מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גלאי מתכות וכד'טליה12/04/2009
האם לנשים בהריון ישנו איזושהוא סיכון במעברים לגילוי מתכות וכן מהמכשיר הידני שהמאבטחים משתמשים בו?
תודה מראש
טליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא, אין כל סיכון.
רם דישון12/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה לכ 150MSV קרינהליאת א11/04/2009
שלום
אני בחור בן 39.
עד גיל 20 ללא בעיות ובכושר מעולה.
לקראת סוף שירותי הצבאי עקב תאונה ומאמץ יתר התחלתי לסבול מכאבי צוואר עמוד שדרה וראש קשים. עברתי היקף רחב מאוד של בדיקות הדמיה. כל רופא הפנה אותי שוב ושוב לבדיקות ( עקב חוסר תיאום במערכת הבריאות ועקב לחץ שלי ).
לא נמצאה בעיה מהותית בבדיקות או מחלה. בגיל 28 לאחר התייעצות עם מומחי כאב הבנתי שמדובר בהפרעת כאב כרוני שכנראה החל עקב התאונה והמאמץ בצבא. מאז מטפל במשככי כאב ופיזיותרפיה. מאז לא עושה בדיקות.
באחרונה התחלתי לחשוש שעקב החשיפה הרבה לקרינה עלולים להיות לי נזקים מצטברים או סרטן.
עשיתי חישוב, באמצעות טבלאות באינטרנט, שנחשפתי בין הגילאים 20-28 לכ 150 MSV של קרינה.
סה"כ חשיפה לקרינה משוערת כ 151 MSV מבדיקות הדמיה
מצילומים 70.8
ממיפויים 24
מסיטי 40.5
מצילומי פסאז' עם בריום 16
חישוב הקרינה בבדיקות לפי הפירוט הבא:
CT ( במכון CT בבי"ח מאיר )
2 סיטי בטן = 2*15 = 30 MSV
1 סיטי מוח = 2.5 MSV
1 סיטי צוואר 4 MSV
1 סיטי פלקסוס ברכיאלי ( צוואר עד כתפיים ) = 4 MSV
--- סהכ 5 סיטי קרינה מצטברת של – 40.5 MSV
מיפוי ( במכון איזוטופים בבי"ח מאיר ) :
5 בדיקות של מיפוי עצמות כלל גופי
1 מיפוי אשכים
--- סה"כ 6 בדיקות מיפוי *4 MSV = 24 MSV
4 צילומי פסאז' עם שתית בריום של דרכי עיכול – קיבה עד מעי דק
4 *4 MSV = 16 MSV
צילומים רגילים:
2 צילומי בטן *1.5 MSV לצילום = 3 MSV
6 פעמים גב תחתון משני כיוונים = 6 * כל צילום 1.3 MSV כפול 2 זוויות צילום = 15.6 MSV
6 צילומי מפרקי ירכיים ואגן = 6 * 1.5 MSV לצילום = 9 MSV
13 צילומי צוואר משני כיוונים = 13 * 1 MSV לצילום * 2 זוויות צילום = 26 MSV מצטבר
4 צילומי עמוד שדרה גבי (עליון ואמצעי) משני כיוונים = 4*1 MSV לצילום*2 זוויות = 8 MSV
10 צילומי סינוסים * 0.2 MSV * 2 זוויות צילום = 4 MSV
15 צילומי חזה *0.05*2 זוויות צילום = 1.5 MSV
4 צילומי רגליים וברכיים = זניח שיערתי כ 0.5 MSV סה"כ
2 צילומי כתפיים *0.1 MSV = 0.2 MSV
2 צילום פנורמי של השיניים והלסת = 2*1 MSV = 2 MSV
כ 20 צילומי שיניים שגרתיים אצל רופא השיניים סה"כ משוער 1 MSV
סה"כ מצילומים משוער 70.8 MSV
ברצוני לשאול:
1. האם ההערכה שלי של כ 150MSV חשיפה לקרינה היא הערכה סבירה?
2. באיזה מידה היקף זה של בדיקות העלה את הסיכון שלי לסרטן? ( יש לשים לב שנעשו המון בדיקות באיזור הצוואר )
3. האם יש איזה שהוא מעקב מיוחד שעליי לבצע לצורך איתור מוקדם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה לכ- 150MSV קרינה
ד"ר זמיר שליט"א11/04/2009לא ברור לי מאיין לקחת את הנתונים לחישובים, והאם המספרים שכתבת הם במיקרוסייברט ?
נתון ידוע הוא שבצילום חזה נחשף האדם לקרינת רנטגן של כ- - 19 מיקרוסייברט. אם הנתונים שאתה מציג הם באותן יחידות (מה שלא ברור לגמרי), אז תחלק 150 ל- 19 ותקבל את מנות הקרינה בשווה ערך לצילומי חזה, שזה כמעט 8 צילומי חזה.
עכשיו אם אתה טס מישראל לניו יורק אתה סופג קרינה קוסמית של קרוב ל- 4 צילומי חזה, דהיינו אם אתה גם חוזר לישראל, ספגת בסך הכל קרינה השווה לכ- 8 צילומי חזה.
זה לא מוסיף בריאות, אולם אין בדיקות שיוכלו לאתר במדוייק באיזה מוטציות לקית, כי אתה חשוף כם להשפעת זיהומים סביבתיים, הגורמים ליצירת מוטציות, לגורמים תורשתיים, מצב גופני, תזונה וכיוב'.
עצתי, תעבור לסדר היום.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהmsv=millisievert
ליאת א11/04/2009תודה על תשובתך
לגבי הערך של MSV מדובר ב millisievert
קראתי שסיטי זה כ 10 MSV
וסהכ הגעתי לכ 150MSV
האם זה לא היקף גדול שמעלה את הסיכון לסרטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהmsv=millisievert
ד"ר זמיר שליט"א12/04/2009קרינות ממקור טבעי פוגעות בנו שוכני הקרקע בכ- 2.4 מיליסייברט לשנה.
הקרינה המותרת לאדם היא 5 מיליסייברט לשנה.
חשיפת טייסים בחברות התעופה חושבה עד 10 מיליסייברט לשנה. אתה קיבלת מנה גדולה בהרבה מזה.
החשיפה שאתה נחשפת היתה במנה מיצרפית גדולה. כידוע הרופאים מחשבים מנת חשיפה כשהם לוקחים בחשבון סיכון חלקי צורך הכרחי, וכנראה היה צורך בכל הקרינות האלו.
אין ספק שזה מעלה את הסיכון, אולם נראה שזה מה שהיו חייבים לעשות.
אני מניח שהם קבעו לך להיות במעקב, על מנת לגלות ולאבחן אם יש שינוי כלשהו בספירות תאי דם, ובמדדים נוספים.
יש גם תוספי מזון שכדאי ליטול, הכוללים ויטמינים ומינרלים נוגדי חימצון, ואחרים, שכדאי להתאים וליטול ביעוץ עם הרופא שלך, דיאטנית, ומומחה לרפואה משלימה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזקי קרינה
ליאת א12/04/2009תודה רבה על תשובתך!!
כזכור חשיפה של כ 150 MSV כשהייתי בן 20-28
עד כה עושים לי פעם בשנה ספירת דם ופעם בשנתיים צילום חזה.
*יש בדיקות מעקב נוספות שרצוי לעשות?
לא ידעתי שכדאי לקחת תוספי מזון ונוגדי חימצון. אנסה לברר אילו כדאי לקחת וכמה.
*האם יש איזה שהיא הערכה בכמה הסיכון שלי לסרטן עלה כתוצאה מבדיקות אלה?
עם מי אפשר להתייעץ שיוכל לחשב האם החישוב שעשיתי של 150MSV הוא חישוב סביר ונכון?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזקי קרינה
ד"ר זמיר שליט"א12/04/2009הבדיקות שאתה עושה תואמות את מה שהצעתי, אבל תוספי מזון יכולים למזער נזקים שנעשו, או לשחזר, או למנוע נזק נוסף.
היות וזה חורג ממסגרת אתר זה, אנא כתוב לי לדוא"ל הפרטי שלי, ואשלח לך דפי הסבר על תוספי מזון שאני לוקח, ואני ממליץ לחברים.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על נירוסטהמאיה11/04/2009
שלום רב,
מזה חודשים אני נכנסת לפורום ואני חייבת לציין...הפורום הכי מעניין שראיתי. ועוד דבר ששמתי לב המומחים של הפורום מקפידים לענות לכל שאלה שנשאלת. זה לא קורה בדרך כלל ואני חייבת לשבח אותם.
אינני יודעת אם זה המקום המתאים לשאול כיוון שלא ראיתי פה שאלות הקשורות לנושא.
אני נוטה לבשל לתינוק שלי מרק ליומיים בסיר נירוסטה. אני מכניסה למקרר בתוך הסיר וביום למחרת מוציאה מהמקרר ושמה את הסיר על הגז לחמם את המרק שוב.
היום קראתי באינטרנט ששומן ואוכל חמוץ תוקפים את המתכת וסירי נירוסטה פולטים חומרים מסוכנים. האם זה נכון???
כאשר אני מרתיחה לבני מים בסיר נירוסטה הרבה פעמים יש למים טעם לוואי של ברזל. האם זה מסוכן?
אני מתנצלת מראש אם זה לא המקום הנכון לשאול.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על נירוסטה
ד"ר זמיר שליט"א11/04/2009כל מתכת, למעט זהב, ניתקפת על ידי חומצות, באשר לשומנים, אלה לא כל כך תוקפניים. הנירוסטה, פלדת אל-חלד, שלמעשה זו קבוצת פלדות שהרכבן שונה במעט, לצרכים שונים, אבל זו מבחינה כימית ברזל, אולם המרכיבים הנוספים מקנים לה תכונות חוזק, גמישות וחסינות. היא יחסית עמידה בפני תרכובות העלולות לתקוף מתכת, בפרט חומצות. אבל בחומציות חזקה היא נתקפת, ואני יודע מנסיון, שהיא נתקפת די חזק, ומשחררת חומרים אל התמיסה. אגב, ניתן עם תערובת חומצות חזקות ("מי מלך") ניתן גם לתקוף זהב...
אבל עם קצת לימון או חומץ, שיש לך באוכל, תקיפת הנירוסטה זניחה, וזה לא אמור להזיק. טעם הברזל שאת מרגישה במים נובע מהצינורות בהם זורמים, וזיהומים בהם לוקים, ולא מהנירוסטה.
השורה התחתונה: אין סכנה מכלי הנירוסטה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי דימר וקרינהאחד11/04/2009
דימר ליד המיטה או ממש צמוד למיטה שהאור סגור זה מסוכן .? דימר מתחלף שיש בכל חדר ליד המיטה כדי לא לקום לכבות האור . ראיתי שרשמתם מרחק בטחון 60 ס"מ אבל אם אין 60 ס"מ הרי שזה מכובה זה לא מעביר זרם תתקנו אם אני טועה ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לגבי דימר וקרינה
ד"ר זמיר שליט"א11/04/2009דימר גורם לשדה מגנטי יותר ממפסק רגיל. ישנם גם דימרים שונים, והשדה המגנטי שהם משרים, שונה. דימר מכובה, אמור לא לייצר שדה מגנטי, אולם, יתכנו חיבורים שונים של מערכת החשמל בתוך הקיר שכן יגרמו לשדה מגנטי. זה ניתן לודא רק על ידי מדידה.
בדרך כלל 60 ס"מ בהחלט מספיק, ואם הדימר מכובה, אין סיכון.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממכשיר רדיו דיסקנורית10/04/2009
שלום רב,
בני קיבל מתנה רדיו דיסק משולב ביתי בדומה לאלה הקיימים , אני מניחה , ברוב הבתים בארץ.
בעוד הוא היה שמח בפתיחת המתנה קפצה לעיני הערת אזהרה הנוגעת לקרינה. אלה ההודעות הקיימות בחוברת ועל המכשיר עצמו: "זהירות. קרינת קרני לייזר בלתי נראים קיימת בעת פתיחת מנגנון הבטיחות . הימנעו מחשיפה לקרניים", "מוצר זה מכיל מנגנון לייזר בעוצמה נמוכה" ועוד פירוט לגבי מערכת הבטיחות בלייזר ושמוצר זה הינו מוצר לייזר ברמה class 1 .. הסימן לגבי הערת הקרינה מופיע גם במכשיר במקום בו שמים את הדיסקים.
מודה ומתוודה שמעולם לא חשבתי על קרינה בקשר לרדיודיסק ביתי שיש בכל חדר ילדים ושהילדים משתמשים בו באופן עצמאי ומחליפים דיסקים כל הזמן לבד.
מה זה אומר ההערות האלה לגבי המכשיר? האם יש מכשירים יותר בטוחים מאחרים?
הילד שלי כל הזמן פותח וסוגר את הכיסוי של נגן התקליטורים (לא מפריע לשיר להמשיך ולהתנגן) , האם יש בזה כדי סיכון והעברת קרינה?
בתודה,
אמא מודאגת,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה ממכשיר רדיו דיסק
ד"ר זמיר שליט"א11/04/2009קרינת הלייזר משמשת לקריאת התקליטור, במקום מה שהיתה עושה פעם מחט הפטפון הישן והטוב.
הלייזר זו קרן אור באורך גל אחד, אבל אם היא חזקה היא פוגעת בעיניים, שלא לדבר על קרני לייזר חזקות במיוחד המשמשות בניתוחים במקום סכין, או לחיתוכים של חומרים בתעשייה. לייזר משמש גם בתקשורת, או בצבא לכוונות ירי מסויימות מדוייקות ביותר. בכל המקרים, יש להיזהר לא לקלוט את הקרן ישירות בעיניים. בפתיחת הרדיו דיסק, או בפירוק סקרני של ילדים, יש אפשרות שקרינת הלייזר תגיע לעיניים, ותפגע בהן. החברות היצרניות של מכשירים הפולטים קרן לייזר, מזהירים את הציבור, כדי להימנע מפגיעה, וממה שהחברות חוששות יותר, זה מתביעת פיצויים...
אי לכך, יש להסביר לצעירים שפתיחת המכשיר תיעשה תמיד כשהמכשיר מכובה, ובמרחק בטוח.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הבהרה
רם דישון11/04/2009יש בכל רדיו דיסק מנגנון בטיחות המונע הפעלת הקרן אם היא חשופה. בפעולה רגילה הקרן מוסתרת ואינה ניתנת לראיה, ואין בה כל סיכון. הכוונה בפתיחה היא פירוק מכסים באמצעות כלים- בהפעלה רגילה אין כל סיכון, ואין צורך לנתק את המכשיר בעת החלפת דיסק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלון על קרינהנורית10/04/2009
שלום רב וחג שמח,
לאחרונה שמעתי שממכונת כביסה בזמן פעולתה נפלטת קרינה מסרטנת? האם יש לשמועה זו שחר?
כנ"ל לגבי טלפון אלחוטי הנמצא בבתים של רובינו?
דבר נוסף, צמוד למשרד בו אני יושבת בעבודה ישנו ארון חשמל "מכובד" וגדול. המרחק ביני לבינו הוא מקסימום מטר. לעיתים (מספר פעמים ביום), מכשיר הסלולר שלי משמיע מעין רעשים כאילו שיחה עומדת להיכנס אך אין שום שיחה ברקע וגם המסך של המחשב מתחיל לרצד למספר שניות ולעיתים גם לדקות. כשניסיתי לברר מול אנשי התשתיות בחברה הסבר לתופעות הללו נתקלתי במגוון יצירתי של הסברים החל מאין לנו מושג וכלה זה כלום ועד אני אברר ... אחד הטכנאים אמר שכנראה זה קרינה מהארון ומיד התחרט על דבריו...
האם זה אכן יכול להיות קרינה שנפלטת מהארון חשמל /תקשורת מחשבים לכיווני? אם כן, כיצד אני יכולה לבדוק זאת?
זה מאוד מטריד אותי .
תודה וחג שמח,
מאיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלון על קרינה
ד"ר זמיר שליט"א11/04/2009שמעת נכון. כל מכשיר חשמלי משרה שדה מגנטי בתדר רשת החשמל (50 הרץ בישראל) לסביבתו, שדועך עם המרחק עד לרקע. למכונת כביסה יש מנוע חזק, ושאר מרכיבי חשמל, שמשרים שדה מגנטי חזק. שדה זה דועך כך שבמרחק כ- 60 ס"מ אינו גבוה מהרקע. ברור שבתוך השדה יש סיכון לבריאות.
טלפון אלחוטי זה סיפור שונה, בשידוריו בו בולט מרכיב השדה החשמלי בתדר שידור גבוה של מיליוני הרץ . גם כאן קרוב לטלפון יש סיכון לבריאות. לכן רצוי לעבור מייד לטלפון קווי.
ארון חשמל משרה שדה מגנטי בתדר הרשת, שיכול להיות חזק מאד. במרחק 1 מטר, הוא ברוב המקרים לא גבוה מהרקע, אבל כדאי לשמור טווח ביטחון גדול יותר. ההפרעה מארון החשמל לטלפונים הסלולרים בולט רק בקירבתם. נציגי החברות המשדרות נזהרים לא להגיד מילה על נזק, לכן ניזהרו גם בשיחה איתך. הם יודעים על הנזקים אך מדיניות החברות, וחברת החשמל, לא להודות בנזקים, כדי שלא יפגע בעסקים.
למדידת השדה המגנטי, אוכל להשאיל לך מכשיר ותמדדי לבד. תוכלי לתאם בטלפון: 035747527.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה מסוכן לישון ליד מטען סלולרי?יוסי09/04/2009
מדי לילה אני יושן ליד מטען סלולרי קרוב לראש (מרחק של כ-40 ס"מ) כשהטלפון לא מחובר, שמעתי שהמטען מפיץ קרינה גם אם הטלפון עצמו לא מחובר.
שאלתי היא האם הקרינה שהמטען מפיץ מסוכנת מדי ושעדיף לנתק את המטען שאני במיטה?
בברכה, יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה מסוכן ?
ד"ר זמיר שליט"א10/04/2009כל מכשיר חשמלי יוצר שדה מגנטי. מטען סלולרי לא מחובר יוצר שדה חלש יחסית 2-3 מיליגאוס, ומחובר - חזק הרבה יותר. מטען לא מחובר אינו מסכן אותך מ- 40 ס"מ אבל מחר לא תשים לב, תחבר לו טלפון, תלך לישון על ידו, ותהיה חשוף לשדה חזק, עליו אפילו משרד איכ"ס הזהיר את הציבור.
במקום לחשב סנטימטרים, כדאי להתרחק מהמטען. שים אותו במטבח, ולך לישון בשקט.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה ממטען - פירסומי המשרד להגה"ס
ד"ר זמיר שליט25/09/2011אחרי שהמשרד להגה"ס ישר קו איתי וירד מהמלצה של סף לחשיפת הציבור של- 1,000 מיליגאוס, ל- 2 מיליגאוס, אני שמעתי את האזהרה מפיו של הממונה על בטיחות קרינה במשרד זה, ד"ר סטיליאן גלברג, בשנת 2007. גם ראיתי את זה כתוב. אני לא עוקב, אבל באתר שלהם צריכה להיות האזהרה.
כלך טוב ושנה טובה,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהישנתי הלילה ליד מטען סלולארי
יהודי13/05/2015שלום וברכה
ישנתי הלילה ליד מטען סלולארי מחובר לסלולארי. האם זה עשה לי נזק? מה? היאך ניתן לתקן? יש עוד משהו שכדאי שאני אדע?
לתשובתכם אודה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנזק מקרינה אלקטרומגנטית נגרם רק
ד``ר דני וולף14/05/2015אחרי חשיפה של שנים במשך שעות רבות. חשיפות חד פעמיות מזדמנות זניחות לגמרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנזק מקרינה אלקטרומגנטית נגרם רק
ד``ר דני וולף14/05/2015אחרי חשיפה של שנים במשך שעות רבות. חשיפות חד פעמיות מזדמנות זניחות לגמרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה......מעיין09/04/2009
דיברתי במכשיר הנייד שלי במשך חצי שעה 40 דק' עם אוזניות רגילות והרחקתי את הפלאפון כמה שאפשר...
אני בדרך כלל נוהגת לא לדבר כ"כ הרבה בפלאפון בגלל הקרינה וכשאני מדברת אני מעדיפה לדבר רק עם האוזניות ...
השאלה שלי אם זה מסוכן.?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה של מעיין
ד"ר זמיר שליט"א09/04/2009האוזנית מורידה את הקרינה פי 20 בערך, וההרחקה מהגוף מקטינה גם היא את הקרינה מהטלפון שמגיעה אליך.
השורה התחתונה:
את לא נמצאת ממש בסיכון, הוא לא אפס, אבל נמוך מאד.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מטלפון סלולרירון08/04/2009
האם הטלפון מקרין בעוצמה גבוהה כאשר הוא במצב המתנה (לא בשיחה ) ?
במידה ולא , האם יכול להיגרם נזק לגוף כתוצאה מהחזקת הטלפון בכיס המכנס
זמן רב ?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מטלפון סלולרי
ד"ר זמיר שליט"א09/04/2009במצב המתנה (בכיס המכנסים או החולצה) אתה אמור להיות זמין בכל עת, לכן הטלפון משדר כל דקה, או זמן אחר, לפי השרת, סיגנל חזק, כדי שהשרת יקלוט אותו, ויקשר אותו לפי הצורך. סיגנלים אלה לא מגיעים לידיעת המטלפן, כי אינם מפעילים שום צילצול, אבל הקרינה בהחלט חזקה, וחלקה נקלטת באיברים פנימיים של האדם, וגורמת נזקים. אם תיקח נתונים של הפרעות בפריון בגברים ובנשים, תראה ששכיחותן באוכלוסיה עולה עם השימוש בסלולרים.
אני מציע להימנע מהחזקת הטלפון צמוד לגוף, בכל עת, אלא בתיק יד, או על השולחן, ולדבר באוזנית, או ברמקול, כדי למנוע חשיפה מיותרת לקרינות.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה קוסמית וקרינת UVמאיה08/04/2009
למומחים שלום,
במספר הודעות בפורום קראתי שטיסה לניו יורק שווה ל4 צילומי רנטגן. האם גם טיסה מהארץ לקנדה שווה ברמת הקרינה?
יש לי עוד שאלה על קרינה של השמש- האם היא מזיקה כמו קרינה אלקטרומגנטית? ומה הסיכונים שלה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינת שמש מייננת!!
ד``ר דני וולף08/04/2009טיסה לקנדה שווה לטיסה לארה"ב.
בניגוד לקרינה האלקטרומגנטית, קרינת השמש קרינת ה- UV (למרות שנמצאת באותה סקלה) היא קרינה מייננת ונזקיה הוכחו, וניתנים אפילו לחשב באחוזים.
בברכת חג שמח
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינת UV
מאיה08/04/2009אני נמצאת בקנדה כרגע ואמרו לי שהשמש פה יותר מזיקה מהשמש בארץ בגלל החור באוזון הקרוב לפה. ביומיים האחרונים הייתה פה שמש חזקה יחסית. ובני בן ה8 חודשים היה בשמש למשך כחצי שעה כל יום במשך היומיים הללו כאשר השמש היתה ישירות על הפנים שלו (הוא התנדנד בנדנדה ולא היה שם צל). האם זה סיכן אותו באיזשהו מובן?
האם תינוקות מתחת לגיל שנה קולטים/סופגים יותר קרינת שמש ממבוגרים?
תודה רבה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינת UV
ד"ר זמיר שליט"א09/04/2009השמש היא אותה שמש, אבל חורים בשיכבת האוזון מאפשרים ליותר קרינת UV לחדור ולהגיע אלינו שוכני הקרקע. חלק מקרינת ה- UV, דהיינו גבוהת התדר, היא מייננת, ומסרטנת. תינוקות וילדים שהם בתהליך גידול, עלולים להיפגע יותר ממבוגרים, בגלל שאצלם יש הרבה יותר חלוקות תאים, בהן ה- DNA ניפרד לשני גדיליו, ואז הוא פגיע יותר, ונכנסות בו יותר מוטציות.
מאידך, ילד ומבוגר זקוקים למידה מסויימת של חשיפה לשמש, כי אז קרינת ה- UV גורמת לויטמין D להפוך לצורה פעילה, דהיינו D3. לכן חשובה המידתיות. אם היתינוק לא יחשף כלל לשמש, הוא עלול לפתח רככת בעצמותיו. אם ייחשף יותר מדי, זה עלול ליגרום נזק בתאים שחלוקתם תיעצר למשך שנים, ואז עלולים להתפתח לתאים סרטניים.
כל חשיפה לשמש צריכה להיות במידה, וכדאי, בפרט באיזורים המועדים לפורענות, למרוח על חלקים שנחשפים לשמש, משחת מגן.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מטען הטלפון הסלולרייוסף08/04/2009
האם מטען שמחובר לחשמל, ללא הטלפון עצמו, מפיץ קרינה כלשהי?
בברכה,
יוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לכבי מטען
ד"ר זמיר שליט"א08/04/2009המטען המחובר לחשמל מפיץ שדה מגנטי חלש 2-3 מיליגאוס, כשהטלפון אינו מחובר,
ושדה גבוה הרבה יותר כשהטלפון מחובר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה המרחק הבטוח מלוח חשמל ביתי ?אחד07/04/2009
אני משפצת דירה כרגע ועושה לוח חשמל ביתי בתוך הבית שאותו העברתי מבחוץ מטעמים טכניים של חוסר מקום בארון בחוץ ,אבל גם מטעמי נוחות .הלוח החדש מתוכנן במסדרון האם מרחק של מטר והלאה נחשב למרחק בטוח מארון כזה .?
כיצד ניתן לעשות ארון כזה יותר בטוח באשר בונים אותו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרחק בטוח מלוח חשמל
ד"ר זמיר שליט"א08/04/2009המרחק הבטוח תלוי בלוח הביתי. ברוב המקרים 1 מטר יהיה בטוח למעבר ליידו, ואפילו לשהייה.
אבל לא לשים במרחק זה מיטה של ילד. לכך הייתי מוסיף עוד מטר, שיהיה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים עם המשרד לאיכות הסביבה ??אחד07/04/2009
הבת שלי התקבלה לצערי שנה הבאה לאשכול גנים חדש בת"א שנבנה בימים אלו בצמוד לבניין שעליו מספר רב של אנטנות . שאני נכנס למפה של משרד איכות הסביבה מתברר שהמפה שקרית ולא מעודכנת . במפה מופיעות רק 2 אנטנות על המבנה והיתר מופיעות רק במפה אחרת של ה"מיועדים להקמה" למרות שהם כבר פעילות זמן רב, ואין שום מידע עליהם- עוצמות שידור או כול בדיקה שנעשתה לגביהם . שמתי לב שזאת השיטה החדשה לטייח האנטות, במפת "המיועדים להקמה " למעשה מורכבת מאנטנות פעילות רבות בכל רחבי הארץ כבר שנים בלי שום מידע עליהם או ביקורת שנערכו למרות שהם כאמור כבר שנים פעילות . כול זה הופך את מפת האנטנות הסלולאריות לחסרת ערך ואף אחד לא פוצה פה . במקרה הנוכחי זה פשוט זועק לשמיים כי מדובר במבנה מאורך שהאנטנות השונות עומדות בקצוות הבניין בנקודות שונות ואפשר לראות בירור שמדובר בסוגים שונים של אנטנות ושל חברות רבות . הכול כאמור בבנין שצמוד כ15 מטר לגן ילדים חדש ואני עומד חסר אונים בלי יכולת לעשות דבר בעניין . לעיריה בת"א לא אכפת בכלל מהעניין שנקרא קרינה ונראה שגם למשרד איכות הסביבה לא מממש אכפת . .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שבור שולחן במשרד
רם דישון07/04/2009של ד"ר סטיליאן גלברג, ראש אגף רעש וקרינה במשרד להגנת הסביבה.
בנוסף, יש כעת שר חדש, שנראה יותר נאור מקודמו. נסה להשפיע גם עליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרבה אנטנות במרחק 15 מ' מגן ילדים
ד``ר דני וולף08/04/2009הבעיה היא לא רק שאין אזכור של האנטנות במפה של המשרד עוכר הסביבה, אלא שמצבור כזה של אנטנות נמצא במרחק של 15 מטרים מהגן. זה שערורייתי מאוד.
הייתי אומר, קודם כל רעש ציבורי, תקשורת, הפגנות, שביתות. זה בנפשם של הילדים. הם בסיכון!!! חברות הסלולר מתרשמות רק מרעש ציבורי ומהתקשורת ודעת הקהל. אחרת אין שום סיכוי לשנות משהו אצל המושחתים מאיכות הסביבה, ובוודאי שלא מהדורסנים של החברות הסלולריות.
בברכת חג שמח
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה ,למי פונים
אחד08/04/2009שלחתי הודעה בעבר דרך האתר של המשרד לאיכות הסביבה ועד היום לא קבלתי תשובה .
עם מי מדברים לקבל לפחות מידע בסיסי מה יש שם על הגג והאם נערכו לאנטנות בדיקות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
ד"ר זמיר שליט"א08/04/2009טלפני למשרד איכ"ס 02-6495869 במשיבון תבחרי: הממונה על פניות הציבור.
תבקשי ממנה לכל אנטנה (חייבת להגיד את הכתובת המדוייקת שלה) את סקר הבטיחות, היתר הקמה והיתר הפעלה.
היא תשלח לך בדוא"ל. תצרפי כמה מילים היכן את לגבי האנטנות, ותשלחי לי [email protected] אני אראה אם יש משהו בולט, ואעביר למהנדס המלומד שלנו רם דישון. הוא יענה לך ישירות מה הסיכון שיש לך.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוכנית עובדה - אילנה דייןיוני07/04/2009
ד"ר שליטא הנכבד שלום,
הגיעה אליי שמועה על גן ילדים בתל אביב שסובל מקרינה גבוהה וצוות עובדה מכין כתבה בנושא זה.
האם ידוע לך משהו בנושא זה.?
בברכת חג שמח וכשר
יוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוכנית עובדה
ד"ר זמיר שליט"א07/04/2009דיברה אתי תחקירנית שלה, שאת שמה שכחתי,
ועניתי על שאלות רקע ששאלה אותי.
אין לי מושג מה התקדם שם, ואני לא עוקב אחרי זה במיוחד, כי אני קשור גם במאבקים אחרים.
לדיירים שילדיהם הולכים לגן, יש ועד פעולה שמטפל בזה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 מיליגאוס בסלוןמאיה07/04/2009
מבדיקה שערכתי חצי מהסלון שלי 2 מיליגאוס וחצי ממנו 3 מיליגאוס. ברוב הזמן אנו שוהים בחלק שבו 2 מיליגאוס. בחדרי השינה 0.6 מיליגאוס.
האם מצב זה מסוכן לתינוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 מיליגאוס בסלון
ד"ר זמיר שליט"א08/04/2009כדאי לבדוק אם השדה הגבוה יותר בסלון נובע קו חשמל העובר לייד הסלון, או כבלי חשמל ברצפה או בקירות. כדאי גם לבדוק את ההארקה (על ידי חשמלאי עם רשיון גבוה) , לראות אם היא תקנית.
עדיף כמה שפחות, אבל לידיעתך, בחורף, או בעת הופעת כתמים על השמש, או בעת סערות מגנטיות, יכול הרקע על הארץ להגיע עד 4מיליגאוס. בחורף זה קורה הרבה םעמים בגלל הפרש מתח בין האדמה לעננים. כך שבערכים הנמוכים כמעט אין הבדל מבחינה מעשית.
כל טוב,
וחג שמח,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)