פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות
    אילנית
    06/09/2009

בתי בת 9 חודשים אוטו, יושבת רק עם תמיכה
    יושבת לבד בעגלה וטרמפולינה ולא על הרצפה ובלול
    זוחלת על הבטן וקצת עמידת שש
    עדיין לא קמה ( מטפסת עלי וכשאני נותנת לה ידיים היא מתרוממת כצת על הרצפה ועל המיטה(על הרגליים)

האם התפתחותה תקינה, האם צריך לעשות תרגילים כלשהם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות

הוספת תגובה

• התפתחות

ד''ר מיקי הר-גיל
    06/09/2009

אילנית בוקר טוב.
    את מתארת סה"כ התפתחות תקינה, בדרך כלל אנו מצפים לשבת ללא תמיכה בגיל 9 חודשים, פני לטיפול קצר בפזיותרפיה.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי
    חלי
    06/09/2009

בני בן שנתיים וחצי בוכה שאני שמה אותו בגן, עוד מהבית הוא אומר שהוא לא רוצה גן ובוכה. יש גגנת אחת שהוא מכיר ואחר חדשה. מאד קשה לי אם זה כל בוקר, מה אני יכולה לעשות? אבל אחרי שאני הולכת עובר אולי 10 דקות ואני מתקשרת הכל רגוע. אשמח לעצה

לקביעת תור
    סגירה
    בכי

הוספת תגובה

• בכי של בוקר

ד''ר מיקי הר-גיל
    06/09/2009

לימור שלום,
    על פי תאורך אני מבין שזהו בכורך, לדעתי מרבית ההורים בתקופה זו חווים את אותו הדבר. מבחינת בנך המצב האידאלי היה אילו יכלת להשאר איתו בגן. ברגע שהוא נאלץ להפרד ממך עולה המון המון חרדה - אולי לא תחזרי, אולי לא יהיה לו טוב. והצורך להצמד מאד מאד גדול.
    עצות מעילות-

א. לשמור על טכס פרידה קצר וקבוע שמתחיל מהרגע שמתכוננים לצאת מהבית (למשל, כשיוצאים מהבית עושים תחרות עד האוטו, הוא זה שממונה על פתיחת ההזעקה של האוטו, בדרך משחקים במשחק שהוא אוהב) וכד' וכד'. חשוב להיות עקביים וחזור על השגרה הזאת יום יום בשלב הראשון.
    ב. לנסות להגיע לגן ברגל ולא על הידיים.
    ג. ברגע שמגיעים לגן - לנסות להפרד בצורה מהירה עד כמה שניתן- אם חשוב לך לשהות בגן נסי לעשות זאת כשאת אוספת אותו - ככל שהפרידה תהיה קצרה יותר כך יהיה לו קל יותר.
    ד. נסי להמנע ממצב שבו מטפלת קורעת אותו מזרועותיך. זה מצב מאד מאד לא רצוי שמציג את המטפלת כדמות הרעה והגוזלת . אם הוא נצמד רדי לגובה העיניים שלו ותנו לו חיבוק בעמידה.
    ה.נסי לקבוע יחד עם הגננת נקודות שעליהן ניתן לחזק אותו - הגננת יכולה להגיד לו גם אם הוא עדיין בוכה - "אני רואה שקשה לך להפרד מאמא, אבל כל הכבוד שהצלחת לסגור את הדלת אחריה" ולתת לו מדבקה ,או כל חיזוק קטן אחר.
    ו. נסי לבנות עם המטפלת איזושהי תוכנית שתחזור על עצמה בכל פעם שצריך להפרד - לקיחה על הידיים, לאפשר לו לטרוק אחריכם את הדלת, ללכת איתו להאכיל חיה בפינת החי או להכין עם הגננת את השולחן לארוחת הבקר- כל דבר שחוזר על עצמו, שהוא יכול לצפות לו ושיכול להגביר את תחושת השליטה. בכל פעם שהוא משתתף בפעילויות שהגננת מציעה לו - חשוב לחזק אותו בצורה מוחשית .
    אני מניח שלא תראו תוצאות דרמאטיות אבל בהחלט תראו שיפור הדרגתי בדפוס הפרידה.
    קחו בחשבון שהרבה מאד ילדים בוכים בפרידה מהוריהם והסימן להשתלבות בגן הוא מה שקורה אחרי שהבכי חולף.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כניסה לגן חדש
    שגית
    05/09/2009

ד"ר יוכי שלום רב :
    בני בן שנה ואחד עשרה חודשים , ב01/09/2009 נכנס לגן בפעם הראשונה בחייו {לפני כן טופל ע"י הסבתא }כאשר אני עוזבת אותו לאחר שאני מסבירה לו שאמא הולכת ואני משאירה אותו בגן עם הגננת ושאני אחזור לקחת אותו ,הוא מתחיל לבכות עד שאני מגיעה לאסוף אותו ,כמובן שבוכה ומפסיק לסירוגין {אנחנו דיברנו איתו על הגן שבועיים לפני שהתחיל הגן ע"מ שיהיה מודע לנושא }.
    ברצוני לציין שביום הראשון נשארתי עימו עד 11:00 וביום השני נשארתי קצת ועזבתי לשעה וקצת .
    אני יודעת שבד"כ עדיף ביום הראשון להשאיר אותו קצת לבד ע"מ שיתרגל לעובדה שהוא בגן ושיתרגל לגננת אך ממש ממש קשה לי לעשות את זה בידיעה שאני עוזבת אותו בוכה ,אני נקרעת מבפנים .
    יש לי שתי שאלות :
    1.האם יש דרך להקל על הכאב שהילד חש כשני משאירה אותו בגן שהוא עדיין לא מכיר ?
    2.האם עדיף שהילד ישאר עוד שנה עם הסבתא עד גיל שלוש או שהדבר הנכון הוא להמשיך עם הגן ?
    תודה מראש
    שגית

לקביעת תור
    סגירה
    כניסה לגן חדש

הוספת תגובה

• הסתגלות לגן

06/09/2009

שגית שלום,
    את בחברה טובה, עם עוד הרבה-הרבה אמהות וילדים. כל שנה בזמן זה, אותן שאלות, וכל שנה, לאחר חודש, כמעט כל הילדים כבר רגועים....
    לשאלותייך :
    אין לי ספק שהגן עדיף על סבתא, בלי לפגוע בכבודה ובחשיבותה ! הילד נתרם מחברת הילדים האחרים, מסדר-היום בגן, מהמשחקים והפעילויות.
    חכי בסבלנות, תני לילד להסתגל וגם לעצמך. פעמים רבות הדאגה והסבל הן של האמהות יותר מאשר של הילדים. זה חולף, ואני בטוחה שהילד יהיה מאושר.

כל טוב, שנה טובה ובריאות !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בדאודורנט לילדים
    רויטל
    04/09/2009

שלום
    מאיזה גיל סביר להתחיל להשתמש בדאודורנט? האם גיל 8 מוקדם מידי? אני חוששת שבעית ריח הזיעה עלולה לגרום לאי נעימות לילד. ואם מחליטים על דאודורנט, לא זוכרת שראיתי שיש מיוחד לילדים? אז רגיל בעצם?

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש בדאודורנט לילדים

הוספת תגובה

• שימוש בדאודורנט לילדים

ד''ר מיקי הר-גיל
    06/09/2009

מיה שלום
    אין מניעה להשתמש בדאודורנט.
    לעיתים הדבר יכול להצביע על התפתחות מינית מוקדמת. התיעצי עם רופא הילדים שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הבעיה של הילד?
    אמא מודאגת
    03/09/2009

בני בן 3.5 הבכור מבין 2 .בני מעוכב מבחינה שפתית , מדבר צירופים כאשר מבקש בקשות : "לישון מיטה" , רוצה לשתות " וכו'.. השנה הכנסנו אותו לגן מעוכבי התפתחות .הגננת פנתה אליי היום בעקבות קשיים שהיא רואה אצל הילד. היא אומרת שהילד מתקשה לשבת בכסאו ואף לזמן קצר לעומת שאר הילדים בגן , למרות נסיונותיה הרבים אינה מצליחה להושיבו , וצריכה להצמידו לאיש צוות מהגן (בת שרות , סייעת ..)הזמן היחיד שכן מסכים להתיישב בזמן ארוחת הבוקר . וכן מרבה לבקש ולנסות לצאת לחצר ואינו מתעניין בפעילויות הגן .היא טוענת שלעיתים זוחל על ארבע אצלה בגן . אציין שבעבר אף כך נהג בבית היה אך כיון שאסרנו עליו זאת באופן מוחלט הוא חדל לעשות זאת אך בגן זה לא כך.

בבית הילד כן מתעניין בספרים , משחקים , פונה אליי לקשר ויחס .אני אכן רואה את המעבר שלו ממשחק למשחק .גם הקלינאית תקשורת שטופל אצלה התקשתה להושיבו למשך זמן ארוך, ולכן "זרמה " איתו ועברה איתו מפעילות לפעילות והילד שיתף איתה פעולה . אציין שבני עדיין לא גמול , כיון שהתקשנו להושיבו באסלה.

אציין שבני לא מאובחן , מה לדעתך בעיתו של הילד ? ומה ניתן לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    מה הבעיה של הילד?

הוספת תגובה

• בעייה של קושי בהתמקדות

04/09/2009

אמא יקרה שלום,

אם כולם חשים בבעייה של התמקדות, הרי שכנראה יש לילד קושי בריכוז ובהתמדה.
    עם זאת, זה גם עשוי להיגרם, לפחות במידה מסויימת, ע"י הקושי שלו להבין דברים, ולכן הוא ממצה כל פעילות במהירות.

אין טעם "לנסות לנחש". חשוב מאד שהילד יאובחן במכון להתפתחות הילד, ע"י פסיכולוגית וע"י רופא, ואז התמונה תהייה יותר ברורה, והעיקר - אפשר יהיה להדריך את הצוות בגן לעזור לו בצורה יותר טובה.

מאחלת לכם כל טוב, ושנה של בריאות והתקדמות !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 9 חודשים
    נ
    03/09/2009

שלום רב

ביתי בת 9 החודשים נכנסה לגן אמונה עם עוד 23 ילדים , היא נמצאת בשלב שהחלה להתיישב מנסה לעמוד , עושה כפיים מקשקשת חמודונות שאלתי היא האם זה לא עם המון ילדים ? האם אני יכולה לפגוע בה ? הגן הוא מעון אמונה נראה שיש צוות מסור , והשאלה השניה שלי היא האם זה בסדר שאין משטחי גומי בגן יש מעט שטיחים קטנים ומזרן או 2 שהם בטיחותים אבל קטנים הפחד הגדול שלי הוא מנפילה בזמן ישיבה לאחור מה עליי לעשות? שוחחתי עם מנהלת הגן ואמרה שזה מכוער משטחי גומי

בבקשה אשמח לקבל עזרכתם

לקביעת תור
    סגירה
    בת 9 חודשים

הוספת תגובה

• בת 9 ח'

04/09/2009

אמא יקרה שלום,

ראשית, ברכות לכניסתה של הבת לגן ! שיהיה בשעה טובה, ובהנאה !

לגבי גודל הגן - תלוי מה מספר המטפלות. מקובל יחס של מטפלת אחת לכל 6 ילדים בגיל הזה, ואז כל אחת מכירה את הילדים שהיא אחראית עליהם, ומצליחה לתת יחס אישי לכל ילד.

לגבי המזרנים - אינני יודעת, אינני מכירה כל סוג מזרן, אבל אמונה הוא ארגון גדול ורציני, ואני מניחה שיש שם פיקוח על הציוד בגן. חשוב שהמזרן יהיה מספיק עבה, ויוכל "לספוג" נפילה של ילד.

אני מקווה שהכל יהיה בסדר. שנה נפלאה לכם, והעיקר - בריאות !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

נ
    05/09/2009

שבוע טוב

ותודה על התשובה, השאלה שלי מה הסכנה שילד יוצא מהמזרן שהוא בסך מטר וחצי בערך? הפחד שלי הוא ביציאה מהמזרן וזה מה שמפחיד רוב הגן הוא רצפות והפחד שלי מנפילה על הראש חס וחלילה אני לא מצליחה להרגיש בטוחה מה עליי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דאגה

06/09/2009

גלי שוב שלום,

אין סוף לדאגותינו, מול אין סוף הסיבות העלולות חלילה לגרום לילדינו להיפגע. צריך להיזהר ככל שאפשר, אבל צריך גם לבטוח בילד ובסביבה, שכולם מנסים להיזהר ולמנוע פגיעות.
    תהיי אופטימית. זה עוזר.
    כל טוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כרמיאל
    דנה
    02/09/2009

יש לי תינוקת בת שנתיים ושלושה חודשים, היא לא נחשבצ לילדה רזה וגם לא לשמנה, אני חוששת מזה שהיא עם התבגרות מינית מוקדמת , וזאת בשל העובדה שאני רואה כמו ציצים מאוד קטנים. אנא הרגיעו אותי

לקביעת תור
    סגירה
    כרמיאל

הוספת תגובה

• התבגרות מקדמת

ד''ר מיקי הר-גיל
    03/09/2009

דנה ערב טוב
    הגיל הוא מאוד צעיר להתפתחות מינית מוגברת, ככל הנראה יש שכבת שומן באיזור היוצרת מראה של ציצים קטנים , אנני רואה מקום לדאגה.
    אנא פני לרופאהילדים שלך והתיעצי עמו .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרישת כף יד שמאל
    חגית
    02/09/2009

הגננת של בתי (בת 3 ו 8 חוד') הסבה את תשומת ליבי כי פרישת אצבעות כף ידה השמאלית של בתי היא באופן שהאצבע על האמה והזרת על הקמיצה ולא אחת ליד השניה, ולכן המליצה לי לפנות לנוירולוג לבדיקה.
    מה הסיבות האפשריות לכך? האם זה סימן כי קיימת בעיה כולשהיא?

לקביעת תור
    סגירה
    פרישת כף יד שמאל

הוספת תגובה

• פרישת כף יד שמאל

ד''ר מיקי הר-גיל
    02/09/2009

חגית שלום
    לעיתים עליה במתח השרירים עלולה לגרום לפרישת אצבעות שונה מהרגיל, אם התפתחותה עד כה תקינה והשימוש ביד שמאל הוא תקין, אנני רואה מקום לדאגה . התיעצי עם רופא הילדים שלך האם יש צורך בהערכת נוירולוג ילדים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה
    הילה
    01/09/2009

שלום,
    בני בן 5 וחצי חודשים,לפני מס' ימים החל להרים עצמו על 6 ולעשות תנועות עם הרגלים והידיים אחורה וקדימה,בנוסף מרים עצמו על ארבע כאשר הטוסיק למעלה ומנסה לזוז,הוא גם זוחל מעט אחורה.
    קראתי שעל מנת לזחול יש מס' פעולות שצריך לעשות,הוא עושה את רוב הפעולות:מתהפך(יותר מהגב לבטן ומעדיף צד אחד),מסתובב בציר,מרים ראש באופן יציב.אך דבר אחד הוא לא עושה וזה אוחז ברגליו ומביא אותן לכיוון הפה.
    האם הזחילה תהיה תקינה אם הוא לא מביא את רגליו לכיוון הפנים?האם זוהי תחילתה של זחילה?
    אודה לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    זחילה

הוספת תגובה

• זחילה והתפתחות מוטורית

02/09/2009

הילה שלום,
    יש דפוסי התפתחות שכיחים, שרוב התינוקות/ילדים מתקדמים לפיהם. אבל - לא כולנו זהים, וישנו גיוון, כולל בשלבי ההתקדמות של ילדים.
    ברוב המקרים, השינוי מדפוס ההתפתחות המתואר בספרים, איננו משמעותי, ולכן זה תקין.
    חשוב שהילד ינוע, וחשוב שיש לו מוטיבציה לנוע, והוא מחפש דרכים לשלוט על המרחב. הכיוון הכללי הוא התהפכות, התיישבות, זחילה, עמידה, הליכה. פחות חשוב איך הוא עושה זאת.
    כפי שאת מתארת את ילדך, הוא בהחלט בכיוון הנכון, והוא בסדר גמור !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודת סטודנטים בתחום הריפוי בעיסוק
    סטודנטית שנה
    01/09/2009

שלום,

אני סטודנטית לריפוי בעיסוק באוניברסיטה העברית, מתחילה בקרוב שנה ג'.
    אני מחפשת עבודה לפי שעות או במשמרות בתחומים השונים בריפוי בעיסוק, ובעיקר עם ילדים.

חשוב לי להתחיל להתנסות בתחום כבר עכשו, וזה גם הרבה יותר מעניין אותי מאשר עבודת מזכירות או משהו אחר בסגנון.

האם יש מקום שבו אוכל לחפש דברים כאלו או לפנות אליו?

אשמח אם תפנו אותי לדברים אפשריים בירושלים. או להפנות אלי אמהות לילדים עם מוגבלויות שונות שיוכלו להעזר בי..

תודה רבה!

הוספת תגובה

• ע בודת סטודנטית ברפב"ע

01/09/2009

שלום,
    בקשתך אינה פשוטה, כיוון שמדובר במקצוע טיפולי, המחייב רישוי, וביטוח מקצועי לצורך העבודה.
    כמוסד ציבורי, אפשר לתת לך להתנסות, במעמד של סטודנטית, כפי שאתן עושות פרקטיקום, אך אסור לנו להעסיק אתכן בהסדר של "עבודה טיפולית ממשית".
    אפילו ההתנדבות היא בעייתית, בשל הצורך בהשקעה של שעות הדרכה ממטפלת ותיקה, והצורך בביטוח.

לדעתי, לא תהייה לך ברירה אלא לסיים את לימודייך, ואז למצוא עבודה. אני יכולה להבטיח לך, שאז לא תהייה לך בעייה.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים לא לועס
    רועי זכאי
    28/08/2009

שלום רב

אני אבא לתאומים ודי מודאג. בתי מתפתחת יפה ומפטפטת לה בהנאה, בעוד שבני בן השנתיים לא מוכן ללעוס אוכל מוצק. הוא אוכל בד"כ רק מטרנה וכאשר אנו יושבים בארוחות, ולמרות שהוא רואה את אחותו אוכלת ולועסת, הוא מוכן לבדוק לפעמים מאכלים חדשים אבל הוא מוצץ אותם ויורק אותם כשהוא מסיים.
    (הדבר קורה גם עם שוקולד, שבעיקרון מתמוסס בפה.. הוא לא לועס אותו או מחכה שיתמוסס אלא מוצץ קצת ויורק מהפה).
    בנוסף, אנו רואים גם הבדל משמעותי בדיבור שלו אל מול אחותו, הוא מבטא לרוב את האות ש' כמו ס', ואומר חלקי מילים או רק הברות אחרונות.

רציתי לשאול האם המצב תקין וישנו עיכוב שהזמן פשוט יתקן עם הזמן?
    האם צריך להביאו בפני קלינאית תקשורת למעקב כלשהו?
    האם מצב שבו אנו ממתינים שיסתדר לבד יכול לפגוע בצורה כל שהיא בהתפתחות השפה שלו?

(בנובמבר יש פגישה בטיפת חלב שוב, אבל אנו חוששים שאולי כדאי לטפל עוד קודם..)

תודה,
    אבא מודאג.

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים לא לועס

הוספת תגובה

• תאום בן שנתיים

29/08/2009

רועי שלום,
    ראשית, "אנחם" אותך שתמיד קשה עם תאומים, כאשר הדחף להשוואה חזק כל כך. במיוחד כאשר מדובר בבן ובת, ובנות בגיל הזה בדרך כלל יותר מהירות בהתפתחות.... אבל בסופו של יום זה מתאזן, וכל ילד מצליח לפתח את ההיבטים החזקים שלו.
    לגבי התפתחות השפה - הבעיות שאתה מציין : שיבושי היגוי, ומבעים של מילים בודדות, אופייניים מאד לגיל שנתיים, והם הנורמה. ייתכן, שהבת מפותחת יותר, ושפתה יותר עשירה ונכונה.
    לגבי האכילה, כדאי להתייעץ עם קלינאית תקשורת או מרפאת-בעיסוק (גם הן מתמחות לפעמים בפעולות הפה). ייתכן שמדובר ברגישות מסויימת באיזור הפה, שאפשר להדריך אתכם לטפל בה.
    מאידך ייתכן, שזה יעבור מאליו...
    ההצעה שלי היא כמובן ללכת ליעוץ. מדובר בבדיקה פשוטה ולא מכאיבה, כך שאין סיבה להמתין.
    כל טוב. ולך אייעץ : השתדל לא לדאוג .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מוטשת
    יעל
    26/08/2009

שלום,

הילד שלי בן שנה וחודשיים. ההתפתחת שלו נראית לי תקינה. אולם מאז שהיה קטן לא פשוט לגדל אותו. כתבתי בעבר שהיה מאוד חסר שקט, קשה מאוד עם השינה שלו בעיקר ביום.הוא ילד רגיש מצד אחד ופעיל מצד שני. היום מה שקשה איתו זה שהוא הרבה לא רגוע, בעיקר בבית. הוא צריך כל הזמן שיהיה אקשן, ילדים, גירויים סביבו. כמו כן, הוא הרבה מתוסכל מדברים שלא מצליח מיד, רוצה הרבה על הידיים, לא מצליח לקבל שמשהו אסור- בעיקר שאנחנו בחוץ מטפס על מגלשות, סלעים מדרגות כשעדין לא יודע להיזהר. לפעמים מנסה להשתחרר מהעגלה. נראה לי שנופל יותר, וצורח מאוד שאני לוקחת אותו מהפעילות ה'מאתגרת'. גם וד אוהב לאכול וגם זה נראה שאוכל יותר ממה שצריך וקשה להפסיק אותו- צורח.
    אנילבטת לגבי שנה הבאה- אני הולכת ללדת. מצד אחד יהיה יותר 'אקשן' בבית (כרגע הוא ילד ראשון). מצד שני אני לא יודעת אם אוכל לצאת איתו כל כך הרה ולהעסיק אותו ו'לשמור' עליו שיוצאים החוצה.מצד שני הוא ילד רגיש שנראה לי שצריך אותי או דמות קרובה אחרת. האם מתאימה לו מסגרת עד הרו שנכון יותר לרשום למעון עד 16:00?

בעבר אמרת לי שכנראה זה ילד עם מזג מעט קשה- האם יש מה לעשות?(אני בחששות שהוא קיבל בתורשה משהו נפשי (לאבי יש דיכאון,אני רגישה ובעלי נראה לי די היפר).

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אמא מוטשת

הוספת תגובה

• ילד "קשה"

27/08/2009

יעל שלום,
    אני שומעת את העייפות בכתיבתך. שמרי על עצמך, יש לך עוד שנים ארוכות של השקעה לא פשוטה כאם !!!
    הטיפול בילד פעלתן ו/או בעל מזג קשה, עומד על שני עקרונות : שמירה על סדר יום קבוע - של ארוחות, פעילות, זמן שינה, ועל גבולות מאד נוקשים - מה מותר ומה אסור.
    בינתיים, כילד קטן שקשה לדבר איתו ולהסביר לו באופן הגיוני, הוא זקוק להרבה שמירה אישית, ולהרבה כוח מצידך.
    נסי לגייס לעזרתך עוד מישהי מהמשפחה, שתתחלק איתך בעול, אך תהייה נוקשה ועקבית כמוך.

שתהייה לך לידה קלה, והמשך מוצלח !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיתולים לפעוט
    אורית
    26/08/2009

שלום רב,
    ראשית, רציתי להגיד שהפורום נפלא ועזר לי רבות בעבר!!
    הפעוט המתוק שלי כמעט בן שנתיים ולאחרונה החליט שהוא לא מוכן להירדם עם חיתול והוא באופן כללי מעדיף להסתובב בבית ערום לחלוטין. מיותר לציין שהשתן שלו נמצא בכל רחבי הבית מאז שהתחיל עם ההתנהגות הזאת, שהתחילה בשבוע בו היינו בחו"ל ובו שמנו לו חיתולים שהם לא החיתולים הרגילים שלו (קנינו אותם שם) וכנראה שהוא לא אהב אותם במיוחד.
    מיותר לציין שלפני שהוא נרדם אנחנו נספיקים להחליף לו מצעים מס' פעמים!
    האם לדעתך הוא מוכן לגמילה? האם צריך לנסות לשכנע אותו לשבת על סיר?
    הוא עדיין לא אומר "פיפי" והוא נראה לי קטן מדי לגמילה.
    מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    חיתולים לפעוט

הוספת תגובה

• גמילה

27/08/2009

אורית שלום,

בהחלט נראה לי שהבן הקטן שלך עדיין לא בשל לגמילה, ובעצם "אומר" לך, שפשוט עדיף לו ללא החיתול מבחינת התחושה.
    נדמה לי שהעצה היחידה שאני יכולה לתת לך היא , לנסות למצוא לו סוג טיטול שיהיה לו נעים, אולי תחתון סופג, ואולי, כשיהיה יותר קריר עוד מעט, הוא יוכל "לסבול" את הטיטול בצורה יותר טובה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים בהרדמות
    ענבל
    26/08/2009

שלום רב,

לאחרונה בתי בת השנתיים וחצי מסרבת ללכת לישון כאשר אני מבקשת ממנה.
    עד לפני כשבועיים כאשר הייתי מבקשת היא הייתה הולכת למיטה וישנה ואילו היום אני צריכה ל"איים" עליה שאם לא תקום אני אאלץ לקחת אותה ולבסוף היא קמה למיטה אך קמה בלי להגזים 20 פעמים לשירותים סתם , מבקשת לשתות, לאכול, בוכה, צועקת , מביאה לי דברים מהחדר ( וכל זה כשאחותה הקטנה,בת שנה וחצי ישנה בחדר) ולבסוף נרדמת אחרי שעה אם לא יותר מהרגע בו נכנסה למיטה.
    מה עליי לעשות כדי להרדימה כמו לפני השינוי?
    ניסיתי לבדוק מה שונה בשגרת השינה שלה שאולי גרם לשינוי אך כלום לא שונה.

לקביעת תור
    סגירה
    קשיים בהרדמות

הוספת תגובה

• קשיי הרדמות

27/08/2009

ענבל שלום,
    ילדים עוברים שלבים שונים בתהליך ההתפתחות שלהם. בעיקר - השינוי הוא בדרך שהם מבינים את העולם, ולא בשינויים חיצוניים !
    ייתכן, שבתך נכנסה לשלב של פחדים מן השינה, שאופייני יותר לגיל 3. לכן היא מנסה להיאבק בשינה, ולדחות אותה, עד שהיא "צונחת".
    נסי לספר לה עוד סיפור, אולי להשאיר לה אור בחדר, לשים לה מוזיקה, אולי אפילו להעסיק אותה עוד חצי שעה, כדי שתהייה יותר עייפה. ממילא, עוד מעט יתחיל הגן שוב, והיום יהיה יותר עמוס ומעייף.
    סבלנות, זה עובר !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היקף ראש גדול
    מיטל
    24/08/2009

שלום רב,
    בתי בת 7 חודשים, היום היינו בטיפת חלב ואמרו לנו כי היקף הראש שלה הוא 44.5 - אחוזון 90.
    יש לציין כי גם באולטראסאונד במהלך ההריון אמרו לנו שהיקף ראש גדול וגם מהלידה היא נמצאת באחוזון 75.
    יש לציין כי התפתחות הילדה תקינה - מושיטה ידיים, עוקבת, ממלמלת, התחילה לזחול אחורה, מתהפכת.
    האם היקף הראש תקין?

לקביעת תור
    סגירה
    היקף ראש גדול

הוספת תגובה

• היקף ראש - שאלה בהמתנה לד"ר הר גיל

25/08/2009

מיטל שלום,
    אני מתנצלת בשם ד"ר הרגיל, אשר עקב תקלה טכנית אינו יכול לענות לשאלתך ממחשבו. אם תמתיני עוד יום-יומיים, הוא בוודאי יענה לך.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליה בהיקפי הראש

ד''ר מיקי הר-גיל
    30/08/2009

מיטל שלום .
    מתנצל על העיכוב.
    ראש גדול הינה תופעה שכיחה במרבית המקרים מדובר בתופעה משפחתית, לבני המשפחה מצד האב או האם גם הראש גדול. עליה בהיקפי הראש יכולה להיות קשור למספר רב של מצבים רפואים . מאחר ואת מציינת שכבר במהלך ההריון היקף הראש היה גדול לא נראה שיש שבירה משעמותית ומסוכנת של עקומות ההתפתחות נראת תקינה.
    התיעצי עם רופא הילדים שלך.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה