מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיול אחרי צבאשקמה24/08/2012
שלום רב,
אני מאובחנת על 3 קריטריונים (מתוך 4) של זאבת מטופלת בכדורים לזאבת (אצל דר מולד) אני מתחננת לטוס לדרום אמריקה ורציתי לשאול האם יש איזה שהי בעיה לשהות במקומות גבוהים בדרום אמריקה מאחר ואני יודעת שיש בעיה עם הגובה בטיסות ארוכות האם כדאי להימנע משהיה למשל בבוליביה שהמקומות שם מאוד גבוהים
האם השהיה אפשרית אך כדאי שלא תעלה על פרק זמן מסויים והאם יש בעיה עם כדורים מסויימים או שישנם כדורים מסויימים שיכולים לסייע בעניין
לצערי התור שלי אצל דר מולד מאוד קרוב לתאריך הנסיעה שלי ואשמח אם תוכלו לענות לי עם השאלות על מנת שאספיק לתכנן את הטיול שלי עם הכי מעט סיכונים מבחינת המחלה
אשמח מאוד לתגובה
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיול אחרי צבא- אשמח לתגובה
שקמה02/09/2012אני ממש ישמח אם מישהו יוכל לענות לי...
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיול אחרי צבא - תגובה
ד''ר יאיר מולד02/09/2012לא ידוע לי על כל הגבלה לשהות במקומות גבוהים המיוסים לזאבת, מעבר להגבלות והזהירות הנכונים לכל אחד.
לגבי שאלות ספציפיות על מצבך- תעני בעת ביקורך במרפאה. זה לא הפורום לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שקמה03/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלקווניל בהריוןעדי18/08/2012
שלום, כרגע בהריון שליש ראשון נוטלת 2 כדורי פלקווניל ביום. מצבי יציב. רופא הנשים שלי מבקש שאבצע דיקור מי שפיר עקב נטילת התרופה, בעוד שבמרכז הטרטולוגי טוענים שאין קשר לסיכונים כרומוזליים אלא יותר לסיכונים של שמיעה וראייה למרות שאין מידע מבוסס. אני אובדת עצות וחווה סיוטים בלילות שמא הזקתי לעובר שלי אשמח לכל מידע שיכול לשפוך אור בנושא, אני מאד מבולבלת. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלקווניל שלום
ד''ר ג'יזל גודארד19/08/2012פלקווניל בטוח בהריון ובהנקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד ללופוסרחל16/08/2012
בבדיקה אצל ראמטולוג התבקשתי לעשות בדיקת ANTI DNAּ+ANA בשיטת CRITHIDIA במעבדות מכבי לא עושים יותר כי השיטה ישנה
אז איפה כן עושים
לציין בשנת 2011 עשיתי בדיקה ANTI DNA+ANA בשיטת CRITHIDIA יצאה חיובי בשנת 2012 בשיטת אלייזה יצאה 67 ולאחר 3 חודשיים 88 +ANA חיובי
לציין הייתי בבית חולים מאנמיה קשה 6.8 בדיקות גסטרו+קולונוסקופיה שליליות
מיפוי עצמות קליטה CMC
עברתי תאונה לפני 1.5 צליפת שוט אם כאבים בכל הגוף יש נקודות של פיברומאילגיה
בנוסף יש כאבים ברגלים ובידיים+יובש עיניים חזק (הייתי אצל רופא)
בנוסף רופא אף אוזן גרון עלתה דלקת במפרק הלסת
בנוסף אנמנזה מילדותית של לידות מוקדמות
בנוסף MRI מח-שני מוקדים קטנים פתולגים כנראה ללא משמעות
בנוסף הייתי אצל נורולוגית בגלל חצי שנה של בעיות תחושות חזקות ביד ימין ורגל ימין
מדי פעם גם בשמאל
בנוסף אמי היה לה דלקת מפרקים כרונית
בנוסף בת הדודה סובלת מלופוס
האם יש צורך לעבור בדיקות דם או זה תסמין לפיברומאילגיה
ואיפה עושים בדיקות ANTI DNA בשיטת CRITHIDA* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד ללופוס - תגובה
ד''ר יאיר מולד19/08/2012מעבדות רבות בבתי חולים ובמעבדה המרכזית של קופ"ח כללית עושים קריטידיה, או ניתן לבצע בשיטת FARR בבילינסון (שהיא מאד אמינה לגבי לופוס)
רצוי לחזור על ANA בשיטת אימונופלורוסנציה (FANA) כי תוצאה של ANA ב- ELISA לא מדויקת לפעמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירעהדוד15/08/2012
ד"ר גודארד שלום,
אחד שיש לו לופוס כבר זמן רב - לא יכולתי לברוח ממנה והיא עקצה אותי - הצירעה מימין ל-פה. כמעט יום שלם העקיצה ניראתה עם נפיחות קטנה, לא כואבת ולא מורגשת ועכשיו העקיצה הפכה לנפיחות גדולה (ממש כמו שיש נפיחות כאשר יש כאב שיניים) ושוב מעבר לקצת גירוד אין שום תחושה נוספת.
האם צריך ל"להיכנס ללחץ" בגלל ה-לופוס ?
תודה
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר יאיר מולד16/08/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_זיהומיות' id=link]מחלות זיהומיות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- RE אדווילרות11/08/2012
שלום.תודה שעניתה לי הרופאת עור אמרה לי שבביופסי ניתן לדעת אים זה לופוס אבל ידוע שיש לי לופוס חשבתי אולי אתה יכול לאמר לי מניסיונך בידע האים נתקלתה בבעיה כזו .תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר RE אדוויל - תגובה
ד''ר יאיר מולד11/08/2012כאמור, יש להמשיך ברור ע"י רופא עור וראומטולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדוויל SLEרות10/08/2012
שלום.למה אסור לחולות לופוס לקחת אדוויל? ושאלה נוספת לדוקטור. כחולת לופוס יש לי תופעה מוזרה כאשר חם מאוד לא משמש (ידוע לי שאסור להיות בכלל בשמש)מופיע במספר מקומות בידיים וברגליים לא הרבה עקצוץ ומיד אחרי זה מופיע אודם במקום כמו עקיצה של יתוש זה נראה .ומגרד מאוד ואחרי כשבוע זה חולף ללא השארת סימן התופעה הזו יכולה גם להופיע אחרי מאמץ בידיים או ברגליים כשעושים התעמלות.רופאת עור אמרה שרק בביופסי אפשר לדעת.האים המומחה במחלה מכיר תופעה כזו?.זה בטוח לא יתושים. התופעה הזו חוזרת על עצמה כל חודשיים בערך ארבע חמש כאלה שנראות כמו עקיצות יתוש .לציין שאני בת 68 והמחלה אצלי 8 שנים לא פעילה ומקבלת כדור פלקווניל אחד ביום .תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדוויל SLE - תגובה
ד''ר יאיר מולד11/08/20121. היו דיווחים שאיבוברופן גרם לדלקת של קרום מח (מנינגיטיס) בחולי לופוס, לכן נזהרים ממתן תרופה זו בזאבת.
2. עליך לפנות לברור אצל רופא עור ויתכן שביופסית עור תקדם את האבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופוסעינת07/08/2012
שלום רב,
לפני כשנה אובחנתי כחולת לופוס, מטופלת בפלקווניל וחל שיפור בכאבים ואיכות חיים. לפני שבועיים חזרו עייפות, כאבים במפרקים כפות ידיים אצבעות, כפות רגליים, כתפיים והפתות בפה. יש לי תור לראומטולוג רק בעוד חודשיים לביקורת רופא המשפחה שוקלת לתת סטרואידים, בינתיים אני לוקחת נגד כאבים ברוקסין שעוזר למספר שעות. ושאלה נוספת היא - אני אמורה להתחיל טיפול שיניים (שתלים) האם יש בעיה לעשות טיפול כזה? (צריך לקחת טיפול מוקסיפן אחרי הטיפול שיניים.
מה לעשות ?
תודה על התייחסותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינת שלום.
ד''ר ג'יזל גודארד08/08/2012יתכן ואת סובלת מהתלקחות המחלה. יש לדבר עם הראומטולוג שלך.
הטיפול התרופתי ללופוס קל- עור ומפרקים כולל פלקווניל, מתוטרקסאט, פרדניזון במינון נמוך.
כדאי לדחות את הטיפול בשיניים עד שאת שוב בהפוגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עינת08/08/2012תודה רבה על תשובתך המהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששת מלופוסדינה03/08/2012
שלום,
בעקבות ממצאים שונים בבדיקת דם פניתי ל-2 רופאים . האחד חשד בלופוס והרופאה השנייה טוענת שכנראה לא לופוס.
תסמונת APLA
אנטי קואגולנט - חיובי
CRP - 60
הרופאה טענה שלא יכול להיות לופוס כי WBC מעט מוגבר .
אני מאוד עייפה.
ציסטה קטנה בכלייה
אני סובלת מהתקרחות (אלופציה) באזור בקדמת המצח.
לא סובלת כמעט מכאבי פרקים.
לעיתיםמרגישה קודי להרים ידיים לגובה.
כאבים באזור הגב התחתון.
אשמח לשמוע את חוות דעתך?
היכן ניתן להיבדק באזור חיפה?
אני מעדיפה מומחה ללופוס כי 2 ראומטולוגים לא הסכימו ביניהם.
המחלב כנראה קשה לאיבחון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דינה שלום
ד''ר ג'יזל גודארד05/08/2012אין מספיק פרטים להביע דעה.
האבחון של זאבת מסתמך על שילוב של תלונות, ממצאים בבדיקה גופנית, ותוצאות בדיקות דם רגילות ומיוחדות, ביניהם ANA חיובי.
ניתן למצוא ראומטולוגים מצוינים בכל מרפאה ראומטולוגיה בבתי חולים באזור חיפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופוס עורי + דלקת פרקיםאתי03/08/2012
מזה שנים בעלי (49) סובל מדלקת פרקים ומקבל כדורים חזקים לכאבים עד היום הם לא בטוחים האם זו "MNF" קדחת ים תיכונית כי לא מופיע שהמחלה פעילה אלא רק נושא אותה .בשלוש שנים האחרונות הופיע פריחה על הפנים . כל הבדיקות שנעשו לא זיהו את הבעיה (כולל משטחים) לאחרונה נעשתה ביופסיה והוחלט שזה לופוס אך עדין לא יודעים לקשר את הנתונים לדלקת הפרקים. נעשו בדיקות חדשות ואלה הן התוצאות אשמח לשמוע ולהבין האם הם בכלל בכיוון?
תוצאה
SSB (La) SINGLE <0.2
SSA (Ro) SINGLE <0.2
DNA (ds) Ab <1
Sm (anti Smith Ab) <0.2
RNP <0.2* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתי שלום
ד''ר ג'יזל גודארד03/08/2012דווחו כמה מקרים של FMF יחד עם לופוס. בדרך כלל מחלת לופוס היתה קלה- מעורבות של העור ומפרקים בלבד.
עדיין על מנת לאבחן לופוס בדיקת ANA חייב להיות חיובי. אם כך, אז צריכים למצוא אחד או יותר מהנוגדנים ל: DNA/RO/LA/RNP/SMITH.
לפעמים יש רק לופוס של העור, חלק מחולים אלו יש כאבים בפרקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריות בלופוסקרן31/07/2012
שלום רב, אני בת 37.5 חולת SLE + אפלה מגיל 18 ולפני טיפולי פוריות (הזרעה מתורם זרע) בבית חולים בלינסון. שאלתי היא האם בזמן ההריון מלבד פלקווניל (אני לוקחת 400 מ"ג )אדרש לקבל תרופות נוספות ללופוס והאם זריקת אורביטל נחשבת להורמון ויכולה להזרז את התלקחות המחה. בנוסף, אני לוקחת קומדין ולמיטב הבנתי יש לעבור לפני תחילת הטיפולים לזריקות קלקסן וכדורי אספרין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי פוריות בלופוס - תגובה
ד''ר יאיר מולד01/08/2012מומלץ להמשיך פלקווניל גם במשך ההריון, תבררי עם הראומטולוג שלך אם לא מספיק שתקבלי 200 מ״ג ליום.
קומדין אסור בזמן הריון. על כן במקרה של טיפולי הפריעה לעבור לזריקות קלקלן במינון מלא בזמן הטיפולים ובהמשך בעת ההריון. שוב עליך לתכנן זאת עם הראומטולוג שלך וגינקולוגיה מומחה להריון בסיכון מוגבר.
לגבי התרופה הגינקולוגית- תתייעצי עם הגינקולוג האחראי על טיפולי הפריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
קרן01/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאה לא מובנתשיר31/07/2012
שלום
אני בת 34 עם לופוס ברקע 13 שנה וקרישיות יתר מעבדתית בלבד. בשנים האחרונות מדדי הלופוס תמיד היו שלילים כולל ANA וזאת למרות שפעמים רבות לא חשתי בטוב.
לאחרונה חשה מאוד לא בטוב- עייפות קשה, הפרקים כואבים ( אף פעם לא הייתה נפיחות או אודם) וקצת חמים בחלקם, חום נמוך, הרגשת חולי, התקפי גירוד בכל חלקי הגוף וכו. עשיתי בדיקות גם בבמרפאה וגם בקופת חולים. ישנה עלייה בשקיעת הדם ועלייה משמעותית ב CRP - 18. כמו כן ירידה מאוד זניחה במשלים C3 ואילו בדיקת אנטי דנא יצאה שלילית וגם בדיקת ANA רק שבפעם הראשונה מאז אני עושה את הבדיקות נרשם מתחת ל ANA השלילי - pattern of fluorescence : נצפתה זריחה ציטופלסמתית. מעולם לא צוין הערה זו בבדיקות הדם שלי ורציתי לדעת האם יש לה משמעות מסוימת ומה זה בעצם אומר?
בגדול לא יודעת עם זה הלופוס או לא אבל מרגישה ממש רע וכרגע מטופלת בפלקווניל
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאה לא מובנת - תגובה
ד''ר יאיר מולד01/08/2012מהנתונים שפרטת לא ברור אם את לוקה בזאת. יתכן לופוס עם ana שלילי. אולי דלקת מפרקים שיגרו תחת RA. כמובן יש להיבדק אצל ראומטולוג כדי לברר נושאים אלו ובהתאם לכך להחליט על הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופוס וחיסונים לחו"לענבר25/07/2012
אני בת 21 ואני מאובחנת כחולת לופוס, אבל מאוד מאוד קל. הייתה לי בעבר נטייה לקרישיות דם, טרומבוציטים נמוכים ויש לי תפרחת פרפר על הלחיים.
היום הרוב המוחלט של התוצאות של הבדיקות דם שלי יוצא טוב, אני מוגדרת כחולת לופוס רק בגלל העבר ואני רק צריכה להיזהר מחשיפה לשמש ולקחת פלקוניל.
לאחרונה עברתי להיות מטופלת אצל רופאה ראומטולוגית בתל השומר ושאלתי אותה על חיסונים לחו"ל. אני מתכננת לטוס לכמה חודשים, אני עדיין לא יודעת לאן.
היא אמרה לי שחיסונים שבהם החיידק מוחלש הם לא טובים בשבילי, נגיד צהבת B. היא אמרה לי ללכת למרפאת מטיילים ולשאול שם בדיוק איזה חיסונים. קבעתי תור וגם התחלתי להסתכל באינטרנט, וראיתי שכמעט לכל מקום שרוצים לנסוע אליו צריך לקחת את החיסון של הצהבת B, זה אומר שאני לא אוכל לטוס לכל המקומות האלה? קראתי איפשהו בפורום בהודעה ישנה שלא לוקחים את החיסון הזה אם אתה על סטרואידים והמערכת החיסונית שלך חלשה. אני לא על סטרואידים, זה אומר שאני כן יכולה לקחת?
אני לא רוצה לקחת סתם סיכונים בגלל טיסה, אבל זה פשוט נראה לי קצת לא הגיוני. אני אשמח אם תוכלו לשפוך לי קצת אור על הנושא ולענות לי מהניסיון האישי שלכם.
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר יאיר מולד25/07/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_זיהומיות' id=link]מחלות זיהומיות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר גודארדמיכל25/07/2012
נסיתי לפנות כמה פעמים למרפאה בוולפסון לפי הטלפון שרשמת לי רק ששם מתעקשים שאין מרפאה כזו ולכן אין אפשרות לקבוע תור.
יש אפשרות נוספת להגיע אליך?
צודה מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה
מיכל25/07/2012אני ינסה שוב מחר.
למרות שזה המספר שנתת לי בפעם הקודמת וכשעונים לי מתעקשים שלא קובעים יותר תור מכיון שהמרפאה לא עובדת יותר.
שוב תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקיצות דבורים כטיפול יעיל בזאבתאורית24/07/2012
נרפאתי מדלקת מפרקים בעזרת עקיצות דבורים ולמדתי שעקיצת דבורה יעילה לטיפול במחלות אוטואימוניות כולל זאבת, טרשת נפוצה, פיברומיאלגיה ועוד. מכיוון שרופאים לא יודעים על התרופה המופלאה הזאת (יגידו אולי שאין על זה מחקרים ושלא הוכח כיעיל - עובדה שאינה נכונה). החלטתי לצאת ולברר על ארס הדבורים והתוצאה היא ספר שכתבתי על הנושא. אפשר להחלים ממחלות "כרוניות". מה שהופך אותן לכרוניות היא העובדה שעדיין לא נמצאה עבורן תרופה ברפואה המודרנית, ולכן הן מוגדרות ככרוניות. אם הייתה תרופה - הן לא היו כרוניות. והן אכן אינן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבורים וזאבת
ד''ר ג'יזל גודארד25/07/2012זאבת היא מחלה בעלת סכנה לחיים ללא טיפול תרופתי.
לגביי טיפולים שלא הוכחו בספרות הרפואית- חלקם יכולים לעזור כטיפול נוסף לטיפול המקובל אך חלק גם יכולים להזיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקיצות דבורים
דרור22/11/2012שלום ,
אשמח לשמוע על הספר שכתבת ,
אשתי נמצאת כרגע בטיפול בעקיצות דבורים ,
עקב מחלה קשה באמצע כל התהליך שאנחנו עוברים ,
במשך כמעט 4 שנים , הלחץ הנפשי שלה קשה , צריכים איזה שהוא פידבק.
אשתי בת 32 , יש לנו ילדה כמעט בת 4.
תודה מראש ,
דרור אזולאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרור שלום
ד''ר ג'יזל גודארד22/11/2012לא כתבתי ספר על הנושא של דבורים ואין לי מה להוסיף פרט לכך שרצוי לקבל טיפול תרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין כוחתמי23/07/2012
אני חולה בלופוס כ5 שנים. המחלה לוקחת ממני את כל הכוחות ואת כל האנרגיה. אני יכולה לקום..אחרי שעה אני כבר עייפה . אני מקבלת רק פלקווניל.המחלה מתבטאת בכאבי פרקים. האם יש משהו שאני יכולה לקבל להגברת אנרגיה? אני עוד בחורה בסה''כ.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין כוח - תגובה
ד''ר יאיר מולד23/07/2012עייפות היא אחת מהתסמינים השכיחים בלופוס, אך כמובן קיימות סיבות רבות אחרות. לכך. האם תפקוד בלוטת המגן נבדק? האם טופלת בעבר בסטרואידים- לפעמים הפסקת סטרואידים גורמת לחסר יחסי של הורמון הקורטיזול בגוף. האם נשלל חסר ברזל? ויטמין B12? מציע שרופא המשפחה יערוך ברור לעייפות, אם טרם בוצע עד כה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)