מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד לא מרוצהתותי18/07/2009
יהלי שלי יהיה בן חצי שנה בעוד שבוע בעזרת השם ושאלתי היא לגבי ההתנהגות שלו במהלך היום. הוא ילד מאוד פעיל ואקטיבי , רוצה לגעת בכל מה שרואה ולתפוס בידיו. הוא החל להתקדם כשהוא על שש, לא ממש זחילה אבל בהחלט בדרך לזה. הבעיה היא שהוא כל הזמן לא מרוצה. הוא מתוסכל מאוד מהר מדברים שונים, אם רואה את הבקבוק למשל הוא מתחיל לצרוח שרוצה אותו גם אם לא ממש רעב. אם שניה אני אוציא אותו מפיו הוא "יצעק" עלי. גם כשהוא מנסה לזחול הוא מקטר המון כאילו משהו מתסכל אותו. בלילה לפני השינה כשמנסים להרדים אותו הוא צורח אבל זה קורה בעיקר כשעייף יותר מדי, אם עייף ברמה סבירה הוא פשוט מקטר.
אני מודאגת שאולי משהו לא תקין. בנוסף, הוא ילד מאוד מאוד פעיל והאמת שלא ראיתי תינוק כל כך פעיל כמוהו. הוא כל הזמן בועט ברגליים ותופס בעוצמה חפצים. הוא שורט ותופס שערות.
האם משהו מכל זה נשמע "חריג"?
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד לא מרוצה
19/07/2009תותי שוב שלום,
ס"ה נשמע שילד לך ילד בריא ותקין. מאידך, מה שאת רואה הוא מזג בעל עוצמה. כלומר : בסיס אישיות של ילד ש"מבקר את העולם", מתלונן, ומבטא בקול רם את ה"תלונות" שלו. אלה ילדים שערניים לכל גרוי ומגיבים לכל גרוי בעוצמה.
ברוב המקרים, זהו מזג שמתמתן עם הגדילה. אפשר גם להשפיע על כך, באופן חיובי, אם הסביבה תגיב בשקט ובסבלנות.
מאידך ייתכן, שמשהו מדפוס זה יישאר באופיו. גם זה לא נורא.
העיקר שיהיה בריא. תהנו ממנו!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולתותי18/07/2009שלום ותודה על המענה המהיר!
התינוק שלי בן חמישה וחצי חודשים. בחודשים האחרונים אנו מתגוררים עם הסבא והסבתא. הם עוזרים לנו הרבה ומטפלים בו בעיקר בשעות הבוקר. האם לדעתך יש נזק בכך שאני ובעלי לא המטפלים הבלעדיים שלו בשבלב זה? האם זה יכול להזיק לתקשורת עם בננו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרריבוי מטפלים
19/07/2009בגיל חצי שנה נוהגים בדרך כלל להכניס ילד למשפחתון, או להעביר אותו לידי מטפלת, ולכן, אין זה נורא שהוא בידי סבתא/סבא. אני בטוחה שהם מטפלים בו באהבה, וגם מטפחים אותו בעזרת גרויים שונים, וס"ה טוב לו.
אם חסר משהו בטיפול שלהם - תוכלו אתם להשלים אחה"צ.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיטורים וחיוכיםתותי18/07/2009שלום, בני בן חצי שנה, מתפתח יפה לגילו, פעיל מאוד וסקרן. שמתי לב כי לאחרונה הוא מחייך פחות ובעיקר אלי (אמא שלו). כשמישהו נכנס לחדר הוא הרבה פעמים מחייך אליו אך "שומר את הקיטורים" בשבילי. באופן כללי הוא נראה לי יותר עסוק בלקטר, כאילו משהו כל הזמן מפריע ומתסכל אותו (לא נראה כי כואב לו כלום, יתכן שמדובר בשיניים). האם זה שלב אופייני לגיל חצי שנה, שפחות מחייכים ויותר מקטרים...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקיטורים וחיוכים
19/07/2009תותי שלום,
לא ידוע לי על שלב כזה, לא בגיל חצי שנה. ייתכן בהחלט שמשהו מפריע לילד, כמו בקיעת שיניים, ואלייך - שאת דמות ידועה לו, הוא מראה את פניו הכואבות. בעוד שלאנשים אחרים, שהם חדשים ולא שכיחים, הוא מגיב בחיוך.
אני דווקא מציעה לך לשמוח : זה מראה שהוא מבין שאת אמא, ואת אוהבת אותו, ותסלחי לו, ובפנייך מותר לו להביע את עצמו באופן אמיתי.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחיזת עפרון ומספריים-בת 4תותי17/07/2009לילדתי בדיוק מלאו 4 שנים. היא ילדה מאוד סקרנית והתפתחותה תקינה. מבחינה שפתית אולי אפילו מעל לגילה. מבחינה מוטורית אין בעיות מיוחדות.
שמתי לב ש...
היא אינה מחזיקה נכון עפרון/טוש
הצביעה "מחוץ לקווים" (זה פחות מטריד אותי)
מצליחה לגזור, אבל זה די קשה לה והגזירה לא "יפה"
האם לקבוע תור לריפוי בעיסוק?
האם זה עניין של גיל או בשלות וכדאי לחכות עם זה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראחיזת עפרון ומספריים
ד''ר מיקי הר-גיל17/07/2009תותי בוקר טוב,
את מתארת איחור גרפומוטורי קל, אין מה לחכות פני להערכת nמרפאה בעיסוק ,טיפול מוקדם מונע בעיות בעתיד .
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחיזת עפרון ומספריים
17/07/2009תותי שלום,
תיקון קל לדבריו של ד"ר הר-גיל :
המטפלת בבעיות של מוטוריקה עדינה היא מרפאת בעיסוק, ולא קלינאית תקשורת !
כדאי שתפני.
כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציור של ילדה בת שנתיים וחציבני16/07/2009אינני בטוחה שזו הכתובת
בתי בת שנתיים וחצי מצריית פרצוף סימטרי עם כל החלקים (עיניים אף פה שערות)
איך ניתן לפתח את העיניין מה זה אומר לגבי התפתחות הילדה וכיצד לקדם אותה.
רצ"ב קובץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרציור פנים - בת שנתיים וחצי
17/07/2009פנינה שלום,
זה בוודאי נפלא לילדה בת שנתיים וחצי ! מאד יוצא דופן, מבחינת היכולת להתמקד בפרטים, ולשלוט בעפרון.
אפשר להראות לה תמונות, ולהדגים לה איך לחקות את הציור שלהן. למשל : להתחיל לצייר גוף שלם על כל חלקיו. או לצייר חיות.
מאחלת לכן בהצלחה ! מקווה שנשמע את שמה ברבים בהמשך !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגן לילד בן 2.16/07/2009שלום רב,
רציתי בבקשה להתיעץ,
בני בן השנתיים ילד מאוד מאוד תינוקי, כמעט ולא מדבר עדין ומאוד זקוק לתשומת לב ומגע. (הוא מופנה להתפתחות הילד)
הגן כאן במושב מחולק בגיל הזה לחדרים לפי גיל כל שלושה חודשים חדר עם שלוש קבוצות.
אני שוקלת להוריד אותו לחדר מתחת, זה אומר שהוא יהיה גדול בחודש וחצי בערך מהגדולים ששם. וזה בגלל האופי שלו והכי חשוב כי שם יהיו מטפלות שלטעמי מנוסות וחמות הרבה יותר מבחדר השני, אך אני חוששת שאולי ההתפתחות שלו תפגע עוד יותר. (המטפלת עכשיו כן ממליצה להוריד חדר על סמך ההכרות שלה איתו).
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגן לילד בן 2
ד''ר מיקי הר-גיל17/07/2009קבלת ההחלטה בדבר הישארותו של ילד בגן שנה נוספת היא תהליך .בתהליך זה ההורים יחד עם הגננת ועם גורמים חינוכיים וטיפוליים רלוונטיים נוספים המכירים את הילד (כגון מרפאה בעיסוק, קלינאית תקשורת)צריכים ביחד לקבל את ההחלטה, מאחר ואת מתארת איחור שפתי ואולי גם רגשי, היתי מציע לחכות לאבחון במכון להתפתחות הילד אליו הופנת ולהתיעץ איתם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיהוי מספרים ספרותפ.15/07/2009שלום,
בני בן 4 וחצי, סיים טרום טרום חובה.
לפי מה שאני שומעת מהורים וקוראת בפורומים אני מתרשמת שילדים בגילו כבר יודעים לזהות מספרים ואפילו חלק מספרות ולקראת כתיבה. האם עליו בגילו לזהות מספרים? ז"א אם מראים 5 שידע שזה מספר 5? כמו כן, מה בנוגע לכתיבה/צביעה?
דיברתי עם גננת שלו והיא אמרה שעשתה לכל הילדים אבחון בסוף שנה שבחן ידע בצבעים, בצורות הנדסיות, ספירת פריטים וגזירה בקו ישר והוא עשה הכל נכון ובכללי הוא ילד שקט ומסיים משימות שניתנו לו. מבחינתה הכל בסדר.
אינני מוצאת באינטרנט מידע על התפתחות הילדים מגיל 3 ומעלה. עד גיל 3 הכל רשום לפי תחומים ובפירוט רב, אבל מגיל 3 ממש אין לי מושג איך לעקוב אחרי התפתחותו. האם תוכלי להפנות אותי למידע בנושא?
תודה רבה.
פ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלא נענה. אשמח לקבל הפניה למידע
פ.17/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיהוי מספרים
18/07/2009שלום,
בגיל 4 וחצי, ילד בהחלט צריך להיות מסוגל לזהות כמה ספרות, וכן כמה אותיות, במיוחד אותיות ששייכות לשמו. אבל, אי-ידיעה עדיין לא אומרת שיש בעייה. ייתכן שהנושא הספציפי הזה עדיין לא משמעותי לילד, ולכן אינו מפנים אותו. נסי לעבוד איתו : למשל, להראות לו את שלטי המספרים על הבתים לידכם.
יש נם ספרים רבים על התפתחות ילדים, שמציינים, לבדקדוק, ולא בכל תחום, מה ההישגים של ילדים בכל גיל.
ספר שאני ממליצה עליו הוא פסיכולוגיה התפתחותית של פרופ. שאול סולברג, מאונ' בר-אילן, אשר יצא במהדורה שנייה לפני כשנתיים-שלוש.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 4 מרייר המוןרונית15/07/2009בן 4 ושלושה חודשים, היפוטוני. היה בפיזיוטרפיה עד גיל שנה וחצי, מוטורית השלים את כל הפערים וכיום הוא די ממוצע.
מרייר המון במהלך כל היום, יש תקופות טובות יותר ופחות אבל תמיד מרייר, בירור אף אוזן גרון תקין (היו שקדים מוגדלים והסתדר לבד), מדבר תקין לחלוטין - רצף ואיכות ללא בעיה. ללא מוצץ
כשמזכירים לו נקודתית בולע את הרוק אך לבד שוכח. לדברי רופא הילדים כל עוד אין הפרעה בדיבור אפשר לחכות, האם נכון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבן 4 מרייר המון
ד''ר מיקי הר-גיל15/07/2009רונית ערב טוב ,
ריור הינה תופעה מתסכלת, לצערי הרפואה לא יודעת לטפל בנושא זה ,קימיים טיפולים נסיונים.ריור יכול להיות קשור לחוסר רגישות סביב הפה או להפרעה במנגנון הבליעה, שכיח יותר כאשר הילדים מרוכזים במשימות.
פני לקליניאת תקשורת מנוסה לעיתים טיפולם עוזר , מנסיוני הדבר משתפר עם השנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרם oesterol לילדה בת שלושלילך15/07/2009ביתי בת שלוש ולאחרונה היא שמתי לב שמשהו מציק לה באזור איבר המין, בבדיקת רופאת הילדים נאמר לי שהאזור לא אדום אך פתח הנרתיק לא נפתח לגמרי ולכן יתכן במצטברות שם שאריות שתן שמציקות לה ולכן רשמה לי הרופאה קרם oesterol למריחה 3 פעמים ביום במשך 5 ימים והיא אף הוסיפה שאם לא נטפל יכולות להיווצר לה בעיות באזור בגיל ההתבגרות.
באינטרנט ראיתי שהקרם משמש בעיקר נשים בגיל המעבר ולכן אני תוהה האם האבחנה או הטיפול נכונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקרם oesterol לילדה בת שלוש
ד''ר מיקי הר-גיל15/07/2009לילך שלום,
אנו בהחלט מוצאים לעיתים חוסר פתיחה מלא של הנרתיק, והטיפול בקרם זה עוזר , אני בדכ שולח לגינקולוגית שעובדת עמי, לדעתי מורחים 3 פעמים בשבוע למשך 3 שבועות , ואם לא נפחת מספיק ממשכים לעוד 3 שבועות זה לעיתים לוקח זמן .
התיעצי עם גניקולוג הם יודעים טוב יותר מרופאי הילדים על תדירות ואורך הטיפול .
בהצלחה ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוטיזם במשפחה.14/07/2009שלום רב,
יש לנו שלושה בנים. הגדול בן השלוש אובחן ע"י נוירולוג ביום ראשון שטען שהוא חושש לאוטיזם בגלל שהוא חוזר הרבה על משפטים ועוד כמה דברים שלא היו ברורים לי. ונשלח לאיבחון רב ציוותי.
בן השנתיים שלי מופנה גם הוא להתפתחות הילד בגלל שהוא לא מדבר. (יש לו אולי 6 מילים אבל הוא לא משתמש בהם, רק מצביע ו"סוחב" אותי לאן שהוא רוצה כדי שאבין אותו) הנוירולוג חושש שגם הוא לוקה בתיסמונת ואנחנו מחכים לתור.
ועכשיו גם התינוק בן 10 שבועות האחות בטיפת חלב חוששת שאין לו קשר עין מספיק איכותי.
מה קורה כאן? מה לא בסדר אצלי? אני לא לקחתי חומצה פולית בהריון יש קשר? אני אמא שמטפחת משתדלת אבל לא הרבה מלמדת משהו לא טוב בדרך הגידול שלי? אני כותבת ובוכה.
אני מיום ראשון לא יכולה להרגע לא נרדמת, מה עשיתי לילדים שלי???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה נוספת
.14/07/2009כרגע אני רואה אצל הגדול התקדמות משמעותית בנושא של תקשורת בחודשים האחרונים הוא אומר מה הוא רוצה הפסיק להגיד מילים לא ברורות וכמעט לא חוזר על "מנטרות"
יכול להיות שהוא יצליח לתקשר נורמלי כמו כולם? יש מצבים שילדים כאלה מסתדרים בבית ספר רגיל? אני רוצה לציין שהוא עצמאי מאוד וגמול מטיטול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוטיזם
ד''ר מיקי הר-גיל14/07/2009שלום,
אין בידי תשובות מדויקות, השכיחות להפרעות בתחום התקשורת היום היה אחד ל200 ילדים, הסיכוי לילד שני במשפחה הוא בין 8-16%.
היתי מציע לפנות עם הילד הגדול מכון להתפתחות הילד להערכה כוללת רופא, פסיכולוג, קלינאית תקשורת שיוכלו לקבוע באם מדובר באוטיזם או איחור שפתי / התנהגותי בלבד , עם הילד השני היתי פנוה להערכת קליניאת תקשורת שיכולה לתתכווין האם מדובר בהפרעה בתקשורת לגבי התינוק היתי מחכה בשלב זה.
אוטיזם אינו קשור לאם!
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ועוד משהו.
.15/07/2009א. אם זה לא קשור לאם למה קבעו לנו פגישה עם עו"ס? (אני חושבת שאנחנו הורים ומשפחה נורמלים לחלוטין)
ב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעו"ס
ד''ר מיקי הר-גיל15/07/2009אמא ערב טוב
עוס/ עובדת סוציאלית הינה אישה יקרה וחביבה, שלוקחת חלק מהצוות הרפואי בכל מכון המכבד את עצמו , ותפקידה בין היתר ליעץ על החינוך באיזורים השונים, ביטוח לאומי, מס הכנסה וכו.
והכל מהצד הטוב התומך והעוזר של הענין .
נצלי את הידע שלה להפקת תועלת מירבית לקידום ילדיך
לילה טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריכה יעוץשגית13/07/2009בני בן 1.8 חודשים ,הוא ילד מאוד נבון אך לפעמים ההתנהגויות שלו קצת מפונקות ואיני בטוחה שההתמודדות שלי נכונה ולכן אני צריכה את עצתך .
1.כאשר הוא רוצה משהו ,הוא רוצה אותו עכשיו ואם לו מביאים לו אותו הוא ישר מתחיל בבכי רב וכאשר אני מנסה להסביר לו שהוא צריך להמתין הוא ישר מתעצבן ומתחיל לצעוק אני מסבירה לו כל דבר אך יכול להיות שאני קצת מוותרת לו ומפנקת אותו יותר מידי {כמובן שהצעקות מלוות בבכי }.כיצד עלי לנהוג במצב כזה ?
2.בני כמו שכבר הבנת הוא מפונק וכתוצאה מכך הוא לא אוכל כל דבר {הוא מאוד בעייתי עם אוכל }כאשר אנחנו יושבים לאכול ,אוכל שבד"כ הוא אוהב הוא נותן טעימה ומבחינתו הוא סיים את הארוחה {הוא גם אומר "אני סיימתי לאכול "}בנוסף לכך הוא גם שולל אוכל שאינו מכיר ,הוא לא מוכן לטעום אותו ,כיצד עלי לנהוג עימו ?{ברצוני לציין שהוא ילד שאוהב מתוקים אך כמובן שאני מגבילה אותו בנושא הזה }
אני מוצאת את עצמי לפעמים קצת מתוסכלת ומוותרת לו למרות שאיני רוצה, איני רוצה שילדי יגדל כילד מפונק מידי ,אני יודעת את ההשלכות לעתיד של הדבר ,אשמח אם תתני לי את עצתך .
תודה מראש
שגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרילד "מפונק"
14/07/2009שגית שלום,
אינני בטוחה שאסכים איתך על ההגדרה של "ילד מפונק". בדרך כלל בגיל כזה, יש לילדים סיבה להתנהג כפי שהם מתנהגים, ואנחנו ההורים צריכים להבין, שעדיין אין להם את מנגנוני ההבנה והשליטה שיש לנו. הם אינם מבינים מה זה "אחר-כך", תפישת הזמן שלהם לא ברורה, ולכן הם רוצים הכל מייד.
את מעלה שתי בעיות :
1. תגובת הכעס , הבכי והתסכול של הילד - מותר לך לתסכל אותו, הוא ילמד מזה. חשוב לדבר אל הילד בשקט, לא "להיבהל" מהבכי שלו, לתת לו דוגמה לשליטה, למתינות. צריך להגיד לו : "עוד מעט, אמא שומעת אותך, תמתין קצת. תקבל."
2. לגבי האוכל - יש הרבה ילדים שהם בררנים, אוכלים מעט ולא מגוון. בדקי שהוא בריא ולא חסר לו שום חומר בגוף. אם הכל בסדר, הניחי לו. שיאכל כמה שהוא מוכן. אל תכריחי. יהיה רעב, יבקש אז.
המשיכי להציע לו, שיראה אחרים אוכלים. בשלב מסויים, כל ילד מסתקרן ומנסה גם מזונות נוספים.
לגבי ממתקים וחטיפים - טוב שאת מגבילה. מבחינתי, הכי טוב שלא יהיה בכלל בבית.
והעיקר - השתדלי להיות רגועה, להציג לילד תמונת התנהגות שקטה ועקבית. את הדוגמה שלו, ומכך הוא לומד.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שגית14/07/2009לד"ר יוכי
תודה רבה לך על התשובה המהירה -:)
לקחתי לתשומת ליבי את עצתך
שיהיה יום מקסים
שגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיחור התפתחותי כללימיכל13/07/2009בני בן שלוש שנים וחמישה חודשים. נולד פג שבוע 34 ועבר ניתוח לסגירת ASD.
איחור התפחתותי כללי - עשה הכל מאוחר. לא מדבר ולא מלמל. הבנה תקינה, אך לא בהתאם לגילו. נמצא במעקב התפתחות הילד. אף רופא התפתחותי לא הגדירו כמשהו מעבר לעיכוב התפתחותי. יתחיל גן שפתי בספטמבר הקרוב.
מה הסיכוי להשלמת פערים???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראיחור התפתחותי כללי
ד''ר מיקי הר-גיל13/07/2009מיכל ערב טוב,
איחור התפתחותי כללי מתאר מצב בו יש איחור התפתחותי ב2 תחומים או יותר, לא פרטת על החלק המוטורי,נראה שהעיכוב בשפה בעיקר בהבעה הינו החלק המשמעותי, " לא מדבר ולא מלמל" בגיל זה הינו איחור משמעותי בהתפתחות השפה, יש צורך בבירור שכולל קליניאת תקשורת, פסיכולוגית, בדיקת שמיעה , לעיתים באיחור שפתי משמעותי אנו מבצעים גם בדיקת EEG ( המודד את הפעילות החשמלית המוחית, בדומה לבדיקת האקג) .
גן שפתי הוא פתרון שנראה מתאים, רק הזמן וטיפול נכון יתן מענה לסיכוי להשלמת הפערים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 7חלי13/07/2009הבן שלי בן 7 הוא שוקל 21 קילו והגובה שלו 111 רציתי לדעת אם זה ממש גרוע, יש לציין שאנחנו ההורים לא גבוהים אני 155 ובעלי 165, והילד בקושי אוכל מה ההמצלות שלך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמשקל וגובה
ד''ר מיקי הר-גיל14/07/2009פנינה ערב טוב,
בנך בעקומות גדילה נמצא בגובה אחוזון 20, במשקל באחוזון 25, זה אומר מעט נמוך ורזה אך עדין בתחום התקין, יש הרבה ילדים שהם בררנים, אוכלים מעט ולא מגוון. בדקי שהוא בריא ולא חסר לו שום חומר בגוף. אם הכל בסדר, הניחי לו. שיאכל כמה שהוא מוכן. אל תכריחי. יהיה רעב, יבקש אז.
המשיכי להציע לו, שיראה אחרים אוכלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 7
חלי15/07/2009המון תודה על תשובתך, בשביל להיות רגועה ביקשתי הפנייה לעשות לו צילום כף יד ובדיקות דם כלליות, יש לציין שהרגעת אותי קצת, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום כף יד
ד''ר מיקי הר-גיל15/07/2009פנינה שלום ,
צילום כף יד אנו מבצעים לילדים נמוכים מתחת לעקומות לילד כבנך הנמצא בתוך העקומה אנני רוצה צורך בכך.
לילה טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום כף יד
חלי26/07/2009עשיתי לילד צילום כף יד וזה מראה שגיל העצמות מתאים לגיל 5, השאלה שלי אם אני יחכה שנה שנתיים ואני יעקוב אני יגרות נזק לילד? איזה טיפול יש חוץ מזריקות.
לחוצה קצת....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום כף יד
ד''ר מיקי הר-גיל26/07/2009רונית ערב טוב,
צילום כף היד לילד בן שבע המראה שגיל העצמות הוא חמש בלבד הינו בהחלט לא תקין , בקשי את רופא הילדים שלך להפנותך לאנדוקרינולוג הוא ימשיך את הבירור, ובמידה וצריך ימליץ על טיפול .
תודה על העדכון ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 10 חודשים לא מכניס כלום לפהאמא של עדי12/07/2009עדי בן 10 חודשים ינק עד לא מזמן. בגיל 5 חודשים התחלנו מרק ואחר כך פירות. היה מאוד קשה להרגיל אותו לאכול עם כפית ועד היום כל האכלה מלווה במשחקים והפעלות מסביב על מנת שיאכל והוא אוכל כמויות קטנות מאוד. לאחרונה הפסקתי להניק והתחלנו סימילאק גם שינוי זה היה קשה מאוד יש ימים שהוא לא מכניס כלום לפה במשך 12 שעות ברציפות ורוצה רק הנקה.
בנוסף עדי לא מכניס שום דבר לפה לא משחקים ולא אוכל מוצק ניסיתי במבה, בישקוטים, ביסקוויט אורז לתינוקות, שום דבר לא עזר. הוא מחזיק את זה ביד משחק עם זה, מעביר מיד ליד, מרשרש בזה (כאילו זה רעשן), אך לא מכניס לפה. האם אני צריכה לדאוג??? מה אפשר לעשות ולמי אני צריכה לפנות???
מבחינת התפתחות עדי יושב יציב, מתיישב לבד, זוחל אחורה. הוא ילד חייכן ומאוד חברותי, מוחא כפיים, רוקד כששומע מוזיקה. מגיב לאנשים שמכיר, משחק מאוד יפה עם עצמו ועם אחותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררגישות תחושתית של הפה
13/07/2009אמא יקרה שלום,
יש ילדיםשכל שינוי קשה להם. יש ילדים שהמעבר ממזון נוזלי למזון מוצק קשה להם, או אפילו המעבר מהנקה לתחליף חלב.
כנראה שהילד שלך שייך לקבוצת ילדים כזו.
אנחנו חושבים, שההסבר לכך הוא ברגישות תחושתית מוגברת של אזור הפה, הן מבחינת התחושות, והן מבחינת הטעמים, ואולי גם ריחות. כלומר : ילדים אלה חשבים כל חומר בעוצמה הרבה יותר גדולה מהרגיל, והתוצאה היא הרגשה לא נעימה, שמרתיעה אותם מקירוב מזון או חפצים לפה.
אין צורך לדאוג. זה מתמתן עם הזמן, ואפשר לטפל בכך.
אני מציעה לך לפנות, בעזרת רופא הילדים, לקלינאית תקשורת, או למרפאת בעיסוק, שתעזור לך להרגיל את הילד, ע"י מסז'ים שונים, גרויים וכד'.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגדילה של ילד בן 7אלון12/07/2009בני בן 7 נמוך וקטן בגופו יחסית לכל בני כיתתו . רציתי לדעת איזה בדיקות ישנן כדי לקבוע האם הוא קטן מידות לגילו ומהן האפשרויות קיימות היום לנושא .....?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגדילה
ד''ר מיקי הר-גיל12/07/2009אלון שלום,
ראשית בכדי לקבוע נמוך וקטן לבני גילו בקש מרופא הילדים שלך להעלותו על עקומות גובה ומשקל, במידה ואכן נמצא מתחת לאחוזון 3% בעקומות, ניתן לעשות בירור סביר דרך רופא הילדים שלכם , במידה והגובה תקין והמשקל נמוך ניתן להתיעץ על ידי רופא גסטרו ילדים ודיאטנית , במידה והמשקל תקין והגובה נמוך ניתן להתעיץ עם אנדוקרינולוג ילדים.
לעיתים הדבר משפחתי שההורים רזים ונמוכים, הפתרונות למשקל - אין, שינוי כלכלה יש החושבים שווטמים יכולים לעזור , לגובה לאחר בירור אנדוקרינולוגים מטפלים בהורמון גדילה, שניתן לילדים מאוד נמוכים לגילם.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם חולי ניקיון?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד. ... קרא עודמנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)