מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הכאה בלי סיבהא11/08/2011
בני בן שנתיים ומזה כחצי שנה הוא פונה לילדים אחרים שאינו מכיר בסיטואציות חברתיות שונות על ידי הכאתם באופנים שונים. הוא יכול לדחוף, לשרוט, להחטיף.
בקליטתו בגן היה מרבה לנשוך אבל זה עבר ובגן יש מעט מקרי אלימות.
כיום אני חשה קושי לצאת איתו למפגשים חברתיים בנוכחות ילדים אחרים צעירים ממנו או בני גילו מבלי שאצטרך להשגיח עליו כל רגע. אני נמנעת מג'ימבורי ומפעילויות דומות מסיבה זו.
לאחר שהוא מכה הוא מבין כי פעל בצורה שאינה מקובלת. אנו מגיבים בחריפות ובדרך כלל הוא יושב בצד או מיד לאחר מכן ניגש איתי לילד או הילדה ומבקש סליחה.
הוא גם מגיב באשמה לאחר שעה או שעתיים בכך שמספר על ילד שבכה כי הוא נתן מכה.
אני אובדת עצות כיצד להפסיק התנהגות זו.
אני מגיבה בעקביות, מסבירה לו שזה לא נעים לילד והוא בוכה, אך אין שיפור.
מה ניתן לעשות?
חשוב לי לציין כי בני הוא ילד עליז מאד, מלא שמחת חיים, מרבה לחבק ולנשק ופעמים רבות חולק את צעצועיו וחטיפים על ילדים אחרים בשמחה. אך יש מצבים "שהשד" בו.
האם הוא זקוק לעזרה מקצועית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכאה בלי סיבה - תגובה
13/08/2011שלום,
מקובל לחשוב, שדרך המגע הפיזי היא הדרך שבה ילדים משתמשים בתקופה הטרום-מילולית, או בהתחלה, כאשר הם עדיין לא שולטים בשפה ומתקשים לבטא את עצמם. בהמשך השפה מתחילה להיות דרך התקשורת המרכזית, וילדים גם לומדים ומפנימים כללי התנהגות חברתית נכונה.
זה לוקח זמן, וההכאה חולפת. אני בטוחה שגם אצלך זה יקרה. סבלנות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוקות לאמהות שנטלו ציפרלקסרוני11/08/2011האם מניסיונכם ראיתם בעיות אצל תינוקות או ילדים שנולדו לאמהות שנטלו ציפרלקס בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגם אני נטלתי ועדיין נוטלת ציפרלקס,
דגנית14/08/2011עברתי איתו 3 לידות (הגדולה בת 7) וטפו טפו טפו הכל בסדר עם כל ילדיי.
שיהיה לך המון המון בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בתינוקסיון10/08/2011האם מספר מטפלים בתינוק (בכל יום מטפל אחר: אמא, אבא, סבים וסבתות) יכול להזיק או לבלבל? מדובר בתינוק בן 4 חודשים עד 8 חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטיפול בתינוק - תגובה
11/08/2011סיון שלום,
בשנת החיים הראשונה, חשוב שיהיה לילד מטפל "מרכזי" : דמות אחת שתהייה איתו בכל יום, רוב שעות היום, ושהילד יוכל להפנים אותה כדמות שעונה לצרכים שלו, יכולה להרגיע אותו, מאכילה, מרדימה, שומרת עליו, וכד'. בגישה הפסיכולוגית, דמות כזו חשובה, כיוון שהילד מקבל אותה כעוגן בחייו, אליה הוא מתקשר באופן ההדוק ביותר, והיא היוצרת אצלו בסיס לבטחון רגשי לכל המשך החיים. זה בסדר שיהיו עוד מטפלים, שעתיים-שלוש ביום, ילד גם צריך להכיר דמויות נוספות, אבל לא מעבר לכך.
כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בתינוק- שאלה נוספת
סיון11/08/2011מדובר על מטפלים מהמשפחה, למשך חצי יום (עד 1:30) ומשעה זו האמא.
השיקול הוא אנשים שאני בוטחת בהם ואל מטפלת זרה.
האם חצי יום שכזה, יכול להוות בעיה?
לאחר 4 חדשים מתכוונת לשים אותו בפעוטון (יהיה בן 8 חודשים)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בתינוק- שאלה נוספת - תגובה
11/08/2011סיון שוב שלום,
לפי התיאוריה, זה לא רצוי. לפעמים עדיף מטפלת זרה, שיכולה להיות אשה נפלאה, והעיקר שחשוב - שהיא אדם קבוע בחיי הילד. ההתחלפות של דמות מטפלת כל יום נחשבת לא טובה לתינוק : הוא צריך להתרגל בכל יום למגע שונה, לקול שונה, לטיפול שונה....הרי כל דמות יש לי סגנון משלה, אופי אחר......
אבל לחיים יש כוח משלהם, והרבה פעמים אנחנו פועלים לפי נסיבות וכורח. אני מניחה שאין לך אפשרות אחרת, וצריך לקוות, שגם אם התנאים לא אופטימליים, הילד יהיה בסדר, ויגדל בריא בנפשו.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחד אצל ילד בן 7orna09/08/2011הנכד הגדול שלי בן 7 ומפחד מחושך, גם אם לא ממש חשוך, גם בתוך הבית . הוא לא יילך מחדר לחדר בלי ליווי מבוגר שידליק לו את האור. גם לחצר הבית הוא לא ייצא בערב, גם אם החצר מוארת. "אני מפחד" זה משפט שגור אצלו. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפחד אצל ילד בן 7 - תגובה
10/08/2011שלום,
אפשר ללכת איתו "לסיורים" בבית ובחצר, כשחשוך, להחזיק לו את היד, ולהראות לו שאין שום דבר מפחיד. אחרי 3-4 פעמים של סיבובים כאלה, בדרך כלל הילד נרגע. אפשר להקריא לו ספרים רלבנטיים על פחדים, להסביר לו שהרבה ילדים מרגישים פחד, אבל בעצם בלי סיבה, וגם זה מרגיע.
ואם המצב קשה - כדאי ללכת לפסיכולוג. יש טכניקות טובות שיכולות במספר קטן של מפגשים לעזור להתגבר על הפחד.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחד אצל ילד בן 7
orna11/08/2011נסינו הכל ולא הצלחנו. ההורים, כמובן, מכחישים וטוענים כי הוא רק מחפש תשומת לב, אך אני עוקבת אחריו גם כשהוא עם חברים. לשכנע את ההורים לקחת אותו לייעוץ, זו הבעייה היותר מסובכת. בינתיים, מה אפשר לעשות חוץ מלקחת אותו ביד (את זה עושים תמיד) ולהקריא לו ספרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן 9 חודשיםorna09/08/2011הנכד שלי בן 9 חודשים. לא מתיישב, לא זוחל וכשמרימים אותו הוא מקפל את הרגליים. האם יש מקום לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתינוק בן 9 חודשים - תגובה
10/08/2011שלום,
זה לא נורא כשתינוק בן 9 חדשים עדיין לא מתיישב או זוחל, אבל אם זה לא יקרה עוד חודש, בהחלט כדאי לבדוק. אפשר לפנות לפיזיותרפיסטית התפתחותית.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן 9 חודשים - תגובה
מיכל בר-נס11/08/2011הי אורנה,
לא כל התינוקות בגיל 9 חודשים מתיישבים. אך רובם כן מתקדמים על המשטח. לא ציינת האם הכוונה לזחילת גחון או הליכת שש (ארבע). מצופה מתינוק בגיל הזה להראות רצון לנוע, לזוז על המשטח. לפעמים דוחפים אחורה. כשמרימים אתו מצופה ממנו להניח כפות רגליים על המשטח.
ממליצה להגיע לאבחון פיזיותרפיה התפתחותית.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתינוק לא זוחל
orna11/08/2011תודה. הוא לא זז לשום מקום, לא קדימה ולא אחורה ולא עומד על שש. כשמרימים אותו הוא לא מוריד רגליים למשטח. הורים, דרכם להיות בהכחשה לפעמים. הצלחתי לשכנע את האמא שלו שניקח אותו למכון להתפתחות הילד. מכיוון שהוא השבוע אצלי עד שאמא שלו תצא לחופשה (הוא התחיל את החופשה מהמעון) ועד שיהיה לנו תור האם יש אי אילו תרגילים שאוכל לתרגל איתו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתינוק לא זוחל - תגובה
מיכל בר-נס11/08/2011הי אורנה,
טוב מאד שהנכד שלך מגיע בקרוב למכון להתפתחות הילד.
אני מציעה להיות איתו על השטיח כשהוא שוכב על הבטן, לשים לפניו צעצוע מפתה במרחק שיוכל להגיע אליו אבל ידרוש מאמץ. כל פעם בזוית אחרת שיושיט כל פעם יד אחרת לכל הכיוונים, אולי המאמץ יעודד אותו לנוע קצת.
לנסות לעזור לו בכל הזדמנות להשען על הידיים תוך נשיאת משקל לתוך כפות הידיים עם מרפקים ישרים-יחזק ידיים וחגורת כתפיים ויכול לעזור בהמשך לדחוף את הגוף עם הידיים.
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהגות מטרידהדורון09/08/2011שלום רב
אנחנו הורים לילד מקסים ופיקח בן ארבע שהתפתחותו המוטרית והשפתית התעכבה מעט ובשל כך מטופל אצל קלינאית תקשורת ואמור להתחיל טיפולים בריפוי בעיסוק בקרוב. אסף הולך, רץ, מדבר, משחק תוך הפעלת כל איברי הגוף ונראה שהתפתחותו תקינה אם כי מעט מתעכבת. העניין שבגינו אנו פונים בשאלה היא העובדה כי בהתנהלותו היומיומית של אסף יש מאפיינים מעט מוזרים, שלאחרונה מתבטאים ביתר קיצוניות במהלך חופשת הקיץ. אסף מתחמק לרוב ממשחקים קונבנציונאליים לגילו ובמקום זאת מעביר את הזמן בבהייה עמוקה בפעולת מכונת הכביסה הביתית – הוא מסובב את הכפתורים, מפעיל בעצמו את המכונה ובמשך 40 דקות הוא מביט בפעולת המכונה (מאחורי דלת שקופה כי הוא מפחד לעמוד קרוב אליה) עד שהיא מסיימת את פעולתה – הוא לא עוזב את המכונה לרגע. אז בשמחה הוא מבשר לכולם שהמכונה סיימה את פעולתה. זאת ועוד, בקניון, במקום העבודה ובכל מקום שיש מעלית הוא עומד ובוחן את פעולתה, לוחץ על הכפתורים, עולה ויורד במעלית. ההתרגשות והשמחה גדולה כאשר המעלית שקופה ואז הוא יכול לבחון את כל המכניקה הפנימית של המעלית. כך גם לגבי המזגן הביתי. הדרישה הראשונה שלו כשהוא קם בבוקר זה להדליק את המזגן, לעלות ולהוריד את התריס, להסתכל בעניין על תנועת המאוורר של המזגן ביחידה החיצונית. אלה הדברים המעניינים את יומו הממוצע של אסף. אגב גם בגן התנהגותו אינה קונבנציונאלית ושם הוא עסוק בענייניים טכניים אחרים.
כל זאת נשמע חיובי. גם אנחנו שמחים מהרעיון שהילד יגדל להיות מהנדס מהשורה הראשונה אך אנו מוצאים בהתנהגותו אלמנטים כפייתיים ולא רגילים המעכבים, אולי את התפתחותו בשטחים אחרים. יתר העניין בפעולה של מכונה, דגש לסיבוביות, בהייה ארוכה בפעולה ותו לא, חוסר עניין מודגש כלפי משחקי קופסא התפתחותיים המאפיינים את גילו (הוא מסכים לשחק רק מעט עם קלינאית התקשורת שלו) ועוד – כל אלה מעט מדאיגים. היינו שמחים לשמוע את דעתך בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתנהגות מטרידה - תגובה
09/08/2011שלום,
ילדים עוברים לעתים תקופות של התנהגות חריגה, ומגלים עיסוק-יתר בדברים מסויימים. לפעמים זה קורה בשל השפעה חיצונית כלשהי, כמו תכנית טלויזיה שראו, או מידע שקיבלו ומטריד את מחשבותיהם. ולפעמים זה יכול לנבוע מחרדה כלשהי, ולכן - צורך להבין או לשלוט בפעולת הדברים (כמו המכשירים החשמליים, כפי שאתם מתארים).
כאשר עיסוק-יתר זה נמשך תקופה קצרה וחולף, כפי שזה קורה ברוב המקרים, אין סיבה לדאגה. מאידך, כמובן, אם זה נמשך חדשים רבים, ובעיקר - אם זה מפריע לפעילויות היום-יום של הילד (כמו, למשל, לשחק משחקים רגילים, ללכת לישון, וכד'), כדאי להתייעץ עם פסיכולוג התפתחותי ולברר בכלים מקצועיים מה הסיבה לכך.
לפי תיאורכם, נראה שמדובר בילד תקין. לכן, אני מציעה לכם להמתין בסבלנות כמה שבועות ולראות.
כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה המהיר והמועיל
דורון09/08/2011אצל אסף ההתנהגות הזו נמשכת מאז ומתמיד, בחופשת הקיץ היא מקבלת עוצמות גדולות יותר בשל הנסיבות המיוחדות. דרך אגב, ההתנהגות הזו באה לידי ביטוי כמעט בכל מכשיר חשמלי: מאוורר, מאורר תקרה, מיקרוגל, רדיו, טלוויזיה, לחצני תאורה ועוד. אבל בייחוד במה שפירטתי מקודם. קשה לי לומר שזה נובע כהתמודדות מהחשש מאותם מכשירים.ישנם מכשירים שמהם הוא לא פוחד כלל. ההתעסקות, הבהיה, ההתנסות, כל אלה פשוט מרתקים אותו מבלי שהוא יכול להקדיש משאבים לדברים אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפיסת המרחב ותמונהקובי08/08/2011שלום
אני מעוניין לדעת באיזה גילאים מתחילים ילדים לזהות עצמים המוקרנים באמצעות מסך מחשב, ומהי יכולת ההבנה של מה שהם רואים.
תודה
קובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתפיסת המרחב ותמונה - תגובה
09/08/2011קובי שלום,
ילדים יכולים לזהות עצמים מוכרים להם בתמונה בגיל צעיר מאד : אולי 6 ח', אולי אף פחות (אלא שאינם יודעים לבטא עבורנו את הזיהוי).
עדיין, השאלה של יכולת ההבנה היא מורכבת, ואין לנו אפשרות לחקור אותה, כל עוד הילד אינו מדבר. שלב הזיהוי של חפץ הוא רק שלב ראשוני. בתמונה מורכבת יותר, יש רכיב של תוכן וכד', שאולי ניתן להבנה ע"י הילד רק בגיל מבוגר יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
קובי13/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות נוספות
קובי13/08/2011שלום ד"ר בן-נון
שמי קובי כפיר-אל, ואני סטודנט לתואר שני בטכניון. פרויקט הסיום במסגרת התואר קשור אינטראקציה בין מבוגרים וילדים בגיל הרך. יש לי מספר רב של שאלות לשאול אותך, ומסופקני אם הפורום הוא המקום הטוב לכך.
אשמח אם תוכלי להעביר אלי למייל הפרטי שלי [email protected] את המייל שלך כדי שאוכל לשאול אותך שאלות נוספות.
תודה רבה
קובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות נוספות - תגובה
14/08/2011קובי שלום,
אתה יכול לפנות אלי למייל
[email protected]
אשמח לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקשורתמירי08/08/2011שלום רב,
בני בן שנתיים,ילד מקסים וחייכן,מדבר כמעט שוטף.משחק עם אחיו הגדולים כבר מגיל צעיר ולאחרונה במסגרת הגן התחיל ליזום גם משחק עם חבריו.
שמתי לב שבעת שהוא רוצה ליזום אינטראקציה הוא פונה לחבר כמו"בוא תראה" או "בוא תתפוס"(את הכדור).במידה והוא לא נענה היות ולעיתים החבר לא רוצה או לא משתף פעולה הוא חוזר על הבקשה שוב ושוב עד שנסוג.האם זה אופיני לתחילתה של תקשורת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתקשורת - תגובה
09/08/2011מירי שלום,
הבן שלך מתרגל יצירת קשרים חברתיים, ולומד בדרך זו מה "עובד" ומה לא מצליח לו. זו הדרך.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיכוב בהליכהאמא04/08/2011שלום רב,
בני בן שנה ו11 חודש היפוטוני עם גמישות יתר
נעמד בתמיכה הולך סביב רהיטים מטפס על רהיטים
הולך כשנותנים לו יד אחת
כשעוזבים לו את היד נעמד שנייה וישר חוזר לישיבה
אני רואה עליו שהוא מתוסכל שעדיין לא הולך עצמאית
האם ההליכה העצמאית קרובה
הוא טופל בהתפתחות הילד מגיל שנה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעיכוב בהליכה - תגובה
06/08/2011שלום,
לפי תיאורך, נראה לי שהילד קרוב להליכה עצמאית, אולי כבר עוד 4-6 שבועות, זה יגיע.
חשוב שתמשיכי להיות במעקב פיזיותרפיה גם הלאה, עד שילך הליכה יציבה, וגם מעבר לכך - שההתפתחות המוטורית ומתח השרירים שלו יהיה טוב, ויאפשר לו להיות פעיל על מתקנים ובספורט.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיכוב בהליכה - תגובה
מיכל בר-נס11/08/2011לפי התאור שלך נראה שבאמת הוא מאוד קרוב להתחיל ללכת בצורה עצמאית. עם זאת קשה לענות רק מהפרטים שאת מתארת.
את לא מספרת כמה זמן הבן שלך נמצא בשלב זה, מה עוד הוא יכול לעשות מבחינה מוטורית.
לא הבנתי האם ממשיך בטיפולי פיזיותרפיה ומה חושבת הפיזיותרפיסטית
על ההתקדמות שלו.
אני בכל אופן חושבת שמאד חשוב להמשיך בטיפולי הפיזיותרפיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנתיים וחצי-מודאגתרבקה04/08/2011שלום, בני בן שנתיים וחצי, יש לו רגישות תחושתית, ויזואלית ושמיעתית בעיקר והוא אובחן עם SPD. סך הכל הוא ילד מאוד תקשורתי ושמח שמחפש קרבה כל הזמן ואוהב לשחק עם חברים בגן. ישנה תופעה שמטרידה אותי, נראה כי אין לו יכולת אמפתיה, כשרואה ילד או דמות בוכה בטלויזיה הוא בדרך כלל מחייך ולא מביע אהדה לבכי או לעצב. גם כשאני או בעלי משחקים איתו ואומרים לו שיתן לנו משהו כי אנחנו עצובים (בצחוק) הוא כאילו נהנה מזה שמישהו לא מבסוט. בגן הוא לפעמים בוכה כשילד אחר בוכה, אבל לאחרונה זה בקושי קורה. ממה זה יכול להיות והאם יש משהו מדאיג בכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשנתיים וחצי-מודאגת - תגובה
04/08/2011דניאל שלום,
עדיין מוקדם להסיק מסקנות כלשהן. רגשות הן נושא מורכב מאד, וקשה להבנה וללמידה.
ילד לומד מתוך הנסיון, ומתוך תצפית על אחרים, ומתוך תחושות שלו עצמו יש במצבים שונים. זה לוקח זמן, וקורה בהדרגה.
סביב גיל 3, אני מניחה שתוכלו לראות את ההזדהות עם רגשות של אחרים בצורה יותר ברורה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה להמשך הדרך
אסנת20/08/2011הי דניאל
מנסיוני הקליני, לעיתים יש שונות קלה בהופעת האמפתיה אצל ילדים עם ליקוי סנסורי, (לפי תאורך הקצרצר נשמע יותר כמו smd ולא spd אבל זו באמת יומרני "לזרוק" אבחנות כאן...).
ליקוי בויסות החושי- מלווה את הילד והאדם לאורך השנים ותוכלי לראות ביטויים שונים לאותה רגישות שמיעתית/חזותית בהמשך. לא מדובר במצב חולף אולם ניתן לשפר התמודדות ולסייע מבחינת עוצמת התגובה.
לכן אני ממליצה לך למצוא מרפאה בעיסוק המבינה בתום הליקוי החושי, לא חייב במגזר הפרטי- יש גם דרך קופ"ח מרפאות בעיסוק איכותיות, ובלווי שלה לאורך השנים.
ספר קריאה מומלץ: "הילד הלא מתואם". -נפוץ בכל חנות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילת לילהסיון02/08/2011בני בן 3 ותשעה חודשים. גמול זה שנתיים אך לא בלילה.
הוא עושה הרבה פיפי בלילה (החיתול מלא).
לפני כחודש נולד לו אח ובספטמבר נכנס לגן חדש.
האם זה הזמן לגמול אותו? ייתכן שהוא לא מוכן פיזיולוגית?
עד מתי נחשב "נורמאלי" לגמילת לילה?
ושאלה אחרונה- האם במצב שהחיתול מלא, כדאי בכל זאת להוריד חיתול ולהתחיל בגמילה?
אני מודאגת כיוון שכבר נראה לי מוזר לשים לו חיתול וגם הוא שואל מדי פעם למה צריך חיתול.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילת לילה - תגובה
03/08/2011סיון שלום,
בנך נגמל בגיל מוקדם מאד ביום, אך עדיין כנראה אינו בשל לגמילה בלילה, וזה לגמרי נורמלי לפי גילו, במיוחד אצל בנים. למעשה, הרטבת לילה ראשונית (שלא נפסקה) נחשבת תקינה עד גיל 6 !
לדעתי, אין טעם לנסות לגמול, אם הילד קם רטוב רוב הבקרים. גם אין צורך להילחץ וללחוץ את הילד. זה יגיע, כשכל המערכות תהיינה בשלות.
אני מציעה להמשיך לשים לו חיתול בלילה, או מכנסי פולאפס.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד לא הולךעדינה02/08/2011שלום ברצוני לשאול יש לי נכד בן שלוש ושמונה חודשים
הוא לא הולך עומד רק עם תמיכה לפי הרופאים יש לו היפוטניה חלשה עשו לוmri כביכול בסדר
הרגליים שלו כשאני רואה אותו ניראות ממש כאילו בלי שרירים כמו ילד נכה
הוא עושה פיזיוטרפיה ולא רואים שום תוצאות חיוביות
יכול להיות שהרופאים טועים?
כמו כן הוא רק חוזר על משפטים ולא מדבר חופשי
מקווה לקבל תשובה
בתודה מראש סבתא דואגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרילד לא הולך - תגובה
02/08/2011סבתא עדינה שלום,
אני בטוחה שהנכד שלך בטיפול אצל צוות רפואי טוב. כנראה שלא מספרים לך, אולי כדי לא להדאיג אותך ולא לצער אותך.
תקווי לטוב.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד לא הולך - תגובה
מיכל בר-נס11/08/2011לפי הבנתי מדבריך הרופאים בדקו והגיעו למסקנה שהבעיה בטונוס שרירים מאד
נמוך.
לגבי הדיבור אני ממליצה לבדוק מה הסיבה שעדיין הוא לא מדבר-ייתכן וזה קשור לטונוס הנמוך
או מסיבה אחרת.
למרות שלדעתך אין התקדמות בטיפולי הפיזיותרפיה לא הייתי מפסיקה, לעיתים כשהבעיה מורכבת מאד צריך הרבה התמדה והרבה סבלנות בשביל למצות את היכולות של הילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות לפעוטli31/07/2011שלום..
בני חגג לא מזמן את יום ההולדת 3..מגיל 0 מתעניין בהמון דברים יודע לדבר מגיל שנה בערך די ברור..עשה הכל מוקדם..כיום בן 3 ומגיל שנתיים וחצי בערך התעניין בפאזלים..אפשר לומר שדי תפס את העינין מהר כי הוא מרכיב לבד 100 חלקים כבר בקלות...הוא גם התחיל לרשום אותיות(מבקש ממני לעבוד על זה )
האם אני עושה טעות שאני "זורמת" איתו? הוא מבקש הכל מהכל..רוצה הכל לדעת מספרים גם יודע מגיל מאד צעיר.(ומבקש כבר להמשיך הלאה בספרות וללמוד לכתוב אותם) .האם תקין? האם אני צריכה קצת "להאט" איתו?
תודה מראש:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתפתחות לפעוט - תגובה
02/08/2011שלום,
טוב לזרום עם הילד, ואם היוזמה באה ממנו, בהחלט אין סיבה לעצור אותו. כל עוד יש לו מוטיבציה, תאפשרו לו.
כל טוב ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת 4שירה31/07/2011שלום ביתי בת 4 התפתחות נורמלית הכל עשתה לפי הספר לי ולבעלי יש תחושה שהיא רוצה תשומי היא כל פעם תשתמש במשהו אחר על מנת לקבל זאת לאחרונה מטריד אותי שהיא המון מדברת לעצמה זה יכול גם לקרות בגן .הגננת אמרה לי שהיא לא ילדה בישנית בגן ויש לה דרך משלה כלומר ילדה מובילה ולא נגררת אך אם הקבוצה לא מסכימה איתה אין לה בעיה לשחק עם עצמה ולדבר המון עם עצמה הגננת אומרת שכל דבר אצלה זה במידה מבחינה חברתית אך שמתי לב לפעמים שהיא יכולה לספר משהו ולהוסיף מהדמיון בגוזמנות האם זה נורמל ? חוץ מזה ילדה חכמה ומקסימה שמחבקת המון ונותנת אהבה מעצמה אך האם זה נורמלי לדבר עם עצמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרילדה בת 4 - תגובה
02/08/2011שירה שלום,
זה בהחלט בסדר, ותואם לגיל. הדיבור העצמי הוא דרך לשכנע את עצמנו, ולבטא דברים שאולי לא אומרים לאחרים. בהמשך תלמד, שזו לא דרך מקובלת חברתית, ותפסיק. כרגע, זו כנראה דרך שמאפשרת לה להתמודד טוב יותר, ואין סיבה לבקר אותה. גם ההגזמה שאת מציינת, או אפילו שקרים, היא אופיינית לגיל זה, ועוזרת לילד לחזק את עצמו, כלפי עצמו וכלפי האחרים.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחדים אצל ילדה בת 1.3טל31/07/2011היי , שמתי לב שביתי בת 1.3 לאחרונה מתקשה להשתלב בחברה ההמונית. לראשונה לקחתי אותה לג'ימבורי, והיא פשוט לא הפסיקה לבכות. היתה מאוד חרדה וכאילו נלחצה מהמקום ומכמות האנשים שהיתה שם ולא היתה מוכנה לשחק!
בכלל לאחרונה היא מאוד דביקה אליי ולבעלי ולא מוכנה ללכת לאנשים אחרים. כאילו יש לה חרדת נטישה מוגזמת. אני חייבת לציין שהיא לא היתה כך.
אני מאוד חוששת כי כיום היא נמצאת במשפחתון במסגרת של 5 ילדים ובתחילת שנת הלימודים אני עתידה להכניסה לגן. האם זוהי תגובה נורמלית???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפחדים אצל ילדה בת 1.3 - תגובה
02/08/2011טל שלום,
יש ילדים שהם חרדים מקבוצה גדולה, מרעש וכד'. יש ילדים שבהמשך רואים אותם כביישנים. אצל חלק גדול מהילדים זו תקופה שחולפת, ובהחלט ייתכן, שגם אצל בתך זה ייעלם.
לא ללחוץ, לא להכריח. תהיו איתה, כדי לתת לה בטחון. נקווה שבהמשך תשתחרר.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם מכורים לאינטרנט?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד. ... קרא עודפסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)