מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גן לילד בן 4אלה18/07/2011
שלום,
בני הבכור יהיה בן 4 בספטמבר. הוא אמור להתחיל גן בפעם ראשונה בחייו. הילד מאוד ביישן ורגיש. יש בעיית תקשורת קלה, וקצת חרדה חברתית. מטופל אצל קלינאית תקשורת חצי שנה. יש שיפור גדול.
הבעיה שלא מצאנו גן פרטי והוא רשום לגן עירייה.
מקווה שיקרה נס ונמצא גן פרטי אבל אם לא, איך הוא אמור להכנס לגן עם 35 ילדים? אני חוששת שהוא לא יסתדר. האם מותר להביא משלבת לגן עירוני? קלינאית המליצה לנו על משלבת.
האם עדיף להשאיר עוד שנה בבית?
תודה
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גן לילד בן 4 - תגובה
20/07/2011שלום,
בהחלט לא הייתי ממליצה להשאיר בבית, ולהמשיך עם המצב הקיים. גם אם יהיה בגן עירוני, ילמד מהתקשורת עם ילדים אחרים, ונקווה שיתקדם.
אם תהייה בעייה, אולי הקלינאית תקשורת תוכל להדריך את הגננת ולעזור.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנועותאם מודאגת18/07/2011שלום
אני אם לילד בן 6 חודשים מאז לידתו הוא נע הרבה רוצה לראות את כל הדברים שמסביב לא ישן הרבה התנועות בעיקר בידיים וברגליים כאילו הוא מותח אותם כל הזמן לא רגוע בכלל מה הבעיה אצלו והאם יש דרך להרגיע אותו ולהפחית את התנועות
תודה רבה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתנועות - תגובה
20/07/2011אמא יקרה שלום,
התייעצי עם רופא הילדים שלכם. צריך לראות את סוג התנועות, ולפי כך אפשר לדעת. במידת הצורך, רופא הילדים ישקול אם להפנות אתכם לייעוץ מקצועי נוסף.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלותמישהי18/07/2011שלום
יש לי 2 שאלות:
1. בתי בת שנתיים ו 3 עוד מעט, לאחרונה שמתי לב בזמן מקלחת או בישיבה בשירותים שהיא נוגעת באיבר מינה... אני אומרת לה להוציא את היד..
האם זה נורמלי?
2. חוץ מלקרוא לי "אמא" היא גם קוראת לי בשמי הפרטי, זה מקובל?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלות - תגובה
20/07/2011אמא שלום,
לשתי השאלות שלך, התשובה היא שזה בסדר. אין צורך להיבהל מכך, זה תקין, ואין צורך להגיב.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מטיטולים בלילהכרמית17/07/2011שלום רב,
הייתי רוצה להתייעץ איתך לגבי בתי היחידה בת השנתיים ושמונה חודשים . בגיל שנה ועשרה חודשים היא התחילה על פי בקשתה בלבד תהליך גמילה מטיטולים ובאמת זרמנו איתה. אחרי כחודשיים היא שלטה כמעט ב 100% על הסוגרים והיום היא גמולה לחלוטין במהלך היום. העניין הוא שבלילה היא עדיין מרטיבה ולכן היא ישנה עם פולאפס. היו מס' לילות שהיא ביקשה לישון עם תחתונים רגילים וזרמנו איתה ושמנו לה אולם היא בכל זאת הרטיבה ולכן החזרנו אותה לפולאפס. הייתי מאוד רוצה לעזור לה להיגמל בלילה אבל אני באמת לא יודעת מה הדרך הנכונה לעשות זאת ואשמח לקבל המלצה.
כל היום היא שולטת ואומרת כשיש לה פיפי/קקי ואף הולכת לשירותים בעצמה ובשינת הצהריים לא בורח לה פיפי (ישנה עם תחתונים רגילים) ובלילה היא ישנה עם פולאפס וחושבת שהיא מסוגלת למרות שבבוקר הפולאפס עם פיפי.
האם להוריד לה את הפולאפס בלילה ולאפשר לה לישון עם תחתונים רגילים למרות שבורח לה ? האם באמת צריך להעיר אותה במהלך הלילה ? אם כן כמה פעמים ?
אשמח להכוונה.
ודרך אגב - היא ילדה מאוד עצמאית ועם ביטחון עצמי וכל הזמן אני דואגת לחזק אותה ולאפשר לה לעשות דברים בעצמה....
תודה רבה
כרמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה מטיטולים בלילה - תגובה
20/07/2011כרמית שלום,
לדעתי, וזו לא בהכרח דעת כולם, אפשר להחזיר את הילדה לפולאפס, ולחסוך לכם ולה אי נוחות ומבוכה. ככל הנראה, עדיין אינה בשלה לגמילה בלילה, וזה סביר לפי גילה, ואין צורך ללחוץ עליה. זה יגיע.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשר פנקס 9 בת יםתהילה שרגא17/07/2011היי, אני אימא טרייה לילד בן 8 חודשים.
הילד מקסים ומבחינה התפתחותית הוא מתפתח כראוי.
יש לי 2 שאלות שמטרידות אותי
הראשונה: הוא כבר מתחיל לעמוד בכוחות עמו תוך כדי שהוא נאחז בדברים.שמתי לב שכפות רגליו יוצאות כלפי חוץ,הן לא בדיוק ישרות. האם אני צריכה לבדוק את זה או לחכות לראות אך הוא מתחיל ללכת?
שאלה שנייה: כשהוא נורא עייף אני צריכה להרדים אותו כי הוא לא נרדם בעצמו. וכשאני ובעלי מנסים להרדים אותו הוא לא נרדם והוא מקטר מרוב שהוא עייף.נדמה שהוא גם סובל שהוא לא מצליח לישון.שאלתי היא כזו אך אני מרגילה לו הרגלי שינה מבלי שזה ישאב מאיתנו את הכוחות.במיוחד שיש לי עוד ילדה בדרך.או האם בכלל בגיל כזה אפשר להקנות הרגלי שינה?
אשמח לתשובה .תוודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהשר פנקס 9 בת ים - תגובה
20/07/2011אמא יקרה שלום,
זה קורה, כשהרגליים אינן בשלות לשאת את משקל הגוף, ומסתדר מאליו עם הגדילה וההבשלה.
המתיני עוד קצת. אם לא יסתדר סביב גיל שנה, התייעצי עם רופא הילדים.
אפשר גם להתייעץ עם פיזיותרפיסטית התפתחותית, ויש לה תרגילים טובים וקלים.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריכה הכוונהנטלי16/07/2011שלום רב,
בני בן 2.7 התחיל לדבר מאוחר רק לקראת גיל שנתיים, אוצר מילים לא רב אך השתפר בחודשים האחרונים. היינו באיבחון אצל קלינאית תקשורת ואבחנתה הייתה שיש לו עיכוב קל וקושי בהבנה (גם אני שמה לב שהוא לא מבין הרבה דברים שאני אומרת לו לפעמים פשוטים). היא אמרה שצריך להתחיל בטיפות תקשורת אך התור הקרוב רק עוד חצי שנה. אני מאוד רוצה לעזור לו אני מקריאה לו המון סיפורים, עובדת איתו על חוברות עבודה לגילו וכו' אבל אני מרגישה שאני יכולה לעשות מעבר אך איני יודעת מה ולמי עליי לפנות. אני מבקשת הכוונה או עצה כלשהי, האם עליי לפנות לבעל מקצוע או מומחה נוסף? אולי בדיקה נוירולוגית? אשמח לכל סוג של הכוונה אפילו פרטי.
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרצריכה הכוונה - תגובה
17/07/2011נטלי שלום,
עפ"י סל השרותי של קופות החולים, אם יש המתנה מעבר ל-3 חדשים, הקופה חייבת לאפשר למטופל ללכת לטיפול פרטי, ולהחזיר לו את ההוצאה.
בררי את זכויותייך בקופה, ומצאי מטפל/ת טוב/ה. בהחלט חבל על הזמן.
כל טוב ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 11 - גדילהאמאדואגת15/07/2011שלום,
בתי בת 11 שנים, גובה 135 ומשקל 26 ק"ג. (אחוזונים נמוכים באופן עקבי לאורך השנים).
עד גיל שלושה חודשים ינקה בלבד, ומשהסתבר כי התזונה לא הספיקה הוספנו בקבוק.
גילינו זאת לאחר שבמשך חודש שלם התינוקת התמלאה פצעים בכל הגוף והרופא השלישי אותו ביקרנו, שם לב כי הילדה לא עולה במשקל מזה מספר שבועות.
מאז ועד היום התפתחותה מלבד נתוני משקל וגובה, בנורמה.
הגובה של ההורים הוא באחוזון 50%.
כיצד ניתן לבדוק האם יש קשר בין נתוני הצמיחה לארוע המתואר?
במידה ואכן יש קשר, האם ניתן להשפיע/ לתקן את קצב הצמיחה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבת 11 - גדילה - תגובה
17/07/2011אמא יקרה שלום,
ככל הידוע לי, אין קשר בין הדברים שציינת לגובה כיום, אבל הכתובת המוסמכת ביותר היא רופא מומחה לגדילה גופנית, שנקרא אנדוקרינולוג-ילדים.
התייעצי עם רופא הילדים שלכם, ובקשי הפנייה להתייעצות עם מומחה כזה. בכל בית-חולים יש מרפאה שעוסקת בכך.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאובדת עצותשרה14/07/2011שלום,
בתי בת השנתיים וחצי (נכון לעכשיו בת יחידה) מבקשת לאחרונה כל דבר בצעקות:
"אמא! תני לי"
"נו כבר"
"א-מ-א! א-מ-א!"
והכל בצעקות של עצבנו וחוסר סבלנות. ממש כמו מתבגרת בגיל העשרה
וזה חדש לי ומרתיע אותי
כמו כן היא לא מקשיבה לי או לבעלי. אתמול לדוג' היא שפכה פטל על הספה גם אחרי שביקשתי ממנה לא לשפוך.
את הגבינה הצהובה שהיא קבלה לאכול היא פוררה על הספה
בגן משחקים אם ילד אחר תפס את הנדנדה היא בוכה שהיא רוצה
והכל בדרמות..
היא שובבה מאוד וקפיצית (אבא שלה היה היפראקטיבי בילדותו)
חכמה ומתוקה בלי עין הרע
יש לי תחושה שאולי אני לא מחנכת אותה טוב?
אשמח לחוות דעתכן
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראובדת עצות - תגובה
17/07/2011שלום,
גיל שנתיים וחצי הוא גיל המאבק לעצמאות, יש המכנים אותו "גיל המרד הראשון", וזה אכן גיל של מלחמה על "מי יגיד מה לעשות".
לפי דברייך, ניתן גם להבין, שמדובר בילדה פעלתנית, אולי קצת אימפולסיבית במזג שלה, בת לאב פעלתן, שנדחפת לפעול בדרך כוחנית ו"דרמטית".
זו ילדה שללא ספק צריכה גבולות ברורים, זקוקה לשמוע "לא" ו"אסור" בקול ברור ותקיף.
אין ספק שזו תקופה לא קלה, ומצריכה עמידה על המשמר מול הילדה, עקביות בהטלת האיסורים, אבל אחרת יהיה קשה יותר בהמשך.
מאחלת לכם הרבה כוח. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שנה וחודשיים- זקוקה לעצהטל14/07/2011היי, ביתי בת שנה וחודשיים וחצי בדיוק. בשנת חייה הראשונה עברה את כל תהליכי ההתפתחות רגיל לגמרי. התהפכה בגיל 4 חודשים, התחילה לזחול בגיל 6 וחצי חודשים להיעמד ולהתהלך סביב רהיטים בסביבות גיל 10 חודשים ולאחרונה התחילה ללכת בכוחות עצמה. מבטאת הברות כמו: א-מא, ו בא אך לא יותר מזה .מתעניינת מאוד בכל מיני משחקים ומשחקת יפה מאוד. מנסה להקריא לעצמה סיפורים בספרים ע"י דפדוף בהם, נהנית מאוד גם שמקריאים לה סיפורים מסויימים. היא יותר צועקת מאשר מברברת, מסתמן שרוצה לדבר. יש לציין שהיאילדה חייכנית מאוד, מתקשרת, צוחקת ולרוב משתפת פעולה. מדאיגה אותי העובדה שאינה מתפעלת את הידיים שלה. לא עושה כפיים או ביי ביי. מבינה כל מה שאנחנו עושים אך כאילו מסרבת לעשות בעצמה. שאנחנו עושים לה היא מחייכת ומתלהבת אך לא עושה בעצמה.
גם אינה מצביעה על חפצים או דברים. שרוצה משהו בוכה או לוקחת בכוחות עצמה
האם מסתמן שיש בעיה התפתחותית כלשהיא??
אנא עזרתכן!
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמדוע לא קיבלתי תשובה??
טל18/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שנה וחודשיים- זקוקה לעצה - תגובה
20/07/2011טל שלום,
בגיל שנה וחדשיים, לא נראית לי בעייה חריגה. זה לא בהכרח שילד מחקה את מה שמראים לו. לפעמים זה לוקח יותר זמן, ולפעמים זה לא קורה, ואם כל היתר בסדר, זה לא סימן מדאיג.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מחיתוליםגאיה13/07/2011שלום רב,
ביתי בת שנתיים וחצי,
לפני כחמישה חודשים ביקשה לשים תחתונים, הופתעתי מאד מבקשה אך "זרמתי עם הילדה. ועוד באותו היום עם הפספוס הראשון ביקשה לחזור לתחתונים.
בפסח ניסינו לגמול אותה וכך גם בשבועות (מיוזמתינו) וללא הצלחה, היא הייתה חרדה מהכניסה לשירותים ולכן הנחנו לה.
בשבוע שעבר היא הייתה חולה והייתי איתה כמה ימים בבית.
אז היא ביקשה ממני שוב לשים תחתונים. הפעם הסכמתי והחלטתי שאם זה בא ממנה אני מתחילה בגמילה.
הימים הראשונים לגמילה מיום שבת האחרון היו מצויינים,
היא שיתפה פעולה (פחות בבית - כנראה הרגישה את הלחץ שלי בנושא), אך בגן היה מצויין. היא עשתה פיפי וקקי בשירותים.
היום יום חמישי לגמילה: היא פיספסה פיפי וקקי בגן ובבית שוב פיפי. (זה אחרי שבבוקר היא סירבה לעשות בשירותים). ויצאה לכיוון הגן מבלי שעשתה משהו בשירותים.
לפני השינה היא סירבה לעשות, היא ישבה על השירותים אך לא שיחררה.
היה לה קקי ופיפי אולם היא לא עשתה, לאחר כמה נסיונות
בסופו של דבר הלכה לישון בוכיה שלא הצליחה (וגם ביקשה פעם אחת חיתול)
מה לעשות.?
חשוב לי לציין שהיא ילדה מאד מפותחת ואומרת לי שהיא רוצה תחתונים ולא חיתול, מודיעה מזמן מתי עושה את צרכיה ומבקשת שנחליף לה במיידי (בתקופת החיתול), בנוסף, חשוב לציין כי בכל ימי הגמילה היא קמה בבוקר יבשה לחלוטין!!!!
מה עושים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה מחיתולים - תגובה
14/07/2011גאיה שלום,
אחת משתי אפשרויות :
או להתמודד עם הפספוסים, או - להחזיר לילדה את הטיטול, עד שתהייה בשלה יותר לגמילה.
שתי האפשרויות בעיני תקינות. הגמילה היא תהליך הדרגתי, ממושך לפעמים, צעד קדימה וצעד אחורה, ומצריך סבלנות.
בסופו של דבר, מוקדם או מאוחר, זה מגיע.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן שנה ו-11 שעדיין לא הולךאורח13/07/2011שלום,
הבן שלנו עוד מעט בן שנתיים ועדיין לא הולך עצמאית.
הוא מקיף רהיטים, ואף עובר מהספה לשולחן (צעד או שניים ללא אחיזה), וכן הולך מעט בתמיכה (עם יד אחת). אך עצמאית הוא לא מנסה אפילו ללכת. צורת ההתקדמות שלו היא "הליכה" על הברכיים כשהוא זקוף, או זחילה על 6.
מכל שאר הבחינות הוא מפותח מאוד, בונה מגדלים, מצייר ומקשקש, אוכל לבד עם כפית, בעל אוצר מילים גדול.
ביקרנו אצל אורטופד ילדים שאמר לנו שהכל בסדר אצלו - למעט גמישות יתר קלה, אבל אין לנו מה לדאוג והוא ילך. גם המדריכות בצעד ראשון העריכו שאין לו בעיה פזיולוגית או אחרת.
האם עלינו להיות מודאגים? האם יש צורך בבירור נוסף? פזיותרפיה? לאן פונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרילד בן שנה ו-11 שעדיין לא הולך - תגובה
14/07/2011אורח שלום,
הבן שלכם נמצא בתהליך התפתחות של יכולת ההליכה, בשלב שנקרא CRUISING. עוד כמה שבועות בוודאי גם יגיע להליכה עצמאית. הוא בדרך !
מאידך, זה בוודאי גיל מאוחר יחסית, וייתכן שישנה בעייה קלה שמעכבת אותו, וכדאי לטפל בה, גם לטובת המשך הדרך.
אני מציעה שתפנו לפיזיותרפיסטית התפתחותית מוסמכת, עדיף במכון להתפתחות הילד, דרך קופת החולים שלכם, ותתייעצו.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מחיתוליםשלי13/07/2011הבת שלי בת 2 וחודשיים מפותחת יפה מדברת ומבינה מצוין התחלנו בנסיון גמילה כבר במשך שבועיים התהליך הולך די טוב אבל היא לא מבקשת פיפי הרבה אלא רק כשמים אותה בישבנון היא עושה או שהיא מפספת ואח"כ מודיעה שעשתה.
לגבי קקי לרוב היא עושה בחיתול של הלילה על הבוקר ואם לא יש הרבה פיספוסים או אחרי שעושה היא מודיעה או שפשוט היא מודיעה ובדרך שהיא רצה לשירותים היא כבר מפספסת כמות ההצלחות בקקי "לא הכי".
האם לדעתך אני צריכה להחזיר לה את החיתול ולתת לה עוד קצת להתבשל או פשוט להמשיך להתמודד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה מחיתולים - תגובה
14/07/2011שלי שלום,
גמילה היא תהליך, לפעמים ארוך, מייגע, צעד קדימה וצעד אחורה, וצריך סבלנות. לא למהר, ולא ללחוץ.
לפי תיאורייך, עדיין יש פספוסים רבים, ולכן אולי כדאי פשוט להחזיר את הטיטול. היא עדיין צעירה מאד.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה פחדנית...גלית12/07/2011יש לי 2 בנות מקסימות. הגדולה בת 4.5 והקטנה בת 3. הבנות מאוד שונות זו מזו. הגדולה מאוד פחדנית והקטנה אמיצה. הפחד של הגדולה מתבטא בפחד לעלות לאוטובוס או טרקטור בטיול בגן, בזמן שכל הילדים עולים בשמחה. פחד מגבר עם זקן ושפם, פחד להיכנס לבריכה , לעלות למגלשה לבד תמיד מבקשת ליווי או לעלות לנדנדה. פרט לכך יש לה חברות והיא חיובית בגן. הגננת המליצה לנו להביא לה חיה הביתה. ובעצתה הבאנו הביתה כלבה גורה בת 3 שבועות. הכלבה כבר שבועיים אצלינו. הילדה הקטנה מאוד אוהבת אותה ומשחקת איתה ומביעה את אהבתה לכלבה בצורה שעוברת גבולות לפעמים , היא מציקה לה לעיתים קרובות מחבקת ומנשקת חזק. הגדולה לעומתה מחבקת אותה, מחברת לה שירים, ומנשקת, אבל רק שמישהו מחזיק אותה ותמיד שהכלבה תהיה עם הגב אליה. כשהכלבה לא ישנה והולכת בבית אז הבת שלי הגדולה לא יורדת מהספה, ואם בטעות היא נפגשת איתה על הרצפה אז היא רצה לספה בצרחות. מה עושים? בעלי טוען שצריך להחזיר את הכלבה כי לילדה אין איכות חיים. אני רוצה לציין שאנחנו מאוד אוהבים כלבים אני ובעלי, והכלבה מאוד מפונקת אצלינו. זו כלבה שמצאו אותה ברחוב, ומאוד נקשרנו אליה. אבל מצד שני הבנות קודמות לכל. מה עושים? מכריחים את הילדה להתרגל לכלבה או שנפרדים לשלום מהכלבה? אני אובדת עצות, בעלי ממש לחוץ מכך וסבור שעשינו טעות.
אשמח מאוד מאוד לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרילדה פחדנית... - תגובה
14/07/2011גלית שלום,
אתם באמת בדילמה, כאשר הכלבה טובה לבת אחת, וקשה לסבול לבת שנייה.....
אין לכך תשובה חד-משמעית, ואתם יכולים לבחור במספר דרכים : אפשר לחכות עוד קצת, ולאפשר לגדולה להסתגל. אפשר לעזור לה, ע"י כך שמדגישים בכל פעם שהנה הכלבה לא עושה שום דבר רע, ואינה פוגעת בה, אפילו להיפך - להדגיש שהיא שומרת על הבית, וכד'.
מאידך, אפשר כמובן לוותר על הכלבה, אם אתם משוכנעים שהבת הגדולה באמת סובלת ממנה, וזה מצמצם את חופש הפעילות שלה בבית. אגב, ייתכן שאם תחכו עוד שנה, היא תשתנה מעט, הפחדים ייחלשו, והיא תוכל להסתגל לכלבה ביתר קלות.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחכות עוד שנה, הכוונה להשאיר את
גלית14/07/2011הכלבה אצלינו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחכות עוד שנה, הכוונה להשאיר את - תגובה
17/07/2011כן, גם זו אופציה, לא נורא. תלוי כמובן עד כמה אתם מתרשמים, שהפחד של הגדולה אמיתי וקשה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיכוב התפתחותיאמא09/07/2011שלום רב ,
בני בן שנה ו11 חודש היפוטוני עם גמישות יתר
מטופל מגיל שנה בהתפתחות הילד בפיזוטרפיה
נעמד בתמיכה והולך סביב רהיטים מגיל שנה ו7
כשנותנים לו שתי ידיים הולך מהר כשאני נותנת לו יד אחד
הולך מאד לא יציב עושה שני צעדים וחוזר לישיבה
למה ביד אחת הוא פחות יציב ולא הולך מהר?
ניראה שאני נותנת לו שתי ידיים יש לו יותר ביטחון ומרגיש יציב
אני דואגת כי כשאני נותנת לו יד אחת הוא מתנדנד קדימה ואחורה לחפש יציבות ולא עושה צעדים מה הסיבה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעיכוב התפתחותי - תגובה
12/07/2011אמא יקרה שלום,
בוודאי שכאשר נותנים לילד שתי ידיים, הוא יותר יציב מאשר כשנותנים לו יד אחת.
כנראה שהילד עדיין לא בשל להליכה, שיווי המשקל שלו עדיין לא מספיק טוב ויציב, וצריך לחכות בסבלנות. זה תהליך של גדילה והתפתחות, וזה מגיע בהדרגה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוטרדתטלי09/07/2011ביתי בת שנתיים ושמונה חודשים, ילדה מאוד שמחה וחכמה.יש לה יכולות מוטוריות גבוהות לגילה, מציירת ברמה גבוהה וכו'
מטריד אותי שאם אני שואלת אותה שאלה היא בעצם חוזרת אחריי, אם אני שואלת לדוגמא "רוצה עוגיה"? היא תענה "רוצה עוגיה" ולא תשיב לי ב"כן" או "לא"....חוץ מזה, היא עוד לא יוזמת משפטים שלמים אלא ביטויים בסיסיים כמו "בובה חמודה" או שירים שהיא יודעת לדקלם מהזכרון.
על מה זה יכול להצביע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמוטרדת - תגובה
09/07/2011טלי שלום,
זה טבעי, ותקין, וקוראים לזה "שלב התוכי" או "שלב ההדהוד". זו למעשה הדרך שבה הילד לומד את מבנה השפה : הוא חוזר על המשפט שהמבוגר אומר.
זה מתרחש בשלב שבו הילד לומד את חוקי התחביר והתקשורת השפתית (פרגמטיקה). בהמשך, הוא מסוגל לגוון ולענות בדרכים שונות.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם טובים במיטה?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עודמומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד. ... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)