מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינה ממסך פלאזמה גדולערן10/03/2009
פלאזמה פועלת בדומה לנאון ,האם ישנה סכנה ,מהו מרחק בטיחות . בתודה ערן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה ממסך פלזמה
ד"ר זמיר שליט"א10/03/2009הסיכון הוא רק משדה מגנטי חזק, שעובר קירות כמו היו אוויר.
כאן קח בחשבון מה נמצא מעבר לקיר, לא לשים שם מיטה.
מרחק בטיחות הוא כ- 60 ס"מ, אבל ליתר ביטחון הייתי שומר מאחורי המסך אפילו מרחק של 1 מטר.
מלפנים השדה המגנטי מגיע גם כן כמו לאחור, אולם בגלל הצפייה במסך, כדאי לשמור לפחות 3 מטר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארון פקקי חשמל בתוך הביתמיכל10/03/2009
שלום, אנו עומדים לרכוש דירה. בקיר שמפריד בין המסדרון לאחד המחדרי השינה, מוצב ארון פקקי החשמל שבבית (ללא מונה). בדירה יש גם מזגן תלת פאזי. 1.האם יש סכנת קרינה גבוהה, או שמדובר בקרינה זניחה, יחסית? ואם כן-מה ניתן לעשות כדי להקטין את רמת הקרינה? 2. האם שקע חשמלי מקרין גם כשאין בו מכשיר חשמלי? האם מכשירים חשמליים מקרינים גם כשהם מכובים, אבל עדיין בחשמל? אודה לכם על תשובותיכם מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארון פקקי חשמל
ד"ר זמיר שליט"א10/03/2009ארון חשמל משרה שדה מגנטי ניכר, ולפעמים חזק, שעובר את הקיר כאילו היה אוויר, אבל, הוא דועך במהירות, ולאחר כ- 60 ס"מ השדה המגנטי כבר כמו הרקע. לכן לא להתנחל קרוב לארון החשמל. להקטין את הקרינה הכי טוב, וזול, להתרחק, כמה שאפשר. יתר האמצעים, מיסוך בסגסוגת מתכות, או היפוך פאזות, או הצבת מגן חיצוני המייצר פאזה הפוכה (שהומצא במכון הטכנולוגי בחולון) , יקרים מאד, ולא מעשיים לדירת מגורים.
שקע חשמלי, הוא חלק ממערכת תילי חשמל בקירות. בדרך כלל השדה המגנטי ממנו נמוך, אבל השקעים לא קוראים את הספר. מכשירי חשמל המחוברים, ומכובים, משרים שדה חשמלי (המבוסס על הפרש מתח), ולא שדה מגנטי (המבוסס על שטף זרימת אלקטרונים=זרימה חשמלית).
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פומיס קרינהארנון09/03/2009
בזמן שבנינו את הבית לפני כ6 שנים, מלבני פומיס, נודע לנו שישנו חשש מקרנה מיננת. השאלתי מונה גייגר מהאוניברסיטה וטיילנו איתו לאורך הקירות. לא מצאנו שום קרינה. ולכן המשכנו רגועים בבניה. האם ניתן לשאר שזה בסדר או שיש דרכים אחרות לוודא שאין קרינה. אני לא בטוחה איזו קרינה בדיוק בודק המונה גייגר שהשאלתי. האם זה משנה?האם כדאי לברר ולחזור על הבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת בקשר לפומיס
אור09/03/2009והיה וההקירות כן פולטים קרינה, לאיזה מרחק מדובר? סנטימטרים בודדים או מטר? להוציא את פליטת הרדון. כלומר, אם לא מצמידים מיטה לקיר ולא נשענים עליו האם הוא עדין מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינת רקע בביתמאיה09/03/2009
למומחים שלום, יש לי התלבטות רצינית בקשר לקניית בית ישנו בית שאני מתכוונת לקנות הנבנה בשנת 1979 כאשר בבדיקה עצמית שעשיתי קרינת הרקע בסביבות 0.4 מיליגאוס. לאחר מספר דקות היא השתנתה לכ- 0.5-0.6 מיליגאוס ולאחר מספר דקות שוב ירדה ל-0.4. לאחר בית זה התעניינתי בעוד שני בתים הנמצאים בצד השני של העיר משנת 1985 ובהם הקרינה הייתה 0.1 מיליגאוס. הבעיה שלא אהבתי את הבתים השניים והבית הראשון הכי מצא חן בעיניי. האם יכול להיות שהעניין של השנים משפיע? ז"א שהבית משנת 1979 יש בו קרינה גבוהה יותר כיוון שהוא ישן יותר? או אולי האזור.... אני עוברת לבית עם תינוק ואני פוחדת ש0.4-0.6 קקרינת רקע זה גבוה יחסית. אני בהתלבטות רצינית כיוון שהבית מאוד לטעמי אך האם עליי לשקול שוב בגלל רמת קרינת הרקע? אודה מאוד על התייחסותכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתת למומחה למדוד
ד``ר דני וולף09/03/2009לא ברור אם קרינת הרקע בבית היא עם מכשירים חשמליים, עם מנורות עובדות, עם חשמל זורם, או כשהבית ריק והחשמל כבוי.
לא ברור מה עוצמת השדה המגנטי בחדר השינה של הילדה. היכן נמדד השדה האם בכל הבית או רק במקומות מסוימים.
בכל מקרה הייתי נותן למומחה למדוד את הקרינה בבית, ובנוסף בודק את הארקה ואת תקינות המערכת החשמלית בבית, כמובן על ידי חשמלאי מומחה.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרקע בבית
מאיה09/03/2009כאשר בדקתי את הרקע בבית זה המקרר היה כבוי לגמרי (המקרר נמצא צמוד לאחד החדרים) ושאר המכשירים החשמליים היו מחוברים לשקע אבל לא דלקו. במידה ונחליט לעבור לבית הזה כנראה הרקע לא יקטן כיוון שנשתמש בעוד חשמל ובעוד מכשירים. בחדר של התינוק הרקע כמו בכל הבית בסביבות 0.4-0.5 מיליגאוס. אולי זה ככה בגלל שהבית דיי ישן (שנת 1979). אני מתכננת להביא בודק שיבדוק את כל הבית והוא אומר שכיוון שהכבלי חשמל מוחבאים מתחת לאדמה אז לא ניתן לראות מה הולך שם וגם לא ניתן לראות מה הולך בתוך הקירות. הוא אמר שהוא יבדוק אם המונה חשמל לא רופף ואם החוטי חשמל בארון חשמל לא שרופים. מקווה שזה יעזור. יש לי שאלה... עצה אישית אם אפשר לבקש. מה היית עושה במקומי.... מתפשר על ה0.4-0.5 מיליגאוס וקונה את הבית כיוון שהעיצוב שלו ממש נחמד. או מחפש בית עם 0.1 מיליגאוס (ראיתי כמה כאלה) ומתפשר על דברים אחרים כמו למשל חדרים קטנים יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת על רכב
מאיה09/03/2009ממדידה שעשיתי ברכב הראה שבמקום שבני התינוק יושב על הסלקל הקרינה היא 10 מיליגאוס (במושב האחורי ליד הנהג) והמושב מקדימה ליד הנהג הקרינה עולה מעל 20 מיליגאוס... האם זה מסוכן שבני ישב שם מאז היוולדו במושב האחורי היכן ש10 מיליגאוס. וכאשר הייתי בהריון איתו ישבתי במושב הקידמי ליד הנהג שהקרינה שם עולה יותר מ20 מיליגאוס? האם כל רכב ככה או שזה חריג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת על רכב
ד"ר זמיר שליט"א10/03/2009עלית כאן על מוקש רציני: יש דגמים בהם שדה מגנטי חזק לייד הנהג, ואפילו מאחור, בגלל מערכות חשמל באיזור המנוע, הקרובות לתא הנוסעים. כבר מדדתי ברכבים שונים שדות מגנטיים יותר חזקים ממה שאת מצאת, והגיע גם ל- 40 מיליגאוס. במכונית היבריד לא מדדתי, ואני מאד חושש ממה שאמצא שם. אין ספק ששדות כאלה אינם מוסיפים בריאות, אולם בנסיעות קצרות, הסיכון נמוך.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרקע בבית
ד"ר זמיר שליט"א10/03/2009לפי מה שאת מציגה, המצב בבית בכלל לא רע.
חבל להביא מודד: חבל על הזמן ועל הכסף. יתכן כאן שרקע זה ניגרם על ידי תנאים אטמוספריים, שבחורף כבר הגיע לייד ביתי ל- 5 מיליגאוס !! יכול להיות שבמדידה נוספת אכן יהיה 0.1 מיליגאוס. ראיתי מקרים רבים כאלה.
כדאי גם לבדוק את ההארקה, אולי היא הגורם כאן.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי
מאיה10/03/2009אז אין חשש בלקנות את הבית אני מבינה. החשש היחיד שלי היה שמדדתי בבית זה 0.4-0.5 מיליגאוס וחצי שעה אחרי מדדתי בשני בתים אחרים ששקלתי לקנות 0.1 מיליגאוס. תודה לכם על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכים עם ידידי המלומד הד"ר שליט"א
ד``ר דני וולף10/03/2009מסכים עם כל שנאמר על-ידי ידידי המלומד הד"ר שליט"א רק לחדד שני דברים:
א. בשביל לדעת אם יש הארקה טובה לא צריך לחפור בקירות, צריך להגיע לנקודת הקצה - לשקע - ולראות אם כל שקע בבית מגיע עם הארקה עד.... לנקודת הארקה ראשית שמובילה לברז הראשי של הבניין כולו למטה בחצר. זה התקן וכך צריך לבנות כל נקודת חשמל בבית, ואם זה לא כך כדאי לחבר הארקה בייחוד במקומות עם קרינה חזקה. ושוב, לא צריך לחפש בקירות, צריך למדוד בנקודות הקצה.
ב. קרינה אלקטרומגנטית, שדה מגנטי, וכיו"ב לזמן קצר לא מהווים נזק משמעותי.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לרכב
מאיה10/03/2009תודה רבה עלכם על התשובות! לפי טענתכם בנסיעות קצרות אין בעיה אך בנסיעות של 3 שעות למשל? פעם בשבוע (ביום שישי) אני ובני מאז שהוא נולד היינו נוסעים לקניות ולכל הסידורים ברכב וזה היה לוקח לנו בערך 4 שעות. רוב הזמן הוא היה נשאר ברכב עם בעלי כאשר הרכב עבד ואני בינתיים הייתי רצה לבנק וכאלה. זאת אומרת הוא היה נטו 3-4 שעות ברכב. האם זה נקרא חשיפה לזמן קצר ואין בכך סכנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין טעם לבכות על חלב שנשפך
ד``ר דני וולף10/03/2009אף אחד בעולם לא יכול להגיד אם זה הרבה או קצת. מדובר על נזק שקורה כשגרים בסביבות כבלי מתח גבוה כלומר רוב שעות היממה, במשך שנים רבות. הייתי אומר שהזמן שהתינוק שהה בשדה המגנטי שבאוטו לא נכלל בהגדרה זו ובכול מקרה אין טעם לבכות על חלב שנשפך.
לילד השני, השלישי, הרביעי והחמישי תהיה יותר מודעת.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לרכב
מאיה10/03/2009תודה רבה עלכם על התשובות! לפי טענתכם בנסיעות קצרות אין בעיה אך בנסיעות של 3 שעות למשל? פעם בשבוע (ביום שישי) אני ובני בן החצי שנה מאז שהוא נולד היינו נוסעים לקניות ולכל הסידורים ברכב וזה היה לוקח לנו בערך 4 שעות. רוב הזמן הוא היה נשאר ברכב עם בעלי כאשר הרכב עבד ואני בינתיים הייתי רצה לבנק וכאלה. זאת אומרת הוא היה נטו 3-4 שעות ברכב. האם זה נקרא חשיפה לזמן קצר ואין בכך סכנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לקרינהערן08/03/2009
שלום מאחורי הבניין שלי ישנם כבלי מתח עליון וגם אנטנות סלולאריות (כביש ראשי מאוד) . בבדיקות קרינה מקצועיות שביצענו לפני רכישת הדירה, התוצאות היו שואפות ל-0 גם בקרינת חשמל וגם בקרינה סלולארית. אולם, כשאני מתקרב לאיזור מגורי וגם כשאני נמצא בביתי יש לי תחושת מועקה בראש ,כזו הדומה לדיבור בסלולארי. יחד עם זאת אני חוזר ומציין שהקרינה שנתגלתה היא שואפת ל-0 (0.011 ) בסלולארי ובחשמל אפילו פחות. האם יש משהו אחר שעלי לשים לב אליו שגורם לי את התחושה הברורה הזו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לקרינה קיימת אבל נדירה מאוד
ד``ר דני וולף08/03/2009רגישות לקרינה קיימת אבל נדירה מאוד מאוד. הייתי אומר, שאם אתה חש תחושות אילו רק בבית, ולא חש זאת במקום העבודה, ששם הקרינה בוודאי גבוהה יותר, ולא חש את אותן התחושות כשאתה מדבר בסלולר אז כנראה לא מדובר ברגישות לקרינה אלקטרומגנטית.
הרגישות לקרינה אלקטרומגנטית קיימת, אולם היא נדירה מאוד מאוד, ואולי על כל כמה מאות שמתלוננים על כך 90 אחוז זה פסיכוסומטי, פסיכולוגי, ופחות מעשרה אחוז באמת רגישות לקרינה אלקטרומגנטית. אי אפשר לבדוק רגישות כזו בשיטות מעבדתיות, אולם יש שיטה אחת נהדרת לבדוק את התופעה הזאת: ניסיון ותהייה. הנבדק עומד עם עיניים סגורות, ומפגיעלים לידו מכשירי חשמל שונים, מדליקים ומכבים מסך מחשב, מדליקים ומכבים אור, או טרנספורמטור, או פלאפון, או מכשירים חשמליים אחרים והנבדק צריך לזהות את הזרם.
זו הדרך הטובה והפשוטה לבדוק רגישות לקרינה אלקטרומגנטית.
על פניו,, נראה לי שעליך לחפש את תחושותיך, שהן בהחלט אמינות ואמיתיות במקורות אחרים, או פסיכוסומטיים, שגם הם קיימים ומחכים כל מחלה בדייקנות רבה.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אך פיספסת את הנקודה,
ערן09/03/2009קודם כל תודה על התשובה. מה שאני שואל, האם יכול להיות עוד גורם חוץ מקרינה סלולארית או קרינת חשמל שגורם לתחושת כאב ראש וחוסר ריכוז - זה בדוק - ברגע שאני מתקרב לאיזור הרחובות של מקום מגורי. נ.ב - טלפון סלולארי אכן גורם לי לתחושת כאב ראש, חוסר ריכוז,פגיעה בזיכרון לטווח קצר ואף למצב רוח ירוד יום שלם לאחר שימוש בו (שיחה עם קירוב לאוזן למשל \ או ישיבה מקדימה לאורך זמן ברכב בו מחובר סלולארי לדיבורית). זה בדוק, הכאב הוא מוחשי ועשיתי את בדיקת העיניים המכוסות בעבר עקב בקשה של חבר. אינני מדמיין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערן, כנראה שאתה רגיש לקרינה
עמיר21/09/2011גם אני רגיש לקרינה.
אתה מוזמן ליצור קשר במייל [email protected]
אני ממליץ לך לצמצם חשיפה ככל הניתן, להשיג מדי קרינה ולנטר את סביבתך, לי זה מאוד עזר.
עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיד ייתכן שיש עוד גורמים.
ד``ר דני וולף09/03/2009אני מניח שההרגשה שלך איננה בשל גורמים חיצוניים אלא בגלל מתח העבודה שלך, אולם תמיד יכולים להיות תנאי סביבה שירגמו לכך, בייחוד לאילו שרגישים, גורמים כמו גזים נדיפים, ריחות, פריחות של עצים שאתה רגיש להם, ערפיח באזור מגוריך, גזים מתעשיות שונות וכיו"ב
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מכבלים חשמליים גדוליםנעם08/03/2009
שלום רב, אני גר במושב ומאחורי ביתי במרחק של כמאה וארבעים מטרים עוברים שבעה כבלים חשמליים, של חברת החשמל, המחוברים למן "מגדל אייפל" קטן. רציתי לדעת: האם הקרינה השוררת באזור ביתי כתוצאה מכך מסוכנת ? האם שהייה בתוך הבית מקטינה את החשיפה בצורה משמעותית? האם שהייה של כחצי שעה- שעה סמוך לקווים אלו מידי יום מזיקה ? תודה רבה ושבוע טוב .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבלי מתח עליון מסוכנים עד 200 מטרים
ד``ר דני וולף08/03/2009אם מדובר בכבלי מתח עליון (לא מתח גבוהה) אז רצוי לא לשהות במרחק של 200 מטרים מכבלים אלו. כמובן, שמדובר שהייה של מרבית שעות היממה, או לפחות של שינה בקרבת כבלים אלו, ולאורך זמן. שהייה קצרה לא מזיקה בכלל.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי הקודמת...
נעם08/03/2009ראשית-תודה רבה, אך לא ברור לי מהם "כבלי מתח עליון" ? במקרה שהצגתי מדובר על שבעה כבלים חשמליים המחוברים לעמודי מתכת גדולים (העמודים הינם בגובה של כ20 -30 מטר להערכתי). הקו הזה "רץ" לאורך של כמה מאות מטרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקו מתח עליון מעל 161 KV
ד``ר דני וולף08/03/2009קו מתח עליון נחשב מעל 161 KV . (יש גם קל מתח על שהוא מעל 400KV)
לדעתי הפתרון שלך הוא ל...מ...ד...ו...ד... את השדה המגנטי באזור
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנות סלולאריות - שכונת רמת החיילקרן07/03/2009
אנו בודקים מעבר לשכונת רמת החייל, אך לאור ריבוי אנטנות סלולריות מאזור התעשייה נראה כי יכולה להיות בעיה. האם אכן כך ? כיצד ניתן למדוד את רמת הקרינה המגיעה מאזור זה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שכונת רמת החייל
רם דישון07/03/2009הנתונים שציינת אינם מאפשרים מתן תשובה מפורטת לשאלתך.
מאידך, אם המרחק לאנטנה הקרובה ביותר עולה על 200 מטר- אין שום בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי - קרינה ברמת החייל
קרן07/03/2009ראשית תודה. בעניין אזור התעשייה ברמת החייל, הייתי שמחה לקבל מידע נוסף. כיוון שמדובר במספר רב של אנטנות ברדיוס של 500 מ"ר, חלקן 500 מ"ר וחלקן 200 מ"ר (כ-6 אנטנות ברדיוס זה ואני מאמינה שיתרבו....) האם יש חשיבות כלשהי למספר האנטנות או המרחק הוא הנתון היחיד שיש להתייחס אליו, לא משנה מה מספר האנטנות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ראי נא
רם דישון07/03/2009אם רוצים לחשב במדויק את עוצמת הקרינה, צריכים להביא בחשבון הרבה מאד נתונים שלא המצאת לי. בנוסף, זכרי כי עוצמת הקרינה יורדת ביחס ישר לריבוע המרחק.
בהכירי את הערכים האופיינים לתקשורת סלולרית, אני יכול לומר שבמרחק של 500 מטר עוצמת הקרינה אפסית, ובמרחק של 200 מטר היא נמוכה מאד ולא מסוכנת. אם יש מספר אנטנות, יש לסכם את עוצמות הקרינה מכל האנטנות. אבל מאחר והתרומה של כל אנטנה נמוכה מאד, גם הסיכום אינו גבוה.
אני מציע את התהליך הבא:
הכנסי לאתר של המשרד להגנת הסביבה. חפשי את המדור הנוגע לקרינה בלתי מיננת. יש שם טבלת אקסל גדולה עם כל האתרים במדינה. אתרי את האנטנות הקרובות למקום המתוכנן, ובקשי את הדוחות של האתרים מהמשרד. שלחי לי במייל, יחד עם הכתובת הפוטנציאלית של המקום אליו אתם מתכווננים לעבור. עם כל הנתונים הללו אוכל לבדוק יותר במדויק מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי חשמלברק07/03/2009
במידה ובמרחק של מטר מהראש שלי (בזמן שינה) יש מפצל חשמל שמחובר אליו המנוע של המיטה (מנוע חשמלי שרק ע"י לחיצה מכוון את המיטה...), יש בדבר סיכון? הקרינה הנפלטת מאותם מפצלי חשמל מתרחשת במידה והמכשירים שמחוברים אל אותם מפצלים פועלים, נכון? או שגם אם אני מחבר מכשירים שאינם פועלים, לדוגמה מטען לסלולאר ושהפלאפון לא מחובר אליו - עדיין נפלטלת קרינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לגבי חשמל
רם דישון07/03/2009כל המכשירים שמנית, למרות שאינם "פועלים", קורנים מעט מאד. הסיבה היא שהם כוללים מעגלים חשמליים שונים שנמצאים במצב המתנה גם כשאינם פועלים.
כשהם פועלים כמובן שהשדה המגנטי קצת יותר חזק, כי בסופו של דבר אלו מכשירים קטנים מאד.
מאחר ומדובר על מטר, אין כל בעיה.
את המטען לפלאפון אני ממליץ לנתק בזמן שאינו טוען את הנייד, כדי לא לצבור "שעות עבודה" שלא לצורך. כך תאריך את חייו. אני ממליץ גם לא לטעון את הנייד ליד המיטה. זה יותר בריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלחת של יסברק06/03/2009
האם צלחת של יס מקרינה? במידה וכן, מה הסיכון? איזה מרחק עלי להשמר ממנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלחת של יס
ד"ר זמיר שליט"א06/03/2009אתה יכול להוריד כוננות ספיגה: הצלחת מיועדת לקליטה ולא לשידור.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודד מים של מיתבתמי05/03/2009
שלום, אני עומדת לעבור לגור בפתח תקוה, ראיתי שליד הבנין שלי יש על הגוף תאורה ברחוב מכשיר ביררתי מהו וזה מודד מים של חברת המים מיתב, הוא מחובר לקולט סולארי או משהו כזה, דיברתי עם החברה היא אמרה שהקרינה זניחה, וזה עבר את כל התקנים של משרד הבריאות. רציתי לדעת האם אתה מכיר את המכשיר והאם הוא באמת בסדר, ומה המרחק הרצוי ממנו? ואם הוא מסוכן מה עלי לעשות כדי שיורידו אותו משם? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודד מים של מיתב
ד"ר זמיר שליט"א05/03/2009אני לא מכיר את המודד הזה, אולם אני מכיר את השיטה, של שידור קצר של הנתונים מדי כמה דקות.
אני מקווה שזה המקרה. זה שהוא מחובר לקולט סולרי, פשוט נותן לו את הזרם הדרוש לפעול.
לגבי הקרינה, זו תחנת שידור סלולרית, שאת שידוריה קולטת אנטנה של החברה, ומעבירה את הנתונים למחשב מרכזי בעיר. השידור אמור להיות כמו טלפון סלולרי רגיל.
לא נראה לי מסוכן יותר מטלפון סלולרי רגיל, ואין לחשוש מזה.
כל טוב,
זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
תמי05/03/2009אני צילמתי את המכשיר אם זה יעזור לך למרות שזה בסלולרי והאיכות גרועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודד מים
זמיר שליט"א05/03/2009אנא שלחי לי את הצילום לדוא"ל שלי: [email protected] תודה זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברצוני לדעת מה יותר מזיקעופר05/03/2009
האם אוזניות בלוטוט או אוזינות חוטיות? מה מעביר יותר קרינה? תודה עופר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזו אוזנית לבחור בלוטוס או רגילה
ד``ר דני וולף05/03/2009הטוב ביותר אוזנית עם צינור אוויר, בקרוב תגענה לארץ.
בלוטוס BLUETOOTH מקרינה באופן קבוע כל הזמן, קרינה חלשה מאוד 1 מיקרוואט לס"מ בריבוע. זו קרינה חלשה מאוד, אולם אם הולכיים כל היום עם האוזנייה באוזן, זה מצטבר, ומקרין ישר לתוך האוזן ולתוך המוח, כי לקרינה אין לאן לברוח. אם מרכיבים את האוזנייה רק כשמדברים, זה הפתרון העדיף, ואסביר מדוע.
אוזניה רגילה, מפחיתה מאוד את הקרינה אולם עדיין מעבירה 5-10% מהקרינה, תלוי בגורמים רבים. אם מדברים בסלולרי במקום שהקליטה חלשה עוצמת השידור עלולה להגיע לכמה עשרות מיקרוואט לס"מ בריבוע, ו- מספיק 5% מזה ייתן כ- 2-6 מיקרוואט לס"מ בריבוע, ובהתחשב בזה שהקרינה נמצאת ישר בתוך האוזן וקרוב למוח, וגם אין לה לאן לברוח, זה המון.
אז מה היה לנו: הטוב ביותר אוזנית עם צינור אוויר, עדיין אין בארץ (למרות שהומצא ופותח בארץ) הכי בטוח יעיל וטוב.
דיבור עם רמקול - מצוין אין קרינה לראש.
דיבורית בלוטוס מצוין אם מלבישים רק לצורך דיבור לא מומלץ אם הולכים כל היום עם האוזנית תקועה באוזן.
דיבורית רגילה, עדיף על דיבור בלי דיבורית, אולם כדאי לקצר בשיחה בייחוד במקומות עם קליטה נמוכה.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מייננת מלבני פומיסדרור05/03/2009
שלום אנחנו עומדים לבנות ומתלבטים באשר לחומרי הבניה. אחת האופציות המומלצות היא בניה בפומיס. אני מבין שהקרינה מהפומיס היווני נמוכה מהתקן (בניגוד לפומיס האיטלקי). מה היא רמת הקרינה של הפומיס היווני, והאם לדעתכם יש מה לחשוש מרמות כאלה (למרות שהתקן מתיר אותן) ? קראתי על קיומו של צבע חוסם קרינה - האם הוא אפקטיבי ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ומה לגבי בניינים ש...
ערן08/03/2009ומה לגבי בניינים שנבנו בלוחות בטון כקירות חיצוניים ? וחדרים בתוך הבית הבנויים מבלוקי גבס ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי בניינים ש...
ד"ר זמיר שליט"א08/03/2009קירות בטון פולטים ראדון גם פנימה. באשר לקירות בטון, יש לאוורר את הבית,
כדי שהראדון יצא החוצה.
מחיצות גבס אינן פולטות ראדון.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשב ראשי במקום העבודהמודאגת05/03/2009
שלום , במקום עבודתי אני יושבת בחדר עם המחשב הראשי של כל החברה כאשר כל המחשוב נמצא בתוך ארון ברזל סגור . האם נשקפת סכנת קרינה ? אודה לתשובתכם הדחופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם אין אלפסק מרחק מטר מספיק
ד``ר דני וולף05/03/2009אם אין אלפסק, מרחק מטר מספיק, גם אם יש ראוטר, וכל שאר האביזרים. אם יש אלפסק, שני מטרים רצוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתארי05/03/2009
שלום, איך עדיף לדבר מסלולרי - עם אוזניה (מחוברת בחוט) או בלוטוס? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שניהם מצוינים
ד``ר דני וולף05/03/2009אוזניית בלוטוס מקרינה כל הזמן, אבל חלש מאוד.
לעומת זאת אזניה חוטית מעבירה חלק קטן מהקרינה של הפלאפון אולם אז ישירות לתוך האוזן והגולגולת. לכן כשהמכשיר קורן חזק, כשמדברים בזמן קליטה לא טובה הקרינה דרך דיבורית עלולה להיות משמעותית. בסך הכול, אני הייתי מעדיף דיבורית חוטית, ולקצר בשיחות בייחוד כשהקליטה חלשה.
והכי טוב, דיבור עם מיקרופון במכשיר, או דיבורית עם צינור הארכה, ייתכן ויחזרו בקרוב לארץ.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבורית בלוטוסארי05/03/2009
שלום רב, אני מתלבט אם לקנות דיבורית bluetooth לרכב. מה קורה עם זה מבחינת קרינה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבורית bluetooth מצוינת לא לרכב
ד``ר דני וולף05/03/2009דיבורית bluetooth מצוינת אבל דווקא לרכב לא כדאי וכל כך למה:
דיבורית bluetooth מקרינה חלש מאוד אבל כל הזמן. היא מצוינת כשאין אפשרות לדיבורית אחרת כמו ברכב. דווקא ברכב יש לך אפשרות לדיבורית רגילה עם רמקול ואז, א. אין כמעט קרינה ב. אתה גם לא סוגר אוזן אחת בזמן נהיגה, יותר מרוכז, ויכול לשמוע מוסיקה בשתי האוזניים.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)