מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אנטנות מוסוותסבטלנה21/09/2008
שלום רב לד"ר זמיר וד"ר וולף יקרים! הבוקר חזרנו משבוע נופש בבית מלון. אני בלחץ נוראי. מסתבר שבמשך כל השבוע לנו ממש בסמוך לאנטנות שעל גג הבנין. החדר שלנו היה במרחק של כ-20 מטר מן האנטנות המוסוות כמעט ללא הבדלי גובה (קבוצת אנטנות על הגג בקומה 6, החדר שלנו היה בקומה 4, באלכסון מן האנטנות). כאשר הבחנתי במשהו משונה על הגג שאלתי את עובד הבנין והוא אמר לי שאלה צינורות אוורור והייתי רגועה. אך כעבור כמה ימים הבחנתי כי פתחי האוורור ב"צינורות" האלה - הם צבועים בצבע שחור ולא ממש פתוחים! ואז עובד מלון אחר אמר לי שאכן מדובר באנטנות. הוא אמר לי שאלה לא אנטנות סלולאריות אלא אנטנות שמשמשות לקשר בין הסניפים של אותו מלון (כאילו קשר פנימי בין בתי המלון בארץ). אני כמובן כבר לא יודעת האם לסמוך על זה וגם האם זה משנה משהו. הייתי עם שני תינוקות (בן 4 חודשים ופעוט בן שנתיים). אני מבינה שאין מה לעשות ולא בוכים על החלב שנשפך, אך בכל זאת הייתי רוצה לדעת עד כמה זה מסוכן, בייחוד לילדים שלי, כי אני פשוט בחרדה נוראית.... בתודה ענקית מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע לא יזיק
ד``ר דני וולף22/09/2008במרחק של 20 מטרים למשך שבוע .......
אפשר לישון בשקט.
לא שהמצב שאת מתארת לא שערורייתי מבחינה ציבורית, אולם לגביך אין שום בעיה
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוק מהחשמל ?איריס20/09/2008
שלום, סליחה על הבורות, אבל האם הוצאת השקע,כאשר לא בשימוש, של מיקרוגל ומסך מחשב, מבטלת לחלוטין את עניין הקרינה ? אני גרה בדירת חדר....ומוקפת מוצרי חשמל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתןק מהחשמל
ד"ר זמיר שליט"א22/09/2008טוב ששאלת: כל עוד מכשיר חשמלי מחובר, ואפילו אינו מופעל, הוא משרה שדה חשמלי סביב הכבל שלו. הוצאת התקע, מבטלת במכשירים פשוטים (קומקום חשמלי) לגמרי את הקרינה, אבל יש מכשירים שיש בהם קבלים, וסלילים ושאר אביזרים , והמכשיר עלול לפלוט קרינה חלשה כמה זמן. אבל די מהר אין ממנו קרינה לגמרי.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- על הקרינהאהוד19/09/2008
אני קורא בפורום הזה וקצת מתקשה להבין כמה דברים. כיום כבר אפשר לחקור השפעות מוחיות של אדם שהיה חשוף לקרינה זמן רב באופן לא אחראי למה אם כן אי אפשר להגיע למסקנות? חוץ מזה, ישנם מצבים שהאדם נמצא בהם חשוף לקרינה ברמות יותר מטורפות משאר הכותבים בפורום(מה עם צבא, שהיה במטוס(שם הפלאפונים "לא קולטים" ולא כולם סוגרים אותו), שהות בכיתות(שם ברור שכל כדקה מתקבלת שיחה), מיקרוגל(שכל אדם וחצי לא 'יודע' להשתמש בו..) כלומר האם לפי הפורום לא היה אמור להווצר נזק הרבה יותר גדול? וזה בלי להתייחס למקומות עבודה בסביבת גלי רדיו, תחנות מחקר וכו'... אני רק רוצה הסבר, אני לא מפקפק בשום דבר מן האמור. כמו כן הייתי שמח לדעת לגבי השפעה מוחית (המילה 'סרטן' היא כללית מדי בשבילי) האם יש הרס מוחלט של רקמות במוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזקי קרינה עד לסרטן
ד"ר זמיר שליט"א22/09/2008טוב שאתה שואל. נעשו מחקרים שהראו שסביב אנטנות יש הסובלים מכאבי ראש עד 300 מטר, ככל שמתקרבים, יש הסובלים מעייפות כרונית, קשיי שינה, חוסר התמצאות ואובדן זיכרון קצר מועד. רק בחשיפות ממושכות וחוזרות, מתפתחות מחלות גיל קשות (בעיקר עצבים, ומחלות סרטן) הרבה בטרם זמנן.
הנזקים מהקרינות הוכחו בניסויים בחיות ונזקים קלים, בקרינות חלשות הוכחו גם במתנדבים. אם תקליד BIOINITIATIVE REPORT תקבל סקר בן כלמעלה מ- 20 קבצים על החולאים הניגרמים מהקרינות, החל מתסמינים קלים יחסית, דרך הפרעות בפריון, פגיעות בעצבים, ועד לסרטן.
למעשה הקרינות מקדימות בואן של מחלות גיל בהרבה שנים, לדוגמא אלצהיימר אובחנו בשכיחות מדאיגה בבני 30+ בסקנדינביה. זה הוכח גם בניסויים בחולדות צעירות.
יש לצערי המון חומר, והוכחות, אך יש הדואגים שזה לא יגיע לציבור מסיבות מובנות.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך להתייחס לקרינה כאפשרית מסרטנת
ד``ר דני וולף23/09/2008יש היום מספיק עבודות המצביעות על עלייה בשכיחות הסרטן בגלל קרינה אלקטרומגנטית, מכל הסוגים. יש עבודות על נזקים כרומוזומאליים, ונזקים ל- DNA וכיו"ב. כמות העבודות מספיקה כדי שננהג בזהירות מרבית לגבי הקרינה הזאת, אבל היא עדיין לא מספיקה כדי ששלטונות הבריאות העולמיים ישנו את התקנות. גם לגבי הסיגריות והאסבסט היה אותו הסיפור, ואנחנו רק תקווה שבימנו, איך שאתה אומר ובצדק, ייקח פחות זמן שנגיע למסקנה הסופית, ובינתיים
ז...ה...י...ר...ו...ת... מ...ו...נ...ע...ת...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- tאמא מאוד חרדהמאייה איילון18/09/2008
שלום לכולם, 1. מול הגן הפרטי של ביתי נמצא עמוד חשמל עם שנאי, בודק שהוזמן למדוד מדד 2.15 על גדר הגן למרחק של 50 ס"מ. במרחק מטר או מטר וחצי מהגדר ישנו מתקן הטיפוס עליו הם משתעשעים בחצר, ולמיטב הבנתי הקרינה בו היתה פחות מ-2, בסביבות 1.5.. הדוח המפורט עדיין לא הגיע, ורציתי בבקשה לדעת מה בכל זאת הסכנה. 2. ילדיי ישנים סמוך ל-4 שקעים חשמליים ללא תקעים מחוברים, וגם ליד תקע מחליף ומנורת קיר.. אשתדל להזיז את המיטה ככל שניתן,אך האם ריבוי האמצעים מוליכי החשמל מעלים סיכון? 3. האם ניתן להזמין אתכם למדידה ביתית? או להשיג מכשיר מודד לקרינה התוך ביתית? תודה רבה מאייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא מאייה החרדה
ד"ר זמיר שליט"א22/09/2008באשר לגן הפרטי: 2.15 מיליגאוס לייד הגדר, זה גבולי, אבל הילדים לא מתנחילם על הגדר, ואם נמצאים לייד כמה דקות, זה לא עלול לגרום נזק ניכר.
קרינה של 1.5 מיליגאוס, זה לא אפס, אבל נמצא במקומות רבים שהילדים נמצאים ומשחקים.
רקע כזה ויותר ממנו, מגיע בחורף פעמים רבות לערכים גבוהים יותר, ומגיע אפילו עד 4 מיליגאוס שאני מדדתי, רחוק ממיכשור וקו חשמל. אני לא אוהב גם את מה שנמצא בגן, אולם מבחינה חוקית קשה לעשות משהו, רק פעולה ציבורית.
אבל ערכים של 2 ופחות, לא נחשבים מסוכנים בספרות המקצועית.
אוכל להשאיל לך מכשיר למדידה עצמית (כמובן ללא תשלום) כשאחזור מחו"ל. כרגע אני בארה"ב, ואני חוזר אחרי ראש השנה. תתקשרי אתי אחרי זה, ונתאם מועד שתבואו לקחת את המכשיר.
שנה טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם עכבר אלחוטי מזיקעמוס17/09/2008
שלום רב, זה מאוד מטריד אותי: האם לעכבר אלחוטי יש קרינה שמזיקה ליד??? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי?
עמוס18/09/2008בבקשה, זה מאוד מאוד מטריד אותי: האם לעכבר אלחוטי יש קרינה שמזיקה ליד??? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמדת משרד 2 מחשבים ראוטר מדפסותדפנה15/09/2008
האם יש בעיית קרינה מסרטנת בחדר שינה שמשמש גם כמשרד עם כל הציוד שהזכרתי עובד כל הזמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משרד בחדר השינה
ד"ר זמיר שליט"א15/09/2008עם המחשבים לא נראית בעייה.
עם הראוטר (נתב בעברית), רצוי מאד שיהיה לפיות במרחק 2 מטר ממקום הישיבה, ומהמיטה.
יש נתבים חזקים ויש חלשים, בכל מקרה להיזהר ממנו. ניתן למסך אותו, דהיינו לשים נייר אלומיניום כך שיסתיר אותו מהיושב, ואז אין קרינה ממנו ישירות ליושב. כאן צריך דמיון יצירתי איך לשים את המיסוך.
כל טוב,
זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר fm לחרשיםבר15/09/2008
אני מורה בכיתה א' רגילה. בכיתתי לומדת ילדה חירשת לחלוטין בעלת צ'יפ המושתל בראשה ומכשיר שמיעה על אוזן אחת. עד היום היא למדה באופן דיי רגיל, ביצעה משימות. היום התבקשתי לשים על עצמי מכשיר שנקרא fm כדי שהילדה תשמע אותי יותר חזק. מדובר במכשיר שנתפס בקליפס על מכנסיי עם חוט שאליו מחובר מיקרופון קטן הקרוב לפי, ותפוס על החולצה. מאד הייתי רוצה לדעת את מידת הקרינה, ועד כמה היא מסכנת אותי במיוחד לאור העובדה שאני סובלת מידי פעם ממיגרנות. היכן ניתן לקרוא חומר על המכשיר הזה? תודה מראש, בר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר fm לחרשים
ד"ר זמיר שליט"א15/09/2008ברור שמכשיר זה הוא משדר,ולא נכתב באיזה תדר.
מכל מקום, כדאי שלא יהיה ממש על הגוף, נניח על תיק יד. אם נגזר שיהיה על הגוף, אז נמוך ככל האפשר על שמלה, כדי שיהיה רחוק מהראש.
יתכן שיש קשר עם כאבי ראש: אנשים רבים כ- 8% מהאוכלוסיה (ויש החושבים יותר) הם אלרגיים לקרינות אלקטרומגנטיות, בדומה לאלרגיים לאבקת פרחים, לדגים, וכיוב'.
לכן קרינה אפילו חלשה, גורמת לאנשים כאלה לכאבי ראש.
כפי שאמרתי, צריך להרחיק את המכשיר מהגוף ככל האפשר.
יש גם פתרון יצירתי, ויקר יותר, יש בדים בולמי קרינה שניתן לרכוש בארץ (אצל ברוש בגדי עבודה) אולם הם בולמים טוב קרינה סלולרית, באשר לקרינה"שלך" זה לא ברור. אולי תסתכלי בדפי ההסבר של המכשיר, ותודיעי לי את התדר עליו משדר המכשיר, ואז נראה מה ניתן לעשות יותר טוב.
כרגע, הכי טוב, הכי רחוק מהגוף.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקש אינפורמציה לפני רכישת iphoneשי15/09/2008
שלום, ברצוני לקנות מכשיר אייפון G3 אשר משווק בחו"ל ולהביא אותו לארץ. שמתי לב ששיעור הSAR של המכשיר הוא 1.388. רציתי לדעת האם ערך הSAR הגבוה נובע מהאינטרנט האלחוטי שיש במכשיר? מהדור השלישי? מאנטנת ה-GPS שקיימת במכשיר? אם אשווה זאת לאייפון בדור הקודם, רמת SAR היא בערך של 0.97 ושם יש אינטרנט רגיל ללא תמיכה בGPS או גלישה בדור שלישי. שאלתי היא מדוע קיים הבדל כה גדול בשיעורי הקרינה בין שני הדגמים? בנוסף, אם אני חוסם את פעולות הגלישה בדור שלישי ואת האינטרנט האלחוטי (קיימת אופציה כזו באייפון), האם זה מפחית את הקרינה ואם כן בכמה? זה השיקול מרכזי עבורי לפני שארכוש מכשיר חדש, מכיוון שכיום יש ברשותי מכשיר נוקיה בעל רמת קרינה של 0.69. נ.ב. אציין שאני מודע ליתרונות בהקשר של קרינה בעת שימוש באוזנייה, אך במסגרת עבודתי איני יכול להרשות לעצמי להשתמש באוזניה. אשמח להתייחסות מעבר לרוחק המשדר הסלולרי מהמכשיר ואיכות הקליטה, מתשובות קודמות בפורום, המידע לגבי ההמלצות הנ"ל מוכר לי. אשמח למענה ובתודה מראש שי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איייפון G3
ד"ר זמיר שליט"א15/09/2008כיוון שאתה מדבר על SAR, ברור שמדובר בטלפון סלולרי סופר משוכלל.
ובכן אם אתה רוצה לשמור על המוח שלך (אין חלקי חילוף) כדאי להרחיק אותו מהגוף, תוכל לדבר עם אוזנית, למרות שזה לא COOL, ואולי פחות נוח.
על ההבדלים ב- SAR אל תסתמך, זהו ערך שנועד להרגיע, כאשר המכשיר פולט קרינהחזקה,
ובכן ב- SAR הרבה יותר קטן, אני אומר מזיכרון 0.08=SAR נמצאו במחקר, שברים ב- DNA, אז אמנם מותר לשווק טלפונים גם עם 2=SAR אבל כדאי לשמור על הבריאות.
לידיעתך לטלפונים אין תו בטיחות אמיתי אלא תו של SAR מותר, וזה לא אותו דבר.
אנא היזהר ! שלא יטעה אותך המספר הקטן, הקרינה שם אינה קטנה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדווקא אוזניית בלוטות
מיכה15/09/2008זה cool מאוד, רוב אנשי ההייטק ומביני עניין בגאדג'טים, הולכים עם אוזנייה כזאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוזנית blurtooth
זמיר שליט"א16/09/2008לכבוד הוא לי, שכיוונתי לדעת חכמים, שהולכים עם אוזניות אלו, ושומרים על מוחם מ-"טיגון".. אם יורשה לי לקבל מעט קרדיט על זה, אני נלחם על שימוש באוזניות כבר 9 שנים על כל במה אפשרית, וכן בתור נציג ציבור בועדות הכנסת, ובהופעות רבות בטלויזיה. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה דר' שליטא
שי17/09/2008אך אשמח להתייחסות גם לגבי הטכנולגיות שציינתי, האם השבתה של פוקציה מסויימת ( wi-fi , gps גלישה בדור 3.5 –HSDPA ) מסייעת ולו במעט בהפחתה של קרינה.. האם קיים איזשהו מחקר בנושא ויש לך סימוכין לכך? חוץ מאוזניה, יש משהו נוסף שאוכל לעשות עם המכשיר כדי להתגונן מפני קרינה? שאלה נוספת ברשותך, בתור מומחה לקרינה אלקטרומגנטית, היית קונה מכשיר בעל שיעור קרינה 1.35 W/kg ? תודה מראש! שי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהודעה של שי
ד"ר זמיר שליט"א22/09/2008שי יקר:
על דור 3.5 עדיין אין מחקר, אולם, מותר להקרין יותר חזק, כי "תקן" החשיפה, שאינו תקן, מרשה לחשוף את הציבור לפי נוסחא של תדר חלקי 2000, נותן קרינה במיליוואט לס:מ רבוע, או במיקרוואט לס"מ רבוע. דור שני מקרין ב- 800 מה"צ, לכן ה-"תקן" הוא 0.4 מילי, או 400 מיקרוואט לס"מ רבוע, ואחרי מקדם ביטחון של עשירית, מותר להקרין עליך 40 מיקרוואט לס:מ רבוע.
בדור 3 התדר 2000 מה"צ והיותר, לכן לפי אותה נוסחא, מותר כבר 100. במערכת שעכשיו בניסוי
WIMAX, שמשדרת ב- 3500 מה"צ, מותר 175.
אתה רוצה מחקרים, תקליד BIOINITIATIVE REPORT ותראה מה אתה מקבל.
באשר להפחתת הקרינה ממכשיר: המרחק הוא האמצעי הטוב ביותר, יש לדבר ממקום בו הקליטה טובה יותר,אז הטלפון ישדר יותר חלש, וכמובן לקצר בשיחה, ולא לדבר עם הטלפון האישי בתוך רכב .
באשר לטלפון שמשדר ב- 1.35 = SAR , אתה יכול לקנות, רק תחזיק אותו בתיק מצלמה, רחוק מהגוף, ותדבר עם אוזנית. הטלפון שלי משדר יותר חזק, והוא תמיד בתיק, רחוק מהגוף (ובדרך כלל כבוי).
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזק מיותר
יעלה06/03/2011היום בבוקר נכנס לבית הספר מדביר וריסס בשעה שהילדים לומדים. אף אדם מהצוות לא עצר אותו בפעולתו. בררתי ואמרו לי שזה אסור על פי חוקי משרד החינוך. והמועצה המקומית. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל קרינה בים GSM ו-CDMAאליהושע15/09/2008
שלום רב, האם יש הבדל בין מערכות המשדרות בתחום תדר יחסית צר בהספק גבוה (דוגמת GSM) לעומת מערכות המשדרות בתחום תדרים רחב יחסית (Spread Spectrum דוגמת CDMA) ובהספק נמוך יותר לכל תדר בודד לענין החשיפה לקרינה מהם? מצד אחד באופן ממוצע ההספק די דומה וכמות החום הנספגת ברקמות דומה, מצד שני ישנם כאמור תדרים המשפיעים פחות ויותר על גוף האדם, אז מה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדל קרינה GSM CDMA
ד"ר זמיר שליט"א15/09/2008אמנם יש הבדלים ב-"חלונות" של תדרים, אולם, נראה לי שבתחומי התדרים שלהם, שאמורים להיות קרובים, מה שקובע לגבי גוף האדם, זה יותר צפיפות ההספק (בעברית עוצמת השידור). כך שאם ההספק המיצרפי דומה, משניהם כדאי להתרחק.
פשוט להשתמש ברמקול, או באוזנית, ולהחזיק את הטלפון רחוק מהגוף.
לעניות דעתי לא כדאי לחפש הקלות כדי להצמיד את הטלפון לראש, כדאי להרחיקו מהראש .
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקרוגלדן15/09/2008
אנסח שוב את ההודעה בהודעה אחת: ראיתי את הוידאו בכתבה עם זמיר שליט"א. ברשותנו מכשיר מיקרוגל שלא נבדק שנים על גבי שנים והדלת שלו (רק הפלסטיק מבחוץ) נשבר קצת (הדלת נסגרת טוב) כשעומדים ליד המכשיר מרגישים מעין "רוח" כזו.. האם הרוח הזו משמעה יותר קרינה? (היא באה מבפנים הרי..) לפי הכתבה "חטפתי" הרבה יותר מהערכים שבה כמו כן עכשיו שמתי משהו והמשב אויר הזה היה ישר על ראשי.. לפי הערכים האסטרונומיים שבכתבה ובהתחשב בזה ששנים יש לנו את המכשיר.. מה ההשלכות? נ.ב האם אמור להיות משב מהמכשיר, כלומר, זה תקין? (אם לא הרי שהיתה קרינה כמעט כמו בתוך המכשיר בהגזמה..) בתודה מראש דני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקרוגל
ד"ר זמיר שליט"א15/09/2008קודם כל תיזהר מאד !! מה שעשית נראה בלתי אחראי. כל מכשיר חשמלי קורן, ותנור מיקרוגל הוא בין ה-"מיטיבים" שבהם.
מי שרגיש לקרינות מרגיש כען רוח שאתה מתאר. ברור שאתה נחשף שם לקרינה מזיקה ומיותרת.
התנור בסך הכל ממלא את תפקידו, לטלטל מוליקולות מים במזון, ובכך לחמם=לבשל אותו.
אין צורך שאתה תבשל לך את המוח.
איני יודע אם המכיר אטום לקרינה כמו שצריך, ותמיד יוצאת קרינה ניכרת גם החוצה.
אי לכך יש לשמור מרחק 2 מטר לפחותך, ולילדים עוד יותר.
את התנור צריך להפעיל, ומייד לברוח ממנו.
באשר לנזקים, אם אינך מרגיש כלום, כדאי לפחות לבצע בדיקות תקופתיות, ולראות אם אין ערכים חריגים.
אם אין זה לא תמיד אומר שאין נזק. יש נזקים קטנים ומצטברים ב- DNA, הידועים כמוטציות, הן מצטברות עד שמגיע משהו לא טוב.
ראה הוזהרת,
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מעמוד חשמליוליה15/09/2008
אנחנו מעוניינים לשכור דיר הבבניין שנמצא בסמוך לעמוד חשמל שנראה גדול ומרכזי. איך אני יכולה לבדוק שלא מזיק לבריאות (יש ילד בן שנתיים)? הדירה בקומה 8 מקבילה לקצה עליון של עמוד. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מעמוד חשמל
ד"ר זמיר שליט"א15/09/2008מכבל חשמלי מושרה שדה מגנטי, שעוצמתו בהתאם למתח העובר בו, יש קווי מתח גבוה, ומתח עליון, המשרים שדות מגנטיים חזקים מאד., ולעומתם קו שכונתי, שהשדה המגנטי ממנו הרבה יותר חלש, ודועך עד לרקע לאחר כ- 7-5 מטר.
אם זה המצב אצלך, הייתי אומר, ש- 10 מטר כבר בטוח.
אם הקו יותר גדול, רואים לפי העמודים, והכבלים שלו, המרחק יכול להגיע עד כ- 70 מטרים.
אנא בדקי איזה קו והודיעי לי.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היכן ניתן למצוא את רשימת הפלאפוניםדניאל15/09/2008
שפולטים הכי פחות קרינה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סלולרים הכי פחות קורנים
ד"ר זמיר שליט"א15/09/2008מדי פעם הופיעו רשימות כאלו, שאיני זוכר מי ערך.
למעשה אין טעם ברשימה כזאת, כי כל טלפון משדר בהתאם לרמת הקליטה שהאנטנה הקרובה אליו של השרת קולטת אותו באותו מקום. לפי זה היא משדרת לטלפון הוראה באיזו רמה לשדר.
במקומות שהקליטה גרועה, בניין, חניון תת קרקעי, ובפרט מעלית, הטלפון ישדר קרינה מקסימלית.
לכן הכי פשוט להרחיק את הטלפון מהגוף, בעם שיחה וגם במצב כוננות, ולדבר עם אוזנית.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממכוניתשרית14/09/2008
אני מתכננת לקנות מכונית חדשה. מעדיפה מכונית יפנית, וקטנה בגודל. אני יודעת שבמכוניות, בקבינה, יש קרינה של כמה מיליגאוס. רציתי לשאול האם יש מידע או טבלה שמשווה את הקרינה שיש בתוך מכוניות, כדי שאוכל לבחור את המכונית עם הכי פחות קרינה. חשוב לי לבחור מכונית עם הכי פחות קרינה, כי 1. אני נוסעת כל יום במכונית, מינימום של 3-4 שעות 2. אני מסיעה במכונית כל יום 2 תינוקות. 3. אני אחזיק את המכונית ברשותי שנים רבות. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שדה מגנטי בתוך מכונית
ד"ר זמיר שליט"א15/09/2008נגעת בנקודה רגישה: יש מכוניות בהן שדה מגנטי ניכר, לעיתים עובר את ה- "כמה מיליגאוס". בכל מכונית זה תלוי במבנה של מערכות החשמל. רשימה כזאת לא תראי, כי לא יתנו לפרסם אותה.
בעיקרון בכל מכונית יש שדה מגנטי, והוא שונה בכל מקום: לייד רגלי הנהג יכול להיות כמה מיליגאוס, לייד הנהג פחות, ומאחור עוד פחות, שם יכול גם להיות 1-2 מיליגאוס. אצל הנהג וליידו בדרך כלל הערכים יהיו יותר גבוהים. כמה גבוהים, צריך למדוד. אני יכול להשאיל מכשיר למדוד , או כמו שכבר באים אלי (הכל כמובן ללא תשלום), ואני מודד.
בכל מקרה כדאי לשים את הילדים מאחור.
גם מכונית קטנה, עלולה להיות גדולה באשר לשדה המגנטי.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המכשיר הוא כמובן מיקרוגלדני ממקודם14/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
קרינת מיקרוגל
ד"ר זמיר שליט"א15/09/2008אנא ראה תשובתי בראש הרשימה של היום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינת מיקרוגל
ד"ר זמיר שליט"א15/09/2008אנא ראה תשובתי בראש הרשימה של היום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתבה משמעותיתדני14/09/2008
ראיתי את הוידאו בכתבה עם זמיר שליט"א. ברשותנו מכשיר שלא נבדק שנים על גבי שנים והדלת שלו (רק הפלסטיק מבחוץ) נשבר קצת (הדלת נסגרת טוב) כשעומדים ליד המכשיר מרגישים מעין "רוח" כזו.. האם הרוח הזו משמעה יותר קרינה? (היא באה מבפנים הרי..) לפי הכתבה "חטפתי" הרבה יותר מהערכים שבה כמו כן עכשיו שמתי משהו והמשב אויר הזה היה ישר על ראשי.. לפי הערכים האסטרונומיים שבכתבה ובהתחשב בזה ששנים יש לנו את המכשיר.. מה ההשלכות? נ.ב האם אמור להיות משב מהמכשיר, כלומר, זה תקין? (אם לא הרי שהיתה קרינה כמעט כמו בתוך המכשיר בהגזמה..) בתודה מראש דני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקרוגל
ד"ר זמיר שליט"א15/09/2008אני זוכר שעניתי לך.
משום מה התשובה שלי הועלתה על הלוח הרבה יותר למטה, באותה כותרת "מיקרוגל"
אנא הסתכל שם,
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)