פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחדים לילדה בת שנתיים
    ענת
    28/07/2011

הבת שלי בת שנתיים ילדה שמחה, חייכנית ופעילה מאוד. מתפתחת יפה בכל התחומים.

יש לה פחדים שאני לא מבינה את פישרם.
    1. פחד משרפרף ההחתלה בגן. היא לא מוכנה להחליף חיתול עליו ואפילו לא לעמוד לידו. הוא בגובה ברך של מבוגר עם מזרון עליו. כשהיא נכנסת לחדר ההחתלה בגן היא הולכת לכיוון השני מהשרפרף ונצמדת עם הגב לקיר.

2. רציתי להעביר אותה ממיטת התינוק וקניתי לה מיטת נוער שהגיעה השבוע הביתה. היא לא מוכנה לעלות עליה, גם לא איתי. היא בוכה אם אני יושבת עליה איתה.
    כשאני יושבת על המיטה החדשה, היא קוראת לי מהר לרדת. כאילו זה מסוכן.
    אם אני שמה על המיטה בובות ומראה לה אותן, היא מורידה אותן משם מהר.

ממה יכולים לנבוע הפחדים האלו ומה עלי לעשות כדי להרגיל אותה למיטה החדשה?

תודה מראש
    ענת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחדים לילדה בת שנתיים

הוספת תגובה

• פחדים לילדה בת שנתיים - תגובה

28/07/2011

ענת שלום,
    קשה לדעת בדיוק מה עובר בראשו של ילד כה קטן, במיוחד בטרם הוא יודע לדבר ולספר לנו. לכן - הכל בגדר פרשנויות.
    לגבי שידת ההחתלה - ייתכן שראתה שהתינוקות המחותלים על השידה בוכים, או שאולי בכלל לא ברור לה מה בדיוק "עושים" לתינוקות על השידה, ולכן היא פוחדת.
    לגבי המיטה החדשה - זה באמת לא ברור, אלא אם היא רואה את הדמיון (לפי הגובה !) בין שידת ההחתלה והמיטה. או אולי סתם כי מדובר ברהיט חדש ולא מוכר לה.....
    אני מציעה שתתני לה להתרגל, והפחד יעבור.
    כל טוב !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

ענת
    28/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיבור

ביתינו בת שנה ו- 11 חודשים.
    היא עדיין לא מדברת מוציאה מילים בודדות בחלקן לא שלמות.
    אנו קצת לחוצים.

מה עלינו לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    דיבור

הוספת תגובה

• דיבור - תגובה

27/07/2011

שלום,

כמעט שנתיים - זה מעט מאוחר. בגיל זה צריכות להיות לילד כ-50 מלים לפחות.
    אבל עדיין זה לא נורא. העיקר הוא מבחן ההבנה : עד כמה היא מבינה הוראות פשוטות, כמו : בואי, תני, קחי, שימי, תביאי את..., הצבעה לשאלות כמו : איפה הבקבוק ? זיהוי חלקי-גוף, בגדים, חפצים מוכרים שלה.
    אם אתם מתרשמים מצמצום גם בהבנה, כדאי שתבקשו הפנייה לקלינאית תקשורת, וכן - בידקו את השמיעה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספתתתתתתתת

אמרו לנו לפנות למכון להתפתחות הילד שהזמן להגיע לשם הוא מספר חודשים.
    מה ההבדל בין מכון להתפתחות הילד לקלינאית תקשורת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספתתתתתתתת - תגובה

28/07/2011

מכון להתפתחות הילד הוא מרכז, שפועל בו צוות של אנשי-מקצוע מכל מיני תחומים. קלינאית-תקשורת היא רק אחת מהצוות, והמומחיות שלה היא התפתחות השפה וטיפול בהתפתחות השפה. בנוסף לה, יש רופאים, פסיכולוגים, פיזיותרפיסטים, מרפאות בעיסוק, עובדת סוציאלית. כולם מומחים בתחום התפתחות הילד, וכולם עובדים יחד. אפשר להתיעץ, אפשר לבקש בדיקה נוספת של הילד (למשל, הקלינאית-תקשורת יכולה לבקש בדיקה של פסיכולוגית אם זה נחוץ לדעתה). זה היתרון הגדול : שהראייה של הילד יותר רחבה ומעמיקה, והטיפול יותר משמעותי.
    כל טוב ובהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות איטית
    מיטל
    25/07/2011

שלום בני בן 8 חודשים גובה 62 משקל 5.280
    אינו מתישב לא מוכן להיות על הבטן ולא זוכל מה עושים
    ובעיה נוספת הוא מאוד קשה באוכל הרבה דברים הוא לו אוהב
    אני ובעלי במעקב איתו בftt בשניידר מגיל חודשים

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות איטית

הוספת תגובה

• התפתחות איטית - תגובה

26/07/2011

מיטל שלום,
    טוב שאתם במעקב בשניידר. אתם בידיים טובות מבחינה מקצועית, ואפשר לסמוך על הרופאים שם, שיעשו את כל מה שצריך ואפשר.
    את יכולה לשאול לגבי זחילה, ואולי יפנו אותך למכון להתפתחות הילד.
    כל טוב והרבה בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים + אבא
    ליאן
    25/07/2011

שלום!
    ברצוני לשאול שתי שאלות לא ממש קשורות בנוגע לביתי בת השנה ו 4:
    1. לפני כחודש חודשיים היא גילתה את אבר המין שלה (אני קוראת לזה פיפי), ובנוסף מאז ומעולם אוהבת ללכת איתי לשירותים שם אני מסבירה לה שאמא עושה פיפי בשירותים וכו'.לפני כשבוע התחילה להצביע על החיתול ולהגיד (סוג של) פיפי. אני שואלת אותה אם היא רוצה לעשות פיפי והיא אומרת כן. בפעמיים שלוש שזרמתי איתה ואשכרה הורדתי לה חיתול והושבתי אותה על האסלה (לא התכוננתי עדיין עם סיר) היא לא עשתה פיפי אבל כן עשתה כ 5 דקות אחר כך (בחיתול/ על הרצפה). אם היא עושה פיפי על הרצפה (בקיץ כיף יותר בעירום) היא באה ואומרת לי. השאלה היא כזו: האם זה אומר שאפשר ו/או צריך להתחיל לגמול אותה מחיתולים בגיל כה צעיר? אם לא, מה אני אמורה לעשות כשהיא אומרת לי שהיא רוצה פיפי? האם התעלמות לא תמסמס לה את המודעות לצרכיה?
    2. בעלי איש קבע שמגיע פעם בשבועיים הבייתה, לפעמים קצת יותר ולפעמים קצת פחות. מדי פעם אנחנו מתקשרות אליו ביחד (תמיד על ספיקר). כבר איזה שלושה חודשים שהילדה לוקחת חפצים רנדומליים (שלט של טלוויזיה, קופסאות וכו), מצמידה לאוזן ואומרת "אבא אבא". היא עושה את זה גם כשהוא יושב מולה בסלון למרות שהוא עונה לה שאבא פה. מה זה אומר? מה צריך, אם בכלל לעשות או להגיד לה? לשתף פעולה במשחק? להתעקש על להבהיר לה שאבא פה/ בצבא?
    סליחה על האורך ותודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים + אבא

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים + אבא - תגובה

26/07/2011

שלום ליאן,
    לגבי הגמילה - נראה לי שהילדה מתחילה לשים לב לדברים, אבל עדיין רחוקה מיכולת שליטה. בהחלט אפשר לשים אותה על האסלה כשהיא אומרת "פיפי", אבל אל תצפי שזה כבר יהיה קבוע, ואפשר להוריד לה את הטיטול.
    לגבי אבא - יש להניח שילדה בגילה עוד לא מבינה בדיוק מה פירוש ,אבא בצבא", אלא שהוא לא על-ידה, בבית. ובכלל, לא בדיוק ברור למה היא מתכוונת כשהיא אומרת "אבא אבא". בוודאי חבוי שם רעיון שלם, שהיא עדיין לא יכולה לבטא במלים.......
    אפשר לענות לה, לפי המצב : הנה אבא, פה. או - אבא לא בבית, אבא רחוק, אבא בצבא.... בהמשך תלמד, מה ההבדל בין פה ו-שם, קרוב ורחוק, וכד'.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 1.3- מודאגת מאוד!!!
    טל
    25/07/2011

היי,
    ביתי בת 1.3 אינה מצביעה, לא מוחאת כף ואינה מנפנפת לשלום.
    מבחינת מוטוריקה יש לה מוטוריקה מדהימה, היא משחילה צורות, טבעות יודעת לשחק יפה, מדפדפת בספרים, ממלמלת לעצמה. אומרת מא, בא, וכאילו מנסה להגיד את זה. יש לה קשר עין מצויין, מגיבה לשם שלה. התחילה ללכת לפני כחודש.
    נראה כאילו מתעקשת לא לעשות את הדברים שהיא לא עושה, האם זה יתכן??
    אני מפחדת שאלו סימנים מתחילים של אוטיזם כי הבנתי שהצבעה הוא נושא קריטי במיוחד!
    מה עליי לעשות?? אני עובדת איתה על זה המון אך אני לא רואה שיפור!

בבקשה עצתכן

הוספת תגובה

• תינוקת בת 1.3- מודאגת מאוד!!! - תגובה

26/07/2011

טל שלום,
    לפי תיאורך, מדובר בילדה מפותחת היטב, תקשורתית וחברותית. היא נמנעת מחיקוי של כמה תנועות יד, אבל לא כל הילדים משתמשים בתנועות אלה.
    ילד איננו אוטומט, ובהחלט ייתכן, שמסיבות שונות הוא יימנע מדברים מסויימים. אין שום סיבה לדאגה. צריך להסתכל על ההתפתחות כמכלול ולשפוט לפי זה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 4 - בעיה חברתית רגשית
    גננת מודאגת
    24/07/2011

יש לי בגן ילדה בת 4 מאד מאד ביישנית, מתקשה מאד ביצירת קשר חברתי גם עם ילדים שהיא מכירה משנים קודמות. כשאני מייצרת קשר למשחק. לפעמים יצירת הקשר מתפתחת למשחק ולעיתים היא מתפרקת מאד מהר. הילדה אינה פונה לילדים כלל, הקשר שלה עם הילדים נעשה דרכי או דרך המטפלות. ניסיתי להעצים אותה ולהביא אותה למרכז, לשתף אותה במפגשים יותר או שתהיה העוזרת שלי וכו'. היא בדר"כ לא משתפת פעולה, אפילו לא במשחקים/ריקודים וכו'. נקודת החוזק שלה הוא הציור אותו אני משבחת ומראה ונותנת דוגמה לשאר וכו'. מה עוד אני יכולה לעשות כדי לקדם אותה? קשה לי לראותה כך אבל בגלל שאין שיתוף פעולה מצידה זה הופף את הכל לקשה יותר.

הוספת תגובה

• ילדה בת 4 - בעיה חברתית רגשית - תגובה

25/07/2011

גננת יקרה שלום,
    תפקידך בעיני הוא לשוחח עם ההורים, ולשתף אותם במחשבות שלך. אם יקבלו זאת, ואולי גם הם רואים בבית תמונה דומה, יחליטו לגשת לטיפול. אין דרך להכריח. ההורים הם האחראים והמחליטים.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצבנות..
    רעות
    24/07/2011

שלום,
    מחר בני בן 4 חודשים ומזה כבר כמה ימים שהוא עצבני/ רוטן (אם אפשר לקרוא לזה ככה) כשהוא ער.
    לפני זה הוא ידע להעסיק עצמו יפה, לשחק קצת לבד מבלי צורך שיהיה מישהו סביבו.
    בימים האחרונים אני רק מניחה אותו על המזרן פעילות והוא בוכה, וכל זמן שהוא לבד הוא לא נשמע מרוצה בכלל...
    נרגע כשיש מישהו לידו או על הידיים.
    חשבתי שיחד עם עם הפרשות רוק זה תחילתן של שיניים או משהו אחר?

תודה,
    רעות.

לקביעת תור
    סגירה
    עצבנות..

הוספת תגובה

• עצבנות.. - תגובה

25/07/2011

רעות שלום,
    ילדים עוברים תקופות שונות במהלך התפתחותם, במיוחד בשנת החיים הראשונה. השינויים ההתפתחותיים גורמים לשינויים בהתנהגות, ולא תמיד אנו יודעים מדוע.
    ולפעמים - בדיוק כמונו, ילד מרגיש לא טוב, ולכן הוא לא שקט : חם לו, משהו מפריע....
    אין צורך להיבהל או להיכנס לדאגה מכל דבר. להיות איתו, להיות סבלני.... זה חולף.
    הרבה בריאות !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנתיים וחצי
    ימית
    23/07/2011

שלום רב,
    בתי בת השנתיים וחצי עברה קבוצת גיל בגן לפני חודשיים בערך.
    היא הייתה בקבוצה של קטנטנים שחלקם בגילה ועברה לקבוצת הבוגרים
    כיום היא הצעירה ביותר בקבוצה ,שאר הילדים בני 3 ומעלה.
    הגננת הפנתה את תשומת ליבי כי במפגשים בתי לא מעוניינת לשבת על הכיסא אלא לעמוד, ולכן לפי דעתה יכול להיות שיש בעיה התפתחותית.
    האם היא לא צעירה מידי עבור מפגשים ארוכים? היא ילדה מאוד פיקחית,מדברת נורא יפה -יודעת 2 שפות ועוד'.
    האם יש לי למה לדאוג? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנתיים וחצי

הוספת תגובה

• בת שנתיים וחצי - תגובה

24/07/2011

שלום,
    ייתכן שהקפיצה ברמת הלמידה במפגשים עדיין קשה לילדה, ולכן איננה מעוניינת כל כך לשבת.
    כדאי לתת לו עוד זמן-מה להסתגל לחבורת הילדים הגדולים יותר.
    בקשי מהגננת להיות סבלנית.
    כל טוב ובהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגרסיה אל המוצץ
    עינב
    22/07/2011

שלום רב
    ביתי בת שלוש ושלושה חודשים,גמולה ממוצץ כבר חצי שנה ומטיטולים מגיל שנה ועשר
    נולדה לנו תינוקת והיא כבר בת שנה , ולפתע בשני הלילות האחרונים הגדולה לוקחת את המוצץ של הקטנה בטוענה שאינה יכולה להירדם והיא נרדמת איתו
    אני מוציאה לה את המוצץ,היא בוכה ולא מוכנה אך אני מחבקת אותה עד שהיא כמעט ונרדמת
    מדוע זה קורה?מה עלי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    רגרסיה אל המוצץ

הוספת תגובה

• רגרסיה אל המוצץ - תגובה

22/07/2011

עינב שלום,
    רגרסיות הן תופעות ידועות וצפויות בחיי ילדים צעירים. לגישתי, אין צורך להילחם בכך. הצורך במוצץ עולה שוב מסיבה מסויימת, אולי לא ברורה לנו : קנאה, פחד שהתפתח פתאום בעקבות משהו. מדובר בילדה קטנה, ואינני רואה סיבה למנוע ממנה את אותו חפץ שיכול להרגיע אותה. אני משוכנעת שבעוד תקופה קצרה היא תוותר עליו מיוזמתה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפתחות שכלית
    גלט גילה
    22/07/2011

הנני סבתא לנכד בןשנה ושבעה חודשים הילד מפותח מבחינה מוטורית אולם מבחינה שכלית ומילולית הוא כמו תינוק הוא אינו מדבר כלל גם לא אמא אבא אינו יוגע כלום הדבר היחיד שהוא מגיב אליו זו הטלויזיה ובמיוחד שירים. הוריו מתעלמים מהבעיה ואומרים הוא קטן אבל אני מכירה ילדים בגיל הזה וחושבת שיש בעיה אנא עזרו לי. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תפתחות שכלית

הוספת תגובה

• תפתחות שכלית - תגובה

22/07/2011

סבתא גילה שלום,
    ייתכן שאת צודקת, ויש לילד בעייה, אולי עיכוב כלשהו בהתפתחות השפתית ? אולי צריך לבדוק שמיעה ?
    מכל מקום, הילד הוא ילד של הוריו, ואינני חושבת שנכון יהיה שתתערבי. הניחי להם להתמודד, גם אם הם טועים. יש גננת, יש הורים אחרים, אם חלילה יש בעייה - הם יחושו בו. תסמכי עליהם.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• MRI לילדה בת 15 חודשים
    אפרתוש
    21/07/2011

בתי בת שנה ורבע ( 15 חודש ).בעלת איחור התפתחותי. היה לי איחור בהתפתחות הראיה אולם כיום היא ממוקדת ורואה טוב. בחצי השנה הראשונה לחייה ישנה רוב גדול של הזמן אולם מגיל 7-8 חודש התחיל שינוי והיא מדביקה יפה את הפער במוטוריקה הגסה וגם החלה להגות עיצורים. בעיה שעדיין קיימת היא בעיית משקל נמוך מאוד וחוסר תאבון באופן כללי.

עשינו לה MRI ורשום בו שהרבה דברים תקינים אך:

" סביב החדרים מודגמים שינויים באות בחומר הלבן עם אזורים היפראינטנסיים בסדרות T2 ו FLAIR . מדובר בחומר הלבן סביב הקרניים הקדמיות והאחוריות. יכול להתאים למחלת חומר לבן.

המלינציה נראית מאוחרת בסדרת T2 ומתאימה לגיל 10-12 חודש. אין עדות למלפורמציה מבנית .

לציין מלאות בתאי המסטואיד באוזן תיכונה דו צדדית ובסינוסים פרזנאליים כביטוי לתהליך דלקתי".

שאלותיי הן: 1) מהי מחלת חומר לבן?

2) האם יכול להיות שהחומר החלבן של ביתי יתפתח בשלב מאוחר יותר?

3) מה זה אומר לגבי ההתפתחות שלה בהמשך? כי כיום היא מדביקה את הפער בחלק גדול מהדברים?

מה עלינו לעשות?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    MRI לילדה בת 15 חודשים

הוספת תגובה

• MRI לילדה בת 15 חודשים - תגובה

22/07/2011

אמא יקרה שלום,
    טוב לשמוע שיש שיפור בקצב ההתפתחות, והפער נסגר מעט. זה בהחלט סימן מעודד.
    לגבי הבעייה הנוירולוגית במוח : זה נושא להרצאה, על בסיס הסבר על ההבדל בין החומר הלבן של המוח, שהוא בעיקר עטיפת סיבי העצב, והחומר שבין התאים, לבין החומר האפור, שהוא תאי העצב עצמו. כדאי שתשבו עם הרופאים של הילדה, והם יסבירו לכם את ההבדלים, בעיקר באמת מבחינת ההשלכות הקליניות לעתיד.
    באופן כללי, יש סיכוי טוב להשתפרות, ולתקווה.
    באופן עקרוני, חשוב שתהייו במעקב צמוד של מרכז טוב להתפתחות הילד, שיש בו אנשי מקצוע מטפלים, בנוסף לנוירולוגים, כמו פיזיותרפיה, רפוי-בעיסוק, קלינאיות תקשורת, פסיכולוגיות וכו', והם ילוו את הילדה ואתכם במעקב, ויעזרו ככל שצריך, לפי השלב ההתפתחותי הספציפי.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה+ שאלה

אפרתוש
    22/07/2011

ישבנו עם הרופאים במרכז להתפתחות הילד אך כל מה שאמרו שהם לא נביאים וצריך לחכות בסבלנות ולעקוב אך לא אמרו לנו האם במקרים דומים יש ילדים שמתפתחים בצורה תקינה לבסוף? אשמח על תשובה בענייןן....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה+ שאלה - תגובה

23/07/2011

שוב שלום,
    בוודאי שאף אחד לא נביא, ואיננו יודעים לומר לגבי כל ילד. המוח הוא איבר מפתיע, והרבה פעמים יש התאוששות או שינוי לטובה שבהחלט לא היה צפוי.
    תקוו ותטפלו....
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיכוב בהתפתחות
    ליאת
    19/07/2011

שלום,
    בני בן השנה וחמישה חודשים אומר רק שני מילים - "אבא" ו"קח" ("אמא" רק שהוא בוכה וגם אז אני מקווה שזו באמת כוונתו) אך מעבר לנושא הדיבור, מה שיותר מטריד אותי זה שאינו מצביע ואינו מגלה עניין כשאני מנסה ללמד אותו דברים חדשים, כמו איפה איברי גופו (ישר מנסה לזוז לעיסוק אחר).
    הוא מביא משחקים או עוגיות שהוא רוצה שאפתח לו, פותח את הדף שמצחיק אותו בספר ומביא לי, מנסה להכניס מפתחות למנעול הדלת, ועוד.
    אך אינו מצביע על אור למשל למרות שטחנתי לו את זה (אם הוא עושה לי טובה, הוא מרים את כף ידו למעלה כשאני שואלת "איפה אור?" ולעיתים בכלל לא מסתכל למעלה). כשאני אומרת לו לעשות "נו, נו, נו..." הוא מנסה לחקות אותי, רק עם כל היד ולא עם האצבע המורה.
    שימוש באצבע אני יכולה להגיד שהוא עושה כשמנסה להצביע על משהו ספציפי בספר שהוא אוהב או כשהוא מנסה להפעיל איזה כפתור במשחק וגם לרוב הוא יעדיף לעשות זאת עם האגודל.
    לחקות חיות הוא עושה רק דג וגם חיה אחרת שידע לעשות הוא כבר לא עושה.
    אם הוא רוצה משהו מגבוה הוא פשוט מרים את היד ומייבב.
    מבחינת שפה - ג'יבריש מוחלטת, למרות שאם הוא כועס זה ניכר ברצף ובטון
    מבחינת קשר עין מקיים היטב, מגיב לשמו והוראות בסיסיות

אני מתנצלת על אריכות הדברים, אני פשוט מאוד חרדה ולחוצה
    ואשמח לשמוע את חוו"ד - האם יש בסיס לחששותיי

אני מעוניינת לפנות לאיבחון במרכז להתפתחות הילד

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    עיכוב בהתפתחות

הוספת תגובה

• עיכוב בהתפתחות - תגובה

20/07/2011

ליאת שלום,
    קשה לשפוט לפי התיאור שלך אם באמת יש איחור, אבל בכל מקרה, האיחור נראה קל.
    כדאי לפנות למכון להתפתחות הילד. זו כתובת מקצועית טובה, ונקווה שהכל יהיה בסדר.
    כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדי בן שנה
    אייל בן אבגי
    19/07/2011

שלום יש לי שאלה לגביי בני ,
    בני הוא בן שנה ולעיתים קרובות במהלך היום הוא צועק ואין לי מושג מדוע
    הייתי מאוד רוצה לדעת מהן הנסיבות לכך אשר יכולות לגרום לכך ?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדי בן שנה

הוספת תגובה

• ילדי בן שנה - תגובה

20/07/2011

שלום,
    בגיל זה, ילד צועק לפעמים כדרך לבטא את עצמו, בשלב של טרם דיבור. זה רגיל. אין צורך לדאוג.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היגיינה וצניעות
    שוב אני
    18/07/2011

שתי שאלות:
    1)באיזה גיל ילדים אמורים לשלוט לגמרי בהיגיינה בשירותים? לנגב את עצמם, להוריד מיים ולשטוף ידיים בלי שיהיה צורך להזכיר להם?
    2)באיזה גיל אמורה להתפתח תחושת צניעות טבעית. שילדה לא תסתובב בבית ערומה?

לקביעת תור
    סגירה
    היגיינה וצניעות

הוספת תגובה

• היגיינה וצניעות - תגובה

20/07/2011

זה מגיע יחד, בסביבות גיל 5- 5 וחצי. זה גם תלוי באופי הילד, באווירה בבית, ברמת התפקוד העצמאי בכלל.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה שלא משחקת כמעט עם ילדים אחרים,
    אני
    18/07/2011

הגננת בגן אומרת שביתי בת ה- 3 וחצי לא משחקת כמעט בגן עם ילדים אחרים ואף נרתעת מהם, לדבריה למרות שיש שיפור לאחורנה עדיין אין לה אינטרקציה מתאימה עם בני גילה.\לעמות זאת עם מבוגרים מתחברת מייד, משחקת, דורשת מאנשים שמכירה תשומת לב תמידית כמעט...מבקשת משוב על ציור או על משהו אחר שעשתה.
    קוראת לעצמה סיפורים מדמיונה כאשר היא פותחת ספר, יוצרת קשר עין טוב מדברת להערכתי מעט מתחת לבני גילה, מרכיבה פאזלים, מזהה אותיות(ברוסית), ספרות.
    לציין כי מדובר בשנה ראשונה שלה בגנה שבמהלכה היא הייתה לא מעט חולה.
    אני מפחד שאין לה PDD קל או תסמונת אספרגר.
    האם חוסר אינרקציה עם ילדים יכול להיות סמן לכך

*הופנינו למרכז להתפתחות הילד, אבל אנחנו מודאגים בטירוף

הוספת תגובה

• ילדה שלא משחקת כמעט עם ילדים אחרים, - תגובה

20/07/2011

שלום,
    קשה לומר באופן ברור לפי התיאור שלכם. ייתכן שמדובר בילדה ביישנית ומופנמת, ייתכן שבגלל השפה הדלה היא נמנעת מקשר עם ילדים. אולי כדאי לכם להתייעץ עם קלינאית תקשורת, ייתכן שיש מקום להדרכה או טיפול, כדי לעזור לה בנושא השפה, ואז גם ישתפרו הקשרים החברתיים.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה