מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרינהשרית30/09/2008
לפני שבועיים עברתי טיפול ביוד רדיואקטיבי מינון 175 מיליקירי (היה לי סרטן פפילרי בבלוטת התריס) שאלתי: כיבסתי את הבגדים שלבשתי בימי הקרינה ולתליתי לייבוש על חבל בחוץ 3 ימים. האם להערכתך הקרינה מהבגדים פגה? האם ניתן כעת ללבוש את הבגדים הללו? או שעדיף לזרוק הכל לפח, מחשש שמא קרינה נדבקה לבגדיםו לא תצא? תודה רבה על תשובה ושנה טובה ! שרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מיוד רדיואקטיבי
ד"ר זמיר שליט"א01/10/2008שרית יקרה:
לעניות דעתי לא תהיה על הבגדים שום קרינה.
אבל אם תרצי אני יכול למדוד רדיואקטיביות מהבגדים עם מכשיר גייגר שיש לי.
אם תרצי, אנא תאמי אתי מיום ראשון ואילך 03-574-7527,
כי כרגע אני בארה"ב.
כל טוב, ושנה טובה,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר זמיר שליטא-תודה רבה על המידע
שרית02/10/2008ושנה טובה! שרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין שום קרינה
ד``ר דני וולף01/10/2008שרית יקירתי,
היוד הרדיואקטיבי "חי" מעט מאוד זמן בטח פחות מיממה - שתיים. הקרינה הנפלטת מהיוד הרדיואקטיבי לא ממשיכה עוד להקרין. אין אפילו צורך לשטוף את הבגדים - הם לא קורנים.
שתהיה לך בריאות שלמה, שתחלימי ממחלתך במהרה
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר דני וולף-תודה רבה ושנה טובה!
שרית02/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאלון30/09/2008
שאלה האם דוד שמש והקולטנים שלו על גג הבית מקרינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוד שמש
ד"ר זמיר שליט"א30/09/2008דוד שמש והקולטים אינם פולטים שום קרינה.
כל טוב, ושנה טובה,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ואוכלדיקלה29/09/2008
עוד שאלה לגבי קרינה סלולרית: האם זה מזיק לשים את הפלפון ליד אוכל הכוונה בזמן הארוחה לשים אותו על השולחן ליד המצרכי מזון או בתיק ליד הסנוויץ והפירות. האם זה מזיק למזון ולנו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה אלקטרומגנטית לא מועברת באוכל
ד``ר דני וולף30/09/2008ממש לא מזיק, הקרינה פועלת רק כשהיא פוגעת ישירות ולא דרך אוכל או כל דבר אחר. רק מה שהוא מקרין פוגע.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטנה סלולרית בקרבת הבית שלידיקלה29/09/2008
בשכונה שבה אני גרה ישנה אנטנה סלולרית המרוחקת נראה לי שיותר מ50 מטר מהבית שלנו (אני רואה אותה מהמרפסת בקומה 11) היו פעם 2 אנטנות אחת ליד השניה ולפני כמה חודשים הורידו אחת, הבנתי שהשכנים הגישו תלונה על כך. בכל מקרה אנטנה אחת עדיין קיימת. השאלה שלי האם יש בכך סכנה כי הבנתי שהסכנה היא רק בקרבת האנטנה משהו כמו 8 מטר, ומידיד שמתעסק בתחום הבנתי שהאנטנה בכלל לא מסוכנת ואפילו להפך, ככה יש פחות קרינה בטלפון. מה האמת? הנושא הזה מאוד מבלבל ונשמע שיש בו דעות חלוקות. האם יש גם עובדות בדוקות לגבי העניין מה מסוכן ומה לא מתי וכו'? אשמח לקבל מידע בעניין והסבר. תודה, ושנה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכי טוב לא לחשוב על זה
ד``ר דני וולף30/09/2008יקירתי,
את צודקת שהנושא מאוד מבלבל, חלק גדול בגלל ערפל הקרב שיוצרות החברות הסלולריות, ועושי דברם המשרד עוכר הסביבה.
אותו משרד זורה חול בעיני הציבור בכך שהוא משכנע את כולם שיותר אנטנות מוסיף בריאות כפי שאמר לך ידידך. הצרה שרוב האנשים מדברים רוב הזמן ממקום העבודה, ומהבית מדברים בבזק, כך שאת הקרינה מהאנטנה הם חוטפים כל הלילה, וביום הם חוטפים ממקום העבודה.
אבל לעניינינו, 50 מטרים ...... בואי לא נחשוב על זה, ונמשיך לחיות טוב.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטנה לייד הבית של פיסקוש
ד"ר זמיר שליט"א30/09/2008כדי להיות בטוח, תוכל למדוד את הקרינה לבד.
אוכל להשאיל לך מכשיר מדידה (ללא תשלום כמובן)
אם תרצה, אנא תאם אתי בטלפון 03-574-7527
אבל רא מיום ראשון, כי כרגע אני החו"ל וחוזר לארץ רק ביום ששי בצהרים.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העיצות
דיקלה11/10/2008וגם על ההצעה הנדיבה למדוד את עצמת הקרינה. אבל אולי באמת עדיף לא לחשוב על זה, כי בכל מקרה לא ממש יהיה לי מה לעשות בקשר לזה, הם בכל מקרה במאבק שכונתי (שכנראה לוקח זמן), להוציא את האנטנות. אז תודה לכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להכין כלוב פארדאי למכשיר אל-פסקשרית29/09/2008
ברצוני להפחית את הקרינה ממכשיר אל-פסק. יש לי 2 שאלות 1. איך מכינים כלוב פארדאי עבורו 2. מבין 3 שיטות- כלוב פארדאי, רשת יתושים מברזל, ונייר אלומניום- מי הכי ינחית את הקרינה מהאל-פסק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחשמל הביתי רשת יתושים
ד``ר דני וולף30/09/2008נורית יקירתי, את קצת עושה סלט. כלוב פרדיי זה רשת היתושים, או נייר האלומיניום העוטפים את מקור הקרינה, או את המקום שאותו רוצים להגן מפני הקרינה.
לגבי הקרינה בתדירות הביתית, במקרה זה אל פסק, רשת יתושים מברזל היא הטובה ביותר!
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלוב פרדיי לאל פסק
ד"ר זמיר שליט"א30/09/2008לעניות דעתי, חבל על הזמן והמאמץ.
הכי כדאי זה להרחיק את האלפסק לפחות 2 מטר מהגוף.
כל האמצעים שמנית לא ישנו כמעט כלום.
כל טוב, ושנה טובה.
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממחשב ניידשמעון27/09/2008
האם פלטת עופרת על הברכיים מתחת למחשב תעזור למנוע קרינה לאשכים? בסגנון חלוק העופרת בצילומי רנטגן-אבקש תגובה בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלטת עופרת מונת היטב
ד``ר דני וולף30/09/2008פלטת עופרת מוענת היטב את הקרינה האלקטרומגנטית של החשמל הביתי, רשת יתושים מברזל תעשה זאת אפילו טוב יותר, ומן הסתם תהיה קלה יותר לנשיאה.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה ממחשב נייד
ד"ר זמיר שליט"א30/09/2008רשת מתכת תבלום היטב קרינות סתדרי שידור, אולם מחשב נייד פולט גם שדה מגנטי,
בידיים על המקלדת, יש כ- 10 מיליגאוס. את זה לא יבלום שום אמצעי שתוכל להכין לבד,
לכן עצתי, להקליד עם מקלדת נוספת, יש כאלו קטנות ונוחות, וניתן להשתמש ברוב המקרים באחת כזאת. אני עצמי עושה זאת כבר שנים.
כל טוב,
וזנה טובה,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלאפוןסיוןןןן26/09/2008
שלום! רציתי לישאול איך אפשר לדעת את רמת הקרינה?< זאת אומרת עם המיספר הוא 0.78 אז הקרינה גדולה או קטנה? אני מיתכוונת שככל שהמיספר קטן מ 1 נקודה משהו ככה רמת הקרינה גדולה? נגיד 0.50 או 0.60 זאת קרינה נמוכה ו מ1 וומעלה זאת כבר קרינה גדולה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי ה-SAR הם הטעייה מכוונת של החבר
ד``ר דני וולף30/09/2008ערכי ה- SAR הם הטעיה מכוונת של החבות הסלולריות, ואינם מבטיחים דבר.
דברו עם אמצעי הגנה, אוזניות או רמקול
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוטר אלחוטי LinkSys WRT54GLאבי26/09/2008
ד"ר שליט"א שלום! 1. בתגובות רבות שפרסמת ראיתי שציינת שבדקת ראוטרים מסויימים ומצאת אותם מסוכנים יותר ומסוכנים פחות. רציתי לשאול האם יש לך מידע ספציפי לגבי הראוטר הנ"ל (LinkSys WRT54GL)? למותר לציין שמדובר בדגם שנקנה בארץ ומשתמש בתקני 802.11b ו- 8.2.11g בתדרי 2.4Ghz. 2. אני מתעתד לחבר אותו לשני מחשבים נייחים (בחיבור קוי) ולמחשב נייד אחד (בחיבור אלחוטי) לצערי כל המחשבים נמצאים בחדר השינה של בני בן ב- 6, אם כי במרחק של 3-4 מטרים מהמיטה (המחשבים נמצאים בקצה אחד של החדר המשמש אותי גם כפינת עבודה ומוסתרים מאחורי ארון גדול, ואילו המיטה נמצאת בקצה השני של החדר). ככה"נ איאלץ לחבר את הראוטר בקרבת המחשבים, דהיינו באותו החדר אם כי בקצה המרוחק. מהם המלצותיך לגבי מיקום המחשבים והראוטר? אני משער שאיאלץ למצוא מיקום לראוטר שיהיה גם רחוק ממרחב השינה והמשחקים וגם רחוק מספיק מעמדת העבודה שלי. האם עדיף למקם את הראוטר למשל גבוה מעל ארון או להסתיר אותו באיזשהו אופן כדי ליצור מרחק גדול יותר או חיץ בינו לבין מרחב החדר? 3. ראיתי שציינת כי ניתן למסך ראוטרים עם נייר אלומינים כדי למנוע חשיפה לשדה המגנטי. כיצד עושים זאת? (חיפשתי מעט בגוגל על הנושא אבל לא העליתי דבר). בתודה מראש, - אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראוטר (נתב) אלחוטי
ד"ר זמיר שליט"א30/09/2008נראה לי שאצלך המרחקים מספיקים להוריד את הקרינה המגיעה אליך.
מהנתב שציינת לא מדדתי, אבל תוכל למדוד בעצמך.
אם תרצה, טלפן אלי מיום ראשון 03-574-7527, כי אני חוזר לארץ ביום ששי בצהרים.
אשאיל לך מכשיר (ללא תשלום כמובן), ותוכל למדוד בעצמך ולדעת מה הקרינה.
כל טוב,
ושנה טובה,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וחג שמח!
אבי13/10/2008לגבי השאלת מכשיר המדידה - אני לא בטוח שיהיה צורך (הבנתי שמרחק של מטר אמור להספיק ואני מקפיד לשמור על מרחקים אפילו גדולים יותר), אבל אני מודה לך על ההצעה ואזכור שהאופציה קיימת. תודה וחג שמח! - אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסוי לנייד מבד שחוסם קרינהשרית23/09/2008
אני מחפשת פיתרון להגנה מפני הקרינה מטלפון נייד, בזמן שאני נושאת אותו כל היום קרוב אלי, דלוק. אני *לא* מחפשת הגנה לזמן של הוצאת וקבלת שיחות, אלא לכל הזמן שהטלפון סתם דלוק במצב הכן, וכל דקה נותן סיגנל לאנטנה שיידעו למקם אותו. אני נושאת את הטלפון בתיק צד קטן (ואופנתי), אבל התיק מבד דק, כך שיוצא שהטלפון עדיין קרוב אלי מאד, כאילו הוא בכיס של חולצה. קניתי ב'ברוש' בד שחוסם קרינה, ואני מתלבטת עכשיו מה לתפור ממנו, כך שאוכל לשים את הטלפון בתיק. בהתחלה חשבתי פשוט לתפור שקיק קטן שכל הטלפון יהיה בתוכו, וכל פעם שתהיה לי שיחה אני אוציא אותו מהשקיק. אבל אז קראתי אצלכם, שבגלל שהטלפון יהיה מכוסה בבד שעוצר לו את הקרינה, הוא פשוט יתאמץ יותר ויקרין יותר. כך שקרינת טלפון חלשה מחוץ לשקיק, שווה בעוצמה לקרינת טלפון חזקה בתוך השקיק שבולם חלק ממנה. קראתי שהצעתם לעשות כיסוי רק בצד אחד של הטלפון, הצד שפונה לגוף, ושיהיה פתוח לצד השני. אבל זה מתאים למי שנושא את הטלפון על חגורה, ולא מתאים למי שרוצה לשים בתוך תיק. כי בתוך תיק הטלפון לא מקובע, אלא כל הזמן זז, כך שהצד שבלי הכיסוי יכול להתהפך לכיוון הגוף. אז מה לדעתכם כדאי לתפור מהבד חוסם הקרינה? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסם קרינה רק בצד הקרוב אליך
ד``ר דני וולף25/09/2008הכי טוב אם את יכולה, ויצירתית מספיק לשים את הבד חוסם הקרינה רק בצד הקרוב אליך. כך גם תהיה קליטה לטלפון והוא לא יצטרך להתאמץ ולהקרין חזק יותר, וגם תהיה הגנה לגופיך.
ובכלל, המרחק הוא המגן הטוב ביותר, אם תרחיקי את הטלפון 20 ס"מ מהגוף, פשוט תשימי אותו בתא הרחוק מהגוף אני מניח שזה יספיק.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני הולכת עם תיק קטן ודק, בלי נפח
שרית25/09/2008(כמו מעטפה). אין לו תאים וכיסים, כמו שיש בתיק גב. לכן אין לי בתיק מרחק של 20 ס"מ מהגוף. ואני לא רוצה לשאת את הטלפון על חגורה או בכיסי המכנסיים. אז איך אני יכולה לשים את הבד רק בצד של הגוף שלי, ועדיין בתוך התיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיק דק
ד"ר זמיר שליט"א06/10/2008אם התיק הדק צמוד לגוף, אז לא עשינו שום הרחקה.
לכן רצוי להחזיק את התיק בידיות \ כתפיות, רחוק מהגוף.
זה לא COOL וגם לא נוח, אבל מונע קרינה לגוף.
כל טוב וגמר חתימה טובה,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי לד"ר שליט"א יש רעיון איך לתפור
שרית01/10/2008מהבד המיוחד? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך לתפור תיק ?
ד"ר זמיר שליט"א06/10/2008מצטער על האחור בתשובה, הייתי בטיסות בחו"ל, ולא היה לי אינטרנט סדיר.
אם יש לך את הבד המגן, אפשר לשלב אותו בתיק קיים, כאשר הבד צריך להיות בצד הקרוב לגוף, כדי למנוע קרינה אל הגוף.
אין לעטוף את הטלפון לגמרי, כי אז הוא ישדר סיגנלים בעוצמה מירבית, ויגמור את הבטריה בהקדם, ורוב הסיכויים שבזמן שהבטריה עדיין תפעל, לא תהיה קליטה
כל טוב וגמר חתימה טובה,
זמיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפש דרכים להפחתת קרינת הטל' הניידאיתן22/09/2008
שלום, הייתי מעוניין לדעת אם אני נושא את הטלפון הנייד בתיק גב או תיק צד, האם שכבת הבד המפרידה בין התיק לגופי עוזרת/מפחיתה בדרך כלשהי את הקרינה שהגוף סופג מהמכשיר הנייד. האם יש מעבר לזה רעיון כלשהו שניתן להרחיק המכשיר מהגוף כאשר נמצאים בזמן הליכה, מפני שפתרון סביר לא עלה בדעתי עד היום. בתודה מראש, איתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המרחק הוא מפחית הקרינה הטוב ביותר
ד``ר דני וולף23/09/2008רוב הבדים ואפילו קירות לא מונעים קרינה. יש אמנם בדים בולמי קרינה מיוחדים, אולם, מפחית הקרינה הטוב ביותר הוא המרחק, ואם נושאים את הפלאפון בתיק גב או צד המרחק מספיק כדי שהקרינה תהיה מזערית. הרי לא נלך עם טרולי כדי לשאת את הפלאפון שלנו.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מהפלאפון הסלולרירוני21/09/2008
שלום רב יש לי פלאפון דור שלישי של סוני אריקסון. שמעתי כי המכשירים האלה של סוני אריקסון הם בעלי הקרינה הגבוהה ביותר, בנוסף על כךהחדר שלי הוא בממד, וכפי שהבנתי בממד יש אחוזי קרינה גדולים מהרגיל, כמו במעלית וחניון תת קרקעי לדוגמא. אתמול דיברתי כ45 דקות בפלאפון, בממד. בלי אוזניות ובלוטוס [שניהם מאוד לא נוחים לי] מהי ההשפעה של זה? וחוץ מזה, אני רוצה לקנות מכשיר חדש עם פחות קרינה, יש המלצות על משהו שיפחית משמעותית את אחוזי הקרינה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בממד להשתמש רק עם אוזניות
ד``ר דני וולף22/09/2008ממד מעלה מאוד את עוצמת הקרינה מהפלאפון ולא משנה מאיזה סוג הוא. משימוש חד פעמי, או גם כמה פעמים לא קורה כלום, אולם לאורך זמן כדאי מאוד להשתמש באוזניות בייחוד בממד, אבל גם כך כדאי למשתמשים כבדים להשתמש באוזניות
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מארון חשמלשולמית21/09/2008
שלום רב, אנו עוברים לבית חדש והחשמלאי הציע לבנות שני ארונות חשמל: אחד מרכזי בכניסה לבית , ואחד משני בקומת השינה. האם קיימת דרך למסך את ארונות החשמל כך שהקרינה שתפלט החוצה תהיה מינמלית? בתודה, שולמית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין בעיה למסך ואין בעיה עם ארונות ה
ד``ר דני וולף22/09/2008אם ארונות החשמל נמצאים מטר מחדרי השינה אין בעיה, וגם אין שום בעיה למסך את ארונות החשמל, מספיק לעשות ארון חשמל ממתכת, או לחלופין לשים רשת של יתושים מברזל מסביב לארון החשמל, כמובן בבניה מאחורי הקיר.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדיין בנושא האנטנות המוסוותסבטלנה21/09/2008
כמה זה חוקי להציב על גג בנין מלון קבוצת אנטנות מוסוות? שוב תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוקי ומסריח ורק לחץ ציבורי יעזור
ד``ר דני וולף22/09/2008לצערנו החוק בצידן של החברות הסלולריות, הכוח בצידן, והכסף בצידן (והרבה כסף).
אינני יודע את הנתונים, אם האנטנות קרובות למקום הימצאותם של ילדים, כמו בתי ספר וגני ילדים הייתי מציע לפעול בכל הכוח, והכוח היחיד הוא לחץ ציבורי מסיבי, בייחוד עכשיו לפני הבחירות לרשויות, ואל תשכחו שראשי המועצות הם האחראים גם לבריאותנו, ויכולים לפעול למען הסביבה.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דור שלישי עם סים קארד דור ראשון.אייל21/09/2008
שלום, יש לי טלפון נייד דור שלישי של נוקיה מדגם 6500 סליידר. הטלפון הנייד תומך בשיטת שידור דור שלישי ורשום באיזור הכנסת כרטיס הסים שמומלץ להשתמש אך ורק בכרטיס סים מסוג דור שלישי. נכון לרגעים אלה אני משתמש בטלפון זה עם כרטיס סים + של הדור בראשון (בחברת אורנג'). ושאלתי היא האם בזה שאני משתמש בכרטיס סים של הדור הראשון מפחית בדרך זו או אחרת את קרינת המכשיר או להפך, האם זה מגביר את קרינת המכשיר? נ.ב. רמת הSAR שבמכשיר היא 1.10W/kg בתודה מראש, אייל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפחית את המחיר בטוח
ד``ר דני וולף22/09/2008קשה מאוד לדעת בדיוק כמה ואיך כל פלאפון מקרין.
כרטיס הסים לא משפיע על עוצמת הקרינה.
כמובן שאם אתה משתמש בדור ה- 3 אתה משלם על זה בקרינה, כי אין העברת נתונים בחינם, אין ארוחות חינם.
לשאלתך כרטיס הסים לא מגביר ולא מחליש את הקרינה, כרטיס הסים מדור שלישי רק מגביר את המחיר שאתה משלם לחברות הסלולריות, ואולי בגלל זה גם כתוב על המכשיר מומלץ כרטיס מדור 3
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוספת פרטים לאנטנות המוסוותסבטלנה21/09/2008
אכן מדובר באנטנות סלולריות ואנטנות קשר ורדיו של צבא מצפה לתשובה בכליון עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצבא מחוץ לחוק, יש לו רישיון להקרין
ד``ר דני וולף22/09/2008הצבא לא כפוף לחוק, יש לו רישיון להקרין ולזהם את הסביבה בכל המובנים. האנטנות של הצבא גם מקרינות הרבה יותר חזק ולא ממוקד באלומה צרה. הייתי מציע לכם לבדוק את עוצמת הקרינה, ו......לחץ ציבורי מסיבי
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטנות מוסוות
ד"ר זמיר שליט"א22/09/2008אנטנות סלולריות מוסוות, יש חוקיות ויש לא חוקיות. בכל מקרה של חשד, תבקשי מהמשרד להגנת הסביבה את סקר הבטיחות של האנטנה החשודה, וכן את היתר ההקמה והיתר ההפעלה
בטל. 02-649-5869 יש לחו לך בדוא"ל, ותוכלי להעביר אלי להעיף על זה מבט, ואני אעביר גם למהנדס מומחה.
באשר לצבא, כפי שענה ידידי המלומד ד"ר וולף, הם מעל החוק האזרחי, אפילו אם האנטנות של הם עומדות במקום אזרחי, כולל באמצע קיבוץ.
למי שמשרת בבסיס ויש שם אנטנות, ניתן להזמין מדידת קרינה על ידי מודד מהצבא, הבעייה שכאן נותנים לחתול לשמור על השמנת, ואיני בטוח שלא תהיה הורדת הספק בעת המדידה.
אם אכן יש מדידה, כדאי להסתכל על מכשיר המדידה, ולדעת עד איזה ערכים הגיע.
בכל מקרה, יש להתרחק מקרינת אנטנות, ומכשירי קשר במידת האפשר.
במקרה חשש, תזמינו בצינורות המקובלים את סא"ל אמנון דובדבני, הממונה על תחם קרינה בחר"פ, והוא יבוא ויבדוק.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)