מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלת המשך ל- " ושאלה נוספת"נעמי04/03/2009
בהמשך לשאלתי לגבי שימוש בשעון מעורר בפלאפון: בכל מכשיר פלאפון ניתן לכוון שעון מעורר, לכבות את הפלאפון והשעון יצלצל. האם נובע מכאן שפלאפון פולט קרינה תמיד גם כשהוא מכובה, אלא אם כן מוציאים לו את הבטריה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פלאפון כבוי
רם דישון04/03/2009פלאפון כבוי אינו משדר דבר. יתכן שדה מגנטי חלש שנובע מפעולת מעגלי קוצב הזמן במכשיר, שממשיכים לפעול כדי לזכור את הזמן והתאריך. מרחק של עשרות בודדות של סנטימטרים מהמכשיר מבטיח בטיחות מלאה. אני מדגיש- בתנאי שהמכשיר אכן כבוי. מאידך, אם מוציאים לו את הסוללה, הוא למעשה "מת" לחלוטין, אבל אז כמובן שלא יעיר בבוקר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מראוטר אלחוטי ומחשב ניידנועה04/03/2009
שלום, אנו משתמשים בראוטר אלחוטי אליו מחובר מחשב נייח. כמו כן משתמשים במחשב נייד ברחבי הבית (המחובר לרשת האלחוטית). יש לנו תינוקת בת 4 חודשים. שאלתי: על איזה מרחק יש להקפיד בין הראוטר האלחוטי לבין התינוקת ? האם רצוי למקם אותו במיקום מיוחד בבית כך שתפחת הקרינה? עד כמה הוא מסוכן? לגבי המחשב הנייד, מה המרחק שיש לשמור בינו לבין התינוקת (בהנחה שהוא מחובר לאינטרנט)? האם רצוי לא לעשות שימוש במחשב הנייד כשהוא מחובר לאינטרנט כשהתינוקת באותו החדר? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינה מראוטר אלחוטי ומחשב נייד
רם דישון04/03/2009שמרי על מרחק של מטר בין המכשירים והתינוקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגנטיםמאיה04/03/2009
כל פעם שאני שומעת שדה מגנטי אני מקשרת את זה איכשהו למגנטים. האם מגנטים משרים שדה מגנטי או שזו שאלה מגוחכת?! על העגלה של התינוק שלי ישנם מגנטים המצמידים את הכיסוי לעגלה והמגנטים גדולים יחסית ובאים במגע עם הגוף שלו האם זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגנטים
ד"ר זמיר שליט"א04/03/2009את מערבבת שני מושגים: יש מגנט המשרה שדה מגנטי סטטי או DC (של זרם ישר), כמו השדה המגנטי של כדור הארץ, שהוא חזק מאד, אולם הגוף החי התפתח בו ורגיל אליו . כאלה הם גם המגנטים שעל העגלה.
לעומת זה יש אלקטרומגנט, שהוא סליל של תיל מוליך זרם, המלופף סביב מוט ברזל, והופך אותו למגנט. אם הזרם הוא זרם חילופין המגנט הזה הופך את כיוונו 50 פעם בשנייה, אולם סביבו יש שדה מגנטי. שדה כזה משבש זרמי חשמל שנוצרים במוח או במקומות אחרים בגוף לצורכי תיקשורת בתוך התא החי ובין התאים. שדה מגנטי של זרם חילופין AC מזיק לגוף.
ליתר ביטחון שלא שכחתי משהו יש כאן הסבר מהויקיפדיה, על קצה המזלג:
A permanent magnet is one that stays magnetized, such as a magnet used to hold notes on a refrigerator door. Materials which can be magnetized, which are also the ones that are strongly attracted to a magnet, are called ferromagnetic. These include iron, nickel, cobalt, some rare earth metals and some of their alloys, and some naturally occurring minerals such as lodestone. Permanent magnets are made from "hard" ferromagnetic materials which are designed to stay magnetized, while "soft" ferromagnetic materials like soft iron are attracted to a magnet but do not tend to stay magnetized.
An electromagnet is made from a coil of wire which acts as a magnet when an electric current passes through it, but stops being a magnet when the current stops. Often an electromagnet is wrapped around a core of ferromagnetic material like steel, which enhances the magnetic field produced by the coil.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מאיה05/03/2009תודה רבה על המידע הרב! ממה שהבנתי המגנטים שעל העגלה בטוחים לגמרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם גם המגנטים שאנו מקבלים באירוע
מגנטים לאירוע06/09/2016האם מגנטים לאירועים שאלו תמונות המגנטים אותם אנו מקבלים באירוןעים גם יש להם השפעה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האם גם המגנטים שאנו מקבלים באירוע - תגובה
רם דישון06/09/2016אין להם שום השפעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממכשירים חשמליםיורם04/03/2009
שלום, מהי רמת הקרינה הנפלטת ממכשירים חשמליים כגון מכונת גילוח/תספורת? אנו נחפשים אליה יום-יום והיא קרובה מאוד למוח. בנוסף לכך, מהן הדרכים הטובות ביותר להתגוננת מקרינה של מכשירים סלולרים? תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה ממכשירים חשמליים
ד"ר זמיר שליט"א04/03/2009מכונת גילוח משרה שדה מגנטי כ- 600 מיליגאוס, סדין חשמלי כ- 40, פן ליבוש שיער אפילו 1,200
אבל החשיפה להם קצרה. לעומת זאת ספרים, המחזיקים מכונת תספורת פועלת במשך שעות כל יום, סובלים ממחלות בגיל צעיר יחסית (לב, עצבים, סרטן ועוד).
הדרך הכי הטובה להתגונן משדה מגנטי של מכשירי חשמל - המרחק, וכן גם משדה חשמלי בתדרי שידור רדיו וסלולרי, כולל תנור מיקרוגל. שדה מגנטי עובר גם דרך סלעים וקירות כמו היו אוויר. שדה חשמלי מסלולרי, למשל, נבלם על ידי הגוף, וחודר רק מעט לגוף, סנטימטרים מועטים. ניתן לבלום אותו לגמרי על ידי נייר אלומיניום, או ציפוי המשמש לחלונות לבלימת על סגול.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי נכון?
נועה08/03/2009מה? אם אני עוטפת את המכשיר הסלולרי שלי בנייר אלומיניום הוא לא מקרין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הבנת נכון
רם דישון08/03/2009המכשיר אכן אינו קורן, אך יחד עם זה לא ניתן להוציא או לקבל שיחות, כי גלי הרדיו אינם מגיעים אל האנטנה הקרובה אלא נשארים בתוך עטיפת נייר האלומיניום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ושאלה נוספתנעמי04/03/2009
בעלי משתמש בפלאפון כשעון מעורר, הוא מכבה אותו כשאנו הולכים לישון, אך הפלאפון מצלצל בבוקר למרות היותו כבוי. האם הפלאפון פולט קרינה גם בהיותו כבוי?? האם צריך להיזהר גם ממכשירים כבויים? תודה וכל טוב, נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושאלה נוספת
ד"ר זמיר שליט"א04/03/2009אני מבין שהנ"ל משאיר את הטלפון במצב "כוננות", ואז הוא פולט כל דקה, או כיוב' סיגנל חזק להודיע שהנ"ל זמין, וזה מסוכן.
עצתי להפסיק מזה, או להרחיק את הטלפון מהראש לפחות 60 ס"מ, אחרת יהפוך יום אחד הנ"ל להיות ז"ל.
כדאי להיזהר. גם אף פעם לא להצמיד את הטלפון לגוף, גם במצב כוננות.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מטלפון אלחוטינעמי04/03/2009
שלום וברכה, רציתי לשאול האם יש קרינה מטלפון אלחוטי המשמש בתוך הבית? מהי רמתו ועד כמה זה מסוכן. האם ניתן להשוות בין דיבור בטלפון אלחוטי לבין פלאפון מבחינת הקרינה? תודה, נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מטלפון אלחוטי
ד"ר זמיר שליט"א04/03/2009שאלתך היא כמו שאלה: באיזו מהירות נוסעת המכונית ? צריך לדעת איזו מכונית ? מתי ואיך ? כך גם עם הטלפונים.
יש חזקים ויש חלשים, יש שקרינתם אחידה, ויש שמתגברת עם הריחוק מבסיסם. יש המקרינים גם כשהם על הבסיס ויש שלא.
עקרונית, הם מקרינים די חזק, יכול להיות עשרות מיקרוואט לס"מ רבוע כאשר מעל 1 כבר מזיק. סלולרים מקרינים בהתאם לקליטתם על ידי השרת: אם לא טובה, קורנים חזק, עשרות מיקרוואטים לס"מ רבוע, אם טובה, פחות, עד פחות מ- 1 .
מה שצריך לעשות, כשאת מקבלת שיחה, לענות כשהטלפון רחוק מהראש, להגיד "רגע רגע", ולטוס עד לטלפון בזק חוטי הקרוב ביותר על אותו קו, ולהמשיך את השיחה ממנו.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קרינה מטלפון אלחוטי
רם דישון04/03/2009בודאי שטלפון אלחוטי לשימוש ביתי מקרין- הרי נדרשת תקשורת בין הנייד והבסיס.
אבל מאחר ומדובר בטווח הרבה יותר קטן, האלחוטי משדר עשירית או פחות מטלפון סלולרי. מכאן נובע שגם ספיגת הקרינה בגוף (מה שנקרא SAR) הרבה יותר נמוכה, וכך גם הסיכון.
המסקנה המתבקשת היא שבכל מקרה עדיף האלחוטי בבית ("נותנים לסלולרי לנוח"), גם כאן לא כדאי להגזים באורך השיחות, ותמיד עדיף הקווי הישן והטוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא ענו לי-צילומי שיניים לילדיםתמי03/03/2009
אנא בבקשה זה דחוף אני לוקחת היום את ילדותי בנות 2.4 ו4.7 לרופא שיניים האם להימנע מצילום?
צילומי שיניים לילדים
רם דישון03/03/2009אינני רואה סיבה להמנע מצילום שיניים לילדים. הקרינה היא בעוצמה נמוכה יותר מאשר צילום רגיל, והרופאים משתמשים בכיסוי עופרת וחרוט פלסטי שמגביל את התפשטות הקרינה.
הסיכון הוא מזערי ביותר, אם בכלל. זכרי שהתוצאה של המנעות מצילום עלולה להיות החטאה של בעיה חמורה, עם תוצאות גרועות בהרבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
תמי03/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילומי שיניים לילדיםתמי03/03/2009
שלום, אני לוקחת היום את הילדות שלי בנות 2.4 ו4.7 לרופא שיניים לביקורת כללית, האם כדאי להימנע מצילום שיניים (ביחוד לקטנה יותר) או שאין בעיה? תודה מראש על התשובה פורים שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילומי שיהיים לילדים
ד"ר זמיר שליט"א03/03/2009אני בהחלט עם תשובתו של ידידי המלומד רם.
תמיד במקרה של החלטה כזאת, יש לעשות שיקול תועלת מול נזק.
בצילום שיניים הקרינה מצומצמת למקום קטן, ויתר הגוף מוגן במגן עופרת.
אגב בטיסה הבאה שלך עם הילדים מכאן לארה"ב, תדעי שכל אחד מהם חוטף מנת קרינה מייננת (קוסמית) השווה כמעט ל- 4 צילומי רנטגן (צילומי חזה) וזה הרבה יותר מאשר צילום שיניים,
תכפילי את זה גם לדרך חזרה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלאי מתכות, קרינהאור02/03/2009
האם ישנה סכנה של קרינה בגלאי מתכות ידני, כזה שהשומר מעביר על הגוף . האם עשויה להיות סכנה לאישה בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלאי מתכות
ד"ר זמיר שליט"א02/03/2009הסיכון נמוך, אולם אני ממליץ להודיע לבודק שלא יבדוק על הגוף, וכן לא לעבור בשער הבדיקה, שם השדה המגנטי חזק.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 0.8 מיליגאוס בחדר השינהאור02/03/2009
בבדיקת קרינה שבצענו, נמדד על ידי מודד מוסמך ערך של 0.8 מיליגאוס במיטה, היכן שנמצא הראש... המודד טען שזהו ערך תקין לחלוטין כיוון שהוא נמוך מ2. האם יש לי סיבה לחשוש? מקור הקרינה הוא ככל הנראה בחוטי חשמל שעוברים כ7 מטרים מהחלון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 0.8 מלילגאוס
ד"ר זמיר שליט"א02/03/2009ערך זה אינו מסוכן. במקרים רבים עובר הרקע האטמוספרי ערך זה, לעיתי, בהרבה, ומגיע עד 4-5 מיליגאוס.
עד 1.0 מיליגאוס, אין מה לחשוש.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלותרועי02/03/2009
אני רגיש לקרינה. אני מרגיש רע במיוחד בחדר של בתי וגם בחדר השינה שלי (אנשים אחרים לא מרגישים כלום), אבל אני לא בטוח מה המקור. גיליתי לאחרונה שיש אנטנה סלולרית לא רחוקה ממני (60-90 מטר) וקיים קו ראיה (אגב לדעתי האנטנה ללא אישור ואני בודק זאת). מדדתי בעזרת מכשיר שהשאלתי מזמיר עד 5 מיקרוואט לסמ"ר באיזורים מסוימים בבית (למרבה המזל איזורים שאנחנו לא שוהים בהם הרבה). לאחר מכן היה נציג היחידה הסביבתית בעיריה ומדד 0.8 מיקרוואט לסמ"ר. איך זה ייתכן? מי צודק? בחדר של הבת שלי הקרינה הסלולרית הנמוכה ביותר בכל הבית: 0.3 בחלון ו 0.17 היכן שהראש שלה כשהיא ישנה (לפי המודד מהעיריה, 0.1 בחלון). לכן מוזר לי שאני דווקא אצלה מרגיש רע במיוחד. החדר שלה גובל בדירת השכן ומהצד השני של הקיר יש לו טלוויזיה ומחשב (צמודים לקיר), אך אין נתב. בדקתי שדה מגנטי וגם שדה חשמלי (יש לי את המכשיר tri-field של אלפא-לאב ) ובשניהם התוצאה היתה אפסית. האם ייתכן שמה שאני מרגיש זו בכל זאת הטלוויזיה של השכן? האם אפשר לסמוך על המדידות של המכשיר שלי בנושא שדה חשמלי? האם בכלל טלויזיה יכולה לפלוט שדה חשמלי מזיק, מהו ערך מזיק ועם איזה מכשיר מודדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות
ד"ר זמיר שליט"א02/03/2009הקרינה שנמדדה, אפילו לפי מודד מהיחידה הסביבתית, מספיקה לגרום את סימני האלרגיה ברגישים לקרינות אלמ"ג. אתה תגיב ממש בכל ערך של קרינה, שאפילו לא יפריע לאנשים אחרים.
במידה וכיול המכשירים תקין (אצלי הוא מכוייל במיפעל ואני בודק אותו במכשיר שיש לו תקן כיול 17025 ISO שאין עדיין למכשירים אחרים בישראל (ראש הקרינה במשרד איכ"ס אמר לי שדם הכיול שלו בתקן כזה).
ההבדל במדידות יכול לנבוע מכה סיבות:
א. הבדל בין מספר המטלפנים בין המדידות, או -
ב. שהמודד הודיע למי שהודיע שהוא בא למדוד, ואז הורידו את ההספק.
אין מה להסתמך על המדידה של שדה חשמלי.
יותר טוב למדוד שדה מגנטי, ואז אם נובע מדירת השכן, המכשיר יגלה אותו.
ערך מזיק בקרינות שדיור: מעל 1.0 מיקרוואט לס"מ רבוע.
ערך מזיק בשדה מגנטי: מעל 1.0 מיליגאוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוטר סלולרי סמארט בוקסגל01/03/2009
רציתי לדעת האם ראוטר סלולרי סמארט בוקס של אורנג' שפולט 19 DVM לפי מה שהיצרן מדווח, מסוכן לבריאות? האם ישנו מקום ספציפי שעדיף לשים אותו ואיפה לא כדאי. בתודה מראש, גל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראוטר סלולרי
ד"ר זמיר שליט"א01/03/2009לא ברור לי מה זה 19 DVM.
עקרונית, הראוטרים של היום, אינם מסוכנים ממרחק של 1 מטר.
ליתר ביטחון כדאי לשים אותו יותר רחוק, ובמקום שלא יהיה קו ראייה לגוף האדם.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד קצת בנושא הפחתת קרינה
גל02/03/2009תודה רבה!!!! עזרת לי והרגעת אותי מאוד! יש לי נייד סוני אריקסון רציתי לשאול האם זה נכון ששימוש באוזניות של סוני-אריקסון מפחית את הקרינה לראש? מה מפחית יותר השימוש בבלוטות' או האוזניות? האם המדבקות להפחתת קרינה (שמפורסמות בחוברות של כרטיסי האשראי )באמת שוות משהו? אציין שהפורום הזה עושה שליחות אמיתית וכל הכבוד ליועצים על הזמן ועל הנכונות ועל היוזמה המבורכת. בתודה רבה מראש, גל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד קצת
ד"ר זמיר שליט"א02/03/2009אוזניות מקטינות את הקרינה בערך פי 20, אבל אתה צריך להרחיק את הטלפון מהגוף, ולא לשים אותו בחגורה (דהיינו, להפסיק להיות COOL ).
אוזניות בלו-טות משדרות כל הזמן בערך 1 מיקרוואט לס"מ רבוע, בעוד אוזיות אחרות משדרות רק בעת שיחה, והעוצמה המגיעה בהן היא יחסית לעוצמה בה משדר הטלפון.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבנועה01/03/2009
עד לא מזמן השתמשתי במחשב נייד אולם לפני חודשיים עברתי לנייח. החלק שיושב באופן קבוע על הרצפה מן הסתם יושב מתחת לשולחן צמוד לרגליים שלי וכן במרחק מטר וקצת מהמיטה (מהחלק שקרוב לרגליים כלומר רחוק יותר מהראש) האם זה בעייתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא בעייתי אם אין אלפסק
ד``ר דני וולף01/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוקת
נועה01/03/2009ובאיזה מרחק רצוי שהוא יהיה ממיטת בתי התינוקת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלייד מחשב
ד"ר זמיר שליט"א01/03/2009כמו שאמר ידידי המלומד.
אין צורך שהתינוקת תתנחל על המחשב.
בכלל מה מפריע לשים את המחשב בחדר אחר ?
היות ואיני מכיר את המערכת, האם יש לך מסך מהדור הישן? אל פסק ? האם יש לך ראוטר (נתב) ?:
על פניו נראה לי שכדאי ליתר ביטחון לפחות 1 מטר. אם יש אל פסק, תוסיפי עוד מטר ממנו.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלתי...קובי28/02/2009
לפני כמה ימים שאלתי פה לגבי שקע ליד שינה ואכן קיבלתי תשובה מאוד מפורטת , יש לי עוד שאלה קטנטנה בהקשר לזה, עד כמה זה באמת מסוכן? אם כך , מנורות לילה לא באות בחשבון ליד המיטה ,האמנם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלתי
ד"ר זמיר שליט"א28/02/2009כל מכשיר חשמלי גורם לשדה מגנטי סביבו.
באשר למנורת הלילה, פשוט תשמרי לפחות 60 ס"מ ממנה, ואז אין לך בעיה איתה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פומיס-ראדוןאור27/02/2009
שלום, 1. הבית שלנו בנוי מלבני פומיס, נבנה לפני כשש שנים. מהפורום הבנתי שהפומיס עלול לפלוט קרינה מיננת וראדון. אלו בדיקות עלינו לבצע על מנת לדעת אם הבית "בטוח לשימוש"? האם עלינו לשאוב אבק ולא לנגנבו וכו'? יש ברשותינו לבנים שלא נעשה בהם שימוש ומאז הן עומדות בחצר, האם ניתן לשלוח אותן לבדיקה או שבגלל שהן היו בחוץ 6 שנים כבר אין לזה ערך? 2. מכיוון שכניסת החשמל לבית שלנו (מעמוד החשמל הקרוב) היא דרך החדר של ביתנו התינוקת הזמנו חברה שבדקה את עוצמת הקרינה ליד הפינה בחדר שם מצויה כניסת החשמל, המדידה הראתה 0.6 מילגאוס, האם זהו ערך הגיוני ולא נמוך מידי? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פומיס ראדון
ד"ר זמיר שליט"א28/02/2009לא מדדתי קרינה מפומיס, אני מניח שרוב הקרינה המייננת נפלטת בראדון שהוא גז (אציל) רדיואקטיבי, דהיינו לא נכנס לריאקציה כימית עם יסודות אחרים, אולם פולט קרינה רדיואקטיסבית.
מעשית: כדאי רק לשאוב אבק מהרצפה. אם כל הבית מלבנים כאלו, כדאי לאוורר טוב, ותמיד, ואת האבק לנגב עם מפיות נייר, ולזרוק. לא לנגב עם זה משהו נוסף.
מדוע לשאוב ? כי הראדון שאורך מחצית החיים שלו 3.8 ימים, דועך לאיזוטופים יותר קטנים, שחלקם חיים זמין קצר, אך חלק (איזוטופים של ביסמוט, ועופרת) חיים חודשים או שנים, הם נצמדים לחלקיקי אבק ושוקעים לרצפה.
ניתן להזמין מדידת ראדון, אולם זה לא יתן הרבה, רק יעלה כסף. לעניות דעתי, איוורור טוב, ושאיבת האבק מהרצפה, מגמדים את הצורך במדידת ראדון או כל חומר רדיואקטיבי אחר.
אם תרצו למדוד את חומרי הפירוק היציבים אשאיל לכם את מכשיר הגייגר שלי, ותמדדו לבד, על הרצפה, ועל הקירות. אין צורך לגמור טכניון, הגייגר מודד, ומחשב לבד את התוצאה. צריך רק לא להצניח אותו לאמבטיה של התינוק, או על הרצפה... למעשה מבית מאוורר היטב, הראדון מתנדף ואיננו.
כל טוב,
זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדידות קרינה מחוטי חשמל וארון חשמל
אור28/02/2009תודה על תשובתך המהירה. שאלה נוספת, כניסת החשמל לבית שלנו היא מחוטי החשמל שברחוב, לקיר החדר של ביתנו התינוקת. בצענו מדידות קרינה על ידי חברה מוסמכת. התוצאה היתה 0.6 מיליגאוס, באיזור הקרוב לכניסת החשמל. כמו כן בדקנו את החדר שבקיר שמעבר אליו מצוי ארון החשמל הדירתי, והתוצאה היתה 0.2 מילגאוס, המדידה היתה קרוב לקיר היכן שמצוי הארון אך לא צמוד אליו. האם התוצאות האלו סבירות ולא נמוכות מידי? המדידה התבצעה אחה"צ שעה שאמור להיות שימוש בחשמל. כמו כן האם יש ערך למדידה חד פעמית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדידות קרינה
זמיר שליט"א28/02/2009יש חשיבות היכן בדיוק מודדים. השדה המגנטי דועך לאחר מרחק קצר. חבל על הכסף למדוד דווקא במקום "מוסמך" כי ניתן למדוד לבד במכשיר מושכר (מחברת קולבו קשר 09-955-3111). רק אם מוצאים ערכים חריגים, ורוצים לגשת לפעולה משפטית, כדאי להביא מודד "מוסמך" (ויש לי שמות של שני מודדים אמינים וישרים). הערכים שנמדדו הראו שאין שום סיכון. אבל יתכן שיש מקומות נוספים בבית שלא נמדדו, וכדאי למדוד כדי לראות אם אין "נקודות חמות". כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבני פומיס
ד"ר זמיר שליט"א01/03/2009אני מצטרף לכל מה שאמר ידידי המלומד ד"ר וולף.
יש לי לגייגר פילטרים כדי למדוד בניפרד קרינת אלפא, בטא, וגאמא, וגם מקורות קרינה ל- reference כך שניתן לקבל מושג הרבה יותר טוב, אם מוצאים קרינה, ממה היא.
מעשית, אוורור, ושאיבת אבק בשואב אבק, יגמדו את הסיכון.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)