מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה חשוב יותר להתפתחות הרגשית התינוקנטלי14/09/2009
הילד שלי בן שנה וחצי, נמצא שנה נוספת במשפחתון (בבית של מטפלת שמטפלת ב 5 ילדים) במשפחתון יש רק עוד ילד אחד בדיוק בגילו והשאר קטנים ממנו בשלושה חודשים עד חצי שנה. בתחילה רציתי להשאיר אותו שם כי היה לי חשוב שיקבל יחס חם ואוהב (היא ממש אוהבת אותו וגם הוא אותה) חשבתי להעביר אותו למעון בגיל שנתים וחצי-שלוש כשהוא כבר עצמאי ויכול יותר לדאוג לעצמו, עכשיו אני קצת מתלבטת אם עשיתי נכון שהשארתי אותו במשפחתון. השאלה שלי האם היא מה יותר חשוב לילד בגיל שנה וחצי מקום גדול עם משחקים וילדים בגילו או מטפלת שנמצאת שם תמיד בשבילו ונותנת לו תשומת לב ואהבה באופן קבוע. מעבר לזה שבבית אנחנו תמיד מדברים איתו, משחקים יתו וקוראים לו סיפורים הוא מתפתח ממש יפה הוא אומר הרבה מילים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות רגשית ושכלית של תינוק
15/09/2009נטלי שלום,
שאלתך קשה, כי אין לנו דרך "לשקול" את חשיבות היחס החם לילד, לעומת חשיבות הגרייה השכלית, בתהליך ההתפתחות הכללי. שניהם חשובים : ילד זקוק לחום ואהבה, ובצד זה - גם חשוב שיקבל גרויים נכונים שיפתחו אותו מבחינה שפתית ושכלית.
ההחלטה אינה פשוטה, אבל היא כוללת מבחינתך : כמה קרוב המשפחתון אליכם, כמה נוח לך, מה התשלום וכד'.
אם את מרגישה נוח עם המטפלת הזו, ולילד טוב, הייתי אומרת שיישאר שם.
שתהייה לכם שנה טובה, ובעיקר - בריאות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבולבלתורדגפ14/09/2009אני מנסה להגיע למסקנה לאיזה כיוון לפעול, ואם בכלל, לגבי ביתי.
השנה התחילה כיתה א' - ילידת סוף שנה (נובמבר) ולכן עדיין לא בת 6.
בגן טרום חובה הופנתה ע"י הגננת לריפוי ועיסוק עקב עיכוב ביכולת הציור יחסית לגילה ושאר היכולות שלה. התחלנו טיפול בהתפתחות הילד אצל מרפאה בעיסוק. הטיפול היה בקבוצות של 2-3 ילדים. בהמשך גם גננת גן חובה טענה שמורגש אצל הילדה פער ביכולת הציור וטענה שהייתה מפנה אותנו לטיפול, לולא כבר היינו מטופלים.
במהלך הטיפול הועלו כל מיני השערות לגבי הסיבות לבעיות: קשיי מוטוריקה, בעיית ריכוז (נוטה להסחה), בעיית אחיזה.
לקראת סוף גן חובה החליטה המרפאה בעיסוק שהילדה מיצתה את הטיפול. למרות תחושתי שהמצב עדיין לא תקין ולמרות שהגננת טענה שיש עדיין במה לטפל, בין השאר אמרה שיש גם קושי בהתארגנות... למרות זאת המרפאה בעיסוק טענה שלמרות שיש לילדה איזשהו קושי מוטורי, ואיזשהו קושי בריכוז, שהרי המצב שלה קל מידי עבור התפתחות הילד והיכולות האחרות שלה יפצו על הקושי. בפגישה האחרונה נאמר לנו שיש לה גם בעיית אחיזה ושנשתמש באחיזונים... לא קיבלנו שום הדרכה מעבר.
חיכיתי לתחילת כיתה א' לראות מה ילד יום. היום קצת יותר משבועיים אחרי תחילת השנה אני מרגישה שיש בעיה וש'נזרקנו' ללא צדק מהתפתחות הילד.
מצד אחד הילדה עצמאית, חברותית ובסך הכל משתלבת יפה בכיתה א'. מאז ומעולם הייתה ילדה שאיפה ששמים אותה, משתלבת. מצד שני, הפער ביכולת הכתיבה שלה לעומת שאר בני גילה מורגש. בעוד ששאר הילדים מסיימים הכל בכיתה או לפחות את הרב, ביתי מבלה את כל שעות הצהרון בהכנת שיעורים. כששאלתי אותה למה היא לא מסיימת בכיתה כדי לקבל הבנה ממנה של המצב, סיפרה שיש יותר מידי רעש בכיתה. גם מנהל הצהרון אמר שהם מחפשים לה מקום שקט ללמוד כי ממש מפריע לה הרעש.
כשאני ישבתי איתה ראיתי שהיא מוסחת יותר מנוכחותי, ולכן החלטתי לתת לה לבצע שיעורים במקטעים קטנים עם הפסקות, כאשר היא יושבת בחדר סגור ועובדת לבדה לאחר הנחייה קצרה. נוכחתי שהיא מצליחה לעבוד ככה יפה מאוד, למרות שכל רעש קטן שהושמע מחוץ לחדר הפריע לה והיא התלוננה עליו.
מעבר לקושי הזה שמתי לב שהיא מתקשה בהעתקת צורות (גם בסיסיות כמו ריבוע), מתקשה להשאר על הקווים של קיווקווים, מתקשה לא לצאת מהתחומים בצביעה, שהציור שלה מבולגן מאוד ומקושקש מאוד.
אני קוראת המון גם על קשב וריכוז וגם על קשיי למידה ומתקשה להגיע למסקנה מה הבעיה ולאן לפנות.
הערה נוספת - שני אחי מאובחנים עם בעיית קשב וריכוז ואילו בצד של בעלי יש בעיות דיסלקציה/דיסגרפיה....
האם אפשר לעשות לי קצת סדר ולכוון אותי לאנשהו?
תודה וסליחה על האורך.
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראיחור גרפומוטורי
ד''ר מיקי הר-גיל14/09/2009ורד שלום,
את מציינת 2 בעיות.
בהחלט יכול להיות שמדובר בהפרעת קשב וריכוז, אולי ללא המרכבים ההיפר אקטביים אמפולסיביים אך קושי בלהתרכז ומוסחות גבוהה.
במקביל קיים איחור גרפומוטורי מגיל צעיר , היתי פונה להערכת נוירולוג ילדים בשאלה של קשב וריכוז והדרכים לפתרון הקשיים הגרפומוטוריים.
בברכת שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיי קשב וריכוז, לקות למידה
14/09/2009שלום,
אני בהחלט מבינה את דאגותייך, במיוחד לאור הרקע המשפחתי, וטוב שאת ערנית ונכונה לטפל.
את בהחלט צודקת גם שלפעמים המערכת הציבורית עמוסה, ולכן מזדרזים לסיים טיפולים של ילדים, כדי לאפשר טיפול במספר רב של ילדים.
לכן, לדעתי, קחי את הזמן לתת לילדה להתאקלם בכתה א', להסתגל, ולאפשר למורה להכיר אותה.
בעוד כחודש וחצי, כדאי לבדוק עם המורה מה דעתה על הילדה, להעריך את הישגיה לעומת רוב הכיתה, ואז לשקול לערוך לה אבחון מקיף : פסיכולוגי ודידקטי.
אפשר לערוך את האבחון באגודת "ניצן", או בשרות הפסיכולוגי-חינוכי, כדי לחסוך בהוצאות.
כל טוב ובהצלחה ! שנה טובה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר בן נון והר גיל תודה רבה
ורדגפ14/09/2009עזרתם לי להגיע לאיזשהו כיוון.
שנה טובה!
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר בן נון והר גיל תודה רבה
ורדגפ14/09/2009עזרתם לי להגיע לאיזשהו כיוון.
שנה טובה!
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטיה לכעסים אצל ילדה בת 4 ועשרה חודיפית13/09/2009שלום דוקטור ,
בתי בת ארבע ועשרה חודשים ,בגן חובה.
התפתחותה המוטורית מצוינת ,אולם נראה שיש לה קושי פסיכולוגי כלשהוא והגננת רק חידדה לנו את החששות שהיו לנו .
ביתנו ,ללא כל סיבה יכולה להתעורר בבוקר כועסת ואחרי כמה דקות להירגע לבד .
היא טוענת שמשעמם לה בגן והגננת טוענת שבתי לא מוצאת את עצמה , כשהילדים יוצאים לחצר היא נעמדת ומחפשת מה לעשות .
אני חייבת לציין שבבית ילדתי כשהיא במצב רוח טוב היא יודעת להעסיק את עצמה ולשחק יפה מאוד אבל היא נוטה למצבי רוח שמתגברים בעיקר כשיא לא מקבלת את מלוא תשומת הלב .
האם ילדה בגילה אכן יכולה לסבול מבעיה פסיכולוגית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרנטייה לכעסים
14/09/2009יפית שלום,
בתך בגיל, שתכונות אופי מתחילות להתבטא בצורה יותר בולטת, והסביבה רואה ילדה, שאינה תמיד מרוצה , שנוטה להגיב בכעס במהירות, שאיננה "זורמת" תמיד עם הקבוצה מסביב.
אינני חושבת שמדובר בבעייה פסיכולוגית, אלא בנטיות אופי מסויימות.
בהמשך השנים, ילד גם לומד למתן את תכונות האופי שלו, לפי תגובות החברה, ובדרך כלל - ילד נבון מתמתן.
נסו לדבר איתה על כך, בשקט , בלי לפגוע. נסו לעודד אותה להגיב בדרך אחרת, להסביר לה שאין סיבה לכעס, וכד'.
כל טוב ושנה טובה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות לmriעמי13/09/2009שלום !!!
בני בן השנתיים נשלח לבדיקה עקב חשד לחולשה פלג גוף ימין (אגב נולד פג במשקל 1650 בגלל מצוקת הריון ובנוסף מטופל בהתפתחות הילד בשל איחורים מטוריים שרובם אגב השתפרו מאוד)
רציתי בבקשה לדעת מה אומרת התשובה הנ"ל? ומה ההתייחסות?
ספקטרוסקופיה(te-35)יחחס המטבוליים ל-creatine :
בחומר הלבן: naa נמוך מהממוצע,ה-myolnositol מתחת לממוצע וה-choline בתחום הנורמה 0.48 myolnositol מתחת לממוצע.
בחומר האפור:naa ו-sitolmyolnos בתחום הנורמה ויחס ה-choline לקריאטין גבוה.
בסיכום:
1מבנה המח בגדר הנורמה
2 בספקטרוסקופיה יחס קולין לקריאטין בחומר האפור מוגבר.יתר המטבוליים בתחום הנורמה.
אגב קראתי איפו שהו שיש קשר לבעיות קשב בחומר אפור מוגבר האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובות לmri
ד''ר מיקי הר-גיל14/09/2009עמי שלום
MRS הינה בדיקה בה ניתן לבדוק את הפרופיל הביוכימי של איזורים שונים במוח , התשובה לMRS שציינת לדעתי אינה מצביעה על ליקוי כל שהוא, הממצא החשוב בעיני שבדיקת הMRI היא תקינה.
אנא העלה שאלה זו ובפורום רדיאולוגיה/נוירורדיאולויגה לקבלת תשובה מדויקת .
הפרעת קשב וריכוז יכולה להיות קשורה לגורמיים סבבתיים גורמים גנטיים ,נמצא כי בקרב אנשים עם ADHD קימת פעילות מטבולית מופחתת בחלקים הפרה-פרונטלי, האחראי בין היתר על וויסות ההתנהגות.
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות כלליות שקשורות להסתגלות לגןשגית13/09/2009לד"ר יוכי שלום רב
בני בן שנה ואחד עשרה חודשים.
הכנסתי אותו בספטמבר לגן בפעם הראשונה {לפני כן שמרה עליו הסבתא }אומנם קשה לילד להסתגל אך מידי פעם אנו רואים שינוי לטובה .
יש לי מספר שאלות לגבי הנושא :
1. ילדי אינו אוכל כלום בגן הוא אינו משתף פעולה עם המטפלת בשום דבר {הוא אפילו לא מוכן לישון בגן מחכה עד שאני מגיעה ,לא משנה כמה הוא עייף }עד שאני מגיעה לקחת אותו ורק אז הוא מאושר ומעוניין לאכול משהו .
האם התהליך הזה הוא חלק מההסתגלות ?והאם יש משהו שהינך ממליצה עליו שאני יכולה לעשות ע"מ שהילד יאכל משהו במהלך יומו בגן ?
2.כמה זמן לוקח לילד להסתגל לגן ?ואם הילד לא מסתגל לאחר חודש ימים ,האם הדבר מראה שרע לו בגן ועלי להעביר אותו לגן אחר ?
3.מתחילת השינוי הילד לא ישן טוב בלילה{מתעורר הרבה ,מעוניין שארדים אותו ע"מ שאהיה איתו וכדומה } האם זה גם חלק מההסתגלות ?
תודה מראש
שגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהסתגלות לגן
14/09/2009שגית שלום,
כל מה שציינת קשור בשינוי של כניסה לגן חדש.זה בהחלט שינוי מאד משמעותי בחייו של ילד צעיר,
ומעמיד אותו בלחצים לא קטנים, במיוחד ילד רגיש יותר.
מאידך, אנו רואים שכל הילדים מסתגלים ונהנים בגן. והגן מאד תורם להתפתחותם.
לכן, אין צורך לדאוג, וצריך להתאזר בסבלנות ולהניח לילד לעבור את התהליך, תוך חיזוקו. לא נורא אם לא יאכל ולא יישן תקופה מסויימת. בבית - אפשר לומר לו שהוא בוודאי מתרגש, והגן הוא מקום חדש עבורו, ולכל אחד קשה להתרגל לאוכל חדש, מיטה אחרת, וכו'. חשוב שילד ירגיש את ההבנה מצידנו.
בדרך כלל התהליך לוקח כחודש (תלוי גם מתי החגים, המהווים הפסקה ברצף, ומקשים על ההסתגלות). בהצלחה !
ושנה טובה ובריאה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלבול בגופיםמיכל12/09/2009שלום רב
בני בן שנתיים ושמונה חודשים, החל לדבר בגיל שנתיים עם מילים ראשונות וקיום מחבר משפטים בני 5-6 מילים והחל בדו שיח ראשוני, תקשורתי ומתוק.
שאלתי היא לגבי בלבול בגופים. לאחרונה החל לומר אני אך לרוב יאמר את שמו ( לשאלה כמו מי מתוק שלי או מי מתחבא וכדומה ... שיבקש דבר מה אגב יאמר אני רוצה ...) בנוסף יאמר נפלת ולא נפלתי או שבעת במקום שבעתי. אני נוהגת לתקנו אם יאמר נפלת אענה לו בשאלה אך אומרים ? ומייד ייתקן ויאמר אני נפלתית כלומר הוא מודה אך בהסח הדעת מתבלבל. האם אני נוהגת נכון או שעליי להניח לו ובמקביל האם התופעה מוכרת ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבלבול בגופים
13/09/2009טל שלום,
התופעה מוכרת. ילדים מתייחסים לעצמם בגוף שלישי, ומכנים את עצמם בשמם, במקום לומר 'אני'.
זה שלב התפתחותי של החשיבה, המשפיע על השפה, וזה חולף. אין צורך לדאוג, וגם אין צורך לתקן אותו. הוא לומד מהסביבה, וכשיגיע לשלב ההבנה - יטמיע.
כל טוב ושנה טובה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה . אותו שלב מסביר גם את
מיכל13/09/2009הבלבול השפתי ( שבעתי- שבעת נפלתי- נפלת) במקביל ?
ושוב תודה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשערות בבית השחי ועוד...אתי12/09/2009ילדתי רק בת 10 וכבר יש לה שערות בבית השחי ברמה שחייב לגלח ,
היא ממש מבויישת מהעניין לאחרונה הופיעו שערות גם סביב לפטמה וגם סביב האיבר מין.
אני מחוייבת לציין שילדתי אלרגית לחלב והיא צורכת בקביעות חלב סויה של אלפרו.
הייתי רוצה להבין מה קורה , מלחיץ אותי מה יהיה כשהיא תהיה נערה,העיניין שזה מוריד לה את
הביטחון העצמי ץ(הילדה לא שעירה בשאר החלקים ,ידיה ,פניה,רגליה והגב חלקים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשערות בבית השחי
ד''ר מיקי הר-גיל14/09/2009אתי בוקר טוב
יש חילוקי דעות בעינן כלכלה המבוססת על סויה בלבד. באתר של משרד הבריאות תמצאי סקירה מקיפה בנושא שנכתבה על-ידי דר' דורית ניצן מנהלת המחלקה לתזונה בעבר.
לדעתי מדובר בהתפתחות מינית אשר בד"כ מתחילה בניציני שדיים ואחר כך בשיעור. השיעור סביב הפטמות אינו חלק מהתהליך ונראה שקשור יותר לנטיה גנטית.
המלצתי לפנות להערכה לרופא הילדים שלך במידה ועדין יש ספק בקשי הפניה לאנדוקרינולוג ילדים .
חג שמח ושנה טובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמריבות בגןאמא11/09/2009שלום שלום...
אני כותבת הרבה כאן בפורום על הבו שלי.. אני מודאגת ומנסה לעזור לו.
הוא בן שלוש וחצי ןיש איתו בעיות בגן, הוא מרביץ ומציק לחברים. זה לא נולד עכשיו בגן החדש, גם שנה שעברה זה היה. אבל הגננת בפעוטון מאוד התחברה אליו ואהבה אותו והצמידה אותו אליה במשך תקופה ארוכה עד שזה ירד קצת והיה שיפור.
היום שוב הגננת התלוננה שהוא מאוד מציק, וכן שאינו מסוגל לדחות שום סיפוק. היא לא נתנה לו להיות אבא של שבת אז הוא צרח על הרצפה...
כיום הוא מטופל אצל קלינאית תקשורת ובעוד חודש גם רב"ע. יש משהו שמטפל בתחום כישורי החברה? יש מישהו שיכול "לטפל" גם בי להנחות אותי קצת? נהיתי אמא טרודה ודאגנית, זה לא מתאים לי ומקשה עלי את החיים.. אני לא רוצה לעשות טעויות על הגב הקטן שלו.
אשמח לעצתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהשתלבות חברתית
12/09/2009אמא יקרה שלום,
יש עוד ילדים כמו הילד שלך. אני מבינה שיש לו קשיים התפתחותיים, שכנראה מקשים עליו, ולכן יש גם ביטוי בהתנהגות החברתית שלו.
לו הייתם מטופלים במכון להתפתחות הילד, יש בצוות גם פסיכולוגים, שמסייעים לצוות המטפל (קלינאית תקשורת ומרפאת בעיסוק) וגם יכולים להדריך את ההורים, בהיבט של קושי חברתי של הילד.
אם אינך מטופלת במכון, בקשי את אחת המטפלות של הילד, להפנות אותך לפסיכולוגית שהיא מכירה, כדי שיעבדו יחד ויעזרו לכם.
כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסתגלות לגןנושי09/09/2009שלום
בתי בת שנתיים וחודשיים. שנה שעברה היתה במסגרת פרטית של 18 ילדים על 4 מטפלות. היא ילדה מאוד חמה ומאוד אוהבת שנקשרת מאוד בקלות (היא בוכה כשילדים איתם היא משםקת בגינה הולכים הביתה).
השנה היא במעון 35/3 בתחילה היה סביר אולם מתחילת השבוע היא מסרבת ללכת, בוכה בכי הסטרי שממשיך גם במהלך היום בגן, היא מתבטאת ומביעה את הסבל שלה באומרה לנו שלא טוב לה בגן של "גדולים". משיחה עם צווות הגן עולה כי היא הילדה שלה הקושי הרב ביותר להסתגל ואנו לא רואים שינוי עם הימים.
אנו שוקלים להוציא אותה ולהכניס אותה חזרה למסגרת הפרטית עם ילדים והמטפלות שהיא מכירה.
האם זה נכון לעשות כך? האם לא כדאי שניתן לה להתמודד עם השינוי הנ"ל (ככל שייקח) ולו רק בגלל ששנה הבאה היא כבר בטרום טרום חובה וצפויים לה בחיים עוד הרבה שינויים?
מה הייתם ממליצים לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהסתגלות לגן
09/09/2009נושי שלום,
אמנם רק 9 ימים ברוטו עברו מאז תחילת שנת הלימודים, אבל אם תחושתכם, ותחושת הגננת היא, שלילדה קשה מאד, אין טעם להכריח אותה. היא צעירה מאד, ייתכן שהיא בין הקטנים בגן, ובאמת מרגישה מצוקה.
לא יקרה כלום אם תחזירו אותה למסגרת קטנה יותר וחמה. בעוד שנה תהייה גדולה יותר (וזה הבדל משמעותי!) ותוכל להתמודד בהצלחה עם השינוי.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך להכניס ילד לפעוטון?מימון רותי08/09/2009ביתי בת 10 חודישים והחלטתי להכניס אותה לפעוטון, השאלה שלי האם אני צריכה לשהות איתה בגן עד שתתרגל או להשאר קצת ואז ללכת, בקיצור מה הדרך הטובה ביותר לצמצם את הטראומה של הילדה, עד עכשיו היא הייתה איתי עם אבא שלה וסבתא. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהכנסת ילד לפעוטון
08/09/2009רותי שלום,
צריך לעזור לילד להסתגל, ע"י תהליך הדרגתי . כפי שנהוג, בשבוע הראשון של שנת הלימודים, ילד מגיע עם אחד ההורים, אח"כ נשאר לבד לזמן קצר, והזמן מתארך בהדרגה, עד שמגיעים ליום מלא לבד בגן.
צריך להתכונן לבכי, שהוא טבעי וצפוי, אבל חולף, ואין להיבהל ממנו.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי תינוק אמור "לחפש" ?נ08/09/2009ביתי בת 9 וחצי חודשים , ילדה סקרנית מתעניינת יושבת זוחלת מנסה לעמוד כל הזמן מקשקש אך דבר 1 מוזר לי כשאני שואלת איפה אבא או איפה אור היא לא מחפשת באיזה שלב בערך ניתן לראות את זה? ועד דבר האם יש איזה טבלה של התפתחות שאני יכולה להסתכל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמתי תינוק אמור לחפש אובייקט
08/09/2009שלום,
על מנת להסתכל לכיוון של חפץ שאמרו את שמו, או לחפש אותו, תינוק צריך להבין את הקשר בין שם החפץ לבין הדבר עצמו. זה מתחיל להתפתח בגיל 9 ח', בערך, יותר ברור סביב גיל שנה.
לגבי טבלת התפתחות - יש הרבה ספרים, שבהם מצויין מה צריכים להיות ההישגים של הילד בכל חודש. טוב שתקני לך ספר כזה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך קשר עם מטפלתדורון07/09/2009שלום רב,
בתי בת 1.9 טופלה עד החודש (כשנה וחודשיים) במטפלת מקסימה שהפכה להיות חלק מהמשפחה וכסבתא שלישית לבתי . קשר מאוד מיוחד עם אהבה רבה.
כעת משהתחילה השנה בגן החדש ובתי בשלבי הסתגלות אני מתלבטת האם נכון המצב שלעיתים בשעות אחר הצהריים אנחנו נפגשים עם המטפלת.
בפגישה ניתן לראות את רחשי האהבה בין השתיים וקשה לי לחשוב למנוע את הקשר הזה.
אך יחד עם זאת אני מתלבטת האם זה נכון ואולי אני צריכה לעשות פרידה מוחלטת ונתק בין שתיהן לפחות עד להשתלבות מלאה בגן.
ומנגד מה עושים במצב שהסבתא היא זו המטפלת והרי לא יוצרים פרידה לצורך הסתגלות בגן!!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהמשך קשר עם מטפלת והסתגלות לגן
08/09/2009ליהי שלום,
אינני רואה סתירה, ואינני חושבת שמפריע לילד לעבור תהליכים מקבילים : הוא מסתגל לגן, וגם אינו "מפסיד" דמות מטפלת אהובה. אפשר, וזה טוב.
כל טוב, ושנה טובה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתאום הוא מתלבטכוכבה07/09/2009הילד בן 4, בדר"כ יודע להעסיק את עצמו בעל דמיון מפותח. בשבועיים האחרונים החל להציג דילמות או בעיות כגון: אני לא יודע במה לשחק, אני לא יודע איזה צעצוע לבחור...
מה אני אעשה אצל אבא (אנחנו גרושים)?
מהיכן מגיעים הלבטים הללו? זה דבר שלא היה מעולם..האם זה אופייני לגיל? על מה זה מצביע?
רוצה לציין שהשינוי החל בסוף החופש הגדול, לפני כניסתו לגן החדש
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתלבטויות של ילד
07/09/2009כוכבה שלום,
ההתפתחות היא תהליך של שינויים רציפים, הן מבחינה שכלית ומחשבתית, הן מבחינה רגשית, שפתית, חברתית.
כל שינוי מביא את הילד לשלב בו הוא רואה את העולם במשקפיים חדשים. כך צצות שאלות שלא עלו קודם.
ככל שהילד שואל יותר שאלות, פירושו שהוא מסוגל לראות היבטים שלא ראה קודם, והוא מתמודד עם דילמות בחיפוש אחר תהליך קבלת החלטות, בדומה לחשיבה הבוגרת.
טוב לעזור לו, בניתוח הדילמה (למשל : איזה סוגים של צעצועים יש ? מה מיוחד לכל סוג ? מה אתה אוהב במיוחד בכל סוג ?, וכד'). כך אנו מפתחים את החשיבה האנליטית שלו, ומלמדים אותו לקבל החלטה על בסיס שיקול דעת מושכל.
תהני. זה שלב מרתק !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ על הילד?אמא06/09/2009שלום רב,
אני רוצה ליתיעץ לגבי בני בן שלוש וארבעה חודשים.
ילד עם עכוב בהתפתחות שפתית. במשך כל החופש עברנו איתו אבחונים: נוירולוג, קלינאית תקשורת (פעמיים), מרפאה בעיסוק פסיכולוג ובאמצע הרבה קשר עם רופא הילדים שלנו.
לאחר האיבחון האחרון (ממש כשהגענו הביתה) הילד עשה במכנסיים פעם ראשונה מאז הגמילה, ואז נכנס הגן החדש וטיפולים אצל קלינאית תקשורת וכו'... המצב רק מחמיר הוא מפספס המון. הוא גמול חצי שנה מעולה, אחרי השבוע הראשון של הגמילה לא היו פיספוסים בכלל.
כיוון שלא היתה דעה מוחלטת לגביו אם מדובר באוטיזם הוזמנו איתו לתצפית וכן רופא הילדים שלנו הציע שנלך לנוירולוג נוסף..
אני קצת מתלבטת, בעצם מה זה בוער? הוא כרגע בגן רגיל ומסתדר יפה, מטופל פרטי אצל קלינאית ובתור למרפאה בעיסוק. למה כ"כ חשוב כל הבירור הזה כרגע? אולי כדאי להניח לו לספוג את כל השינויים? לראות אם ישנה התקדמות? במיוחד שבעצם תוצאות האיבחונים מעודדים מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלחץ
07/09/2009אמא יקרה שלום,
אין ספק שתקופת האבחונים אצל אנשי המקצוע השונים יוצרת לחץ רגשי, גם עבור ההורים, וגם עבור הילד, החש שהוא במבחן, והוא נושא הדיון והדאגה. זה בוודאי לא פשוט לכם, ואין ספק שהחזרה לאובדן שליטה בסוגרים הוא אחד הביטויים ללחץ. עם זאת, יכולה להיות נסיגה בגיל זה גם ללא סיבה ברורה. הוא עדיין ילד צעיר, ו"מותר" לו שזה יקרה.
לגבי הצורך באבחון - חשוב לנסות ולהגיע לאבחנה, כדי לכוון את הטיפולים בדרך הטובה ביותר על מנת לקדם את הילד. ככל שהילד צעיר יותר, יכולת הלמידה והשינוי גדולים יותר, כך שהזמן הוא בהחלט גורם משמעותי .
כל טוב. מאחלת לכם שנה של שיפור והתקדמות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד לא גדל לי זקן, למה?רועי06/09/2009אני בן 18 ועוד לא גדל לי זקן...
שפם יש, שיערות בבית השחי יש .. שיערות בסנטר יש כמה אחדים, בפופיק יש מעט ובחזה בקושי.
לעומת זאת, אין לי זקן וגם לא זיפים בלחיים, כלום.
יש לציין שנולדתי פג ולפעמים לוקח לי זמן להתפתח אבל אני רואה
גם חבר'ה בני 15 עם זקן.
השאלה שלי היא מה אפשר לעשות? האם יגדל לי זקן או שמא יכול להיות שלא
יגדל בכלל?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעוד לא גדל לי זקן, למה?
ד''ר מיקי הר-גיל07/09/2009רועי שלום
צמיחת השיער, פיזורו על פני הגוף וזמן הופעתו קשורים בגנטיקה העוברת במשפחה ופחות לזה שנולדת פג. שאל את הוריך וקרובי משפחה ותווכח גם להם הופעת הזקן ופיזור היו בגיל מבוגר.
לא ניתן לעשות דבר אלה לחכות בסבלונות, אני בטוח שיום יבוא וימאס לך להתגלח מידי בוקר .
בהצלחה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי, תודה.
רועי08/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם יש לכם ביטחון עצמי?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עודמנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)