פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גם דברים טובים מסקרנים
    סיגל
    26/06/2011

שלום
    הילדה שלי בת שנתיים ושלושה חודשים אתמול ראיתי שהיא תופסת מקצב מוזיקלי. תופפתי בקצב מסוים, אמנם פשוט מאוד, והיא מיד חזרה עליו והתמידה בו. נכון שזה מדהים? או שאני סתם הוזה וזה די רגיל.
    יום טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גם דברים טובים מסקרנים

הוספת תגובה

• גם דברים טובים מסקרנים - תגובה

27/06/2011

יופי ! תני לה עוד חוויות מסוג זה. תהנו שתיכן !!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות לגבי אספרגר בגיל חמש
    אמאטובה
    24/06/2011

רציתי לדעת1) האם ילדים עם אספרגר או PDD יבכו כאשר החברים שלהם יילכו לביתם אחרי משחק ביחד בחצר.
    2)האם ילדים עם אספרגר או PDD יירצו להראות להורים כל דבר שהם עושים ויחכו לתגובה כמו למשל אמא בואי תראי מה ציירתי או אמא בואי תראי איך סידרתי את החדר וכיו"צ
    3)האם ילדים אלו יכולים כל היום לשחק משחקי דימיון ואפילו להמציא סיפורים , לכתוב מילים ולזהות מילים
    4)האם ילדים אלו יכולים לצחוק למשל מבדיחה או קול מוזר . והאם ילדים שכל היום שרים ושמחים וממש מאושרים ויהיו עצובים שיאמרו להם לא!

תודה וסליחה אבל זה מאוד חשוב לי תודה תודה תודה
    יישר כח לאתר ולבעלי המקצוע

הוספת תגובה

• כמה שאלות לגבי אספרגר בגיל חמש - תגובה

25/06/2011

שוב שלום,
    מה שאת מתארת אינו אופייני לילד עם אספרגר : לילדים בטווח האוטיזם, כולל אספרגר אין דמיון, וגם אין יכולת להבין הומור.
    בדרך כלל הם גם לא מעוניינים במשוב על מה שהם עושים, ולכן לא יבקשו מההורים תגובה ליצירה שלהם. גם לא יצפו לתגובה מילדים אחרים.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כרית
    מישהי
    22/06/2011

שלום
    מתי אפשר להוסיף כרית למיטה לשינת לילה?
    בתי בת שנתיים וחודשיים
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כרית

הוספת תגובה

• כרית - תגובה

23/06/2011

שלום אמא,
    כפי שכבר אמרתי כמה פעמים בפורום הזה, לא מומלץ לתת כרית בשום גיל. עדיף לישון על משטח ישר.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי לספר ומתי לא על איבחון הבן???
    רונן
    21/06/2011

היום פגשתי רכזת של חוג מטעם ביה"ס של הבן ששאלה למה הוא לא מגיע לחוגים...
    אמרתי לה שלפעמים המצב רוח שלו מנהל אותו ואז היא ענתה :"כמו כל הילדים בני גילו"
    אני עניתי שאצלו זה קצת יותר קיצוני...הוספתי שהוא מפסיד הרבה בגלל ההתנהגות שלו אבל אין מה להיתחנן אליו וגם אף אחד לא יעשה זאת...ואז היא שאלה: "מה הבעיה שלו" ואני עניתי: "ODD "
    אחרי זה הרגשתי לא טוב עם עצמי שסיפרתי לה על ההפרעה שלו מפני שזה סודיות רפואית אבל זה היה בתמימות מפני שחשבתי שביה"ס מעדכן אותם ולא ידעתי שהם לא יודעים...מלבד זאת הוא ילד מקסים רק הבעיה שלו שהוא מתחיל משהו ואז באה הג'ננה והוא מפסיק בלי שום סיבה....ככה הוא לא אלים ולא מפריע רק סובל ממצבי רוח שגורמים לו לא לשתף פעולה בביה"ס או פשוט להבריז בלי סוף בלי שום הגיון...!
    השאלה שלי היא האם זה בסדר או לא שסיפרתי להם על ההפרעה שלו?

הוספת תגובה

• מתי לספר ומתי לא על איבחון הבן??? - תגובה

22/06/2011

שלום,
    אין לשאלתך תשובה "מדעית". לדעתי האישית, חשוב לשתף את צוות ביה"ס, שהוא צוות מקצועי, וצריך לטפל בילד כל יום, כמה שעות, ולכן חשוב שיידע, ויוכל לעזור בעת הצורך.
    לעומת זאת, יש כאלה החושבים שעדיף שלא לספר. זה תלוי ברמת האמון שיש בין ההורים לצוות החינוכי, וחבל שלפעמים האמון הזה לא קיים.
    כל טוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גישה לתת צ'אנס חדש ללא תיוג מקדים?

רונן
    22/06/2011

האם בכוונה היועצת לא מעדכנת מורות מחליפות וצוות חינוכי רחב יותר בכדי לא להכתים את הילד מראש ואני דווקא כאבא משחיר אותו???
    המחנכת יצאה לחופשת לידה באמצע השנה והמורה המחליפה התקשרה להתלונן על משהו שהוא עשה ואז הסברתי לה על הבעיה שלו והיא לא ידעה על זה בכלל...אני חשבתי שלא עידכנו אותה בכדי שלא תהיה לה עליו דיעה שלילית מוקדמת ואני בסך הכול התכוונתי "שיתפרו" לו תוכנית לימודית {ואולי גם תוכנית עיצוב התנהגותי} שתתאים לו ובשום פנים ואופן לא לפגוע בו עם דיעות שליליות מראש....!
    אבל באיזשהו מקום זה עושה לי הרגשה של חוסר נוחות כאילו אני מזמין דיעה שלילית מראש עליו מבלי לתת לו צ'אנס להתחיל דף חדש...הרי בסופו של דבר הם לא ההורים שלו ויש להם עוד 30 תלמידים ללמד...!
    מה דעתך???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גישה לתת צ'אנס חדש ללא תיוג מקדים? - תגובה

23/06/2011

שוב שלום,
    כפי שאמרתי, אני יוצאת מנקודת הנחה שהצוות החינוכי, היועצת והמורים הם בעל ידע וגישה חיובית לתלמידים. לפיכך, מבחינתי, עדיף שיהיו מיודעים לבעיות של ילדים, כדי שידעו לגשת לכל ילד בגישה המתאימה לו. אינני יכולה לדעת מדוע היועצת לא עשתה את מה שלדעתי היתה צריכה לעשות : האם זה במכוון, או מתוך שכחה או עומס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות מינית
    רייצל
    21/06/2011

ביתי בת ה-4 נראה לי התחילה לאונן והיא מבצעת את זה ע"י רכיבה על בובות גדולות או באמבטיה עם זרם המים. מה ואיך להגיב לעניין? ועד כמה זה טבעי ומה יחשב לא טבעי וחריג?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות מינית

הוספת תגובה

• התפתחות מינית - תגובה

22/06/2011

רייצל שלום,
    בגיל בתך זה טבעי, ואין צורך להתרגש או להבהל. אין צורך להגיב בצורה מיוחדת. פשוט התעלמי.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 11 חודשים
    שלי
    21/06/2011

בתי בת 11 חודשים , טרם זוחלת עומדת על 6 ומסתובבת סביב עצמה תוך כדי היפוך בישיבה ונראה כי היא רוצה לזחול אך לא יכולה , הצליחה לעמוד רק פעם אחת לפני שבועיים ומאז לא חזרה על כך, נראה כי היא מנסה אך היא נעצרת על הברכיים כשהיא אוחזת בשולחן או.. , תמיד שהיא עוברת ממצב ישיבה לשכיבה על הבטן או מישיבה לנסיון עמידה נראה כי רגל שמאל כאילו כלואה עד שהיא משחררת אותה , כשהיא על הרצפה אז היא מותחת ידייים ורגליים כאילו הטוסיק באוויר, נראה כי היא הולכת לדלג על שלב הזחילה , עד כמה חמור הפיגור בהתפתחותה ? להבנתי כבר הייתה אמורה לעמוד וללכת סביב שולחן

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 11 חודשים

הוספת תגובה

• תינוקת בת 11 חודשים - תגובה

22/06/2011

שלי שלום,
    לפי תיאורך, יש אולי איחור קל, אבל הרושם הוא שהילדה בתהליך התקדמות, מנסה, ובסופו של דבר תצליח, גם לזחול , גם לעמוד. את יכולה להתייעץ עם רופא הילדים, בהחלט ייתכן שירגיע אותך.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 3 ו9 חודשים
    אורית
    20/06/2011

שלום רב,
    רציתי לשאול לגבי מס' התנהגויות האם הן נחשבות "נורמליות" לגילו של בני:
    1. בני חכם מאוד - יודע המון חשבון - מכיר את כל המספרים עד 100 וגם מעבר לכך - גם זיהוי וגם ספירה. יודע לחבר מספרים (פעולת חיבור) עד 10 וגם יותר משני מספרים (לדוגמא: 1+3+2) וגם ממציא לעצמו שאלות בחשבון ועונה עליהן. יש לציין שאנחנו כמעט לא מלמדים אותו. הבעיה היא שההתעסקות בחשבון תופסת זמן רב מהיום שלו והוא מדבר על מספרים כל הזמן. יש לציין שהוא מדבר גם על דברים אחרים.
    האם זה מדאיג? האם כדאי לעודד את היכולות שלו ולרשום אותו לחוג מתאים או לעזוב את זה?
    2. יש לו אח בן שנה ומס' חודשים. אחיו שונה ממנו מאוד - מאוד חברותי ופתוח ומקבל בגלל זה המון תשומת לב - גם מהמשפחה וגם מזרים. הגדול מחקה את הקטן כל הזמן - מבקש מוצץ (למרות שאף אחד מהם מעולם לא היה עם מוצץ), חוזר על מילים שהקטן אומר, מצביע ואומר "את זה" כל הזמן, משחק בלול שלו ועוד.
    מה עושים להפסיק את ההתנהגות הזאת? אני כל הזמן מסבירה לו שהוא גדול ואנחנו אוהבים אותו מאוד והוא לא צריך להתנהג כמו תינוק כדי לקבל מאיתנו תשומת לב.
    3. רציתי לדעת האם הגיוני שההתנהגות שלו בבית כ"כ שונה מההתנהגות בחוץ - איתנו בבית הוא מדבר ללא הרף - כשהולכים לחבר מהגן - הוא לא פוצה פה ולא מוכן להתקרב אליו. עם הסבתא שלו הוא ממשומע ומקסים ואיתנו הוא פורק כל עול.
    הגיוני?
    אודה מאוד לתשובתכם!

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 3 ו9 חודשים

הוספת תגובה

• ילד בן 3 ו9 חודשים - תגובה

22/06/2011

אורית שלום,
    כל מה שאת מתארת הוא טבעי ונורמלי, גם לגבי הקטן וגם לגבי הגדול : כל ילד עם האופי הייחודי שלו, ובהתאם לגילו.
    וכשם שיש הבדל בין ילדים, כך גם כל ילד שונה בכל מצב וסביבה. גם אנחנו שונים בכל מקום : למשל בעבודה לעומת המשפחה. גם זה משתנה עם הגיל וההבנה של הילד, ככל שהוא גדל, ומקבל בטחון עצמי.
    עודדו אותו בחברה ובחוץ, אך אל תלחצו.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפניה לבדיקת עין עצלה
    אנני
    20/06/2011

שלום,

בני, בן ה 11 חודשים, הופנה היום ע"י אחות טיפת חלב לבדיקת עין עצלה.
    1. האם זהו גיל המתאים לבדיקה?
    2. האם יש רופאים מיוחדים שהולכים אליהם או שאפשר לפנות לכל רופא עיניים?
    3. מהי הפורצידורה של בדיקת עין עצלה?

חשוב לציין כי גם אני וגם בעלי מרכיבים משקפיים ובעלי מאובחן כסובל מניסטגמוס.

תודה מראש,
    אנני

לקביעת תור
    סגירה
    הפניה לבדיקת עין עצלה

הוספת תגובה

• הפניה לבדיקת עין עצלה - תגובה

22/06/2011

אנני שלום,
    כדאי לסמוך על אחיות טיפת חלב. הן מקבלות הנחיות ברורות, והן מנוסות.
    זה חשוב מאד, והבדיקה אפשרית מגיל 9 ח'.
    כדאי ללכת לרופא עיניים המומחה לילדים, ויש כאלה.

כל טוב והרבה בריאות !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק שמרביץ לעצמו
    רחלי
    19/06/2011

שלום רב,
    בני בן שנה וחמישה חודשים עדיין לא הולך עצמאית, אך הולך מסביב לדברים וגורר דברים והולך איתם.נולד בשבוע 35, הילד ממש עצבני כל הזמן צועק ולעיתים ממש מרביץ לעצמו ודופק את האש ברצפה, לקחתי אותו לרופאת ילדים שאמרה שהכל תקין והוא ילך ירגע לבד..אני ממש מיואשת !!! מה עושים???

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק שמרביץ לעצמו

הוספת תגובה

• תינוק שמרביץ לעצמו - תגובה

20/06/2011

רחלי שלום,
    אין צורך להיות מיואשת, ואפילו - כהורים, אסור לנו להיות מיואשים, בוודאי מול מצב כפי שאת מתארת.
    זה טבעי לגיל הזה, כאשר הילד עדיין אינו מתבטא בשפה, ועדיין אינו נייד במרחב. כשיתקדם קצת, יהיה פחות מתוסכל ויותר רגוע, וגם את.
    השתדלי להיות שקטה, ולשדר לילד רוגע. זה תמיד עוזר.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי שינה בלילה
    אימא
    19/06/2011

שלום רב,
    בני בן תשעה חודשים, ילד תקשורתי וחייכן, פעיל מאוד וסקרן. לאחרונה החל פחד מזרים. נמצא מגיל 6-7 חודשים במסגרת של מעון במהלך היום ובבית אחה"צ. הקליטה בגן בתחילה לא הייתה פשוטה אבל עכשיו מתפקד שם היטב. מינקות קושי בשינה, עם יקיצות תכופות בתחילה בגלל גזים. לתקופה קצרה ישן לילות שלמים וחשבנו שהגענו אל המנוחה והנחלה... לפחות מזה חודש-וחדש וחצי, שב לקום בלילות בין פעמיים לשלוש, אחת מתוכן לפחות עבור אוכל. בוכה חזק מאוד וקשה להרגיעו ללא מזון. כמעט בכל לילה, בשלב מסוים לקראת הבוקר, מעבירים אותו למיטתנו. יש לציין כי ישן בחדר ביחד עם אחיו בן השנתיים ותשעה חודשים ואנחנו עסוקים לא מעט במידה שבה הבכי והיקיצות מפריעות לאח הגדול. שאלתי היא - האם יש דרך לטפל בנושא או שעלינו לקבל זאת כתופעה שתחלוף. אני בהריון שלישי ואמורה ללדת עוד כארבעה חודשים, מה שהופך כמובן את התמונה לעוד יותר מורכבת.
    בתודה מראש,
    אימא

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי שינה בלילה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי שינה בלילה - תגובה

20/06/2011

אמא יקרה שלום,
    לפי תיאורך, אני מניחה שבעצם אין בעייה לילד, וזו תופעה שדחלוף. פחד מזרים מאד אופייני לגיל זה, וגם השינה הלא רצופה ולא רגועה. בוודאי שקשה לך במצבך, אך אין ברירה אלא להתאזר בסבלנות.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלה לגבי התפתחות שפתית
    סילבי
    19/06/2011

אני אמא לתאומים בנים בני שנתיים וארבעה חודשים.
    נולדו בשבוע 35+5 ימים.
    תאום אחד כבר התחיל לחבר משפטים בני 3 מילים.
    הבעיה היא עם השני-בעל אוצר מילים רב, אך ממעט ליצור צירופים מלבד הצירופים:שב פה,תני לי,לילה טוב. האם יש מקום לפנות לקלינאית תקשורת ?

לקביעת תור
    סגירה
    אלה לגבי התפתחות שפתית

הוספת תגובה

• אלה לגבי התפתחות שפתית - תגובה

20/06/2011

סילבי שלום,
    בהחלט כדאי להתייעץ עם קלינאית תקשורת. אמנם המצב לא מדאיג, אבל היא בוודאי תוכל לתת לך טיפים לקדם את הילד, ואולי גם לעקוב אחריו, עד שידביק את הפער באופן מלא.
    לשם כך יש אנשי מקצוע.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתול בן 3
    יעל
    18/06/2011

שלום רב,
    בני בן השלוש עושה צרכיו בחיתול. עשינו מספר ניסיונות בעבר (החל מגיל שנתיים וחצי לערך) להוריד את החיתול ולהציע לו לעשות פיפי בשרותים או בסיר אך הוא אינו מעוניין לשבת על השירותים או הסיר, וכשהוא יושב אינו משחרר את צרכיו, קם ואומר בשמחה "סיימתי!" ואינו מוכן לשבת שוב. בסוף השבוע האחרון החלטנו (בעלי ואני)שאנחנו מתחילים תהליך גמילה מאחר ובשנה הבאה הוא נכנס לגן מועצה והוא צריך להיות גמול.
    הכנתי לו סלסלה מלאה בתחתונים לפי צבעים כבקשתו, קניתי לו מדבקות לעידוד ובובה שעושה פיפי בסיר אך שום דבר לא עזר! תחתונים הוא לבש בשמחה, הוא הסכים לשבת רק על הסיר, התאפק ככל שיכל לפיפי, קקי לא עשה כלל, לא עניין אותו פרסים או מדבקות, לא בובה ולא עידוד וקריאות הידד כשיצאו כמה טיפות כשכבר לא יכול היה להחזיק יותר פיפי.
    עשיתי איתו שיחות כמו בספרים, הבעתי בו אמונה, סיפרתי סיפורים והבטחתי הבטחות.
    מה לעשות?
    אשמח לעזרתך,
    יעל.

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתול בן 3

הוספת תגובה

• שכחתי לציין...

יעל
    18/06/2011

יש לו אחות בת שנה וחודש.
    האמת שאני מעט בלחץ, לא יודעת מה לעשות.
    תודה על העזרה,
    יעל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין... - תגובה

איריס ברנט
    18/06/2011

יעל הי, ה"שכחתי לציין " הזה הוא תוספת מאד משמעותית להבנת הדברים. חוץ מזה שהבן שלך נשמע מאד חמוד ועם חוש הומור, נראה גם שהוא בסך הכל רוצה להיגמל וצריך להוריד ממנו קצת את הלחץ, שזה יבוא יותר ממנו. תנסי לתת לו לעשות את התהליך של הגמילה בעזרת חפץ מתווך. כמו למשל, לעזור לבובה או לדובי או לכל צעצוע חשוב בעיניו להיגמל. שיקח את הצעצוע ויראה לו איך עושים בסיר ואיזה כיף זה.
    נראה לי שקצת נכנסתם למאבק של שליטה על הגמילה ותנסי קצת לקחת מזה מרחק. בכל מקרה, עד התחלת השנה יש עוד זמן והוא די נראה בכיוון הנכון.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתקשה להחליט
    נועה
    17/06/2011

שלום רב .
    אני עובדת בחינוך המיוחד , עם נערים ונערות לקויי תקשורת ( אוטיזם ואספרגר ) .
    לאחרונה פנתה אלי חברה טובה בקשר לבנה בן 2.5 . הילד חכם מאוד , בעל שפה מפותחת לילדים בגילו , יוצר קשר עיין ותקשורת עם הסביבה , אך מתקשה ביצירת קשרים חברתיים עם ילדים בני גילו . בכלל , נראה לעיתים כי משחקי חברה עם ילדים אינם מעניינים אותו , משתף פעולה רק כאשר נושא המשחק קשור לתחומי העניין שלו . מתעניין מאוד ברכבות , כל הזמן אוחז בידו ברכבת ונושאי השיחה עמו , תמיד סביב עניין זה . בגן אינו יושב לפעילויות עם הילדים , בעל זיכרון מדהים , אך לעיתים רבות משתמש במשפטים שהוריו אמרו לו וחוזר עליהם במדויק , ללא הטיה . מדבר על עצמו בגוף שלישי , אינו משתמש במילה " אני " .
    הקושי הרב של הוריו בקבלת החלטה לפנייה לאיש מקצוע היא גילו של הילד.
    בגיל זה עדיין אין משחק מלא עם ילדים וגם ההטייה של הגוף אינה מפותחת לגמרי .התחושה היא שהילד מאוד " גבולי " . הוא כמעט " רגיל " ובכל זאת יש שם משהו "שונה " . הסביבה מגדירה אותו כ " גאון " ( שני הוריו אקדמאים ) , אך לעיתים נראה כי הוא עסוק תמיד בלמידה ובחזרה על מונחים ופחות נראה כילד בן 2.5 .
    מה דעתך ?

לקביעת תור
    סגירה
    מתקשה להחליט

הוספת תגובה

• מתקשה להחליט - תגובה

איריס ברנט
    17/06/2011

נועה שלום, את בודאי יודעת שבלי לראות את הילד, אי אפשר לחוות דיעה. איש מקצוע צריך לראות את הילד ולעשות הבחנה מבדלת. גילו לא צעיר מידי לכך. יכול להיות שמדובר רק בבשלות חברתית-רגשית או בבעיה רגשית או אורגנית יותר. את יכולה להציע להם להגיע אלי לאיבחון או למישהו אחר או למכון להתפתחות הילד.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד מסורבל
    קרן
    17/06/2011

שלום,
    בני בן הארבע עבר איבחון במכון להתפתחות הליד ע"ד מרפאה בעיסוק, וזו איבחנה אותו כ"ילד מסורבל", שאלתי היא האם לשם אבחנה זו מספיקה רק אותה בדיקה של המרפאה בעיסוק או שהוא גם צריך להיבדק ע"י ניורלוג? כמו כן האםידל מסורבל הוא מצב כרוני, וישפיע עליו גם בהמשך חייו, או שאם טיפול בריפוי ועיסוק ובפזיותרפיה בשלב זה זה מספיק וע"י טיפול זה הוא יתגבר על קשייו.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד מסורבל

הוספת תגובה

• ילד מסורבל - תגובה

איריס ברנט
    17/06/2011

קרן שלום, ההגדרה ילד מסורבל היא מאד רחבה ולא ברור לי למה היא התכוונה בדיוק. בעיקרון, תלוי כמובן בדרגת הקושי. האם היא המליצה על פניה לנוירולוג? אם דרגת הקושי קלה ומדובר יותר בתהליכים של בשלות , סביר להניח שהוא יצמצם את הפער וישיג את ציוני הדרך וייתכן גם שבהמשך יופיעו קשיים בתחום הלמידתי, כמו התארגנות, איכות הכתיבה. קשה לדעת בשלב זה. טפלו בו בצורה עקבית עד להשגת היעדים ולאחר מכן תמשיכו במעקב.
    בברכה,
    איריס ברנט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעוטה בת שנה ושמונה בגן הקיבוצי
    ענבר
    17/06/2011

היי ביתי בת השנה ושמונה ( ילידת אוקטובר) עומדת בפני דילמה היא נמצאת בקבוצת גיל של לכאורה שנה עד שנתיים אך בפועל נוצר מצב שיש ילדים עם הפרש גילאים של 11 חודשים איתה.
    מאחר והמערכת היא חינוך קיבוצי הציעו לי "להשאיר" אותה עוד שנה בפעוטון וכך יווצר מצב שהיא תהייה עם 5 ילדים שהם בני גילה.ומצד שני יהיו בגן גם ילדים בני 10 חודשים.
    ההתפתחות שלה תקינה לגמרי אך היא רק עכשיו התחילה לדבר.
    הבקשה של הגננת היא להשאיר אותה כי לטענתה היא לא ממלאת אחר הוראות ולא מספיק ממוקדת.
    אשמח לשמוע חוות דעת.
    תודה רבה

הוספת תגובה

• פעוטה בת שנה ושמונה בגן הקיבוצי - תגובה

17/06/2011

ענבר שלום,
    קשה לתת חוות דעת עפ"י התיאור שלך, בלי להכיר את הילדה, ובכלל - שאלות של גן מתאים הן לא "שחור או לבן". זה תלוי בילדים האחרים, ובעיקר - מאד תלוי בגננת, בהפעלה בגן, ביחס האישי, ועוד. בגיל זה חשוב שהילד יקבל חום, ושתהיינה מספיק מטפלות כדי לתת לילד יחס אישי, לפי הצרכים שלו ולפי רמת התפתחותו.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה