פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 3.4 שורט את עצמו
    מיטל
    07/07/2011

שלום רב,
    בני בן ה3 ו4 חודשים. ילד חייכן, ורבאלי מאוד, נבון,שובב, מאוד רגיש ומתנהג לרוב בצורה נעימה ורגועה.
    היום בערב כאשר לא הייתי בבית ובעלי נשאר עם ילדנו, בזמן המקלחת בננו התחיל לבכות ולהתפרע כי הוא רצה להתקלח במיקלחת השנייה ותוך כדי הבכי החל לשרוט את עצמו במפשעה ובאשכים.
    בעלי לא הבחין כי הוא פצע את עצמו רק כאשר ניגב אותו.
    לפעמים כאשר אינו מקבל את מבוקשו או שמבקשים ממנו לעשות משהו שהוא לא רוצה הוא בוכה ורוקע ברגליו ולעיתים גם צועק ומתפרע, אך לא קרה מעולם שהוא פצע את עצמו.
    אני מאוד רוצה להאמין שזה מקרה שלא יחזור על עצמו, אך מה לעשות במידה וזה קורה שוב? איך להגיב? האם מחר בבוקר לדבר איתו על מה שקרה להראות לו את התוצאה או שלהניח לזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 3.4 שורט את עצמו

הוספת תגובה

• בן 3.4 שורט את עצמו - תגובה

09/07/2011

מיטל שלום,
    יש לכם ככל הנראה ילד בעל מזג סוער, והוא נוטה להגיב בעוצמות למצבים שונים, במיוחד מצבים שאינם רצויים לו.
    חלק מתגובות אלה מכוון גם כלפי עצמו. אני מניחה שזה לא היה נעים לו, והוא יפסיק לפגוע בעצמו מיוזמתו, אבל החלט נכון להראות לו את השריטות שעשה לעצמו, ובגילו הוא יבין שזה לא היה בסדר.
    חשוב לא "להתרגש יותר מדי" ממעשה הילד, ולא להראות לו שנבהלנו מכך,כדי שלא יקלוט שזה מפעיל אותנו, ולא יאמץ את ההתנהגות הזו כמניפולציה להשיג מאיתנו מה שהוא רוצה.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

מיטל
    09/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל 2.5
    בנצי
    07/07/2011

יש לנו בן בגיל 2.5, אשר כל פעולה אשר אנו דורשים/נדרש ממנו לעשות מלווה בהתנגדות, החל מכניסה לאוטו, כניסה למקלחת, הליכה לגן ועוד, התנגדות זו מלווה לעיתים תכופות אף בגילויי אלימות כלפינו. תגובה זו עלתה בעצימותה בשבועיים האחרונים לאחר הולדת בתנו השניה.

איך ניתן לשנות דפוס התנהגות זה?

לקביעת תור
    סגירה
    גיל 2.5

הוספת תגובה

• גיל 2.5 - תגובה

09/07/2011

בנצי שלום,
    יש שלב בהתפתחות של ילדים מסויים, שהם נהיים "דובי לא-לא". יש סיפור, ויש ספר, וטוב לעבוד עם הילד על החומר הספרותי. זה עוזר מאד לילד ולהורה להתגבר על כך ולמצוא דרכים אחרות להבעת המרד, או הכעס (אולי נגד האחות החדשה !) או חיפוש העצמאות. חוש הומור תמיד עדיף!
    ובכל מקרה, תתנחמו בכך שזה עובר.... העיקר הוא לא להגיב בכעס נגדי, או ענישה, או דרך קיצונית אחרת. זה נותן לגיטימציה לילד להמשיך להשתמש בכך.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקפיים בגיל הגן
    אורחת
    06/07/2011

ביתי בת השלוש מרכיבה משקפיים מהינקות והם חלק בלתי נפרד ממנה. היא מרכיבה ברצון מאז ומתמיד ואוהבת אותם מאוד. באחד הביקורים של חברתה מהגן אצלינו בבית. שמתי לב שהחברה מורידה לה את המשקפיים ברגע של קונפליקט (למשל אם הן רבות על צעצוע). כנראה שהחברה למדה שכך היא מצליחה לזכות במה שרוצה וכי הדבר עלול לגרום לתיסכול אצל ביתי. בפעמים שזה קרה שצפיתי ילדתי לא הגיבה לכך בצורה מסויימת, נראה לי שהיא לא הספיקה מאחר והאם של החברה התערבה והסבירה לביתה לא לעשות כך יותר. כמובן שהחברה עשתה זאת שוב אחר כך. אני לא הספקתי להגיב והתלבטתי מאוד האם ואיך כדאי להגיב. שאלתי איך כדאי להגיב לכך הן בזמן שאני רואה את קורה והן בשיחה שלאחר מכן עם ביתי. איך נכון לביתי להתמודד עם סיטואציות כאלה שסביר שעוד יקרו.

לקביעת תור
    סגירה
    משקפיים בגיל הגן

הוספת תגובה

• משקפיים בגיל הגן - תגובה

09/07/2011

שלום,
    הדרך היא להסביר לילדה שאסור לעשות זאת, באופן תקיף וחד-משמעי.
    עוד דרך נכונה היא לבקש מהגננת לערוך על כך שיחה בגן.
    יש על כך סיפורים, וכיום מקובל מאד לשוחח על תופעות אלה, לטובת כל ילד שיש לו משהו חריג, ולטובת חברת הילדים כולה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על הליכה
    אירה
    06/07/2011

שלום ביתי בת 9 חודשים עם היתפתחות תקינה כידוע לי (היא יושבת לבד זוחלת קמה לבד מתחילה ללכת בעזרת הרהיטים) אבל שמנו לב שכאשר אנחנו לוקחים אותה בידים ומתחילים ללכת איתה היא הולכת על קצות האצבעות כאילו היא עומדת על כול הכף רגל אבל איך שהיא מתחילה ללכת היא הולכת רק על קצות האצבעות רציתי לדעת עם זה תקין? טתודה מראש על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על הליכה

הוספת תגובה

• שאלה על הליכה - תגובה

09/07/2011

אירה שלום,
    זה מראה שהילדה עדיין אינה בשלה להליכה, אבל זה לא סימן פתולוגי כרגע. לא מומלץ לעודד את הילדה להליכה, עד שתעשה זאת מיוזמתה. עוד כמה חדשים, בוודאי תלך "כמו שצריך".
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל שלושה חודשים
    שגית
    06/07/2011

לד"ר יוכי שלום:
    יש לי בן בן שלושה חודשים,
    יש לי שתי שאלות לגביו:
    1.לפי מה שקראתי בגיל זה הוא אמור להתחיל להזיז בובות שתלויות מולו {כמוהבובות של הקשת העגלה }.אצלי הוא מתבונן בהם מזיז את החפצים בדר"כ עם הרגליים אך לא עם הידיים ,האם זה בסדר ?
    2.דבר נוסף קניתי לו מובייל שהוא ממש מדהים עם חיות ומוסיקה אך כל הזמן שאני מפעילה לו אותו הוא בוכה ,ניסיתי גם מובייל אחר והתגובה היתה זהה,הוא ממש לא אוהב אותו .
    האם דבר כזה קיים וזה תקין ?כי בני הראשון ממש אהב את כל סוגי המוביילים .
    אשמח לקבל תשובה
    תודה מראש
    שגית

לקביעת תור
    סגירה
    גיל שלושה חודשים

הוספת תגובה

• גיל שלושה חודשים - תגובה

06/07/2011

שגית שלום,
    1. זה בסדר שילד מזיז דברים עם הרגליים, כנראה שזה "פתרון" שלמד וכרגע הוא יותר נוח לו.
    2. לגבי מוביילים - יש ילדים שאינם אוהבים מוביילים, או אפילו נבהלים מצעצועים מסויימים, וזה ידוע. לא חובה! תני לו צעצועים שהוא אוהב.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות רגשית
    אלינור
    05/07/2011

שלום .יש לי תאומים כבני ארבע ותינוק כבן 10 חודשים.שאלתי היא לגבי אחד התאומים שלי.
    ישנן מספר עובדות שחשוב לי לציין .
    1)ילדי בעל מבנה גוף קטן יחסית ונמצא במעקב אצל אנדוקרינולוג,נולד במשקל 2 קילו בשבוע 37.
    2)בגיל שנתיים ושמונה חודשים פניתי לקלינאית תיקשרות מכיוון שלא הגהה את כל הצלילים במילה.הטיפול לא היה מוצלח והוא לא רצה לשתף פעולה ,לאחר מכן המשכתי לקראת גיל 4 אצל קלינאית אחרת שאמרה שאין צורך בטיפול אלא מספר נקודות לעבוד עליהן בבית וכל מספר חודשים אני הולכת אליה לביקורת.כיום הוא מצליח להגות את רוב הצלילים אולם לדעתי הוא עדיין "בולע" את הדיבור .
    3)הוא ילד מופנם ביישן ,הגננת אומרת שהוא מקובל חברתית אולם הוא אינו יוזם,כמו כן אם ילד למשל ימשוך לו בחולצה הוא לא יעיר לו ,ולעיתים חברים שלו עושים עבורו את העבודה.
    4)הוא מפחד מכל מיני רעשים והוא די סטרילי.(הסטריליות היא תורשה ממני ...),הוא גם נמנע מלנסות דברים רבים מתוך פחד.למשל מתקנים בלונה פארק,לא רוצה לטוס וכו'.

לשאלתי ,אני קצת מוטרדת וחוששת שמאפיינים אלו מצביעים על קושי רגשי.אשמח לקבל את חוות דעתכן על פי האיפיונים שהצגתי ומעבר לכך במידה והוא צריך חיזוק רגשי האם כדאי לפנות לכל מיני מטפלים כגון רכיבה טיפולית וכדומה.תודה רבה אלינור

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות רגשית

הוספת תגובה

• התפתחות רגשית - תגובה

06/07/2011

אלינור שלום,
    כפי שאת מתארת, מדובר בילד ביישן ומופנם, ואולי גם פחדן מעט. נראה כי זה המזג שלו, וכפי שאת מרמזת, ייתכן שהוא דומה לך.
    בנושא הרגישות לרעש, לתנועות (נדנדות, מתקני לונה פארק) ולתחושות שונות (סטריליות), אפשר להיעזר במרפאת-בעיסוק, היכולה לתת להורים הדרכה על עבודה עם הילד, ועל חשיפה הדרגתית לחומרים שונים ומצבים שונים, כדי למתן את הרגישות-יתר.
    לגבי תכונות אופי של מופנמות וביישנות, זה משתפר עם הזמן, אולי קצת בסיוע של תיווך לפיתוח קשרים חברתיים, גם בגן, בעזרת הגננת, וגם בבית, אחה"צ.
    לא בטוח שיש כאן "בעייה רגשית", וייתכן שאפשר להמתין עוד עם טיפולים.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה המהירה והעניינית

אלינור
    06/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות רגשית - תגובה

09/07/2011

אלינור שלום,
    בהחלט ייתכן שבהרכב המשפחתי שלכם, מדובר בילד שמרגיש, בצדק או שלא בצדק, קצת "לחוץ" בין האחים שלו. זה קורה הרבה בהרכב של תאומים ו-3 ילדים, במיוחד כאשר יש לילד כמה קשיים התפתחותיים.
    אבל ייתכן שמדובר גם במצב של אופי ותכונות אישיות מסויימות, כמו נטייה לחרדה או פחדנות, ורגישות יתר, לקולות ולמגע.
    הייתי מציעה לך להתייעץ בעניין זה עם מרפאת בעיסוק, שאולי תמליץ על טיפול קצר לחזק אותו גופנית, ולעזור לו עם הרגישויות העודפות.
    את הטיפול הרגשי הייתי דוחה להמשך, כשיהיה קצת גדול יותר.
    אגב, לא ציינת אם התאומים נמצאים באותו גן, וגם זה נושא למחשבה. אולי עדיף להפריד ביניהם ?
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מתחילים גמילה
    גליה אביב
    05/07/2011

לחברי הפורום שלום,
    בני בן שנה וחצי, מאוד מפותח לגילו, הוא הולך, מבין מדבר, ורתציתי להתחיל איתו את הגמילה מחיתולים,
    בעיקר בגלל שהוא ממש לא אוהב את ההחתלה, קניתי לו סיר, ונראה שהוא מבין מה זה פיפי וקקי,
    אבל לא נראה שהוא הפנים שעושים זאת בסיר, הוא גם לא "מודיע" כשהוא צריך לשבת,
    בנוסף לכך, הוא היה איתי בבית עד עכשיו, ובספטמבר הוא יתחיל ללכת לגן
    ואף אחד לא מבטיח לי שהגננות יהיו קשובות לצרכים שלו כשרוב הפעוטות עם חיתולים,
    ואני לא רוצה שתהיה לו רגרסיה אני לא רוצה לשגע אותו ויתחיל להתבלבל.
    שאלתי היא: מכיוון שהוא לא הבין עדיין שפיפי וקקי עושים בסיר אולי הוא בכל זאת לא מוכן?
    אם זה כן הזמן המתאים להתחיל,
    איך מתחילים קודם שיראה שהוא מביןאו ישר להתחיל על רטוב בלי הסברים יותר מדי?
    שאלה אחרונה לא עדיף לחכות עוד שנה שאז רוב הילדים בגן כבר יהיו גמולים?
    תודה, גליה

לקביעת תור
    סגירה
    איך מתחילים גמילה

הוספת תגובה

• איך מתחילים גמילה - תגובה

06/07/2011

גליה שלום,
    בגיל שנה וחצי, ככל שילד נבון, אינני בטוחה שהוא בשל לגמילה. זו למידה מאד מורכבת.
    לדעתי, עדיף לחכות שהיוזמה תבוא מהילד עצמו, כשירגיש שעשה וזה מפריע לו, ויודיע, לפחות אחרי שעשה.
    אני ממליצה לחכות, אולי באמת כשיהיה בגן ויראה ילדים אחרים יושבים על הסיר, או הולכים לשרותים. גם יהיה גדול יותר, וגם תהייה לו דוגמה של אחרים. יש סיכוי שבמצב כזה התהליך יהיה קצר יותר ויותר מוצלח.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה
    טלי
    04/07/2011

יש לי ילד בן 3. באפריל הוא החל לעשות את צרכיו בשירותים. עד כה כמעט ולא היו פספוסים. לאחרונה (שבועיים אחרונים)הוא כל הזמן מפספס פיפי ולא מעט, הרבה. הוא בכלל לא שם לב שפספס עד שאני לא שמה לב, זה לא מפריע לו. אני לא יודעת כיצד לנהוג ואיך להגיב. בבקשה עזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה - תגובה

06/07/2011

טלי שלום,
    הגמילה היא תהליך מורכב, ואינה מתקדמת תמיד ,בקו ישר". הרבה פעמים התהליך הוא "צעד קדימה וצעד אחורה". בקיץ שותים הרבה, וייתכן שהשלפוחית , וכל המערכת, עדיין לא בשלה לשליטה. סבלנות. אל תילחצו, ואל תלחיצו את הילד. ייתכן שאפילו עדיף להחזיר לו את הטיטול, כדי שלא יהיו לו ולכם רגעי מבוכה.
    כל טוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה

טלי
    06/07/2011

אני לא חושבת שזה העניין כיוון שבגן הוא לא מפספס המטפלות התפלאו כשסיפרתי להן מה קורה בבית. זה נראה לי קצת כמו דווקא מאחר וגם אם אני שולחת אותו לשירותים הוא הולך ועושה ליד השירותים. אני כבר לא יודעת איך להגיב לכעוס , להתעלם? מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה - תגובה

09/07/2011

טלי שלום,
    אינני רואה סיבה למה ילד יעשה דווקא בדרך כלל. יש לפעמים צורך במשיכת תשומת לב, מול מתח עם אחים/אחיות גדולים או קטנים יותר, אבל אינך מדברת על כך.
    הגישה שלי היא לא לכעוס, במיוחד בגיל כזה, בשלב זה של התהליך.
    אני מציעה לבקש מהילד לעזור לך לנקות ולסדר, ולהמשיך הלאה.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 10 חודשים לא עונה לשמה
    לילי
    03/07/2011

הי,
    ביתי בת 10 חודשים מקסימה ופעילה. מאוד חייכנית ואינטראקטיבית.
    לאחרונה שמונו לב שהיא לא עונה לשמה (וזה בבירור לא בעיית שמיעה כי שאני שואלת איפה אבא היא אומרת אבא ומסתכלת לאיזור או איפה אוזה (הכלבה שלנו) היא מסתכלת לאיזור המלונה, והיא גם הרבה פעמים חוזרת על מילים שאנחנו אומרים לה).
    היתה תקופה שהיא כן הגיבה לשמה ופתאום היא כמעט ולא מגיבה כשקוראים לה בשמה.

האם זה משהו שצריך לבדוק או שהיא פשוט לא אמורה להגיב לשמה כל פעם שקוראים לה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בת 10 חודשים לא עונה לשמה

הוספת תגובה

• בת 10 חודשים לא עונה לשמה - תגובה

04/07/2011

לילי שלום,
    חכו עוד מעט. לפעמים זה מגיע קצת יותר מאוחר, סביב גיל שנה.
    בס"ה, נראה שמדובר בילדה תקינה, עם התפתחות טובה, ואין סיבה לדאגה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנועות מוזרות עם הידיים
    רומי
    03/07/2011

בני בן חצי שנה ויש לו תנועות מוזרות עם כפות הידיים, זה נראה תנועות המעידות על מצוקה, לחץ....גם בלי סיבה. בני מתקדם מחינה מוטורית מאוד יפה ומתקשר עם הסביבה.
    האם יש הסבר לכך?

לקביעת תור
    סגירה
    תנועות מוזרות עם הידיים

הוספת תגובה

• תנועות מוזרות עם הידיים - תגובה

03/07/2011

רומי שלום,
    צריך לראות את התנועות כדי לחשוב על אבחנה אפשרית.
    אני מציעה שתשתפי את רופא הילדים בדאגה שלך. שיראה, יבדוק את הילד, ויאמר מה דעתו.
    כל טוב !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפוטוניה
    אמא
    02/07/2011

שלום רב,
    בני בן שנה ועשר היפוטוני עם גמישות יתר
    נעמד בתמיכה בגיל שנה וחצי מאז הולך בן רהיטים
    כבר 4 חודשים
    כשנעמד אוחז ברהיט ולא עוזב את הידיים
    שנותנים לו שתי ידיים הולך מהר שאני נותנת לו
    יד אחת הולך כמה צעדים לא מרגיש יציב ומתיישב וחוזר לזחילה 6
    מתי הוא צריך לעזוב את הידיים ויעמוד לבד בלי תמיכה של רהיט
    אני מודאגת כי הוא לו יציב
    הוא מאד גמיש ששוכב על גב מפשק את הרגליים שכיבה צפרדע
    הוא מטופל בפיזוטרפיה בהתפתחות הילד
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    היפוטוניה

הוספת תגובה

• היפוטוניה - תגובה

03/07/2011

חני שלום,
    הילד מטופל, ובוודאי נמצא בידיים מקצועיות וטובות. סמכי על אנשי המקצוע, שהם עושים את פעולתם כנדרש, וגם - הזמן עושה את שלו, וככל שהילד גדל, השרירים מתחזקים, וההיפוטוניה פוחתת.
    סבלנות !
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוףףףףף דחוףףףףף
    אוריאן
    29/06/2011

שלום רב. יש לי ילדה בת שנתיים וחודשיים ילדה חכמה ופיקחית (טפו טפו טפו) מדברת וגמולה מחיתולים. לפני כשנה בערך לימדתי אותה את איברי הגוף ולפני כמה חודשים התחלתי להסביר לה שחשוב להצניע את איבר המין ואת הציצי והטוסיק ושאסור לאף אחד לגעת לה ב"טוטו" טוסיק וציצי. ושאני לא מרשה בשום פנים ואופן...
    ואנחנו מידי פעם מדברות על זה ... שאסור לאף אחד לגעת לה ושזה שייך רק לה.
    יש לה לעיתים רחוקות יצאות כשאני שואלת אותה למשל פעם מה עושים בגן... ואני שואלת :איך עושה x (שם של ילד) ואיך הוא y(עוד שם של ילד) ומה עושים לתהלי ? והיא עונה כל מיני דברים לעיתים לא קשורים לגן ולעיתים היא חוזרת על אותו דבר שלדוגמא ילד מסוים מרביץ. אני פונה עכשיו לגבי נושא שמטריד אותי מאוד... יצא לי לפני שבועיים לדבר איתה על איברים מוצנעים ושוב להסביר שלא לתת לנגוע וכו.. ואז שאלתי אותה מי נוגע בראש?" ומי נוגע בטוטו" והיא אמרה "סבא". היא לא רואה את סבא כל כך הרבה וכשהיא רואה אותו אני ובעלי תמיד שם! אני לא משאירה אותה לבד עם אף אחד. אבל הבעיה היא כזו... היא נמצאת במשפחתון של משרד התמ"ת וזה בתוך בית של המטפלת ויש 6 ילדים יש את המטפלת ויש את בעלה שהוא לפעמים משמש כסייעת.היום דיברנו על הנושא של איברים מוצנעים ושאלתי מי נוגע בראש? ומי נוגע ביד? וככשאלתי מי נוגע בטוטו? היא אמרה את השם של בעלה של הגננת... וכשניסיתי להשאול איך ושתראה לי עם הבובה היא הראתה לי את הבובה שוכבת לה בין הרגליים. ניסיתי אחרי שדיברנו על זה ושאלתי עוד שאלות להגיד לה:"נכון שאף אחד לא נוגע לתהלי?" ואז היא אמרה :את השם שלו שוב ואמרה שכן נוגע לה בטוטו. בקיצור אני אוכלת סרטים ואני עומדת למות מרוב חרדה ופחד! האם מה שהיא אומרת נכון? האם אני אמורה לדבר עם הגננת שהיא אישתו?? ומה אני אמורה להגיד לה? האם אני יכולה לדעת אם זה נכון או לא? מה אני אמורה לעשות? יש לציין שיש לו 3 בנות גדולות שלומדות בבית ספר והן לא נראות לי בנות שעברו מצוקה מינית או משהו חלילה, והוא גם בחור מקסים ותמיד נחמד ומשחק עם הילדים אבל עדיין אין לדעת... בקיצור מה עושים|?

לקביעת תור
    סגירה
    דחוףףףףף דחוףףףףף

הוספת תגובה

• דחוףףףףף דחוףףףףף - תגובה

30/06/2011

אוריאן שלום,
    אם את אכן רוצה לרדת לחקר האמת, זה נושא לחקירה מקצועית, של חוקר ילדים ונוער. (בדרך כלל מדובר בעובד/ת סוציאלי/ת) העובד מטעם המשטרה.
    יש לומר, שקשה מאד לדעת את האמת הצרופה אצל ילד בן שנתיים +. בהחלט ייתכן, שאם את "לוחצת" בנושא, ונראה לי שכך, הילדה חשה צורך לתת לך תשובות, וייתכן, אולי, שהיא "ממציאה". עובדה היא, שהילדה לא סיפרה דברים אלה מיוזמתה, כך שנראה, שלא נגרמה לה טראומה מכך.
    אין לי תשובה חד-משמעית לתת לך. זה לשיקולך.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פאזלים גיל שנתיים
    יאיר
    29/06/2011

יש לנו ילד בן שנתיים ו-3 חודשים.
    בגיל שנה ו-10 חודשים, הוא כבר עשה פאזלים של 24 חלקים ואפילו פאזל
    אחד אהוב עליו במיוחד של 48 חלקים היה מסיים לבד. בזמנו נדהמנו!

הבעיה היא, שמאז גיל שנתיים בערך הוא לא מתעניין בכלל בפאזלים, רק
    כדורים ומכוניות,
    ובשבועיים האחרונים כשהושבנו אותו מול פאזלים, ואפילו של 9 חלקים,
    הוא ממש התקשה והתייאש אחרי דקה או 2.
    זה מעט מדאיג אותנו.

האם יש כזה דבר נסיגה בהתפתחות?? האם פאזלים זו רק יכולת ספציפית?
    האם יש סיבה לחשוש??

נודה לתשובה..

לקביעת תור
    סגירה
    פאזלים גיל שנתיים

הוספת תגובה

• פאזלים גיל שנתיים - תגובה

30/06/2011

יאיר שלום,
    זה קורה וזה תקין, אין צורך להיבהל. ילדים "מנקים" את הזכרון שלהם מידע שהיה להם, על מנת להתמלא בידע חדש, ויש שינוי מידי פעם, גם מבחינת המוטיבציה והנכונות של הילד לעסוק בפעילות מסוג מסויים.
    ייתכן שאצלכם זה מוקצן, דווקא משום היכולת היתה כל כך טובה בגיל כל כך מוקדם.
    לא נורא, ובדרך כלל - היכולת חוזרת.
    הניחו לו, להיפך : תנו לו לגוון ככל שרק אפשר.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד נמוך
    מיכל
    27/06/2011

הבן שלי נולד פג , במשקל 1400 גרם . היום הוא בן 10.5 הגובה שלו 1.26 .הוא נמוך לגילו ולאחרונה דבר זה התחיל להציק לו מאוד , מכיוון שילדים קוראים לו גמד.
    הייתי רוצה לדעת איזה מאכלים יש שיכולים אולי לעזור לו לגדול. יש לציין שהוא במעקב במרפאה אינדקרינית ולא חסר לו הורמון גדילה. אולי אם הוא יאכל מזון שעוזר לגדילה זה יעזור לו לגבוהה?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד נמוך

הוספת תגובה

• ילד נמוך - תגובה

28/06/2011

מיכל שלום,
    לא ידוע לנו על מזון שמזרז גדילה לגובה ! לצערנו, אין למזון קשר לצמיחה, ככל שידוע.
    אני מציעה לך לסמוך על הרופאים במרפאה האנדוקרינית, שיעשו את המירב כדי להביא את הילד לגובה המקסימלי שניתן.
    בהמשך, ייתכן שיהיה צורך לתת לו תמיכה רגשית כדי להתמודד טוב יותר עם מגבלות הגובה, ולבנות לעצמו "פיצוי" על כך, כגון : הצלחה בלימודים, הצלחה בספורט, וכד'.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקל
    מישהי
    27/06/2011

בוקר טוב
    האם משקל 11.7 קג לילדה בת שנתיים וחודשיים הוא משקל תקין?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    משקל

הוספת תגובה

• משקל - תגובה

28/06/2011

שלום,
    אני ממליצה לך לקבל תשובה בעניין זה מאחות טיפת חלב, מול טבלת העלייה במשקל של הילדה. חשוב גם לקחת בחשבון את משקל הלידה, קצב העלייה של הילד, ועוד.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מישהי
    28/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה