פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד שלא מדבר עם אנשים אחרים
    לימור
    16/10/2011

שלום, בני בן ה-3 (בדצמבר) אינו מדבר עם אנשים שאינם בני משפחתו הקרובה. בסביבות חדשות בכלל לא משיב כשפונים אליו, ומסתתר מאחוריי. מטבעו, הוא "לייט בלומר" כך נראה לי, החל לדבר די מאוחר, וכל התפתחותו היא מעט איטית, אך עניין הדיבור בפומבי קצת מוזר לי, שכן, איתנו בבית וגם עם סבתא וסבא הוא מתקשר מעולה ויש לו אוצר מילים די עשיר, כתוצאה ממה זה יכול להיות?
    האם עלי לבדוק את זה אצל רופא התפתחותי, או שאולי יש ילדים מאוד ביישנים שממש לא מוכנים ליצור אינטראקציה עם אנשים שאינם קרובים אליהם?....
    אודה לתגובתכם,
    לימור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ילד שלא מדבר עם אנשים אחרים - תגובה

17/10/2011

לימור שלום,
    זו תופעה שמוכרת לנו, נקראת בלשון הרפואה SELECTIVE MUTISM, או בעברית : אלמות סלקטיבית. כלומר : הילד מדבר באופן שוטף, אבל בוחר כאילו לא לדבר עם אנשים מסויימים, לפעמים זה עם ילדים, ולפעמים זה עם מבוגרים.
    לא ברור לנו מה הסיבה המדוייקת, אבל אנחנו חושבים שמדובר בחרדה חברתית, שגורמת לילד להיות "קפוא" בחברת זרים.
    ברוב המקרים זה חולף בסביבות גיל 6, גם אם לא מטפלים. לפעמים אנחנו מנסים לטפל, בגיל 4-5, ע"י פסיכולוג התפתחותי, וזה עוזר. בגיל יותר מבוגר, מ-6 ואילך, כשהילד צריך להכנס לבית-ספר, אם זה לא חולף, כדאי לטפל. יש טיפולים כיום קצרים יחסית.
    כרגע אין מה לעשות. הניחו לו. אל תלחצו עליו. רק תיידעו את הגננת ותבקשו שהיא תעזור לו, בלי מלים.
    כל טוב ובהצלחה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה ושלושה חודשים ועדיין לא הולך
    יפעת
    15/10/2011

שלום רב,
    בני יהיה ב-20 לחודש בן שנה ושלושה חודשים ולמרות שהוא נתפס בכל דבר ונעמד, וגם עולה ויורד במדרגות על הברכיים, הוא עדיין אינו נעמד בכוחות עצמו וכמובן אינו הולך. בשבוע האחרון ראיתי שהוא מחזיק בכסא ודוחף אותו תוך כדי צעדים אבל אני דואגת האם הוא לא היה אמור כבר לעמוד בעצמו וללכת. הוא זוחל במהירות שיא, מטפס על כל דבר (כך אומרת הגננת), אך ילדים קטנים ממנו כבר הולכים ולכן אני תוהה האם לקחת אותו למומחה כלשהו (למי בדיוק הולכים??).
    כמו-כן, ללא סיבה נראית לעין, הוא דופק את המצח בשולחן, בתריס של החלון במידה והוא עומד לידו או דופק את הראש אחורה בכסא האוכל שעליו הוא יושב. מה זה אומר? האם יכול להיות שמשהו מציק לו בראש? השבוע הוא דפק את הראש על הרצפה מתוך תסכול, אך בדר"כ הוא עושה זאת ללא סיבה.
    אודה על תשובתכן.
    יפעת

הוספת תגובה

• בן שנה ושלושה חודשים ועדיין לא הולך - תגובה

16/10/2011

יפעת שלום,
    גיל ההליכה הממוצע הוא עד שנה וחצי, ולפי תיאורך, הבן שלכם הבן שלכם "בדרך" להשגת ההליכה. זה יגיע בוודאי עוד חודש או קצת.
    לגבי הדפיקות בראש - ילדים עושים זאת, פעמים רבות באמת מתוך תסכול, או מתות צורך לחוש את גופם. זה חולף. אין צורך לדאוג.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה ושלושה חודשים ועדיין לא הולך - תגובה

מיכל בר-נס
    16/10/2011

יפעת שלום, לפי התאור הבן שלך ממש בסדר. הליכה עצמאית מצופה עד 18 חודשים כך שלבנך יש עוד זמן. הדברים שאת מספרת הם בדיוק כמצופה. תמשיכי להנאות ממנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בריחות פיפי
    מישהי
    15/10/2011

שלום,
    בתי בת שנתיים וחצי, בתהליך גמילה כבר חודשיים, ישנה עדיין עם חיתול בצהריים ובלילה, אבל מבקשת ועושה פיפי וקקי בשירותים במשך היום.
    ילדתי לפני כחודש, ולאחרונה שמתי לב שיש לה בריחות פיפי גם בבית וגם בגן בו היא נמצאת.
    האם זה קשור לתינוקת החדשה בבית?ואיך אפשר להסביר ולהתמודד עם הבריחות של הפיפי?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    בריחות פיפי

הוספת תגובה

• בריחות פיפי - תגובה

16/10/2011

שלום,
    יש לבריחות כמה הסברים: ראשית, שהילדה לא לגמרי בשלה לגמילה, ולכן השליטה שלה אינה מלאה. זה קורה הרבה, זה טבעי וזה צפוי, במיוחד בגיל הצעיר של בתך.
    האפשרות השנייה היא, שהילדה באמת מגיבה ללידת האחות הקטנה, ולכן קורית הנסיגה. גם זה צפוי וטבעי.
    אל תילחצי, ואל תלחצי את הילדה. סבלנות, היא תסתדר.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת חודשיים שלא מבחינה בידיים
    חגית
    13/10/2011

הי, בתי בת חודשיים וחצי ולא נראה שהיא מבחינה בידיה.
    היא לא תופסת חפצים, ולא מכניסה כלום לפה - אפילו לא את הידיים שלה.
    כשאני מניחה לה חפץ ביד היא לא מסתכלת עליו, ומיד מפילה אותו.
    האם זו סיבה לדאגה?

הוספת תגובה

• בת חודשיים שלא מבחינה בידיים - תגובה

מיכל בר-נס
    14/10/2011

היי,
    דבר ראשון אני מציעה לך לעשות בדיקת עיניים לשלול בעיית ראיה.
    לראות האם עוקבת אחרי חפץ.
    בהמשך יש לראות האם נשענת על אמות, מעבירה משקל, האם על הגב מושיטה ידיים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שאלות :
    שגית
    12/10/2011

לד"ר יוכי שלום רב :
    יש לי מספר שאלות לשאול אותך :
    1.יש לי ילד בן חצי שנה שעדיין לא התהפך מהגב אל הבטן למרות שהוא מנסה ,מה עלי לעשות כדי לעזור לו ?
    2. יש לי ילד בן ארבע ,ממש עקשן ומנסה כל הזמן את הגבולות שלי ושל בעלי ,השאלה שלי היא כזו ,מה עלי לומר או כיצד עלי להתנהג כאשר אני פונה לבן שלי מספר פעמים והוא לא מקשיב עד שאני מגיבה ממש בכעס ואפילו מרימה את קולי ע"מ שיקשיב ?{ואין לו בעיות שמיעה }
    דבר נוסף -כאשר אני אומרת לו לא לעשות משהו ,כמובן לאחר הסברים למה ,הוא לא מקשיב למה שאני אומרת ,מתנגד, עד שאני מתחילה לכעוס ולהעניש{העונש הוא להכנס לחדר לחשוב על הדברים כדקה שתיים ואז אנחנו מדברים על מה שהיה ולמה כעסתי } ,כיצד עלי לנהוג ולהגיב,מה עלי לומר במצב כזה ? .
    תודה מראש
    וחג שמח
    שגית

לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות :

הוספת תגובה

• מספר שאלות : - תגובה

14/10/2011

שגית שלום,
    לגבי התינוק - ייתכן שכדאי להתייעץ עם פיזיותרפיסטית התפתחותית.
    לגבי הבן הגדול - ייתכן שזה אופי של מרדנות, עקשנות וכד'. אבל ייתכן גם שזו תגובת קנאה כלפי האח הקטן. אולי צורך לבחון עד כמה אתם אוהבים אותו עדיין, עד כמה תסלחו לו.... זו תגובה ידועה, שחולפת.
    נראה לי שדרך ההענשה שלך נכונה, אבל זה לוקח זמן, ואת צריכה להיות סבלנית, אבל עקבית.
    אפשר גם לנסות דרך הפוכה, בגישה חיובית : לעשות איתו הסכם, שכל יום שיקשיב לכם, ויהיה ממושמע, הוא יקבל פרס (קטן), ובכל ערב, לערוך מעין טקס של סיכום היום.
    במקביל אפשר גם לשוחח עם הילד על כך שאת מרגישה שהוא מנסה אתכם, שהוא משתדל להרגיז אתכם, וזה לא נעים. שאלי אותו למה הוא עושה את זה, הקשיבי מה יענה לך. בהחלט ייתכן שהוא יגלה את הסיבה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בבית והשלכות על הילד
    דיתי
    11/10/2011

שלום,
    בני 33, אנו נשואים כ 3 שנים ויש לנו ילד בן 2.4, ילד מקסים, מדבר יפה, נמצא בגן. לאחרונה בעלי ואני נמצאים בתקופה של מתח והרבה ריבים. בתקופת החגים הבן היה עד למספר ריבים ומתח. הוא מגיב בכך שהוא צועק עלינו "אנחנו משפחה תפסיקו לריב" או שהוא אומר לי "אמא, תעזבי את אבא עכשיו הוא חולה".
    בגן הוא בסדר, קצת מתקשה להיפרד בבוקר אבל לא בוכה, משתתף ונהנה מהפעילויות. אחרי הגן כשאני הולכת איתו לגינה הוא חושש לעלות על המגלשה אם יש עליה ילדים גדולים שהוא לא מכיר. הסברנו לו שאמא ואבא רבים לפעמים ותמיד משלימים ושזה לא בגללו ואנחנו אוהבים אותו מאוד. אבל אני מרגישה שהמתח בבית וחוסר הביטחון בבית משפיע עליו. אני ובעלי שוקלים פרידה ומתחילים ללכת לטיפול במטרה לנסות לשקם את הקשר. אנו מנסים לא לריב ליד הילד אבל לאחרונה בשל עומס רב אנו חוטאים בריבים והתפייסויות לידו. אני אומרת "בוא נפסיק עכשיו, אני מתנצלת שאתה מרגיש כך, נמשיך אחר כך".
    אני מתלבטת מה לעשות, האם ללכת לטיפול עם הילד (תראפייה במוזיקה וכו') או שזה יעבור עם השינוי שיחול בבית (שיקום הקשר או החלטה על פרידה).
    תודה
    דיתי

הוספת תגובה

• בעיות בבית והשלכות על הילד - תגובה

11/10/2011

דיתי שלום,
    אינני רואה טעם לקחת ילד כה צעיר לטיפול פסיכולוגי במצב זה, אבל בהחלט הייתי משוחחת איתו, מנסה להרגיע אותו, להגיד לו שהוא לא אשם (ילדים נוטים לחשוב פעמים רבות שהם האשמים במצב, והם רעים), שאבא ואמא אוהבים אותו, שאבא ואמא מתווכחים, וכד'. חשוב לחזק בילד את ההרגשה שאוהבים אותו, שעולמו לא עומד להתפרק ולא תקרה קטסטרופה. חשוב לתת לילד את ההרגשה שקשובים אליו ומבינים אותו ואת הפחדים שלו.
    אני בהחלט מקווה שהטיפול שלכם ישנה את האווירה בבית, וכך תבוא רגיעה לכולכם.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים
    רינת
    11/10/2011

יש לי ילדה בת שנתיים והתחלנו איתה בגמילה לפני שבועים. עם הפיפי הולך ממש בסדר ו90% הצלחות. היא רוב המקרים לא מבקשת אך כשמציעים לה היא לרוב אומרת שיש לה ואכן גם עושה .
    עם הקקי זה סיפור אחר- היא תמיד אומרת שיש לה הולכים מס' פעמים לשירותים , אך היא לא יושבת מספיק זמן כדי שיצא משהו היא מייד מבקשת לקום ומה שקורה זה שהיא מפספת בתחתונים- היא מאוד נסערת מכך , בוכה ומבקשת מייד שנחליף לה.
    מה עושים ? למרות שאני מסבירה לה לשבת יותר זמן ולחכות בסבלנות- אך היא לא רוצה ומייד קמה.

אודה לתשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים - תגובה

11/10/2011

רינת שלום,
    ידוע שהשליטה בצואה מורכבת יותר מהשליטה בשתן, וכן - הישיבה הממושכת על האסלה מרתיעה את הילדים, גורמת תחושה לא נעימה, וקשה להם עם כך.
    אפשר לנסות סיר, הוא נוח יותר לילד, כיוון שהוא עומד על הרצפה.
    אפשר גם להציע לילדה טיטול כשהיא עושה קקי. יש כאלה שזה נוח להם.
    והעיקר - סבלנות ! זה מסתדר.
    כל טוב ובהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון לילד בן שנה וחודשיים
    שמרית
    10/10/2011

שלום,
    בני בן השנה וחודשיים נכנס בתחילת ספטמבר למסגרת של מעון. עד אז הוא היה בטיפול אצל הסבתא (מגיל שלושה חודשים).
    מאז שנכנס למעון הגננות ומנהלת המעון מתלוננות על כך שהוא נושך את הילדים ללא כל סיבה.
    היום, הפליאה לעשות מנהלת המעון כאשר זימנה אותי לשיחה ואמרה כי בהחלטת הפיקוח על המעון התנאי להשארתו של בני הוא אבחון במכון להתפתחות הילד!!!
    מה ניתן לאבחן אצל ילד בגיל כזה...? האם עושים בכלל אבחונים בגיל כזה? ועל סמך מה? שהוא נושך? הרי זו תגובה טבעית בגילו הן מבחינת תקשורת והן מבחינת תשומת לב..
    מה ניתן לבדוק ב"אבחון" מסוג זה ואיזה אבחון עושים בכלל???
    לתשובתכן אודה,
    שמרית

הוספת תגובה

• אבחון לילד בן שנה וחודשיים - תגובה

11/10/2011

שמרית שלום,
    אני בהחלט מתפלאת על התנהלות הגננת ! מוכר וידוע שילדים בגיל זה נושכים ומכים, ושהסיבה היא העדר שפה וחוסר יכולת להתבטא. בהחלט ייתכן גם, שאצל הילד שלך זו תגובת הסתגלות לגן, לאחר שהיה עד כה אצל סבתא, כבן יחיד, ועכשיו עליו להתרגל להתחרות בעוד ילדים.....

מבחינת האבחון : במכון להתפתחות הילד מאבחנים תינוקות מגיל לידה, כל מקצוע בתחום שלו (רופא, פסיכולוג, פיזיותרפיסט וכו'), ובהחלט יש מקרים שהאבחון חשוב ונדרש, כדי לגלות ליקוי או איחור התפתחותי. אבל לא נראה לי שיש צורך באבחון במקרה שלך. זו התנהגות ידועה ונפוצה, והיא חולפת.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעוט היפראקטיבי
    ריקי
    09/10/2011

בני בן 1 ו 10 חודשים ילד מאוד פעיל אפשר לומר היפראקטיבי לא יושב אפילו לדקה קופץ ממקום למקום לא נח לרגע מוציא המון אנרגייה עד כדיי כך שברגע שהוא מתעצבן הוא גם לפעמים נושך את עצמו בזרוע.מעבר לכך הוא ילד מאוד נבון עירני ומתפתח כראוי עוד דבר שמעורר דאגה שכל מתי שהוא נמצא ברוב הזמן בסביבת ילדים אם זה לגינה וכדומה הוא נוטה לדחוף ילדים בקרבתו. מה עליי לעשות אני נורא מודאגת אשמח אם תהיה לך תשובה והנחיה לגביי איך אנו אמורים להתנהג ולפעול?

לקביעת תור
    סגירה
    פעוט היפראקטיבי

הוספת תגובה

• פעוט היפראקטיבי - תגובה

10/10/2011

ריקי שלום,
    ילדים בגיל זה עדיין צריכים פעילות מרובה, ונהנים מהתנועה במרחב. גם ה"עצבנות" אופיינית לגיל זה, לפני שהילד מסוגל להתבטא במלים. בהחלט ייתכן שכל זה ירגע בעוד כמה חדשים, ותראי ילד שונה, שיכול לשבת, ולשחק בשקט ולהיות רגוע.
    בינתיים אין הרבה מה לעשות, אלא לשמור עליו. טוב לקחת תקופות קצרות של "פסק זמן", כמו 10 דקות מידי פעם, ולשבת איתו בפינה שקטה ולעשות פאזל קטן, או להקריא לו שיר, או לבנות משהו מקוביות.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעוט היפראקטיבי

ריקי
    10/10/2011

תודה רבה על התשובה והתשובה דיי מעודדת ואני באמת מקווה שזה יעבור ....אגב הגננת שלו המליצה לי לקנות לו טרמפולינה מה את חושבת ??.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעוט היפראקטיבי - תגובה

מיכל בר-נס
    10/10/2011

ריקי שלום,
    יתכן שהתנועתיות יתר של הבן שלך קשור לקושי בשליטה מוטורית. לפעמים ילדים עם טונוס נמוך וחוסר שליטה שרירית מספק נמצאים כל הזמן בתנועה למצוא את האיזון המוטורי.
    בהצלחה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצמאות מול תלות
    שירז
    08/10/2011

בתי חגגה עכשיו שלוש.
    עצמאית בלבישת מכנסיים ונעליים ,
    אך עם חולצות מסתבכת וטוענת שהיא אינה יכולה.
    שאלתי היא: מה מצופה בגיל זה מבחינת עצמאות בלבוש?
    כמה ללחוץ עליה בנושא הזה?
    אני מרגישה שהיא מסוגלת אך היא לא אוהבת להתמודד,
    מפגינה סף תסכול נמוך מאוד.
    אני רוצה לבנות בה תחושה של מסוגלות, כיצד עושים זאת?

עניין אחר,
    הגענו לשיעור נסיון לחוג בלט, בתי בעלת מזג איטי ומתחמם לאט,
    ישבה עם כל הבנות והסתכלה, חלק מן התנועות לא ביצעה כלל וחלק עשתה באיחור רב.
    האם מוקדם מדי לשלוח אותה לחוג?
    האם החוויה בחוג עלולה לגרום לה תחושת תסכול? בבית מחקה יפה את התנעות שלי אך לפעמים מתבלבלת בין קדימה לאחורה, מתקנת את עצמה מצפייה.
    תודה רבה על המענה
    שנה מבורכת

לקביעת תור
    סגירה
    עצמאות מול תלות

הוספת תגובה

• עצמאות מול תלות - תגובה

09/10/2011

שילת שלום,
    איננו מצפים מילד בן 3 להתלבש לבד. זה קשה. ההתפשטות היא יותר קלה, וזה כבר אפשרי, אבל אפילו בהתפשטות, הורדת חולצה ולבישת חולצה זה מורכב.
    אין סיבה לדעתי "ללחוץ" על ילד בגיל זה לעשות את הדבר. עוד קצת מוקדם.

לגבי בלט - זה לא עניין "חיוני", ואם את רואה שקשה לילדה, גם כאן אין סיבה לחייב אותה. כשדורשים מילד לבצע דברים שאינו בשל אליהם, יוצרים רק תסכול ותחושה של בטחון עצמי ירוד, וזה עלול ליצור התנגדות גם בהמשך.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי בחירת גן
    אלה
    08/10/2011

שלום רב וחג שמח!
    בני הינו בן שנתיים. ילד מאוד מפותח.
    כבר שנה הוא נמצא במסגרת משפחתון. הוא מאוד אוהב את המקום, ואת הגננת. והגננת מאוד אוהבת אותו. אנו מאוד מרוצים מהגן.
    בשנה שעברה במשפחתון היום 7 ילדים. חלקם גדולים מבני וחלקם קטנים ממנו.הוא למד המון מילדים הגדולים.
    השנה כל הילדים הגדולים עזבו את הגן והצטרפו אליו ילדים קטנים. כולם קטנים יותר מבני. אף אחד מהם עדיין לא מדבר (יש 2 ילדים בגין שנה וחצי שיודעים אולי כמה מילים בודדות ועוד 3 תינוקות) וזה כאשר בני מדבר כבר משפטים של כמה מילים.
    עכשיו אנו שוקלים האם להעביר את הבן שלנו לגן בו הילדים יהיו בגילו ואיתם הוא יוכל לגדול ולהתפתח, אבל יהיו יותר מ-10 ילדים בקבוצה. או להשאיר עד סוף השנה במשפחתון בו הוא מקבל הרבה יחס ואהבה.

לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות לגבי בחירת גן

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי בחירת גן - תגובה

09/10/2011

אלה שלום,
    אין לי תשובות חד-משמעיות לשאלות כאלה, כיוון שזה תלוי בהרבה גורמים שבגן, תלוי בילד, ועוד.
    מבחינה עקרונית, חשוב שהילד יהיה במסגרת עם בני גילו, כדי שיוכל לחקות אותם וללמוד מהם. הסביבה החברתית מאד חשובה להתפתחות הילד.
    מאידך, חשוב גם שתהייה לו גננת חמה ואוהבת.
    כמו כן, חשובה הנוחות שלכם מבחינת המרחק לגן וכד'.
    מאחלת לכם החלטה מוצלחת !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן ארבע צועק
    שרית ז
    07/10/2011

הבן שלי בן ארבע אוהב לדבר בקול רם אוהב מאוד את אחיו בן התשעה חודשים משחק איתו ותוך כדי משחק צועק לו באוזן .
    אין לו בעיית שמיעה זה יותר התנהגותי
    איך מפסיקים את ההתנהגות הזאת?

לקביעת תור
    סגירה
    בן ארבע צועק

הוספת תגובה

• בן ארבע צועק - תגובה

08/10/2011

שרית שלום,
    נסו להציג לו מודל ודוגמה של דיבור שקט, ודברו אליו בשקט באופן מיוחד. בנוסף, אפשר בהחלט להעיר לו, כשהוא מדבר בקול רם או צועק, שזה לא נעים.
    אפשר גם לעודד אותו, או לתת לו פרס קטן בסוף היום, אם דיבר בלחש.
    כל טוב. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד לא משתף פעולה בגן
    מירב
    06/10/2011

בני בן ה2.5 מתקשה לתקשר עם חברים בגן ולא משתתף בכל הקשור לפעילות , הגננת אומרת שקשה לה מאוד לתקשר איתו הוא לא מדבר איתה רק מקשיב למה שיש לה לומר , הוא משתתף בפעילות שיש בגן ועד לא מזמן סירב לצאת לשחק בחצר יש לציין כי בבית הוא מדבר ללא הפסקה מאוד חכם ומבין הכל יודע צבעים צורות , מספרים וכמות ,איתנו בבית הוא פשוט מדהים .
    יש לציין כי עברנו דירה לפני 5 חודשים הוא עבר לגן הנוכחי בקראת סוףשנה
    לכן תחילה יחסנו זאת להסתגלות.
    לפני שלשה שבועות נולד לו אח חדש, הוא קיבל אותו מאוד יפה היתה הכנה טובה לפני.
    גמילה מחיטול לא באה בחשבון לאור המצב

אנחנו לא יודעים מה לעשות ולמי לפנות כדי לקבל חוות דעת ולאבחן מה עובר עליו נשמח לקבל עצה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד לא משתף פעולה בגן

הוספת תגובה

• ילד לא משתף פעולה בגן - תגובה

08/10/2011

מירב שלום,
    קשה לתת לך תשובה נחרצת. ייתכן שהגננת בגן נוקשה מדי, ולכן הילד מסתגר ושומר על עמדה פסיבית. נסו לחוש אם טוב לו בגן : אם הוא שמח ללכת לגן בבוקר, אם הוא במצב רוח טוב כשאתם באים לאסוף אותו ? אם אתם מתרשמים שאיננו מרגישים בנוח בגן, אולי עדיף להחליף לו מסגרת.
    אפשרות אחרת היא, שהילד עדיין לא הסתגל, בשל אופי מופנם וביישני, וצריך לתת לו זמן נוסף להסתגלות, עוד חודש.... צריך גם לקחת בחשבון, שמדובר בילד שעובר שינויים גדולים בחייו בכל תחום : בית חדש, אח חדש. לא פשוט לו, והוא זקוק לזמן ולסבלנות.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק עצבני
    קרן
    06/10/2011

יש לי תינוק בן 9 חודשים הבעיה שאני נתקלת בה איתו זה שהוא עצבני ורוטן במשך רוב היום
    במידה ואני שמה אותו בלול לשתי דקות הוא צורח ושום דבר לא מרגיע אותו ברגע שאני מרימה אותו הוא נותן לי מכות בפנים ומושך לי תשערות וכשהוא עצבני הוא מושך לעצמו תשיער.
    גם כשאני מחתלת אותו הוא בועט ומשתולל גם בזמן האמבטיה הוא משתולל וכשאני מלבישה אותו הוא לא רגוע בוכה ובועט ברגליו עד למצב שאני מזיעה כולי רק מלנסות לשים לו טיטול ולהלביש אותו .
    יש לציין שהוא מאוד מאוד חזק בידיו וברגליו ברמה שלהוציא ממנו צעצוע מהיד אני זקוקה לשתי ידיי.
    יש לציין שמחוץ לבית בטיול בעגלה הוא שקט ושמח וגם כשהוא זוחל על הרצפה הוא צוחק ורגוע מאוד.
    אבל מאוד מדאיג אותי העצבים שלו הוא גם משמיע קולות של נהמה מעצבים, כשהוא מתעצבן כפות הרגליים מקופלות וכפות ידיים קמוצות.
    נא עזרתכם

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק עצבני

הוספת תגובה

• תינוק עצבני - תגובה

08/10/2011

קרן שלום,
    יש תינוקות שהם באופיים חסרי-מנוחה, וגם רגישים למצבים שונים, ומגיבים בצורה קיצונית. יכול להיות שיש לו מה שאנחנו מגדירים "רגישות יתר תחושתית", ואז מגע עם דברים מסויימים לא נעים לו : למשל, החלפת טיטול, או השכיבה על המזרון של הלול.
    בגיל כל כך צעיר, אין הרבה מה לעשות. צריך למצוא מה מפריע לילד, ו להשתדל למנוע זאת ממנו. אם הוא שמח על הרצפה, וכועס בלול, שימי אותו על הרצפה ולא בלול ! לגבי ההחתלה - אולי עדיף שתחתלי אותו על הרצפה, ולא על השידה !
    אצל רוב הילדים, זה משתפר עם הזמן ואז קל יותר לטפל בהם.
    בינתיים, אני מאחלת לך הרבה סבלנות וכוח. להיות הורים, זה לא תמיד קל !
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים גיל 3 שנים
    שרה
    06/10/2011

שלום
    ילדה שלי בת 3 שנים וחודשיים לא גמולה מחיתולים ,כבר חודשיים מנסה לגמול , ניסיתי הרבה שיטות ולא עזר.
    היא הולכת לגן טרום חובה וכולם שמה גמולים, המורה לוחצת הרבה בעניין זה לזרז
    תהליך הגמילה ואומרת שעשתה לנו טובה שקיבלה אותה ושמקום שלה לא בגן
    כל פעם שעושה קקי מתקשרים לבוא לקחת
    שאלה שלה האם יש מסגרות אחרות שניתן לכוון אותה אם גן טרום חובה אינו מיקומה?
    והאם ללחוץ ילדה בעניין הגמילה( ניסינו סיפורים פרסים ועידוד ולא עזר)?

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים גיל 3 שנים

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים גיל 3 שנים - תגובה

08/10/2011

שרה שלום,
    אפשר להשאיר את הילדה עוד שנה בגן פרטי.
    אני לא בעד ללחוץ על הילדה להיגמל. לדעתי - זה רק מחריף את הקושי.
    לא נורא אם תישאר עוד שנה בגן פרטי, אולי בגן שהיתה עד עכשו.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה