מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- steriods and high cpk 941גרייס16/03/2012
when can i stop taking steriods now am down to 25 from 30 am taking steriods for 3 months now, as i had an extremely hiigher level of cpk and crts. i feek i an getting fat too,ushed and fell before this my legs just turned to jelly and since then been doing a whole sdeies of tes
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר steriods and high cpk 941 - תגובה
ד''ר יאיר מולד17/03/2012You should consult your attending rheumatologist if and how you can taper the steroids dose. Are you diagnosed with Polymyositis> High CPK level usually corelated with active muscle inflammation,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ANTI DNAדנה15/03/2012
שלום וברכה.
האם הבדיקה הנ"ל וכן בדיקת ANA כפי שנעשית בקופת חולים מאוחדת הינה אמינה?
פשוט אובחנתי עם לופוס בעיקר על סמך 2 הבדיקות האלה (כמובן ישנם תסמינים גופניים גם)
ואני קוראת בכל מיני מקומות כי השיטה שבה מבצעים את הבדיקה מאד משמעותית.
אני תוהה האם יתכן למשל כי אני סובלת מפיברמולוגיה והערכים כנ"ל פשוט בטעות יצאו לא תקינים?
האם יתכן כי בדיקה בשיטה אחרת בעצם תוכיח כי איני חולת לופוס?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אוכל לקבל תשובה בבקשה? תודה
דנה18/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנה שלום
ד''ר ג'יזל גודארד19/03/2012לופוס/זאבת מאובחנת על סמך תלונות, ממצאים גופנים, בדיקות דם ובדיקות דם מיוחדות בינין ANA ו-נוגדנים ל- DNA.
שיטת הקריתידיאה אמינה ביותר לבדיקת נוגדנים ל-DNA אך גם משתמשים בשיטת ELISA.
ככל שהרמה גבוהה יותר, הסיכוי שמדובר בזאבת עולה.
בדיקות ANA ונוגדנים ל-DNA -שליליות בפיברומיאלגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופוסשרית07/03/2012
האם תפרחת בפנים (בצורת פרפר) וכאבי פרקים בשורשי שתי הידים מצביעם בהכרח על לופוס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לופוס - תגובה
ד''ר יאיר מולד07/03/2012לא בהכרח, אך ממליץ לגשת לרופא כדי לשלול אפשרות זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקים לעזרה התפתחות חדשהמישהי02/03/2012
ראשית אפתח ואודה לך על תשומת הלב שהגדשת לכל העיניין
מאתמול יש התפתחות חדשה בנוסף לבדיקות ANA ו-ANTI DNA הגיע אתמול בדיקה נוספת מתל השומר MPO3 שיצא חיובי גבוהה 3.7 ובכל זאת הרופאים לא מצליחים להגיע לאבחנה סופית ולהגיד במפורש אם יש לופוס,וסקוליטיס,תסמונת וגנר האם נכון לומר שאין אפשרות לשייך לילדה מחלה ולהתחיל טיפול?
תודה מראש
נ.ב
הגענו להחלטה וביום ראשון בעזרת השם נעביר את הילדה לשניידר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקים לעזרה התפתחות חדשה - תגובה
ד''ר יאיר מולד03/03/2012אני מאחל לילדה החלמה מהירה. ממליץ לערב את פרופ' ליאורה הראל , ריאומטולוגית-ילדים בשניידר, במקרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקים לעזרה דחופה ביותרמישהי28/02/2012
שלום רב
בתי בת 16 וחצי מאושפזת מזה חודש בשל הקאות דמיות שבתחילה התחילו ללא חום ללא כאבים ובהמשך התפתחו כאביי ראש חזקים מאוד כאבים בחזה מאוד קשים ואפילו התעלפויות ואיבוד הכרה . יש לציין שההקאות הם דם בלבד ללא תוכן קיבה בדיקות כימיה תקינות עברה פעמיים גסטרוסקופיה תקינה נבדקה ע"י א.א.ג 3 פעמיים עם החדרת מצלמה בדקו שיניים חניכיים לשון עברה 3 ברונכוסקופיות בראשונה אובחן בזיהום קשה בדרכיי נשימה טופלה באנטיביוטיקה והינהלציות עם הטבה לשבוע בלבד ואז חזרו ההקאות הדמיות ברונכוסקופיה שנייה הראתה קרישי דם בריאות שנעלמו לאחר שטיפה המוגלובין יציב תפקודי קרישה תקינים .רק ANA ו-ANTI DNA חיוביים וצילום ריאות שכלשונם מאוד לא יפה עם תסנינים רבים .נשלחו בדיקות נוספות לתל השומר וירושלים טרם נתקבלו תוצאות לילדה התפתחו במהלך האישפוז אפטות מאוד כואבות תחילה חשבו שאוליי הילדה חולת לופוס פעם אחרת אמרו אוליי וסקוליטיס ועכשיו כשלא מצליחים לאבחן את הבעיה אומרים שזה פסיכולוגי .גם הילדה וגם אני בתור אמא שלא עוזבת אותה מזה חודש לא רואה כמעט את הבית עבודה ושאר הילדים מרגישות נורא פגועות ומתוסכלות מעצם המחשבה שזה פסיכולוגי אנא את עצתם הדחופה אפילו מוכנה להביא אתכם בתור ייעוץ רפואי לבית החולים אם יש באפשרותכם להגיע
אשמח אם תוכלו לעזור
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקים לעזרה דחופה ביותר - תגובה
ד''ר יאיר מולד29/02/2012נראה מהתיאור שלך שמדובר בגניחת דם מהריאות (דימום אלביאולרי בריאות) הנגרם עקב דלקת בנימיות בריאות (וסקוליטיס). קיימות מספר אפשרויות, אך לאור ANA ואנטי DNA חיוביים- החשד למחלת זאבת עם מעורבות ריאתית גבוה. מציע שיערבו ריאומטולוג ילדים או מבוגרים (איני יודע היכן היא מאושפזת) וכמובן מומחה למחלות ריאה, ישלימו בדיקות ללופוס וכן ישלחו בדיקות APLA, קריוגלובולינים ו-ANCA ואנטי GBM. אם אכן מדובר בדימום בריאות- הטיפול דחוף וכולל סטרואידים במינון גבוה, פלסמהפרזיס ותרופות נוספות. כמובן, שלפני הכל צריך לשלול סיבה זיהומית או תסחיפים של קרישי דם בריאות. האם ספירת הדם תקינה? מה מספר הטסיות? תפקוד כליות? מה היו ממצאי CT ריאות? האם עברה גם CT אנגיוגרפיה של הריאות? אני מאחל לביתך החלמה מהירה ובריאות שלימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות של תוצאות בדיקות בחולת לופוסדנה23/02/2012
שלום וברכה, ותודה.
בת 30, מאובחנת עם לופוס קל, תמיד ANA חיובי, ו ANTI DNA מעט גבוהה.
תוצאות הבדיקות האחרונות:
ANA Indeterminat
ANTI DS DNA 7.00 IU/ML ( 0.00- 5.00) (.........)*
Borderline
האם התוצאות האחרונות מבטלות את האבחנה שלי כחולת לופוס?
מה המשמעות שלהם?
בתודה,
דנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
ד''ר ג'יזל גודארד23/02/2012האבחנה של זאבת/לופוס מתבססת על תלונות החולה, ממצאים בבדיקה גופנית, תוצאות בדיקות דם רגילות ומיוחדות.
בישלוב עם רמת נוגדנים לגרעין (ANA) ונוגדים לדנ"א (DNA) גבוהים הסיכוי שמדובר בזאבת/לופוס גבוה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך, אך לא הבנתי..
דנה23/02/2012אני יודעת כי האבחנה של הלופוס מתבססת על ANA ו ANTI DNA.
ולכן שאלתי את שאלתי.
אם תראה את תוצאות הבדיקות שלי, הרי שבניגוד לתוצאות שעל פיהן אובחן הלופוס אצלי, בהם 2 הערכים הנ"ל היום חיוביים בוודאות.
הרי התוצאה האחרונה, אינה ברורה, וע"כ שאלתי האם זה שולל את קיום הלופוס אצלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנה שלום
ד''ר ג'יזל גודארד23/02/2012אין שינוי בהגדרת המחלה.
בנוכחות רמה מוגברת של נוגדנים לדנ"א- הסיכוי לחלות בזאבת/לופוס גבוה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה..דנה21/02/2012
א. האם C3 נמוך מאד (39) כשהטווח המינמלי הוא 90, בהכרח מעיד על בעיה כלשהי?
ב. האם הגיוני אבחנה של לופוס על סמך חום מעט גבוהה (37.4) + כאבי פרקים מופשטים לא חזקים+ תחושת חולי + בדיקות דם חריגות שהן : שקיעה מעט מוחשת (30) , CRP גבוהה מעט (6), ANA חיובי, ANTI DNA 11 (הטווח המקסימלי הוא 5) ,, C3 נמוך מאד 39 (הטווח הנמוך הוא 90)
אני משערת שתענה כי עלי לפנות לראומטולוג וכו', אבל פניתי כבר לכמה וכמה, והדעות קצת חלוקות בינהן..
אשמח לדעתך הנוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרית שלום
ד''ר ג'יזל גודארד22/02/2012על מנת לעשות אבחנה וודאית של זאבת/לופוס רצוי 4 מתוך 11 מדדים.
אצלך יש 3- דלקת במפרקים, ANA ונוגדנים ל-DNA.
יחד עם סימנים לא ספציפים אך שכיחים בזאבת- חום, חולשה, C-3 נמוך, התמונה הקלינית רומז שמדובר על זאבת.
נא לפנות לראומטולוג בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיונתן18/02/2012
שלום
האם כאב (שכולל גם רגישות במגע) בחלק התחתון של עצם הסטרנום בחזה יכול להיות קשור לדלקת פרקים ?
צילום רנטגן תקין, נשלל בקע ב - us
הרגישות במגע לא חולפת על אף הפסקה בפעילות הגופנית.
כמו כן, האם יש קשר בין זה לכאב בחלק העליון של מפרק שורש כף יד (ימין בלבד) ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוסי שלום
ד''ר ג'יזל גודארד19/02/2012נא לשלוח את השאלה שלך לפורום ראומטולוגיה באתר BEOK.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במפרקי הידייםליאור14/02/2012
שלום, אני בת 24 ויותר משנתיים אני סובלת מכיחלון באצבעות הרגליים ולפעמים הם נרדמות לי.. הלכתי למומחה לורידים והוא טען שאין חסימה ויש לי תסמינים למחלת פרקים...בשנה האחרונה התחלתי לסבול גם מכיחלון באצבעות הידיים והם מאוד קרות ונעשות נוקשות לפעמים... במהלך השבוע אחרי אימון כדור סל התחילו כאבים מאוד חזקים במפרקים בידיים ובאצבעות... האם זה מחלת פרקים? ומה יש לעשות בנידון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים במפרקי הידיים - תגובה
ד''ר ג'יזל גודארד14/02/2012נא לפנות לפרום ראומטולוגיה באתר BEOK.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד ללופוסרונית07/02/2012
ביתי בת 5.5 התלוננה בחודש האחרון על כאבים בכפות הידיים.
נגשתי לרופא הילדים והוא ביצע בדיקות מעבדה שונות הכל יצא תקין מלבד ana חיובי anti dns11חיובי.כל יתר הפרמטרים של הנוגדנים שליל קטן מ-2.
אני מאוד מודאגת האם מדובר בזאבת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר יאיר מולד07/02/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_פרקים_בילדים_כאבי_פרקים' id=link]מחלות פרקים בילדים, כאבי פרקים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל נמוך בלופוסשרית01/02/2012
שלום וברכה, בת 29 חולת לופוס קל.
עקב אנמיה :
המוגלובין=9
IRON= 12
שנגרמה לכאורה מדמם עקב טחורים. טופלתי ב 5 עירויים כבר של ונופר 200 מ"ג.
הדמם נפסק כבר לפני תחילת הטיפול בונופר.
לפני כשבועיים במהלך העירויים התוצאות היו:
המוגלובין= 10
IRON=34
היום עשיתי בדיקת דם לאחר 5 העירויים, והתוצאות:
המוגלובין= 11.4
IRON=24
בסה"כ אני לא חשה בטוב, ואני חלשה ועייפה:
א . האם על אף ההמוגלובין התקין יתכן כי הברזל הנמוך גורם לי לתופעות של חולשה וכו'?
ב. למה למה למה לא עולה לי הברזל עצמו? ואפילו יורד תוך כדי טיפול? האם זה קשור ללופוס?
לתשובתכם המקצועי אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל נמוך בלופוס - תגובה
ד''ר יאיר מולד01/02/20121. חסר ברזל לא קשור ללופוס
2. כדי להעריך את מחסני הברזל בגוף יש לבדוק פריטים FERRITIN ולא IRON.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי..
שרית01/02/2012הפרינטנין שלי = 27. אך נבדק רק לאחר מספר עירויי ונופר.
1. כלומר אין משמעות ל IRON נמוך? לא יתכן כי בגללו אני חלשה וכו'?
2. אין קשר בין זה ללופוס, אם כך, למה זה כן קשור? ומדוע חולות לופוס רבות מקבלות עירויי ונופר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זאבת עוריתדנה01/02/2012
שלום רב , לפנח מספר חודשים אובחנתי כחולה בלופוס עורי , וקיבלתי המלצה לטיפול בפלאקווניל . לא צרכתי את התרופה ובעזרת טיפול אלטרנטיבי נעלמו כל הסימפטומים . שאלתי האם חוסר הטיפול בפלאקווניל יכול לגרום להחמרה של הזאבת העורית לכדי זאבת או שאין קשר , האם הפאקווניל הוא כדור טיפולי פעיל או רק למניעת החמרה של המחלה , והאם חוסר השימוש בו יכול בעתיד לגרום להרעת המצב . כרגע העור נראה ממש טוב , ואני מחכה עוד חודש לביצוע בדיקות הדם הרלוונטיות .
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
ד''ר ג'יזל גודארד01/02/2012הרבה פעמים אין התקדמות מזאבת עורית לזאבת מערכתית.
פלקווניל - תרופה מצויינת לזאבת של העור ושל המפרקים.פלקווניל לא מונע התפתחות מחלה חמורה יותר.פלקווניל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר מולדשיר24/01/2012
תודה רבה על תשובתך המפורטת. אכן עשיתי ברור גניקולוגי ובאולטרסאונד לא רואים כלום וחזרתי למתתרוקסט ( 15 מ"ג IM
רציתי לשאול האם ישנה דרך להתגבר על תופעות הלוואי הקשות מהם אני סובלת אחרי הזריקה- בחילות איומות והרגשה כללית נורא נורא רעה או שפשוט אני צריכה להשלים שככה זה יהיה כל שבוע ביום הזריקה ולמחרת? אני לקחתי את הזריקה גם בעבר וסבלתי מאותן תופעות שגם לא חלפו ככל שהזמן עבר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר מולד - תגובה
ד''ר יאיר מולד26/01/2012ניתן לתת לויקוורין Leucovorine 15mg מספר שעות לפני נטילת מטוטרקסט, לקחת מטוטרקסט לפני ארוחת ערב (כל המנה) ולמחרת חומצה פולית. לפעמים מעבר למתן בזריקה לשריר של מרקסט מקל על תופעות אלו של אי סבילות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד" מולד-תודה רבה
שיר28/01/2012עזרת לי מאוד. אני מקבלת את ה MTX בזריקות ועדיין עם תופעות לוואי אבל אני אנסה את התרופה שציינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובות ct בטןשיר18/01/2012
שלום
אני בת 33, חולת לופוס כבר 13 שנה ונשלחתי לעשות שבוע שעבר סי טי בטן בגלל כאבים מושכים בבטן שמאל עם חוסר תאבון וירידה במשקל . היום קבלתי את התוצאות ואשמח להסבר:
אני רושמת רק את הממצאים החריגים כל השאר תקין-
1. רחם עם מרכז היפודנסי, ציסטות קטנות בשתי השחלות. נוזל חופשי מעט באגן
2. בלט דיסק מסויד נוטה שמאלה בגובה l5-s1 עם היצרות פורמינלית משמאל
3. תפליטים פלוירלים קטנים דו"צ ( ממצא זה הוא לא חדש למרות שעד היום לא הבנתי מדוע הוא קיים)
אשמח לדעת מה זה אומר "רחם עם מרכז היפודנסי? על מה יכול להעיד נוזל באגן ( הבדיקה נעשתה שבוע לפני קבלת וסת)
מה זה בלט דיסק שהוא מסויד? ומה זה היצרות פורמילית?
האם הממצאים קשורים למחלת הבסיס?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד נתון ששכחתי
שיר18/01/2012כיס המרה מכווץ. האם כיס מרה מכווץ בשילוב חוסר תאבון וירידה במשקל עלול להצביע על גידול מסוים והאם יש צורך בבדיקות נוספות? הבדיקה נעשתה בצום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות ct בטן - תגובה
ד''ר יאיר מולד19/01/2012הממצאים ב- CT אינם קשורים בהכרח למחלת הזאבת.
תפליט בקרום הריאה (פלוירלי) יתכן ממגוון סיבות, שאחת מהן היא לופוס, אך כמובן צריך לשלול סיבות אחרות.
עליך לפנות לרופא שהפנה אותך ל- CT להמשך ברור וכן עליך להיבדק בהקדם ע"י גניקולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא מיפוי עצמותשגיב17/01/2012
לפני שבוע ביצעתי מיפוי עצמות בגין קרע בסיבי שריר הירך הימני.
הממצאים רשום לי כדלקמן:
"ממצא לוואי-יש לראות רטנציה יחסית קלה באספקט תחתון של כליה שמאלית,לקורלציה קלינית ו-US".
ובנוסף אובחן במיפוי מוקד קליטת יתר פתולוגית אחורי של כף רגל ימנית (אספקט אחורי של טאלוס?) באזור אוסטריגונום של העקב
אשמח לקבל תשובה במה מדובר? ומה אני צריך לעשות עם זה?
תודה מראש שגיב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שגיב שלום
ד''ר ג'יזל גודארד17/01/2012נא לפנות לפורום אורטופדיה או ראומטולוגיה באתר BEOK.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממצא מיפוי עצמות - תגובה
ד''ר יאיר מולד17/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)