מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בקשר לחוטי חשמלמאיה27/02/2009
למומחים שלום, אני מתכוונת לקנות בית פרטי ויש לי התלבטות בקשר לשני בתים. האחד הוא משנת 1960 לכן חוטי החשמל מחוץ לבית חשופים (כנראה בשנים אלה עדיין לא העבירו אותם מתחת לאדמה) אז מאחורי הבית היכן שהמונה חשמל עוברים חוטי חשמל מהבית ומובילים לעמוד החשמל הקרוב (חוטי החשמל עוברים מעל הגינה של הבית) הבית השני קצת יותר חדש ולכן חוטי החשמל מוחבאים מתחת לאדמה אבל ליד הכניסה של הבית (בערך כ3-4 מטר מהדלת מונחת תיבת חשמל. בערך כל 7 בתים ישנה תיבה כזאת ואחת מהן מונחת קרוב לדלת כניסה של הבית הזה. אני בדילמה נוראית מה לבחור ומה יותר בטוח מבחינת קרינה אלקטרומגנטית... אודה לכם מאוד אם תוכלו לייעץ לי בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוטי חשמל בבית לקנייה
ד``ר דני וולף27/02/2009זה שחוטי החשמל עוברים באוויר, או מתחת לאדמה לא עושה הבדל גדול, כי לא מדובר בקו מתח גבוהה, אלא בחשמל שעובר לבית שלך. בכל מקרה רוב הקרינה לחדרי השינה לא תגיע דווקא משני חוטי החשמל האלו, אני מניח (אין פרטים מפורטים).
כל בית יכול להיות חשוף לשדה מגנטי ממקור זה או אחר, וקשה אפילו לנחש מהיכן, ולכן הכי בטוח, אם את מודעת לכך, לערוך מדידות מוסמכות של השדות המגנטיים \ חשמליים בכל בית שעומדים לקנות, וגם קרינת רדיו, זה לא פחות חשוב מבדיקת שאר פרטי הבית על ידי מומחים למבנה.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינת רדיו
מאיה27/02/2009תודה על ההתייחסות. כאשר אתה אומר קרינת רדיו הכוונה לקרינה סלולרית? מאנטנות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינת רדיו
ד"ר זמיר שליט"א27/02/2009כאן הכוונה לקרינה סלולרית, כי במקרה זה אנחנו עוסקים בקרינה סלולרית, אולם קרינה זו נכללת בתדרי קרינת רדיו, בתדרים הגבוהים שלו. קרינות רדיו כוללות גם קרינות רדיו מסחרי FM והקול של הטלוויזיה, שהן בתדרים נמוכים יותר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום חברים- שאלה חשובה לדעתיגרשון26/02/2009
שלום לכל המומחים בפורום, האם אחד ממכם הוא בודק מוסמך מטעם המשרד להגנת הסביבה? תשובותיכם לפעמים סוטרות משמעותית את הכתוב באתר של המשרד להגנת הסביבה. נא הסבירו גרשון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם תפרט נקודות ספציפיות
רם דישון26/02/2009אם תפרט נקודות ספציפיות - נוכל להתייחס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדידת שדה מגנטי ולא סלולרי
גרשון26/02/2009תודה על תשובתכם - כוונתי היתה למדידת שדה מגנטי מרשת החשמל. גרשון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדידת שדה מגנטי
ד"ר זמיר שליט"א27/02/2009אנחנו לא יכולים לנחש למה אתה מתכוון.
המשרד להגנת הסביבה התיר בזמנו סף חשיפה לציבור של 1,000 מיליגאוס,
כאשר אני טענתי על 2 מיליגאוס. אחר כך הם ירדו ל- 10, ועכשיו ל- 2 מיליגאוס.
אני דורש כיום לא יותר מ- 1 בהסתמך על מחקרים.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום חברים
ד"ר זמיר שליט"א26/02/2009אם אתה כבר מתעניין, אז אנחנו לא חייבים לחברות הסלולריות שום דבר. לכן אנחנו נאמנים לאמת בלבד.
המשרד להגנת הסביבה מקבל מימון מהחברות הסלולריות למדידות קרינה על ידי מודדים עם היתר של המשרד.
אני עצמי פטור מההיתר של המשרד להגנת הסביבה, בהיותי מדען, ואני מודד במסגרת אוניברסיטאית, במקומות בהן חברי ואני מבצעים מחקר.
ברשותי מכשיר מדידה בתקן כיול ISO 17025 שכזה יש רק עוד אחד בישראל במשרד הנ"ל.
אנחנו משיבים בהתאם למימלאים ממחקרים עדכניים.
על מה שיענו לך מהמשרד להגנת הסביבה, אנחנו לא אחראיים.
כל טוב,
זמיר שליט"א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפוי לחלונות נגד קרינה סלולריתאלון26/02/2009
יש לי שאלה . אם הערכים הגבוהים של קרינה סלולרית הם בעיקר מחלון אחד בחדר מסוים . ובשאר החדרים הערכים מהחלונות נמוכים האם ניתן למגן רק בחדר מסוים זה או שחייבים למגן את כל הבית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפוי לחלונות
ד"ר זמיר שליט"א26/02/2009צריך ציפוי רק לחדר בו נמצאה קרינה.
לציפוי יש יתרון נוסף, הוא בולם גם קרינת על סגול (הוא מיוצר למטרה זו), וכלפי חוץ החלון נראה כמו מראה, כאשר אי אפשר לראות מה נעשה בתוך הבית. כך שכדאי לך לשקול גם את זה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפוי שקוף?
יגאל13/04/2009בהמשך לתושבתך
האם יש ציפוי לחלונות שהוא שקוף, שיסנן קרינתה שמש ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפוי שקוף
ד"ר זמיר שליט"א13/04/2009בודאי שיש. אנא ראה תשובתי לאלון לעיל.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה אחת
אלון26/02/2009אם הערך הוא פלוס-מינוס 1 מיקרווואט כשמצמידים את המודד לחלון ורק בזוית מסוימת , ואילו כשמתרחקים מהחלון בכל החדר בכל מקום/זוית מדידה , גם ליד המיטה בה הילד ישן נמדד כ- 0.2 עד 0.4 מיקרווואט האם יש למגן חלון כזה. כלומר, מאיזה ערך היית ממליץ לשים ציפוי על החלונותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלון תשובה על - תודה ועוד שאלה
ד"ר זמיר שליט"א26/02/2009על קרינה מעל 1 מיקרוואט לס"מ רבוע הייתי שם ציפוי בחלון.
אתה יכול גם לשים בחלונות צמחים, באדניות, או רשת זבובים ממתכת, הם יבלמו לך את הקרינה ביעילות !!
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד.
ד"ר זמיר שליט"א13/04/2009אתה גבולי.
לדעתי כדרי לשים ציפוי , ולו מהסיכון הסביר שבפרישת דור סלולרי 3 פלוס,
יש זמנים שהאנטנה הזאת משדרת חזק בהרבה,
בעת ששכנים שלך מזמינים שירותים מיוחדים, רק אתה לא מודד זאת באותו זמן.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלאי מתכות בכניסה לקניונים והריוןעדי26/02/2009
שלום רב, אני בחודש שביעי ושמעתי לאחרונה שיש נשים בהריון שנמנעות ממעבר בגלאים אלקטרומגנטים. יש מקומות מסויימים שמצוין בפירוש על הגלאי שאסור לנשים בהריון לעבור דרכו, אולם ברוב המקומות אין אזהרה כזו ולכן הנחתי עד עכשיו שבמידה ויש סכנה היו מיידעים אותי. מה עמדתכם בנושא? תודה רבה, עדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלאי מתכות
ד"ר זמיר שליט"א26/02/2009בשער הבדיקה, בדרך כלל הקורה הימנית מקרינה שדה מגנטי חזק, אם אני זוכר טוב, כ- 100 מיליגאוס. מדדי כאלה במקומות שונים, בזמן שבדקו לי את תיבת המכשירים שלי. בקורה השנייה אין שדה מגנטי, או חלש מאד, איני זוכר. אני גם הזהרתי את עובדי הביטחון בכל מקום, להתרחק מהקורה המקרינה חזק.
כדאי באמת שלא תעברי בשער, אלא מהצד.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה
עדי26/02/2009עכשיו ארגיש נוח לבקש לעבור מהצד השמאלי של הקורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר למדידת שדה מגנטי מרשת החשמלדוד26/02/2009
ד"ר שליט"א שלום, רציתי להתייעץ בנוגע לרכישת מכשיר ביתי אך אמין למדידת שדה מגנטי מרשת החשמל וממכשירי חשמל ביתיים. קראתי בפורום שאתה ממליץ על מכשיר של חברת Aphalab. מצאתי באינטרנט חברות נוספות כמו MANNIX , EXTECH ו- LUTRON שמודדים ציר אחד או שלושה עם או בלי אגירת נתונים הכול פונקציה של מחיר.האם פונקציית האגירה חשובה (הרי השדה מכבלים משתנה בזמן כתלות בעומס)? והאם יש פרמטרים מסוימים שכדי לשים אליהם לב במיוחד כמו דיוק המכשיר, מספר הצירים הנמדדים ויצרן. במידה ואחליט לקנות מכשיר עם אגירה האם יש מכשיר שאתה יכול להמליץ עליו ? כמו כן אודה לך מאד אם תוכלו להפנות אותי למשווקים בארץ ו/או אתרים אמינים בחו"ל שאתה מכיר. בתודה מראש , דוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר למדידת שדה מגנטי
ד"ר זמיר שליט"א26/02/2009המכשירים של alphaLab אמינים. מכשיר עליו אני ממליץ הוא TRIFIELD. הוא מודד על ציר אחד וזה מספיק טוב, אם אתה לא עושה דוקטורט על זה.
מכשיר כזה יש לי כבר 6 שנים ועובד כמו חדש (אני מתכוון ליקר יותר ביניהם, BROAD TRIFIELD).
כדאי לקנות באתר של חברת קולבוקשר, שווה לדבר עם מנהל החברה (יאיר 09-955-3111) תקבל שם את אותו דבר, בהנחה ניכרת.
אם תרצה לפני שאתה קונה לראות את המיפרט הטכני של המכשיר, צלצל אלי כאשר אתה לייד מחשב).
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך
דוד28/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנאיגל25/02/2009
עומדים להקים שנאי חדש באזור גני הילדים בישוב המרחק לגן כ 25 מטר. המרחק לאזור פעילות של ילדים בגיל ביה"ס יסודי כ 20 מטר. האם הקמת השנאי יכולה להוות בעיה. עם כן מהי הדרך הטובה ביותר להתנגד להקמתו בועדה המקומית? בתודה מראש גל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנאי
ד"ר זמיר שליט"א25/02/2009מרחק של 20 מטר הוא בדרך כלל בטיחותי לגבי רשת חשמל מקומית.
אתה יכול לדרוש מהרשות המקומית (שתדרוש מחברת החשמל) התחייבות מה יהיה השדה המגנטי בגדר הגן.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
גל26/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משך שיחהמשתמש מודאג25/02/2009
בלי לשים לב, דיברתי כשעה בסלולרי (נוקיה E71, אם זה משנה), ללא מרחק, כלומר עם הסלולרי צמוד לאוזן. יומיים לפני ארוע זה- ניהלתי שיחה בת שעתיים, ברמקול הפעם. מה המידה בה סיכנתי עצמי?מפני מה עליי לחשוש בהינתן המידע הנ"ל? בד"כ אני מקצר שיחות בסלולרי, אורך שיחות כמצויין לעיל הינו חריג מבחינתי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משך שיחה
ד"ר זמיר שליט"א25/02/2009מה שהיה היה, להבא, דבר כאשר הטלפון רחוק מהגוף, עם אוזנית או עם הרמקול.
נזר ניגרם, אך אי אפשר לדעת כמה. לפי משך הזמן שדיברת הנדק כנראה קטן מאד, אבל אל תחמיר אותו להבא, תיזהר !! למוח אין חלקי חילוף.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשך שיחה- המשך
משתמש מודאג25/02/2009נושא הקרינה מטריד אותי עמוקות. בשתי מילים : חוסר הוודאות. כלומר: כמה מותר לדבר לפני שנגרם נזק, מה פשר הקרינה הספציפית מהסלולר, תוצאותיה בטווחי זמן ומרחקים מהגוף, עפ"י נתונים מדוייקים וברורים, וכיו"ב. אם אני מתעקש לגלות את מידת הנזק שנגרם לי בכל שיחה כזאת, אין לי שום אפשרות לבדוק זאת, לדבריך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובנוסף
משתמש מודאג25/02/2009נזק , גם אם קטן, יחסית, שנגרם כתוצאה מחשיפה לקרינת טלפון סלולרי, יכול לבוא לידי ביטוי גם זמן מסויים לאחר השיחה/שיחות (שעות/ימים/חודשים/שנים??) או שתוצאותיו מיידיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשך שיחה - מודאג
ד"ר זמיר שליט"א26/02/2009עניתי לך אתמול, ומשום מה תשובתי לא הוצגה על הלוח. זה קורה. אז אענה שנית:
נזקים יש מיידיים, ויש מצטברים: נזק מיידי הוכח במכון ויצמן, כאשר 5 מיקרוואט לס"מ רבוע, גרם בתאי אדם (בתרבית) ליצור רדיקלים חופשיים, ממש מייד. רדיקלים אלה גורמים נזקי חימצון, כולל פגיעות ב- DNA. ב- 2.4 מיקרוואט לס"מ רבוע, למשך 2 שעות, נגרמו שברים ב- DNA.
עוד בשנת 1993, הראו שחשיפת חלקי גוף לסלולרי, גרמה בתוך 3 דקות, נמצאה ירידה פתאומית במעבירים עצביים בדם, עליה בתרומבוקסאן (גורם קרישה) הגורם לקרישונים בדם היקפי (מרגישים נמלול), ביטוי גנים קדם מסרטנים ואחרים.
עם הזמן מצטברים הנזקים ב- DNA, ונגרמת הקדמת מחלות גיל כולל סרטן.
כדאי להיזהר, לדבר עם דיבורית, ולא לשים יותר את הטלפונים על החגורה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה 3 מיקרווואט מאנטנות סלולריותאלון25/02/2009
מדדתי מחלון חדר השינה שלי 3 מיקרוווט לסמ.. יש לנו באזור 4 אנטמות סלולריות גדולות במרחק של כ-150 - 200 מטר. אני ישן מתחת לחלון . כשאני מסיט את המודד למטה מתחת לחלון לכיוון המיטה שאני ישן בה רמת הקרינה יורדת ל - 0.1 מירקוווט. האם הקיר מגן עלי? האם ניתן למגן את החלון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה שאתה מודד ורואה הוא האמיתי
ד``ר דני וולף25/02/2009מה שאתה מודד הוא האמיתי, כמובן. אם אתה מודד קרינה נמוכה מאחורי הקיר ומול החלון אתה מודד קרינה גבוהה סימן שהקיר מגן עליך. וזה גם היגיוני ומובן, שכן הקרינה אמנם הולכת בגלים, אולם מתקדמת ישר בקו הראייה. אני מניח שאם תתרחק מהקיר ויהיה לך קשר עין עם האנטנה הקרינה תעלה. בתשובה לשאלתך אפשר למגן את החלון להדביק עליו חומר שקוף שיעצור את הקרינה עד כדי 90 אחוזים ויותר.
אבל בנוסף מעניין אותי היכן המקום עם הקרינה הגבוהה כל כך שמגיעה כמעט עד מעבר לגבול המותר אפילו על-ידי המשרד לאיכות הסביבה, והאם אין עוד תושבים, ובייחוד מקום הימצאותם של ילדים בטווח הקרינה של האנטנות האילו, שאם זה המצב חייבים לפעול.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מראוטראופירה24/02/2009
בביתי מותקן ראוטר של חברת בזק. הראוטר מחובר לקו האינטרנט בפינת האוכל ואילו המחשב נמצא בחדר מרוחק בכ-3 מטרים. (אגב- הטכנאי של בזק טוען שאי אפשר להתקין חיבור לקו ישירות בחדר בו ממוקם המחשב) בחדר הראשון הפונה כלי פינת האוכל מצוי חדר הילדים. עד כמה זה מסוכן? מה כדאי לי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מהראוטר
ד"ר זמיר שליט"א24/02/2009על פניו לא נראה לי סיכון, כי קרינת הראוטר דועכת כבר אחרי כ- 60 ס"מ.
ליתר ביטחון כדאי למדוד.
אם תרצו אשאיל לכם מכשיר מדידה ללא תשלום.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע להשפעת הקרינה בממ"דדניאל24/02/2009
ראשית אני מודה שוב על הייעוץ שנתתם לי בעבר. דלת הממ"ד בביתי פתוחה 24 שעות ביממה, וכך גם החלון ( אם כי בלילות קרים או גשומים התריס סגור והחלון פתוח ). כמו כן אנו שואבים אבק אחת ליומיים והפסקנו לטאטא את החדר. בעבר ציינתי שבני שהה במשך שנתיים בחדר כשהוא נוהג לסגור את הדלת והחלון. בזמן זה לא היינו מודעים לסכנות ואנו חרדים לשאלה איך השנתיים האלו ישליכו על בריאותו. ידוע לי שלאחר הפסקת עישון, בתהליך של כמה שנים טובות, הגוף מנקה את הרעל שהוכנס בזמן העישון. האם את אותה פעולה מבצע הגוף גם לגבי גז הראדון? או שכל שאיפה שלו היא בלתי הפיכה? תודה מראש על תשובתכם. לילה טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקרינה מייננת כל הכמות מצטברת
ד``ר דני וולף24/02/2009לצערי אינני איש בשורה היום. קרינה מייננת כל כמות נספרת ונרשמת "בזיכרון", אין מחיקת נקודות, ולא שליש על התנהגות טובה.
אבל מי בכלל אמר שבממ"ד שלך יש קרינה??
תנסי לסגור את הדלת והחלון ליומיים ואחר כך למדוד. אולי בכלל אין קרינה???
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
שחר25/02/2009תודה על תגובתך. הבניין שלנו די חדש, נבנה בשנת 2006 ואנו גרים בקומה שלישית. האם העובדה שהוא חדש מעידה על עמידה בתקנים עדכניים לגבי סיכוני הקרינה ? או במילים אחרות גם מבניין חדש צריך לחשוש ולהזמין בדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מניח שבממ"ד חדש אין קרינה
ד``ר דני וולף25/02/2009אני מניח שבממ"ד שנבנה בשנת 2006 אין קרינת רדוןמה גם שהוא לא נמצא במרתף (הקומה לא חשובה)
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנוגע לתינוקנועה24/02/2009
1. מה המרחק שיש לשמור מחוט חיצוני שרץ בבית על הפאנלים ושייך לטלויזיה ולאינטרנט? 2. אם יש שקע בקיר אליו לא מחובר כלום יש עדיין קרינה מהחוטים בתוך הקיר שמגיעים אליו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוגע לתינוק
ד"ר זמיר שליט"א24/02/20091. לגבי חוט חיצוני, עובי הקיר מספיק, אבל הייתי מוסיף עליו עוד 50 ס"מ רק לשם ביטחון.
2. שקע בקיר מחובר למערכת החשמל, המשרה שדה מגנטי (למכשיר פועל), ושדה חשמלי (למכשיר שמחובר ואינו פועל). בדרך כלל הקרינה לייד הקיר נמוכה, אולם יתכנו מקרים שהקרינה חזקה יותר, עקב הארקה פגומה, או כל מיני חיבורים לא תקניים. בדרך כלל מספיק כ- 50 ס"מ ממנו. אבל ליתר ביטחון הייתי מוסיף עוד 20 ס"מ, שיהיה.
קרוב מדי, יכול לגרום להפרעות שינה, כאבי ראש, עייפות, חוסר התמצאות, וכיוב', ובטווח הארוך, לתחלואה, לא עלינו.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 מיליגאוס בפינה אחת בחדר שינהאלון24/02/2009
שלום רב, בחדר שינה של ילד בפינה מסוימת (בשטח של מטר על מטר) מדדתי כ- 3 מיליגאוס כשהצמדתי את המודד לרצפה. מיטת הילד נמצאת במרחק של שני מטר ושם נמדד פחות מ- 1 מיליגאוס. אין לי מושג מה השכנים מתחתיי מפעילים שם . אולי עובר שם בדיוק קו חשמל. בהנחה שאיפה שמיטת הילד נמצאת יש פחות ממיליגאוס 1 , האם מסוכן לישון בחדר כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3 מליגאוס בפינה
ד"ר זמיר שליט"א24/02/20093 מיליגאוס זה לא מאד מסוכן, וגם הילד לא מתנחל שם, אולי נמצא שם כמה דקות, בקיצור זו לא סיבה לדאגה.
תשים באותו מקום איזה כוננית, ארונית וכיוב' שהילד לא יוכל להגיע לשם בכלל, ותשכח מהעניין.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות חשיפה מירביותחסוי23/02/2009
באתר של איכות הסביבה מפורסמת טבלה לרמות חשיפה מה אומר הערך f/2000 לקרינה של עד 2000 מגה הרץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמות חשיפה מירביות
ד"ר זמיר שליט"א24/02/2009יש כאן תרגיל פשוט, איך להגדיל את סף הקרינה במסגרת החוק ? זה בנוסחא זו: ככל שעולה תדר השידור, מותר להקרין על הציבור יותר חזק !!
עכשיו נראה איך זה, לפי חשבון כתה ה':
בדור 2 ששידר מ- 800 מגאהרץ ומעלה, חישוב הסף הוא: 800 חלקי 2000 נותן 0.4 מיליוואט \ס"מ רבוע, שהם 400 מיקרוואט לס"מ רבוע.
לכן אם השידור ב- 900 מגאהרץ, לפי אותו חישוב יהיה 0.45= 900/2000 , ה- 0.45 מיליוואט\ס"מ רבוע, או 450 מיקרוואט לס"מ רבוע.
לפי אותו חישוב, בדור 3 המשדר בתדרים בסביבות 2000 מגאהרץ, הסף יהיה 1 מילי,
או - 1000 מיקרו.
משרד איכ"ס לקח מקדם ביטחון די חלש, פי 10 פחות, לכן הסף של - 400 הופך ל- 40, וה- 1000
הופך ל- 100.
לעומת זאת בהשוואה:
בזלצבורג הסף המותר 0.1 מיקרו, בוינה 1.9, ברוסיה ובלגיה 2.4, בשוויץ 4.2, בסין 6.6 באיטליה ולוקסמבורג 10, ואצלנו כאמור, מ- 40 עד 100.
הבנת את זה ברוך ?
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקע אל פסק - הבהרהדליה23/02/2009
האם שקע אל פסק ביתי - הכוונה לשקע שאמור בזמן ברקים, הפסקות חשמל וכו' למנוע את שריפת המכשיר המחובר אליו כגון מחשב טלויזיה וכו' - בפרוזדור בו נמצאים חדרי ילדים מהווה גורם מסכן עבורם?(השקע נמצא בקיר ממול הקיר התוחם את חדרי השינה של הילדים, כאשר הקיר התוחם הינו קיר גבס). האם שקע אל פסק ביתי הנמצא בחדר בחדר שינה/משחקים מהווה גורם מסכן עבור מי שנמצא בחדר? אודה לתשובתכם החוזרת לאחר הבהרת השאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקע - הבהרה
ד"ר זמיר שליט"א24/02/2009שקע כזה אמור להיות דומה לשקע אחר.
הבעייה שהשקע "לא קורא את הספר".
לכן הכי בטוח זה למדוד.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבדן23/02/2009
אני סובל כבר מספר חודשים מכאבי גב ,לאחר שביצעתי מפוי עצמות שיצא תקין הופנתי עלידי הרופא לct של הגב הגבי{אמצע הגב}רציתי לשאול העם ct זאת בדיקה מסוכנת מבחינת הקרינה כי קראתי המון מידע באינטרנט שממש מפחיד לגבי הקרינה בבדיקה זו. והעם כדאי לנסות להשיג mri באופן פרטי [מאוד קשה להשיג הפניה לבדיקה כזאות מרופא]כי לפי מה שקראתי זאת בדיקה ללא סכנת קרינה.....מאוד הודה על תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב - דן
ד"ר זמיר שליט"א23/02/2009יש לעשות שיקול תועלת \ סיכון, ולשם כך כדאי לשאול חוות דעת נוספת.
לעניות דעתי כאב גב מותני עלול להיגרם על ידי שינוי בדיסק(ים) בין החוליות, ואז ללחץ על עצב(ים).
אנא שאל גם את ד"ר וולף מה דעתו, אם בכלל כדאי שתעשה CT במקרה זה.
המצב עלול להיות הרבה יותר מורכב ממה שאנחנו יכולים לדון באתר זה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר דני וולף הודה עם תוכל לענות
דן24/02/2009דר דני וולף הודה עם תוכל לענות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)