מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם זה קשור לפלאפון?דני26/08/2008
בכול פעם שאני משוחח במכשיר הנייד יותר מ3 דקות אני מתחיל להרגיש כאבים באוזן . כאבים שמתפשטים יותר כלפי הרובת העין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דעתי הלא מקצועית :
רוני27/08/2008אינני מתיימר לענות במקום המומחים הנכבדים , אך מהשכלה כללית שלי ומקריאת תשובות המומחים כאן , נראה לי שיש קשר ישיר בין שימוש בסלולארי לבין כאבים באזור כפי שתיארת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת MRI כשיש קיבוע ע"ש לא טיטניוםיובל25/08/2008
לפני כ 13 שנה עברתי ניתוח קיבוע ע"ש L 2-4 בבי"ח רמב"ם ואין לי מסמך המפרט את סוג המתכת שהשתמשו בה ועדיין מקובעת לי בגב. האם אני יכול לעבור בדיקת MRI ? אם התשובה הקודמת היא שצריך לדעת את סוג המתכת, איך אני יכול לברר זאת? האם בבדיקת MRI יכולים להבחין אם הקיבוע לוחץ על עצבי חוט השידרה, כי אני סובל מכאבים נוירופטים מאז הפציעה שמיד לאחריה נותחתי וע"ש קובע? בצילום C.T רואים שהקיבוע יושב טוב, האם עדיין הוא יכול לזוז ב MRI ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתכת ו- MRI
ד"ר זמיר שליט"א25/08/2008יובל יקר:
אם המתכת אינה מגנטית , דהיינו לא ברזל, (ולא אלומיניום שהוא מעט מגנטי)
לא צריכה להיות בעייה,
אולם עליך לשאול את הרופא, שאחראי על בריאותך.
את כל השאלות עליך להפנות אליו(ה). אני מנוע מלהביע דיעה על זה.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מארון חשמל בחדר ילדיםאיילת ה.25/08/2008
שלום זמיר, מקווה שאתה זוכר אותי. סייעת לי לא מעט בענין הקרינה בבית הספר והשאלת לי את מכשיר המדידה כמה פעמים. בדירה שלנו, ארון החשמל הדירתי מצוי בצידו השני של הקיר שאליו צמודה מיטתה של בתי. גובה המיטה 50 ס"מ. ארון החשמל מתחיל בגובה 1.50 מ'. מדידות צמודות לקיר בגובה שמצידו השני מצוי ארון החשמל הראו כמובן רמות קרינה גבוהות מאד. ככל שמתרחקים, רמת הקרינה יורדת. במצב של שכיבה במיטה מדדתי רמת קרינה 0. אני מקפידה שתישן כשראשה בצד המרוחק מהצד שבו מותקן הארון. גם כשהיא יושבת על המיטה ומרוחקת מהקיר המצב תקין, למעט בקצה אחד של המיטה שבסמוך לו מותקן הארון ושם מדדתי רמות קרינה 2-4 בהתאם למיקום שלה וביקשתי ממנה להשתדל לא לשבת בצד הזה של המיטה לזמן ממושך (מתנצלת, שאיני מוצאת כרגע את דף המדידות שלי ולא זוכרת את הנתונים המדוייקים) נשאלת השאלה העקרונית מה עוד אפשר לעשות? האם אפשר להפחית את רמות הקרינה? מדובר בחדר ילדים קטן מאד וצר. אי אפשר להזיז את המיטה לקיר שממול מכיוון ששם מותקן ארון קיר. אני לא בטוחה שיהיה פשוט או זול להזיז את ארון החשמל למיקום אחר אבל אני מוכנה לעשות זאת כמובן אם זו הברירה היחידה. אני עומדת לקנות לה ספת נוער שבמצב שינה תיפתח למזרן, תהיה נמוכה ואפשר יהיה לישון במרחק ניכר מהקיר. עצות ורעיונות יתקבלו בברכה. ותודה שוב על העזרה איילת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארון חשמל
ד"ר זמיר שליט"א25/08/2008איילת יקרה:
ארון חשמל הוא צרה צרורה.
עליך למקם את המיטה כמה שאפשר רחוק מהארון. תפעילי את המוח היצירתי שלך.
פתרון אחר יכול להיות, בהסטת השדה המגנטי, צריך לשאול את חברת דולב מה הם יכולים לעשות.
תמצאי אותם בגוגל, הם עושים רושם רציני אבל הפתרון אמור להיות יקר.
יתכן מאד שהם לא יוכלו לרדת מ- 4 מייגאוס. צריך לשאול אותם.
כל טוב
זמיר
אם ארון החשמל קטן, יתכן שהפתרון לא יהיה כל כך יקר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה זמיר אצור איתם קשר. האם יתכן
איילת ה.26/08/2008ונגרם נזק אם הילדה ישנה במיטה במשך שנה או יותר? כאמור במצב שכיבה לא נמדדה קרינה ובכל זאת אני מודאגת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזק בחשיפה ממושכת לשדה מגנטי
זמיר שליט"א26/08/2008ברור ששינה במקום בו השדה המגנטי ניכר, מגבירה את הסיכון. אולם דבר זה מתברר בדרך כלל רק לאחר שנים, ואפילו רבות. למזלנו, ב- DNA הגדול שיש לכל אחד מאיתנו בתאי הגוף, הגנים המשמעותיים תופסים רק חלק קטן, כ- 5%, לכן רוב הפגיעות קורות בבסיסי DNA במקומות לא משמעותיים, שלא גורמים לנזק תיפקודי שניתן להבחין בו. הפגיעות בכל אחד מתרבות עם הגיל ועם החשיפה למקורות קרינה וזיהום כימי. השורה האחרונה כאן, תשכחי מזה. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרחןרוני23/08/2008
(מקווה שהשאלה נוגעת לפורום המכובד באן ) האם זרחן הנמצא על שעון יד מסוכן ? ( שעון יד שעונדים אותו 24/7 ) ישנם שעונים ספורטיביים / צלילה שהספרות שלהם מכילות כמות נכבדה של זרחן ( מעין תאורת לילה !! ) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרחן מסוכן ?
ד"ר זמיר שליט"א23/08/2008רוני יקירי:
אנחנו לא עוסקים כאן בקרינה מייננת, אלא בבלתי מייננת.
מהזרחן בשעון ניתן למדוד קרינה מייננת אבל בעצמה נמוכה מאד.
יש לי מונה גייגר דיגיטלי מודרני, ואני יכול למדוד כמה קרינה יוצאת משעונך.
אנא תאם אתי,
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה , אך...
רוני23/08/2008אני לפני רכישת שעון , מבין דבריך אני למד כי קיימת קרינה מהזרחן של השעון, לא משנה לי מהי כמות הקרינה והאם היא מסוכנת , אני מוותר על שעון עם זרחן , ואשתדל קנות שעון ללא . To be on the safe side
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת / עדכון
רוני24/08/2008קיבלתי מייל מאחד היבואנים המכובדים בארץ עם תשובה הטוענת כי "הזרחן יצא מזמן מתעשיית השעונים" , היום משתמשים בחומר זוהר שאינו מסוכן ... מעניין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזרחן או לא ?
ד"ר זמיר שליט"א25/08/2008רוני יקר:
אם יש חומר לא זרחני, והקרינה זניחה, אולי זה טוב, אני לא יודע. כפי שאמרתי אני יכול למדוד משעון כזה עם גייגר, ולהשוות את המדידה לרקע.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרחן
זמיר שליט"א26/08/2008כמדומני שעניתי על כך. רק מדידה מהשעון תראה אם הוא מסוכן או לא. יש לי גייגר למדוד זאתץ כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק ומחשב נייד (וטלפונים)אסנת23/08/2008
יש לי תינוק חדש. יש לי גם מחשב נייד (של lenovo). האם הקרינה שפולט המחשב (המסך?) מסוכנת לתינוק? מה המרחק שמומלץ לשמור? האם כשהתינוק בזרועותיי ואני מדברת בסלולרי או בטלפון האלחוטי המרחק קטן מדי ועלול לסכנו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק ומחשב נייד
ד"ר זמיר שליט"א23/08/2008אסנת יקרה:
באשר למחשב הנייד, מדדתי הרגע מהלנובו שלי: השדה המגנטי על הידים שלך כ- 8 מיליגאוס.
במרחק יד פשוטה, על הגוף מגיע כ- 1.3 מיליגאוס
הקרינה הסלולרית ממחשב זה נמוכה מאד עד זניחה, אבל השדה המגנטי לא זניח.
לעומת זאת הקרינה מסלולרי שמגיעה לתינוק שלך היא בהחלט מזיקה,
אי לכך הימנעי מכך בפקודה.
באשר לכמה מותר לחשוף את הציבור לשדה מגנטי:
משרד איכ"ס מתיר סף לחשיפת הציבור של 10 אבל מזהיר כבר מ- 2.
אני לא מוכן יותר מ- 1 מיליגאוס, בספרות מתירים עד 2, ומזהירים שמעל זה עולה הסיכון ללאוקמיה בילדים פי 2, ומעל 3 עולה שוב פי 2.
חברת החשמל מתירה (את צריכה לשבת בשביל לקרוא את זה. את יושבת ? )הם מתירים לחשוף את הציבור ל- 1000 מיליגאוס.
בזמנו גם משרד איכ"ס אמר 1000, אבל לאחר ריבים אתי, הם ירדו ל- 10, הם אומרים שמתחת ל- 10 תצטרך חברת החשמל להשקיע הרבה בתשתית.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ומה לגבי הבד שהזכרת?
אסנת26/08/2008בד שחוסם קרינה סלולרית? אני יכולה לעטוף את הטלפונים בזה? איך זה עובד בדיוק - זה נשמע מצויין, איך זה שלא שמענו על זה קודם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה!!!מנדל21/08/2008
שלום, קניתי מערכת סטריאו של חברת GRAETZ, במערכת אין כרגע אנטה של רדיו, ויש לי אפשרות להניח את מערכת הסטריאו בדיוק מעל לראש שלי במיטה, המערכת לא תפעל בשעות שאני אהיה במיטה, אלא תהיה כבויה.. וגם אם המערכת תהיה דלוקה ,האם תהיה בעיה לשים את המערכת במקום זה? האם תהיה בעיה של קרינה מסוכנת כלפי גופי? אשמח לקבלת תשובה בדחיפות... בתודה מראש, חיה גבאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מערכת סטראו
תגובה לתגובה21/08/2008מערכת סטראו אפילו אם כבוייה אולם מחוברת, עדיין משרה שדה חשמלי. יש לנתק אות מהחשמל אז אין שום שדה לא חשמלי ולא מגנטי. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזגן קירקרן20/08/2008
שלום מתחת לחלון חדרי מותקן מזגן קיר (צמוד לקיר). מה המרחק המינימלי שעליי להתרחק כאשר פועל? האם מסוכן בצורה משמעותית יותר ממזגן חלון (המותקן על מתקן מרוחק מהקיר)? תודה מירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שדה מגנטי ממזגן
תגובה לתגובה21/08/2008מנוע המזגן גורם שדה מגנטי חזק, שדועך מהר, ברוב המקרים לאחר כ- 60 ס"מ הוא כבר דועך כד לרקע. זה מרחק מינימלי, הייתי ממליץ על מרחק גדול יותר, כי יתכן שהמזגן שלך משרה שדה מגנטי חזק יותר. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה מכבל אינטרנטלילי20/08/2008
שלום רב !בני ישן צמוד לקיר שבו חוט של כבל אינטרנט האם גם ממנו נפלטות רמות של קרינה גבוהות?בנוסף התקינו לאחרונה מול חלון בתינו מכשיר לקריאה מרחוק של חברת המים בבירור שערכתי איתם נאמר לי שהמכשיר פועל באמצעות גלי רדיו והוא עומד בתקנים .האם יש מקום לדאגה?בנוסף באותו מיקום לערך עובר כבל של חברת חשמל והכול במרחק של-15 10 מטר אני בלחץ מכל המפגעים הללו .מה ניתן לעשות ולמי פונים על מנת לקבל תוצאות מהימנות לגבי רמת הקרינה. לתשובתכם אודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3 בעיות ביחד
ד"ר זמיר שליט"א20/08/2008לילי יקרה:
יש לך כאן 3 בעיות שונות.
1. בכבל אינטרנט אין קרינה במרחק מעל כ- 60 ס"מ.
2. מהמיתקן המשדר של חברת המים, זה כמו טלפון סלולרי,
אם את לא מתנחלת עליו צמוד, אז אין לך בעייה.
3. קו חשמל שכונתי, במרחק 10 מטר, עלול להיות גבולי, אבל גם יכול להיות שאין בעייה. אני לא
יכול להגיד כי אני לא רואה איזה קו זה. כדי להיות בטוח, אוכל להשאיל לך מכשיר למדידה
עצמית, ללא תמורה, כמובן.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תעננה לי דחוףףףףףףףףףףףסיוןןןן19/08/2008
שלום! אני רוצה לשאול לגבי אמא שלי: אמא שלי כמעט ולא מדברת ביכלל בפלאפון אבל יוצא מדי פעם שהיא מדברת חצי שעה עד שעה. והיום במיקרה יצא דהיא דיברה הממוןן פשוט המון בערך 45 דקות. ואז אחרי זה היא עוד דיברה חצי שעה בטלפון אלחוטי. וזה ממש לא תמיד ככה. בעבודה אמא שלי לא מדברת ביכלל בפלאפון חוץ מ איתי-שאנחנו בערך מדברות 10 דקות מקסימום. וכשהיא מדברת חצי שעה בערך אז מתחילה ליכאוב לה האוזן. והיום במיקרה לא כאבה לה האוזן ביכלל555. גם אחרי חמי שעה שהיא דיברה בפלאפון וגם אחרי חצי שעה בטלפון אלחוטי. אז אציתי לישאול אותך האם לא יכול ליהיות סרטן??????????? בבקשה תענה ליא! אני מממממשששששששש מפחדת!@!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האמא שמדברת בסלולרי
ד"ר זמיר שליט"א20/08/2008ההשערה שלך בהחלט נכונה.
האמא שלך הולכת להוריד לעצמה על הראש צרה גדולה, אם לא תשנה ממנהגיה.
תגידי לה שתתחיל לדבר עם אוזנית, או לכל הפחות עם הרמקול של הטלפון,
לקצר את זמני השיחות, או לעבור לטלפון קווי.
להרחיק את הטלפון מהגוף.
זה דחווווווווווף באמת.
חבל לשלם בבריאות או בחיים בגלל שטויות.
אנא תזהירי אותה בשמי.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשךךךךך
סיוןןןן20/08/2008אבל אמא שלי בכלל לא מדברת!!! בכלל!!!!! זה רק פעם ב4חודשים ואולי אפילו בחצי שנה שזה יוצא ככה. וככה ברגיל היא לא מדברת ביכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהיא מדברת בנוקיה 3100
סיוןןןן20/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוקיה 3100
ד"ר זמיר שליט"א20/08/2008אין לי כוונה לבדוק את כל המודלים של נוקיה.
תקנה לאמא שלך אוזנית, ואז אין לה בעייה.
יש רק להרחיק את האלפון מהגוף.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאמא בטלפון
זמיר שליט"א20/08/2008ממכתבך הקודם נראה שכל פעם שהיא מדברת, זה נמשך הרבה זמן. בקיצור: מעט זמן מעט בעיות. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא יש רק אחת
ד"ר זמיר שליט"א20/08/2008אז איך לכם בעייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי
סיוןןןן20/08/2008למה התכוונת שאמרת אמא יש רק אחת אז אין לכם בעיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא יש רק אחת
זמיר שליט"א20/08/2008התכוונתי שצריך לדאוג לבריאותה. אם כמעט אינה מדברת בסלולרי, אז אין לך בעייה עם זה. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר סלולארי כבוירוני19/08/2008
שלום רב, האם כיבוי מכשיר סלולארי מבטיח אי קרינה ממנו / אליו ? או שיש צורך גם להוציא הסוללה ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר גבוי
ד"ר זמיר שליט"א19/08/2008מכשיר כבוי (על off ) אינו מקרין, זה בדוק.
נאמר לי שחברות הסלולר יכולות לאתר טלפון סלולרי גם אם הוא כבוי,
אבל הסוללה עדיין בפנים. לכך אין לי שום עדות תומכת.
באשר לקרינה, כבוי זה בטוח.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטר של א.ק.גשרית17/08/2008
האם א.ק.ג מקרין בפני עצמו? אם כן- כמה מיליגאוס? האם הולטר א.ק.ג מקירן- עצם השידור ליחידה שנושאים בחגורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה מהולטר ומאק"ג
תגובה לתגובה18/08/2008לא מדדתי מהם. מהולטר אני חושש בהיותו כולל מערכות חשמל כגון שנאים, קבלים וכיוב'. איני יודע את הספק שלהם, אבל עקרונית יש ממנו סיכון. מהאלקטרודות של אק"ג, אין שום סיכון, שהרי הן מיועדות לקלוט שינויים חשמליים במתחים של אלפיות הוולט, דהיינו זרמים שישנם בגוף. אם יקרין, הרי ישבש את הקליטה. כל טוב, זמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהא.ק.ג והולטר לא מקרינים
ד``ר דני וולף18/08/2008שני המכשירים האלו קולטים קרינה ולא פולטים קרינה.
ההולטר עובד על 4 סוללות אצבע של 1.5 וולט זרם ישר ואינו מקרין. א.ק.ג קולט קרינה ולא פולט קרינה וכך גם הולטר.
את שניהם אנחנו עושים במשך 5 דקות לא.ק.ג ו- 24 שעות הולטר חד פעמי או פעמיים בחיים.
בקיצור תדאגו לסיבה שבגללה נשלחתם לעשות הולטר, ולא לקרינה ממנו.
בריאות שלמה
ד"ר דני וולף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות על סלולריטל17/08/2008
. האם WIMAX מסוכן יותר או פחות או באופן דומה לשיטות סלולריות אחרות? 2. יש כמה חברות סלולריות ולכל אחת יש את האנטנות שלה. האם טכנית, אילו רצו, הם היו כולם יכולים להשתמש באותה אנטנה? כמו שיש קו של בזק והוט משלמת לבזק על התשתית? האם הקרינה תהיה גדולה יותר , אם כל החברות ישתמשו באותה אנטנה כי כל המשתמשים יתחברו אל אנטנה אחת או שזה יפחית את הקרינה גם אם כולם ישתמשו באותה אנטנה, כי תהיה רק אנטנה אחת? ואם הקרינה תפחת עם פחות אנטנות, מדוע לא ללחוץ על המדינה שתדאג שתהיה תשתית אחת, והחברות ישלמו למי שיבנה את התשתית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות על סלולרי
ד"ר זמיר שליט"א17/08/2008ה- WIMAX יכול לשדר גם לעשרות קילומטרים.
כרגע יש מערכת נסיונית שמשדרת בערך כמו סלולרית רגילה. אבל היא צפוייה לגדול.
אני הזהרתי את הכנסת (ח"כ פינס) ואת משרד התיקשורת, שמערכת WIMAX יכולה לשדר בעוצמות עד 400 וואט, בעוד שאנטנות גדולות סלולריות משדרות על משהו כמו 14 וואט.
גם מותר להקרין על הציבור עם ה WIMAX קרינה הרבהיותר גבוהה כי בנוסחת הסף המותר, ישנו התדר במונה. ה- WIMAX צפוי לשדר בתדרים גבוהים יותר מהסלולרי הנוכחי. ככל שהתדר עולה, עולה הסף המותר להקרנת הציבור. טריק לא יפה, אבל הוא החוק...
אם אתה רוצה פרטים על ה- WIMAX, שלח לי דוא"ל ואשלח לך מצגת, וקבצים המלמדים על המערכת.
לצרף קבצים כאן זה בעייתי, כי הם גדולים, כי המערכת מוגבלת מבחינה טכנית.
כל הצעותיך על תשתית, ידועות לחברות הסלולריות. יש להן השיקולים שלהן, ביחוד שיקול האוסף (לאסוף כסף). להצעות שלך אף אחד לא יקשיב. זה בדוק.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה ממפצל שקעיםאמיר15/08/2008
העקבות הכתבה על הקרינה שפורסמה בעתון גלובס, שם הוזכר שצמוד למפצל שקעים נמדדה קרינה של 63 מיליגאוס, מה המרחק בטוח ממפצל כזה, שכן ברוב המשרדים ישנם מפצלים כאלו, ולי אפילו בבית יש מפצל כזה בחדר עבודה לצורך חיבור המחשב, מדפסת ומסך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה ממפצל
ד"ר זמיר שליט"א16/08/2008השדה המגנטי דועך במרחק מהמקור, כך שבמרחק 60 ס"מ מהמפצל, רוב הסיגויים שהשדה המגנטי כבר לא יהיה יותר גבוה מהרקע.
ליתר ביטחון כדאי לשמור מרחק כמה שיותרגם מהמפצל וגם מהמיכשור שהזכרת, כי יש סוגי מכשירים רבים, ומודלים רבים, ויש מכשירים שלא קוראים את הספר, דהיינו קרינתם עלולה להיות חזקה יותר.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגנה מפני אנטנות סלולריות ו-WIMAXאמיר15/08/2008
רציתי לדעת אם יש הגנה אפקטיבת נגד הקרינה מאנטנות סלולריות, אם אם ישנה כזאת האם היא תהיה אפקטיבית כנגד האנטנות ה-WIMAX. כמו כן רציתי לשאול האם הקרינה של אנטנות WIMAX דועכת ולא מסוכנת במרחק של יותר מ-500 מטר. ראיתי בכמה מקומות ש-WIMAX מצריך אנטנה אחד לכמה קילומטרים, אך בכתבה אחרת פורסם שיש צורך באנטנות בדומה לסלולר, אשמח לדעת יותר על זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגנה מאנטנות
ד"ר זמיר שליט"א16/08/2008דני יקר:
יש הגנות רבות, שחלקן טובות וחלקן מצויינות:
1. ציפוי חלונות שקוף, המיועד לבלום קרינת על סגול מהשמש. יש בציפויים אלה סוגים הבולמים למעלה מ- 99% שלהקרינה. יש בארץ לפחות שתי חברות המרכיבות ציפויים אלה, שאני מכיר, ומדדתי את יעילות המוצרים שלהן.
ציפויים אלה בולמים ביעילות קרינה סלולרית, אך הרבה פחות שידורי רדיו FM.
2. יש בדים שחלקם מעולים, שפותחו בשיתוף ישראלי-נורווגי. הנציג הישראלי מוכר בדים אלה כאן, לצורך תיקים לטלפונים, ביגוד, כובעים, וילונות וכיוב'.
3. מרפסות ניתן להגן עם רשת מתכת, מורידה פי 12 - 10 מקרינה סלולרית.
4. צמחים בולמים מצויין קרינה סלולרית, כך שניתן לשים אדניות על חלונות, או מטפסים על רשת, וכיוב'.
כל טוב,
זמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה, זקוק להבהרה
אמיר16/08/2008האם קרינת אנטנות ה-WIMAX שאמורות להגיע אלינו בקרוב היא קרינה שונה, או שאותם ציפויים שהזכרת יגנו גם מפני הקרינה הזאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכנות שימוש בטלפון סלולרי בהריוןארנה13/08/2008
שלום רב, האם שימוש בדיבורית ברכב מסוכן לאשה בהריון? האם אוזניית בלוטוס מנטרלת את סכנת הקרינה? מה הן המלצותיכם לנשים בהריון, איך הן צריכות להתנהל ביחס לטלפונים סלולריים, במיוחד נשים שעבודתן מחייבת התקשרויות טלפוניות יומיומיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סלולרי בהיריון
ד``ר דני וולף14/08/2008העובר, עוד יותר מאשר התינוק הנולד, רגישים לכל הגורמים המסרטנים, כיוון שהרקמות שלהם גדלות מהר מאוד, וכידוע, תא גדל ומתחלק מועד לפורענות.
בנוסף נעשו עבודות רבות, שהצביעו על סיכון מוגבר לעובר מהקרינה הסלולרית. עבודה אחרונה הצביע על עלייה בשכיחות קשיי קשב וריכוז אצל ילדים שאמותיהן השתשמשו יותר בסלולרי. החוקרים שפרסמו עבודה זו בשנה האחרונה, לא יודעים להסביר את התופעה, ייתכן שהגלים האלקטרומגנטיים מתפשטים גם כן בגוף כולו, או שייתכן שהקרינה שינתה מרכיבי הדם וחלבוני הדם של האם שהגיעו לעובר. כך או כך רצוי להיזהר בהיריון, כשרמת הסיכון הקטנה ביותר היא לא להשתמש בסלולרי, זה הכי בטוח. מעבר לכך, כפי שאת מציינת האמצעים שאת נוקטת בהם בסדר גמור, חשוב רק לזכור, ולשים לב, היכן את מחזיקה את הפלאפון בזמן סטנד-ביי ובזמן שאת מדברת עם האוזניות, האם הטלפון לא תלוי דווקא היכנשהו על יד הבטן????? האם את מחזיקה את הטלפון ביד כשאת מדברת, האם את מחזיקה את הטלפון בתיק כשהוא איתך?? ותיק שלא תלוי על הכתף ונשען על הבטן???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)