פעם ביום מסוים יש לו חשק וגם אז כמות האוכל שהוא מכניס מעטה מידי לטעמי, העניין הוא שגם אין משהו מסוים שאותו הוא כן אוהב ומוכן לאכול ואם יש משהו כזה אלו רק ירקות.
אנחנו אובדי עצות ומאוד חוששים שמה הדבר יפגע בגדילתו.
האם יש משהו לעשות על מנת לשנות מצב זה, ויטמנים, כדורים, שיטה וכו' ?
אודה לך מאוד על תשובתך.
ליאור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכלכלה
ד''ר מיקי הר-גיל17/09/2009הורים יקרים
ישנם ילדים רבים אשר ממעיטים באוכל, ואין בידינו הרופאים אפשרות לטפל בענין זה , אני לילדים אילו מבצע בירור מעבדתי קצר כולל ספירת דם כימיה של הדם , ברזל , וטמינים ותפקודי בלוטת התריס. איך היציאות במידה ורכות היתי מברר גם לציליאק( רגישות לחיטה).
במידה והכל תקין היתי מורד לחץ מהילד שלעיתים קרובות לחצם של ההורים גורם לילדים לעשות דווקא ולא לאכול , הרבה אנשים חושבים שווטמינים מגברים תאבון הדבר לא הוכח לעולם ולדעתי אינו נכון, אם בכל זאת רוצים קיים מולטי וטמין מסדרת עננים ויטמון המיועד בעיקר להגברת תאבון ניתן לנסותו.
חשוב להמנע ממתן ממתקים. נסו לאכול בקבוצה , לעיתים מרכיב העדר עוזר , שיראה אותכם אוכלים ומשבחים את האוכל. בררו איך הוא אוכל בגן ומה אוכל ונסו מאכלים אילו בבית
בסוץ כולם גדלים.
שתהיה שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המפורטת !!
ליאור22/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר' מיקי ...
ליאור22/09/2009תודה שוב על התשובה,
לא ממש הצלחתי להבין לאיזה ויטמין אתה מתכוון, האם אפשר לקבל שם מדויק ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמינים
ד''ר מיקי הר-גיל22/09/2009זה נקרא ויטמון מסדרת עננים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עודמומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד. ... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)