מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טרורקוליס ילד כבן 4 חודשיםאיריס12/07/2009
בס"ד
כמה זמן מטפלים בזה ? האם כדאי לקחת פיזוטרפיסטית פרטית או לחכות לתור של התפתחות הילד ?
איך אפשר לעזור לו בינתים כלומר אילו תרגילים ישחררו לו החלק התפוס ??
אם הוא לא מתהפך עדין האם יש קשר לזה שתפוס לו צד אחד ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרורקוליס
ד''ר מיקי הר-גיל12/07/2009טורטיקוליס הניה הטיה קבועה של הראש לצד אחד , קורטיקוליס הנראה לאחר הלידה הינו בד"כ פזיולוגי וקשור לתנוחה ברחם או לקיצור השרירים בצואר.
ישנן סיבות אחרות לטורטיקוליס המלווים מצבים רפואיים , וכן יש דרגות שונות .
הטיפול בטורטיקוליס בדרך כלל קצר , במידה והתורים לפיזיותרפיה ארוכים היתי שואל בקופת החולים שלכם על פזיותרפיסטים העובדים בהסדר עם הקופה , בדרך זו אפשר להתחיל טיפול ובהמשך לקבל החזרים מהקופה , ישנם תרגילים פשוטים אך יש צורך בהדגמתם וקשה לפרט עליהם בכתב. גיל 4 חודשים עדין מוקדם להתפחות.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טראומה באמבטיהליאת12/07/2009
שלום. בני בן שנתיים וחצי. עד לפני חודש קילחנו אותו באמבט של תינוקות על רגלית שהיתה ממוקמת ליד ברז בכיור והוא היה פותח וסוגר את המים(היינו משאירים זרם מאוד קטן). עכשיו שהעברנו אותו לאמבטיה הגדולה אמרנו לו שאסור לפתוח את הברז הגדול של המים כי עכשיו אין לנו אפשרות להקטין את הזרם. הוא כמובן לא שומע וזו מחלמת כוחות כל הזמן לאמר לו שאסור. לפני כחודש הוא פתח את הברז על מים חמים מאוד וצרח(לא קיבל כוויה אבל זה היה מאוד לא נעים) מאז הוא לא מוכן לשבת באמבטיה. בנוסף צורח כשחופפים לו את הראש. האם כדאי להחזיר אותו לאמבט הקטן עד שישוב ביטחונו באמבטיה? מה לעשות עם חפיפת הראש? יש לציין כי הוא אינו מפחד ממים, נכנס לברכה ולים ברצון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טראומה באמבטיה
12/07/2009שלום,
אפשר להחזיר אותו לאמבט של תינוקות. אין סיבה שלא. ילדים רבים נרתעים מהאמבטיה הגדולה, כיוון שהם חשים בה "חלשים" וחסרי-אונים. באמבטיה הקטנה, לעומת זאת, יש להם תחושה של מוגנות, ושל יכולת שליטה.
כשיירגע מן הטראומה, בעוד כמה חדשים, תוכלו להעביר אותו לאמבטיה הגדולה, כשהוא בוגר יותר ובשל.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרמור בידייםשירלי12/07/2009בני בן 9.5 חודשיים נולד עם אפגר 3/8 +חומצה מטבולית.
בגיל 8 חודשיים הובחן עם רופא פגים כי יש לו טרמור בידיים.
כיום הוא אינו מוחא כפיים ולא עושה ביי ביי. האם יש קשר לזה שהוא לא עושה את הפעולות הנ"ל לטרמור בידיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררעד בידיים
ד''ר מיקי הר-גיל12/07/2009שרלי בוקר טוב,
רעד נחשב כחלק המפרעות התנועה, אולי השכיח מבין הפרעות התנועה במבוגרים.
בילדים רעד יכול להיות כחלק מתופעות שפירות החולפות עם הגיל, ובחלק הן תוצאות ממחלות נלוות. חשוב להבדיל בין התופעות כדי להחליט לגבי המשך הברור.
בשלב הראשון היתי פונה ליעוץ של נוירולוג ילדים – יכול להיות קשר בין הדברים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרמור בידיים
שירלי12/07/2009בוקר טוב
רציתי לדעת באיזה גיל זה אמור לחלוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעד בידיים
ד''ר מיקי הר-גיל12/07/2009שרלי צהרים טובים,
אנני יכול לומר זה תלוי בסיבה , רעד פיזיולוגי / משפחתי יכול להמשיך לכל החיים,
פני להערכה מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מזהים אוטיזם?דליה09/07/2009שלום לך
יש לי בגן ילד כבן שנתיים עוד מעט שמתחילת השנה ועד עכשיו הוא בחרדות תמידיות .
הוא תמיד בוכה וצורח ,כנכנס אדם זר לגן הוא משתולל וצועק בצורה מחרידה .הוא יושב רוב הזמן על כיסא לבד ואסור שאף אחד יתקרב אליו.לאחר שהוא מפסיק לבכות הוא נכנס להתקפה של צחוק ללא סיבה .הוא לא אוכל ולא שותה כלום .אני כבר שוחחתי עם הוריו בצורה הכי עדינה שיש אבל הם כעסו עלי .כל ההורים שמים לב לילד שהוא מאוד לא רגוע ולחוץ
איך אפשר לאבחן ?כיצד אפשר לאבחן?מה עלי לעשות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרילד עם חריגות התנהגותית
11/07/2009דליה שלום,
אינני בטוחה בכלל שמדובר באוטיזם, אבל בוודאי שמדובר בילד חריג, וצריך לאבחן ולטפל בו.
צריך לגשת להורים מאד בזהירות ובעדינות, כיוון שהורים רבים, במיוחד אם מדובר בילד ראשון, אינם רואים את השוני, או חרדים מאד ומכחישים.
אני מציעה שתזמיני אותם לצפות בו בגן, מפינה מסויימת, שלא יראה אותם, ואז בוודאי יתרשמו שהוא שונה מיתר הילדים.
בהמשך תוכלי לייעץ להם לפנות דרך רופא הילדים למרכז להתפתחות הילד.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לעשות עם בתי המסרבת ללמוד מספריםמחאגנה מונא09/07/2009הבת שלי בגיל חמש וארבעה חודשים , והיא מתקשה בעניין ספירה , כלומר היא איננה סופרת בצורה נכונה , וגם איננה מזהה את צורת המספרים רק יודעת את המספרים 0,1,2,3, היא כותבת אותם , אני מאוד מטלבת האם ללחוץ אותה כדי לספור ולזהות את המספרים או לחקות זמן מה עד שהיא תתחיל ללדעת ולהתעניין כי אם אני מתחילה בכל שיטה ללמד אותה שיטה ישירה או עקיפה היא לא רוצה ומסרבת להשתתף , אז מה לעשות ?
תודה מראש מכל הלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלמידת חשבון
09/07/2009מונא שלום,
לצערנו, יש ילדים שמתקשים בלמידה של נושא מסויים, וזה מתפתח לליקוי-למידה.
ייתכן שהבת שלך שייכת לקבוצה הזאת של הילדים, שמתקשים להבין חשבון.
במצב כזה, כדאי להתייעץ עם מורה להוראה מתקנת, שתבחן אותה, ותמצא את הדרך הנכונה ללמד אותה. יש שיטות מיוחדות שבעזרתן אפשר לעזור לילד להתקדם.
כל טוב! בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת 8 - הזעהמיכל07/07/2009שלום,
לאחרונה שמתי לב שביתי בת 8 מזיעה (בימים אלו החמים) בבתי השחי
וכתוצאה יש ריח זיעה שלדעתי די חזק.
אבקש לדעת האם זה נורמלי אצל ילדים בגיל 8? והאם כדאי להשתמש כבר עתה בדאודורנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהזעת יתר
ד''ר מיקי הר-גיל07/07/2009מיכל שלום,
הזעת יתר היא תופעה המתבטאת בהזעה מוגזמת מעל ומעבר לנדרש לצורך קירור הגוף. התופעה נפוצה והסיבה לה אינה ידועה. הזעת היתר מופיעה לרוב בילדים, בני נוער ומבוגרים צעירים, בדרך כלל בריאים, שאינם סובלים מכל מחלה אחרת. היא מתבטאת בהזעה מוגזמת בכפות הידיים, ברוב המקרים גם בכפות הרגליים ובחלקם גם בבית השחי.
הזעת יתר משנית יכולה להתלווה למצבים חולניים כגון פעילות יתר של בלוטת התריס, השמנת יתר, או מצבים רפואים אחרים. עצתי לך לפנות לרופא הילדים, ודרכו לשקול הפניה לאנדוקרינולוג.
באשר לשימוש בדאודורנט , היתי מנסה תחילה יותר מקלחות, אין מניעה להשתמש בדאודורנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריח חריף בית השחי
אבנר23/08/2009בתי בת ה- 8 סובלת בקיץ מריח חריף בבית השחי,אם כי איננה סובלת מהזעת יתר. להסתפק במקלחות? האם מוקדם מדי לדיאודורנט? האם יש צורך בפניה לרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזעת יתר
25/08/2009אבנר שלום,
אנא ראה את תשובתו של ד"ר הר גיל לשאלה שלפניך.
ד"ר הר גיל מתנצל על שעקב תקלה לא ברורה, אינו יכול לענות לך בעצמו.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריח בבית השחי
בטי03/09/2009בימים האחרונים שמתי לב שלביתי בת ה-5 יש לריח של זיעה די חריף בבית השחי.
האם זה מעיד על משהו בריאותי, לאור גילה הצעיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריח בבית השחי
ד''ר מיקי הר-גיל03/09/2009בטי ערב טוב
אנא קראי את תשובתי לגל בענין הזעת יתר , פני להתיעצות עם רופא הילדים שלך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהHELPאוקסנה07/07/2009שלום. יש לי שאילה. ילד בבית מבין הכול. מבקש מה שהוא רוצה. משחק איתנו. בעיה קטנה שהוא לא מדבר חלק ושכל מה שעושה איתנו לא עושה מחוץ לבית. אם כדי לי לכניס אותו לגן טיפולי? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרHELP
אוקסנה07/07/2009עוד דבר ילד פג. נולד שבוע 31. הייתה תאומה (לא סרדה). היום ילד בן 3 שנים. נולד במשכל 1600. יש לו קליתה מהירה לומד בקלות (רק כל זה בבית). מחוץ לבית ילד אחר לגמרה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 3 שתקן
08/07/2009אוקסנה שלום,
יש ילדים שלא מדברים עם אנשים שהם מחוץ למשפחה. יש ילדים שלא מדברים עם ילדים אחרים, ויש ילדים שלא מדברים עם מבוגרים.
קוראים לזה מוטיזם סלקטיבי. חושבים שזה בגלל חרדה חברתית. בדרך כלל זה עובר סביב גיל 6.
קשה לי לייעץ לך לגבי גן טיפולי, כי לא מסרת מספיק פרטים. אם הוא ילד אינטליגנטי, והשפה שלו טובה - אני מציעה להשאיר אותו בגן רגיל, אפילו שהוא לא מדבר.
אבל אם יש לו בעיות שפה, עדיף להכניס אותו לגן טיפולי קטן.
אני מתארת לעצמי שהוא עבר אבחון של פסיכולוגית. תתייעצי איתה מה היא אומרת.
כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהHELP
אוקסנה08/07/2009ד''ר יוכי בן-נון!!! ד"ר מה זה בעיות בשפה? מדבר ברור - אבל פחות לגיל שלו. מדבר ב 2 שפות. ברוסית הוא מדבר 5-6 מילים. באנגלית 2 מילים. בעברית עד 50 מילים ו~ 4-5 משפתים. ילד אינטלגנטי. ילד לא היה בגן. השנה יהי שנה ראשונה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיחור שפתי
ד''ר מיקי הר-גיל07/07/2009אוקסנה שלום
פני להערכת קליניאת תקשורת בשלב ראשון, יש צורך להעריך האם קיים איחור שפתי משמעותי ואז להחליט האם יש צורך להכינסו לגן במסגרת החינוך המיוחד .
לעיתים ילדים המתקשים בשפה מעדיפים לעשות פחות דברים בחברה ,קלינאית תקשורת תוכל לתת דעתה גם על זה. כמו כן בקשי הפניה לבדיקת שמיעה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוקת בת 7.5 חודשים התפתחות שפתיתת.ש.04/07/2009שלום, ביתי בת 7.5. חודשים, ייכנית, זוחלת גחון, תקשורתית (מביטה בעינים נהנת מחברת בני אדם, צוחקת בקול כשמפתיעים אותה, קוראת "היא" כשרוצה יחס...)
מבחינה שפתית נולדה עם לשון קשורה ועברה התרה. היא אינה מהסוג "המקשקש" וכשהיא מקשקשת אם מתערבים היא מפסיקה ומקשיבה לאדם שדיבר. מבחינה שמעתית- בטיפת חלב עברה בדיקה לפני כשבוע והכל תקין.
היא מקשקשת מאט מאוד: יש לה AAA בכל מיני צורות וet-ze ו פוף ולפעמים קצת א-ב (אבל לא חוזרת על זה או א-מ (Ama) . היום פגשנו תינוק בגילה שמקשקש בלי הרף דדדד גגג בבב אמממ וכו'.
האם יש סיבה לדאגה? אני מדברת אליה המון (היא איתי בבית) שרה ומקריאה לה סיפורים. האם יש עוד משהו שהיתן לעשות כדי לעודד שפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתפתחות שפתית בגיל 7 וחצי ח'
05/07/2009אמא יקרה שלום,
נדמה לי שאת עושה את כל מה שנדרש, ואני בטוחה שביתך נהנית מכך, ומראה סימנים של התפתחות יפה.
מאחלת לך כל טוב! איך אמא שלי היתה אומרת ? עוד יגיעו ימים שתבקשי, שהיא תסגור קצת את הפה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 4.5 עם בעיה שפתית מחליף גו-דמיה04/07/2009בני בן 4.5 טופל במכון לצורך עזרה בהגית האותיות ג-ד ק-ת.
אנחנו מנסים לעודד אותו לשתף פעולה אך גם אנחנו וגם המטפלת לא מצליחים מה ניתן לעשות עוד שלא ניסינו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשיבושי היגוי - בגיל 4.5
05/07/2009מיה שלום,
אמנם גיל 4 וחצי הוא מאוחר מעט להתקיימות השיבושים, ולכן הוחל בטיפול, אבל לפעמים הטיפולים בנושא זה קשים ואינם יעילים. הם מצריכים תרגולים של הלשון, שילדים פעמים רבות מתקשים להבין ולבצע אותם.
במקרים אלה, אין ברירה אלא להמתין, עד שהילד בשל לתרגול, או שהוא "נכנס למוטיבציה", עקב לחץ מהסביבה.
אני מציעה שתתנו לו חופש מהטיפול עכשיו, ותנסו לחזור לטיפול בעוד כ-3 ח'. אולי עד אז יתבגר ויצליח.
בינתיים - הרי זה לא נורא !
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיער לידה שלא צומח לילדה בת 3.5אתי03/07/2009אחיינית שלי בת 3.5 ושיערה לא אורך וגם המעט שיש לה הוא שיער פלומתי.
רציתי לדעת מה ניתן לעשות במצב כזה ואיזה טיפול מומלץ מאחר שהילדה כבר מבינה ושואלת למה לחברותיה יש קוקו וצמות ולה לא אורך השיער.
לתשובתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשיער שלא צומח
ד''ר מיקי הר-גיל05/07/2009אתי שלום,
ישנם מס מצבים בהן יש בעיה בצמיחת השיער, פני להערכת רופא עור / רופא הילדים .
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיכוב התפתחותיאיילת02/07/2009בני בן 3.5 פג שנולד בשבוע 28 עם עיכוב שפתי. מלבד זה הכל בסדר. ילד חייכן, סקרן ומקסים.
ברצוני להכניס אותו בשנה הבאה לגן שפתי. נאמר לי שאין יותר דבר כזה גנים שפתיים אלא גן עיכוב התפתחותי.
מה המקרים הנוספים (מלבד עיכוב שפתי) בגילאים אלו?
אני אשמח אם תוכלו לפרט מכיוון שברצוני להיות בטוחה שבני מתאים לגן כזה.
תודה מראש....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעיכוב התפתחותי
ד''ר מיקי הר-גיל02/07/2009איילת שלום
לא הבנתי את שאלתך ?
בן כמה בנך , 3.5 שנים או חודשים. לפני שמכניסים ילד לגן שפה יש לפנות להערכת קליניאת תקשורת, גני שפה פועלים החל מגיל 3 שנים. לילדים עם איחור בשפה בגיל לפני 3 שנים יכולים לקבל טיפול שבועי אצל קליניאת תקשורת. בדרך כלל פגים נמצאים במעקב התפתחותי במכונים להתפתחות הילד שם תוכלי לקבל הדרכה מלאה לגבי השמה לגנים, והאם יש צורך בטיפולים בתחומים אחרים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בבקשהנ01/07/2009יש לי ילד בן שנתים ושלושה חודשים ותינוקת בת 7 חודשים. אין לי מושג מה צריך לעשות ואיך להתמודד עם מצבים מסוימים כדי שהוא לא יפגע וכל הזמן אני "אוכלת את הלב" הוא לפעמים נותן לה מכה ואין לי מושג מה להגיד לו לרוב שנמצא עוד מבוגר או אבא בסביבה אז אני לוקחת אותו להראות לו משהו כדי לא להעיר שזאת היתה מכה אלה להשכיח האם זה בסדר איך עוברים את הימים האלה בלי שהקטנים לא יפגעו מכל דבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקנאה וכעס על אחות קטנה
02/07/2009גלי שלום,
בוודאי ברור לך, שהגדול מקנא וכועס על אחותו הקטנה, ומשום כך, צרים לעשות דברים שירגיעו אותו.
1. דברי אליו, הסבירי לו שזו אחותו, שכשהיא תגדל היא תהייה חברה שלו, שאת אוהבת את שניהם, וכד'. ברור לנו, שבגילו הוא איננו מבין את כל מה שנאמר לו, אבל מעצם הדיבור שלך, ההתייחסות החוזרת לנושא תחדד את המודעות שלו.
חשוב גם לומר לו שאת יודעת שהוא מרגיש שהוא מקנא, אולי כועס עליה, אבל שוב - את אוהבת אותו בדיוק באותה מידה.
אפשר גם לתת לו חיזוקים מיוחדים : "פרסים" קטנים, או אמירה מסוג : הנה את הגדול שלו, את ילד גדול וחכם, וכד'.
2. חשוב למנוע את היכולת של הילד לפגוע בתינוקת. ליצור מצבים שלא יוכל להגיע אליה ולא יפגע בה, פשוט להשגיח, ולא להשאיר אותם יחד ללא השגחת מבוגר !
כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוכנות לכיתה אהדס01/07/2009למי פונים בכדי לאבחן מוכנות לכיתה א עבור ילד בן 5.10?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמוכנות לכיתה א'
01/07/2009הדס שלום,
מוכנות לכיתה א' יכולה להיבדק ע"י פסיכולוגים שמומחיותם בתחום החינוכי או ההתפתחותי.
לפעמים, פסיכולוגית הגן היא המאבחנת.
באופן פרטי - ניתן לפנות דרך הביטוח המושלם של הקופות, או לפסיכולוג פרטי.
כל טוב ובהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן שנה וחצי לגמרי מסרב לאכולמילה29/06/2009שלום רב,
ילד שלי בן שנה וחצי.
מגיל שנה כשהפסיק לינוק אכל מצויין גם דייסות, גבינות, ירקות וכל הדברים הטובים והוסיף יפה במשקל.
פתאום לפני חודש וחצי התחיל לאט לאט לסרב לאכול קצת פה וקצת שם.
עד כדי כך שהיום הוא כמעט לא אוכל במשך כל היום, בקושי רבע לחמניה עם אבוקדו (שפעם זה היה אוכל האהוב שלו) ו2-3 בקבוקי מטרנה.
ילד רזה מאוד ויזואלי למרות שעדין 13 קילו ל-83 ס"מ, אבל היה 14.5.
אנחנו בלחץ ולא יודעים מה לעשות.
ניסינו לא לתת אוכל כמעט יום שלם שיהיה רעב - לא עזר, מסרב עפילו להכניס לפה.
מה לעשות?????
האם זה מצביע על מחלה כלשהיא או שזה קורה לפעמים??
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרילד בן שנה וחצי לגמרי מסרב לאכול
ד''ר מיקי הר-גיל29/06/2009מילה ערב טוב,
כן זה קורה לפעמים, חשוב שאתם ההורים תהיו רגועים ולא תקרינו את הלחץ בו אתם נמצאים על הילד.
1. ירידה של קילו וחצי הינה משמעותית. פני לרופא הילדים שלך אני היתי עושה בדיקות כלליות,כולל ספירת דם כימיה מלאה(תפקודי כבד כלילה ועוד)תפקוד בלוטת התריס וברזל.
2. איך היציאות -אם היציאות רכות היתי מוסף עוד בדיקות למחלות הקשורות בחוסר ספיגה.
3.במידה והכל תקין, הרבה אנשים חושבים שטיפול במולטי וטמינים עוזר לפתיחת תאבון, אישית אני פחות מאמין, אך שווה לנסות , נסי מולטיווטמין שנקרא ויטמון מסדרת עננים שמיועד בעיקר להגברת תאבון.
4.נסי את מוטיב העדר ארוחות משפחתיות מגרות הרבה אוכל שהקטן יושב אתכם זרקי לו מגוון טעמים על לוח כיסא התינוקות שלו, שכולם מסביבו מהללים ומשבחים את האוכל, בסוף הוא יקח משהו.
5.חשוב חשוב חשוב , לא לתת ממתקים חטיפים וכו, לפעמים הורים נשברים ואומרים נו לפחות שאת זה יאכל, ילדים לומדים מהר דפוס זה ומרעיבים את עצמם עד שמקלים דברים טעמים.
6. יש רופאים שמפנים לדיאטנית , מנסיוני הדבר אינו מועיל לילדים שאינם אוכלים אך ניתן להגיע לדיאטנית בכל קופה היום אז אפשר גם זאת לנסות.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיואשת- תינוקת בת 7 חודשים בוכה כלדלית29/06/2009צריכה עזרה דחוף!!!!
תינוקות בת 7 חודשים חברותית, אוהבת לצחוק ,בעלת אופי מדהים יושנת לילה שלם מגיל 3 חודשים
עד גיל 3 חודשים אהבה להיות עם עצמה ובכתה רק מרעב קור חום
אבל מאז ועד היום לא מסוגלת להיות לבד לרגע לא יודעת להעסיק את עצמה אף צעצוע לא מעניין אותה רוצה כל הזמן שארים אותה על הידיים בוכה בהיסטריה כשאני מורידה אותה וכשאני מרימה אותה צוחקת ומחייכת בתחושת ניצחון
מה לעשות על מנת לחנך אותה להיות לבד בלי לגרום לה לנזק כמובן
יש לציין שאני איתה בבית,מניקה עדיין ,אך במקום להנות ממנה אני הופכת להיות עצבנית ןחסרת אונים והתקופה הופכת לסיוט מתמשך (הזוי...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראם אפשר עוד דבר..
דלית29/06/2009אשמח אם תוכל להגיד לי מה הסדר יום מומלץ ובמה אפשר להעסיק אותה כשאנחנו משחקות,במה לשחק איתה ולגרות אותה וכן איך לגרות אותה לשחק לבד ועם מה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסדר יום בגיל 7 ח'
30/06/2009דלית שלום,
בגיל 7 ח', ילדים אוהבים שילוב של ראייה ושמיעה, ולכן נמשכים לצעצועים שמשמיעים קול, כמו מוביילים שמשמיעים מוזיקה, או משחקים שלוחצים עליהם והם משמיעים קולות או מוזיקה. אפשר להראות לילד בגיל זה תמונות, לעשות איתו "התעמלות" : כלומר, תרגילים שונים להניע את הידיים והרגליים.
תהני !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם היפוכונדרים?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עודמנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)