מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זחילת גחון וזחילה על ששרועי24/08/2011
היי, יש לנו תינוק חמוד מאוד והוא כבר בן 8 חודשים פלוס.
כבר מגיל 5 חודשים הוא זוחל בזחילת גחון, בהתחלה הוא זחל לאט ועם הזמן שכלל מיומנות וכעת הוא זוחל מאוד מהר, אבל... הוא עדיין לא זוחל בזחילה על 6...
לפעמים הוא מרים את עצמו במין תנוחה שמזכירה התחלה של זחילה על 6 אך בסופו של דבר הוא מחזיר את הבטן חזרה לרצפה וזוחל שוב זחילת גחון.
האם זה נורמלי? צריך לעשות משהו? או שזה לא משנה - העיקר שהוא זוחל?
הוא גם יודע כבר לעמוד והרבה פעמים (במיוחד עכשיו) מטפס על דברים ונעמד :)
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זחילת גחון וזחילה על שש - תגובה
מיכל בר-נס25/08/2011לפי הדברים שאת מספרת נראה לי שהבן שלך בכוון הנכון. את מספרת שיש התחלה של הליכה שש, לוקח זמן עד שדרך התקדמות חדשה וברמת מורכבות גבוהה יותר הופכת להיות המועדפת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזהו, שלא כל כך
רועי25/08/2011הוא גם לא כ"כ יודע להתיישב עצמאית עדיין...
לאחרונה ראינו פחות ניסיונות עמידה על 6.
האם זה חשוב שהוא יזחל על 6 בסופו של דבר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזהו, שלא כל כך - תגובה
מיכל בר-נס27/08/2011הליכת שש חשובה להתפתחות חגורת כתפיים ומיומנויות של מוטוריקה עדינה.
ישנם ילדים שלו זוחלים על שש וחלקם משיגים מיומנויות אלה בדרכים אחרות.
לפי הדברים שאת מספרת אני חושבת שיש סיכויים שבנך יזחל.
אם את לא רואה שינוי בשבועיים-שלוש הקרובים יתכן שכדאי להתייעץ. ניתן לפנות למרכז להתפתחות הילד באזור מגורייך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות בחיתול בלבדדנה24/08/2011
שלום
את בני בן הארבע התחלתי גמילה מאוחרת לאחר שהתחלתי בגיל שנתיים וחצי ונמשכה כחצי שנה בערך כיום הוא בן ארבע עושה פיפי בשירותים אך עדיין מבקש חיתול ליציאות ניסינו הכל ישבנון פרסים קלטות אך הילד מכחיש את קיום הבעיה.אינני יודעת מה לעשות האם להתייעץ עם פסיכולוג או שעלי להיות חזקה יותר ולהפסיק לשים לו חיתול עברתי תקופה כזאת כאשר הילד התאפק והיו לו עציריות...
אשמח לעזרה וייעוץ תודה מראש דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות בחיתול בלבד - תגובה
25/08/2011דנה שלום,
אין בעניין זה תשובה אחת "נכונה". יש כמה גישות, וזה תלוי במידה רבה באופי של הילד.
לגישתי, בגיל 4, בהחלט "מותר" לתת לילד להמשיך לעשות את היציאות בטיטול. ידוע לנו, שלהרבה ילדים יש בעייה להתרגל לעשות את היציאות באסלה. יש משהו בישיבה על האסלה, ובתחושת היציאה, שכנראה מפחיד ילדים, יוצר תחושה של חוסר בטחון ואי-נעימות.
לפעמים סיר עוזר, כי הוא עומד על הרצפה, ויציב יותר. כדאי לכם לנסות.
ואם לא - תנו לו להמשיך לעשות בטיטול, אל תלחצו. זה ייגמר יום אחד באופן טבעי.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מחיתולים!
אלה25/08/2011דנה שלום,
גם אני אמא לילד בן שלוש ועשרה חודשים.. סבלתי בדיוק מאותה הבעיה. החלטתי לא להמתין ולפנות לייעוץ עם פסיכולוגית התפתחותית. הגעתי למטפלת מקסימה בשם קרן והיא פשוט אלופה (ולא אין מילה אחרת..כך היא באמת!) בכל תחום הגמילה מהחיתולים. זה נגמר במספר מפגשים בעיקר הדרכות הורים מה עלינו לעשות ופשוט עבד כמו קסם. אני קצת יותר חרדתית ולכן החלטתי לא להמתין ויש לפנות, אני לא מתחרטת לרגע אני אפילו ממליצה בחום רב!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתי בת שנה ותשעה חודשיםנלה23/08/2011שלום,
בתי בת שנה ותשעה חודשים היא מאוד פעילה, עצמאית באופן יוצא דופן, חייכנית, ניתן לראות שיש לה אופי והיא מבינה הכל , יודעת איפה כל דבר בבית וממש מבינה כל מה שמדברים איתה. היא אומרת כ 15 מילים אולי קצת יותר. היא שומעת שתי שפות בבית למרות שאני מדברת איתה כמעט תמיד בעברית כי הרגשתי שזה קצת מבלבל אותי ואותה אך, אח שלה מדבר איתה ואיתי באנגלית רוב הזמן.
היא לא הולכת לגן, אלא איתי בבית. בחודשיים הקרובים אם לא אמצא מסגרת אביא גננת הביתה למספר שעות ביום שתשב איתה, תקריא לה סיפורים וכו'
העניין הוא שכשאני מדברת איתה ושואלת למשל, את רוצה עוד? היא מהנהנת בראש אז אני מבקשת ממנה לחזור אחרי המילה עוד ובד"כ היא לא מנסה, קשה לי לשכנע אותה לנסות ואני לא מבינה למה. לפעמים מזיזה את השפתיים ול מפיקה את הצליל,אני זוכרת את בני חוזר על מילים חדשות ומדבר כל הזמן כדי לשנן ולתרגל והיא מקשקשת המון אבל לא מתרגלת הרבה מילים חדשות וגם אוצר המילים שלה לא כל כך גדול. לפעמים היא גם משתמשת בהברה שונה למילה למשל, מכנה את הבן שלי בשם אחר לגמרי משמו, המציאה לו שם.. עכשיו התחילה להגיד עוד: תא, לא יודעת מה הקשר אך כך היא מבקשת עוד ביומיים האחרונים. ברור לי שהיא מבינה הכל וגם מנסה כמעט הכל לבד מבחינה מוטורית למשל להתלבש לבד, ממש מתעקשת, נועלת נעליים, חוגרת חגורה של הכיסא, מוזגת לעצמה שתיה מהמקרר לבד ועוד המון דברים שבד"כ לא עושים בגילה, אבל בנושא השפה אני מרגישה שהיא פחות מנסה אז הייתי רוצה להתייעץ עם גורם מקצועי לגביה, שיראו אותה ויחוו דיעה.
אני מגיעה לארץ בעוד מספר שבועות והייתי רוצה לדעת עם איזה גורם מקצועי את ממליצה להתייעץ. ובכלל מה דעתך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבתי בת שנה ותשעה חודשים - תגובה
24/08/2011נלה שלום,
בהחלט כדאי לקחת את הילדה לאבחון של קלינאית תקשורת, ולהתחיל לטפל, לפני שהילדה תפתח תסכול מכך שאינה יכולה להתבטא.
יש מצב שנקרא דיספרקסיה, ובו קיים קושי לבטא את הדיבור באופן מוטורי. מטפלים בזה, וזה משתפר.
אני גם בהחלט ממליצה להכניס את הילדה לגן. יש לכך תרומה רבה להתפתחות הילד, מכל הבחינות.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עדי שילוב ילד צעיר בגן בוגרים?:אהובה ג.ח23/08/2011בני בן 4.5, בן יחיד, פיקח ומפונק מאד. השנה למד בגן טרום חובה עם גננת טובה שידעה לעבוד אתו על גבולות וקשרים עם חברים ועוד.. . ציפיתי שילמד עוד שנה באותו הגן, אולם מח' הגנים במועצה העבירו אותו לגן חובה עם ילדים בוגרים יותר, בטענה שנרשמו הרבה ילדים קטנים לגן (החל מגיל 3 ועד 4.5) ועדיף לבני להיות בגן עם בוגרים מאשר עם צעירים יותר. האמנם עדיף לבני להיות עם בוגרים יותר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמה עדי שילוב ילד צעיר בגן בוגרים?: - תגובה
24/08/2011אהובה שלום,
אינני מסכימה עם האמירה הזו באופן גורף. זה תלוי בכל ילד. יש ילדים שיהנו מחברת ילדים בוגרים יותר, יוכלו ללמוד מהם ולהתפתח, ויש ילדים שעדיף להם להיות בחברת קטנים יותר.
תלוי גם מה הפער של הגילאים.
מכל מקום, אם אין לך ברירה אחרת, כדאי לדבר על כך עם הגננת, שתשים לב לילד שלך, ותעזור לו להשתלב היטב.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 6.5אלינה23/08/2011שלום רב,
אבקש עצה בעניין ביתי בת 6.5, בזמן אחרון שמתי לב כי ביתי מכווצת טוסיק בשכיבה על הבטן, לפי דעתי היא מאוננת. שאלתי אותה למה היא מכווצת היא חייכה אלי. לסבתא שלה היא אמרה"כמה דקות אני אסיים". איך אני אמורה להגיב לעניין?
שאלה נוספת, היא עושה פיפי במיטה ובתקופה אחרונה של כחצי שנה זה קורה בתדירות גבוהה מאוד. חייבת לציין כי גם לי היתה אותה בעיה בילדותי ונמשכה עד גיל מאוחר. האם ניתן לטפל בעניין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבת 6.5 - תגובה
24/08/2011אלינה שלום,
בעניין האוננות - אין צורך להגיב. גישתי היא שזה לא מעשה "אסור", או לא תקין. הילד בהחלט נהנה מכך, אך אין סיבה למנוע אותו. וזו תקופה שחולפת.
לגבי ההרטבה בלילה - כפי שאת מציינת גם את נגמלת בגיל מאוחר, ובאמת, ידוע לנו שזה איחור שעובר בתורשה. לכן, צפוי וסביר כי גם בתך תיגמל מאוחר.
עם זאת, בגילה, ניתן בהחלט לטפל בכך, אם יש לילדה מוטיבציה.
ישנם מטפלים ידועים המטפלים בבעייה. מדובר בטיפול קצר ולא יקר. יש גם מקומות בשרותי בריאות כללית, ואולי גם בקופות אחרות, שיש בהם מרפאות ייעודיות לטיפול בהרטבה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגבול הפיגוררחל22/08/2011התחלתי איבחון בהתפתחות הילד (בני בן 4) בפגישת סיכום אצל הרופא פסיכולוג ילדים
אמר לי כי הילד שלי נמצא באחוזים על גבול הפיגור (76)
ברצוני לדעת במה מתבטא הדבר בשיגרת היום יום
בתודה מראש
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגבול הפיגור - תגובה
23/08/2011רחל שלום,
כושר המשכל שלנו מתבטא בשני דברים :
בתפקודי יום-יום, למשל : אכילה עצמאית, לבוש עצמאי, רחצה, שליטה בצרכים.
בהבנה שכלית, למשל : יכולת דיבור וביטוי, יכולת למידה של דברים שונים ויכולת לפתור בעיות שונות (בחשבון, בתפישה חזותית, בהבנת מצבים).
כדי לעזור לך להבין את הבעייה בצורה יותר רחבה, חשוב לדעת על גורמים נוספים, כמו :אם יש לילד חלילה מחלה כל שהי, או תסמונת גנטית, או שהוא היה פג וכד'. אולי יש משהו במשפחה.
בגיל 4, המשכל איננו סופי, ובהחלט יכול להשתפר, אם עובדים עם הילד בצורה אינטנסיבית : מדברים אליו הרבה, עובדים איתו בעבודות יצירתיות, חשוב שיקבל טיפולים שונים, כמו טיפול של קלינאית תקשורת. כדאי מאד שיהיה בגן טיפולי, שם יקבל את כל הטיפולים.
מאחלת לכם שיפור בהמשך !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנה וחצי לא מדבראמא מודאגת22/08/2011בני בן שנה וחצי...
יש לו אוצר מילים מאוד בסיסי של משהו כמו 5 מילים (אבא, אמא, אמאמ- אוכל, מים, את זה...) את המילים הללו התחיל להגיד בגיל מאוחר (שנה וחודשיים)
הוא לא משלים מילים, לא חוזר אחרי,לא עושה קולות של חיות (חוץ מברווז)
הוא בסך הכל נראה שמבין דברים (תכניס לקופסא, תביא לאבא, בוא לאכול וכו....)
הוא מאוד אוהב לשחק עם אחיו, מאוד צוחק בחברתו, הם רצים משתוללים,הוא מאושר שהוא מקבל את תשומת לב אחיו.
מגיב לשמו ברוב המקרים ,
מזהה בספר תמונות 20 דמויות בערך (חיות ,פרח, ענן וכו...) אני שואלת איפה חתול והוא מצביע...
יודע לשחק עם לגו למשל, יודע לצייר, נראה שמבין משחקים.
הוא ילד שובב, בודק גבולות וכשעושה משהו שאסור הוא מסתכל בחיוך ממזרי....
הוא מצביע על מה שהוא רוצה (התחיל להצביע מאוחר לקראת גיל שנה וחודשיים)
אבל פשוט לא נראה שאי פעם יתחיל לדבר..... הוא אפילו לא בכיוון.
כשאני מנסה שהוא יחזור אחרי או משהו כזה הוא מתעצבן ובורח וכל וזה קורה כל פעם שאני מנסה חעבוד איתו קצת
כמה מודאגת אני צריכה להיות? מה לעשות?
אני מיואשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבן שנה וחצי לא מדבר - תגובה
מיכל בר-נס22/08/2011היי,
אין צורך להיות מיואשת. לא כל הילדים מדברים בגיל הזה, הבן שלך כן אומר מספר מילים, ומבין הוראות.
אני ממליצה לשלול בעית שמיעה-כלומר לעשות בדיקת שמיעה ליתר ביטחון.
כמו שנראה לי זה לא מצב בעייתי, תני לו עוד כמה חודשים ואז אם אין שנוי את יכןה לפנות למרכז להתפתחות הילד.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינויים בהתנהגות לקראת לכיתה א'אמא לבת 1021/08/2011שלום רב,
בני בן 6.5 יעלה בקרוב לכיתה א'. בחודשיים האחרונים מגיב בצורה לא קואופרטיבית למסגרות חדשות במספר אירועים שונים (קייטנת קיץ מוכרת, קייטנת קיץ חדשה, ארוע לילדי עובדים, "משחקי חשיבה" להערכת יכולת בחוג פרטי). התגובה - חוסר שיתוף פעולה ורצון לברוח. לדבריו : לא רוצה, לא מעניין אותו, משעמם לו. התייעצות עם שתי גננות מהעבר : ילד פיקח, נבון, פרפקציוניסט, רגיש לעצמו ולסביבתו, עצמאי, מנהיג חברתי.
התנהגות שכן מאפיינת אותו בשנה האחרונה היא "ברוגז" בכל עת בה לא רגישים לצרכיו, מבלי להסביר את הסיבה לכך. למשל : אם הוא רעב ולא מקבל ארוחה..
ילד אמצעי, אח ל-בת 10 מחוננת ובן 4. זוג הורים ללא בעיות, בית מעודד למידה ועצמאות.
מגיע לכיתה א' ללא חברים מהגן (במבנה ביה"ס בילה בשנתיים האחרונות במסגרת צהרונית). לאור תגובתו הלא קואופרטיבית בחודשיים האחרונים, אני חוששת מהמעבר לכיתה א'. כיצד ניתן להקל עליו את הכניסה לכיתה א' ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשינויים בהתנהגות לקראת לכיתה א' - תגובה
21/08/2011נעמה שלום,
המעבר לכיתה א' הוא מצב משברי לילדים רבים, וייתכן שגם הילד שלך יגיב במתח ובחרדות, וכפי שאת מתארת, בחוסר שיתוף פעולה.
אפשר להשתדל, ולהכיר לו ילדים שיהיו איתו בכיתה (במזכירות ביה"ס יש דפי קשר עוד לפני תחילת שנת הלימודים), אפשר לשוחח עם המורה, ולבקש ממנה להושיב אותו ליד ילדה חביבה שאולי "תפרוש עליו כנפיים".
המתיני, ייתכן גם שתהייה הפתעה לטובה. וכן - נעשות פעולות גיבוש של הילדים בתחילת השנה בכל מקרה, וזה עשוי להספיק.
שדרו לו שאתם סומכים עליו, שהוא בוגר, ושיהיה לו כיף. שלא ירגיש שאתם חרדים לו.זה פוגע בבטחון העצמי.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוטוריקה עדינהמורן20/08/2011היי,
בני בן ה 3 ו10 חודשים היה בבדיקה של הטיפת חלב , בבדיקה התבקש להעתיק את הצורות .
היא ביקשה להתחיל מצורה מסויימת והיא התעקשה איתו על צורה אחרת עשה והיא טענה שנראה לה שיש קושי בלהעתיק ויש לפנות לריפוי בעיסוק .
בגן לא התריעו לי על בעיה , לאחרונה הוא פחות אוהב לצייר , יש לציין כי הוא אוהב לעשות כאלו כותב ועושה זאת בעיקר בקווים ישרים .
היא ביקשה שננסה להשיג את הגננת הקודמת שתמלא את הטפסים .
הגענו הביתה הוא צייר משולש וטען הנה כמו שהרופאה ביקשה .
לי ידוע שהבן שלי יודע דברים ומוציא ללא לחץ בזמן שלו .
אני נורא בלחץ !האם אכן כך יש בעיה מוטורית לילדי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהערה חשובה !
מורן20/08/2011לאחרונה נורא אוהב מכוניות ומשחק שובבות , אני לאחר לידה ( 3 וחצי ח')
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקחת בע"מ את אחות ט.חלב
אסנת20/08/2011הי אמא מודאגת,
אני אורחת בפורום ומרב"ע די ותיקה בהתפתחות הילד.
בדיקות ט. חלב מיועדות לסינון ותפקיד האחיות להסב תשומת לב ההורים אם מתרשמות מאחור. אנו מקבלים הרבה הפניות לאבחון דומות לתאורך.
ילד בן 3.10 ש"כותב", אוהב לצייר ולשרבט, מסתדר עם משחקי הרכבה ופאזלים וכד' אינו מאחר בד"כ.
הייתי בודקת איתו בבית באוירה רגועה האם הוא יודע להעתיק קו אנכי, אופקי, צורת פלוס ואולי אולי ריבוע (לא חייב- נאחרון מגיע סביב גיל 4)- רק כדי לוודא שאכן הוא יודע גם לצייר מעצמו וגם להעתיק כי מדובר באסטרטגיות חשיבה שונות.
רוב הסיכויים שאין סיבה לדאגה :-)
תני לו להיות ילד, בלי לחץ, מספיקה ההתמודדות עם הרחבת המשפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוטוריקה עדינה - תגובה
מיכל בר-נס23/08/2011היי מורן,
על פניו נראה שאין כאן בעיה מוטורית, נראה לי שהוא פשוט נלחץ מהבקשה והסיטואציה.
את בעצמך מספרת שבבית הצליח.
אני מציעה לך לעקוב אחרי הביצועיים של הבן שלך כשהוא בסביבה נינוחה בעיקר בבית ללא דרישות ולחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מקקייורם16/08/2011שלום
ביתי בת 2.9 שנים ונגמלה מחיתולים בפסח , לפני כ5 חודשים. הדבר התבצע ישר באסלה עם ישבנון ללא סיר. הגמילה מהפיפי הייתה בסדר , לקחה בערך שבועיים, בגן היה קצת יותר קשה כיון שלא הייתה מוכנה לשבת בשירותים עד שגם זה צלח. כחודשיים היא גמולה גם בלילה. אך קקי זה סיפור אחר. היא לא מוכנה לעשות קקי בשירותים, היא מתאפקת כמה ימים עד שממש לא יכולה להחזיק, לרוב זה יוצא בסוף בתחתונים. כל פעם שהיא מתאפקת עם הקקי, אז היא תמיד מחפשת איפה לשבת כדי שלא יברח, מתנהגת באי נוחות, ורוצה מוצץ ואת הדובי שלה (חפץ שקשורה אליו).
אציין שפעמים בודדות היא התישבה בשירותים לשם הקקי. בגן בדר"כ לא עושה קקי, אולי ברח לה שם פעמיים.
ייתכן ובהתחלה הצקנו יותר ושאלנו הרבה על הקקי ובקשנו שתגיד עם יש, אך מהר מאוד עזבנו את זה ופשוט זרמתי איתה שתעשה בזמנה ללא לחץ , לא כעסנו או צעקנו כשברח קקי. כשזה יוצא בשירותים זה בסדר, אך בתחתונים לפעמים מתלוננת שכואב לה, אני לא יודעת אם זה אכן כואב או פשוט זה לא נוח לה שזה בתחתון.
לאחרונה קנינו סיר במחשבה שיהיה לה קל יותר אך היא מעדיפה בשירותים.
לרוב זו צואה רגילה, של אדם בוגר.(כגוש ולא צואה רכה) היא אוכלת טוב, כולל ירקות ושותה הרבה מים, לעיתים רחוקות הייתהצואה קצת קשה.
כיום, אני ממש לא יודעת איך להתנהג בנושא, הייתי שמחה לעזרה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה מקקי - תגובה
17/08/2011שלום,
הרבה ילדים חוששים מיציאה של הקקי, כנראה בגלל חווייה קצת כואבת. וגם - יש ילדים שלוקח להם זמן ממושך להתרגל לישיבה על האסלה : זה מצב לא יציב, והילד כנראה מרגיש לא בטוח, אולי חושש שיפול פנימה, שמשהו רע יקרה....
יש ילדים שעם סיר זה מצליח יותר, כי סיר שמים על הרצפה וזה יציב יותר. כדאי לנסות.
אפשר להציע לה טיטול כשהיא צריכה קקי, ואפילו שתעשה בעמידה בינתיים.
אם שום דבר לא עוזר, הניחו לה. אמנם לא נעים לנקות, אבל זו תקופה שחולפת, ובדרך כלל היא קצרה. אל תלחצו. תנו לילדה להרגע, והיא תתארגן עם עצמה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיי התנהגות- מודאגתיעל16/08/2011שלום,
בעבר התייעצתי פה לגבי ילדי ודיברנו על מזג קשה. כיום בן 3.
אעברנו אבחון בהתפתחות הילד ודובר על בעיית התנהגות, ייתכן קושי תחושתי.
קיבלנו הדרכת הורים. ריפוי בעיסוק לא הצליח- הילד לא שיתף פעולה, רק בדרך שלו- רצה רק לגזור במספריים, והיה קשה מאוד לקחת אותו להחזיר אותו בגלל שיש לו קושי במעברים).
היה השנה במעון עד 16 וזה מאוד תרם לכל המשפחה.
מאוד קשה לי לטפל בילד. שותה המון ומאוד זקוק לבקבוק עדיין. גמול אבל צריך הרבה לשירותים, צריך שאני אלך איתו כל פעם לשירותים. דרשנות מאוד גבוהה, מתקשה מאוד לקבל לא, צריך כל הזמן שיעסיקו אותו, זקוק הרבה למגע, טיול בעגלה, מאוד אוהב אופניים, קפיצות, משחק בכדור. כל הזמן זז או זקוק 'לתזוזה באוויר'. חושש מרעשים. יש לו גם גמישות יתר ואני מרגישה שיש מסורבלות מוטורית.
בשבתות מאוד קשה כשאין לילד מסגרת. ועכשיו בקיץ. (יש גם תינוק בן שנתיים פעיל). צריך ממש סיוע מתמיד איתו אחרת הבית 'מתפרק'.
הפנו אותנו ליחידה לגיל הרך כי נראה לי שהיו די אובדי עצותץ ואני מתלבטת. האם שם יש טיפול רק בצד הרגשי? האם הם ידעו לומר האם הדברים נובעים ממקור נוירולוגי כמו היפראקטיביות או ממקור נפשי?
חשבתי לפנות לנויורלוג / פסיכיאטר באופן עצמאי כדי לבדוק את העניין- האם יש מה לעשות בגיל כזה? תרופה? ויטמינים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקשיי התנהגות- מודאגת - תגובה
17/08/2011יעל שלום,
צר לי שחוויית ההורות שלך כל כך קשה. איננו יכולים "לבחור" את ילדינו, הם נולדים עם אופי משלהם, ולפעמים זה אופי קשה. אני יכולה רק להבטיח לך, שבמשך השנים, ילדים נבונים "מתרככים", והמצב נעשה קל יותר. הם מבינים, הם לומדים, אפשר יותר להסביר להם. עוד שנתיים-שלוש.
אני חשה, שכנראה יש גם אינטראקציה מתוחה ביניכם, וזה מחמיר את המצב : הילד מרגיש בוודאי שאתם כועסים עליו, ומגיב בהקצנה וזה הופך מעגל קסמים של אנטי לאנטי......
אינני בטוחה שיש "בעיות התנהגות", כלומר : זה לא משהו פתולוגי שצריך פסיכיאטר, או טיפול תרופתי. גם טיפול רגשי לילד בגיל זה לא יעיל בעיני. אבל חשוב שאתם תקבלו הדרכה, כהורים, מה לעשות ומה לא לעשות, איך להגיב במצבים שונים, כדי ללמוד להסתגל, לא לכעוס.
לכן, הייתי נעזרת בפסיכולוגית התפתחותית, ומבקשת ליווי שלה.
סבלנות, וכל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
יעל17/08/2011תודה זה אכן נכון שיש מתיחות כיוון שקשה לנו לעמוד בדרישות הגבוהות שלו, אבל אנחנו באמת מנסים לחשוב על פתרונות כדי שהחיים יהיו רגועים יותר (צהרונים, שמישהו יקח אותו לסיבוב וכו'...). אני יוגעת שזה הוא ואי אפשר לשנותו אבל זה לא פשוט...
לאן פונים כדי לקבל הדרכה כזו? אנחנו בדיוק עוברים דירה מירושלים אז נפסיק בהתפתחות הילד בירושלים. למי לפנות?
ושוב, אין משהו שיכול לעזור לתחום של וויסות/ מיתון/ הרגעה מבחינה תרופתית?
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה - תגובה
18/08/2011יעל שוב שלום,
החיים לא פשוטים, וילדים מעמידים בפנינו אתגרים כל החיים......
איננו נוהגים לתת תרופות בגיל כה צעיר, במיוחד כשאין אבחנה גופנית או ליקוי ברור.
ההתייחסות היא התנהגותית, כפי שציינתי קודם : נסו פעילויות שונות שמעסיקות את הילד ואשר מרגיעות אותו : ספורט, מוזיקה, פעילות יצירתית.
חפשו מכון להתפתחות הילד במקום המגורים החדש שלכם. שם בוודאי יש פסיכולוגית התפתחותית שתוכל ללוות אתכם בתמיכה ובהדרכה.
שיהיה לכם מעבר קל ומוצלח, וכל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות רגשיתליאת16/08/2011למה מתכוונים בהתפתחות רגשית לילד בן שנתיים ו 8 חודשים ומה בדיוק מסתכלים במידה וחושבים אם להעלות אותו שנה בפעוטון או לא בגיל הזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתפתחות רגשית - תגובה
17/08/2011ליאת שלום,
קשה לתת על כך תשובה מדוייקת, אך אפשר לומר, שאנו מצפים מילד בן שנתיים ו-8 ח' להיות בעל עניין בילדים אחרים, להיות מסוגל להצטרף לחברה, לעשות מה שכל הקבוצה עושה : משחק, אכילה, הקשבה לסיפר וכד'. וכן - להסתגל לסדר יום בגן, לקבלת הסמכות של הגננת, להתקשר אליה, ולא לבכות על הפרידה מאמא כל הזמן, להיות עצמאי במידה המתאימה לגילו - באכילה, במשחק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצותהתייעצות15/08/2011יש לי בן בן שנה ושלושה חודשים בן שלישי מתוך שתי בנות . עדיין לא הולך נעמד בתמיכה רבה על השולחן והולך סביבו . מטופל בפיזיוטרפיה בהתפתחות הילד אך אני לא רואה שיפור והתקדמות
מבחינה קוגנטיבית ילד סקרן שמח צוחק יוצר קשר עין מגיב . אך עדיין חוץ מ: מה מה שזה אמא , אבא .הב הב לכלב . ששואלים אותו איפה אור מסתכל או מצביע עם כל היד ללמעלה אומר פה ומראה לנו את המתג שמדליקים את האור ומנסה להדליק .
שמביאים לו משהו לדוגמא במבה אז אני אומרת תגיד תודה לפעמים שבא לו הוא משלים את המילה ל-דה במקום תודה .
שהוא רוצה משהו אומר מה מה ומגיע לאן שהו ומרים את כול היד . ואני צריכה לחפש מה הוא רוצה . האם זה תואם את גילו ?
מאוד מודאגת קודם מבחינה מוטורית שהוא לא הולך וגם מבחינה קוגנטיבת שעדיין הוא לא אומר לא , כן , הצבעה עם אצבע . ממסתכלת על ילדים שגדולים ממנו בחודשים שלוש שהם כבר מדברים , הולכים .
גם מודאגת מבחינת הגן הוא עולה לגן של יותר גדולים באותו מתחם ולפי הבנתי כולם הולכים שם והוא יהיה היחיד כנראה שלא הולך. האם זה שיקול נכון מבחינתי להשאיר אותו שם . ( יש לציין שהוא מכיר את המטפלות שימשיכו אותו חלקן )
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתייעצות - תגובה
16/08/2011שלום אמא יקרה,
לפי תיאורך, יש איחור התפתחותי כללי קל, ובהחלט חשוב שהילד יהיה במעקב של אנשי מקצוע טובים במכון להתפתחות הילד במקום מגוריכם.
לגבי הגן - כדאי שהילד יהיה בקבוצה של ילדים שדומים לו, ולא טוב שהוא היחיד שלא הולך. אולי כדאי לבקש להשאיר אותו בקבוצה היותר צעירה עד שיתחיל ללכת, ונקווה שזה יקרה עוד כמה חדשים.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות - תגובה
מיכל בר-נס17/08/2011הי,
טווח הליכה הוא עד 18 חודשים כך שבנושא הליכה לא ניתן להגיד שיש איחור.
לא ציינת מה עוד התינוק שלך עושה.
את מספרת שנמצא בטיפול פיזיותרפיה חשוב להמשיך גם עם נדמה לך שאין התקדמות.
לגבי הדיבור זה לא נשמע לי חמור. יתכן שזה מתקשר להתפתחות המוטורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל תינוקת בת 9.5 חודשים לא מתישבתאמאל'ה14/08/2011שלום,
בתי בת 9.5 חודשים ואינה מתיישבת ממצב של עמידה על שש.
היא זוחלת על הגחון (זחילת פזצטה אני קוראת לזה) כבר כמה חודשים ולאחרונה החלה לזחול לסירוגין גם על שש.
לפני כשבוע העמדתי אותה לחצי דקה בלול ונתתי לה להיאחז בלול. היא הייתה מאושרת נורא ואז הורדתי אותה.
יום-יומיים אח"כ הגיעה למצב של עמידה לבד.
עם זאת היא עדיין לא מתיישבת (לא מעמידה בלול ולא מעמידה על שש). היא כל הזמן רוצה לעמוד, נעמדת על הברכיים והן על כפות הרגליים תוך שהיא אוחזת בשולחנות, ספות, שידות וכו', ואפילו עשתה צעד אחד.
האם הישיבה בכוחות עצמה הנה שלב חשוב כ"כ? האם זה יבוא לבד? או שמא עליי לדאוג ולקחתה ל"טיפול"?
(אוסיף כי אם מושיבים אותה או עוזרים לה להתיישב היא נשארת בישיבה).
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמיכל תינוקת בת 9.5 חודשים לא מתישבת - תגובה
מיכל בר-נס14/08/2011לפי הדברים שלך נראה לי שממש בקרוב הבת שלך מתיישבת בכוחות עצמה.
הליכת שש חדשה לה והרבה פעמים משש מתישבים.
לא חושבת שיש לך מה לדאוג. תמשיכי להנות ממנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיכל - המשך
אמאל'ה14/08/2011ראשית, תודה רבה על תשובתך המהירה.
אז את אומרת שאין מה לדאוג אם היא כבר עומדת ועוד לא יושבת? אין כאן "קפיצה על שלב" וזה יגיע בקרוב?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיכל - המשך - תגובה
מיכל בר-נס14/08/2011כן, נראה לי שתתיישב בקרוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא מודאגתהתייעצות13/08/2011שלום
יש לי שלושה ילדים הגדולה בת 8 עולה לכיתה ב' (נשארה שנה בגן ) הבנונית בת 4 וחצי והקטן בן שנה ושלושה חודשים . אני קצת מודאגת לבתי הגדולה ילדה ילדותית מאד עדיין אוהבת לרוב משחקי דמיון משחקת הרבה עם אחותה בת ה-4 וחצי .
יש לה שמחת חיים אך אני שמה לב לקשיים ביצירת המשך קשרים חברתיים , במשחק כאשר רוצים לקחת לה משהו שהיא רוצה היא ישר תגיב בקול בכייני או תבכה . לא יוצרת שיחות חולין ויוזמת שיחה . (במשחקי דמיון כמו מורה, משפחה וכו' כן יותר יצרתית ויוזמת )לפתח שיחות מעבר למשחקי דמיון , לא רואה שיוזמת .
אני מסבירה לה שצריך לדבר ולהסביר ולא לבכות אך היא עדיין חוזרת לנקודת ההתחלה . האם פסיכולוג חינוכי כן יוכל לעזור לקדם אותה מבחינה מיומנות חברתית וכישורים חברתיים . כן היא נמצאת ברכיבה טיפולית בסוסים אך אני לא רואה שיפור בביטחון העצמי כי כל דבר גם אם לפתוח חטיף היא ישר היא תגיד שהיא לא מצליחה למרות שהיא כן תצליח
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראמא מודאגת - תגובה
14/08/2011אמא יקרה שלום,
ייתכן שמדובר באופי תלותי, בילדה עם חוסר בטחון אמיתי, וייתכן שמול התחרות של שני האחים הקטנים יותר שלה, היא שומרת על העמדה של "תינוקת", כדי שתמשיך לקבל את תשומת הלב והעזרה של ההורים והסביבה.
בכל מקרה, בהחלט אפשר לעזור לכם, או ע"י פסיכולוגית של בית הספר, או ע"י פסיכולוגית מן הביטוח המושלם של קופת חולים שאתם חברים בה.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם רומנטיים?מאמרים אחרונים
היועצים שלנו
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד. ... קרא עודמנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)