מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילדה בת חודשיים וחצי וחוסר מיקודטל29/07/2009
שלום,
אני בחששות מטורפות מאוטיזים. ביתי בת החודשיים וחצי אינה יוצרת קשר עין לטווח ארוך ולפעמים אף נמנעת מקשר עין ומעדיפה להסתכל לכיוונים אחרים. היא מאוד סקרנית בוחנת הכל מסתכלת מסביב הרבה אבל מתקשה למקד את קשר העין באנשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר-עין אצל בת חדשיים וחצי.
29/07/2009טל שלום,
בגיל חדשיים וחצי אין שום אפשרות לאבחן אוטיזם.
אני מבינה וחשה את דאגתך, אך היא בהחלט מוגזמת, ואיננה רצוייה, לא רק במקרה זה, אלא לכל אורך החיים, בכל דבר ועניין. דאגה מוגזמת יוצרת אי-שקט ומפריעה, גם לנו, וגם לילד.
לגבי קשר-עין - התייעצי עם רופא הילדים שלך. זה תפקידו. ייתכן שההתרשמות שלך לא נכונה.
ייתכן גם, שצריך לבדוק את הראייה שלה, ויפנו אתכם לרופא-עיניים לילדים.
מקווה שהכל יהיה בסדר. מאחלת לכם רק טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינהאורית29/07/2009שלום רב,
רציתי לשאול - כמה שעות פעוט בן שנה ו-10 חודשים אמור לישון ביום?
הילד שלי ישן לפעמים רק 7-8 שעות בלילה ובשעת הצהרים בין 2-4 שעות.
האם זה מספיק? הוא לא מוכן ללכת לישון לפני 9 וחצי-10 בלילה וקם לפני 6 בבוקר.
האם שינת לילה לא מספקת בגיל הזה ברמה שתיארתי יכול להזיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשינה
29/07/2009אורית שלום,
נראה לי שהילד הקטן שלך תקין ונורמטיבי, ומספר שעות השינה שלו, והחלוקה ביניהן היא בהחלט בגדר הנורמה.
ילדים בגילו ישנים 12-14 ש' ביממה, הרי שהוא ישן כ-12 ש'. כמו במזון, שתייה וכד' לא כולם צורכים אותה כמות, ויש שוני בין-אישי.
אינני רואה סיבה לדאגה.
שינה מתוקה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות שפתיתיולי28/07/2009
יהלי שלי בן עוד מעט שנתיים , גיל מתוקן שנה ו10. אני יודעת שפגים אמורים לסגור פערים עד גיל שנתיים ומבחינה מוטורית נראה לי שאנחנו בסדר: הולך,רץ, הולך אחורה, מטפס על סולמות. מוטוריקה עדינה אף פעם לא הייתה בעיה: מצייר, משחיל ,נורא אוהב לאכול אורז אחד אחז עם ידיים.
הדבר היחידי שנראה לי שאנחנו עדיין בעיכוב זה שפתי. אני רושמת את כל המילים שהוא אומר והגעתי ל כ 45 מילים ויש לו כ 3 צירופי מילים אבל הוא מחבר אותם ולכן נראה לי שזה לא נחשב (לארוצה עודפעם אתזה). ברשימה הזאת יש גם מילים שפעם הוא היה אומר הרבה ועכשיו הוא החליף אותם במילים חדשות - ז.א. יש כל הזמן הוספה של מילים חדשות אבל גם מילים שהוא מפסיק להגיד.
מה לעשות כדי לעודד צירופי מילים?
עוד שאלה קצרה על סיפורים. אני קוראת לו כל לילה לפני שינה אבל הדרך היחידה שהוא מוכן לשמוע לסיפור זה כשהוא במיטה עם בקבוק ואני יושבת לידו ומקריאה אבל נראה לי שזו הקשבה מאוד פסיבית. הייתי רוצה שנשב ביחד ונקרא ביחד ושהוא גם ישתתף אבל ככה הוא מוכן לשבת בדיוק 2 דקות ואז הוא מבקש ללכת למיטה. בצוהרים אני גם מנסה לרקוא איתו אבל יש לוסבלנות לכמה דקות ואז הוא בורח. (דווקא ילד שיכול לשחק בריכוז הרבה זמן אבל לסיפורים אין לו סבלנות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתפתחות שפתית של פג בן שנתיים
29/07/2009יולי שלום,
הבן שלך בהחלט בנורמה לפי גילו. מה שחשוב הוא ההבנה. שימי לב אם הוא מזהה שמות עצמים/חפצים שאת מראה לו, שואלת אותו, אם הוא ממלא הוראות שאת נותנת לו.
דברי אליו הרבה, שאלי אותו שאלות, כך שיצטרך להגיב (מה אתה רוצה לאכול : תפוח או שזיף ?)
ההקשבה שלו להקראה היא מקובלת. בדרך כלל ההקשבה להקראת סיפור היא פסיבית. לעומת זאת, ההקשבה לטלויזיה או לקלטת יכולה להיות יותר אקטיבית, בתגובה לתמונות שנראות על המסך.
ילד לומד מכל דבר, ואנו ההורים צריכים לנצל כל הזדמנות, במיוחד שבה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת שנתיים וחציאורית28/07/2009שלום רב
ביתי בת כשנתיים וחצי. היא ילדה נעימה , בעלת אופי עדיין ורגוע יחסית.
אני מרגישה שיש לה נטייה להתבודדות מסויימת. היא הרבה פעמים תעדיף לשחק לבד גם אם יש ילדים בסביבה בגילה - בגן או בבית.
המשחק שלה יותר עצמי מאשר משותף.
אני רואה ילדים בגיל שלה שכן משחקים ביחד עם ילדים ואני תוהה האם ישנה בעיה.
היא מדברת אך לא תמיד בצורה ברורה - אולי גם זה חלק מהעניין.
היא מתקשרת עם ילדים, היא כן מסוגלת לשחק עם ילדים אחרים ועושה זאת מידי פעם, אך באמת הרבה פעמים פשוט מעדיפה לשחק בגפה.
יש ציין שהיא ילדה שאינה אלימה כלל ולא מחזירה גם כאשר פוגעים בה, הרבה פעמים היא נמנעת מלשחק עם ילדים שאינם נעימים לה מבחינת התנהגות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחברותיות של בת שנתיים וחצי
28/07/2009אורית שלום,
העניין בקשרים חברתיים והיכולת לפתח קשרים חברתיים הוא תכונת אישיות, כמו תכונות אישיות/אופי אחרות, כגון : ביישנות, מוחצנות/מופנמות ,והן נראות לעין כבר בגיל המאד צעיר.
בהחלט ייתכן, שביתך פחות חברותית באופייה מילדים אחרים, או שהיא יותר ביישנית, או שהיא חסרת-בטחון חברתי, מסוגרת יותר, ולכן את רואה אותה מעדיפה את הלבד, על-פני משחק משותף.
צריך לומר, שהדברים עשויים להשתנות עם הגדילה, לפחות במידה מסויימת, ויש חשיבות לחינוך ולדפוסים שהילד רואה בסביבתו. כלומר : כאשר ילד גדל בבית פתוח וחברותי, שמגיעים אליו אנשים רבים, כאשר חושפים אותו למפגשים חברתיים, יש לכך השפעה לחיזוק הקשר החברתי.
כדאי גם לבדוק מה קורה לילדה בגן. ילד שהוא הקטן בגן, וחווה חוויות חברתיות לא נוחות בקבוצה, יימנע יותר מפיתוח קשרים חברתיים.
בכל מקרה, בשלב זה כדאי ליזום עבורה מפגשים עם ילדים אחרים ולקוות שתהנה ותיפתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבני שנהחני27/07/2009יש לי תאומים בן ובת בני שנה. נולדו במשקל 2 קילו ושוקלים היום: הבן 9 ובת 7 וחצי. מה צריך להיות התפריט של ילדים כאלו במשך יום שלם? והאם הם קטנים לגילם??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתאומים בן ובת בני שנה
ד''ר מיקי הר-גיל27/07/2009חני שלום,
חשוב לדעת באיזה שבוע נולדו , בהנחה שנולדו במועד הבן נמצא באחוזון 25 שזה סהכ יפה למשקל בלידה, הגברת הקטנה נמצאת מתחת לאחוזון 3 , אך הדבר נראה סמטרי בהתאם למשקל בלידה.
פני לדיאטנית ילדים בענין סוגי מאכלים וכמיות בעיקר לבת שנמצאת מתחת לעקומות.
בהצלחה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחדי נטישהעדי26/07/2009שלום לכם
מתן בן שנתיים פלוס שבועיים. היה אתי בבית מיום שנולד. כשהיה בן שנה נוצרה כאן בגינה השכונתית קבוצת ילדים ואמהות, ספונטנית, כך שהוא בעצם בקשר יומיומי עם עוד ארבעה ילדים בגילו. בבתים או בגינה בהרכבים משתנים. מתן ינק עד גיל שנה וחצי, מאז ועד לפני חודש הנקה לצורך הרדמה בלבד (צהרים , שינה בלילה והתעוררות באמצע הלילה),הוא זרק את המוצץ בגיל שנה. לפני חודש הפסקתי להניק לחלוטין. מאוד קשה לו אם זה. הוא דוחף בכל הזדמנות לחולצה שליאבל מקבל כשאני מסבירה לו שעכשיו אין. פעמיים יצא שנשברתי ונתתי לו. מתן מאוד מפותח - מוטורית ובעיקר בדיבור. אך מבחינה רגשית, אני בהחלט רואה בעיה. הוא משחק ליד ילדים בגילו, לעולם לא איתם, הרבה פעמים הוא דוחה אותם, לא כל כך בתחרות על חפצים שלו אלא יותר כשהם מנסים להתקרב אליו, לגעת בו, לצחוק איתו. הוא מפוחד ונצמד אלי. קל לו יותר עם מבוגרים, שמתקשרים איתו מילולית ולא במגע ועדינים יותר אליו (ואז הוא, להרגשתי, מרגיש פחות מאוים). הילדים בגילו כבר בהחלט משחקים אחד עם השני כבר מספר חודשים. הם שמחים להיפגש, מתחבקים, הוא במקרה הטוב מדבר עליהם, מתאר מה שהם עושים, מרבה לדבר עליהם כשאנחנו בבית והם לא נוכחים, אבל לא מתקרב אליהם, נשאר צמוד אלי. וכאן בעצם הבעיה שלנו היום. מתן צמוד אלי כמו מגנט ומאז הפסקת ההנקה זה מאוד מאוד קיצוני. בכי ו"איפה אמא" כל רגע, כולל כשהוא איתי ועלי ובוודאי אם חלילה התרחקתי לשנייה לשירותים או כל דבר אחר. כשמישהו פונה אליו, בני משפחה וחברים, גם אלה שהוא רואה כמעט כל יום, מתחילות צרחות "איפה אמא", כאילו מי שמתקרב אליו עומד להיות במקום אמא. עם אבא הוא מוכן להיות רק כתחליף סביר כשאני, לעתים נדירות, לא איתו אבל אם אני בבית, זה רק אני ומאוד מאוד צמוד. (ממש מחבק לי את הרגל, חרד מנטישה כל הזמן). מתן עומד ללכת לגן בעוד חודש. גן חדש, חלק מהילדים מכיר. אני לחוצה, מרגישה שזו הולכת להיות קטסטרופה ואני גם מאוד מתוסכלת מכך שהוא לא מתקשר בכלל עם ילדים, למרות שהם מתקרבים אליו, מתגעגעים אליו, רוצים את קרבתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפחדי נטישה?
27/07/2009עדי שלום,
את מתארת התנהגות, שבולטים בה שלושה דברים, המדאיגים אותך :
1. ההיצמדות אלייך, והפחד מהתרחקות שלך.
2. חשש מפני אנשים רחוקים יותר, אפילו בני-משפחה.
3. יכולת חברותית, או עניין חברותי מוגבל עם ילדים.
ראשית, מאחר שעד כה מתן היה בבית איתך, ולא הלך לגן, את היית הדמות המאד דומיננטית בחייו, המטפלת בו. לכן, הצמידות אלייך היא סבירה בגילו, במיוחד כאשר את גם מקור "מזונו" ויכולת הרגיעה שלו (ע"י ההנקה) עד כה. די סביר בעיני, שבדרך גידולו יצרת מצב, שבו הוא כיום מאד תלוי בך, ומתקשה לקבל סביבה אחרת.
הסבר נוסף הוא, שמדובר בילד אשר יש לו "רגישות חברתית", או אפילו רמה מסויימת של "חרדה חברתית" : כלומר, זה ילד, או אדם, שהחשיפה לחברה, מחוץ למשפחה, מעוררים בו חרדה, והוא זקוק להיצמדות לדמות אחת בלבד. זו תכונת אישיות, ונולדים איתה.
מתן עדיין קטן, ולא הייתי אומרת לגביו שום דבר בוודאות. הכל עוד פתוח לשינויים, והוא בהחלט עשוי להפתיע, ככל שחייו יהיו מגוונים יותר, והוא יהיה חשוף להתנסויות שונות.
לגבי הכניסה לגן : אין סיבה לצפות ל"קטסטרופה". בהחלט ייתכן שלא יהיה קל, וההסתגלות תהייה ממושכת, אבל היא תקרה ותגיע.
ובכלל - העקרון של "נבואה המגשימה את עצמה\" הוא נכון בחיים, ובעיקר כלפי ילדים, וכהורים, צריך ללמוד להמנע ולהזהר מכך. כאשר אנחנו חרדים מפני משהו, הילד קולט זאת, ומגיב גם הוא בחרדה, שמחריפה את התנהגותו.
דברי אליו. ספרי לו על הגן שילד אליו בשמחה, שישמע בקולך את ההתלהבות. נצלי את החופש ליזום פגישות עם ילדים שיהיו איתו בגן. צאי מהבית, והשאירי אותו עם אבא או סבתא, כך שיתרגל להתרחקות שלך, ויבין שאת גם חוזרת. ולא נורא גם אם יבכה או יצרח. הוא יירגע.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רגועהדפנה25/07/2009שלום רב,
בגיל שנתיים אובחנה הבת שלי עם חשש לאוטיזם בין היתר בגלל עיכוב שפתי. התקבלה אבחנה של יתכן MSDD הומלץ טיפול ומעקב.
בגיל שלוש, ארבע וחמש נעשו שלשה אבחונים נוספים לאחר טיפול שעברה עם קלינאי תקשורת על ידי אותו הצוות אשר שללו את האבחנה הראשונית. האבחנה שניתנה בכל שלשת הפעמים :קושי בויסות אישי ותחושתי והמלצה לבדיקה בגיל בית הספר להפרעת קשב.
כיום הילדה בת שש עולה לכיתה א'. בעלת שפה מצוינת, תקשורתית ופעילה חברתית.ולא היה שום קושי שהועלה ע"י הגננת מלבד זה שהיא ילדה קצת רגישה.
למרות הנאמר יש לי חשש שהיא אוטיסטית ומשהו פוספס בכל ארבעת האבחונים.
מה שמלחיץ אותי במיוחד זאת תנועת חיכוך/נפנוף אצבעות שהיא עושה בזמן התרגשות ומבוכה.
פניתי לגורמים שאבחנו אותה והם טענו שהבעיה בי ולא בילדה.
האם יש סיבה להמשיך לחיות בחרדות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדות של אם
25/07/2009דפנה שלום,
אמהות לא מפסיקות להיות חרדות, כל עוד הן חיות. זה חלק בלתי-נפרד מאיתנו. לכן, אפילו לא אומר לך להפסיק להיות חרדה.
מאידך - בואי הסתכלי איך הבת שלך גדלה, ומתאקלמת בסביבה שלה, בגן, בין החברים, איך הגננות רואות אותה, ותביני שהיא ילדה תקינה.
הרבה פעמים, בגיל המאד צעיר, האבחנה קשה. הרבה פעמים, ילד מתפתח, ובגיל 4, האבחון שלו הרבה יותר תקין מאשר התמונה שנראתה בגיל שנתיים. ייתכן שהיה איחור התפתחותי בהתחלה, או היה משהו חריג מעט, אבל הוא נעלם.
ויותר מזה : אף אחד מאיתנו איננו מושלם, ולכל אחד מאיתנו יש "משהו" : התנהגות מסויימת, הרגל מסויים, תנועה מסויימת, שהם קצת יוצאי-דופן או מוזרים. זה לא מגדיר אותנו כחולים או חריגים.
תהני ממנה ! כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
דפנה25/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמס' שאלות שאשמח לקבל אליהם תשובהשושי24/07/2009שלום רב,
יש לי ילד בן שנה וחצי ילד חייכן מאוד, אוהב מאוד אנשים ...
אך יש דבר שמאוד מציק לי ידוע לי שבגילו כבר אמורים לאכול כמעט הכל והוא אוכל בדר"כ דברים נוזלים כמו גבינה/מעדן/יוגורט/מרק לפעמים ובעיקר הוא אוהב לשתות מים הוא מוכן לוותר על אוכל ולשתות רק מים ... הלכתי לרופאה בכדי לבדוק עם יש איזשהי בעייה רפואית ונמצאה שהוא תקין.
רציתי לדעת איך אני יכול לגרום לו לאכול דברים יותר מוצקים?
בנוסף הוא עדיין לא הולך לבד .. עם הוא נתפס בי או בחפץ הוא זז איתו .. רציתי לדעת מה ניתן לעשות כדי לתת לו ביטחון איך לשחק איתו?איך לתרגל איתו?
תודה רבה מראש .. פורום מעולה, אני בטוחה שאני ימשיך להיות חברה פה =)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכמה שאלות
25/07/2009שושי שלום,
1. אכילת נוזלים - יש ילדים שיש להם רגישות מוגברת באיזור הפה, ולכן הם נרתעים ממזונות במרקם מוצק.
בקשי הפנייה לקלינאית תקשורת, שמומחית בתחום זה. היא תבדוק, ותדריך אותך עם תרגילי גרייה מיוחדים של חלל הפה, וכן תלווה אתכם בתהליך המעבר ממזון נוזלי למוצק, עד שאכילת מוצקים תהייה "חלקה".
2. לגבי הליכה - נראה לי שזה ממש-ממש "בדרך", ועוד מעט הילד עצמו ירכוש את הבטחון ויעזוב אותך. עוד טיפה סבלנות!
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד ברעידותדליה23/07/2009שלום .
קיבלתי לגן ילד חדש וחמוד .בימים הראשונים הילד בכה כמעט ללא הפסקה שזה דבר נורמטיבי לגמרי .היום אנחנו כבר כמעט חודשיים והוא עדיין בוכה אבל בהפסקות גדולות.לאחרונה קראה לי אחת הסייעות ואמרה לי שנראה לה שמשהו לא כל כך בסדר עם הילד .הילד בכה ובכה ותוך כדי היו לו רעידות משונות בגפיים העליונות וגם ברגליים .יש לציין שאני בעלת גן פרטי שיש לי שלוש קבוצות גיל הילד נמצא בכיתת האמצע ואני נמצאת בכיתת הגדולים .נגעתי בילד והיה נראה שיש לו חום מדדתי לו ואז תוך כדי התחיל הילד לפרכס .זה היה מבהיל עד מות מעולם לא ניתקלתי בדבר כזה .לאחר שהובילו את הילד באמבולנס לבית חולים שוחחתי עם ההורים כשכולי מבוהלת והם אמרו לי שזה דגיל אצלו שהם כבר לא מתרגשים מזה .הייתי המומה איך לא מידעים את צוות הגן לגבי בריאותו של הילד ? איך הם אדישים למצב? מה עלי לעשות כגננת איך מתמודדים עם זה?הם לא רוצים להוציא אותו מהגן וכל הצוות בפחד נוראי שמא זה יחזור על עצמו .אחת העובדות בבכי אמרה שהיא לא מוכנה להמשיךכשהוא בגן.חלילה שלא יחשבו שיש לי משהו נגד הילד רק איך ת
מתמודדים עם זה ?לתשובתך אודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפרכוסי חום
ד''ר מיקי הר-גיל24/07/2009פרכוסי חום הינם שכיחים , וברוב המקרים חולפים עד גיל שש שנים.
הם אינם דורשים טיפול למעט הורדת חום וכמובן מציאת הגורם לחום.
ההורים צריכים לדווח במידה ויודעים שיש לילד פרכוסי חום.
בתור גננת את צריכה לעבור קורס עזרה ראשונה, ולדעת לתת את המענה הרפואי הבסיסי.
אין כל סיבה שהילד לא ימשיך בגן.לדבר עם ההורים שלא ישלחו אותו שחולה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגן חדש ללא חבריואיילת23/07/2009יש לי שאלה המבוססת על סיפור ארוך, למי שיש סבלנות לקרוא: בני בן 4 וכמה חודשים.
בתחילת שנת הפעילות-לימודים הקרובה יהיה בן 4 וחצי.
מגיל שנה וארבעה חודשים היה בגן פרטי בקיבוץ-עם אותם חברים כאשר הדינמיקה השתנץה השנה כאשר נוספו 15 ילדים מגן אחר ונוצר גן אחד גדול יותר.
בשנה הזאת יעלה לטרום חובה וחובה באותו גן גן של היישוב שהוא גן מועצה, מה שנקרא.
שובצנו למרות בקשתינו להיות עם 2 מחבריו בגן שהומלץ עליו עם סייעת שאנו מכירים כי היא גרה בשכנות אלינו ולא קיבלנו את הבקשה כנראה משיקולים שלא קשורים בנו ספיציפית.
אני בחרתי עבורו בדף הרישום 2 חברים מאוד קרובים שאחת מהם מאוד תורמת לו והוא לה וגם המשפחות שלנו מאוד מיודדות והם ממש כבני בית זה אצל זו. ילד נוסך שבחרתי שבמהלך השנה היו לי התלבטויות אם החיבור נכון כי השני מנהיג וחזק ובני קינא בו והציק לו על מנת לרכוש את תשומת ליבו. לאחרונה זה שוב השתנה והם חברים ומאוד אוהבים זה את זה. השניים שבחרתי קיבלו זה את זה ואת בני שמו בגן אחר בלי חבר מהקיבוץ שמכיר אך יש שם 2 מכרים שמזהה בפנים ובשמם כי ראה אותם פה ושם ביישוב שלנו בכל מיני אירועים והזדמנויות. השאלה היא האם לערער על ההחלטה ולבקש את הגן שרציתי מלכתחילה בטענה שהוא חייב לפחות חבר אחד טוב וגם הסייעת שגרה בשכנות מכירה אותו והוא אותה (לא מעורבבים אך כן מכירים). או לראות את זה כהזדמנות שיהיה עם אחרים ויפתח דף חדש. הוא ילד חברותי וימצא חברים רבים אך השמועות על טיב שני הגנים האלו הם שהגן שלא קיבלנו נחשב יותר איכותי כי הגננת מאוד מקצועית אך באמת שני הגנים נחשבים בסדר. הטענה של יוצאי הגן הוא שבגן ששובצנו הסייעת טובה מאוד, הגננת עדינה וטובה אך לא מצטיינת.
כמו כן, בגן הסמוך אלינו יש חברה אחת שהוא מכיר ואם היו יחד, הייתי מוותרת על הגן "הטוב" שרציתי וגם על 2 החברים הטובים שביקשתי. אך שמענו שהגננת שם תהיה בטרום חובה וכנראה בגן חובה (גן דו גילאי) היא יוצאת לשבתון ותהיה מחליפה. תהיתי האם להשאירו בגן ללא חברים ושאינו מכיר את הצוות, גן שנחשב תום אך לא מעולה לכל הדעות, עם ילדים לגמרי חדשים ששניים מכיר בפרצוף ובשמם או להתעקש על גן שבו מכיר את הסייעת ואת 2 חבריו הטובים. חשוב לומר שההתלבטות נובעת מתחושת בטן שאולי מגיע לבן שלי הכל כך חברותי הזדמנות לא להישאב לדפוסים מוכרים ולהיצמד שוב לאותם 2 ילדים שמכיר מהעבר שלו. הדינמיקה ביניהם טובה אל מידי פעם הם רבים על אהבת הילדה-כן כבר מגיל כזה ובני מתקשה מול הילד השני שהוא הרבה יותר דומיננטי ומנהיגותי באישיות. בכל גן יהיה ילד כזה ולכן מאחר והוא מנהיג חיובי וילד טוב, אין לי בעיה שינהיג ושבני יידע שיש חזקים ממנו ככה יהיה בכל גן. השאלה ברורה לאור ההסבר הכל כך מפורט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגן חדש
24/07/2009ענבל שלום,
גן הוא סביבה מורכבת באמת : יש הרבה ילדים, ויש מבוגרים, ומתוך כלל הדמויות, כל ילד יוצר קשר עם חלק.
מעבר לכך, נטיות הבחירה של ילדים משתנות לפי הגיל, כך שמאד קשה לנבא מה "חשוב" יותר לילד, ומה יהיה יותר טוב עבורו. מה שהיה טוב בשנה שעברה, אולי לא יהיה כל כך מוצלח השנה.
אבל במכלול, ילדים הם בעלי כושר הסתגלות טוב, ומוצאים את מקומם בדרך כלל בכל סביבה, ולומדים להינות.
לכן, לא הייתי משקיעה כל כך הרבה בהתחבטויות. עשי מה שעדיף לך, ואולי - אם תטילי מטבע, הבחירה תהייה מוצלחת באותה מידה.
כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזל- שיש את הפורום הלבבי הזהנ23/07/2009שלום
שאלה בבקשה ביתי בת 8 חודשים וכבר בשבועים האחרונים היא כמעט לא רוצה לשחק ולא מנסה להיות בפעילות אלה בוכה כדי להיות בעגלה או בטרמפולינה מה זה יכול להיות אציין שהיא באויה מצוינת בבית ממוזג אמור להיות לה נעים אבל......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבת 8 ח' שבוכה
24/07/2009גל שלום,
אין לי תשובה עבורך. ייתכן שמשהו מציק לה, וכדאי להתייעץ עם רופא. אולי בקיעת שיניים ? אולי כאבי בטן ?
אני מקווה שזה יעבור במהירות, והיא תחזור להיות ילדה פעילה ושמחה כרגיל.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוטיזיםענבל21/07/2009שלום
בני בן שנתיים וחודשיים, בגיל שנה וחצי לקחנו את הילד לאבחון אצל נוירולוגית עם נוכחות של פסיכולוגית, הילד אובחן עם בעיות התפתחות כגון מוטוריקה גסה עדינה, בעיות תקשורת ועוד, הומלץ להעבירו למסגרת שיקומית שתתאים לו, לאחר שיחה שהייתה לי עם הפסיכולוגית הוסבר לי שיש לילד בעיה של אוטיזים לפי כל הבדיקות והאיבחונים שנעשו.. חרב עליי עולמי באותו רגע לקחתי את זה מאוד קשה מן הסתם.. לאחר כל הבירורים שנעשו לגבי מסגרת שיקומית לילד, נעשתה שיחה עם העובדת סוציאלית , והיא אמרה לי שיש מקרים כשיש בעיות תקשורת לילד, יכול להיות שהילד לא מדבר עד גיל 4 5 ואם בכלל..
הנושא הזה מאוד מדאיג אותי וקשה לי מאוד לדעת שאולי הבן שלי ידבר מאוד מאוחר ואם בכלל
בבקשה אודה לתשובה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראוטיזם
21/07/2009ענבל שלום,
צר לי מאד לשמוע על האבחנה. זה בוודאי עצוב , כואב ואפילו מפחיד לקבל בשורה כזו, ולהשלים עם הרעיון, שהילד שלי פגוע.
ועם זאת, מנסיוני, יש ילדים שמתקדמים בצורה מופלאה,וכעבור שנתיים-שלוש משתפרים לעין הכר, גם מבחינת ההתנהגות, וגם מבחינת הידע.
אף אחד מאיתנו איננו נביא, ואינו יכול לחזות, מה יהיה עם כל ילד. לכן גם, לצערנו, אי אפשר לומר לך, מתי וכמה הילד ידבר.
צריך להשקיע בו, לטפל, והרבה, ולקוות, שהוא יהיה בין המקרים היותר קלים, והמתקדמים.
מאחלת לכם הרבה סבלנות, וברכות לשיפור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון אוטיזםליאת19/07/2009שלום רב
שמי ליאת ואני אמא לתינוקת בת שנה וחודש. (ילדתי בגיל 31).
אין שום אינדיקציה שמצביעה על אוטיזם וגם אין במשפחה המורחבת משני הצדדים מקרים של אוטיזם
אבל - אני כותבת כי משום מה אני מאוד מוטרדת מן האפשרות של אוטיזם. מ
כיוון שהחשש מלווה אותי עוד ממש מראשית ההריון והוא צף ועולה מדי פעם (למרות ששוב אומר שעד כה אין שום סיבה להניח זאת, הילדה מאוד תקשורתית, אומרת 3 מילים מכוונות, מבינה הוראות ומבקשת בעצמה דברים בהצבעה, מתקשרת עם מבוגרם ועם ילדים, משדרת מסרים ברורים לגבי מה היא רוצה ולא רוצה, רוקדת למשמע צליל) הייתי רוצה לקבל המלצה על איש מקצוע בתחום האבחון של אוטיזם וכן לדעת היכן אפשר ללמוד עוד על אוטיזם (מעבר למה שמצוי באינטרנט, שעל הדפים המרכזיים בו כבר עברתי) ?
סליחה על ההטרחה במצב שאיננו מצב חירום אבל אשמח להשקיט את חששי (יודעת שזה לא אחת ולתמיד כי אוטיזם יכול להתפתח אבל החשש מקנן כבר מספיק זמן כדי שארצה לפחות לקבל התרשמות של איש מקצוע.
רב תודות ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראוטיזם
ד''ר מיקי הר-גיל19/07/2009ליאת ערב טוב
אוטיזם הינה הפרעה נוירוהתפתחותית המתבטא בפגיעה ב3 תחומים - 1. התקשורת החברתית 2. שפה 3. תחומי ענין מצומצמים ותונועות סטריאוטיפיות.
את מתארת תקשורת החברתית שפה ותחומי הענין שהם כולם תקינים.
אך עוד אוכל להרגיעך ?, בקשי את דעתו של רופא הילדים שלך , עם עדין יהיו ספקות פני להערכת מכון להתפתחות הילד/ או נוירולוג ילדים/ פסיכולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההכוונה
ליאת26/07/2009תודה רבה על המידע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון אוטיזם
20/07/2009ליאת שלום,
לפי תיאורך, יש לך ילדה תקינה לחלוטין !
נראה שהחשש הוא אצלך, ואיננו מוצדק. כאילו "נתקעת" במין פחד מופרך, מסיבה שלא ברורה לי, והוא רודף אותך.
חשוב מאד שתיפטרי ממנו, כדי להמשיך להינות מהאמהות שלך ומבתך.
מציעה לך ללכת בעצמך לפסיכולוג למספר שיחות, אולי תגלי מה מקור הפחד, ואולי זה יעזור לך להתמודד טוב יותר עם חרדות נוספים שבהמשך.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בבקשהנ19/07/2009ביתי בת 8 חודשים ילדה חמודה וחייכנית ואני חייבת לדעת אם זה בסדר שבזמן שהיא עם מוצץ אני באה לתת לה אוכל בכפית או בקבוק היא מאוד רוצה אך עדין לא מוציאה את המוצץ לבד האם זה בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמוצץ
20/07/2009גלי שלום,
זה בסדר. יש ילדים שממשיכים להחזיק במוצץ ממש עד שהאוכל מגיע לפה, ומחכים שההורה יוציא אותו, כחלק מ"פינוק". תחליטי את אם את "מפנקת" אותה, או ממתינה עד שהיא תלמד להוציא את המוצץ או לפלוט אותו בעצמה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחפשת פסיכולוג/ית ילדים במודיעיןכוכבה19/07/2009עבור ילד בן 5, מכירים? יש המלצות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפסיכולוג ילדים לבן 5 במודיעין
19/07/2009כוכבה שלום,
את יכולה לחפש פסיכולוג הקשור לביטוח המושלם/משלים של הקופה שלך.זה יעלה לך מחצית מהסכום המקובל בשוק הפרטי.
צלצלי למוקד ובקשי שישלחו לך את רשימת הפסיכולוגים המומחים בילדים, באזור מודיעין.
כל טוב ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! יש המלצות של הורים?
כוכבה19/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עודמומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד. ... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)