מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פעוט בן שנה ושמונה חודשיםאורית19/06/2009
שלום,
אני מודאגת מאוד מאוד ואשמח לתשובה מהירה!
הילד שלי הוא מקסים וחכם, הולך לגן כ-3 חודשים (מתוכם היה חלק מהזמן חולה+ניתוח פוליפים וכפתור באוזן).
הוא יודע המון מילים (חיות, קצת צבעים, שמש עץ, חלקי לבוש, מספרים, מים, מבקש לשתות ועוד)
מאוד נהנה מקריאת סיפורים כולל מדפדף בעצמו ומספר לעצמו
הוא לא מצביע (אלא כשיש תמונה בספר ואז מראה עם האצבע ואומר מה זה - אבל לא מצביע עם האצבע מעבר לזה כמו שאנחנו רגילים)
בגן הוא לא מתחבר עם הילדים - כולם יושבים במעגל והוא עומד בחוץ, כולם בחוץ והוא בפנים וכו' נראה שהוא מפחד ונמנע מילדים למרות שהוא כן מסתכל עליהם מהצד לפעמים (הילדים בגן שלו יחסית גדולים ממנו - הוא בין הקטנים). בגן אמרו לי שהוא בסדר פשוט נראה להם שזה האופי שלו - הוא מופנם ולוקח לו זמן
הוא מאוד מאוד חם וחייכן אלינו, ילד ראשון בלי הרבה ילדים במשפחה (בן דוד אחדבלבד בן 2 וחצי)
אם הוא רוצה משהו הוא הולך ומביא אותו או אומר (למשל "לשתות" או "פוצית" שזה בסקויט)
האם אני צריכה לדאוג? מה אפשר לעשות? אני בינתיים מנסה כמה שיותר להיות איתו בחברת ילדים על מנת שיתרגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה ו-8 ח'- נמנע מחברת ילדים
20/06/2009אורית שלום,
את מעלה 2 נקודות שמטרידות אותך :
הראשונה - שהילד אינו מצביע. למעשה, מתיאורך עולה, שהוא מצביע במצבים מסויימים בלבד, לא תמיד. לי זה נראה סביר. כנראה שלמד לקשר את ההצבעה עם תמונות, כפי שאנחנו בדרך-כלל מלמדים את הילדים, ועדיין איננו מבין מדוע להצביע גם במצבים אחרים (למשל, כשרוצה משהו?)
הנקודה השנייה - הקושי שלו להשתלב בחברת ילדים. בהחלט ייתכן, שמדובר בילד בעל תכונת אופי של מופנמות וביישנות, מה שמוגדר בשפת הפסיכולוגיה "מתחמם לאט". במקרה כזה, אין הרבה מה לעשות, אלא, באמת, לנסות להרגיל את הילד למפגשים עם ילדים, ולהמתין. בדרך כלל זה משתפר על הגיל, וילדים לומדים להיפתח ולהתגבר על הביישנות.
צריך לבדוק אם הוא מתקשר עם הגננת, איך הוא בחברת בני-המשפחה - סבים וסבתות, דודים-דודות וכו'.
אם הקשר איתם נראה לכם בסדר, לא הייתי רואה סיבה לדאגה.
מאחלת לכם כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעוט בן שנה ושמונה חודשים
אורית03/07/2009שלום רב,
תודה רבה על תשובתך!!
אני עדיין מנסה להמשיך ולחשוף אותו כמה שיותר לחברת ילדים - נראה שהוא חושש מהם מאוד ומעדיף להימנע מהם כדי לא להיפגע (הוא ננשך בגן כמה פעמים).
בכל מקרה שאלתי היא: הוא נמצא בגן עם ילדים שחלקם גדולים מאוד (כמעט חצי מהגן הם ילדים בני קרוב ל-4) וכולם נמצאים בקבוצה אחת - אין קבוצות גילאים בגן.
מה את חושבת על זה? האם זה יכול להיות חלק מהבעיה? הוא בן הקטנים בגן למרות שיש ילדים שקרובים בגילאים (שנתיים, שנתיים וכמה חודשים וכיו"ב). יצויין שבספטמבר הגדולים בני ה-4 עוזבים ומגיעים ילדים יותר קטנים. מתי יודעים שצריך להעביר גן ושילד פשוט לא טוב שם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגן מתאים
03/07/2009אורית שוב שלום,
זה בהחלט לא רצוי שילד יהיה בקבוצה, בה רוב הילדים קטנים ממנו או גדולים ממנו.
ובהחלט ייתכן, שאפשר להסביר את התנהגותו, בחלקה, על רקע החשש שלו מתוקפנות של ילדים גדולים ממנו.
לגבי הרגשתו בגן - ילד מבטא בדרך כלל בצורה ברורה את הרגשתו, וכשילד מרגיש לא נוח בגן יש לכך סימנים : הוא בוכה בבוקר, מסרב להיפרד מאיתנו, הוא עצוב כשבאים לאסוף אותו, יש סימני חרדה רחבים יותר, כמו בכי לא מוסבר במשך היום, בערב וכד'. במצב כזה, כמובן שכדאי לשקול העברה לגן אחר.
כל טוב, קיץ נעים !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת 5תהילה18/06/2009הילדה כותבת אותית בצורה הפוכה כמו מראה האם זה מראה על בעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכתב ראי
ד''ר מיקי הר-גיל19/06/2009שלום,
כתב ראי הוא תופעה ידועה ותקינהאצל ילדים בתחילת לימודי הכתיבה, התופעה נחשבת כתקינה עד גיל 7 שנים.במידה ונמשך מעל גיל זה היא עלולה להצביע על ליקוי בכתיבה.
שבת שלום,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנקומפרזיס?ענת18/06/2009שלום. בתי בת 6 סבלה מגיל חודשיים מעצירויות כרוניות ומפסורה. עברנו סבל בל יתואר ולשמחתנו הוא נפסק בגיל4 והיא נגמלה מהחיתול. אולם מאז נתקלנו בבעיה חמורה וקשה לא פחות והיא המנעות מעשיית צרכים. הילדה מתעקשת לא לעשות את צרכיה והדבר הוא קשה מנשוא. היא מתלכלכת לעיתים קרובות ועליי לציין שכיום אין לה כאבים כלל כפי שהיה בעבר אלא פשוט עקשנות ודחייה. ניסינו הכל כולל טיפול פסיכולוגי אולם ללא הועיל אשמח לפתרון / משהוא שיעזור להתמודד עם בעיה זו. האם שם התופעה נקרא כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראנקומפרזיס
ד''ר מיקי הר-גיל19/06/2009ענת שלום
אנקומפרזיס נובע מהצטברות של גושי צואה במעיים הגסים, המונעת אפשרות ליציאות רגילות רצוניות. וגרום לצואה רכה מעל "האיזור החסום" לברוח לגרום ליכלוך על התחתונים.
לצערי הדבר מוכר, וגורם תסכול רב לילד ולהורים.
אתיחס בתשובתי לחלק הרפואי - ראשית עליכם לפנות להערכת גסטרואנטרולוג המתמחהבילדים
1. יש לשלול קשיים פזיולוגיים שונים הגורמים לעצירות, צילום בטן ובדיקות מעבדה.
2.טיפול בעצירות בעזרת חוקנים שמנים נירות בצורה מסודרת לתקופה ארוכה עד שהפחד/ הכאב הכרוך ביציאה מבחינת הילד יעלם .
3.במקביל יש להתיעץ עם דיאטנית לילדים- לשנות את הרגלי התזונה - גם זה לא קל בילדים.
ד"ר בן-נון עם נסיונה ארוך השנים תפרט על הטיפול הפסיכולוגי הניתן לילדים אילו .
נדרשת סבלונות בדרך כלל הדבר אינו בשליטת הילד ונהוג לא להאשימו בדבר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנקופרזיס
19/06/2009ענת שלום,
רוב הילדים הסובלים מאנקופרזיס, יש בעברם תקופה של עצירות שגרמה לכאבים , ופחד מהיציאה.
המפתח בטיפול הוא ליצור מצב של יציאה רכה, שלא תכאיב.
הטיפול נעשה ע"י דיאטה מתאימה, ותוספת של שמן פראפין או משלשלים טבעיים, שיוצרים צואה רכה. בשום פנים ואופן לא להשתמש בתרופות הניתנות דרך פי הטבעת !!! לא נרות, ולא חוקנים !!! זה פולשני ומפחיד את הילד עוד יותר.
חשוב גם להרגיל את הילד לשתות הרבה. גם זה מקל.
בנוסף, חשוב להרגיל את הילד לשבת על האסלה ולנסות שתהייה לו יציאה. תזמו לקחת אותה לשרותים בשעה קבועה, בניחותא, לשבת איתה 10 דקות תוך קריאת סיפור, או האזנה למוזיקה, שתהייה רפוייה ורגועה. גם אם לא תעשה כלום, חשוב שתתרגל לא להימנע מעצם הישיבה על האסלה.
הרבה סבלנות, ואופטימיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מצביע לעבר חפציםאמא חוששת18/06/2009שלום רב,
בני בן שנה לא מצביע לעבר חפצים.
התקשורת בסה"כ יפה ונראת טובה.משחק במשחק קוקו וממלא הוראות כמו בוא אליי, תן לי, כך...
מכניס חפצים לפה.
מגיע לעבר מה שרוצה בזחילת גחון {הוא גמיש ומטופל אצל פיזיוטרפיסטית}-עוד לא זוחל על 4 או מתיישב בעצמו,הולך.
מאד מטריד אותי שלא מצביע לעבר חפצים או אנשים.ככשואלים אותו איפה אבא?הוא מסתכל עליו, איפה כלב מסתכל...אבל לא מצביע.אנחנו כן מצביעים, נגיד כשאומרים איפה אוטו? הנה...ומצביעים על אוטו
מה עושים?האם זו מוטוריקה עדינה שאולי עדיין לא מפותחת מספיק או חס וחלילה דברים חמורים מזה.
והערה חשובה, יש לו פוליפ באף שצריך לנתח בהמשך ונוזלים באזניים שגם כנראה ידרשו ניתוח כפתורים.כתוצאה מכך יש לו ירישה בשמיעה בינונית עד בינונית חמורה.
אומר הבהרות וגם מילים מעטות כמו אמממה, אבבבבה, אווווור אבל לא מצביע...
תודה רבה
אמא שכזו-לחוצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתריכולת ההצבעה על חפץ
ד''ר מיקי הר-גיל19/06/2009שלום,
יכולת ההצבעה על חפץ מתפתחת בין הגילאים 12-14 חודשים, למעט ההצבעה נראה שהיכולות התקשוריות של בנך תקינות לגמרי. המשיכי לעבוד עם פזיותרפיה לשפר במעט את ההשגים המוטוריים, ישיבה עצמונית מושגת בגיל 9חודשים.
ירידה בשמיעה בינונית - בינונית חמורה עלוללה לפגוע ביכולות השפה וההבנה, יש להמשיך את המעקב אצך רופאי א.א.ג.
שבת שלום,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עעל תגובתך
אמא חוששת19/06/2009שבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשחקים התפתחותייםשגית18/06/2009לד"ר יוכי שלום רב :
אני אמא לילד בן עוד מעט שנה ושמונה חודשים .
ברצוני לדעת אם ישנם משחקים התפתחותיים אשר מומלצים למשחק או משחקים אשר את ממליצה לרכוש בגיל זה אשר תורמים להם בהתפתחות ?
תןדה מראש
שגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמשחקים לגיל שנה ו-8 ח'
19/06/2009שגית שלום,
מבחינת מוטוריקה עדינה - דופלו, סברס, פאזלים פשוטים מעץ, לוחות פלסטיק להתאמת צורות גיאומטריות.
בתחום השפה - ספרים עם תמונות גדולות, שצריך לשיים.
ספרים - עם שירים קטנים, מלווים בתנועות, שהילד ילמד לחקות.
והרבה חיבוקים !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לרופא ההתפתחותמוראד יעאמ17/06/2009ילד עם איחור התפתחות על רקע לקות ראייה ניתן לשקמו במעון חינוך מיוחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקות ראייה
ד''ר מיקי הר-גיל19/06/2009ניתן בהחלט לשקם ילדים עם איחור התפתחותי בשל ליקות בראייה, התיעץ עם מערכת החינוך בעיר מגוריך, או עם פקידת הסעד , ניתן למצוא בגוגל מס עמותות הפועלות לקידום ילדים עם ליקוית ראיה, נסה למצוא "אופק לילדינו" ארגון ארצי של הורים לילדים לקויי ראייה ועיוורים שם תמצא הרבה עזרה וידע בכל הקשור
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתהפכותגל17/06/2009שלום רב
בתי עוד שבוע תהיה בת 7 חודשיים, היא לא ממש מתהפכת הכוונה היא שיצא שהתפכה לבד 3 פעמיים במרווחי זמן גדולים והיא לא חוזרת על זה, כאשר היא על המשטח הפעילות שלה בבית היא ממש מגיעה כמעט עד להתפכות כלומר שוכבת על הצד ומטה את הצד הנגדי ממש כמעט מתהפכת אבל מחליטה לחזור למצב שכיבה על הגב. כשאני עושה לה תרגילים להתהפכות מדי פעם היא דווקא מתהכפת זריז עם עזרה של רגל ואגן וגם מוציאה את היד, אבל בעיקרון שהיא שוכבת לבד לא יוזמת להתהפכך למרות שהיא ממש כמעט מתהפכת רק חסר לה דחיפה קטנה אך היא מעדיפה לחזור לנקודת המוצא על הגב.
אני רוצה לציין שהיא לא תינוקת שהייתה הרבה על הבטן מאחר והיא סובלת מריפולוקס וזה מקשה לשים אותה אחרי ארוחה אני צריכה לפחות שעתיים לחכות איתה.
אשמח לתשובה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתהפכות מצד לצד
ד''ר מיקי הר-גיל17/06/2009שלום רב,
גיל ההתהפכות בממוצע בין 4-5 חודשים, בהעדר יכולת להתהפך, מוצאים תינוקות רבים שיטות משלהם כדי לנוע במרחב: חלקם דוחפים עצמם עם הידיים או הרגליים, חלקם מקדימים 'זחילה' ומדלגים על ההתהפכות , לעיתים תינוקות שהתהפכו ונבהלו מהפעולה נמנעים ממנה למשך זמן , עקב הנסיונות של ביתך להתהפך נראה שהיא מאוד קרובה, לחוסר שכיבה על הבטן יש גם השפעה.
ניתן לפנות להדרכה קצרה בפזיותרפיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתי ידיים ימניות?מיכל רוט16/06/2009בני בן 3 שנים. עדיין במסגרת ביתית.התפתח כרגיל ע"פ המדדיםהמקובלים. עירני, פיקח, וורבלי ומרוכז מאד בפעולות שהוא עושה.
שמתי לב לאחרונה שהוא משתמש בשתי ידיו, בו זמנית /לחילופין בעבודות כמו ציור והדבקה ואין לו עדיין צד דומיננטי בו הוא משתמש. (אחיזת העיפרון שלו היא מלמעלה הפוף, כאילו הוא מחזיק מקל)
לעומת זאת בפעילות כמו גזירה (דורשות מאמץ?) וכיור בפלסטלינה ובצק הוא לא מחליף ידיים.
האם זה תקין לגילו?
בנוסף לכך אציין שריצתו לא בשלה (רופסת מעט???) והוא פחות משתמש בפעולות גסות כמו בעיטות בכדור וכד'. הוא ילד שובב שמטפס על סולמות, אוהב פעילות מאתגרת אבל משהו נראה לי רך מידי?... האם יש קשר בין הדברים? -טונוס שרירים רפוי? האם צריך כבר לעשות משהו?ומה ניתן לעשות בנידון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהבשלת הצד הדומיננטי
ד''ר מיקי הר-גיל17/06/2009מיכל שלום,
1. הבשלת הצד הדומיננטי היא אבן דרך חשובה בתהפתחות המוטורית והיא פונקציה של הבשלת מערכת הצבים המרכזית, הגיל הממוצע להתפתחות יד דומיננטית היא בין 3-5 שנים.
אך אפשר לראות כבר בפעוטות המגלים העדפת יד מנגד נמצאו ילדים בכיתה א שעדין לא פתחו דומיננטיות . מאחר ובנך בן 3 שנים השימוש בשתי הידים הוא תקין בהחלט.
2. תיאורך של ריצה לא בשלה ופחות שימוש בפעלות גסות לצד ילד שובב שמטפס על סולמות ואוהב פעילות מאתגרת מתארת ילד המפותח כהלכה, במידה וקיים סירבול ניתן לפנות לטיפול קצר בפזיותרפיה .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצמרור במצב ישיבהאמא של א16/06/2009שלום,
לפני שביתי ישבה, במצב שכיבה היא הייתה מזיזה את הראש מצד לצד, בזמנו היה נראה כאילו היא מנסה להתגרד.
בחודש האחרון היא כבר החלה להתיישב לבד, שמתי לב כי לעיתים קרובות גם במצב ישיבה היא מזיזה את הראש, הפעולה היא אינה ריצונית ובזמן התזוזה היא יוצאת משיווי משקל ומחזירה את עצמה לשיווי משקל.
תאור התזוזה : הזזת הראש מכתף לכתף .
הגננת מתארת את זה כצמרור, לי זה מרגיש כמו משהו אחר.
האם המקרה שאני מתארת נשמע מוכר ? מה לעשות ?
הילדה בת 10 חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהזזת הראש מכתף לכתף
ד''ר מיקי הר-גיל16/06/2009שלום,
לעיתים ילדים קטנים ואף מתבגרים מבצעים פעולות מוטוריות כנדנוד או טלטול, דבר השכיח יותר לפני הרדמות, כחלק מהוויסות החושי, בדומה למציצת אצבע ומשחק באוזן, לא תיארת את ההתפתחות אך מאחר שכבר מתישבת לבד היא נשמעת כתקינה.
צמרמורת הינה רעד מהיר המאפשר עליה מהירה בחום הגוף במקרי מחלה ותאור זה פחות מתאים פה , ברוב המקרים הנעת הראש מצד לצד בילדים בריאים ומפותחים לגילם חסרת חשיבות.
עצתי לך לצלם בפלפון את אחד האירועים ולהתיעץ עם רופא הילדים שלך . באם יש ספקות בקשי להתיעץ עם נוירולוג ילדים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקוקה לעצהענבל15/06/2009צהריים טובים,
אני אמא לשתי בנות מדהימות בת שנתיים ו-3 ח' ובת שנה ו-3 ח'.
חמתי ואני בקשר לא טוב (וזו מחמאה). מאז ומתמיד היא ביקשה כי הבנות יקראו לה ממה ולא סבתא וכמה שהייתי מבקשת היא תמיד כאשר אני לא שם מתקנת אותן כאשר הן אומרות סבתא.
אני מבחינתי תמיד מתקנת את הבנות ובעיקר את הגדולה.
היום כאשר היא סוף סוף קיבלה את מה שאני מבקשת אני מנסה ללמד את הבנות שהיא סבתא אך אני נתקלת בקשיים. בתי הקטנה קוראת לה רק ממה ואילו הגדולה פעם ככה ופעם ככה. כאשר היא קוראת לה ממה חמתי מתקנת ואומרת לה שהיא סבתא וכך גם אני.
אני מרגישה שהן מבולבלות, אבל מפריע לי שהן ייקראו לה כך. איך אני אוכל לעזור להן לצאת מהבלבול ולהבין שהיא סבתא? עד שסוף סוף חמתי מקשיבה לי...
אשמח לעצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראיך קוראים לסבתא ?
15/06/2009ענבל שלום,
בגילאים של בנותייך, עדיין אין הבנה של המושג "סבתא", למרות שצריך לומר לילד ש"סבתא זה אמא של אמא/אבא".
ככל שאנחנו חושבים, ילד תופס את המילה "סבתא" כמו שם פרטי, ולכן גם לא נורא אם יהיו לאדם 2 שמות - "ממה" ו"סבתא". יש ילדים שקוראים להוריהם בשמות הפרטיים, ויודעים שאותו אדם הוא גם "אבא" וגם "דני". או גם "אמא" וגם "מיכל". הרי גם אנחנו עצמנו, לפעמים קוראים לילדים שלנו בשמם, ולפעמים יש לנו כל מיני כינויים לילד.
אל תהיי מוטרדת מכך, זה לא חשוב. חשוב יותר - שתצליחי ליצור מערכת יחסים תקינה עם חמותך, שלא יהיה ריב ומתח ביניכן, ושהילדות יהנו מסבתא טובה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה10 חודשים - לא מכניסה דברים לפה ..אמא של ליאל14/06/2009שלום,
ליאל בת 10 חודשים, ילדה ערנית סקרנית
כיום זוחלת יושבת מתיישבת ומגיבה יפה לסביבה.
ישנם מספר תופעות "מוזרות" :
1. ליאל לא מכניסה דברים לפה - אני יודעת כי בשלב הזה( אפילו לפני) מכניסים כל דבר לפה , אפילו את המוצץ, היא משחקת איתו, מושכת מהפה של אחיה אך לא מכניסה לפיה, את ידיות הבקבוק היא לא מנסה להחזיק.
2. בבדיקת ההתפתחות של 9 חודשים הרופאה אמרה כי יש לה גמישות יתר והפנתה אותי להתפתחות הילד.
כשאני מחזירה אותה ומנסה ליישר לה את הרגליים שתעמוד עליי היא ישר מכופפת אותן ולא מנסה ליישר, כשאני מנסה להעמיד אותה, אני מרגישה כי הרגליים חלשות ורפויות מאוד
מה דעתך ?
בתודה מראש,
אמא של ליאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהרגליים חלשות
ד''ר מיקי הר-גיל14/06/2009שלום
על פי התאור הקצר -הערנות, הסקרנות, יכולת הזחילה והישיבה מצבעים על התפתחות מוטורית וקוגניטיבת תקינה , במידה ואינה נושאת משקל על הרגליים פני להערכת פזיותרפיה או אצל רופא התפתחותי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחפצים לפה ?
אמא של ליאל15/06/2009והאם זה נורמלי שהיא אינה מכניסה חפצים לפה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכנסת חפצים לפה
16/06/2009אמא של ליאל שלום,
יש ילדים שאינם מכניסים חפצים לפה. או משום שישנה רגישות רבה באזור הפה, או משום שאינם חשים צורך בכך.
יש ילדים שאינם רוצים מוצץ, או אפילו נרתעים ממנו, וגם זה תקין.
מה שחשוב הוא שלא תימנע מאוכל : שתאכל מגוון של מזונות, מרקמים וטעמים.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 3.5רותי13/06/2009מאחר ובני בן 3.5 איחר בדיבור הוא הוכנס לגן טיפולי בגיל 2.8 נכון להיום הוא משלים את פער הדיבור מאוד מהר, אבל בגן חושבים שהבעיה היא אחרת ושיש לו פעלתנות יתר לא HDHD , הגן רוצה להמליץ להכניס אותו לבית ספר מיוחד של ילדים עם יכולות נמוכות, אנחנו בתור הורים ל- 3 ילדים (האמצעי עם רמת אינטליגנציה של 110 נמצא בבית ספר מיוחד לדיבור - הבעיה היא נכון להיום מינימליסטית) חושבים שאכן קיימת בעיה אבל לא עד כדי הכנסה לבית ספר מיוחד, השאלה היא האם ילד כזה יוכל להשתלב בבית ספר רגיל, אנחנו מתגוררים בהולנד - הממסד החינוכי כאן מעולה אבל גם מאוד אוהבים להכניס כאן למסגרות (להשאיר ילד כיתה זה דבר מאוד בשיגרה)
קצת מידע על בני - הוא עדין לא גמול, מבחינה פיזית הוא קטן אבל מבחינה מוטורית הוא עושה דברים שילדים בני 4-5 עושים, אם יש 5 צעצועים בחדר זה 5 אטרקציות - אם נותנים לו להתעסק בדבר אחד הוא מתרכז עד 30-45 דקות - בסה"כ ילד חיובי מלא אושר.
מה עושים???????
תודה רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחינוך רגיל או חינוך מיוחד ?
14/06/2009רותי שלום,
אין תשובה חד-משמעית לשאלתך, לא מבחינה תיאורטית ולא מבחינה פרקטית.
כבר שנים רבות יש ויכוח מה עדיף : גישה אחת טוענת שעדיף לשלב ילד עם קשיים בחינוך הרגיל, ולתת לו עזרה, אבל אז נאתגר אותו, ויש סיכוי טוב שיתקדם.
הגישה השנייה טוענת, שילד עם קשיים, כשנכניס אותו למסגרת רגילה, ירגיש את הפער לעומת ילדים אחרים, יהיה מתוסכל, וייפגע עוד יותר, גם מבחינה שכלית, וגם מבחינה רגשית.
לדעתי, זה תלוי ברמת הקושי, וזה תלוי באופי של הילד, וזה גם תלוי במסגרת. יש כיתות ומורות שמצליחות בשילוב, ויש כיתות ומורות שלא.
זו גם שאלה של מדיניות. : בארץ יש נכונות לשילוב, היכן שאפשר. אינני מכירה את הגישה בהולנד, לכן אין לי, לצערי, כל דרך להמליץ לך.
אצלנו במכון להתפתחות הילד, במקרים דומים לילד שלך, אנחנו עורכים דיון של הצוות, ואח"כ נפגשים עם ההורים ודנים איתם. מסבירים נימוקים בעד ונגד.
בסופו של דבר - זו החלטה של ההורים, והיא נתונה להסכמה של מח' החינוך במקום המגורים.
כל מה שנותר לי הוא לאחל לכם כל טוב, והצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהגות חסרת סבלנות אצל ילד בן שנהyaniva13/06/2009שלום,
האחיין שלי בן שנה החודש. בחודשים האחרונים אנחנו מבחינים שהוא עצבני ורוצה להיות בתנועה כל הזמן. הוא זורק את עצמו אחורה וממש רוצה לרוץ בזחילה שלו לכל מקום ובעיקר למקומות שהוא לא מצליח. במקום שלא מצליח הוא מתחיל ממש לצרוח (למשל מזיז כסא עד שהכסא נתקע בשטיח).לפעמים כשאני רוצה להרגיע אותו ומנסה לשחק איתו בדברים שלו כמו לשחק עם קוביות או אפילו לתופף איתו על דברים הוא מתייחס כמה שניות ומיד מאבד עיניין.
האם יש צורך לבדוק? האם סוג זה של חוסר מנוח וחוסר עיניין הזה אמורים לקרות בשלב הזה? למי אפשר לפנות בכדי לדעת אם יש דרך לטפל במצב?
אני חייבת לציין שבגיל כמה חודשים הוא אושפז לכמה שבועות בשל דלקת קרום המוח ומאז אנחנו מקפידים על ביקורות מעקב התפתחות ובביקור האחרון שהיה לפני כמה ימים נאמר לאחותי שהכל בסדר ושצריך להשקיע במוטוריקה עדינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחוסר סבלנות בגיל שנה
14/06/2009שלום,
ראשית , בגיל שנה עדיין איננו מצפים מילד להתרכז בדבר אחד לתקופה ארוכה, והנורמה היא כ-5 דקות.
זהו גיל שבו הילד נוטה לעסוק יותר בתנועה, בבדיקת המרחב, בבחינת יכולות הגוף שלו.
שנית, צריך לקחת בחשבון שיש הבדלים בין ילדים, כפי שיש הבדלים בין אנשים, במזג (טמפרמנט). יש שקטים ופסיביים, ויש פעלתנים ונמרצים, וזה תקין. ייתכן שהאחיין שלך שייך לקבוצת הנמרצים.
אני מבינה שאתם במעקב במסגרת רפואית, בעקבות דלקת קרום-המוח, ואם חלילה משהו יהיה לא תקין בעיניהם, הרי שהם יציעו טיפול. אין צורך ביותר מכך.
מאחלת לכם כל טוב, והרבה בר יאות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 9 חודשים...ורד12/06/2009בני בן 9 ח' זוחל חודשיים גחון,ומתיישב באופן עצמאי ישיבה זקופה ותקינה דרך עליה מהצד ,אבל לא עומד על 6....איך אפשר לעזור לו בזה?והאם עצם זה שמתישב עצמאית מעכבת עמידת וזחילת 6?לפי מיטב הבנתי זחילת 6 חשובה מאוד אז מה ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרזחילה
12/06/2009יעל שלום,
אין חובת זחילה, ויש ילדים שמדלגים על זחילה והם תקינים לחלוטין.
חשוב, שילמד להתרומם על כפות הידיים, תוך נשיאת משקל הגוף, כיוון שזה מצב שמחזק את חגורת הכתפיים.
לכן, אולי כדאי שתבקשי הפנייה לפיזיותרפיסטית התפתחותית, אשר תיתן לכם מספר תרגילים מחזקים.
ובהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכנסת חפצים לפהמיכל11/06/2009שלום,
בנ י בן 5. מאז היותו תינוק מכניס כל דבר לפה. כל הזמן יש לו משהו בפה
למשל הכניס לפה ולעס תמיד את הקצה של השרוך של המכנס. התחלתי להוציא את השרוכים ובמקום לועס היום את קצה החולצה. בחודשים האחרונים החל לאכול ציפורניים בידיים.
כמובן שכל הצעצועים/ חפצים אחרים שבהישג ידו נכנסים לו לפה וזוהי הדאגה העיקרית שלי מאחר ואני חוששת מכך שהוא מכניס לגוף רעלים שונים (פלסטיק, צבע וכו'..)
אני רוא שהוא לא שולט בכך.
האם ניתן לטפל בתופעה וכיצד
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחפצים בפה
12/06/2009מיכל שלום,
בנך עדיין בגיל, בו הילד לומד את העולם דרך הפה. הרי פרויד כבר אמר, שהחווייה האוראלית היא הראשונית, בשל חשיבות המזון, והפה - כאיבר המקבל את המזון שנכנס לגופנו.
ייתכן, שלבן שלך יש רגישות מיוחדת באזור הפה, ולכן יש לו צורך בגריית-יתר.
נסי לתת לו מוצץ. אין הרבה מה לעשות בגיל זה. הרי איננו מבין מדוע לו.
וכמובן - שמרי שלא יהיו חפצים מסוכנים בסביבתו, כדי שיכניס לפה רק חפצים שאינם גורמים נזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם טיפוסים חברותיים?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד. ... קרא עודמנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)