מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עוצמת קרינה מסלולרי - לא בזמן שיחהנעם12/08/2008
שלום רב, אני יודע שמכשיר סלולרי שאינו בשיחה, עדיין משדר אות פעם בכמה זמן (דקות?) ע"מ להודיע למערכת על מיקומו. עם זאת, הייתי מעוניין לקבל קצת פרופורציות על היחס בין קרינה של מכשיר בזמן שיחה, ולבין קרינה של מכשיר שאינו בשיחה. נניח היינו עושים את שני הניסויי הבאים: 1. בודקים במשך שעה אחת כמה קרינה סה"כ נפלטת מסלולרי שנמצא בזמן שיחה, באזור עם *קליטה טובה*. 2. בודקים במשך שעה אחת כמה קרינה סה"כ נפלטת מסלולרי שלא נמצא בזמן שיחה, אך נמצא באזור עם *קליטה גרועה*. האם ערך הקרינה המצטברת שנקבל מניסוי 2 יהיה נמוך פי מיליון מהערך שיתקבל בניסוי 1 ?, או אולי נמוך רק פי 1000 ?, או אולי הערך שיתקבל בניסוי 2 בכלל יהיה גבוה יותר מזה של ניסוי 1 ??? הייתי שמח לקבל תשובה שתכניס לי קצת פרופורציות. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מסלולרי במצב כוננות
ד"ר זמיר שליט"א13/08/2008נעם יקירי:
במצב כוננות הטלפון שולח כל דקה או זמן דומה, לפי השרת, כדי להודיע לו שאתה זמין.
קשה למדוד סיגנל כזה בדיוק, כי הוא קצר מאד. במילים אחרות, ציוד מדידה סטנדרדי אינו יכול למדוד את הסיגנל בדיוק.
אבל את הניסוי כבר עשו, במחקר יפה במצרים: שמו ל- 43 מתנדבים טלפונים בכוננות בכיס החולצה, ולקחו כל שעה דם מכל אחד מהם. נמצא שהיה בכולם חימצון של שומני דם, כולל כולסטרול, דהיינו הסיגנלים גרמו לתאים ליצור רדיקלים חופשיים, שחחימצנו בין היתר את שומני הדם, והראו שהיתה האצה של טרשת עורקים: כשכולסטרול מחומצן, תאי מערכת החיסון אינם מכירים אותו, בולעים אותו ונכנסים לדפנות העורקים, ובכך מצרים את ניפחם, גורמים לעליית לחץ הדם, והכנה להתקף לב.
יש ללמוד מזה לקח ברור, שמיותר לפרט.
שנהיה בריאים,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר, האם יש לך לינק למאמר המצרי ?
נעם13/08/2008אשמח לקרוא אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמאמר המצרי
ד"ר זמיר שליט"א14/08/2008J Pharm Biomed Anal. 2001 Nov;26(4):605-8.Click here to read Links
Effects of acute exposure to the radiofrequency fields of cellular phones on plasma lipid peroxide and antioxidase activities in human erythrocytes.
Moustafa YM, Moustafa RM, Belacy A, Abou-El-Ela SH, Ali FM.
Department of Pharmacology and Toxicology, Faculty of Pharmacy, Suez Canal University, Ismailia 41522, Egypt.
Radiofrequency fields of cellular phones may affect biological systems by increasing free radicals, which appear mainly to enhance lipid peroxidation, and by changing the antioxidase activities of human blood thus leading to oxidative stress. To test this, we have investigated the effect of acute exposure to radiofrequency fields of commercially available cellular phones on some parameters indicative of oxidative stress in 12 healthy adult male volunteers. Each volunteer put the phone in his pocket in standby position with the keypad facing the body. The parameters measured were lipid peroxide and the activities of superoxide dismutase (SOD), total glutathione peroxidase (GSH-Px) and catalase. The results obtained showed that the plasma level of lipid peroxide was significantly increased after 1, 2 and 4 h of exposure to radiofrequency fields of the cellular phone in standby position. Moreover, the activities of SOD and GSH-Px in human erythrocytes showed significant reduction while the activity of catalase in human erythrocytes did not decrease significantly. These results indicate that acute exposure to radiofrequency fields of commercially available cellular phones may modulate the oxidative stress of free radicals by enhancing lipid peroxidation and reducing the activation of SOD and GSH-Px, which are free radical scavengers. Therefore, these results support the interaction of radiofrequency fields of cellular phones with biological systems.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. מספר הערות על המאמר:
נעם14/08/2008כשלעצמו, קשה מאוד להסתמך על המאמר הזה. בדקתי את ה Impact Factor של המאמר (בשנת הפירסום), והוא היה מאוד נמוך (רק 1.3). סביר היה לצפות שמאמר המגלה השפעה ביולוגית שלילית שכזו כתוצאה מסלולרי במצב המתנה (בפעם הראשונה, כדברי הכותבים), יגיע לז'ורנלים איכותיים יותר. העניין הוא כשקוראים את המאמר, מגלים מדוע לא השאיר רושם רב על ה Reviewers שלו: 1. לא נעשתה קבוצת ביקורת של אנשים אשר קיבלו סלולרי כבוי לכיסם (מבלי לדעת שהוא כבוי). ייתכן בהחלט שהנבדקים היו בלחץ מסוים מהיותם תחת ניסוי, לחץ שהתבטא באפקט הפיזיולוגי הנצפה. אפשרות אחרת שהייתי מקבל היא חזרה על הניסוי, In-vitro בתרביות תאים (דבר שהיה מבטל את האפקט הפסיכולוגי), אך גם זה אינו מוצג. 2. התוצאות במאמר קצת בעייתיות. רמת המובהקות של שניים מתוך ארבעת המדדים אינה עקבית (במקרה של האנזים SOD, בשעה השניה לניסוי הערכים פתאום קופצים למצב הנורמאלי, ולאחר מכן שוב חוזרים למצב לא נורמאלי, ובאופן דומה גם עם GSH-Px אשר מראה חזרה לערכים תקינים כעבור 4 שעות). אני מסכים שעם חוסר העקביות בתוצאות, ועם החסר בביקורות נדרשות, עדיין יש בנתוני המאמר ע"מ להטריד, אך העובדה כי למאמר הזה (שפורסם בשנת 2001), לא היו Followups שהתפרסמו בז'ורנלים איכותיים יותר, אומרת דרשני. ישנם דברים מעניינים רבים שהיה ניתן לבדוק בעקבות המאמר הזה: מה תהיה ההשפעה בעקבות סלולרי שנמצא בזמן שיחה לאותם פרקי זמן (ולא רק בהמתנה), מה יקרה לאחר ניסוי של מספר שבועות במקום מספר שעות, מה לגבי מדדים נוספים, ועוד. התחושה הסופית שמתקבלת היא של מאמר לא רציני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל המאמר המצרי
תגובה לתגובה14/08/2008נעם יקירי: רואים שאתה בעניינים,באבל אתה דורש מהם יותר מדי. היכן ימצא ביקורות כמו שצריך, או יכין מערכת IN VITRO כמו שצריך. אתה יודע שיש הבדלים עצומים בין אדם לשני, כולל ברמת גלוקוז בדם,שומי דם, וכיוב', גם במצב נורמלי, ובפרט בעת STRESS, אבל צריך לראות בין השיטין. כל ההבדלים ברמת רדיקלים חופשיים בין נחשפים, לקבוצת הביקורת, הם כל כך קטנים, ולכך עוד נכנסים לך ההבדלים בין האנשים, אז איך תקבל תוצאות כמו שאתה מצפה ? כנראה בגלל הפגמים כמו שמנית, זה לא נתקבל לירחון יותר נחשב, אבל במבט להגנת הציבור, צריך לראות את המסר. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי קרינה של UPS
לימור17/01/2011שלום, אני עובדת בחדר דיי קטן ויש מאחורי UPS וגם למטה מתחת לשולחן עוד UPS למחשב השני, האם זה מסוכן?
תודה לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לגבי קרינה של UPS - תגובה
רם דישון17/01/2011כן. מומלץ למדוד את השדה המגנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה
לימור19/01/2011תודה רבה על התגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה חשובה - תגובה
רם דישון19/01/2011תביני שאף יצרן לא מפרט את השדה שיוצר המוצר שלו, כל עוד זה לא נדרש על פי דין.
הדרך היחידה היא למדוד, במיוחד שלא משנה כמה יחידות יש בחדר, מה שחשוב הוא מה מרחקן מהעובדים.
דרך אגב, אין בעיה להתקין את יחידות האל-פסק בחדר אחר ולחברן לצרכנים באמצעות כבלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממכשיר אל פסק - UPSJones12/08/2008
שלום,
יש לי מספר שאלות בנוגע לאל פסק והקרינה סביבו והבנתי שזהו המקום המקצועי ביותר בעניין.
במשרד בו אני עובד אני ממוקם בסמוך לקיר שגובל עם חדר השרתים - מרחק בקו ישר של כמטר ממכשיר האל פסק (אל פסק משרדי גדול).
מכיוון שלאחרונה התוודעתי לסכנות הכרוכות בעניין העתקתי את מקום מושבי לנקודמה מרוחקת הרבה יותר (כ 10-15 מטרים מהאל פסק)
יש לי מספר שאלות בעניין
שאלותי הן :
1) ידוע לי כי קשה להעריך את כמות הקרינה במקום בו אני יושב ללא מדידה מדויקת (אני בודק כרגע כיצד אוכל לבצע בדיקה שכזו) אך אשמח לשמוע את דעתך לגבי רמת החשיפה לקרינה בהתחשב בנתוני האל פסק ובכך שמפריד ביני לבין האל פסק קיר מתכת (בעובי משוער של כ 2 מ"מ שעוטף את כל חדר השרתים ) שעטוף על ידי מחיצת גבס. ומרחק כולל של כמטר.
2) השפעה לאורך זמן - אני נמצא בסמוך לאל פסק זה כשנה , כאשר רוב הזמן נמצאתי במקום בממוצע שעות בודדות ביום ורק ב3-4 חודשים אחרונים אני נמצא במקום 9 שעות ביום. האם עלי לבצע בדיקות סקר כלשהן (והאם יש כאלו בכלל , אפילו אם הן יקרות). האם יש איזושהיא השפעה מצטברת משמעותית ובאילו צעדים עלי לנקוט בהנחה שאכן נחשפתי לרמות חריגות של קרינה פרט לשינוי הסביבה לרמות מינימליות של קרינה.
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל פסק מקרין חזק אבל 10מ' בטוחים
ד``ר דני וולף12/08/2008אל פסק מקרין חזק מאוד, בייחוד אם הוא גדול. קיר גבס או קיר אחר זה כמו אוויר בשביל הקרינה, אולם קיר מתכת עוצר כמעט את כל הקרינה! כך או כך מרחק של 10 מטרים ואפילו 5 מטרים הוא בטוח מעל לכל ספק. אם מדובר רק בקרינה מהאלפסק ואתה נמצא במרחק של 5 מטרים ממנו דיינו, אולם אני משער שיש עוד מקורות קרינה נוספים שאתם אפילו לא מודעים אליהם. כפי שאמרת הכי בטוח למדוד. ויש לי עוד שאלה גסה אליך: לדבריך אתה נמצא במרחק של 10 מטרים מהאלפסק, ומה עם שאר העובדים?????
חשיפה של שנה לקרינה שאני מניח שגם כן לא הייתה כל כך חזקה לא מהווה בעיה. נכון שהנזק מצטבר, אולם שנה זה כלום ואין חשש. הפחד מהסרטן גרוע יותר מהמחלה עצמה.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ותגובה
Jones12/08/2008קודם כל אני רוצה להודות לך , הצלחת להרגיע אותי קמעה. אני משער שאני אהיה רגוע (או מודאג) יותר לאחר בדיקה של רמות הקרינה. לגבי שאר העובדים בחברה: העובדים ממוקמים מרחק של 2-3 מטרים בין אחד לשני בצורה שאני הכי קרוב לאל פסק וכולם נמצאים ממני והלאה אז גם במצב הנוכחי האדם הקרוב ביותר (חוץ ממני)נמצא רחוק בצורה מספקת מהאל פסק. בכל מקרה העליתי את הנושא בפני הממונים בחברה ותוזמן בדיקת קרינה בהקדם. כשיהיו בידי תוצאות אשמח להיעזר בך על מנת לפענח אותם. אני מודע לסיכונים הסביבתים במקום העבודה ובבית (שנאים , רשתות אלחוטיות וכו') ולכן אני משתדל להפיץ את הידע הזה בסביבתי ובסביבת העבודה. אם אתה יודע על מקום שבו אוכל למצוא לקט הוראות בטיחות כלשהוא אשמח להעביר אותו הלאה במסגרת מקום העבודה) ושוב , תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקירבה לאל פסק, והצורך בהוראות בטיחו
ד"ר זמיר שליט"א13/08/2008Dear Jones:
בנוסף לאל פסק יכולים להיות מתחת לשולחן גם שנאים שונים, מודמים לסוגיהם, וכיוב' וכולם פולטים שדה מגנטי חזק. לכן יש לשמור מרחק מכל הצרות שיש מתחת לשולחן.
באשר להוראות בטיחות, אלה שאני מכיר הן גרועות ולא אמליץ עליהן, ואפילו לא אזכיר אותן,
אגיד שבעברית אין.
פשוט תדע לשמור מרחק מכל מה שמעביר חשמל, ואפילו מכבל של מכשיר שמחובר לשקע, והמכשיר מכובה.
יש לשמור מרחק מכל חשמל, וזה עיקר הוראות הבטיחות.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינת מתח גבוה ליד בתי ספרורד12/08/2008
האם תוכלו לעזור לי לברר מה התקנים לגבי קרינת מתח גבוה ליד בתי ספר. בבית הספר של ילדי נמדדה קרינה של 2.6 מיליגאוס בכתה בה הוא אמור ללמוד בשנה הבאה. האם יש דרך למגן כיתות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קו מתח לייד בית ספר
ד"ר זמיר שליט"א12/08/2008ורד יקרה:
אין תקן. יש המלצות ICNIRP, לסף חשיפת הציבור של 1000 מיליגאוס, שהמשרד להגנת הסביבה הוריד פי 100, דהיינו עד 10 מיליגאוס.
אני כתבתי בהוראות הבטיחות של משרד החינוך, שאני מסכים שלבית ספר יגיע לא יותר מ- 1 מיליגאוס, אבל אני לא בטוח שזה כבר תקף, או יהיה תקף בכלל...
מקובל שעד 2 מיליגאוס אין עליה בסיכון לסרטן, מעל זה, ב- 3 מיליגאוס, גדל הסיכון פי 2 , וכך ב- 4.
כך ש- 2 זה גבולי ואף אחד (חוץ ממני ) לא מתרגש מזה.
אין דרך למגן את הכיתות, אלא לדרוש מחברת החשמל (ד"ר בן ציון כהן, בסניף בחיפה) שיורידו את השדה המגנטי בבית הספר. הנ"ל יגיד לכם שיש תקן והוא 1000 מיליגאוס...
רק פעולה ציבורית תעזור.
בהצלחה,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשפעת מתח גבוה על ילדים קטנים
ורד18/08/2008תודה על התגובה לשאלה הקודמת. האם יש משמעות לגיל של הילדים ולהשפעת הקרינה? כלומר, האם הקרינה יותר מסוכנת לילד בן 6 מאשר לילד בן 15? מה דעתכם על כתה שבה לומדים תלמידים בני 7 ובה נמדדה קרינה של 3 מיליגאוס לקראת הצהריים כאשר התלמידים עדיין אמורים להמצא בכתה (בשעות הבוקר הקריאות קצת יותר נמוכות). תודה.ורד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לורד
תגובה לתגובה18/08/2008לא ידוע לי שהישוו במחקרים על הבדל בהשפעת שדה מגנטי על בני 6 יחסית לבני 15. פשוט לא ניתן להשיג מימון לביצוע מחקר כזה, וגם לפחות יומרניים ממנו. ההגיון מחייב שילד יותר קטן נמצא יותר בסיכון לפתח לאוקמיה, או סרטן אחר, מילד יותר מבוגר. המספרים המקובלים: שעד רמת 2 מיליגאוס אין סיכון לסרטן, עד 3 מיליגאוס הסיכון גדל פי 2, ועד 4 הסיכון גדל שוב פי 2. מדובר על סיכון, דהיינו אם תשווי אלפים בכל קבוצה, תראי שעולה שכיחות הסרטן, אבל לדבר על אחד, לא ניתן להסיק שום דבר, כי נכנסים גורמים מבלבלים, כגון תורשתיים, תזונה, מצב גופני, חשיפה למזהמים סביבתיים כימיים או פיזיקליים (קרינות לסוגיהן). השורה האחרונה, הרחיקי את הילד ממקורות קרינה ככל שתראי, המרחק הוא המגן הטוב ביותר. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינת מתח גבוהה על ילדים
ד``ר דני וולף18/08/2008אני מסכים בכול עם ידידי המלומד הד"ר שליט"א ומוכן אפילו לחדד:
עד לפני כמה שנים סיפרו לנו שקרינה אלקטרומגנטית לא מסוכנת בכלל. (גם הסיגריות לא היו מסוכנות בשעתו) היום בתקן שהוא פי 250 פחות מהתקן המותר מקובל בכול העולם שיש סיכון לילדים ללקות בסרטן בסיכון שהוא פי 2-4 וזה כאמור בעוצמת שדה שהיא פי 250 מתחת לתקן.
ככל שהילדים צעירים יותר הסיכון שלהם גבוהה יותר, ובייחוד מסתכנים בני ה- 4-8 כי אצלם שכיחות סרטן הדם גם כך גדולה יותר.
לצערי, אל לכם לסמוך על חברת החשמל, וגם לא על המשרד לאיכות הסביבה, רק לחץ ציבורי מסיבי עשוי לשנות את המצב. לדעתי הנתונים שאת מוסרת הם שערורייתיים ומצדיקים כל פעולה אפשרית. תחשבו על פתיחת שנת הלימודים ועל הבחירות הקרבות לרשויות המקומיות.
אם מדובר בקו מתח עליון (לא גבוהה אלא עליון 161000 ואט) החוק מחייב להרחיקו 30 מטרים מהציבור.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשה למחקרים בנושא
ורד18/08/2008תודה רבה על התשובה לשאלותי הקודמות. האם תוכלו להפנות אותי למחקרים או כל חומר אחר בתחום? תודה.ורד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחקרים
ד"ר זמיר שליט"א19/08/2008אנא הקלידי בגוגל: Bioinitiative report
ותקבלי אוסף עדיר של מחקרים, שנערכו על ידי צוות מעולה, שאת חבריו אני מכיר.
המחקרים בו מחולקים לפי נושאים.
אם את רוצה סקר מעולה רק על השפעות שדה מגנטי (מקווי כוח, שנאים וכיוב'), אז אנא שלחי לי דוא"ל, ואשלח לך את המאמר במלואו. במסגרת זאת, יש מיגבלה טכנית, ואיני מצליח לשלוח מחקרים.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתובת המייל שלי
ורד21/08/2008כתובת המיל שלי היא [email protected] תודה. ורד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממערכת לבקרת מים בחקלאותאמיר11/08/2008
האם אנטנה של מערכת השולטת על מערכת המים פולטת הרבה קרינה? המערכת היא שתי קופסאות הנראות דומות למה שראיתי בעתונות כמתקן גישה אלחוטית (אנטנה סלולרית), האנטנה מעבירה נתונים למחשב שמרכז את הנתונים של צריכת מים ונתונים אחרים, למחשב יש תכנה שרצה ברקע ויכול לתת פקודות של סגירת הרשת במקומות מסויימים ופתיחת אחרים. השאלה היא האם אנטנה כזאת מסכנת מי שנמצא קרוב אליה באופן קבוע?,האנטנה צמודה למקום בו נמצאים אנשים במשך היום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה ממערכת בקרת מים
ד"ר זמיר שליט"א11/08/2008אני לא עשיתי סקר, אבל ממערכת שפועלת אצלי על הגג, השנאי קורן כ- 2000 מיליגאוס, שזה רצח, אבל זה דועך עד כ- 60-70 ס"מ עד הרקע. את המערכת עצמה איני יכול למדוד כי היא בהשפעת השדה של השנאי, אבל הוא הבעייתי.
מערכות אחרות איני מכיר.
תוכל לשאול ממני מכשיר (ללא תמורה) ולמדוד לבד את המערכת שלך.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטנה למדידת מוני מים
יוסי אלמלם25/03/2011הי ,
מיקמו אנטנה כזו על עמוד חשמל כ 11.5 מטר מחלונות חדרי השינה בביתי , הייתי מעונין לדעת האם הנ"ל פולטת קרינה מסוכנת וכיצד ניתן למדוד אותה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרחק בטוח מאנטנת מדי המים
זמיר שליט"א25/03/2011מנתונים שקיבלתי שהספק אנטנות כאלו יהיה גבוה יותר ממה שהובטח בעבר, ושידורים יותר רבים ותכופים,, נראה לי שהמרחק של 11.5 מטר מחלון דירתך הוא קצר מדי.
בקש ממשרד איכ"ס את סקר הבטיחות של האנטנה 02-649-5869, הממונה על פניות הציבור, והעבר אותו אלי.
כדאי גם לחשוב על ציפוי בולם קרינה לחלון (ות) לכיוון האנטנה.אם תרצה את זה, תוכל לפנות אלי לדוא"ל הפרטי, ואוכל להמליץ על מבצעים
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מרשת חיבור WIRELESS לאינטרנטרונית10/08/2008
שלום לכם! אזור מגוריי, בין ארלוזורוב לג'בוטינסקי בתל אביב מרושת בחיבורי WIRELESS כך שאם אני עם לפ טופ אני יכולה לגלוש מבלי להיות מחוברת עם כבל. בתור אחת שנמנעה מראוטר בבית לנמרות שבעלה רכש אחד - מתוך פחד מקרינה, פתאום חשבתי לעצמי, או יותר נכון שאלתי את עצמי, האם זה אומר שמעל לראש שלנו רוחשת כל היום והלילה איזו קרינה שאני לא יודעת עליה??? האם זה מסוכן?? אודה לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רשת אינטרנט אלחוטי
ד"ר זמיר שליט"א10/08/2008רונית יקרה:
בעייה זו של רקע קרינות רדיו בגלל מערכות WIFI נבדקה ונמדדה באוסטריה על ידי פרופ' אוברפלד.
, לפני כשלוש שנים. הוא מצא שרקע כזה, המאפשר לגלוש חינם, גבוהה פי כמה מקרינת אנטנות המגיעה מ- 100 מטר. כמובן זה שונה בכל מקום וניתן למדידה.
ניתן לגם למצוא מצגת של OBERFELD בגוגל, ובה יש שקופית המראה את ממצאיו.
השורה האחרונה: יש לנו בעייה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממפסק ושקעפייבל07/08/2008
אנחנו ישנים בצמוד (20 ס"מ לראשנו) למפסק תאורה ושני שקעים שאינם מחוברים לכלום. האם קיימת קרינה מסוכנת? האם ניתן לכסות את המפסק והשקעים בציפוי/בד חוסם קרינה והיכן משיגים דבר כזה? האם כדאי לבטל את המפסק והשקעים וכיצד? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון קטן
אורעדי07/08/2008תיקון קטן: המרחק 30-40 ס"מ וכוונתי כמובן שלשני השקעים לא מחובר שום מכשיר אף פעם תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקעים - אין בעיה
ד``ר דני וולף08/08/2008שקעים שלא מחובר להם כלום אין בעיה, ואני מבין שהקרבה שלכם היא לשקעים. מפסק יכול להקרין חלש מאוד, בייחוד אם הוא מפסק מתחלף, אולם גם אז הקרינה זניחה, והיא לא רציפה כל הזמן. מרחק של 30 ס"מ מספיק, לא כדאי לעשות שיפוץ בית בגלל זה.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקע
ד"ר זמיר שליט"א10/08/2008אבל יתכן שהכבלים בקיר מובילים חשמל, וזה כן עלול לגרום לשדה מגנטי.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקעים לייד הגוף
ד"ר זמיר שליט"א10/08/2008פייבל יקר:
שקע שאינו מחובר לשום תקע, אינו מהווה בדרך כלל סיכון. אולם יכול להיות שיש שם שדה מגנטי המושרה מקו חשמל המתחבר לשקע כזה. שדה מגנטי כזה עלול לגרום להפרעות שינה, כאבי ראש, עייפות, וכיוב'. האם נשמע לך מוכר ?
לייתר בטחון כדאי להזיז את המיטה מהשקע, ובכלל מעט מהקיר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינה ליד שקע ומפסק
פייבל10/08/2008תודה, ומה לגבי מפסק מחליף ("מצליב"), להדלקה/כיבוי אור, המרוחק כ 30 ס"מ מהראש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקע
ד"ר זמיר שליט"א10/08/2008נראה לי שכבר מיצינו את הנקודה,
אבל , פשוט לא להשתטח על השקע, על אף שאין סיכון, אבל עלול להיות שדה מגנטי מכבלי חשמל בקיר.
אבל אין עם מה לכסות את זה. פשוט תשמור מרחק.
המרחק זה המגן הכי טוב.
אמנם יש בידוד מסגסוגת של מתכות, אבל הוא יקר מאד, ולא מעשי לשקע שלך.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר זמיר שליטא, מה המרחק הנדרש?
אמיר10/08/2008הייתי רוצה להבין מה המרחק המינימלי לדעתך שיש להתרחק משקע? ברור שכמה שיותר עדיף, אך לעיתים פיזית לא ניתן לסדר כך את חדר השינה וחדרי ילדים, כך שחשוב לנו לדעת ספציפית מה המרחק המינימלי שהקרינה הופכת ללא מסוכנת? האם חצי מטר, מטר או הכרחי להרחתק עוד או לשקול שינוי בתכנית החשמל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Voltage Detectorחיים07/08/2008
שלום רב, כאשר אני מקרב מכשיר ( די פשוט ) שנקרא : Voltage Detector קרוב לשנאי /כבל חשמל / אחורי טלוויזיה CRT , הגלאי מצפצף בעוצמה !!! מה המשמעות ? האם מדובר על קרינה כלשהיא ? נ.ב. ישנם מקרים שהגלאי מצפצף כאשר אני מקרב אותו למנורת לילה ממתכת שלא דלוקה אך מחוברת לרשת החשמל ... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה :
חיים07/08/2008הגלאי גם מצפצף כאשר אני מקרב אותו כעשרים ס"מ מול מסך הטלוויזיה " 29 CRT שלי !!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיוק כך הגלאי מקבל שדה מגנטי ואלקט
ד``ר דני וולף07/08/2008בדיוק כפי ששיערת, הגלאי מקבל שדה אלקטרומגנטי, מקבל קרינה ומצפצף
בברכה ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהא
ד``ר דני וולף08/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלאי מתח
ד"ר זמיר שליט"א07/08/2008הגלאי מגלה הבדל פוטנציאלים, דהיינו מתח. במכשיר חשמלי המחובר לשקע, ואינו מודלק, יש הפרש מתח, דהיינו שדה חשמלי, אותו מגלה הגלאי.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלאי מתח
ד"ר זמיר שליט"א10/08/2008חיים יקר:
נראה לי שעסקנו בכך. גלאי מתח מגלה הפרש פוטנציאלים, דהיינו מתח, לכן הוא מצפצף.
מה נראה לך משונה ? יש לך שם שדה חשמלי. ולא מגנטי. תתרחק, גם הוא לא מוסיף בריאות !!
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר זמיר
חיים11/08/2008ישנה כאן אי הבנה , שאלתי שאלה , מספר דקות אחר כך הוספתי שאלונת לשאלה המקורית . עניתם לי תשובה מועילה , לא פניתי שוב מפני שהבנתי את תשובתכם ויישמתי בשטח ... עזרתם לי יותר ממה שחשבתם ואני מודה לכם מקרב לב על כך .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דור שלישי מול דור שני-אם זו רק שיחהשרית07/08/2008
שלום רב,
האם סלולרי דור שלישי מקרין יותר מדור שני, גם אם רק מדברים שיחות רגילות בסלולורי דור שלישי, ולא משתמשים בפונקציות של הוידאו/אינטרנט ושאר הדברים של הדור השלישי?
במאמר (שהלינק אליו מצורף למטה), כתוב שיש
"כמה חלונות צרים של תדירות אשר רק
בהם ניתן היה להבחין בהשפעה הביולוגית".
כלומר יש תדרים , בתחום קרינת הרדיו, שיותר מזיקים לתאים ביולוגיים, מאשר תדרים אחרים.
השאלות שלי הן
1. מה הם התדרים שיותר מזיקים לתאים ביולוגיים
2. איזה תדרים יש לדור השני, ואיזה תדרים יש לדור השלישי?
3. באם התדרים של הדור השלישי יותר מזיקים-
האם המכשיר משתמש בתדרים האילו, גם בזמן שיחות טלפון רגילות (כלומר לא בזמן שימוש פונקציות של הדור השלישי כמו וידאו וכד').* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכוותי להשפעות א-תרמיות
שרית07/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תוספת.. הכוונה לדור שתיים וחצי
שרית07/08/2008כי כבר אין להשיג דור שני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדור 3
ד"ר זמיר שליט"א07/08/2008קרינת הטלפון תלוייה במודל (יש חזקים יותר ויש חזקים פחות), ובקירבתו לאנטנה של השרת, או ליתר דיוק, לקליטה. אם הקליטה טובה, עוצמת השידור של הטלפון חלשה יותר, ולהיפך.
בדור ה- 3 הבעייה היא פחות בטלפונים ויותר מהאנטנות שצריכות לתת שירותים חדשים: משחק כדורגל מוזמן, סרטים, אינטרנט, מניות, שיחות שונות, וכיוב'.
הבעייה כאן, שקובץ וידאו של שירותים כאלה גדול פי 10000 (עשרת אלפים) מקובץ דיבור רגיל. את זה משדרות האנטנות על כל הסביבה.
אני מכיר כבר למעלה מ- 10 שנים תדרים מסוימים "חלונות" בהם ההשפעה חזקה יותר. כך יכולה גם קרינה חלשה לגרום לנזקים גדולים, בגלל שתדר מסויים יכול להיות של גל שידור שתואם בגודלו לאיבר בגוף, או אפילו לתרכובות בתאים. התופעה נקראת תהודה resonance.
הנושא מאד רחב, וגולש הרבה מעבר למדור זה.
תוכלי לקרוא עליו בגוגל.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין ארוחות חינם דור 3 מקרין
ד``ר דני וולף07/08/2008אני מסכים עם ידידי המלומד הד"ר שליט"א רק רציתי להסביר בפשטות יותר בכמה מילים.
א. עוצמת הקרינה תלויה במודל של הטלפון ובמרחק מהאנטנה ולא מאיזה דור הטלפון.
ב. אין ארוחות חינם, ואין העברת נתונים חינם. ככל שמעבירים יותר נתונים הקרינה חזקה יותר. להעביר קבצים של וידיאו, אינטרנט, דור 3 זה המון המון קרינה, ייתכן אפילו פי 1000 משיחה רגילה, ושלא יספרו לכם מעשיות שהקבצים מועברים בפולסים, כי פולסים גרועים יותר לבריאות מקרינה רגילה.
ג. לשאלתך, אם יש לך דור 3 או 2.5 ואת מדברת איתו שיחה רגילה, הוא מקרין כמו טלפון רגיל מהדור הקודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה הנפלטת מטלפון אלחוטיאורית07/08/2008
שלום רב, רציתי לשאול לגבי הקרינה הנפלטת מטלפון אלחוטי: 1. באיזה מרחק מומלץ למקם את בסיס האלחוטי? 2. האם הקרינה נפלטת גם במידה ומכשיר הטלפון נמצא בבסיס, ולמעשה לא נעשה כל שימוש בטלפון? 3. האם בזמן שהמכשיר אינו בבסיס, אך לא מתקיימת בו שיחה, עדיין הוא פולט קרינה מסוכנת? תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלפון אלחוטי לא מסוכן במרחק 60 ס"מ
ד``ר דני וולף07/08/2008א. טלפון אלחוטי בניגוד לטלפון סלולרי כמעט לא מקרין כשלא מדברים בו כלומר ב- סטנד ביי.
ב. בסיס הטלפון מקרין בעיקר קרינה של חשמל בתדירות ביתית, כלומר, קרינת זרם הבית, ולא מדובר בקרינה בתדירות גבוהה 2.4 גיגה, ולכן במרחק של 60 ס"מ השדה המגנטי זניח.
בברכה, ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלחוטי מסוכן ?
ד"ר זמיר שליט"א07/08/20081. למקם את הבסיס רחוק ממקום בו יושבים בני המשפחה. 60 ס"מ זה בסדר, אולם יש טלפונים שגם הבסיס פולט קרינה גם כשהטלפון עליו. לכן יש להתייחס לכולם כמסוכנים.
2. יש מודלים שהבסיס פולט קרינה כל הזמן.
3. כשהטלפון לא על הבסיס אולם אינו משמיע צליל חיוג אונמצא בשיחה, אינו פולט קרינה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבורית בלוטוס ומטען שקע מצתמשה07/08/2008
שלום רב רוב העבודה שלי במהלך היום היא ברכב לכן יש לי דיבורית בלוטוס שיושבת לי ממש מעל הראש והפלאפון מונח על זרוע ממולי האם זה מסוכן כמו כן ברכב יש לי מטען שקע מצת שאיתו אני מטעין את הפלאפון ואת הדיבורית האם זה גם מסוכן ואם הדיבורית מסוכנת האם עדיף לי להשתמש באוזניה רגילה וזהו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במרחק 60 ס"מ מהראש פלאפון לא מסוכן
ד``ר דני וולף07/08/2008המצת של הרכב, מתח ישר ונמוך, לא גורם שום בעיות.
במרחק של 60 ס"מ מהראש, שום רכיב של טלפון לא מסוכן.
בקיצור הסר דאגה מלבך בכל הקשור לקרינה, אולם תדאג מאוד לבטיחות הנהיגה, שכן שיחות כל כך אינטנסיביות שאתה מנהל בזמן הנהיגה, מסוכנות הרבה יותר מכל קרינה, והן מהוות סכנה ממשית לתאונות, וטעויות אחרות בנהיגה.
בקיצור אם הפלאפון לא יטגן לך את המוח, בטוח שהוא יטמטם לך את המוח בזמן הנהיגה, חבל וגם מסוכן מאוד.
בברכה ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד השאלה
משה07/08/2008הדיבורית נמצאת ממש מעל הראש שלי זה בטוח לא 60 ס"מ מהראש יש פיתרון יותר טוב מזה זה דיבורית שיושבת על הסך שמש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיבורית על מסך השמש
ד"ר זמיר שליט"א07/08/2008אם אנחנו מדברים על דיבורית אישית, לא נראה לי לא מסוכן.
דיבורית של רכב, אז שהאנטנה בכל מקרה תהיה בחוץ.
בלוטוס על מסך השמש יכול להיות בסדר, כי היא משדרת כ- 1 מיקרוואט לס"מ רבוע. לראש יגיע הרבה פחות. בעת שיחה, לדבר, ולנתק מהאוזן.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הולך קישור.
אילן15/08/2009בקיצור, דגם NOKIA HF-6W...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכוונתי לשאול -
אילן16/08/2009האם דיבורית בתדר 2.4 גיגה הרץ (למשל מהדגם שכתבתי) והנמצאת ברכב שהוא למעשה קופסה סגורה ומתחברת למצת (אין אנטנה חיצונית שניתן להוציא מחוץ לרכב) הינה מסוכנת/מקרינה/מזיקה? או שזה תקין להיות בנוכחותה גם שעות נסיעה רבות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אנסה לעשות סדר.
רם דישון16/08/2009אנחנו מדברים על שני ערוצי תקשורת:
האחד- בין הנייד לבין הדיבורית בלותות', בתדר 2.4 גיגהרץ.
השני- בין הנייד ל"אנטנה" (מכונה תחנת בסיס בעגה המקצועית).
הראשון אינו מסוכן. ההספק בו מדובר זעיר וזניח.
השני בעייתי יותר. אמנם אם מרחק הנייד מגופך גדול מ-60 ס"מ הסיכון יורד מאד, עדיין רוב ההספק המשודר נשאר בתוך הרכב ומיעוטו מצליח לצאת דרך החלונות, ולכן לא הייתי ממליץ לנהל כך שיחות ארוכות.
אוזניה לא תפתור את הבעיה- כי היא תבוא במקום ערוץ הבלותות', שכאמור סיכונו זניח.
אם, כמו שכתבת, רוב עיסוקך במשך היום הוא ברכב, ואתה מנהל בו שיחות ארוכות- שקול התקנת דיבורית קבועה (לא בלותות') עם אנטנה חיצונית. בצורה זו ההספק המשודר מתועל ישר לאנטנה החיצונית. גם תוריד את הסיכון וגם תהנה מאיכות שיחה הרבה יותר טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכוונתי...
ד"ר זמיר שליט"א16/08/2009אם הדיבורית משדרת בתוך הרכב, זו בעייה, כי חלק ניכר מהקרינה מוחזר מהקירות ופוגע בך ובנוסעים האחרים.
תכול להחליף לדיבורית עם אנטנה מחוץ לרכב ?
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממנוע של מזגן 5 כוח סוסד``ר דני וולף06/08/2008
שלום רב,
רציתי לברר האם יש סכנה של קרינה ממנוע של מזגן (כ 5 כוח סוס)
בני ישן בצמוד לקיר שמנוע המזגן ממוקם מאחוריו.
באם יש בעית קרינה, האם יש פתרון של חומר מבודד/בולע שאפשר להינחו בין המזגן לקיר
שאלה נוספת: האם יש קרינה מסוכנת ממודם וסויץ' של אינטרנט למחשב?
אם כן, מהו המרחק המינימלי המומלץ להתרחק מהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזגן וכל מנוע מקרין הרבה
ד``ר דני וולף07/08/2008מזגן כמו כל מנוע חשמלי מקרין הרבה מאוד. הקירות לא בולמים את הקרינה, אולם רשת ברזל, אפילו דקה יכולה למנוע הרבה מאוד. קשה לנבא, אולם מרחק של 60 - 100 ס"מ יספיקו, אם כי כמה שיותר רחוק טוב יותר, בהנחה שהמזגן עובד בלילה, כמובן.
סויטץ' של מחשב לא מקרין.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרשת ברזל-מאיזה מתכת היא צריכה להיות
שרית07/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרשת ברזל צריכה להיות מברזל
ד``ר דני וולף07/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיכן ניתן לקנות את הרשת הזו מהברזל?
שרית11/08/2008באזור המרכז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרשת נגד יתושים בכל חנות טמבור
ד"ר דני וולף11/08/2008בברכה ד"ר דני וולף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם רשת כזו דקה, ואם כ"כ הרבה חורים
שרית11/08/2008מצליחה לבלום קרינה? בכמה היא מפחיתה את הקרינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרשת
ד"ר זמיר שליט"א12/08/2008רשת רביץ מורידה קרינה סלולרית פי 12, אני מדדתי את זה כמה פעמים.
זה בהחלט מספיק לרוב המקרים.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני שואלת האם הרשת מספיקה
שרית11/08/2008כי 1. אני לא יודעת אם רשת יתושים עשויה מברזל?? 2.. קראתי שלשם הגנה צריך לוח מתכת מחומרים מאד מיוחדים, שבחברות כמו דולב וד.ג.ש לוקחים על זה 1500 ש"ח למטר מרובע, אז איך יכול להיות שלוח מתכת מיוחד ויקר, וסתם רשת יתושים, עושים את אותה עבודה? 3. למה זה צריך להיות רשת?, האם הקרינה לא יכולה לעבור בין החורים..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרשת
ד"ר זמיר שליט"א12/08/2008שרה יקרה:
רשת זבובים ממתכת (ברזל) בהחלט מספיקה, חבל לזרוק כסף על משהו יקר יותר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי רשת ברזל - הגנה ממנוע מזגן
רוני17/08/2008אני דווקא מעוניין להרחיב את הדעת בנושא המנוע של המזגן ( החלק המותקן מחוץ לבית על מתקן סטנדרטי ) : המתקן הסטנדרטי מחזיק את מנוע המזגן מחוץ לבית במרחק של כ 50 ס"מ לערך מהקיר , בתוספת הקיר ווגב מיטה זוגית , יוצא שראשי נמצא כ 80 ס"מ . איזה גודל של רשת ברזל יש להניח בין גב המיטה לקיר הפנימי של החדר ע"מ להגן מפני המזגן ? האם ניתן להרחיב בכמה מילים על הרשת ואופן הצבתה כך שתיתן לנו הגנה מירבית ? נושא המזגנים שכיח מאד בישראל - לכן אני רואה את הנושא כמשותף לציבור הגולשים. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמזגן של חיים
תגובה לתגובה17/08/2008במקרה שלך כשהמזגן תלוי מחוץ לדירה, נראה לי שמרחק 80 ס"מ מספיק, אולם כדי שאני אשן בשקט, אנא שים את המיטה כמה שיותר רחוק. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרשת ברזל
תגובה לתגובה17/08/2008כבר עניתי בעניין זה, וארחיב מעט יותר. אני מציע לא להסתמך על הגנת רשת ברזל, אלא להתרחק 60 ס"מ ויותר. ישנה רשת מתכת שממש מגינה משדה מגנטי, על ידי הסטת השדה, היא מכילה מסגסוגת של מתכות, והיא יקרה מאד. יש חברה שמבצעת מיגון כזה, שם החברה "דולב" תמצאי בגוגל. לעניות דעתי בשביל לשמוע את המחיר של רשת כזאת, תצטרכי לשבת בזמן שיגידו לך את המחיר. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנוע של מזגן
ד"ר זמיר שליט"א12/08/2008אבי יקירי:
כדאי שתזיז את בנך משם. השדה המגנטי של המדחס, עוב רקירות כמו אוויר.
מודמים לסוגיהם, עושים שדה מגנטי חזק מאד. הייתי מתרחק לפחות 70-60 ס"מ,
ואם אפשר, עוד יותר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרינה ממנוע מזגן
תגובה לתגובה17/08/2008אני מחמיר יותר בעניין ההגנה שנותנת רשת מתכת, ואני לא הייתי מייעץ לחשוב שזו הגנה כל כך טובה. כפי שיעץ ידידי המלומד ד"ר וולף, המרחק הוא שמגן הכי טוב. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה ליד שקעים ומפסקיםאורעדי06/08/2008
שלום, בדירתנו שקעים ומפסקים "מצליבים" (אפשר להדליק ולכבות במספר מפסקים) בכל הקירות של חדרי השינה. 1. האם שקע שאינו מחובר למכשיר כלשהו פולט קרינה? 2. האם מסוכן לישון בצמוד לשקע שאינו מחובר לכלום? 2. האם מפסק "מצליב" (הדלקה וכיבוי ממספר מפסקים) פולט קרינה כשהאור דולק וכשהאור כבוי? 3. למפסקים ולשקעים מגיע כמובן חיווט. האם החיווט פולט קרינה כשהמכשירים אינם מחוברים וכשהמנורות אינן דולקות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לחיות עם שקעים
ד``ר דני וולף06/08/2008אני שמח על המודעות והקיצוניות שקפצה על עם ישראל, אבל לא צריך להיות יותר מדי חרדים. אני מניח שליד רוב המיטות בעולם קיים שקע מתחלף שאפשר לכבות איתו את האור. כשהכול כבוי הקרנתו זניחה, ואם הוא נמצא במרחק 60 ס"מ מהראש אז בכלל אין שום בעיה.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד השאלה
אורעדי06/08/2008כוונתי היתה לשני התקנים שונים: 1. שקע סטנדרטי שלא מחובר אליו דבר 2. מפסק מסוג "צולב" - שניתן להדליק ולכבות את האור ממספר מפסקים כאלה בחדר. מהי התשובה לגביהם? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתשובה מתייחסת לכל סוגי המפסקים.
ד``ר דני וולף07/08/2008התשובה התייחסה למפסק מסוג צולב, שהוא באמת קיים ליד רוב המיטות בעולם המודרני.
בברכה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמפסקי חשמל
ד"ר זמיר שליט"א07/08/2008מפסק יכול להיות אחד מתוך כמה, אם אינו כולל מעמעם, אין הוא מסוכן.
במרחק 60 ס"מ כל מפסק נעשה בטוח.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה טלפון סלולרי פחות מזיקעמליה06/08/2008
ד"ר זמיר שלום רב! ישלי שתי שאלות האחת איזה טלפון סללולרי פולט פחות קרינה מזיקה, שאלתי השנייה איך אוכל לדעת שאני נמצאת בסביבה מרובת קרינה שעלולה לסרטן חס וחלילה. תודה מראש עמליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה טלפון סלולרי פחות מזיק ?
ד"ר זמיר שליט"א06/08/2008הטלפון שתדברי בו קרוב לאנטנה של השרת, או לפחות במקום בו הקליטה טובה יותר, בשטח פתוח, או לייד חלון. לא לדבר מחניון תת קרקעי, או ממעלית שאז הקרינה הכי חזקה מהטלפונים. .
יש הבדלים בקרינה שפולטים המודלים השונים, ולכך המרפא הטוב ביותר, להרחיק מהגוף ולדבר עם אוזנית.
אין אפשרות לדעת אם את בסביבה עם קרינה חזקה. יש אנשים הרגישים לקרינות אלקטרומגנטיות, הם מרגישים בקרינות, ואפילו סובלים כאבים.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אנטנה של GPS ברכב, גם משדרת RF?שרית05/08/2008
האם יש קרינה (בין אם אלקטרו-מגנטית במיליגאוס, ובין אם קרינת רדיו) , ממכשיר GPS (של פלפאון GPSTelit) ? כי מצד אחד, כביכול זו רק אנטנה שקולטת ולא משדרת, ולכן היא לא אמורה להקרין, מאידך בספר הוראות של המכשיר כתוב "מידע על חשיפה לאותו תדר רדיו: באוגוסט 1996 קבעה הוועדה הפדרלית לתקשורת (FCC) של ארה"ב תקן מיוחד בנושא בטיחות חחשיפת בני אדם לאנרגיית גלי רדיו הנפלטת ממשדרים. מכשיר ה TelitGPS שברשותך עוצב בהתאם להנחיות ה FCC, והוא פועל בתחום התדרים המותר". גם כתוב " יש לשמור מרחק מינימלי של 20 ס"מ מהאנטנה" . " מגע האנטנה עם העור עלול לגרום לכוויה קלה". וגם כתוב: "אותות RF, עלולים להשפיע על מערכות אלקטרוניות ברכב"- כלומר כאילו שהמכשיר גם שולח אותות רדיו? לאור כל זה אני שואלת, האם האנטנה של הGPS היא בעצם גם משדר של אותות רדיו? זה מדאיג אותי, כי הם הם מודים בכל הסכנות הללו, אז בטח במציאות זה אפילו יותר גרוע..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם GPS משדר קרינות רדיו ?
ד"ר זמיר שליט"א05/08/2008בעיקרון GPS רק קולט, ולא משדר. מכשיר כזה יש לי ואני רגוע איתו.
אולם, אם GPS משולב בטלפון סלולרי, וזה משדר, אז יש להתייחס אליו כמשדר, דהיינו מסוכן לבריאות, עלול לסכן פעולת מכשירים אחרים וכיוב'..
אם יש לך נתונים טכניים של המכשיר אנא שלח לי בדוא"ל, ואבדוק זאת בעזרת מהנדס מומחה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזניית בלוטוסאייל04/08/2008
אני קצת מבולבל היות בפרסומים בכלי התקשורת אמרו שאזניית בלוטוס הכי מסוכנת האם זה נכון ( היא משדרת הרי בגלי רדיו ?!) או שפשוט יש פה הנחה לא נכונה כי פה פורסם לפני כמה זמן שהיא הכי פחות מזיקה ...אני לא יגיד" בטוחה" תודה רבה וערב טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטוס, מסוכנת או לא ?
ד"ר זמיר שליט"א05/08/2008הקרינה מאוזנית כזאת היא כ- 1 מיקרוואט לס"מ רבוע.
אבל אם להשוות זאת לטלפון המוצמד לראש, ומשדר ממקום בו הקליטה רעה, אז השידור שלו רצחני בעליל. באותו זמן, שידור הבלוטוס יציב על כ- 1 מיקרוואט לס"מ רבוע כל הזמן.
יותר טוב להימנע גם מזה, כי לאורך זמן זה גם זה אינו בריא.
הכי טוב, זה לדבר עם אוזנית הנגמרת בצינור אוויר, שהראייתי ביומן ערוץ 1 האחרון (זה עוד זמין באינטרנט) שהקרינה המגיעה לאוזן היתה אפס. גם לדבר עם רמקול, זה בטוח יותר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)