פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיבור
    רינת
    03/09/2011

שלום רב,

הבן שלי בן שנתיים ו 8 חוד', לא מדבר בצורה שוטפת.
    מדבר במשפט של עד 2-3 מילים, כמו : אמא בואי, אין גלידה וכדומה.
    יש לציין שלא נמצא במסגרת של גן, אלא בבית.
    כמו כן מבין הוראות/בקשות פשוטות.
    רציתי לדעת האם הוא נמצא באיחור משמעותי לגילו?
    התור לקלינאית תקשורת ארוך מאוד.

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיבור

הוספת תגובה

• דיבור - תגובה

04/09/2011

רינת שלום,
    אפשר לומר שיש לילד שפה דלה, אבל לא הייתי מגדירה זאת כאיחור רב. בהחלט ייתכן, שלו היה הולך לגן, השפה שלו היתה יותר מפותחת ועשירה.
    כדאי לך לפנות לקלינאית תקשורת, כדי שתדריך אותך איך לעבוד עם הילד. בינתיים, דברי אליו הרבה, הקריאי לו סיפורים קצרים, שירים קצרים, בקשי ממנו לחזור עליהם.
    השתדלי שיהיה בחברת ילדים אחרים עד כמה שאפשר.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקשנות
    מישהי
    03/09/2011

שלום,
    בתי בת שנתיים ו- 4 ילדה מאד עקשנית ,
    ולפעמים חייבת לקבל את מה שהיא רוצה ולא מוותרת בקלות.(
    אם לא נותנים לה את מבוקשתה, מתחילה לבכות ולהתנהג לא יפה..
    אני ובעלי ביקשנו ממנה בקול רגוע להרגע ולא לבכות ונתנו לה כמה אופציות, לא עזר..
    בעלי הרים את הקול ודיבר איתה על עונש בחדר.
    האם זה נהוג לצעוק על ילדה בגיל הזה ולאיים על עונש?
    או פשוט לתת לה לבכות עד שתרגע?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    עקשנות

הוספת תגובה

• עקשנות - תגובה

04/09/2011

שלום,
    קצת קשה לחנך ילד בן שנתיים באופן הגיוני. קרוב לוודאי, שילד בגיל זה עדיין איננו מבין מדוע הבקשה שלו לא אפשרית לעומת בקשות אחרות. ילד בגיל זה גם לא מבין מה הקשר בין ההתנהגות שלו, לתגובה של ההורים. הוא כן יכול להבין, אם באופן עקבי לכל בקשה מסוג מסויים תגידו פשוט "לא" ולא תתנו, גם אם יש בכי או התנהגות אחרת לא רצוייה.
    כל חינוך לוקח זמן, ובמקרים כאלה עוד יותר. חשוב להתחיל, אבל ייתכן שאת פרי החינוך תראו רק בעוד שנה, כשהילדה תגדל קצת.
    כל טוב ובהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 4 ממציא סיפורים
    סם
    03/09/2011

שלום, יש לי בן מקסים בן ארבע.
    לאחרונה שמנו לב שהוא ממציא סיפורים, כמו למשל שפגש אח של חברה שלו לפני שבוע, אבל בררנו ולא היה כך. או שהלך למקום כלשהו ואנחנו יודעים שלא היה שם.
    האם זה נורמלי? האם מעיד על מתח (עבר לגן חדש)?
    כשהוא מספר לנו איך היה בגן - הוא מספר לכל אחד מאיתנו משהו אחר, ואפילו אמר לנו שהוא רוצה לספר לכל אחד משהו אחר (על אותה סיטואציה, כלומר ממציא סוף אחר לכל אחד ששומע).
    הוא מאוד מתעקש שהדברים אכן היו כפי שהוא מספר. האם לתקן אותו? האם לזרום עם הסיפור המומצא?
    עכשיו לרוב התגובה שלנו היא שאנחנו יודעים שהוא היה רוצה שככה זה יהיה, וקצת מפתחים את הסיפור המומצא, אבל לא יודעת אם זה הכיוון הנכון.
    בעיקר הייתי רוצה לדעת אם זה מעיד על בעיה רגשית כלשהי או נורמלי לגיל שלו.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 4 ממציא סיפורים

הוספת תגובה

• ילד בן 4 ממציא סיפורים - תגובה

04/09/2011

שלום,
    גיל 4-5 הוא גיל הדמיון, ותחילת ההתמודדות עם ההבדל בין מציאות לבין דמיון.
    מצד אחד, הילד בגיל זה גולש בקלות לעולמות דמיוניים, למשל : מזדהה בקלות עם דמויות מסיפורים, כמו נסיכות, ספיידרמן, סופר מן וכד'. מצד שני, הוא בוחן את הגבול בין מציאות לדמיון, וכאן בדיוק נולדים הסיפורים. זו תופעה נורמטיבית ונפוצה. יש רצון ליצור מציאות טובה ומוצלחת יותר, ויש צורך לבחון, האם זו מציאות, או שהיא נשארת בגדר דמיון.
    תפקידנו כמבוגרים, הוא לומר לילד שיש הבדל, והוא ידוע, וברור לנו שהסיפור שלו איננו אמיתי. אבל צריך לעשות זאת בזהירות, כדי לא לפגוע בו.
    אפשר לומר : "אולי רצית שיהיה כך, אבל זה לא באמת....", או : "איזה סיפור יפה, חבל שזה לא באמת כך.....".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהליך גמילה או הרטבת לילה?
    שני
    01/09/2011

שלום

בתי בת שנתיים וחצי גמולה יום ולילה בערך מגיל שנתיים וחודש, כשתהליך הגמילה היה לאחר שראתה את האחיינית שלי יושבת על הסיר והן נגמלו יחד. עשינו זאת בהדרגה עברנו לטיטול-תחתון ואח"כ לתחתון רגיל וזה הלך קל ויפה מאד מרגע שעברה לתחתון רגיל לא פספסה ביום או בלילה. ואחרי תקופה קצרה כבר לא הייתי צריכה להזכיר לה בכלל. ומאז ומעולם הצלחנו לישון לילות מלאים.
    לפני כשבועיים החלה להרטיב בלילה כמעט כל לילה ולפעמים פעמיים בלילה. בד"כ היא מתעוררת ובוכה "אני לא טובה" וחוזרת שוב ושוב על המשפט וגם לי בא לבכות כשאני שומעת אותה כך, כי היא ילדה טובה מאד והיא הרי לא עושה בכוונה. אחרי שמחליפים היא חוזרת לישון די מהר.
    היו כמה לילות שהתעוררה ובקשה לעשות פיפי (אלו היו לילות יבשים) אך עם יקיצות מרובות במהלך הלילה כאילו נסתה בכוח לא להרטיב. היו גם מעט פעמים שברח לה בשנת הצהריים וניסיתי שינוי מקום וזה קרה גם במיטה של אימא.
    בד"כ היא ישנה בחדר שלה והשינוי היחיד היה החופש מהגן. האם זה העיניין? האם היא עדיין בתהליך הגמילה? לטפל או לחכות? מה עושים?
    תודה

הוספת תגובה

• תהליך גמילה או הרטבת לילה? - תגובה

02/09/2011

שני שלום,
    באופן אובייקטיבי, מבחינת ההגדרות, הילדה עדיין בתהליך גמילה. אנו מגדירים תקופה של חצי שנה לפחות של "יובש", כדי לומר שהילד אכן גמול. אם יש נסיגה להרטבה בתוך החצי שנה, אנו מתייחסים לכך כאי-השלמה של התהליך.
    הבת שלך מאד צעירה, ולכן ייתכן, שהשליטה שלה עדיין אינה מלאה.
    ייתכן גם, שעכשיו בקיץ, השתייה רבה, והשלפוחית עדיין אינה מצליחה להכיל את כל כמות השתן הנפרשת.
    כך או כך, אין צורך לטפל ואין מה לטפל. צריך לחכות בסבלנות ולתת לזמן ולהבשלה לעשות את שלהם.
    בינתיים, מה שחשוב הוא להרגיע את הילדה, לעודד אותה על הפעמים שבהם היא קמה יבשה, ולהשתדל שלא תתפתח אצלה מצוקה בגלל ה"כשלון" להתאפק.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעוטה מדהימה
    שילת
    01/09/2011

הבת שלי בסוף החודש תחגוג 3.
    התחילה ללכת בגיל מוקדם.
    מאוד חברותית- יוצרת קשרים חדשים וממש אהובה ורצויה בקרב בני גילה
    ואף הגדולים ממנה.
    נבונה מאוד מבחינה רגשית ובכלל.
    מבחינה שפתית- מדברת מגיל שנה וחצי ,אך כיום יש לה עדיין שיבושים רבים
    כגון: פטשופ, מפחשת ( מחפשת), השמטות וחילופי תנועות.
    מדברת משפטים שלמים לרוב קשורים אך לעתים המילים לא קשורות לתוכן.
    לעתים שמנסה להגיד משפט שלם, נתקעת ומשבשת לגמרי או מפסיקה.
    יודעת את כל הצבעים, עצמאית בשירותים.
    מבחינת משחקי חשיבה- מתקשה בפזאלים שמה הפוך תחלקים, אך ישנם משחקים שעושה בקלות- שיכות, בית לי וכו.
    לעתים מחזיקה ספרים הפוך ואינה מבחינה בכך.
    בספירה עד 10- סופרת ולרוב מדלגת על הספירה 6.
    בלבוש: עצמאית עם מכנסיים ותחתונים וסנדלים אך עם חולצות ושמלות מסתרבלת לגמרי.
    מעניין אותי לדעת ממה נובעים הקשיים שלה.
    פניתי למכון להתפתחות הילד ועדיין לא פנו אלי.
    האם להתחיל אצל קלינאית תקשורת באופן פרטי ודחוף?
    תודה שילת

לקביעת תור
    סגירה
    פעוטה מדהימה

הוספת תגובה

• פעוטה מדהימה - תגובה

01/09/2011

שילת שלום,

נראה לי שאת חרדה במיוחד, וללא סיבה מוצדקת.
    יש לך ילדה שמפותחת היטב, והיתה זריזה בהישגים שלה, אבל התהליך ההתפתחותי רחוק מסיום, ולא מושלם, ולכן רואים עדיין "קשיים" או שיבושים בביצוע, וזה תואם את הגיל.
    לפי תיאורך, אינני רואה צורך בעזרה מקצועית, ואני משוכנעת שהזמן יעשה את שלו, והכל ישתפר, במיוחד בתחום השפה. רק סבלנות.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים
    חסוי
    30/08/2011

שלום,

החלטתי לגמול את בני בן השנתיים ושלושה חודשים לפני שהוא נכנס לגן בספטמבר ן

התחלתי בתהליך ורק עכשיו קראתי על הנושא באינטרנט וראיתי שבזמן מעבר דירה או שינויים עדיף לחכות

האם להמשיך או להפסיק ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים - תגובה

31/08/2011

שלום,

גישתי היא, שלא להתחיל בגמילה מיוזמת ההורה, אלא להמתין עד שהילד "מאותת" שהוא בשל לכך, בדרך כלל ע"י כך שהוא מראה יוזמה מצידו ללכת לשרותים, מבקש להוריד את הטיטול וכד'.
    מאחר שכבר התחלת, תלוי איך זה הולך. אם נראה לך שהילד משתף פעולה, וזה מצליח חלקית - המשיכי. אם יש קושי בקבלת שיתוף פעולה מהילד, אני מציעה לך להפסיק ולהמתין. מדובר בילד מאד צעיר. אין מה למהר ועדיף לא ללחוץ עליו.
    כל טוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 3 וחצי
    הורה מודאג
    29/08/2011

ביתי בת 3 וחצי יוצרת לפעמים תחביר משפט לא ענייני(מילים לא קשורות אחת לשנייה)
    או שלפעמים נדמה שמדברת ג'יבריש...
    לציין כי רוב הפעמים מחברת משפטים הגיוניים, עונה לעניין לשאלות ויש לה אוצר מילים יחסית גדול (ב-2 שפות)
    מה יכולה להיות הסיבה לכך?

לקביעת תור
    סגירה
    בת 3 וחצי

הוספת תגובה

• בת 3 וחצי - תגובה

30/08/2011

שלום,
    למרות שנראה לך שהילדה שולטת בשתי שפות, בהחלט ייתכן, וזה ידוע לנו ממחקרים רבים, שהיא עדיין מתבלבלת ביניהן, ולכן, לפעמים, הדיבור שלה הוא קצת "סלט". הדיבור הוא תרגום של מחשבות למלים, בתוך מבנה של תחביר. אולי היא עדיין מתקשה למצוא את המלים המדוייקות בכל שפה, אולי המבנה של המשפט לפעמים מתבלבל אצלה , כי הרי בכל שפה זה שונה.
    אני מציעה להמתין עד גיל 4. אם התופעה עדיין תמשיך, פנו לאבחון של קלינאית תקשורת.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמגום
    אדוה
    29/08/2011

הבן של בן 3 ורבע, בשבועיים האחרונים החל לגמגמם , לעיתים מדבר בשקט.
    עד אז דיבר יפה ולא היו בעיות תקשורת, משחק , חברי, אין התנהגות חריגה.
    במקביל אנחנו בתהליך גמילה מאוד איטי אבל בסופו. לבני אח גדול .
    הגמגום אינו תמיד אך לעיתים קרובות. . כאילו שנתקעות האותיות ..
    האם יש לפנות לרופא? האם הוא דורש תשומת לב?

לקביעת תור
    סגירה
    גמגום

הוספת תגובה

• גמגום - תגובה

30/08/2011

אדוה שלום,
    כשליש מהילדים בין גיל 2-4 "מגמגמים" תקופה מסויימת. אנו מגדירים זאת לא כגמגום, אלא כ"אי-שטף", ורואים בכך שלב התפתחותי נורמלי. מניחים שזה קורה, משום שעדיין אין תיאום במוח בין קצב ומורכבות המחשבה, לבין קצב הדיבור והשליטה בשפה.
    זו תקופה שנמשכת מכמה שבועות עד חצי שנה, והתופעה נעלמת, כפי שהתחילה.
    אל תתמקדו יותר מדי בעניין, כדי לא להלחיץ את הילד. נסו לא להתייחס. אם אתם מרגישים שהילד באמת מתקשה, השלימו את המילה או המשפט עבורו.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתול
    מישהי
    29/08/2011

שלום
    בתי בת שנתיים ו-4, בתהליך גמילה מחיתול כבר למעלה משבועיים..
    ביום היא מסתובבת רק עם תחתון , מבקשת לבד, אני שואלת אותה מידי פעם,
    ולפעמים יש פיספוסים לריצפה.
    שאלתי היא : איך גומלים משנת צהרים ולילה?וכמה זמן זה לוקח?
    כרגע היא ישנה עם חיתול גמילה.
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתול

הוספת תגובה

• גמילה מחיתול - תגובה

30/08/2011

שלום מישהי,
    הגמילה בשינה היא מורכבת יותר מהגמילה ביום, בערנות, משום שהשליטה והמודעות בשינה הם ברמה נמוכה בהרבה. לכן, זה קורה מאוחר יותר.
    אין דרך לגרום לגמילה הזו, אלא להמתין עד שכל המערכות המעורבות ביכולת השליטה מבשילות : גם מבחינה פיזיולוגית, בעיקר, וגם מבחינה רגשית. במיוחד, כשמדובר בילדה כל-כך צעירה.
    לעצתי, אל תמהרי, והניחי לילדה. זה יבוא, אולי עוד חדשיים-שלושה, אולי עוד חצי שנה, אבל זה יגיע.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישיבה על הברכיים
    מיכל
    28/08/2011

שלום רב, בני בן 9 חודשים זוחל כמו צפרדע, לפני מספר ימים הוא החל לשבת על הברכיים, הוא יושב ישיבה זקופה אך על הברכיים. כאשר הוא זוחל הוא עושה את התנועה של ישיבה על הטוסיק עם האגן מיישר רגל אחת ורגל שנייה מתחת לטוסיק אך לא מגיע לישיבה מלאה כאילו הוא חושש, הוא יושב על הברכיים ביציבות ואף נעמד כך.
    האם זה בסדר??? כיצד אוכל לסייע לו לשבת על הטוסיק??
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ישיבה על הברכיים

הוספת תגובה

• ישיבה על הברכיים - תגובה

מיכל בר-נס
    28/08/2011

היי מיכל,
    לא לגמרי בטוחה שהבנתי אותך. אם הבן שלך יושב על הברכיים והטוסיק על העקבים זה חלק מהרפרטואר של ההתפתחות. רצוי שיהיה לו מגוון של צורות ישיבה וביניהם מאד רצוי ישיבה על הטוסיק ורגליים קדימה-ישיבת טבעת. כשהוא יושב על הברכיים תנסי להעביר לו את הרגליים קדימה ותשימי לב שהגב נשאר זקוף.
    בגיל 9 חודשים רצוי שיעמוד על שש יתנדנד וינסה להתקדם.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 4 שמדבר ללא הפסקה
    מיכלוש
    28/08/2011

הבן שלי מדבר בלי הפסקה.זה מתיש לפעמים.הוא יכול לדבר איתי או לעשות משחק תפקידים בין בובות שעות.גן שאנחנו נוסעים ברכב זה ממשיך.הפה לא נסגר אף פעם,רק שהוא נרדם.

הוא מדבר דברים לעיניין ומתעניין בכל דבר וחוקר אותו לעומק

האם זה נחשב נורמלי?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 4 שמדבר ללא הפסקה

הוספת תגובה

• ילד בן 4 שמדבר ללא הפסקה - תגובה

28/08/2011

מיכלוש שלום,
    יש טיפוסים כאלה, גם בקרב מבוגרים.....אנשים כאלה הם יותר מוחצנים, ויש להם דחף לשתף את כל הסביבה בחוויות שלהם. אם רצף הדיבור הוא ענייני, זה אפילו חיובי בגיל זה, ותורם לפיתוח השפה והחשיבה.
    בגיל יותר מבוגר קצת, עוד שנה-שנה וחצי, תוכלי להתחיל להגביל אותו, גם בגן ובביה"ס בוודאי ישימו לו גבולות לזמן הדיבור, והוא ילמד גם להקשיב.
    בינתיים, התאזרי בסבלנות.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיכוב בהליכה
    אמא
    27/08/2011

שלום רב,
    בני בן שנתיים היפוטוני עם גמישות יתר
    הוא מטופל מגיל שנה בפיזותרפיה
    מגיל שנה ו7 נעמד עם תמיכה זוחל מהר 6
    לפני חודשיים התחיל לטפס על רהיטים ולרדת
    עולה ויורד במדרגות בעזרה של יד של מבוגר
    כשאני נותנת לו יד אחת הוא הולך יפה גם שאני
    נותנת לו אצבע הוא הולך או מחזיקה רק את האצבע שלו
    כשאני עוזבת לו את היד מוכן לעמוד כמה שניות ומהר
    מתיישב מרגיש לא יציב
    כשאני הולכת איתו עם יד אחת הוא לפעמים מתנדנד לא מרגיש
    יציב ומתיישב בפיזוטרפיה אומרים שצריך לתת לו את הזמן
    להרגיש יציב ,עם נעליים ניראה שהוא מרגיש יותר יציב
    התיסכול שלי שהוא כמובן שעדיין לא הולך ומאד זהיר
    לא מוכן לנסות לבד רק עם יד אחת,
    מתי הוא ירגיש יציב לעמוד לבד?
    האם ההליכה עצמאית קרובה?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    עיכוב בהליכה

הוספת תגובה

• עיכוב בהליכה - תגובה

מיכל בר-נס
    27/08/2011

את מספרת שיש התקדמות איטית וקבועה לאורך כל הדרך וזה חשוב ביותר.
    לילדים עם טונוס נמוך הרבה פעמים לוקח יותר זמן והם זקוקים לפיזיותרפיה-כפי שבנך מקבל.
    תמשיכי בדרך זו. עוד קצת סבלנות ובנך יתחיל ללכת.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שאוהב פאזלים
    chen
    26/08/2011

יש לי ילד בן שנתיים ועשר שמרכיב פאזלים של 70 חלקים בקלי קלות. למען ההגינות אני חייבת להגיד שאנחנו יושבים לידו בזמן הרכבת הפאזל אבל לא עוזרים לו כלל בהרכבת הפאזל אלא רק במוטיבציה.

מה ניתן לעשות עם ילד כזה ? איך ניתן לפתח לו את הכישרון הזה מלבד לקנות לו פאזלים חדשים כל פעם. (הילד הרכיב היום פאזל חדש של 70 חלקים תוך 10 דקות).

אשמח לעצות והצעות. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד שאוהב פאזלים

הוספת תגובה

• ילד שאוהב פאזלים - תגובה

27/08/2011

חן שלום,
    למען האמת, אין לנו עניין לפתח בילד את הרכבת הפאזלים. זו מיומנות ספציפית מאד, והיא איננה מקדמת לשום הישג מיוחד. ואילו בחינוך ובטיפוח, במיוחד בגיל הרך, אנו שואפים לגוון לילד, לתת לו מרחב של התנסויות, שילמד כל מה שאפשר.
    הבסיס להרכבת פאזלים הוא יכולת טובה של תפישה חזותית : שימת לב לפרטים קטנים, לדמיון בין צורות, וכד'. זה מה שחשוב, ואת זה כדאי לפתח. זו יכולת שהיא משמעותית בהמשך גם לכתיבה וקריאה.
    אפשר לפתח זאת בדרכים שונות, וכך צריך לעשות. משחקי לוטו (שווה ויוצא-דופן), השלמת תבניות, העתקת תמונות (למשל : להרכיב תמונה מ"פטריות" לפי מודל מצוייר).
    ואל תשכחו לפתח גם את החלקים המילוליים, ואת המוטוריקה, גם הגסה וגם העדינה ! הכל חשוב !
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 4 מאשים שמכאיבים לו האשמות שווא
    קרן
    25/08/2011

שלום
    בני בן ה-4 ילד נבון ורגיש מאוד.
    מאוד פרפקציוניסט ומסודר. הוא נוטה להאשים (בעיקר אותי) אם משהו לא מסתדר כפי שהוא רוצה. בתקופה האחרונה הוא מאשים אותי שאני מכאיבה לו. אני כמובן לא אלימה כלפיו ולעיתים רחוקות צועקת. אך הוא טוען שאני מכאיבה לו. הוא הסטרי ונמצא באמוק כלפי העניין. זה יכול להיות בסיטואציה שאני מוציאה אותו מהאמבטיה, מחזיקה לו יד כשהוא קופץ ונופל כתוצאה מהקפיצה. כשהוא נמצא בהתקף שכזה הוא טוען שאני מכאיבה לו גם כשאיני נוגעת בו כלל.
    אני חושבת שהוא מודע לאיך שאמירות מסוג זה משפיעות עליי. שוב, הוא ילד מאוד מאוד חכם... אני מרגישה שהוא משחק בזה והוא לא מודע עד הסוף מה המשמעות של מה שהוא אומר.
    כאמור זה מופנה כלפי כל מי משחק איתו או קרוב אליו. פשוט מאשים את האחר בכל משהו לא נעים שקורה לו. אם חבר משחק איתו והמשחק נופל עליו אז כמובן שהחבר רצה לפגוע בו וכו'...
    אני חיה בנפרד מאביו מאז שהוא תינוק. אביו טוען שהוא מכיר את ההתנהגות הזאת אצלו אך זה פחות בולט לו. לאחרונה נולד אח חדש במשפחה אצל אביו (אח ראשון בזוגיות החדשה). ואני רואה הרבה דברים שקשורים למצב החדש והמבלבל...איכשהו אצל אביו הוא מתנהג למופת ואצלי כל האגרסיות יוצאות...
    אשמח לעצות איך להתמודד עם האשמות כאלו?

תודה :)
    קרן

הוספת תגובה

• בן 4 מאשים שמכאיבים לו האשמות שווא - תגובה

26/08/2011

קרן שלום,
    יכולות להיות כמה סיבות להתנהגות זו :
    האחת, שיש לילד רגישות תחושתית, ומגע בצורה מסויימת באמת נתפש על-ידו כמגע כואב, או לא נעים.
    שנית, יכול להיות שהילד בתקופת מתח , אולי כפי שציינת, לאור השינוי במשפחת אביו, והחשש שלו מתחרות מצד האח שנולד.לכן, הוא תובעני יותר, דורש יותר תשומת-לב, וכמובן שזה מופנה אלייך, כאמא, כמקום הכי בטוח.
    שלישית, ייתכן שמדובר בשלב התפתחותי מסויים, בו הוא עדיין אינני בשל לראות בעצמו את הגורם לבעייה, והוא משליך אותה על האחרים סביבו.

נסי להתמודד עם זה בדרך רגועה והגיונית. נסי להסביר לו : מה היה קורה לו לא היית אוחזת בו, למשל. נסי לשאול אותו, מה אפשר היה לעשות במקום זה, אולי לו הוא היה מטפס, או קופץ, בצורה אחרת ? נסי להביא אותו לחשוב על פתרונות אחרים, על דרכים אחרות להתנהלות שלו. לפי תיאורך, בהחלט ייתכן שזה יעזור לו.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך על התשובה

קרן
    27/08/2011

אבדוק את הפתרונות שהצעת
    קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה
    מרינה
    25/08/2011

שלום.
    בתי בת כמעט 4 חודשים .בזמן אחרון למדה להתהפך מהבטן לגב , אך לא בחזרה.היא ישנה רק על הבטן מגיל 0.עכשיו , כל לילה היא מתהפכת לגב ולא יכולה להירדם ומתחילה לבכות שיהפכו אותה בחזרה.אני ובעלי קמים להפוך אותה כמה פעמים בלילה.מה לעשות?האם לתת לה קצת לבכות שתלמד להירדם על הגב?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שינה

הוספת תגובה

• שינה - תגובה

25/08/2011

מרינה שלום,
    הילדה עוד קטנה, ועדיין לא צריכה להתהפך לשני הכיוונים. זה עוד יגיע.
    לגבי השינה על הגב - משרד הבריאות ממליץ שתינוק יישן על הגב עד גיל 6 ח', בגלל תופעת "מוות בעריסה" (חלילה !!!) אבל אם הילדה ישנה על הבטן מינקות, והיא כבר בת 4 ח', וגם מתהפכת, צריך לעזור לה, שתישן כפי שנוח לה.
    אתם יכולים לנסות לתת לה לבכות, אולי תתרגל, ולא תעיר אתכם, אבל אם זה לא "יעבוד", תצטרכו להמשיך לקום אליה. לא קל להיות הורים ! נקווה שזו תהייה תקופה קצרה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה