פורום התפתחות הילד, התפתחות ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם הילד שלי מחונן?
    דינה
    18/09/2011

בני הוא בן 6.5 עבר מבחן וקסלר -wppsi
    סיבה לאיבחון-שיעמום בכיתה א'.
    הילד יודע לקרוא מגיל 4.5 ללא ניקוד(אפילו כתב רגיל).בעקבות תלונות של הילד על שיעמום והפרעות בכיתה נשלח למבחן הנ"ל.
    הפסיכולוגית החינוכית המליצה על הקפצה לכיתה ב'.
    ברצוני לקבל הסבר על הציונים שצוינו בדו"ח:
    אינטלגניה מילולות -138
    אינטלגנציה ביצועית 110
    אינטלגנציה כללית 125
    האם הציון הקובע למחוננות הוא האינטלגנציה הכללית?
    האם מחונן?
    הפסיכולוגית הסבירה שהוא מחונן בקטע המילולי...
    אודה על תגובתך והסבר על התוצאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם הילד שלי מחונן?

הוספת תגובה

• האם הילד שלי מחונן? - תגובה

19/09/2011

דינה שלום,

ההגדרה למחוננות היא רמת משכל (=אינטליגנציה) מעל 138, גם בתחום המילולי, וגם בתחום הביצועי.
    אצל הבן שלך, לפי תוצאות האבחון, התחום המילולי/השפתי, מאד מפותח, אבל התחום הביצועי (תפישה חזותית, יכולת חזותית-מוטורית) הוא רק מעט מעל לממוצע.לכן, לפי הקריטריונים, הוא איננו עונה להגדרה של מחונן. הפער בין שני התחומים הוא גדול, ופירושו שבהיבטים מסויימים, יהיה לו קשה להתמודד מעל לרמת בני גילו, למשל, בלמידת צורות הנדסיות וכד'.
    לדעתי, בהחלט לא הייתי ממליצה במצב כזה להקפיץ בכיתה. מאידך, הייתי מחפשת דרכים לאתגר את הילד ולהעשיר אותו, גם בכיתה - ע"י מטלות מתקדמות בתחום השפתי, וגם בבית, במסגרת חוגים.
    בכיתה ג', נערכים מבדקים לכל הילדים. ייתכן שאז התמונה תהייה שונה, וניתן יהיה להכניס אותו למסגרת פורמלית של קידום.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אטימת אוזניים
    עינת
    13/09/2011

בני בן השנה ו-10 חודשים נוהג במהלך היום לאטום את אוזניו ולאחרונה עם אטימת האוזניים מציין את המילה רעש. הוא אוטם את אוזניו כשאוביקטיבית בסביבה בה הוא נמצא אין רעש חזק, כנראה שרעש כלשהוא מציק לו, רעש שרק הוא חווה אותו. הייתי אצל רופא משפחה, ששלל שיש בעיה באוזניים. האם זו בעיה התנהגותית?בעית ויסות חושי? למי עלי להמשיך לפנות כדי לשלול שקימת בעיה כלשהיא? בהתנהגותו הכללית אין אני רואה בעיות הוא חברותי,אינו מפחד ממגע וגם הוא לא נראה דומיננטי כשנוגע באחרים, סקרן, מתנועע, הולך, רץ בלי בעיות מיוחדות.

לקביעת תור
    סגירה
    אטימת אוזניים

הוספת תגובה

• אטימת אוזניים - תגובה

מיכל בר-נס
    13/09/2011

עינת שלום,
    יתכן מאד שאטימת האוזניים של בנך נובע מקושי בויסות חושי. יתכן שהוא מוצף מגרויים ולא יודע איך להתמודד איתם.
    אני מציעה לך לקחת אותו למשהו שמתמחה בתחום.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אטימת אוזניים - תגובה

14/09/2011

עינת שלום,

יש ילדים רבים שחוששים מקולות שונים, במיוחד קולות שאינם מוכרים להם, ונראה לנו, שמה שמטריד אותם הוא החרדה מפני "מה זה", יותר מאשר הרעש עצמו.. אם הרגישות החושית היא רחבה יותר : גם מגע, ריחות וכו', יש מקום לטיפול, ע"י מרפאות-בעיסוק . אך אם הבעייה היא רק בתחום השמיעה, אין הרבה מה לעשות. נסי להרגיע את הילד כשאת רואה אותו מכסה את אוזניו. אפשר ללמד אותו ללכת לחדר, לסגור את הדלת, ולהיות בשקט (יחסי). בדרך כלל זה משתפר, ככל שהילד גדל, או כי מתרגלים לעוצמות קול גבוהות,ו/ או כי הילד מבין יותר והחרדה שלו יורדת.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לאטימת אוזניים

עינת
    14/09/2011

בני אוטם את אוזניו ואומר את המילה רעש לא במצבים בהם נשמע רעש מיוחד בסביבה,הוא עושה זאת כאשר בסביבה יש שקט ולכן המצב לא ברור לי. מבחינת רגישות חושית זו הרגישות היחידה ששמתי לב אליה אין לו רגישות חושית רחבה יותר: מגע, ריחות וכו'.....
    הוא אוטם את אוזניו כמה פעמים ביום, לכן בודאות הרעש מציק לו. יש לציין שדקה לאחר אטימת האוזניים הוא חוזר לפעילות רגילה ונראה ששכח ממה שהציק לו.
    האם יש צורך לבצע בדיקת שמיעה? יתכן שקולט גירויים בקול רם מידי עבורו? האם המתואר יכול להשפיע מבחינה עתידית על התפתחותו התקינה בפן מסוים?
    מיהו איש המקצוע המתאים אליו כדאי לי פנות עם הסוגיה המתוארת לעיל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לאטימת אוזניים - תגובה

14/09/2011

עינת שוב שלום,
    אמרת קודם, שהאזניים נבדקו והכל תקין. אם לא נעשתה בדיקת שמיעה, כדאי לעשות והיא מגלה, אם אכן יש שמיעה חדה יותר מהרגיל, אולי לטווח צלילים מסויים. לפעמים זה לסוג צלילים מסויים.
    כפי שאמרתי קודם, אם מדובר ברגישות לקול בלבד, אין לכך טיפול. אבל יש הסתגלות טבעית של הגוף, ככל שהילד גדל, והרגישות פוחתת. אין לכך השפעה שלילית על ההתפתחות, ואין צורך לדאוג.
    כפי שציינתי קודם, חשוב לראות, שלא מדובר בחרדה מבחינת החווייה של הילד. אם כן - נסו להיות על-ידו כשהרעש הזה נשמע, להרגיע אותו, אפילו לצחוק.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדיוק
    מרינה
    11/09/2011

שלום.
    כוונתי אחרת.אני יודעת שהיא אוכלת במהלך היום כל 4 שעות . האם ניתן להרגיל אותה לשעות מוגדרות כמובן פלוס מינוס חצי שעה אם צריך.

לקביעת תור
    סגירה
    לדיוק

הוספת תגובה

• לדיוק - תגובה

12/09/2011

מריה שוב שלום,
    כפי שאמרתי לך קודם, לא ניתן לנו "לתכנת" ילדים.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה ילד בן 2.5
    יאיר
    11/09/2011

שלום

בנינו בן השנתיים וחצי ילד בריא ושמח,
    אבל לצערנו לא אוכל "טוב" - לא נוג עבגבינות, לא נוגע בלחם (זה אפילו "מגעיל" אותו),
    כמעט ולא אוכל פחמימות,
    אלא "נדבק" למספר מצומצם של מאכלים שבמקרה הטוב אוכל רק אותם - מרק עוף (תימני..),
    שניצל עם קטשופ ועוד כמה דברים בודדים.
    הוא כמובן נמצא במסגרת של גן, שם הוא מקבל את מה שכולם מקבלים - סנדויצ'ים וכדומה -
    והגננות אומרות שהוא כמעט לא אוכל. אנחנו מתעקשים לא לתת לו תוספות,
    בינתיים זה לא עוזר.

זה מדאיג אותנו, גם מבחינת הבריאות האישית שלו, וגם מבחינת הרעב שודאי קיים בגן אך לא מגיע לסיפוק.

האם יש לכן הצעות, מה ניתן לעשות כדי לגרום לו לאכול לחם, גבינות??
    האם כדאי ללכת בגיל כזה לתזונאית? פסיכולוג??

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה ילד בן 2.5

הוספת תגובה

• תזונה ילד בן 2.5 - תגובה

12/09/2011

יאיר שלום,
    ילדים רבים בררניים באוכל, במיוחד בגיל זה. לפעמים זה נובע מקושי להסתגל למרקם המזון, או לטעמים מסויימים, עקב רגישות. בדרך כלל, דווקא כשלא לוחצים, זה משתפר עם הזמן.
    הגישה הכללית היא, שאם הילד בריא, אין צורך להתעקש איתו.
    חשוב לערוך ארוחות משפחתיות, שהילד יראה את כולם אוכלים, שהמזונות יהיו על השולחן, בצורה נעימה לעין וזמינה. בסופו של דבר, ילדים מסתקרנים וטועמים.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות
    מרינה
    11/09/2011

שלום.
    1. האם ניתן להרגיל את התינוק בן 4.5 חודשים לאכול בשעות מסויימות שיתאימו גם לו וגם לי?
    2.התינוקת שלי כבר 4 לילות ישנה בלילה ללא אוכל.האם זה אומר שהיא כבר לא צריכה ארוחה בלילה או שזה יכול להשתנות?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות

הוספת תגובה

• שאלות - תגובה

11/09/2011

מריה שלום,
    בוודאי שלא. תינוק בגיל זה מתנהג לפי הצרכים הפיזיולוגיים שלו, מתעורר ובוכה כשפרמטרים בדם שלו משתנים והגוף צריך תזונה, ותחושת הרעב נוצרת.
    בשנה הראשונה לחיים סדר היום הוא דינמי ומשתנה, גם מבחינת שינה וגם מבחינת ארוחות.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 4
    שגית
    09/09/2011

לד"ר יוכי שלום רב :
    רציתי לשאול שני דברים ?
    1.רציתי לדעת באיזה גיל ילד אמור לצייר ציורים טובים ומדוייקים כמו בית ילד /ה וכן הלאה ?
    2.יש לי ילד בן 4 שאינו אוהב כל כך להרכיב פאזלים {למרות כשהו מרכיב הוא מרכיב טוב }האם להתעקש איתו על הרכבה או לא?
    תודה מראש
    שגית

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 4

הוספת תגובה

• ילד בן 4 - תגובה

10/09/2011

שגית שלום,
    הציור ה"נכון" של דמות-איש ובית מגיע בגיל 4 וחצי-5.
    לגבי פאזלים - זה לא דבר חשוב בפני עצמו, הרי אין לנו עניין לגדל ילדים שהם מומחים בהרכבת פאזלים ! אלא שתהליך הרכבת הפאזלים מלמד את הילד סדר מסוים של עבודה, תשומת-לב לפרטים של צורה וצבע, זו פעילות שמחדדת את התפישה החזותית, שחשובה בהמשך הדרך ללמידת קריאה וכתיבה.
    ייתכן שהילד "שבע" מכך, ורוצה משהו אחר, וזה בסדר. העקרון הוא לגוון, ולתת לילד להתנסות במטלות שונות.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיגור שכלי והעדר אוננות אצל פעוטות
    מלי
    09/09/2011

האם יש מידע מחקרי לגבי איחור בגיל שבו פעוטות מתחילים לחקור את גופם (לאונן) לבין פיגור שכלי בעתיד. האם כשבתי הפעוטה מאוננת אוכל להגיד לעצמי שזה סימן שלא יהיו לה קשיים כלשהם כשתהיה בוגרת ?
    חשוב לי לקבל קישורים למחקרים מדעיים שבדקו את הקשר בין גיל אוננות אצל פעוטות לבין פיגור שכלי בעתיד/בעיות נפשיות בעתיד. למשל, האם כשרואים אדם בוגר שלא מתפקד (פיגור/בעיה נפשית) ולא עצמאי, יכול להיות שיש לזה קשר עם העובדה שהוא התחיל לאונן רק בגיל 5 ולא כשהיה פעוט ? אלה הן השאלות שאני מחפשת עליהן תשובות והשערות במחקרים מדעיים ורציתי קישורים באינטרנט אליהם (גם באנגלית כי אני קוראת אנגלית).

בתודה מראש,
    שני

הוספת תגובה

• פיגור שכלי והעדר אוננות אצל פעוטות - תגובה

10/09/2011

שני שלום,
    לא ידוע לי ולא ראיתי כל מידע מדעי על קשר בין אוננות למשכל של אדם, בגיל צעיר או בגיל מבוגר.
    מבחינה קלינית, ראיתי מגוון רחב, שבעיני לא מצביע על שום קשר בין שני המשתנים. גם אין סיבה שתהייה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר בין ילדי שכנים
    יוני
    08/09/2011

בני בן הארבע אח לתאומים בני 18שנים ואחות בת 14.
    אי לכך הוא בקשר קרוב מאוד עם ילדי השכנים בת בת6 בן בן4 ובת בת 2
    היום כשבת השכנים היתה אצלינו בני בן הארבע ביקש ממנה שתנשק אותו כמו שנישקה את אחיה ,בהתחלה היא התנגדה אך בסוף זה מצא חן בעיניה והיא נישקה אותו די הרבה בפנים במצב שכאילו הוא ישן האם הדבר תקין?ואם לא מה צריך לעשות?
    כשעצרתי אותם בני ביקש ממנה שהם יצאו החוצה ושם ביקש זאת אך היא סירבה והם עברו למשחקים אחרים

לקביעת תור
    סגירה
    קשר בין ילדי שכנים

הוספת תגובה

• קשר בין ילדי שכנים - תגובה

09/09/2011

שלום,
    בגיל 4, אני חושבת שההתנשקות היא תמימה, לא ארוטית, ואין סיבה למנוע את זה מהילדים. המגע בוודאי נעים להם, הם מבינים שנשיקה היא סימן לחברות טובה, לקשר קרוב בין אנשים, ולכן הם מעוניינים בכך.
    כשיגדלו, בגיל 5-6 בערך, אפשר להתחיל להסביר להם מתי אפשר ומתי זה לא אפשרי, מתי מקובל ומתי לא וכד'. ידוע לי שבגן חובה הגננת מדברת על כך הרבה, בכדי להסביר לילדים מתי מותר להם לתת לאנשים לנגוע בהם, באיזה חלקים של הגוף מותר לנגוע ואיזה חלקים הם "אינטימיים" .
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות
    מרינה
    08/09/2011

שלום.
    יש לי כמה שאלות.
    1. הבת שלי בת 4 חודשים ישנה בלילה כ -11 שעות אבל בצהיריים ישנה מעט.כ- 3 תנומות של חצי שעה-שעה.איך לגרום לה לישון יותר?היא גם מתקשה להירדם בצהוריים.היא נראת עייפה כשלא ישנה מספיק ונעשת נודניקית.
    2. היא רוצה להיות על הידיים , לא רוצה לשבת בטרמפולינה ולא מעסיקה את עצמה הרבה במשטח פעילות . מה שמאוד מקשה.איך לגרום לה להיות יותר עצמאית?
    3. היא אוכלת מגיל חודש נוטרמיגן , עכשיו אני מנסה להעביר אותה בחזרה למטרנה .נראה שהיא לא כל כך רוצה לאכול מטרנה.האם יש בעיה להשאיר אותה עם נוטרמיגן?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות

הוספת תגובה

• שאלות - תגובה

09/09/2011

מרינה שלום,
    לגבי השינה - ילדים בגיל כה צעיר ישנים תקופות קצרות ומעט במשך היום. זו הנורמה וזה בסדר. מאוחר יותר זמן השינה מתארך לשעה-שעתיים, פעמיים ביום.
    ובכלל - ילד איננו רובוט שלנו, ואי אפשר לסדר לו את הגוף כפי שאנחנו רוצים. כל ילד יש לו קצב שלו ו"שעון פיזיולוגי" שלו, גם בשינה וגם באכילה.
    לגבי העצמאות - זה עוד מוקדם מדי. ילד מתחיל להיות עצמאי בגיל שנה ואפילו יותר מאוחר. רוב הילדים צריכים מבוגרים על ידם כל הזמן עד גיל שנה ויותר.
    לגבי האוכל - אני מציעה לך להתייעץ עם אחות טיפת חלב שמכירה את הילדה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות - תגובה לשאלך השנייה

מיכל בר-נס
    14/09/2011

אני מציעה להרגיל אותה בהדרגה.
    דבר ראשון טרמפולינה לא מומלץ בכלל-זה שם את התינוק במצב שאין לו אפשרות לזוז בו ואין כאן אפשרות להתפתח זה בעצם מעקב את ההתפתחות.
    אני מציעה להניח את התינוק על הרצפה ולשכב לידו, בהמשך ניתן לזוז ממנו לזמן קצר ולאט לאט להגדיל את הזמן. כמובן לשים לו צעצוע או שתיים שיהיה לו מעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה התפתחותית רצינית - הכוונה..
    be
    07/09/2011

שלום, ומצטערת על האורך..
    יש לי תינוקת בת שנה עם איחור התפתחותי רציני מאוד. היא רק עכשיו התחילה להתהפך מהגב לבטן וכמובן שעוד לא זוחלת. היא יכולה לשבת לזמן קצר מאוד ללא תמיכה (לא יציבה) ולעמוד רק אם תומכים בה. באופן כללי התנועה שלה מאוד מוגבלת. מאוד משתדלת לא לזוז יותר מדי, מתייאשת בקלות כשלא משיגה את מה שרוצה וכו'. מעבר לעניין המוטורי יש עוד כמה דברים נוספים:
    - שקטה ונוחה. תמיד שמחה ומחייכת. לא דורשת תשומת לב (למרות שמאוד שמחה שבאים אליה). לא בוכה כמעט בכלל, למעט אם היא רעבה. מצד שני, היא מזהה פרצופים, מחייכת, יש קשר עין טוב, מגיבה שקוראים לה.
    - עניין. נושא העניין היה דבר מאוד בעייתי אצלה אבל בזה היא נתנה קפיצה משמעותית. היא מאוד אוהבת לשחק בצעצועים ובעיקר נמשכת לדברים הקטנים (חוטים, לשוניות של צעצועים, דמויות קטנות וכו').
    - הברות. היא לא משמיעה הרבה קולות באופן כללי. והברות רק עכשיו מתחילים לשמוע אבל לא כחזרה על משהו שאנחנו אומרים.
    - מבחינת ההבנה נראה שפה פחות יש בעיה. היא מבינה מה אומרים לה. איפה אור, איפה שעון, איפה חתול, מוצץ, אוהבת מאוד את הספר חמישה בלונים.. היא אומנם לא יודעת להצביע ולהגיד "זה" אבל יודעת להסתכל לכיוון הנכון, לנעול את המבט על החפץ ששאלנו ואז להתלהב כשהיא מוצאת אותו. כלומר, אפשר להיות בטוחים שהיא הבינה.
    כמה פרטים עובדתיים:נולדה בשבוע 37 במשקל תקין לחלוטין, ישנה די הרבה בהתחלה, אפגר תקין, ראיה ושמיעה תקין, כל הבדיקות הנירולוגיות תקינות, EEG תקין, אולטרסאונד מח, כליות, דרכי שתן תקינים, חומצות אמינות ואורגניות דם ושתן תקינים. מקווה שלא שכחתי כלום..
    בהתחלה הועלתה ע"י רופא הילדים סברה ל- ProderWili אך הופרכה ע"י שני גנטיקאים בכירים שהיינו אצלם. אף אחד לא יודע להגיד מה יש לה וכולם טוענים שצריכים עוד זמן.
    אני משתגעת כבר!!! מה עוד אפשר לעשות שאני לא עושה? יש משהו שאולי אני מחמיצה ויכול להיות קריטי????? כרגע למעשה רק עושים לה פיזיוטרפיה. זה מספיק????
    יש לכם המלצה לאן אני יכולה לפנות? יש משהו אחר שיכול אולי לעזור לה?
    תודה רבה מראש ושוב סליחה על האורך
    be
    אנחנו מטופלים במכון התפתחות הילד באסף הרופא

הוספת תגובה

• תוספת - גובה ומשקל תקינים.

be
    07/09/2011

אין בעיץ אכילה. אוכלת אוכל רגיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה התפתחותית רצינית - הכוונה.. - תגובה

08/09/2011

שלום,
    נראה שאתם נמצאים בידיים טובות, ועברתם בדיקות בירור רבות. לצערנו, כמו בכל תחומי הרפואה, לא תמיד יש תשובה לכל בעייה.
    לדעתי אתם עושים את מה שצריך ומה שמתאים כרגע. בהמשך, בוודאי יציעו לכם עוד טיפולים, ככל שהילדה תגדל : רפוי-בעיסוק, טיפולי שפה וכד'. כל טיפול צריך שיהיה בזמנו, אחרת איננו יעיל.
    כדאי לכם לתת אמון בצוות המטפל בכם. הם ידריכו אתכם וילוו אתכם בצורה הטובה ביותר כדי לקדם את הילדה ככל שאפשר, ויש לקוות, שהיא אכן תתקדם. לצערנו, לא הכל בידינו.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה התפתחותית רצינית - הכוונה.. - תגובה

מיכל בר-נס
    14/09/2011

הי,
    בסה"כ נראה לי שאתם נמצאים בידיים טובות ונראה שיש כאן מקרה שמצריך להיות במרכז התפתחותי שרואה ונותן מענה בכל הכיוונים
    חשוב מאד להמשיך בפיזיותרפיה וצריך הרבה סבלנות והתמדה והתוצאות יגיעו..

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפתח פה
    עמית
    07/09/2011

שלום
    בגן העירו לי שלבן שלי 3.5 יש בעיה בלעיסה, הוא משהה את האוכל הרבה זמן בפה, אין לו פתיחה מלאה של הפה, ולוקח לו הרבה זמן ללעוס, כמו גם זקוק לעידוד באכילה
    מה ניתן לעשות כדי לסייע לפתור את המצב ?

לקביעת תור
    סגירה
    מפתח פה

הוספת תגובה

• מפתח פה - תגובה

08/09/2011

עמית שלום,
    אפשר להתייעץ עם קלינאית תקשורת, יש להן תרגילים מסויימים, כדי לפתח את שרירי הלסת, שעוזרים בלעיסה יעילה יותר. בדרך כלל זה גם עוזר בשיפור ההיגוי בדיבור.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה ועוד לא אומר מילים...
    שרונה
    06/09/2011

היינו בטיפת חלב למעקב וחיסון גיל שנה והאחות שאלה אותנו אם הקטנציק אומר כבר מילים...
    מדובר בילד מקסים, סופר תקשורתי, מאוד מפותח פיזית (זחל מוקדם, הלך כבר לפני גיל שנה) יודע להביע רצונות ולהצביע ואפילו לסמן לנו- אף , בטן, פרח, בקבוק, אור וכאלה אבל לא אומר אותם (אולי פרט ל"או" שנשמע כמו אור)...
    הברות (מאמאמ, ובאבא) הוא אומר הרבה אבל הן לא תמיד (אם בכלל) בהקשר (מקסימום שאני מתעקשת על אמא הוא אומר מאמאמא)...
    אנחנו מגיל קטן מדברים איתו, מדגישים מילים והברות אבל השאלה של האחות פתאום הקפיצה אותי אולי יש משהו לא בסדר...

אשמח לתשובת המומחים,

שרונה

הוספת תגובה

• בן שנה ועוד לא אומר מילים... - תגובה

07/09/2011

שרונה שלום,
    בתיאוריה, תחילת הדיבור היא בין שנה לשנתיים. יש ילדים שמתחילים לומר חלקי-מילים כבר בגיל 10 ח'. רוב הילדים מתחילים סביב גיל שנה וחצי. לכן, הילד שלך בהחלט תקין, ולפי תיאורך, ההבנה שלו תואמת לגיל, והוא מפותח יפה בכל התחומים האחרים.
    אין לך סיבה לדאגה. תהיי גאה בו.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי במעברים - ילד בן 4.5
    עדי
    06/09/2011

בוקר טוב,
    יש לי ילד שעלה לגן טרום חובה. מאז ומתמיד היה לו קושי במעברים. לדוגמא בכניסה לגן, בכניסה לבית סבא סבתא וכד'. משיחה עם הגננת התברר לי שהקושי הוא גם במעברים במהלך היום בגן. לדוגמא ממשחק חופשי לאסוף המשחקים וישיבה במפגש הוא נעמד דום ומתכנס בתוכו. לוקח לו הרבה מאוד זמן להשתחרר.
    רציתי לדעת כיצד אוכל לעזור לו באותם מעברים. האם טיפול של גורם חיצוני יכול לעזור כאן?
    רציתי לומר שאני מדברת איתו על הנושא ומאוד מעודדת אותו ללכת ומביאה מקום גם לחששות שלו.
    נאלצתי להוציא אותו מהצהרון של הגן מכיוון שגם המעבר בין הגן לצהרון מאוד קשה לו, למרות שהצהרון מתקיים בגן עצמו, אבל יש החלפת צוות וישנם ילדים שהולכים הבייתה וילדים המגיעים מהגן הסמוך

תודה רבה
    עדי

לקביעת תור
    סגירה
    קושי במעברים - ילד בן 4.5

הוספת תגובה

• קושי במעברים - ילד בן 4.5 - תגובה

07/09/2011

עדי שלום,
    מה אוכל לומר לך, כדי לעזור ? ראשית, שמדובר באופי, ולא בחריגות. בדקי אם אין במשפחה עוד מישהו כזה. שנית, זה משתפר עם הזמן, ככל שהילד גדל ומבין, ואפשר להסביר לו. ושלישית , נסי להכין אותו לכל מעבר זמן-מה מראש : לדבר על כך כמה פעמים, לתאר לו איך יהיה ומה יהיה. וכן - לדבר איתו על רגשותיו אחר-כך : מה היה לו קשה, מה מפריע לו, וגם - מה היה טוב או כיף.
    אין אנשים מושלמים, ואין ילדים מושלמים. צריך ללמוד לקבל ילד כמות שהוא, ולהשתדל, ככל האפשר, לעזור לו.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן חמישה חודשים
    שגית
    05/09/2011

לד"ר יוכי שלום רב :
    יש לי תינוק בן חמישה חודשים שהוא נוגע ברגליים ומנסה להכניסם לפה אך לא מצליח ,האם זה לא תקין ? האם יש מקום לדאגה כי עדיין לא ביצע את השלב הזה ?
    דבר נוסף -הילד שלי הורגל לצערי על ידי להרדם רק כאשר הוא אוכל מבקבוק קשה לו להרדם אחרת ,גם אם הוא ממש עייף ,מה אני יכולה לעשות ע"מ לשנות את ההרגל הזה ?
    תודה מראש
    שגית

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן חמישה חודשים

הוספת תגובה

• תינוק בן חמישה חודשים - תגובה

06/09/2011

שגית שלום,
    זה בסדר, גם אם הילד לא מצליח להכניס את כף הרגל לפה.
    לגבי ההרדמות עם בקבוק - בהחלט אפשר למחוק את ההרגל הזה, אם תתני לילד את הבקבוק כאשר הוא ער. אם את מרגישה שהילד עייף, ועומד להרדם, או זו השעה שלו לישון, אל תתני לו את הבקבוק, אלא עזרי לו להרדם בדרך אחרת : הכניסי אותו לחדר שקט וחשוך קצת, ע"י נדנוד קל, נסי לשיר לו בשקט, לעטוף אותו בשמיכה קלה, כל דבר שעשוי להרגיע.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לגבי הכנסת רגליים לפה

מיכל בר-נס
    14/09/2011

הי שגית,
    הכנסת רגליים לפה זה חלק מההתפתחות. לפני שמצליחים יש הרבה נסיונות ורק אז מצליחים. אז אין סיבה להילחץ :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה
    בנצי
    04/09/2011

שלום,
    בני בן שנתיים ו-8. לפני כחודשיים נגמל מטיטול במשך היום.
    בלילה היה לו קושי עם הגמילה, כיוון שהיה צמוד לבקבוק מים ולפני כל שנת לילה היה שותה בין 3 ל-4 בקבוקים. ניסינו להפחית את כמות המים, אך זה לא עזר. הוא היה צמוד לבקבוק כל היום, בעיקר כאשר היה צריך להירגע, כמו אחרי החזרה מהגן, או סתם כשהיה עצבני.
    לפני כחודש, נסענו לסבתא לחופשת הקיץ ואמרנו לו ששכחנו את הבקבוק בבית. הוא לקח את זה בצורה די בסדר ולא עשה מזה עניין גדול. השתמשתי בבקבוק ספורט כאשר היה רוצה לשתות בלילה. מאז, הוא גמול גם בלילה.
    מאז הגמילה מהבקבוק, קשה לו מאוד להירגע. נראה שחסר לו זמן ההירגעות עם הבקבוק. (בנוסף, הוא דורש הרבה פעמים מסטיק , אני לא יודעת אם זה קשור...)
    האם עשיתי טעות בגמילה מהבקבוק? האם להחזיר לו אותו?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה

הוספת תגובה

• גמילה - תגובה

05/09/2011

בנצי שלום,
    מה שאתם מתארים הוא טבעי וצפוי, וצריך לתת לילד עוד זמן ללמוד להרגע בדרכו, ולהפנים את הוויתור על הבקבוק באופן סופי. סבלנות, זה יגיע. עודדו אותו, תנו לו משוב חיובי כשהוא מתנהג יפה, זה עוזר.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה