פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מחיתולים
    מנאר
    10/08/2009

שלום,
    בני בן שנה ו-10 חודשים, לפני כחודשים הייתי מרגישה מתי הוא צריך ללכת לשירותים ולאחר שהוא מצביע על הטוסיק שלו אבל היום הוא בכלל לא מצביע כדי שלא ארגיש, האם כדאי ללמד אותו או להניח לו עוד קצת?
    לאחר שנתיים שלמות איתו בבית בספטמפר הוא יתחיל ללכת לגן ואני מתחילה לעבוד, אני התחלתי להרגיל אותו לישון מוקדם בלילה כדי להתחיל להתעורר מוקדם בבוקר, מה צריך לעשות עוד בכדי להפוך את כניסתו לגן כמה שיותר קלה?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים

הוספת תגובה

• גמילה מחיתול

ד''ר מיקי הר-גיל
    10/08/2009

מנאר שלום,
    א.השליטה בהפרשות היא תהליך מורכב, וכולל כמה היבטים, בעיקר - יכולת התאפקות. באופן סטטיסטי, גיל שנה ועשרה חדשים הוא מוקדם מאד לגמילה (הגיל הממוצע הוא יותר קרוב לשנתיים וחצי).
    ב. אין גיל "אידיאלי" ! כל ילד והקצב שלו. הסימן ההתנהגותי הוא המבחן : היכולת של הילד להודיע שיש לו צורך ללכת לשרותים, ולהתאפק מהפרשה עד שיגיע לשרותים.
    ג. כשילד נכנס לגן חדש וצריך להסתגל (כמו גם במצבי שינוי אחרים, כגון הולדת ילד נוסף) אנו רואים נסיגה בהתנהגות, המתבטאת פעמים רבות בחזרה להרטבה, ואי-שליטה בצרכים. לכן, ההנחייה שלנו היא לא ליזום חינוך לגמילה במצבי שינוי או משבר.
    ד. טיפים לכיסה לגן-עליכם לדבר עם הילד על השינוי וליצור אצלו תחושות חיוביות, לפני תחילת שנת הלימודים כדאי לקחת את הילד לגן החדש ולעשות לו היכרות עם המקום. יש לאפשר לו להסתובב ולהיכנס לכל חדר, להכיר לו את השירותים, המטבח, החצר, המגרות, המתלה לתיק ועוד. לאחר שעשיתם הכרות עם המקום אפשר לשחק בגן ביחד, רצוי להכיר לילד את הגננת. הגננת תהווה דמות עיקרית ומשמעותית בחיי הילד, מפגש עם ילד או שניים מהגן החדש, לילד בגיל הרך קשה להבין את מושג הפרידה ולא ברור לו לאן נעלמה הגננת או המטפלת שהוא הכיר עד היום, לכן אפשר להציע לו להביא איתו לגן חפץ אהוב או תמונה
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה ארוכה מחיתולים שלא מצליחה

יוליה
    28/03/2010

שלום רב!
    בת שלי היא בת שנתיים ו 9 חודשים. בספטמבר שנה שעברה התחלתי את התהליך הגמילה מחיטולים (מרוב טפשותי) מיוזמתי. לאחר הרבה חודשים של מכנסיים רטובים המצב הוא כזה: בגן , כאשר גננת קוראת לילדים - מי רוצה לעשות פיפי, היא באה מיוזמתה ומצליחה. בבית , כל תזכורת לגבי שרותים מעצבנת אותה ומביאה לבכי , אז הפסקתי להגיד לה ובכלל לשים לב . חשבתי שאזרום , אולי זה יבוא מיוזמתה, הרי היא מצליחה בגן. עבר עוד חודש ואין שום התקדמות . היא עומדת מולי ועושה פיפי במכנסיים ,ויכולה גם ללכת עם מכנס רטוב בלי להגיד לי.
    מה עוד אני יכולה לעשות? מה אני עושה לא נכון?
    תודה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים

30/03/2010

יוליה שלום,
    אפשר לומר לך בפשטות שהבת שלך כנראה עדיין לא בשלה לגמרי לגמילה. ובאמת - היא עדיין קטנה, ו"מותר" לה.
    צריך להבין, שגמילה זה תהליך, שבא בהדרגה, והוא מורכב מהרבה גורמים :פיזיולוגי, רגשי וחברתי. הנה, בגן היא כבר יכולה לשלוט, וללכת לשרותים לפי בקשה של הגננת, אבל בבית היא עדיין צריכה להיות "התינוקת".
    אני מציעה שפשוט תניחי לה. תני לה להיות תינוקת עוד קצת. אל תילחצי, ואל תלחיצי אותה. מה יקרה ? בסבלנות, זה בוודאי יבוא גם בבית.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ לגבי סירוב הבת להיגמל בגן

אסנת
    12/06/2011

שלום רב,

כשבתי גאיה היתה בת שנה וחצי לערך החחלה את הניסיון הראשון שלה ללא טיטול ואכן היה מוקדם מדי ..היא אומנם עשתה כמה פעמים בסיר אבל חלה רגרסיה ואז הפסקנו. כעת לאחר קריאת ספרים בנושא והסברים מאיתנו החלטנו לנסות שוב במשך יומיים הראשונים היו פיספוסים כמובן אך ביום השלישי והרבעי היה הרבה יותר טוב
    אתמול ( יום רביעי ) היינו בטיול כל היום ופשוט לא שאלתי אותה פשוט אמרתי לה בואי נלך לעשות בצד ובלי בעיה הפסיקה את משחקיה ובאה הורידה לבד את התחתונים ועשתה אולי פעמים הודיעה לי שיש לה אבל לרוב אני פשוט לקחתי אותה מבלי לשאול אם יש לה והיא עשתה. בלילה מאחר ושותה המון במהלך היום ובלילה יש לה בקבוק מים לידה מדי פעם שותה בלילה לבד שמתי לה תחתוני גימלה והסברתי לה שאלו תחתונים ( החלטתי שבהתחלה בלילה תשאר עם תחתוני הגמילה עד שאראה שיבשים ואז אפסיק. לבעיה עצמה...היום קיבלתי טלפון מהגננת שטוענת שלדעתה היא לא מוכנה מאחר ולא הסכימה לשבת בסיר בכלל ואף בכתה ונשכבה על הריצפה דבר התמוהה בעיני כי בבית היא עושה זאת בשמחה ומוחאת לעצמה כפיים. שאלתי באיזה אופן הם עוזרים לה שכן תעשה הגננת סיפרה כי בהתחלה היא סיפרה לכולם ומחאו כפיים לגאיה שהיא ילדה גדולה וכ"ו ושיש עוד 2 שהיא מנסה לגמול אז היא לקחה אותן יחד כדי שזה ידרבן אותה..וניסתה לבד לקחת אותה וכלום לא עזר.. בקיצור, שמעתי זאת ואני די מופתעת היא לא מוכנה שאחזיר לה את הטיטול מה עושים? איך להנחות את הגננת בעניין? אולי בגן משהו מלחיץ אותה? איך להמשיך מבלי לפגוע בגאיה?

אודה לתשובתך המהירה.

אסנת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ לגבי סירוב הבת להיגמל בגן - תגובה

13/06/2011

אסנת שלום,
    זה בהחלט קורה, שבבית ילד מתנהג באופן שונה מאשר בגן מהרבה בחינות, כולל עניין הגמילה. ככל הנראה יש בגן גורמים ש"מלחיצים " את הילדה.
    עצתי : לבקש את הגננת להניח לה. פשוט להתעלם מעניין הצרכים, ולאפשר לה לעשות כפי שנוח לה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שעות שינה
    מיטל
    10/08/2009

בני בן חודשיים וחצי וישן כ-12 שעות בלילה ( עם התעוררויות קצרות כדי לינוק) ובמהלך היום מתעייף ונרדם לאחר שעה עד מקסימום שעתיים של ערות בכל פעם לשינה של לפחות 45 דקות.
    רציתי לשאול כמה שעות שינה ביממה זה "נורמלי"?
    תודה רבה
    מיטל

לקביעת תור
    סגירה
    מספר שעות שינה

הוספת תגובה

• שינה בתינוקות

ד''ר מיקי הר-גיל
    10/08/2009

מיטל שלום,
    בחודש הראשון לחייו הרך הנולד ישן כשני שליש מהיממה( כ16 שעות). בגיל שישה שבועות התינוק ישן כבר 14 שעות בממוצע, ובדרך כלל כבר ישן יותר בלילה מביום. בתקופה זו הוא מתחיל להיות ער
    ,פרקי זמן גדולים יותר, ולהתעורר לעיתים לא משום שהוא רעב אלא פשוט כי ישן מספיק. בשעות בהן הוא ער חשוב לתת לותשומת לב ולא להניח לו להשתעמם. בגיל חצי שנה ישן התינוק כ- 12 שעות בממוצע. שנתו כבר מתחלקת לשנת לילה ארוכה, שנת בוקר קצרה, ושנת אחר צהריים קצרה. אין זה אומר בהכרח ששנת הלילה תהיה רצופה תינוק המתעורר בלילה עושה זאת מרעב. כאשר התינוק יתרגל למספר קטן יותר של ארוחות, ולזמן רב יותר ללא אוכל, יישן ברציפות. דבר זה יכול לקרות כבר בגיל חצי שנה, או רק בגיל שנתיים, בהתאם לתזונתו של הילד, תיאבונו, וגורמים רבים נוספים
    בהדרגה משך השינה מתקצר עד לשליש מהיממה בגיל המבוגר.
    לצערי לא כל הילדים קראו את הספר ואנו פוגשים את כל המגוון מתינוקות שישנים מס דקות לאלה שכמעט אינם מתעוררים. הדברים החשובים זה 1. משקל - לודא שעולה במשקל כמו שצריך 2. התפתחות- חיוך קשר חברתי וכו..
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גדילה מואצת של היקף הראש
    אמא
    10/08/2009

שלום רב,
    כתבתי כאן לפני כחודש על שלושת ילדי ועל החשש לאוטיזם.
    אני רוצה לשאול כעת על התינוק בן השלושה חודשים וחצי. הייתי איתו היום בטיפת חלב ושם נאמר לי שישנה קפיצה משמעותית בהיקף הראש. יחד עם זה הוא עשה גם קפיצה בגובה ובמשקל. אני רוצה לציין שלבן הגדול שלי שהוא בן שלוש וחצי היום יש גם היקף ראש גדול.
    להלן המדידות:
    הוא נולד 36.5 לפני חודש היה היקף הראש 40.2 ועכשיו 43.5
    במשקל לפני חודש הוא היה 6700 ועכשיו 7100
    ובגובה לפני חודש היה 60 והיום 64

האחות שלחה אותי לרופא הילדים ואמרה שרצוי לעשות אולטרסאונד של המח.
    חשוב לי להוסיף שלדברי האחות ההתפתחות שלו כעת תקינה לגמרי (הוא התחיל לעקוב רק בשלושה חודשים אבל כיום שלושה וחצי חודשים עוקב מצוין, מחייך, צוחק, מושיט ידיים למשחקים לפה וכו'.)
    אני דואגת מאוד, הוא התקווה שלי לילד בלי בעיות אחרי 2 אחיו..
    על מה קפיצה כזאת יכולה להצביע? האם זה יכול להיות תקין?

לקביעת תור
    סגירה
    גדילה מואצת של היקף הראש

הוספת תגובה

• עליה בהיקפי ראש

ד''ר מיקי הר-גיל
    10/08/2009

אמא יקרה שלום,
    ישנם סיבות מרובות לעליה בהיקפי ראש , ברוב המקרים במדובר בהיקף ראש גדול משפחתי, וחשוב לדעת גם את היקיפי ראש ההורים ושאר האחים. על פי המספרים שרשמת היקף ראש בלידה היה באחוזון 75 והיום נמצע באיזור אחוזן 90, את מתארת התפתחות סהכ תקינה וזה חשוב מאוד , היתי פונה לרופא הילדים ומתיעץ עימו. במידת הצורך ניתן לעשות סונר מוח בדיקה שאינה כרוכה בקרינה או כאב.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת
    נ
    10/08/2009

ביתי בת ה8 וחצי מנסה ולוקחת כל דבר שמסקרן אותה" תופסת אותו מדברת אליו ולפעמים גם מנהלת איתו שיחה רצינית נוגעת ממשת ופשוט אוחזת בו ומדברת אליו ואיתי ממש שיחות נפש רציניות אבללללל היא לא מכניסה כל דבר לפה ולזה שמתי לב........... בעלי מנסה להרגיע אותי ואומר שזה מעיד שהיא חכמה מעל הממוצע ויודעת מה לשים בפה למשל נשכן היא ישר מכניסה לפה ומוצץ

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה נוספת

הוספת תגובה

• להכניס לפה

10/08/2009

גל שוב שלום,

לא הבנתי מה שאלתך ומה תלונתך. נראה שהילדה באמת יודעת מה נכנס לפה ומה לא, והרי זה רק טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה

נ
    10/08/2009

השאלה שלי אם היא לא צריכה להכניס כל דבר לפה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך להכניס לפה?

10/08/2009

גל שוב שלום,
    שום תופעה התפתחותית אינה "גורפת" ותמיד יש ילדים שעושים דברים בצורה קצת אחרת ממה שכתוב בספרים, וזה בהחלט תקין.
    לגבי הכנסה לפה, זה במיוחד נכון. יש ילדים שמכניסים הכל לפה, ויש כאלה שנרתעים מכך, כי הפה הוא אזור רגיש מאד, והרוב "באמצע". הכרתי הרבה ילדים שהיו בררנים לגבי מה נכנס לפה ומה לא.
    ובכלל - לא נכון להסתכל על ילד, או על כל אדם, בזכוכית מגדלת. ילד בריא ותקין במכלול, גם אם פרט כל שהו בהתנהגותו קצת שונה, הוא עדיין בסדר גמור.
    שוב מאחלת לך כל טוב, והרבה הנאה מהילד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוטרדת
    נ
    10/08/2009

שלום רב

ביתי בת 8 וחצי חודשים ועדין בלי שינים האם תקין? או שצריך לבדוק הנושא?

עדין לא יושבת ולא עושה כפיים ובהיי בהיי? ממלמלת בלי סוף מדברת עם דמויות איתנו ועם משחקים? עדין לא אוכזבת בבקבוק הדייסה שלה

מנסה להתקדם על שש בעדינות וזה רק מהסיבה שאין לה אפשרות להיות משוחררת כי אח שלה בן השנתים נמצא איתה בבית, לכן המון בלול

מה עושים עם החשש מהשפעת והכניסה לגן של שניהם בספטמבר ? אציין ששניהם נכנסים למסגרת של "ויצו" ואף פעם לא היו בגן

מצטערת על כל השאלות והתיסכול לתשותך אודה

לקביעת תור
    סגירה
    מוטרדת

הוספת תגובה

• התפתחות איטית ?

10/08/2009

גל שלום,
    נראה שבתך טיפה איטית בהתפתחות שלה, הן מבחינת בקיעת השיניים, והן מבחיה זו שעדיין אינה יושבת, אבל זה בהחלט לא חריג עדיין.
    חבל שהיא נמצאת בלול זמן ממושך, זה בהחלט מגביל את התפתחותו של ילד, וכדאי לאפשר לה להיות במרחב גדול יותר, כדי לעודד את התנועה והחקירה של המרחב. ככל שילד מתנסה יותר, ההתפתחות שלו מתקדמת.

לגבי החשש משפעת - אנו יודעים שהשנה הראשונה של ילד בגן, ברוב המקרים, מלווה בהידבקויות מרובות, עד שהילד מתחסן. נקווה שתעברו זאת קל ככל שאפשר. בסופו של דבר מתחשלים.
    כולנו מקווים ומעריכים, שההסטריה עקב שפעת החזירים מוגזמת, וגם אם יהיה גל גדול של חולים, מדובר במחלה קלה, שמחלימים ממנה במהרה.

אני מאחלת לכם המשך קיץ קל, ובהצלחה בכניסה לגן ! כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

נ
    10/08/2009

תודה רבה על ההתיחסות האם עליי לבדוק את נושא השינים? והישיבה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 5 וחצי
    שוש
    06/08/2009

קרוב משפחה שלי הוא ילד מעוכב התפתחות - החל לדבר בגיל מאוחר, בעל קשיים בתקשורת ובהתחברות עם ילדים אחרים מגיל שלוש מטופל אצל קלינאית תקשורת, ריפוי בעיסוק, ריפוי באומנות מטפל פרטי וליוי של התפתחות הילד של קופ"ח כללית - לילד התנהגויות שונות כגון נעילת לסתות, מתיחת הגוף, בכי היסטרי מאוד, חוסר הבנה חוסר יכולת לנהל שיחה בהשוואה לילדים אחרים בגילו, אנו חוששים כי מדובר בסוג של אוטיזם ולא עיכוב התפתחותי רגיל - היכן ניתן לבחון נושא זה? האם יתכן שהילד נמצא תקופה ממושכת במכון להתפתחות ולא עלו על הבעיה האמיתית שלו?
    לעזרתכם אודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 5 וחצי

הוספת תגובה

• ילד מעוכב התפתחות

ד''ר מיקי הר-גיל
    07/08/2009

שוש בוקר טוב,
    את מתארת ילד עם הפרעות בתקשורת, בדרך כלל כל המכונים להתפתחות הילד מאוד ערים לנושא התקשורת. שנית מגוון המטפלים אצלהם הילד מטופל היו אמורים גם הם להתחייס להפרעה בתחום זה .לכן לדעתי מדובר בילד עם איחור התפתחותי . דברי עם הוריו ובפגישה הבאה במכון להתפתחות הילד הציגו את כל השאלות, אבחון פסיכולוגי יכול בהחלט להבדיל בין הפרעות בתקשורת לאיחרו התפתחותי כללי
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמת גבולות
    הילה
    06/08/2009

בני בן שנתיים ועשרה חודשים ילד מקסים וחכם. אנחנו משתדלים מאוד להעמיד לו גבולות (לדבר בנימוס, להקשיב לאבא ואמא, לא לחטוף משחקים, לא להרים יד וכו') ולחנך אותו לעצמאות (דורשים ממנו שילך לבד ולא יהיה על הידיים, שישרת את עצמו במה שיכול).
    שמתי לב שמרבית החיכוכים שלנו איתו הם בשעות שהוא עייף (כשלוקחים אותו מהגן, כשקם בבוקר, לפני ואחרי שינה) הוא ממש פחות פעיל בפרקים אלה של היום ויושב על הספה ויכול לראות טלויזיה או להקשיב לסיפור אבל לא משחק. גם סף התסכול שלו ומידת ההתבכיינות שלו רבה יותר אז וההתלבטות שלי היא אם כן להקפיד על אותם הדברים גם בפרקי הזמן האלה או יותר להתגמש? מצד אחד אני לא רוצה לבלבל אותו במסרים ודרישות סותרות ומצד שני אולי הוא באמת עייף ולא יכול?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    השמת גבולות

הוספת תגובה

• השמת גבולות

08/08/2009

הילה שלום,
    את מתארת מצב ידוע, לפיו במצבי עייפות או רעב, גם אנחנו, כמבוגרים, "שוכחים" עקרונות חינוכיים, ומתנהגים ללא בקרה. זה טבעי והגיוני, ובגיל צעיר, צריך לקבל זאת כעובדה, שהעייפות והצרכים הביולוגיים מחלישים את יכולת השמירה על צרכים מורכבים יותר.
    לכן, במצבים אלה, אין טעם להתעקש עם הילד על דרישות או עקרונות. אפשר לוותר לו, תוך שאת מציינת שאת רואה כי הוא עייף, ורוצה לישון, וכו'.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעור יתר?
    טל
    05/08/2009

שלום, בתי בת 7 ו5 חוד' החל לצמוח לה שיער באיבר המין. האם זה לא מוקדם מידי? במידה וכן, לאן עלי לפנות איתה?
    היכן ניתן למצוא מידע אודות שלבי ההתפתחות הגופנית של ילדים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שיעור יתר?

הוספת תגובה

• התפתחות מינית מוקדמת

ד''ר מיקי הר-גיל
    06/08/2009

טל שלום
    התבגרות מינית מוקדמת מוגדרת כאשר מופיעים סימני התבגרות מינית לפני גיל שמונה אצל בנות, ולפני גיל תשע אצל בנים, והיא שכיחה יותר בקרב בנות. הסימן הראשון להתבגרות מינית מוקדמת בקרב בנות הוא הנצת השדיים, ובהמשך עשוי להופיע שיעור בבושת ובבתי השחי. גורמים רבים עשויים לגרום תופעה זו אך במרבית המקרים ישנה הפעלה מוקדמת של השעון הביולוגי מסיבה לא ידועה.
    שיער ערוה הינו ממצא לא תקין על אף שברוב המקרים נצני השדיים הם הסימן הראשון.היתי פנה קודם לרופא ילדים שלך ומתיעץ עמו , מי שמטפלים בהתבגרות מוקדמת הם אנדוקרינולוגים .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה ותשעה חודשים
    דנה
    05/08/2009

בתי בת שנה ותשעה חודשים , יודעת לספור נכון מ1 עד עשר , ומדברת משפט המונה שלוש מילים האם זה בסדר יחסית לגילה
    2. באיזה גיל אפשר לגמול אותה מטיטולים

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה ותשעה חודשים

הוספת תגובה

• בת שנה ו-9 ח'

06/08/2009

דנה שלום,
    מבחינה שפתית ושכלית, לפי תיאורך, בתך מפותחת היטב.
    לגבי גמילה - צריך לדעתי להמתין עד שהילד בשל לכך. בדרך כלל סימן טוב הוא, כשהילד מציין שיש לו צורך לעשות את צרכיו לפני שעשה (בתחילה הם בדרך כלל אומרים אחרי שעשו, וזו תחילת התהליך). אפשר לנסות להושיב את הילד על סיר או על האסלה ביוזמת ההורים כל שעתיים בערך, כדי שיעשה, וזה עוזר להרגיל אותו .

כל טוב, המשך התפתחות מהירה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסכול בעת משחק
    יעל
    04/08/2009

ביתי, אחת מתאומות שנולדו פגות, בת 4 חודשים מתוקן, 7 כרונולוגי, ע"פ מכון להתפתחות הילד התפתחותה תואמת לגילה המתוקן.
    לאחרונה בעודה משחקת על הבטן היא משמיעה קולות רבים של תסכול אשר לעיתים מגיע עד בכי ולעיתים מסתיים במציצת אצבע (וכך היא נרגעת). יש לציין כי כאשר אני ניגשת אליה והופכת אותה או לוקחת את הצעצוע היא רגועה ועם מצב רוח טוב בדרך כלל ולפיכך אנחנו סבורים כי התסכול נובע מהמשחק עם הצעצוע ולא מכל גורם אחר. (לא מדובר בצעצוע ספציפי שגורם לכך)
    האם זו תופעה מוכרת? כיצד עלי להתנהג: לסייע לה או לתת לה להתמודד? אם לסייע- כיצד? לעיתים להחליף צעצוע עוזר ולפעמים לא...
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תסכול בעת משחק

הוספת תגובה

• תסכול ממשחק בצעצוע?

04/08/2009

פועה שלום,
    עלי להודות, שקשה לי להבין את המצב שאת מתארת, ולכן אינני יודעת מה הסיבה ומה לענות לך.
    על איזה סוג צעצועים את מדברת ? איזה משחק הילדה משחקת עם הצעצועים ? מה נראה לך שקשה לה ? אולי זה בכלל התנוחה על הבטן שאינה נוחה לה, ולא הצעצוע ??
    אני מציעה לך לערוך עליה תצפיות, ולנסות להבין בעצמך. אשמח אם תשתפי אותנו בממצאים שלך.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת באיחור אבל....

יעל
    19/08/2009

הגעתי למסקנה הפשוטה שביתי מתנהגת כפי שציינתי כאשר היא עייפה. הצעצוע כנראה מפריע לה לנסות להרדם והיא מוציאה עליו את תסכולה כתוצאה מכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות בזמן עייפות

19/08/2009

פועה שלום,
    אני מניחה שאת צודקת במסקנתך, גם אם לקח לך זמן להגיע אליה. זה בסדר, אפילו רצוי : ילדים מגיבים בהתנהגויות שונות ומגוונות למצבים שונים, במיוחד מצבי עייפות ולחץ.
    לכן, הדרך הטובה ביותר כדי ללמוד אותם ולהבין מדוע הם מתנהגים כך, היא לצפות בהם.
    בעיני, זה גם פשוט מרתק !!!
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מטיטולים
    סיון
    03/08/2009

שלום רב.
    ברצוני לשאול כמה שאלות. אודה על חוות דעתך המקצועית:
    א. האם בן שנה ותשעה חודשים בשל לגמילה מטיטולים? (מיידע כשעושה צרכים, לא כשעושה פיפי).
    ב. מהו למעשה הגיל האידיאלי לגמילה (האם יש סימנים התנהגותיים שמצביעים על בשלות לגמילה?)
    ג. בקרוב עובר לקבוצת גן חדשה. האם גמילה במקביל עלולה להלחיץ אותו?
    תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מטיטולים

הוספת תגובה

• גמילה מטיטולים

04/08/2009

סיון שלום,
    א. אינני יודעת. העובדה שהילד מיידע כשעושה חלק מהצרכים, או לפעמים, פירושה שמתחילה אצלו מודעות לנושא, אבל השליטה בהפרשות היא תהליך מורכב, וכולל כמה היבטים, בעיקר - יכולת התאפקות. באופן סטטיסטי, גיל שנה ותשעה חדשים הוא מוקדם מאד לגמילה (הגיל הממוצע הוא יותר קרוב לשנתיים וחצי).
    ב. אין גיל "אידיאלי" ! כל ילד והקצב שלו. הסימן ההתנהגותי הוא המבחן : היכולת של הילד להודיע שיש לו צורך ללכת לשרותים, ולהתאפק מהפרשה עד שיגיע לשרותים.
    ג. בהחלט יכול להיות, ששתי התמודדויות מקבילות הן קשות לילד. הרבה פעמים, כשילד נכנס לגן חדש וצריך להסתגל (כמו גם במצבי שינוי אחרים, כגון הולדת ילד נוסף) אנו רואים נסיגה בהתנהגות, המתבטאת פעמים רבות בחזרה להרטבה, ואי-שליטה בצרכים. לכן, ההנחייה שלנו היא לא ליזום חינוך לגמילה במצבי שינוי או משבר.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. שאלה נוספת

סיון
    04/08/2009

תודה על תשובתך.
    בני (שנה+9) בעל הרגלי שינה בעייתיים (אשמתינו הבלעדית): נרדם במיטה שלנו ואז עובר למיטתו. עד היום זה עבד נפלא אך לאחרונה מתעורר בלילה ומבקש לעבור אלינו. סירוב גורר בכי ואי חזרה לישון. שקלנו לשים מזרון ליד המיטה שלנו ולתת לו לישון עליו מדי פעם. האם זו טעות? האם מאוחר מדי לתקן הרגל בעייתי זה? האם מיטת מעבר תעזור בשינוי (שונא לשכב במיטת התינוק ה"מסורגת").
    שאלה אחרונה- לבני אוצר מילים גדול מאוד ומנסח משפטים (4-5 מילים ברצף הגיוני) מאז גיל שנה ושבע). האם זה אכן יוצא דופן כפי שנאמר לי בטיפת חלב והאם יכול להעיד על יכולות מסוימות?
    תודה מקרב לב על התייחסותך .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגלי שינה, התפתחות שפה

04/08/2009

סיון שוב שלום,
    הרגלי שינה אינם מקודשים, ויש לגביהם גישות שונות, תלוי בהורים ובצרכיהם. אף פעם לא מאוחר לתקן הרגל שמפריע, אלא שלפעמים ה"תיקון" איננו קל, ומצריך זמן להתרגל להרגל החדש.
    באופן ענייני לשאלתך : כללית ועקרונית, זו החלטה שלכם, אם אתם מוכנים לאפשר לו לישון אתכם, במיטה שלכם או לידכם, או לא!. אם לא, עליכם להיות מוכנים היום לעמוד על שלכם באופן עקבי, גם אם זה כרוך בבכי. בסופו של דבר, הילד ילמד שאין לו ברירה. בד"כ, זה לוקח כשבועיים-שלושה.
    לגבי מיטת-נוער - לפעמים ילדים מעדיפים אותה אחרי גיל מסויים, אבל בעיקר משום שאפשר לצאת ממנה בקלות, וכך הם גם מגיעים יותר בקלות למיטת ההורים.

לגבי התפתחות השפה - היא בהחלט מרשימה ויוצאת דופן יחסית לממוצע, והיא מעידה על יכולת שכלית טובה. ואולם - בגיל זה, היא, לצערנו, עדיין איננה מנבאת מצויינות בהמשך. בהחלט ייתכן, שילד יתפתח באופן יוצא דופן בתחילה, ואח"כ יאיט את קצב ההתפתחות, ובגיל 7-8 יהיה ילד ממוצע. (וכמובן שאפשר שיקרה גם ההיפך).
    המשיכו לטפח אותו, ולקוות שישמור על כישוריו גם בהמשך.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה
    חגית
    02/08/2009

בני בן שנה, לא זוחל כלל, מתהפך וכך מגיע למקומות. אם יש משהו שרוצה ורחוק, לא מתאמץ להשיגו, הוא לא מתיישב לבד, ורוצה רק לשבת/לעמוד (לא עומד יציב, צריך לתמוך בו), רופא ילדים אמר שחגורת הכתפיים - בסדר, ואין מה להלחץ...
    האם לא כדאי לקחת אותו לייעוץ פזיותרפיה?

לקביעת תור
    סגירה
    זחילה

הוספת תגובה

• התפתחות מוטורית

02/08/2009

חגית שלום,
    אינני מודאגת בעניין הזחילה, אבל נראה לי שיש כמה סימנים של איחור בתחום ההתפתחות המוטורית.
    בהחלט הייתי מבקשת הפנייה לייעוץ של פיזיותרפיה התפתחותית.

כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה יעוץ לגבי שני נושאים
    שגית
    02/08/2009

לד"ר יוכי שלום רב :
    ברצוני להתיעץ איתך על שני דברים :
    1.גמילה .
    2.צעצועים התפתחותיים .
    1.בני בן 1.9 ואני רוצה לגמול אותו מחיתולים .
    ילדי מבין כאשר אני שואלת אותו אם אני שואלת אותו לגבי צרכיו ואף אומר לי כאשר יש לו .
    לפני מספר ימים הורדתי לו את החיתול והלבשתי לו תחתון ,אך הוא פיספס למרות שאני כל הזמן שואלת אותו והוא אומר שאין לו .
    מספר שאלות לגבי הנושא :
    *איך עלי להגיב כאשר הוא עושה את צרכיו בתחתון ? ואיך עלי להגיב או מה עלי לומר כאשר הוא אומר שאין לו אך לאחר דקה עושה בתחתון ?
    *האם עלי לקנות לו הפתעות ע"מ לחזק אותו לגבי הדבר ?ואם כן האם זה לא יגרום לו לחשוב שעל כל דבר שהינו מבצע הוא יקבל הפתעה {יהפוך להרגל }?

2.אני עובדת עם בני על פאזלים ,ולגו ,צביעה ועוד .
    האם יש משהו נוסף שאת ממליצה לעשות ,או צעצועים מסויימים שהינם טובים להתפתחות שאני יכולה לקנות ?

תודה מראש

שגית

הוספת תגובה

• גמילה ומשחקים התפתחותיים

02/08/2009

שגית שלום,
    1. לגבי גמילה - בנך צעיר מאד לעניין הגמילה, ולדעתי רוב הסיכויים הם שאיננו בשל לכך. חבל לתסכל אותו ואת עצמך. הניחי לו: בלי כעס, ובלי פרסים. החזירי לו את החיתול, ותני לו עוד כמה חדשים של גדילה והבנה.
    2. לגבי משחקים מתאימים : חשוב לגוון כמה שאפשר.
    משחקי דמיון : עם בובות, חיות, מכוניות. לא צריך צעצועים, אפשר גם עם כלי מטבח.
    מוטוריקה גסה : כדור, גליל, הקפידי על תנועה במרחב, צאי איתו לגן-שעשועים.
    מוטוריקה עדינה : השחלת חרוזים, הדבקת מדבקות, פלסטלינה/ברבצק. חשוב ליצור דברים עם הילד !
    שפה : הקראה של סיפורים ושירים קטנים, האזנה לדיסקים.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פג בן 3 שנים
    אוקסנה
    30/07/2009

שלום. יש לי ילד בן 3 שנים. לפי גיל מותקן הוא בן שנתיים ו - 10 חודשיים. אוהב לשחק, הרבה לרוץ, אוהב לראות פרסומות ו חוזר אחרי פרסומות. אולה ו יורד לבד ב מדריגות או סולם. מבין אם אנחנו פונים עלו ו מה אנחנו מבקשיים. רק לא אוהב לקרוא ספרים. הוא אוהב יותר להצביע מאשר להגיד מילה. מדבר בן 120-140 מילים. מתוכם 4-5 מילים ברוסית. 2 מילים באנגלית. על כל מה שהוא מצביע, הוא גם יודעה להגיד, רק לא תמיד הוא עושה זה ולא בכל מקום. אנחנו מטופלים בגיל הרך. מה שיודעה בבית הוא לא מוכן להראות זה בחוץ. מה אני צריכה לעשות כי מבחינת גיל הרך הוא לא יודעה כלום. מה לעשות? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פג בן 3 שנים

הוספת תגובה

• יודע בבית - שותק בחוץ

31/07/2009

אוקסנה שלום,

קצת קשה להכריח ילד לעשות דברים, אם הוא מתבייש מאנשים זרים. מה שחשוב זה מה הוא מצליח לעשות ולהגיד בבית. אם את רואה שהוא מדבר, ומבין מה שאת אומרת, זה מה שחשוב, ואת זה את צריכה לספר למטפלים ביחידה לגיל הרך.
    תני להם לטפל בו, הוא יתקדם, ואז ישתף פעולה יותר טוב.
    כל טוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון אוטיזם
    אמא מודאגת
    29/07/2009

בני בן שנתיים וכמעט שלושה חודשים. בשל עיכוב בהתפתחות הדיבור אנו בטיפול של קלינאית תקשורת מזה כ- 5 חודשים. בחודשים האחרונים מצבו השתפר להפליא וממצב שבו אוצר המילים שלו כלל 5 מילים, כיום אוצר המילים מתרחב מדי יום (עומד על עשרות ואולי מאות מילים) והוא אף מחבר שתיים, שלוש ולפעמים אף ארבע מילים. בשל העובדה שהוא נרתע מילדים בפרט וגם ממבוגרים ובשל העובדה שאיכות משחקו דלה ביותר (כמעט ואינו משחק במשחקים בבית, בעיקר זורק אותם למעלה) פנינו למכון להתפתחות הילד. לצערנו אובחן בני במכון כסובל מ- PDD NOS. חשוב לציין כי אנו חשים שהקשר שלו איתנו מצוין והוא בהחלט יודע להביע עצמו (בעיקר רצונות, ופחות חוויות). שאלתי היא האם ייתכן שהאבחנה מוטעית (קלינאית התקשרות (פרטית) סבורה כי אין לו בעית תקשורת, אלא "הבשלה מאוחרת")? במידה והוא אכן PDD האם כדאי לשלוח אותו לגן של אלו"ט או לשלוח אותו לגן רגיל עם "משלבת"/"מלווה"?

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון אוטיזם

הוספת תגובה

• אבחון אוטיזם

30/07/2009

אמא יקרה שלום,
    צר לי לשמוע על האבחנה שקיבלתם. אנו יודעים עד כמה קשה לקבל אבחנה זו, עם כל הכרוך בה.
    לגבי עצם האבחנה - ראשית, תמיד יש טעויות, וקשה לדעת. בגיל כה צעיר, במיוחד כאשר הילד איננו מקרה קשה , והתמונה איננה מלאה, בהחלט יכול להיות ויכוח, אם אכן מדובר ב-PDD, או במצב של איחור שפתי, הגורר ליקוי בהתנהגויות נוספות.
    אך גם אם האבחנה של PDD ברורה, כבר ראיתי ילדים לא מעטים, שכעבור שנה-שנתיים התקדמו בצורה נפלאה, והתפקוד שלהם השתנה מאד לטובה.
    לגבי שיבוץ בגן - גם כאן התשובה איננה חד-משמעית : תלוי בילד, ותלוי בגן ובסייעת. תלוי עד כמה הילד כן מצליח להשתלב בגן רגיל. אם זה אפשרי, הרי יש יתרונות לגן רגיל ,(בתנאי שהוא קטן יחסית, ויש גננת טובה ומסורה, והסייעת היא מקצועית).
    אם יש לילד קשיים משמעותיים להשתלב בגן רגיל, והוא מאד חריג, עדיף גן של אלוט"ף. שם יקבל טיפולים אינטנסיביים, יחס אינדיוידואלי, והסיכוי שלו להתקדם יהיה טוב יותר. במקרה כזה, בהחלט ייתכן, שכעבור שנה, אפשר יהיה להחזיר אותו לגן רגיל.
    למיטב ידיעתי, יש מקומות בארץ (כמו באזור השרון) בהם יש לאלוט"ף תכנית אחה"צ, פעמיים בשבוע, כשהילד הולך בבוקר לגן רגיל, ומגיע כדי לקבל טיפולים. במקרה של ילדים קלים, זה מספיק.

מאחלת לכם כל טוב, והתקדמות יפה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה