מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מרחק בטוח מנורת פלורסנטאורי07/01/2009
מה המרחק הבטוח ממנורת פלורסנט מהסוג הישן (הנורות העבות והארוכות)? האם המנורה מסוכנת רק בגלל הקרינה האלקטרומגנטית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרחק ממנורת פלואורסצנט
ד"ר זמיר שליט"א07/01/2009מנורת פלואורוסצנט משרה שדה מגנטי חזק סביבה זה עובר קירות, ורצפה, אם יש בקומה מתחתך.
לאחר כ- 60 ס"מ השדה המגנטי דועך עד לרקע.
הנצנוץ של המנורה, כמו כל תופעה קצבית, עלול להיות במקרים מסויימים מסוכן לאנשים הנוטים לאפילפסיה, ולהשרות התקף אפילפטי. הסיכון נמוך אבל קיים.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקרינה בעיקר מהטרנספורמטור של הפלור
ד``ר דני וולף07/01/2009הקרינה היא בעיקר מהשדה המגנטי של הטרנספורמטור ולא מהמנורה.
המנורה אמנם מרצדת, ומנורה אחת עלולה לגרום לכאבי ראש והרגשה לא נעימה, אולם אם יש שתי נורות או יותר המצב מבטל האחד את השני ואין שום בעיה. לא שייך לקרינה.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה משקע חשמלי וממסך מחשב נייחמיכל06/01/2009
אני מעוניינת לדעת אם שקע חשמלי שמחובר אליו תקע של מנורת לילה, ונמצא ליד ראשו של בני, חושף אותו לקרינה, כמו כן, ארצה לדעת מה המרחק הרצוי לישיבה מול מסך מחשב, על מנת למנוע מהילדים, שיושבים מול מסך המחשב שעות, להחשף לקרינה מיותרת. תודה מראש על התשובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה משקע חשמלי, וממסך מחשב נייח
ד"ר זמיר שליט"א07/01/2009שקע חשמלי אליו מחובר כל מכשיר שהוא, והכבל עד המכשיר יוצרים שדה חשמלי כאשר המכשיר כבוי. כשהמכשיר פועל נוצר סביב הכבל שדה מגנטי, והוא יכול להיות בהחלט מסוכן. יש להרחיק את הילד לפחות 1 מטר ממקור הקרינה.
באשר למסך מחשב LCD אין ממנו (כמעט) קרינות בתדר גבוה, אלא שדה מגנטי. זה תלוי במודל, יש שמשרים שדה מגנטי חזק, ויש שהשדה ממש חלש מאד. הכי פשוט זה למדוד. תוכלי לקבל ממני בהשאלה מכשיר, ולמדוד לבד. זה יותר פשוט מאשר למדוד את החום לילד שלך.
מול המסך אני ממליץ לשבת לא קרוב ממרחק יד פשוטה של מבוגר. זה גם כנגד השדה המגנטי, וגם לשמור על העיניים. המסכים הישנים (שפופרת קתודית) מקרינים יותר, גם שדה מגנטי לכל הכיוונים
, וגם לפנים בתדר גבוה יותר. אבל מרחק יד פשוטה בהחלט מספיק, והקרינה דועכת עד לרקע.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה משעון מעורר - שאלת המשך ...רונן06/01/2009
בהמשך לשאלתי ושאלה נוספת לאחרונה בפורום , : לגבי שעון מעורר המחובר לחשמל ( ישירות ללא טרנספורמטור וללא רדיו ) , לצערי חליתי בסרטן ( לימפומה ) ואני כעת רגיש נפשית לעניין הקרינה . היה לי שעון כזה, קטן עם ספרות מוארות באדום ליד המיטה,עקב המלצתכם באתר , אינני משתמש יותר בשעון זה, החלפתי אותו בשעון דיגיטלי הפועל על בטריות, ואינני מרוצה מהפתרון ( אין לו תאורה בלילה ) לא מבין: שעון מעורר חשמלי ( אם או בלי רדיו ) ליד המיטה הינו מוצר כה שכיח , מה עושים כולם ? לא מצאתי פתרון להתעורר בבוקר ( אין לי אפשרות להרחיק השעון מעבר ל40 ס"מ מהראש ) אם כך כיצד אנהג ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעון מעורר
ד"ר זמיר שליט"א07/01/2009הפתרון פשוט, שים את זה המחובר לחשמל, רחוק, על אצטבא, או שולחן מרוחק, אבל שתוכל לקרוא את הספרות. אתה גם יכול לכוון אותו שיעיר אותך.
אתה יכול גם לכוון את השעון על הבטריות שהוא יעיר אותך.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעון על חשמל מקרין
ד``ר דני וולף07/01/2009שעון על חשמל מקרין כי חייב שיהיה לו טרנספורמטור גם אם הוא אינו נראה.
הקרינה אפסית ממרחק של 60 ס"מ - 1 מטר.
לימפומה היא אחד הסרטנים הכי חשודים שבאים מקרינה.
בברכת בריאות שלמה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה בבסיסחייל05/01/2009
שלום , אני חייל שמשרת באחד הבסיסים במרכז ומעל הבניין שלנו יש פשוט עמוד אנטנות ענקי (שטוענים שאלה לא אנטנות סלולריות) , הרבה חיילים ניסו לדבר וכל הבכירים טוענים שבגלל שאנחנו נמצאים מתחת לאנטנות אז אין קרינה קצת מדאיג לשרת שם יותר מ3 שנים ולהיות יחסית הרבה באזור איך אפשר למדוד את הקרינה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה בבסיס
ד"ר זמיר שליט"א06/01/2009הצבא אינו מנדב מידע על קרינה וניפגעיה. זה בדוק.
בקיצור רב, להיות מתחת אנטנה סלולרית, לא מסוכן, כי אלומת הקרינה באנטנה כלל כיוונית, מתפשטת לכל הכיוונים, בדומה לבייגל, והיא מגיעה לקרקע רק לאחר 50 עד 300 מטרים.
לא ברור מה האנטנה "שלכם", ורוב הסיכויים שעל תורן אחד יש גופי שידור שונים, בתדרים שונים, ועוצמות שונות.
למדוד את הקרינה המצרפית שאולי מסכנת אותכם, זה די פשוט, אני משאיל מכשיר ללא תשלום כמובן, ותמדוד לבד. ההדרכה נמשכת דקה עד שתיים. הבעייה שאני עכשיו בארה"ב, ואני חוזר רק ב- 20 לחודש.
מי שבביתי אינו מתמצא במכשיר, ולא ישאיל אותו.
לכן, אנא התקשר אתי לאחר ה- 20 בחודש, ותקבל מכשיר למדידה בבסיס.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מיחידת מיזוג אוירהייטקיסט05/01/2009
ד"ר זמירא שלום, מקום עבודתי הוא בניין משרדים גדול בסגנון קיוביקים (open space) אני יושב בקובייה בקומה השנייה. בערך מתחתיי בתקרת הקומה הראשונה ממוקמת יחידת מיזוג אויר של הקומה הראשונה. האם יחידה זו פולטת קינה א"מ ? אני מניח שייתכן ואני יושב במרחק של אפילו כחצי מטר מעליה . . . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מיחידת מיזוג אוויר
ד"ר זמיר שליט"א05/01/2009ראשית שמי זמיר שליט"א, ולא זמירא..
בהחלט יכול להיות שדה מגנטי חזק בקומה מעל המנועים של המיזוג.
תוכל לקבל מכשיר מדידה ולמדוד לבד.
כרגע אני בחו"ל, ומי שנמצא בביתי, לא מתמצא במכשירים.
לכן, חכה שאחזור מחו"ל, ב- 20 בחודש, ותתקשר אתי בהקדם.
כל טוב,
זצמיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת MRIשני05/01/2009
שלום, ברצוני לדעת מה עוצמת הקרינה בבדיקת MRI והאם היא מסכנת את בריאות האדם שעובר אותה? בנוסף, האם למיטב ידיעתכם הבדיקה מבוצעת בכל הגוף או רק באזור אותו יש לבדוק והאם יש לכך השפעה על הסיכון בבדיקה? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון מבדיקת MRI
ד"ר זמיר שליט"א05/01/2009בדיקת MRI נעשית בשדה מגנטי חזק, אבל זה רק לזמן קצר.
יש לשקול כאן סיכון מול סיכוי לאבחן ולאתר חולאים או פגמים שונים.
במקרים רבים שווה הסיכון, כי ה- MRI נותן אפשרויות לאבחנה שאין באופן אחר.
זה לא בריא, אבל עשוי להביא תועלת יותר מנזק.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מרדיוטל04/01/2009
ישנתי בטעות עם רדיו דולק במרחק של כ-50 ס"מ מהראש, האם יש בזה קרינה מסוכנת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מרדיו
ד"ר זמיר שליט"א04/01/2009רדיו גורם לשדה מגנטי סביבו, וזה שונה בהתאם לגודל הרדיו ולמודל.
שדהנ זה דועך עם המרחק, בתוך כ- 30-40 ס"מ עד לרקע.
כך שלא נחשפת לשדה מגנטי מזיק.
כל טוב,
זמיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרדיו קולט גלי רדיו, לא פולט
ד``ר דני וולף04/01/2009מכשיר הרדיו קולט גלי רדיו, הוא לא פולט קרינת רדיו.
אם אתה מדבר על מכשיר רדיו שמחובר לחשמל, כמו שעון מעורר, אז החלק המקרין הוא בדרך כלל השנאי המחובר לחשמל, ובהספק כזה נמוך, אני מסכים עם ידידי המלומד מרחק של כמה עשרות ס"מ אם בכלל מספיק.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה אלקטרומגנטיתענבר03/01/2009
חדר הכביסה שלנו צמוד לחדר הילדים כך שמרחק מכונת הכביסה מהמיטה של ביתי הוא כ35-50 ס"מ( באמצע מפריד קיר) האם העובדה שביתי ישנה בלילה במיטה בזמן שהמכונה פעלה גרם לחשיפתה לקרינה מיותרת או שזה זניח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה אלמ"ג ממכונת הכביסה
ד"ר זמיר שליט"א03/01/2009השדה המגנטי עובר קיר כמו אוויר.
מרחק בטוח ממכונת כביסה הוא לפחות 60 ס"מ כולל עובי הקיר.
היא נחשפה לקרינה מיותרת אולם ברמה נמוכה, להערכתי כ- 5-7 מיליגאוס.
אי לכך, תרחיקו מעכשיו את מיטת הילדה ממכונת הכביסה.
מה שהיה היה, ומעכשיו יש לפעול להפסקת הקרינה על הילדה, בהקדם האפשרי.
כל טוב,
זמיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
ענבר05/01/2009האם ישנה גם סכנה של קרינה כאשר המכונה לא פועלת? האם יש סכנת קרינה כאשר רק המנורה במכונה פועלת ? מדוע אתה אומר שקרינה של 5-7 מילגאוס זוהי קרינה נמוכה האם התקן לא קובע 2 מילי גאוס? תודה מראש על התיחסותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה מיותרת
ד``ר דני וולף04/01/2009מכונת כביסה מקרינה חזק. הקירות לא עוצרים את השדה המגנטי, רק המרחק. מרחק של 50 ס"מ יכול מאוד להיות שלא מספיק להחליש לגמרי את השדה המגנטי. אני מניח שלא כיבסתם זמן רב כל כך כשהילדה ישנה, וחשיפה לזמן קצר כל כך לא תגרום נזק. תקפידו להבא.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
ענבר05/01/2009א כיבסנו ברבה אך לילות שלמים קורה שהמכונה סימה את פעולתה ונשארה נורה דולקת במכונה האם זה מהווה בעיה? אני מקווה שלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכונת כבידה לא עובדת לא מקרינה
ד``ר דני וולף06/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אצלי זה תיאור המצב-
אמא מודאגת06/01/2009אחד הקירות שסמוכים למיטת התינוק -מצידו האחר הוא חדר הכביסה, ויש לי שם גם מייבש.ניסיתי לשנות מיקום של מיטת התינוק וממש הסתבכתי - בכל קיר יש משהו מסוכן ומקרין , או שקעי חשמל וטלפון ( ואולי גם עורק בקיר ) או טלוזיה ותנור בקיר אחר, או גם וגם,לא לשכוח שיש גם שידה החתלה שתופסת מקום. כך יוצא שבכל מקום התינוק לכאורה נחשף לקרינה. דווקא עם המכונת כביסה יש שליטה כי אפשר פשוט לכבס כשהתינוק לא במיטה וחסל נזק הקרינה.לא ? ( האם המיטה סופגת אנרגיית קרינה ופולטת אותה מאוחר יותר ?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלה לא שאלות רטוריות- אשמח לתשובה
אמא מודאגת09/01/2009אחד הקירות שסמוכים למיטת התינוק -מצידו האחר הוא חדר הכביסה, ויש לי שם גם מייבש.ניסיתי לשנות מיקום של מיטת התינוק וממש הסתבכתי - בכל קיר יש משהו מסוכן ומקרין , או שקעי חשמל וטלפון ( ואולי גם עורק בקיר ) או טלוזיה ותנור בקיר אחר, או גם וגם,לא לשכוח שיש גם שידה החתלה שתופסת מקום. כך יוצא שבכל מקום התינוק לכאורה נחשף לקרינה. דווקא עם המכונת כביסה יש שליטה כי אפשר פשוט לכבס כשהתינוק לא במיטה וחסל נזק הקרינה.לא ? ( האם המיטה סופגת אנרגיית קרינה ופולטת אותה מאוחר יותר ?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא שאלות רטוריות
ד"ר זמיר שליט"א09/01/2009לא צריך להגזים בסיכון של שקעים, וכיוב'.
כל המיכשור שיש בחדר הכביסה, ובחדר, אינו מסוכן ממרחק של 60 ס"מ, וליתר ביטחון 1 מטר, כך שלא הכל נמצא קרוב לילד.
אם בכל זאת את דואגת, אז כפי שאמרת, את יכולה להריץ מחזור כביסה כאשר הילד אינו בחדר.
באשר למיטה, אם היא סופגת קרינה, היא אינה פולטת אותה, האנרגיה אובדת בצורת חום, אפילו בלתי מורגש.
גם בכך אין מה לדאוג.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה....
אמא מודאגת10/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשב ניידמישהי02/01/2009
אני נוהגת להשתמש במחשב נייד כאשר הוא מונח על משענת היד של הספה ואני יושבת על הספה. הוא מונח בגובה הבטן התחתונה. המחשב לא מחובר לחשמל. האם הוא פולט כך קרינה שעלולה לפגוע בפוריות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשב נייד
ד"ר זמיר שליט"א02/01/2009התשובה היא כן.
המחשב הנייד משרה שדה מגנטי ניכר גם כשהו פועל על הבטריה שלו, והוא כ- 10 מיליגאוס (אבל שונה בין מודל למשנהו).
כדאי מאד לעבוד עם המחשב רחוק מהגוף, אפשר לשים על הספע, אבל לא ישיר כי זה יסתום לו את האוורור, אלא על משטח ישר כמו חתיכת קרמיקה בגודל המחשב. מה שאני גם ממליץ, זה לחבר למחשב מיקלדת נוספת, קטנה וקומפקטית, ולהקליד עליה. לחבר גם עכבר רגיל ולעבוד איתו על משטח הספה. זה גם טוב לכל אחד שרוצה, או נאלץ לעבוד במיטה בגלל כאב גב, או כיוב'.
כך אני עובד עם המחשב הנייד, כשהוא על שולחן.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקבוק פלסטיקאורי02/01/2009
ד"ר שלום, כשבני היה בבית חולים בגיל חודש וחצי נתנו לו פעם אחת לשתות של enfamil שזה מקבוק קטן מפלסטיק די קשיח ומכסה מתכת. אלה מים סטרילים. כשפתחתי אותם היה להם ריח מאוד חזק של משהו מתקתק אבל לא נעים כ"כ. חשבתי אולי זה אמור להיות ככה ונתתי לו אותם. הוא שתה בערך 20ml ורקאחרי מספר ימים הבנתי שהריח לא היה אמור להיות כי אלה רק מים סטרילים וכנראה הריח הוא של פלסטיק שנמס קצת מהבקבוק או משהו כזה. במידה וזה המקרה האם זה גורם לנזק? לא נראה לי שהבקבוק מכיל BPA
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה שלא ממית משמין ומחשל
ד``ר דני וולף02/01/2009משתייה חד פעמית של אוכל, גם אם הוא מקולקל יכול להיגרם שלשול, הקאות וכיו"ב בטח לא נזק בלתי הפיך, אלא אם מדובר ברעלים. אם לא קרה שום דבר שכח מזה
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעון מעורר חשמלי ליד המיטהרונן01/01/2009
האם הימצאות שעון מעורר חשמלי ( ראה דוגמה מצ"ב ) ליד המיטה כאשר השעון מחובר לחשמל
עלול לסכן ?
אינני רוצה לקחת כל סיכון עם העניין הזה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעון חשמלי
ד"ר זמיר שליט"א02/01/2009שעון חשמלי משרה שדה מגנטי חזק, שדועך רק במרחק כ- 60 ס"מ עד לרקע.
אי לכך תרחיק אותו מהראש שלך כמה שיותר.
קרוב לראש, בנוסף לנזקים האחרים, השדה המגנטי גם גורם להפרעות שינה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר שליטא - שאלות המשך.....אמא מודאגת01/01/2009
לד"ר זמיר שליטא, תודה על תשובתך המפורטת. ברשותך עוד מספר שאלות - 1. האם הרתחה בסיר עם מים רותחים ( סטריליזציה אחרת ) אינה גורמת לחימום של הפלסטיק והפרשת חומרים מסרטנים ?הרי גם פה חום קיצוני מעורב. כמו כן עלי לציין שבקבוקי הפלסטיק שלי הם של בי -פריי ( ללא ביספינול A ) וכן גם הסטריליזטור שלהם ( קופסא מיוחדת למיקרוגל ) ולכן הם אמורים לא להפריש רעלים . האם אכן כך ?האם החומר שאתה מדבר עליו שונה מביספינול A ומצוי בכל פלסטיק-פולימר שהוא ? איך אחרת משרד הבריאות מאשר להם למכור וממליץ על המוצרים האלה , הרי מדובר בתינוקות!!!! ומה עם כלים מיוחדים למיקרוגל שעשויים מ - PP /פולימר שנחשב בטוח בנושא ?עכשיו אני ממש מבולבלת. 2. אנני מחממת לו מטרנה, אלא אוכל שלנו טחון ( עוף תפוחיאדמה וכו'). אז אם הבנתי ממך נכון כל זמן שאני מחממת בכלי זכוכית ( קערית אגב אין להשיג בקבוקי זכוכית יותר כי זה לא בטיחותי , רק פלסטיק לסוגיו השונים) אז זה בסדר או שבכל חימום נוצרות תרכובות מסוכנות? 3. אימצתי לי את כלל הברזל - תודה. 4. מה לגבי שאלותי על המכשיר. האם העובדה שהוא" זקן" הופך אותו למסוכן יותר או לחילופין פחות ממוגן ממכשירים שמיוצרים בטכנולוגיה עדכנית ? האם יש זליגת קרינה גם אם צורתו החיצונית ניראת ללא פגע לרבות הדלת ואטימתה ? 5. יש לי מצלמות אלחוטיות בבית ורואוטר אלחוטי שפועלות שעות על בסיס יומיומי. האם יש קרינה מסוכנת מהראוטר ו/או מהמצלמות ? שוב תודה מראש על תגובתך המהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך - לאמא המודאגת
ד"ר זמיר שליט"א02/01/2009אני זוכר שעניתי אולם כנראה תשובתי נעלמה בדרך כל שהי.
אז אענה שוב, בקיצור, ואני אומר גם מנסיון אישי של גידול ילדים ונכדים:
אני הייתי נוהג כך גם עם בקבוקי זכוכית, וגם עם בקבוקי פלסטיק: יש להרתיח אותם, ואת הפטמות, כשהם מפורקים ונקיים, רק בתוך מים, ולשים ליבש הפוך על משטח גדול כפול של
מגבות נייר.
את האוכל להכין בהרתחה, להכניס לבקבוק, ולסגור עם הפטמה, לקרר במים, ולהאכיל. לפי הוראות האחות בטיפת חלב, ניתן לאחר כמה חודשים , בגיל כ- שנה (אני לא זוכר) ויותר, להכין את האוכל כבר בערבוב בבקבוק (שעבר קודם הרתחה כנ"ל), ועם מים מבקבוק או שהורתחו קודם בסיר, או בכלי זכוכית במיקרוגל.
אוכל קר בבקבוק עם פטמה, יש לחמם בסיר מים חמים, זמן מינימלי, תוך טלטול כל הזמן, עד לטמפרטורה של החדר. לא להשאיר וללכת.
לא לחפש קיצורי דרך.
באשר לתנור מיקרוגל, יש לשמור מרחק 2 מטר לפחות. כל התיאוריות כאן לא לעניין. שלא ידאיג אותך אם במודל יותר חדיש הרשת עוצרת את הקרינה יותר טוב או פחות טוב.
העיקר שהתנור ממלא את תפקידו, את תמלאי את תפקידך בשמירת מרחק ממנו.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההסבר.
אמא מודאגת03/01/2009בשיטה של ההרתחה בסיר עם מים נשאר אבנית מפורקת ( כמו קמח ) על הבקבוקים והפיטמות וגם זה הבנתי לא בריא לתינוק ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאמא המודאגת
זמיר שליט"א03/01/2009האבנית על הכלים, בגלל איכות ירודה שלהם, ותכולת מלחים גבוהה. אם את מייבשת אותם מייד עומדים הפוכים על מגבות נייר כפולות, לא נשאר שם ממש שום שריד ממים אלה. מה שבחוץ שלא ידאיג אותך. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושוב תודה על תשובתך המהירה...
אמא מודאגת05/01/2009אבל לצערי , זה לא עומד במבחן המציאות. גם שמניחים הפוך מייד ליבוש עדין נשארת אבקת אבנית על הפיטמות והבקבוקים מבחוץ ומבפנים, ואיכות הבקבוקים גבוהה מפני שהם חדשים ( והכי יקרים בשוק ) מיוצרים ללא ביספינול A. האם ידוע לך מה הנזק לבליעת אבנית ע"י התינוק ? האם יש פה נזק מצטבר ? ומה בעניין הדיוקסין? האם הכוונה לביספינול A או שזה רעלן שונה ? אשמח האם תרחיב קצת בנושא. ( לרבות כלי הפלסטיק המיוצרים מ- PP ככלי אוכל מיוחדים למיקרוגל ). כמו כן אשמח באם תענה על שאלתי בנושא הראוטר ( טווח 100 מר, 3COM )והמצלמות. בתודה מראש....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאמא המודאגת.
ד"ר זמיר שליט"א05/01/2009אם איכות המים שלכם כה גרועה, אז תרתיחי מים מבוקבקים. אם מהם תשאר מעט אבקה זה לא עלול להזיק. המלחים במים מבוקבקים עוברים בדיקות איכות, ותכולתם כתובה על הבקבוק.
באשר לביספינול, וכל יתר החומרים הבטוחים, או שלא נוכחים בחומר הבקבוק, אני חושש שמה שיש בחומר הבקבוק, בעת החימום במיקרוגל, מתפרק בזרגה זו או אחרת, וחלק מחומרי הפירוק עלול להכיל דיוקסינים (יש רבים). אני חוזר על עצתי להרתיח את הבקבוקים במים, ולשפוך אותם, וליבש את הבקבוק. בשום אופן לא לבשל בבקבוק עם האוכל בפנים.
ביספינול אינו דיוקסין. הדיוקסינים נוצרים מחומרים אורגניים שונים שעוברים שינויים בחום, ושינויים אחרים.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון המון תודה... איישם...
אמא מודאגת06/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאם המודאגת - משקע מהמים
זמיר שליט"א06/01/2009אם תרתיחי מים מבוקבקים, תדעי שהאבקה הלבנה שנשארת מהם היא של מלחים טובים, ואינה מזיקה לתינוק. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמים מבוקבקים
אמא מודאגת06/01/2009אני מרתיחה מים ממתקן מי עדן שבביתי ( מיכלים גדולים ) , האם לזה הכוונה במיים מבוקבקים ? האם תוכל לענות לי גם לגבי הראוטר והמצלמות ( ראה שאלותי בנושא בתגובות הקודמות)? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמים מבוקבקים
אמא מודאגת09/01/2009אני מרתיחה מים ממתקן מי עדן שבביתי ( מיכלים גדולים ) , האם לזה הכוונה במיים מבוקבקים ? האם תוכל לענות לי גם לגבי הראוטר והמצלמות ( ראה שאלותי בנושא בתגובות הקודמות)? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממכשיר סלולרי כבויאלינור01/01/2009
האם שהפלאפון כבוי לחלוטין, עדיין יש קרינה ממנו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מסלולרי כבוי
ד"ר זמיר שליט"א01/01/2009אין קרינה, זה בדוק.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלאי מתכותשני01/01/2009
שלום, בעבודתי השוטפת אני משתמשת בגלאי מתכות מסוגים שונים מספר פעמים בשבוע למשך מספר שעות בכל פעם. אני מבינה כי גלאי מתכות פולטים שדה מגנטי. שאלתי היא האם יש בכך סיכון כלשהו? האם גם לשדה מגנטי השפעות כמו של קרינה אלקטרומגנטית ומה בעצם ההבדל? והאם יש דרך להגנה עצמית מפני הקרינה הנפלטת מהמכשירים? אשמח לקבלת תשובה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מגלאי מתכות
ד"ר זמיר שליט"א01/01/2009ככל מכשיר חשמלי, בפעולה,, גם גלאי מתכות פולט שדה מגנטי.
אני מדדתי כמה ממכשירי הביטחון כמו המוצבים בתחנות רכבת, אוטובוס וכיוב', והיה שדה חזק מאד. בשער הבודק את האנשים הנכנסים יש שדה חזק מאחד העמודים, אם אני זוכר נכון, מהעמוד השמאלי. גם ממגנומטר הבודק על הגוף יש שדה מגנטי חזק.
ההמלצה שלי, להתרחק בזמן שאין צורך, כמה שאפשר ממכשירים אלה, ומתי שאפשר. בשום אופן לא להישען על העמוד, ולא לשים את המגנומטר על הגוף.
לא שאלת, אבל אם אתה גם מחזיק מכשיר קשר, ווקי-טוקי, גם הוא מקרין שדה מגנטי חזק (בנוסף לקרינת השידור).
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה
שני01/01/2009קודם כל, תודה רבה על התשובה. רציתי לדעת בנוסף האם ההזהרות שלך תקפות גם לגבי גלאי מוקשים למיניהם? והאם אתה מכיר דרך כלשהי בעזרתה ניתן להישמר מהקרינה כאשר המכשיר כן דולק (חליפות הגנה וכדומה..?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה של שני
זמיר שליט"א01/01/2009התשובה תקפה גם לגבי גלאי מוקשים, אולם לא מדדתי מהם. אוכלך להשאיל מכשיר מדידה (ללא תשלום) למדידה ממכשירים כאלה. שום בגד מגן לא יעזור כנגד שדה מגנטי. כשיצא קשה מאד לעצור אותו עד בלתי אפשרי, ישנם אמצעים אולםפ הןם יקרים מאד ולא ישימים לביגוד. רק המרחק במידת האפשר. אין מה לצלצל אלי, אני עכשיו בארה"ב, אני חוזר ב- 20 לחודש. מי שבביתי עכשיו לא מבין במכשירים אלה. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשדה המגנטי הוא המסוכן אין הגנה
ד``ר דני וולף02/01/2009השדה המגנטי הוא הקומפוננטה המסוכנת בקרינה האלקטרומגנטית בתדירות הביתית.
את השדה המגנטי שום דבר לא עוצר, לא קירות, לא בטון ולא כלוב פרדיי. רק המרחק הוא המגן היחיד מפני השדה המגנטי.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה תיאורטיתניב31/12/2008
נניח שאני נמצא בקרבת אנטנה שפולטת קרינה אלקטרו-מגנטית. מרחק האנטנה ממני- מטרים בודדים. גובה האנטנה- 30 מ'. האנטנה משדרת למרחק של כמה *מאות* ק"מ. מהי רמת הסיכון אם אני נמצא שם מידי שבוע, במשך מס' שעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מאנטנה קרובה
זמיר שליט"א31/12/2008האנטנה אינה מכוונת עליך, אלא כפי שאמרת היא נותנת שירות לצרכנים רחוקים. מתחת לאנטנה (כמעט) אין קרינה, כך שזה אמור לא לסכן אותך, אבל, אם בסביבה יש מבנים או עצמים אחרים, הם מחזירים את הקרינה ואתה עלול לספוג בכל זאת. בוא נעשה שני דברים: 1.: תבקש ממשרד איכ"ס את סקר הבטיחות של האנטנה+היתר הקמה+היתר הפעלה. בטלפון 02-649-5869, אסור להזכיר שהתייעצת אתי. תגיד שליידך יש אנטנה ואתה מודאג. ישלחו לך את זה בדוא"ל, ומייד תשלח לי. אני אעביר למהנדס שיענה לך ישירות אם האנטנה מסכנת אותך. תצרף תרשים, או תיאור היכן האנטנה והיכן אתה, כיוון, מרחק, וכיוב'. 2. תוכל למדוד את הקרינה בעצמך. אשאיל לך מכשיר (ללא תמורה). אבל את זה, רק כשאחזור. כרגע אני בארה"ב, עד ה- 20 בחודש. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבדוק את זה. בכל מקרה לגבי העצמים
ניב20/01/2009יש מבנים סביב האנטנה- אך כולם נמוכים ממנה. למעט- עמודים נוספים שהם בגובה של האנטנה (או מעט גבוהים יותר) אך כל אחד מהם נמצא במרחק של כמה עשרות/מאות מ' מהאנטנה. עצים ספורים שגם הם בגובה של האנטנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשאל את זה אחרת-
ניב20/01/2009לאו דווקא עמודים. פשוט עצמים נוספים (יש הבדל בהחזרה בין עמוד לעץ?) בודדים שכולם נמצאים במרחק של כמה עשרות/כמה מאות מהאנטנה- האם גם הם יכולים להחזיר? מעניין אותי להשוות בין אנטנה שמשדרת למרחקים רחוקים כאלה שעליה אני שואל, לבין אנטנה סלולרית סטנדרטית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבדוק - לגבי העצמים
ד"ר זמיר שליט"א20/01/2009העצמים האלה מפזרים את הקרינה, ובולמים אותה חלקית
כל טוב,
זמיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה תיאורטית
ד"ר זמיר שליט"א20/01/2009גם התשובה תיאורטית: אם האנטנה סלולרית, ממש למטה כמעט אין קרינה. אם האנטנה משדרת בתדרי רדיו מסחרי, אז יש סיכון.
הסיכון תלוי בעוצמת הקרינה אליה אתה נחשף.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)