מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אורןאלון11/10/2008
שאלה בקשר לטלפון קווי שיש עליו את החוגה כלומר המספרים על השפורפרת האם זה יכול להזיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלפון קווי
ד"ר זמיר שליט"א12/10/2008הראשית אומרים שפופרת.
שנית, מטלפון קווי (עם חוגה או לחצנים) יש קרינה זניחה בלבד, שהיא רחוקה מאד מרמה שעלולה להזיק.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין קרינה מטלפון קוי נקודה
ד``ר דני וולף12/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירמה של אלפסקשרית10/10/2008
אני צריכה לקנות אלפסק. רציתי לשאול אם יש פירמה של אלפסק שפחות מקרינה (כמו שיש הבדל בראוטרים הישראליים לאילו מארה"ב). אולי במדידה של פירמות שונות של אלפסק, היה הבדלים. ואם כן- מה שם הפירמה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירמה של אלפסק
ד"ר זמיר שליט"א10/10/2008אני מתייחס רק לשדה המגנטי שמכשירי אלפסק פולטים, שהם חזקים כולם.
כלומר, מבחינת הקרינה לא משנה מה תקני.
אבל, כשתציבי את האלפסק בבית, אנא דאגי שיהיה רחוק ככל האפשר ממקום הישיבה,
ושלא יהיה לייד מיטה.
מרחק בטוח מהאלפסק, זה כ- 2 מטר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת קרינה מאל פסק
תמיר12/10/2008שלום, ד"ר זמיר, נפגשנו לפני כשבוע כשהשאלתי ממך את המודד בהמלצתו של ד"ר וולף. עברתי, בדקתי ומדדתי את כל האיזורים העלולים להיות בעייתיים בבית, עברתי גם על מכשיר האלפסק שמחובר אצלי למחשב באופן תמידי. באיזור המחשב, נניח כ 10, 20 ס"מ היתה באמת קרינה גבוהה מהרצוי, מעל ל 3 כפי שציינת שלא מומלץ. אך במרחק של נניח 50 ס"מ, המד הראה מספר קטן מ 1, כולל במרחק זהה ממכשיר האלפסק שברשותי. זו הבדיקה שאני ביצעתי ולא מצאתי שיש בעייה עם הנושא הזה. האיזורים הבעייתים ביותר בהם נתקלתי במרחקים קצרים יחסית (פחות ממטר אחד) הטלוויזיה, המקרר והמיקרוגל (כמובן בעת שכולם פועלים). תודה לד"ר דני וולף ולד"ר זמיר שליט"א. חג שמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מכשיר המחובר לחשמל פולט קרינה
דורון06/09/2009גם כאשר אינו עובד?
מה בנוגע לארון חשמל של הבלוק (בקיבוץ - 4 דירות) בצד השני של קיר הבית? או ארון מקביל של טלפון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת קרינה מאל פסק
ד"ר זמיר שליט"א06/09/2009האל פסק שלך כנראה משרה שדה מגנטי חלש יחסית. אני לא נתקלתי במקרה כזה.
כל מכשירי האל פסק שאני מדדתי, יצרו שדות מגנטיים חזקים יותר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרחק ולא פירמה
ד``ר דני וולף11/10/2008אני מציע להרחיק את מכשיר האלפסק מטר - שניים ממקום הימצאותכם במשך שעות רבות, כלומר להציב אותו במקומות שמשך ההימצאות במרחק של 2 מטרים ממנו יהיה עד חצי שעה ביום, ולא לחפש "מציאות" של קרינה מופחתת, כי עצם העבודה של האלפסק כרוכה בקרינה.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממחשב ניידמשה09/10/2008
שלום דוקטור אני עובד עם המחשב נייד של חברת HP כ4 שעות רצופות ביום ויושב ממש בצמוד אליו. רציתי לדעת האם ואיזה נזק יכול להגרם בכלל ולפוריות בפרט. תודה רבה מראש על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שדה מגנטי ממחשב נייד
ד"ר זמיר שליט"א09/10/2008מחשב נייד פולט שדה מגנטי כ- 10 מיליגאוס שזה בהחלט מזיק. הנזק יכול להיות גם לפוריות, וגם למערכות אחרות.
לכן טוב תעשה אם תעבוד כשהוא על שולחן, ולא על הברכיים, ואפילו כדאי להוסיף מקלדת קטנה, כך שהקרינה אליה תיחשף תהיה זניחה. אני עובד כך בעצמי.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאוד מסוכן
ד``ר דני וולף11/10/2008עבודות שנעשו דווקא על קרינת רדיו, קרינת פלאפונים וקרינת רדר הדגימו נזק לזרעים של הגבר. לכן אסור בתכלית האיסור לשים LAPTOP על ה- LAP כלומר, על הברכיים. מקלדת אלחוטית, ועכבר אלחוטי יאפשרו לך לעבוד נוח הרבה יותר וגם בלי שום קרינה.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמוד חשמל בשטח פרטיסמיר08/10/2008
מה החוק לגבי עמוד חשמל מתח גבוה בשטח החלקה הפרטית האם אפשר להזיז האם ולמי לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמוד בשטח פרטי
ד"ר זמיר שליט"א09/10/2008אם אין סיבה מאד גדולה, אז אף אחד לא ישים לב אליך.
אנא פרט באיזה מרחק נמצא העמוד מהבית.
תוכל לקבל מכשיר (ללא תשלום) ולמדוד בעצמך את השדה המגנטי הניפלט מהכבלים.
אחרי זה נראה אם יש מה לעשות, ואיך לעשות את זה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם מדובר בקרינה תמדוד קודם
ד``ר דני וולף11/10/2008אם מדובר בקרינה שממנה אתה מפחד, תמדוד את עצמת השדה המגנטי בביתך ובחצרך ובכך תיעזר הכי טוב באיש היקר ד"ר זמיר שליטא. אם מדובר בחוקי הבנייה פנה לעורכי דין. ייתכן מאוד שמהם תצמח הישועה, אנחנו רק רופאים.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן למגן את ארון החשמל?ד``ר דני וולף08/10/2008
אני מתגורר בבנין חדש שבו בכל קומה 4 דירות.
הקבלן בנה את ארון החשמל, שבו 4 מונים, בקיר בסמוך לכניסה לדירה שלי.
הצד השני של הקיר הוא חדר המגורים (הסלון) ובו ממוקמת פינת ישיבה.
הזמנתי מודד שמדד 16.5 מיליגאוס כ-30 ס"מ מהקיר.
הקיר הוא קיר בטון.
פניתי לחברה המתמחה במיגון והם הציעו לי למגן את הקיר בתוך הדירה (פלטות אלומינים על הקיר ולאחר מכן חיפוי גבס בעלות גבוהה של כ-12,000 ש"ח שלא לדבר על הבלגן בבית בעת הביצוע).
שאלתי:
האם ניתן למגן את ארון החשמל עצמו ? כיצד לדעתך כדאי למגן אותו ?
האם ידוע לכם אם חברת החשמל תאשר או תסכים לבצע פירוק והרכבת המונים לאחר המיגון ?
מה עלי לעשות אם חברת החשמל תסרב לפרק זמנית את 4 מוני החשמל ?
מיגון הארון עצמו יוזיל כנראה דרמטית את העלויות גם אם יעשה באמצעות החברה המתמחה.
תודה וגמר חתימה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארון חשמל קומתי
ד"ר זמיר שליט"א08/10/2008איציק יקר:
שדה מגנטי עובר סלעים כאילו היו אוויר, וכך הוא עובר את קיר הבטון.
כל פתרון מיגון בפני שדה מגנטי יהיה יקר מאד. את ארון החשמל לא ניתן למגן, וגם לא יעבירו אותו.
הפתרון הזול והיעיל זה להתרחק ממקור הקרינה, לכן, מה שאני מציע לך, זה לעשות חיץ במקום שהשדה היה חזק, דהיינו ארון, כוננית, מקום איחסון, או לשים עציצים גדולים, וכיוב', כך שאף אחד מבני הבית לא יוכל להתקרב למקום בו השדה החזק.
לצערי מצב כזה ראיתי במקומות די רבים, ונראה לי שלאדם פרטי, זה הפתרון הזול, המרחיק אותו מהשדה החזק.
אם תרצה בכל זאת מיגון פיזי, אוכל לתת לך שתי כתובות, שתוכל לבקש מהם הצעות מחיר נוספות.
כל טוב,
זמיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכי טוב להתרחק
ד``ר דני וולף11/10/2008איציק יקירי,
לבנות את ארון החשמל מהתחלה זו לא בעיה והעלות היא גם לא בשמים, הצרה שאין חומר טוב שעוצר שדה מגנטי (בניגוד לשדה החשמלי). אם לד"ר זמיר יש רעיון לחסימת השדה המגנטי אין בעיה להתקין אותו על ארון החשמל וחברת החשמל לא תזעיף פנים על עוד כמה מאות שקלים של ביקורת נוספת.
מצד שני לחיות עם 16 מיליגאוס זה לא מומלץ בלשון המעטה.
אבל לדעתי אין בעיה אם תמצא בטווח זה של קרינה למשך חצי שעה - שעה ביום, בייחוד אם לא מדובר על ילדים. לכן נראה לי שהפתרון הטוב ביותר הוא המרחק, ולדעתי גם לא צריכה להיות בעיה לתכנן את הסלון כך שלמשל הטלויזיה תעמוד על הקיר עם הקרינה, ובני הבית ישבו במרחק של 2 מטרים מהקיר זה אמור להספיק. בקיצור הפתרון הוא המרחק, ובכל אופן לא מדובר בקרינה מייננת כך שלעבור או להימצא שם דקות ארוכות ביום זה לא נורא.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בזמן שימוש באינטרנט במכשירחני07/10/2008
האם בזמן שאני משתמשת באינטרנט של המכשיר הסלולארי גם נפלטת קרינה? האם הקרינה גבוהה יותר כשהמכשיר מחובר למטען?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה בזמן שימוש באינטרנט סלולרי
ד"ר זמיר שליט"א07/10/2008האינטרנט הוא אינטראקטיבי, לכן הטלפון גם משדר. כמה חזק יהיה השידור? זה תלוי בקליטה.
כשהקליטה טובה, כשאת קרובה לאנטנה, או לייד חלון, או בשטח פתוח, הטלפון ישדר חלש, ולהיפך.
בעת שימוש בזמן טעינה, זה לא אמור לשנות כמעט, כי העיקר תלוי בקליטה, אולם בזמן טעינה, הטלפון לא יהיה חסכוני כמו בזמן שמנותק מהטעינה, ועלול לפלוט קרינה מעט יותר חזקה, אבל נראה לי שזה לא גורם שמשנה הרבה.
החשוב זה לגלוש כשהקליטה טובה, כמו שמתואר לעיל.
כל טוב, וגמר חתימה טובה,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהחלט נפלטת קרינה בזמן שימוש בסלולר
ד``ר דני וולף07/10/2008בזמן שימוש בסלולרי בתור אינטרנט יש קרינה די חזקה תלוי במרחק מהאנטנה.
גם יקר, גם מזיק, וגם מיותר.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רשת אלחוטיתאורן06/10/2008
שלום, אני מתכנן לשים בביתי ראוטר אלחוטי, מכיוון שזה הפתרון הכי טוב עבורי..הראוטר יהיה בקומה התחתונה והמחשב העיקרי יהיה בקומה מעל, רציתי לדעת מה אתה ממליץ כדי להמנע כמה שיותר מקרינה.. מדבקות הגנה? הרחקת ראוטר? סוג מסויים שלו? ובכלל עד כמה הקרינה מהנתב מסוכנת ביחס למכשירים אחרים ובכלל. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מראוטר זניחה
ד``ר דני וולף06/10/2008קרינה מראוטר זניחה לעומת קרינת הרקע הקיימת בכל מקום.
אין שום בעיה עם ראוטר, בתנאי, כמובן, שהוא נמצא במרחק של 60 ס"מ מהציבור.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה מהראוטר
ד"ר זמיר שליט"א06/10/2008קרינות מהראוטרים (=נתבים) שמדדתי בשנתיים האחרונות, היו חלשות מאד, ולא מסוכנות אפילו ממטר
לעניות דעתי אין צורך במיגון.
בכל מקרה לא הייתי ממליץ לשים את הראוטר צמוד למיטה של התינוק (יש כבר ?).
השורה האחרונה: אין לך בעייה.
כל טוב, וגמר חתימה טובה,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה וחג שמח
אורם06/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשירי שיקוףאנונימי05/10/2008
שלום, יש לי שאלה בקשר לקרינה: כאשר מעבירים במכשיר שיקוף (מהסוג שיש בשדה התעופה, תחנות מרכזיות ושכתובה עליהם אזהרה לא להכניס ידיים) דברי אוכל ושתיה, האם הם לא הופכים אח"כ ל"מזוהמים"? האם ניתן אח"כ לצרוך אותם? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלתי
אנונימי05/10/2008האם התשובה תלויה בהאם מדובר במכשיר שפולט קרינה מייננת או קרינה בלתי מיננת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלת האנונימי
ד"ר זמיר שליט"א05/10/2008הקרינה בשיקוף מייננת, אולם היא לחפצים או אפילו לאוכל, אבל לא לגוף,
הנזק זניח.
קרינה בלתי מייננת אינה גורמת ליצירת יונים באוכל, אולם בחשיפת הגוף החי, התאים מגיבים ביצירת רדיקלים חופשיים שהם סוגים של יונים, וניזקם דומה לנזקי קרינה מייננת.
לכן כשאתה מדבר בסלולרי שלך ללא אוזנית, אתה גורם לעצמך נזק הרבה יותר גדול מאשר אם תעביר את האוכל שלך הלוך וחזור בשיקוף.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכשירי שיקוף
ד"ר זמיר שליט"א05/10/2008במכשירי שיקוף מוקרנת קרינת רנטגן, אולם רק לחפצים.
היות וזו קרינה מייננת, נוצרים יונים במידה מסויימת, בדרך כלל מעטה.
דברי אוכל ושתייה ניתן לצרוך כי היינון שניגרם שם מיזערי.
סוד גלוי הוא שרבים מהמוצרים שאתה קונה בסופרמרקט, עברו קודם עיקור בקרינה, לכן עד שלא פותחים אותם הם סטריליים למשך שנים.
השורה האחרונה, אין חשש.
כל טוב,
וגמר חתימה טובה,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אנונימי05/10/2008אבל אם מדובר באוכל/שתיה שכבר נפתחו מקודם (לא אטומים הרמטית)? בשורה התחתונה אתה מתכוון שהנזק זניח גם במקרה של קרינה מייננת וגם במקרה של לא מייננת? שוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוכל ושתייה שכבר נפתחו
ד"ר זמיר שליט"א06/10/2008אין נזק מקרינות. האוכל יכול "סתם" להתקלקל.
הנזק זניח משני סוג הקרינות.
כל טוב, וגמר חתימה טובה,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה, גם קרינה מייננת לא נספגת ולא
ד``ר דני וולף06/10/2008קרינה, גם קרינה מייננת, וגם קרינה אלקטרומגנטית לא נספגת ולא מועברת דרך אוכל או כל דבר אחר. אין שום בעיה עם מכונת שיקוף, אפילו שמדובר בקרינה מייננת. הקרינה לא מועברת ולא "מזהמת" את הדברים שעוברים דרכה. רק קרינה ישירה מזיקה.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגנה מאל-פסק- רשת יתושים מברזלשרית04/10/2008
יש לי שאלה לגבי האם רשת יתושים מברזל, באמת יכולה להפחית את הקרינה ממכשיר אל פסק. להלן נימוק מדוע, בתיאוריה, היא לא אמורה להפחית: 1. במוליך שלידו יש שדה חשמלי, נוצר שדה חשמלי הפוך שמנטרל את השדה החמשלי החיצוני. לכן בחלל שמוקף במוליך, השדה החשמלי יהיה אפס. כלוב פארדאי מונע שדה חשמלי ממה שבתוך הכלוב, ולא משפיע על מה שמחוץ לכלוב. אם מה שבתוך הכלוב, יוצר שדה חשמלי, השדה החשמלי הזה משתקף גם מחוץ לכלוב פארדאי. כלומר כלוב פארדאי לא משפיע על מה שנמדד מחוץ לכלוב. כשמדובר שדה מגנטי- כלוב פארדאי לא משפיע. (אולי רק חומרים פרו-מגנטיים שמנטרלים שדה מגנטי). כשמדובר על קרינה אלקטרו-מגנטית, אז קרינה בתדר גבוה מוחזרת ממתכת, קרינה בתדר נמוך עוברת את המתכת. אולי קצת נחלשת( כי נוצרים זרמים במוליך, כלומר המוליך קצת מתחמם ע"י אנרגיה שבאה מהקרינה). בתדירויות נמוכות מאד- כמו 50 הרץ, האם בכלל יש השפעה לכלוב פארדאי? 2. כמו כן , הקופסא של האל-פסק כבר עשויה ממתכת, אז מה הרשת מוסיפה על הקופסא ממתכת? אשמח לשמוע מה דעתכם- במה לעטוף את האל-פסק כדי שפחות יקרין (וזאת בנוסף להתרחקות ממנו, כמה שאפשר) תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלפסק ורשת יתושים
ד"ר זמיר שליט"א05/10/2008אלפסק משרה שדה אלקטרומגנטי, בו הרכיב המגנטי ניכר ומסוכן.
השדה המגנטי עובר את כלוב פאראדיי, ועובר סלעים כמו אוויר.
המגן הטוב ביותר מאלפסק הוא המרחק, הייתי ממליץ על 2 מטר, כי השדה מאד חזק, משהו כמו 250 מיליגאוס בצמוד למכשיר, וזה דועך כשמתרחקים ממנו.
כל טוב,
וגמר חתימה טובה,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלפסק ורשת יתושים
ד"ר זמיר שליט"א05/10/2008אלפסק משרה שדה אלקטרומגנטי, בו הרכיב המגנטי ניכר ומסוכן.
המגן הטוב ביותר מאלפסק הוא המרחק, הייתי ממליץ על 2 מטר, כי השדה מאד חזק, משהו כמו 250 מיליגאוס בצמוד למכשיר, וזה דועך כשמתרחקים ממנו.
כל טוב,
וגמר חתימה טובה,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלפסק ורשת יתושים
כל טוב,
וגמר חתימה טובה,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאלון03/10/2008
תודה על התשובה הרצפה עשויה מבטון כלומר רצפת התקרה שמעלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארון חשמל
תגובה לתגובה03/10/2008כפי שענה לך ידידי המלומד ד"ר וולף, צריך למדוד כדי לדעת ברור מה השדה המגנטי המגיע למי שיושב קרוב למחשב ולמקור השדה (ארון החשמל). יתכן שיש עוד מקורות שאינך מודע להם. מדידה תסביר את הכל. אי לכך, חזרתי הבוקר מחו"ל, תוכל לקבל ממני מכשיר (ללא תשלום כמובן) ולמדוד לבד. אם אתה רוצה, תאם בטלפון: 03-574-7527. כל טוב, ושנה טובה, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארון חשמלאלון02/10/2008
רציתי להוסיף (בקשר לארון החשמל שממוקם בדיוק ברצפה שמעל מקום הישיבה של המחשב) כאשר אני עומד המרחק ביני לתקרה הוא בערך מטר יושב אז המרחק גדול יותר אם זה מסוכן? אנחנו יושבים שם כבר כמה שנים לעבוד במחשב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקרין, צריך למדוד
ד``ר דני וולף03/10/2008אני מניח שהרצפה האי לא מבטון, ואז יש קרינה, ואי אפשר לנחש כמה, הקרינה עלולה להיות חזקה מאוד, וגם מכבלי החשמל העוברים בדרך לארון החשמל.
הדרך היחידה היא למדוד את הקרינה ובכך יעזור לך היהודי היקר ביותר בארץ הד"ר זמיר שליטא
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוטר או מודם , מה עדיף ?רחלי02/10/2008
הזזתי את המחשב מהחדר של הילדה לכמקום אחר בבית שבו אף אחד לא ישן . בגלל המיקום , יהיה צריך לחבר חוט ארוך "שיטייל" בבית כדי לחבר את עמדת המחשב לאינטרנט אם מדובר במודם . רציתי לדעת , מה ההבדל בין המודם לבין הראוטר מבחינת קרינה ? מובן ששיקולי בריאות קודמים לשיקולים אסתטיים .....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במרחק של מטר ראוטר בטוח ולא מקרין
ד``ר דני וולף03/10/2008במרחק של מטר הקרינה של ראוטר זניחה ביחס לקרינת הרקע הסביבתי.
מרחק של מטר מהראוטר זה בטוח
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העברת נתונים בחוט טלפוןרועי02/10/2008
האם יש איזושהי קרינה/שדה מגנטי מחוט טלפון ביתי שעליו עוברת תקשורת ADSL לאינטרנט, או HPNA (רשת ביתית קווית ע"ג תשתית הטלפוניה)? האם יש בעיה שחוט כזה עובר מאחורי ספה? אגב, מה דעתכם על HPNA כתחליף לרשת אלחוטית? הבנתי שזה יותר בטוח. תודה רבה ושנה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במרחק 60 ס"מ מקבל תקשורת אין בעיה
ד``ר דני וולף03/10/2008במרחק של 60 ס"מ מכבל תקשורת אין שום קרינה.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חימוםאלון02/10/2008
משום מה אני לא רואה את ההודעה ששלחתי רציתי לדעת בקשר לחימום רצפתי האם הוא קורן גם כאשר הוא במצב כבוי על הצג, אך בארון החשמל הפקק למעלה? באיזה מרחק הוא קורן בערך כאשר הוא עובד אם אני יושב בקומה למטה הקרינה מגיעה מלעלה כלומר מהתקרה כלפי מטה ? שולח שוב מקווה שההודעה הגיע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חימום רצפתי כבוי כמעט לא קורן
ד``ר דני וולף02/10/2008חימום רצפתי כבוי לא קורן, אולי רק בדקות הראשונות אחרי הסגירה כשיש בו עוד מטען
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלאי נפחאלון30/09/2008
בקשר לגלאי נפח קטן אשר בחדרי האם יש בו סיכון של קרינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלאי נפח
ד"ר זמיר שליט"א01/10/2008אני לא מדדתי דבר כזה,
האם הוא על בטריות ? או על חשמל מהרשת ?
ההערכה שלי, שזה עובד על הספק מאד נמוך,
להיות בטוח,, תוכל למדוד לבד, אשאיל לך מכשיר ללא תשלום.
אם תרצה, תתאם אתי מיום ראשון והלאה. כרגע אני בארה"ב.
טל. 03-674-7527
כל טוב, ושנה טובה,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין קרינה מגלי נפח
ד``ר דני וולף01/10/2008גלאי נפח עובד בהספק כל כך נמוך שאין ממנו שום קרינה, אלא אם נמצאים במרחק של 60 ס"מ ממנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)