מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התקנת עמדות טרנספורמציה בקרבת בית סיאיר25/03/2009
שלום.
האם ידוע על קרינה ממספר עמדות טרנספורמציה שיכולה לפגוע בילדים הנמצאים בבית הספר באופן קבוע במשך כל ימות השנה מהשעה 08:00 עד מאוחר בערב .
האם יש תקנים האוסרים על התקנת העמדות בקרבת בתי ספר ?
האם יש הוכחות שהקרינה הזו המגיעה מהטרנספומטורים גורמת במשך הזמן למחלות אצל הילדים עקב ספיקה ממושכת ?
אודה לך מאוד באם תוכל לענות לשאלותיי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שדה אלקטרומגנטי מסוכן לילדים
ד``ר דני וולף27/03/2009כל זרימת חשמל יוצרת שדה מגנטי, וקרינה אלקטרומגנטית. עמדות טרספורמציה מקרינות חזק מאוד, כי למעשה זו דרך עבודתם.
עוצמת שדה של 4 מיליגאוס מסוכנת ואסור לחשוף ילדים לרמת קרינה זו.
בברכה ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
נועה30/03/2009מהם עמדות טרנספורמציה וכיצד מזהים אותם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עמדת טרנספורמציה נראית
רם דישון30/03/2009כמו קראוון קטן, ועל אחד השלטים שלו רשום "תטז" (תחנת טרנספורמציה זעירה). לאחרונה הותקנו רבות כאלו בשטחים ציבוריים באזורי מגורים, על מנת לענות על הביקוש הגדל לחשמל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשדה אלקטרומגנטי מסוכן לילדים
ד"ר זמיר שליט"א30/03/2009אני מצטרף לדעת חברי המלומד ד"ר וולף, זה מה שמכיר הגוף שנקרא IARC , שערך של 4 מהווה סיכון אפשרי לסרטן באדם (קבוצה 2B ), אבל בינתיים לאחר שאירגון הסבריאות העולמי ירד ל- 2 מיליגאוס, גם המשרד להגנת הסביבה, מכיר ב- 2 מיליגאוס כסף המותר לחשיפת הציבור, אבל מתנה זאת במיצוע ל- 24 שעות.
אני דרשתי בהוראות בטיחות משרד החינוך, לא יותר מ- 1 מיליגאוס בגדר המוסד החינוכי.
חברת החשמל לא מכירה בערך פחות מ- 1,000 מיליגאוס, והמשרד להגה"ס, ירד קודם ל- 10, ועכשיו ל- 2 מיליגאוס. באשר למקום העבודה, המשרד מתיר 6 מיליגאוס, לשהייה של 8 שעות עבודה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קירבה לקו מתח עילימירב25/03/2009
שלום,
אני עובדת בפארק אזורים בפתח תקווה. הבניין שלנו קרוב מאוד (פחות מ100 מטר) לעמודי חשמל עם מתח עילי. אני מניחה שזהו קו מתח עילי, הכוונה לעמודי חשמל מחוץ לעיר הנמצאים ליד כביש גהה. האם יש בכך סכנה? האם יש משמעות לישיבה ליד חלון (החלון קרוב יותר לקווי המתח) או בפנים החדר? (יש לי את האופציה לבחור).
אודה על תשובה מנומקת,
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קו מתח עילי רצוי 200 מטרים
ד``ר דני וולף27/03/2009אני מניח גם כן שמדובר בקו מתח עילי. הדרישה היא של 200 מטרים מקו מתח עילי. הכי בטוח למדוד עוצמת שדה. חלונות, קירות, וילונות וכל שאר ירקות לא עוצרים את הקרינה האלקטרומגנטית, או נכון יותר את השדה המגנטי
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת שדה מגנטי על ילדיםמאיה25/03/2009
לפי מה שקראתי ילדים מאוד רגישים לקרינה אלקטרומגנטית. לאחרונה בדקתי שדה מגנטי בכמה מקומות שאנו שוהים בהם וגיליתי בלרכב שלי השדה מגנטי מגיע ל20 מיליגאוס (לצידו של מושב הנהג מאחורה) זה המקום שאני מניחה את בני בסלקל. בערך יומיים בשבוע אני לוקחת את בני(הוא רק בן חצי שנה) לנסיעות ארוכות והוא שוהה ברכב בערך 3 שעות. ברגע שמדדתי וראיתי 20 מיליגאוס ישר החלפתי את המקום של הסלקל ושמתי אותו מאחורי (מאחורי הנהג) ששם יש כ2 מיליגאוס. במשך חצי שנה(מאז שהוא נולד) הוא נהג לשבת במקום עם המיליגאוס הגבוה. האם לדעתך הרמה הגבוהה של הקרינה השפיעה עליו חס וחלילה באיזושהי דרך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסיכון נמדד בשנים ובשעות רבות כל יו
ד``ר דני וולף25/03/2009כשמדברים על סיכון מדברים על חשיפה ממושכת במשך שנים שעות רבות ביממה.
הסירי דאגה מליבך.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לד"ר וולף. יש לי עוד שאלה
מאיה25/03/2009יש לי עוד שאלה ברשותך.
קראתי שני מאמרים. האחד טוען שחשיפה מתחת ל1 מיליגאוס במשך 24 שעות ביממה אינה מהווה כל סיכון לתינוק. ומאמר שני טוען שמתחת ל0.5 מיליגאוס בטוח לחיות בו לילדים. ז"א שמעל 0.5 מיליגאוס כבר לא כל כך רצוי. שני המאמרים דיי שונים בטענה שלהם.
אני לא כך כך יודעת לאיזה מהם להקשיב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין בטוח
ד``ר דני וולף27/03/2009ברפואה כמו באהבה, כמו בקרינה, אין בטוח, ואין לעולם לא.
הידע הנצבר אינו מספיק להגדיר רמות בטוחות, וכלל לא בטוח שזה גורם סרטן. הדבר היחיד הבטוח, שבשלב הידע הנוכחי, חייבים לנהוג בזהירות מונעת מרבית, ובתוך כך אנחנו ממליצים על פחות מ- 1 מיליגאוס, אם כי העבודות המחמירות ביותר מצביעות על 3-4 מיליגאוס.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאלון24/03/2009
שאלתי לד"ר שליטה בקשר לחומרי ניקוי
באיזה חומרי ניקוי כדאי להשתמש לנקיונות הבית ? כגון שטיפת החדרים השירותים הכיור במטבח וכדו'
הרי שאקונומיקה הוא חומר מחטא ומנקה יסודי אך מצד שני גם מזיק
האם כדאי להמשיך ולהשתמש בחומרים מסוג זה כגון האקונומיקה?? שהרי הם מנקים יסודי או שיש אלטרנטיבה טובה יותר חומר ניקוי שהוא פחות מזיק ומחטא יסודי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל חומרי הניקוי בתקן ולא מזיקים
ד``ר דני וולף27/03/2009כל חומרי הניקוי עברו את מכון התקנים והם אינם מזיקים, אם לא שותים אותם, כמובן.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה סלולרית ופגיעה גנטיתספיר24/03/2009
שלום אני ספיר תלמידת כיתה ט בבית ספר רבין בתל מונד אני עושה עבודה בביולוגיה על הקשר בין קרינה סלולרית לפגיעה גנטית רציתי לדעת אם אתם יודעים על מחקרים ישראליים בנושא תודה ספיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצערי אין מחקרים בעברית גם אם הם יש
ד``ר דני וולף24/03/2009לצערי אין מחקרים שנכתבים בשפה העברית. גם כאלו שנכתבו על-ידי חוקרים ישאלים, ויש כמה כאלו נכתבים תמיד בשפה האנגלית בעיתונות המדעית העולמית.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגן לטלפון סלולריחגי24/03/2009
שלום קראתי בעבר כאן בפורום שלכם שיש כיסוי לטלפון סלולרי שמבודד קרינה כך שניתן לשאת אותו בבטחה בתיק גם כשהוא דולק אשמח לקבל פרטים, מהיכן ניתן לרכוש זאת ואם יש חידושים בתחום אשמח לשמוע גם כן. אולי משהו שאפשר להכין לבד? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגן בתיק במקום הקרוב לגוף
ד``ר דני וולף24/03/2009אפשר לשים בד מגן על התיק מבפנים, בצד הפונה לגוף. המגן צריך להגן על הגוף, אבל להשאיר את הטלפון פתוח לקליטה. חומרים כאלו אפשר למצוא הרבה.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. היכן אפשר למצוא חומרים אלו
חגי24/03/2009ובאלו חומרים מדובר?
כל בד רגיל משמש כמבודד? אם כך אז הבגדים שלנו נחשבים למבודדים גם כן. הלא כן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל סורג ציפוי חלונות
ד``ר דני וולף25/03/2009ראה תשובות קודמות.
יש למשל מפעל אל סורג שמכין ציפוי לחלונות שאפשר להשתמש בו, יש גם עוד מפעל ברוש בהרצליה שמייצר בדים ובגדי מגן נגד קרינה (אין לי אחוזים). אפשר לשים נייר אלומיניום בכיוון הגוף.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
חגי25/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מטלפון קווירונית24/03/2009
שלום, יש לי טלפון קווי שלא מחובר לחשמל (מופעל ע"י בטריה)ליד המיטה האם הוא פולט קרינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הטלפון פולט קרינה חלשה.
רם דישון24/03/2009שמרי על מרחק של 60 ס"מ מראשך והסירי דאגה מליבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי עוד קצת שעורי בית
חושש מקרינה24/03/2009טוב, אני מצטער על הטרטור, אבל ביצעתי עוד קצת שיעורי בית (מסתבר שהמרחק אכן 7 מטר כפי שציינתי בהודעה הראשונה)... להלן פירוט המדידה שבוצעה במשרד: מרחק אופקי: 7 מטר הפרש גבהים: 0 מטר תוצאות מדידה בחלון פתוח - mW/cm^2 0.0350 תוצאות מדידה בתוך החדר לצד החלון 0.0028 תודה וסליחה ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה סלולרית במקום העבודהחושש מקרינה24/03/2009
שלום רב, משרדי ממוקם בקומה העליונה ביותר של הבניין. על גג הבניין השכן ניצבת אנטנה סלולרית. היות ואני ממוקם בקומה העליונה, האנטנה ממש סמוכנה אלי - מרחק של כ-5- 7 מטרים (!!) לערך מחלון משרדי (אני רואה אותה ממש מעבר לחלון, בקו ישר ממקום מושבי) הבעייה ידועה, וההנהלה בסיוע גורם מקצועי הוסיפה רשת הגנה מבעד לחלון כמו כן נתבקשתי לא לפתוח את החלון כלל !! מיותר לציין שזה ממש לא מרגיע אותי, האם אכן עלי לחשוש ?? מה מידת הקרינה המותרת ? האם קרינה נמוכה שכביכול מותרת, עלולה לגרום נזק בטווח הארוך ? תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון טעות: המרחק הינו 15-17 מטר
חושש מקרינה24/03/2009תיקון טעות: המרחק מהאנטנה הוא כ 15-17 מטר ולא כפי שנכתב (5-7 מ')
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הפתרון הוא כרגיל- מדידה.
רם דישון24/03/2009דאג שהגורם המקצועי , בסיוע ההנהלה , ימדוד את עוצמת הקרינה בחדר שלך, סמוך לרשת. הפרמטר הנמדד הוא צפיפות ההספק. אם התוצאה היא מעל 1 מיקרווט לסמ"ר, סרב לשבת בחדר זה.
ערך יותר גבוה עלול להיות מסוכן בטווח הרחוק. ברגע שתהיה לך תוצאה- חזור אלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביצעתי עוד שיעורי בית
חושש מקרינה24/03/2009ביצעתי עוד קצת שיעורי בית (מסתבר שהמרחק אכן 7 מטר כפי שציינתי בהודעה הראשונה)... להלן פירוט המדידה שבוצעה במשרד לפני הוספת הרשת (נמדד בסוף שנת 2006): מרחק אופקי: 7 מטר הפרש גבהים: 0 מטר תוצאות מדידה בחלון פתוח - mW/cm^2 0.0350 תוצאות מדידה בתוך החדר לצד החלון 0.0028 תודה !
שים לב
רם דישון24/03/20091. כנראה שהאונה הראשית לא מכוונת לכיוון שלך.
2. הערכים שמדדת הם 2.8-3.5 מיקרווט לסמ"ר. הם נמוכים מהספים של המשרד להגנת הסביבה, אך קצת גבוהים ממה שהייתי אני רוצה לראות, לכן טוב עשתה ההנהלה שמיגנה את החלון ברשת מתכתית.
3. מה שנותר כעת לעשות הוא למדוד את צפיפות ההספק כשהחלון סגור, כי זה הערך אליו אתה חשוף. דאג שמישהו ימדוד, ודווח לי.
מעבר לכך אין מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"אל סורג" ציפוי חלונות מונע קרינה
ד``ר דני וולף24/03/2009מסכים לחלוטין עם ידידי המלומד המהנדס רם דישון.
רק תוספת קטנה. רשת ברזל כמעט אינה מגינה לפעמים אפילו מגבירה קרינה.
הכי טוב ציפוי חלונות עם חומר מונע קרינה חומר כזה ניתן להשיג בחברה בשם אל סורג המצפה חלונות נגד קרינה עם הנחתה של 90 אחוז ומעלה (אין לי אחוזים)
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מנורות פלורסנטאור23/03/2009
האם נורות פלורסנט פולטות קרינה מיננת, הכוונה לנורות החסכוניות בחשמל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שום מכשיר ביתי,
רם דישון23/03/2009כולל נורות מכל סוג שהוא, אינו פולט קרינה מייננת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה אלקטרומגנטית לא מייננת
ד``ר דני וולף23/03/2009אנחנו מדברים עם קרינה אלקטרומגנטית שהיא קרינה לא מייננת. נורת פלורסנט כמו כל מכשיר חשמלי אחר משרה שדה מגנטי מסביבו שמעבר ל- 60 ס"מ הוא זניח לחלוטין
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה דחוף... אנטנה למודם סלקוםהיי מישהו אחד22/03/2009
מודם MX טליט רוצים לתת לי אנטנה בשם "ספוטניק" להגברת הקליטה... האם עדיף בלי אנטנה ... או עם ?<?<. כלומר,.... האם עדיף שלמודם יש קליטה חזקה עם אנטנה ... או קליטה חלשה בלי ... תודה על המענה ~!! !!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לשאול !!! אני ענו גם לשאלה זו
היי מישהו אחד22/03/2009יש מצב שמודם עושה לי כאב ראש ? כזה מין לחץ חזק למעלה .. כמו מיגרנה.. יש מצב של הקרינה של המודם ?..??.? ( מדובר במודם מדגם אחר.... שכשאני משתמש בו יש לי כאב ראש.. יכול להיות שאני "רגיש למודם" ???? תודה תודה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודמים מקרינים חלש מאד ממטר זניח
ד``ר דני וולף23/03/2009קרינת המודמים גם עם מגבר חלשה מאוד, ממרחק של מטר בוודאי שאין מה לחשוש, אני מניח שאם רוצים לשים לך מגבר, הרי המרחק מהמודם גדול מאוד, או מכוסה עם קירות.
רגישות לקרינה אלקטרומגנטית קיימת אולם היא נדירה מאוד מאוד, והרבה יותר שכיח תחושה פסיכוסומטית המחקה בדיוק נמרץ את הרגישות האמיתית. רגישות היא גם בדרך כלל לכל סוגי הקרינה האלקטרומגנטית, אם כי ברפואה כמו באהבה אין דבר שאין ואין בטוח. האפשרות היחידה לבדוק רגישות לקרינה אלקטרומגנטית היא על-ידי ניסוי להיחשף לקרינה בלי שהנחשף יידע מתי הוא נחשף ומתי לא.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בלפטופ בהריוןשירה22/03/2009
שלום, במהלך ששת חודשי ההריון הראשונים עבדתי מספר שעות ביום כאשר הלפטופ מונח על ספר שמונח על הברכיים. המרחק בין המסך לבין הבטן 30 ס"מ, והמרחק מקצה המקלדת ועד הבטן 10 ס"מ. האם תוכלו לומר בבקשה מהם הסיכונים לעובר? בתודה, שירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין לבכות על חלב שנשפך
ד``ר דני וולף23/03/2009אין לבכות על חלב שנשפך, ונקווה לטוב.
אין אדם בעולם שיוכל לענות על שאלה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מסלולרי במצב רגילדבי פירטל22/03/2009
שלום, אשמח לדעת האם גם כשאיני מדברת בסלולרי שלי, האם הוא עדיין פולט קרינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלאפון מקרין גם כשלא מדברים בו
ד``ר דני וולף22/03/2009הפלאפון מקרין גם כשלא מדברים בו והוא רק במצב כוננות. כמה פעמים בכל דקה הטלפון "מתקשר" לתחנת הבסיס "כדי להודיע היכן הוא נמצא". לכן טלפון במצב כוננות מקרין גם כן, ברור שפחות מאשר כשמדברים בו.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מפלאפון ליד תינוקתשני21/03/2009
שלום רב, הבת שלי בת 5 חודשים, מאז לידתה אבי מגיע כמעט כל ערב לשמור עליה במשך שעתיים -שלוש, הוא מחזיק אותה הרבה על הידיים כשהיא במצב מאונך ובמשך כל השעות האלו יש לו פלאפון בכיס המכנסיים, תמיד כשיש לו שיחה בפלאפון אני לוקחת ממנו את התינוקת אך בעצם רק היום הבנתי שזה מסוכן גם כשהפלאפון לא בשימוש... בעצם הפלאפון היה כל החודשים האלה כמעט צמוד לה לרגליים ובמרחק של משהו כמו 30-40 ס"מ מהראש שלה ובחלק מהזמן היא אפילו ישבה בין הרגליים שלו כשהראש שלה ממש קרוב למכשיר! אני מאד לחוצה! האם יכול להיות שנגרם לה נזק? מה עושים? האם לעשות בדיקות מסוימות? אודה לתשובה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במרחק של 20 ס"מ מהפלאפון אין קרינה
ד``ר דני וולף22/03/2009מרחק של 20 ס"מ מהפלאפון מספיק גם אם הרגליים קרובות אליו יותר, בייחוד כשלא מדברים בו: הסירי דאגה מליבך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחק מינימלי אנטנות סלולר ממגוריםעוזי21/03/2009
שלום רב, אני ומשפחתי עתידים לבנות בהרחבה ביישוב קהילתי במרכז הארץ באזור ראש העין. לאחר שהסתובבתי פעמים רבות בשטח המיועד לבנייה שמתי לב שיש כ4 אנטנות גדולות בטווחים וכוונים שונים באזור (להערכתי 100-250מ"ר). לאור זאת עולות מספר שאלות טורדניות: - מה טווח המינימום בין אנטנות סלולר למקום מגורים? - אילו השלכות בריאותיות עשיות להיות בטווחים אלו על האוכלוסיה? - איזה גוף אחראי לאכיפת התקנים בנושא זה? - אילו השלכות לנושא ערך הדירות יש לקרבה לאנטנות ומשדרי סלולר אשמח להתייחסותכם, תודה עוזי
תשובות
רם דישון22/03/20091. אין מושג של "טווח מינימום". הכל תלוי בעוצמת השידור של האנטנות וכיוון השידור. פרטים אלו ניתן לדלות מסקר הבטיחות, אותו ניתן לקבל מהמשרד להגנת הסביבה. יחד עם זאת, הקרינה מאנטנות במרחק של למעלה מ-200 מטרים היא זניחה.
2. ברוב המקרים הקרינה בתוך בית מגורים נמוכה מהמקובל על המומחים, אבל יש לבדוק כל מקרה לגופו. הבדיקה הראשונית היא על פי סקר הבטיחות, ואם מתגלים חשדות- יש למדוד בפועל.
3. הגוף האחראי על אכיפת התקנים בנושא הוא המשרד להגנת הסביבה. התנהלותו באכיפת התקנים מעלה לא אחת תהיות מקצועיות רבות.
4. לקרינה חזקה ישנן השפעות בריאותיות רבות. קרא באתר של ד"ר דני וולף.
5. נושא ירידת ערך הדירות כתוצאה מקרבה לאנטנות הנה נושא סוביקטיבי, ואין באפשרותי להתייחס אליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה200 מטרים מאנטנה סביר
ד``ר דני וולף22/03/2009מסכים בכול עם ידידי המלומד המנהדס דם דישון.
קשה לדעת מה המרחק המינימאלי הבטוח, למעשה אין עדיין בטוח לא וגם אין בטוח כן.
מרחק של 200 מטרים אפשר להיות רגועים לחלוטין
בנושא ירידת ערך הדירות, בתי המשפט מפצים היום במלוא ירידת ערך הדירות, אולם זה נושא ששייך לשמאי מקרקעין ועורך דין, כנאמר בתלמוד היזהר מרע : קרי עורך דין ורופא
ביי
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך- מרחק אנטנות ממגורים
עוזי22/03/2009תודה על ההתייחסות המהירה. מדובר על קיבוץ כאשר השכונה החדשה טרם נבנתה. להערכתי יש לפחות אנטנה אחת (מירס כנראה) במרחק 150 מ"ר ממגורים מאוכלסים כיום במקום. מה התקן בנושא זה, האם הפרמטר זה עוצמת הקליטה או המרחק או שניהם...?
כאן אתה כבר נכנס לפרטים.
רם דישון22/03/2009בשלב ראשון נסה לקבל מהמשרד להגנת הסביבה את סקר הבטיחות של האנטנה. ניתן לזהות את האנטנה על פי נתונים בקובץ באתר האינטרנט של המשרד.
בשלב שני רכז את הנתונים הבאים והעבר אלי, יחד עם הסקר:
-מרחק הבית מהאנטנה
-האזימוט מהאנטנה אל הבית
-מספר הקומות בבית.
מתוך כל התונים הללו ניתן לחשב את הקרינה הצפויה, ולפי התוצאה לחשוב איך מתקדמים.
באתר של המשרד תוכל למצוא את הדרישות של המשרד. המשרד דורש מהחברות הסלולריות להבטיח עוצמת קרינה נתונה או פחות בכל המבנים ברדיוס של 50 מטרים מהאנטנה. הן המרחק הזה והן הסף של המשרד אינו מקובל על מנהלי הפורום- הם סלחנים מדי (המרחק קטן מדי והקרינה חזקה מדי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
עוזי31/03/2009שלום ותודה על התשובות והמידע החשוב.
אם אפשר, מספר שאלות לחידוד-
1) מה התקן המחייב בארץ לגבי עוצמת קרינה וקרבה למגורים?
2) מעבר למידע באתר של המשרד לאיכות הסביבה, למי צריך לפנות שם כדי לקבל את הנתונים העדכניים לגבי אנטנות בסביבת מגורים. כמו כן מה לעשות במקרה של אנטנה שלא מופיעה במפה של איכ"ס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
ד"ר זמיר שליט"א31/03/20091. אין תקן אלא המלצות ועדת ICNIRP (שמסתבר שהיא מועדון חברים בגרמניה) אבל המלצותיה שמבוססות על קרינות חזקות עד כדי כך שהן מחממות, מקובלות במדינות רבות.
במדינות שיותר איכפת לבריאות התושבים, קבעו תקן נמוך ובטיחותי הרבה יותר.
בישראל הורידו את המחצות ICNIRP רק פי 10.
במספרים (מיקרוואט לס"מ רבוע) זה כך: המלצות IXNIRP לדור 2: 400, ולדור 3: 1,000, כי מישהו עם ראש יצירתי, דאג להכניס את התדר לנוסחא. בישראל זה 40 עד 100, בשוויץ 4.2, ברוסיה ובלגיה 2.4, בסין 6.6, איטליה ולוקסמבורג, 10. בזלצבורג אוסטריה זה 0.1, ובויינה 1.9.
2. מידע מאיכ"ס תקבל בטלפון 02-649-5869 תבקש: סקר בטיחות, היתר הקמה והיתר הפעלה לכל אנטנה, עם ציון כתובתה המדוייקת. אין צורך להזכיר את שמי. אתה לא צריך להזכיר אם מופיעה על המפה או לא, רק להגיד כתובת. באיכ"ס יגידו לך אם האנטנה בכלל חוקית.
כל טוב,
זמיר
התקן המחייב מופיע כ"סף סביבתי" באתר
רם דישון31/03/2009והוא תלוי בתדר בו מדובר. כאמור, גם הסף הזה נראה לנו כגבוה מדי.
לגבי מידע- אם אנטנה אינה מופיעה באתר, אני מניח שזה בשגגה. פנה לממונה על פניות הציבור, גב' חני גולוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרנה אלקטרומגנטית משתנהאמא20/03/2009
שלום, בביתינו המפלס השני שהינו כחצי קומה, מיועד לשלושה חדרי ילדים הפונים לחזית. לאחר שמדדנו את עצמת הקרינה בשעות משתנות, גילינו שהקרינה בחדרי הילדים הינה בממוצע 0.7 מיליגאוס, כך שבמשך הבוקר היא בסביבות 0.4, ובסביבות השעה 18:00 בערב עד 22:00 היא מגיעה אפילו ל-1 מיליגאוס, ומתחילה לרדת. במפלס הגבוה יותר, ושפונה לגינה אצלינו מצוי חדר ההורים ושם העצמה היא כמעט אפסית. שאלותיי הינן- 1. את מי אפשר להזמין על מנת להבין ממה נובע השינוי ברמת הקרינה במפלס הביניים של הילדים, והאם זה ניתן לטיפול? 2. האם יש משמעות לשינה ב- 0.2 מיליגאוס או 0.7? 3. אני מודעת להבדלים בגישות ובדעות, ושהשפעת הקרינה על האדם היא אולי גם עניין אינדיבידואלי, אך משום שאני חרדה מאוד בעניין, ולפני שאני משנה סידורי שינה בבית, רציתי לדעת האם שינת לילה של 8 שעות ברמה של 0.7 או 1 מיליגאוס לילדים בני 3 ו-5 עלולה להיות מסוכנת..? אני מודה מאוד על תשומת הלב.
השדה המגנטי הוא תוצאה
רם דישון21/03/2009של זרם חשמלי. בבית מגורים ישנם שינויים בזרם החשמלי כתוצאה מחיבור וניתוק של מכשירים שונים בתוך הבית. מכאן השינויים שמדדת בשדה המגנטי. בחדר ההורים מדדת עוצמה נמוכה כי כנראה לא הפעלת בחדר ששום מכשיר חשמלי רציני.
אינני רואה כל סיכון בשינה בשדה של 1 מיליגאוס. אני מניח שאם תמדדי לאחר שהילדים הלכו לישון (וכיבו את כל המכשירים), תגלי שדה עוד יותר חלש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)