מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אמא מודאגתעינת17/06/2011
שלום,
בני בן שנתיים וחצי. ילד מקסים מלא בשמחת חיים וחיוכים.
כבר בגיל צעיר יותר, הבחנתי כי הוא מתקשה להתמיד בפעילויות שונות (לשחק בקוביות, כדור להקשיב לסיפורים). בחודשים האחרונים חלה התקדמות משמעותית ואף מפתיעה - הוא מקשיב לשניים עד שלושה סיפורים ברצף, מצייר בטושים ובצבעים, מרכיב פאזלים ומשחק עימי במשחקי קופסא.
גם המשחק הסוציודרמטי מוסיף ומתפתח - הוא "עורך" לנו ארוחות, משוחח עם הבובות שלו ועוד. הוא יודע להביע את עצמו מצוין בעל-פה, אוצר המילים שלו הולך וגדל והוא מחבר משפטים עם 4-5 מילים.
בפן הבריאותי חווינו עימו תקופות לא פשוטות - הוא ילד רגיש מאוד הסובל מהתקפי אסטמה קשים. הוא הוא היה מאושפז מספר פעמים ואנחנו מגיעים לחדר מיון לעיתים קרובות.
הקושי המשמעותי עולה בגן. על פי הדיווח הוא מסוגר יותר בגן, לא מרבה להשתתף בפעילויות ולשחק, מתקשה להתמיד במשימות ויוצר מעט קשרים חברתיים.
לפני מספר ימים אחת המטפלות אף רמזה לי שכדאי לפנות לאבחון ולשלול אוטיזם. כמובן שחשתי שהעולם חרב עליי.
האם יש סיבה לדאגה??? מדוע ישנו פער כל כך משמעותי בין ההתנהגות בגן לבין ההתנהגות בבית?
רק אציין, שכאשר אני נמצאת עימו בגינה הוא מחייך ומגיב לאנשים, משחק עם ילדים בכדור וכו'. אני מודאגת ומעט מבולבלת... מחכה לשמוע את חוות הדעת.
תודה מכל הלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא מודאגת - תגובה
17/06/2011עינת שלום,
ברור שאת מודאגת, וההתמודדות עם הדאגה אינה קלה. בהחלט ייתכן שיש הבדל בין התנהגות ילד בבית, להתנהגותו בגן, וזה קורה פעמים רבות. ייתכן שהילד חש בגן חסר-בטחון, אולי "חלש" במידה מסויימת מול ילדים אחרים. כדאי לבדוק אם אין בגן ילדים גדולים יותר שהוא חושש מהם, ואולי זה עניין של אופי מסוגר והססן. ואולי צריך לתת לו עוד קצת זמן, והוא ייפתח וישתנה, כפי שאת חשה בזמן האחרון.
אינני יכולה לקחת ממך את הדאגה. כאמהות, אנו דואגות כל חיינו. אבל כדאי להמתין עוד, ובהחלט ייתכן שבעוד כמה חדשים תראי ילד "אחר".
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגן משולבמיטל16/06/2011שלום
בתי בת 3 עוד חודשיים והקלינאית תיקשורת חושבת שביתי צריכה גן משולב מאיזה גיל אפשר להכנס לגן משולב והאם זה מוקדם ראוי לציין כי התגלה אצל בתי נוזלים באוזניים ויש לה עיכוב בדיבור כמה זמן לוקח כל התהליך של האיבחון ועד הוועדה
תודה מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגן משולב - תגובה
17/06/2011מיטל שלום,
למיטב ידיעתי, גן משולב הוא רק בשלב גן חובה, מגיל 5. לפני כן, במידת הצורך, מפנים לגן שפתי או טיפולי.
הוועדות להשמה מתכנסות מפברואר עד סוף מאי.
משך התהליך האבחוני תלוי בכל מכון, בעומס ובזמן ההמתנה. לדעתי עכשו כבר מאוחר מדי לגבי שנה הבאה.
אני מקווה שהשמיעה של הילדה תהייה בסדר, ואפשר יהיה להתחיל עם טיפול שפתי, ולבחון אותה שוב בעוד כמה חדשים. אולי העיכוב ייעלם, ולא יהיה צורך בגן מיוחד.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיים בגמילה מחיתולנמי16/06/2011שלום,
בני בן שלוש וחצי. גמול מזה חצי שנה - מפיפי. קקי סירב בתוקף מהתחלה לעשות בסיר או באסלה, וגם לא רוצה חיתול. הוא עושה בתחתונים ואז מבקש שינקו אותו. בגלל שרשרת אירועים (הולדת אחות, מעבר לחו"ל) לא התעקשתי על הנושא. בשבוע האחרון העניינים נכנסו אצלנו לשגרה והחלטתי שהגיע הזמן להתמודד עם העניין במלוא המרץ: במשך כל השבוע שידלתי אותו לאט לאט לסיר (בהתחלה ישב עם הבגדים, אחר כך רק עם תחתונים, ואז בלי בכלל). היום - עשה קקי בסיר, בליווי מלא שלי (כולל מופע אור-קולי של סיפורים, הצגות וכל דבר אחר - רק שלא יקום...)
קיוויתי שזו הייתה פריצת הדרך הנחוצה - אבל לצערי שעה וחצי לאחר מכן עשה שוב קקי... בתחתונים...
מה עושים הלאה? אני ממש מיואשת.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקשיים בגמילה מחיתול - תגובה
16/06/2011שלום,
יש הרבה ילדים שזה חלק מתהליך הגמילה שלהם, ולעתים, רק הזמן עושה את שלו.
אפשר לנסות להציע לילד פרס אם יעשה קקי באסלה (פרס קטן, או חלק מפרס שיוכל לצבור, אם יעשה באסלה כמה פעמים בשבוע). פעמים רבות זה מעודד את הילד.
נסו.
עם זאת, חשוב לדעת שיש אחוז מסויים של ילדים ,"עקשנים", אשר קשה להביאם לעשיית הצרכים באסלה, עד שהם מגיעים לכך מעצמם, ואין לנו ברירה אלא לחכות בסבלנות, עד שייתרצו.
במקרה שלכם מדובר בילד קטן, ובהחלט יש תקווה, שבעוד כמה חדשים ישתנה.
כל טוב!
,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. יש לנו שיטת פרסים
נמי16/06/2011הוא מקבל מכונית קטנה על כל קקי בסיר (עד עכשיו צבר שתיים - הראשונה הייתה על נסיון אמיתי, השניה על הקקי של אתמול). זה פיתוי גדול עבורו - אבל עד כה לא מספיק גדול. אני מקווה שבכל זאת אחרי ההצלחה של אתמול הוא יהיה יותר פתוח לרעיון.
בשנה הבאה הוא מתחיל גן עיריה, וכולי תקווה שהוא יחליט להשתנות עד אז ;-) בינתיים הייתי בכל זאת שמחה לנסות ולעזור לו עם הפחד הזה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן שנתיים כל הזמן רעב ועייףטלי כהן15/06/2011שלום אני נמצאת בחודש תשעי עם הילד השני, בנוסף אנחנו מסימים שיפוץ בבית שלקח שבועיים
יש לי ילד בן שנתיים, שכבר שבוע כל הזמן עייף וכל הזמן רעב. הוא גם פתאום לא רוצה ללכת לגן בבוקר, אבל ברגע שמגיעים לגן הוא רץ לגננת בשמחה
הגננת חושבת שעובר עליו משהו פסיכולוגי
אני מתחילה להיות מודאגת, האם זה קשור ללידה הקרבה או שזה משהו חמור יותר?
מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרילד בן שנתיים כל הזמן רעב ועייף - תגובה
16/06/2011טלי שלום,
בהחלט ייתכן שהילד חש בשינויים שסביבו, ואולי במתח שקיים אצלכם, ומגיב לכך.
אני מציעה לך להיות סבלנית אליו, לנסות לתת לו תשומת לב ככל שאפשר.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעמידה והליכה בגיל חצי שנהאביטל13/06/2011שלום רב,
בתי בת חצי שנה. החלה לזחול בגיל 5 חודשים וכעת כבר נעמדת באופן עצמאי. מטפסת על כל דבר אפשרי ומנסה ללכת. אני רואה שכפות הרגליים שלה עדיין לא מיושרות על הרצפה וזה גם נראה לי מוקדם מידי להליכה. האם הליכה מוקדמת כל כך עלולה לעשות נזק בעתיד? מה לגבי נעליים? מומלץ או לא?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעמידה והליכה בגיל חצי שנה - תגובה
14/06/2011אביטל שלום,
בתך בהחלט ילדה זריזה !
מה שמתפתח באופן טבעי, בדרך כלל אינו גורם נזק.
לגבי נעליים - בהחלט מוקדם מדי, ואין צורך, במיוחד כשאנו נכנסים לקיץ. עדיף בלי. זה מחזק את שרירי כפות הרגליים.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנתיים לאחר ניתוח כפתוריםנטלי13/06/2011שלום,בני בן שנתיים לאחר ניתוח כפתורים (עקב נוזלים)שעבר לפני שבועיים,אנחנו רואים שייש שיפור גדול בשמיעה ושהוא מגיב הרבה יותר ומתקשר אבל רק בסימנים ומילה אחת שהוא משתמש על כל דבר אם הוא רוצה לאכול לשתות ללכת בחוץ לשחק איתנו על כל דבר הוא אומר "את זה" ,אנחנו מנסים ללמד אותו עוד מילים למשל אם הוא מצביע על לשתות אומרים לו מים אבל לצערי הוא עדין משתמש רק במילה אחת "את זה" על כל דבר ,אנחנו מבינים אותו מכיוון שהוא מתקשר איתנו ע"י הצבעה על כל מה שהוא רוצה והוא מגיש לנו חפצים על מנת שנשחק איתו אך אנחנו מודאגים מכיוון שהוא לא מדבר,אני מציינת שגם לפני הניתוח הוא לא דיבר מכיוון שהיה לו נוזלים באוזניים ובדיקות שמיעה לא תקינות(ירידה בשמיעה) האם זה נורמלי שהוא עדין אינו מדבר? כמה זמן בדרך כלל לאחר ניתוח כפתורים כאשר הילד שומע הוא אמור לדבר? תודה רבה מראש נטלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבן שנתיים לאחר ניתוח כפתורים - תגובה
14/06/2011נטלי שלום,
טוב שהניתוח מאחוריכם, ואני מקווה שמעתה ואילך הכל ישתפר, אבל צריך זמן וסבלנות. זה לוקח כחדשיים-שלושה, עד שמרגישים שיפור ממשי בדיבור.
וכן - צריך להמשיך לעקוב, שלא יהיו סיבוכים, שהדלקות לא יחזרו, והאזניים יהיו "יבשות" מנוזלים.
כל טוב והרבה בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוקטור יוכי תודה רבה
נטלי14/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטורטוקוליס והתפתחותרומי12/06/2011שלום בתי בת שנה ו-4 חודשים בעוד כשבועיים. היום ביתי הייתה באבחון התפתחותי שכלל גם מעקב אחר בעיית הטורטוקוליס שהייתה לה בעבר. מתוך האבחון עלה שעדיין קיימת נטייה קלה של הראש לצד ימין ויש מעט איחור התפתחותי (למשל לא מכניסה חפצים על פי צורתם). נמצא כי התינוקת סקרנית ומאוד תקשורתית. נקבע עבודה בריפוי ועיסוק עימה והמשך פיזותרפיה. ראוי לציין שעדיין לא מדברת ואינה מצביעה, אך ממלמלת ללא הפסקה, מבינה שפונים אלייה, מחקה דיבור בטלפון וזוחלת מצוין לכל הכיוונים ואף הראתה שבוע שעבר כמה צעדים עצמאיים ללא תיווך חפצים. שאלתי היא 1. האם קיים קשר בכלל בין טורטוקוליס לאיחור התפתחותי (מוטורי ו/או קוגנטיבי) . 2. האם ייתכן רגרסיה בטורטוקוליס (לפני כחודשיים נקבע ע"י הפיזותרפיסטית שהטורטוקוליס נעלם) 3. איזה תרגילים אני יכול לבצע עימה כדי "להדביק" את האיחור והאם יש מקום לדאגה בכלל?
תודה
האבא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטורטוקוליס והתפתחות - תגובה
13/06/2011אבא יקר שלום,
טורטיקוליס עלול לעכב מעט התפתחות מוטורית, במיוחד כשזה במצב יותר קיצוני, מה שאיננו המקרה שלכם. ייתכן שהאיחור איננו קשור לטורטיקוליס דווקא, ובכל מקרה, טוב שהילדה מטופלת.
לא ידוע לי על רגרסיה בטורטיקוליס.
אני מניחה שהפיזיותרפיסטית והמרפאת-בעיסוק ימליצו לכם, וגם ידריכו אתכם בתרגילים לעבודה עם הילדה, על בסיס יום-יומי, כפי שמקובל.
אני בטוחה שאתם בידיים טובות, והכל יסתדר בתוך כמה חדשים,
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מחיתוליםשגית12/06/2011לד"ר יוכי שלום רב :
יש לי אחיין בן שלוש שהתחילו איתו גמילה מחיתולים לפני כחושיים בדיוק בזמן שנולדה לו אחות .
הוא נגמל ממש יפה מפיפי אך הוא לא מוכן לעשות את הצואה שלו לא בחיתול ,לא בתחתוןולא בשירותים .
הוא ממש מתאפק ימים עד שמשתמשים בחוקנים או שכבר הוא לא יכול להתאפק הוא עושה זאת בתחתון או בחיתול בלילה .
לאחר התיעצות של הוריו המליצו להם לנסות להתעלם מהנושא הזה ולא להפוך אותו לעניין חשוב וזה מה שהם עושים ,אך עדיין לא רואים שיפור כלשהו לגבי הנושא ,הוא לא מראה נכונות לא משנה מה אומרים או עושים .
ההורים שלו ממש מתוסכלים כי קשה להם לראות אותו ככה סובל כאשר הוא מתאפק .
האם יש משהו נוסף שניתן לעשות או לנסות ?
תודה מראש
שגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה מחיתולים - תגובה
13/06/2011שגית שלום,
צריך "לרדת" מנסיונות הגמילה בשלב זה, ולתת לילד לעשות את צרכיו כפי שנוח לו. העיקר הוא שלא תתפתח עצירות, כי היא גורמת להחמרה רבה.
לא טוב להשתמש בחוקנים, כיוון שזו פעולה לא נעימה, וגם היא גורמת לילד להתאפקות.
במקום זה - כדאי מאד להתייעץ עם רופא הילדים או דיאטנית, ולקבוע לילד תזונה שתגרום לפעולת מעיים : הרבה ירקות ופירות, ושתייה מרובה. טוב גם להוסיף לילד לקסטיב, כמו שמן פראפין, או תכשיר דומה.
כל טוב ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד שמוותר בקלותשגית12/06/2011לד"ר יוכי שלום רב :
בני בן שלוש וחצי ,הוא ילד נבון מאוד אךאחת הבעיות אצלו שהוא מוותר בקלות .
הדבר מתבטא בכמעט כל דבר שיש בו קצת קושי ,הוא מרים ידיים בקלות ולא מתעקש לנסות שוב ,{הוא גם מראש אומר זה קשה מידי ושהוא לא יצליח }למרות שכשהוא מנסה הוא תמיד מצליח .
אני תמיד מסבירה לו שחשוב לנסות גם אם קצת קשהומעודדת אותו ,הוא מבין את זה ומנסה אך ברגע ששוב נתקל בקושי הוא שוב אומר שזה קשה מידי והוא לא מצליח .
כיצד אני יכולהלטפל בתופעה זו ולעודד אותו כן לנסות ולהתמודד עם קושי .
תודה מראש
שגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרילד שמוותר בקלות - תגובה
13/06/2011שגית שלום,
לא נכון בעיני לנסות לשנות את אופיו של הילד. כהורים, אנו צריכים לכבד את התכונות של הילד שלנו, ולאפשר לו לגדול מרוצה מעצמו, גם אם אופיו שונה משלנו.
תמיד אפשר לעודד ילד כשהוא מצליח, אבל לא נורא אם לא "תלחצי" כרגע, בגילו הצעיר, ואם איננו רוצה, או איננו מנסה - הניחי לו. כשיגדל, ירצה בעצמו להגיע ליותר הישגים, ויהיה קל יותר לעודד את המוטיבציה שלו.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורים מודאגיםערן12/06/2011שלום
בתנו בת 3 ושלושה חודשים אינה משחקת עם ילדים וכשמנסה ליצור קשר עם ילד/ה זה ע"י חיקויים (גם ילדים אשר קטנים ממנה) - יש לה בגן חבר אחד שרק איתו משחקת אבל בעיקר מחקה אותו, כשאנשים זרים (דודים, סבא, סבתא) שואלים אותה שאלות אינה עונה (אלא אם כן אנחנו אומרים לה ששואלים אותה ושזה לא יפה לא לענות), לאחרונה אינה משחקת בשום משחק (בעבר אהבה לשבת הרבה עם פאזלים) - היא רק משתוללת ומטפסת על הספות בסלון או יושבת רק כשרואה טלויזיה. דיברנו עם הגננת וזו אמרה כי הילדה מקשיבה ומשתתפת בגן והיא ילדה טובה, אך אינה יוצרת קשר עין עם הצוות וגם בשעת סיפור יושבת כשהיא פונה כלפי אותו חבר ולא כלפי הגננת (כשהגננת אומרת לה להסתובב אליה היא מסתובבת). לאחרונה ראתה הרבה סרטים (ספר הג'ונגל, מלך האריות, למצוא את נמו וכו') שגם השפיעו עליה וכשאנחנו אומרים לה לא לעשות משהו היא חושפת שיניים וגוערת בנו כמו הנמר בסרט וכך עושה גם לאנשים אחרים שמנסים לדבר איתה (ניסינו להסביר לה שכך לא מתנהגים - אך זה לא עוזר). יש לציין שנולד לה אח קטן לפני חצי שנה ואולי ההשתוללויות וחוסר השקט נובעים מכך, לגבי בעיית התקשורת אנו אובדי עצות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהורים מודאגים - תגובה
איריס ברנט12/06/2011ערן שלום רב, אני אומרת בזהירות שזה לא נשמע מאד מדאיג. יכול להיות שיש כאן שילוב של הולדת האח שזה אכן אירוע נחמד אבל גם יוצר לחץ וכל מיני תגובות רגשיות ושל קצב אישי של ביתכם. בגיל הזה המעבר מלשחק ליד ילדים ללשחק עם ילדים קורה בקצב שונה אצל כל אחד. זה אופייני שהחיקוי תופס תאוצה בשלב הזה. אני מניחה שאם תתנו לה מספיק תשומת לב, גם פרטנית, שכל אחד מכם יקדיש לה זמן ייחודי לבד רק איתה, היא במשך הזמן תזרום עם הסביבה ביתר קלות. עם זאת, כדי להיות רגועים יותר , מכיוון שאני אומרת זאת רק על סמך תיאורך, כדאי שאיש מקצוע יראה אותה - קלינאית תקשורת, רופא ילדים.
בברכה,
איריס ברנט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעדפה מינית אצל ילד בן5.מוריה12/06/2011שלום,
שמי מוריה, אמא של אביתר המדהים בן כמעט 5. לפני כמעט שנה אביתר אובחן כאספרגר ברמת תפקוד גבוהה. למעשה מרגע שנולד חשנו שהתקשורת שלו עם בני גילו לא טובה בעוד יכולותיו הקוגנטיביות מדהימות עד השתאות. אביתר קורא מגיל 3.5, מחשב חישובים אך לעולם לא מתנתק באופן מוחלט מהסביבה. הוא ילד שניתן לדבר איתו, משתף פעולה, קשוב ורגיש עד אין קץ. הוא הולך לגן רגיל עם סייעת ובשנה הבאה אנחנו עדיין מתלבטים האם להכניסו לגן תקשורת (עברנו ועדת השמה) או לגן רגיל (אליו נרשמנו ויש לנו גם סייעת פוטנציאלית מצויינת).
מכל מקום, אביתר עבר תהליך מופלא של התחסנות והתבגרות השנה, טופלנו באינטנסיביות במכון להתפתחות הילד, ואנו עושים עם אביתר עבודה יומיומית כמעט...אבל הדרך היא עוד ארוכה מאוד. אנחנו חוששים כל הזמן שבחיים האמיתיים יאכלו אותו בלי מלח. הוא כ"כ נאיבי ועדין עד שלפעמים מתגנבת בנו התחושה שהילד מפתח נטיות נקביות...
הוא מעדיף לשחק עם בנות כי הן נעימות יותר- כך גם הוא אומר, אין לו כמעט שום משיכה למשחקי בנים, ואם הוא כן משחק ב"מלחמה" או "כדורגל" כמו בן נורמאלי, זה בעיקר מתוך חיקוי ולא מתוך עניין.
האם יש מקום לחשש שלנו? האם ילד כבר בגיל כזה מפתח העדפה מינית? כיצד אנחנו יכולים לעזור לו לחזק את תדמיתו הגברית בעיני עצמו?
אני מודה לכן מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהעדפה מינית אצל ילד בן5. - תגובה
איריס ברנט12/06/2011מוריה שלום רב, אני מבינה את דאגתך וכל התפתחותו של בנך מושקעת במחשבה רבה וטוב שכך. מתיאורך לא נראה לי שיש לך סיבה לדאוג שיש בעיה בכיוון נטיותיו של בנך. אין הכרח שבן יתחבר למשחק הכדורגל, חשוב בכלל לעזור לו לרכוש מיומנויות לשחק עם שני המינים. קודם כל תקבלי את רצונותיו לשחק עם מי ועם מה שנראה לו בשימחה. סביר באמת שהוא בוחר בדרך הפשוטה יותר מבחינתו. אפשר לחפש מסגרת שעושה עבודה טיפולית לקבוצות ילדים ושם קיימת ההזדמנות לשפר מיומנויות אלה. תנסי לבדוק בשירות החינוכי וישנם קבוצות שהן ספציפית לילדים עם אספרגר, צריך לבדוק ברשת. בזמנו היה באוניברסיטת תל-אביב ואינני יודעת לגבי היום.
בברכה,
איריס ברנט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך שמתם לב שהילד עם אספרגר?
אמאטובה24/06/2011מצטערת על השאלה אבל למה צריך לשים לב? אצלי הילד מדבר (אומנם בשפה מאוד גבוהה)וזה נראה לי חשוד..הוא מתקשר עם בני גילו אבל לפעמים הוא ניראה לי שונה.
למה צריך לשים לב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכניסה לגןמיכל12/06/2011שלום
בתי בת שנה ושלושה חודשים, גדלה איתי בבית ובגיל שנה ו - 7 אמורה להיכנס לגן פרטי. היא ילדה מאושרת, הולכת כבר 4 חודשים, אוכלת טוב, מקשקשת כמה מילים, ישנה בלילות ועושה רושם שהיא מסתגלת די מהר למצבים חדשים. הבעיה היא שהיא לא מורגלת מספיק לסביבת ילדים בני גילה( פעם בשבוע בחוג ומידי פעם ילדים ברחוב). לעיתים רחוקות כשהיא פוגשת ילד בגילה שחוטף לה צעצוע שלה מהיד היא לרוב רוטנת ומסתכלת עליי, לעיתים בוכה קצת והרבה פעמים פשוט קמה והולכת. אני לא מצפה לאינטראקציה בגיל הזה, אבל העובדה שהיא לא נלחמת על הצעצועים שלה מדירה שינה מעיניי בכל הקשור לעניין הגן. ושלא תטעו מדובר בילדה ממש לא וותרנית שיודעת להילחם יפה בהורים שלה(שגם הם לא פראיירים בכלל) כשהיא רוצה!
מלבד לחשוף אותה יותר לילדים בני גילה, איך אפשר להכין אותה לגן? כי הרי אין לה צורך כלל להילחם על כלום או לחלוק עם אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכניסה לגן - תגובה
12/06/2011מיכל שלום,
לדעתי, הקושי הוא שלך לראות את הילדה מוותרת, יותר מאשר הקושי של הילדה עצמה.
בוודאי שבגיל זה כל התקשורת החברתית עדיין בחיתוליה, במיוחד אצל ילדה שעדיין לא התנסתה בקשרים עם קבוצת ילדים, וצריך להמתין ולראות. ילדים מתפתחים, והזמן עושה את שלו מבחינת צבירת החוויות.
אין צורך להכין ילד לגן. היא עדיין צעירה מאד. כשתיכנס למסגרת בוודאי תעבור תקופת הסתגלות, שאולי תהייה אפילו מעט קשה, אבל זה תהליך הגדילה וההתפתחות : היא תסתגל, ותלמד, ותגבש את העמדה שלו ואת התגובות שלה לילדים, עפ"י האופי שלה.
הניחי לה. למדי לקבל אותה ולכבד את אופייה, כפי שהוא יתפתח ויתעצב.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחוננותלילך10/06/2011שלום,
בני בן שלוש ועשרה חודשים. החל מגיל שלוש ראינו שהוא מרכיב פאזלים של 48 חלקים במהירות. החלטנו "לאתגר", וכך קנינו פזל של 100, 200, ו-250 אשר את כולם הוא מרכיב באופן עצמאי ויחסית במהירות (פזל של 250 כשעה וארבעים דקות-לבד).
הוא ילד סקרן מאד ויודע לעשות שיוכים ולחבר אסוציאציות בצורה יוצאת דופן.
בנוסף החל מגיל שנה הוא החל לרקוד לצלילי מוסיקה בצורה יוצאת דופן לכל עין. שמתי לב שהוא משייך את סוג המקצב לסוג התנועות שלו. (וכיום רוקד כמו רקדן מיומן בתנועותיו!!)
יחד עם זאת, מעבר לכך אינני רואה משהו חריג מכפי גילו.
האם מצביעים הדברים על סוג של מחוננות?
תודה רבה
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמחוננות - תגובה
12/06/2011לילך שלום,
ההגדרה של "מחוננות" איננה חד-משמעית, ושונה כיום, יחסית לשינויים שחלו במושג האינטליגנציה. אנו יודעים כיום, שאפשר שילד יהיה מוכשר ביותר בתחומים מסויימים, אבל "ממוצע" בתחומים אחרים.
לפי תיאורך, הילד שלך בולט ביכולות שלו בתחומים של תפישה חזותית, ואולי גם תפישת קצב ומוזיקליות.
כדאי לעקוב אחר כישורים אלה, ואם יתמיד בכך, בוודאי שכדאי לחשוב לפתח אותם. ואולי במשך הזמן יתגלו גם כישורים נוספים...
כל טוב ובהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא מודאגתקרן06/06/2011שלום, בני כיום בן 9 חודשים. היום הייתי בטיפת חלב והרופאה הסבה את תשומת ליבי לקו קופי לאורך כל כף היד ושתי מערבולות שיער. היא ציינה בפניי כי היא חייבת לומר לי את זה למרות שהתפתחותו של הילד תקינה לחלוטין (מוחא כפיים, יודע איפה אור, מגיב לשמו). האם זה אומר משהו או שמא מדובר רק במקריות? האם אוטיזם יכול פתאום להתפרץ בגיל מאוחר יותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראמא מודאגת - תגובה
07/06/2011אמא יקרה שלום,
לגבי הסימנים שהרופאה ציינה : הם נחשבים סימנים מורפולוגיים חריגים, אבל פעמים רבות אין להם משמעות קלינית. בעצם, לרובנו יש "סטיות" שונות במבנה הגוף, כמו אי-שוויון בין איברים, או ציסטות באיברים פנימיים, וכד'. הטבע איננו מושלם.
צדקה הרופאה שאמרה לך זאת, אבל נראה שאין לך סיבה לדאוג, והעיקר באמת היא העובדה שהילד מתפתח באופן תקין.
אוטיזם אינו "מתפרץ" לפתע. ואם הילד תקשורתי, יוצר קשר-עין, חברותי, וכד', אין סיבה לדאוג.
כל טוב והרבה בריאות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיקף ראש מואץגידי06/06/2011בני בן שבע וחצי אובחן כלקוי למידה עם הפרעה קלה של קשב וריכוז
כמוכן נצפה היקף ראש מואץ בשנים האחרונות.
אשמח לדעת מה ההשלכות או המשמעות של זה
והאם זה לא מוגזם לבצע בדיקת MRI בהרדמה כפי שהומלץ לנו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהיקף ראש מואץ - תגובה
07/06/2011שלום גידי,
אינני יכולה להיכנס לשיקוליו של הרופא לבצע MRI, אך ברורה לי דאגתו, לאור הגידול המואץ בהיקף הראש. מדובר בתופעה חריגה, וכנראה חשוב להבין מדוע, ולשלול סיבות אפשריות.
בוודאי שאם אתה מתקשה לקבל המלצה זו, אתה יכול לפנות לרופא אחר, ולקבל חוות-דעת נוספת. יש נוירולוגים רבים לילדים, רופאים טובים ואמינים.
כל טוב והרבה בריאות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרדמה בMRI
גידי07/06/2011תודה על תגובתך. האם יש אלטרנטיבות אחרות בבדיקת ילדים בMRI
מלבד הרדמה כללית או שמדובר בהליך קל יותר כמו טישוש ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרדמה בMRI - תגובה
08/06/2011גידי שוב שלום,
ככל הידוע לי מעבודה של שנים ארוכות בצד נוירולוגים לילדים, כל הסיכונים נלקחים בחשבון, ואם אין צורך, לא מבצעים בדיקות מורכבות.
ההרדמה איננה עמוקה כמו זו שבניתוח, והיא נעשית למיטב ידיעתי ע"י חומר קל שניתן בטיפות.
אני מקווה שהכל יעבור בקלות, והתוצאות תהיינה תקינות, ותוכלו להרגע.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
גידי08/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם פרפקציוניסטים?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עודפסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)