מידע רפואי
פורומים
- מחלות המעי הגס
- אורתופדיה
- סרטן ילדים, המטואונקולוגיה ילדים
- בדיקות גנטיות, מחלות מטבוליות, יעוץ גנטי
- נפרולוגיה, לחץ דם, מחלות כליה ילדים, הרטבת לילה
- קרינה סלולרית, סרטן
- מיאלומה נפוצה, המטולוגיה, לימפומה, קרישה ואנמיה
- זכויות רפואיות
- אורתופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות
- כירורגית פה ולסת, סרטן הפה והלוע
- אימון אישי, קואצ'ינג
- רפואה משלימה בהריון
- ניתוחים קוסמטיים בנרתיק
- גניקולוגיה נערות
- נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר יוסף שמואלי
אורולוג וכירורג מומחה ד"ר יוסף שמואלי הינו אורולוג בעל ניסיון רב בניתוחים בתחומי ההפרעות בתפקוד המיני של הגבר והפרעות בפוריות הגבר. ניתוחי ערמונית (פרוסטטה) ביופסיות ערמונית, ביופסיות עם MRI: ביופסיות פיוז`ן לברור גידולים בבלוטה.ד"ר אליעזר גירש
אמבריולוג קליני בכיר מנהל מעבדה להפריה חוץ גופית (IVF) בביה"ח ברזילי, אשקלון. מנהל מעבדה אנדרולוגית בבנק הזרע Cryobank ברמת השרון. בוגר אוניברסיטה העברית (Ph.D) ומכון ויצמן למדע (פוסט-דוקטורט).
- שאלה חשובהשוש24/08/2011
שלום.האים חולה לופוס בן 60 המחלה לא פעילה שיש לו בלפריטיסמספר חודשים ושיוגרן שמתבטאת ביובש בעיניים בלבד יכול לפתח גם זיהום מקסילרי?(נשללה בעיה של רופא שיניים.)התופעה הזו ידועה בלופוס.שיוגרן?זה שכיח.?יש הפניה לא.א.ג אבל עד אז רציתי לדעת את דעת הדוקטור.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוש שלום
ד''ר ג'יזל גודארד24/08/2011התפתחות זיהןמים שכיחה במחלת זאבת/לופוס. חלק נוסע מהמחלה עצמה וחלק אולי מטיפול למחלה שיכול לדכא את מערכת החיסון.
במחלת סיוגרן המלווה לופוס/זאבת, חשוב במיוחד לשמור על הגיינת הפה והשיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PL renin activityמוריה20/08/2011
שלום
בת 33 חולת לופוס 12 שנה מטופלת בפלקווניל פרדניזון וMTX בזריקה שבועית. נשלחתי לעשות בדיקות דם על ידי הרופא סכרת ( בעבר הייתה סכרת תלויית מינונים של סטרואידים). אחת הבדיקות היא פלסמה רנין אקיטיביטי שיצאה גבוה ( הערך התקין עד 2.8 ולי יצא 4.89) לציין שעשיתי את הבדיקה בעבר והיא חרגה רק קצת מהנורמה אז הייתה 2.98. מה מעידה בדיקה זו? האם יש פגיעה כלייתית והאם זה מהלופוס? לציין שאיסוף שתן לחלבון תקין
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר יאיר מולד20/08/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_יתר_לחץ_דם_לחץ_דם_גבוה' id=link]יתר לחץ דם, לחץ דם גבוה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPL renin activity - ד"ר מולד
ד''ר יאיר מולד20/08/2011רנין הוא הורמון שתפקידו ויסות לחץ דם. אין לכך קשר ישיר עם זאבת.
פגיעה בכליות במחלת לופוס מתבטאת בהפרשת חלבון מוגברת בשתן, כדוריות דם אדומות בשתן ו/או הפרעה בתיפקוד הכליות, הנבדקת בבדיקת קיראטינין בדם. פעמים רבות, פגיעה בכליות גורמת לעלייה בלחץ הדם. רמת רנין בדם אינה משמשת לתורך או מצביעה על פגיעה בכליות בזאבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנת לופוסאתי16/08/2011
שלום רב לפני כשנתיים החלה אצלי תפרחת באיזור הרגליים (בכל הרגליים) כמו רשתות פנימיות לאחר כחצי שנה הלכתי לרופא עור והוא הפנה אותי לביקות דם ששם יצא לי ANA חיובי ו ANTI DS DNA 105 כבר זמן רב שאני חשה בעייפות יוצאת מהכלל כאבי מפרקים חולשות שבאות והולכות. הגדירו אותי כחשש ללופוס אני מקבלת טיפול בפרדניזון ופקווניל התחלתי עם מינון של 30 מ"ג ופקווניל 400 מ"ג לאחר מכן כשלא ראו שיפור העלו לי את הפרדניזון ל 50 מ"ג שזה ממש לא עשה לי טוב ופקווניל 600 מ"ג ואז החלו הבדיקות להשתנות קצת ה ANA עדיין חיובי ו ANTI DS DNA ירד בבדיקה האחרונה לפני כארבעה חודשים ל 55 בזמן הזה ניכנסתי להריון כבר חודש רביעי שותה כעת 5 מ"ג פרדניזון ו 400 מ"ג פקווניל.
שבוע שעבר התאשפזתי בבית חולים בגלל שהאוזן שלי התנפחה ולאחר שירדה הנפיחות ראו שיש לי שלפוחיות על האוזן ולקחו בדיקות ויצא שזה הרפס זוסטר התוצאה הייתה כפי שאמרו חיובי לאבעבועות רוח.
יש לציין ששאר הבדיקות היו תקינות בעבר השאלה שלי היא האם זו התלקחות של המחלה? האם לפי כל זה אפשר לומר שזה לופוס? ואגב עשו לי ביופסיה ו DIF מהתפרחת ברגליים בביופסיה יצא שזה ליבידו וסקוליטיס וה DIF יצא חיובי.
אשמח לקבל תשובה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתי שלום
ד''ר ג'יזל גודארד17/08/2011האבחנה של זאבת או לופוס אצלך מתבססת על תפרחת, ANA חיובי ורמת מוגברת של נוגדנים ל-DNA. יתכן והיו עוד תסמינים- נשירת שער, כיבים בפה, כאבים במפרקים, כאבים בבית החזה. בכל מקרה קבלת טיפול לזאבת/לופוס שכללפרדניזון ופלקווניל מיועד לחולי זאבת/לופוס. חולי זאבת נוטים לפתח זיהומים .בהריון את צריכה להיות במעקב של מרפאהת הריון בסיכון גבוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקווניל ו-j6pdרונית17/08/2011
ע"פ ההתוויה בתרופא אין לקחת אם אני סובלת מחסר J6PD ביופסיות ובדיקות מרובות נמצא שאני סובלת מלופוס דיסקואיד - עורי והומלץ שאקח פאקוניל בתחילה 400 פעמים ביו ואחר כך לרדת. רכשתי את התרופה וראיתי שיש התוייה לגבי בעלי חסר באנזים הנ"ל - מה שיש לי. מה לעשות לקחת את התרופה? מותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונית שלום
ד''ר ג'יזל גודארד17/08/2011אם את סובלת מחסר ב G-6-P-D וזה מתבטא בתסמינים והרס כדוריות דם אדומות, עדיץ לא לקחת פלקווניל.
ניתן במקום- טיפול בפרדניזון או מתוטרקסאט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- fmf בשירות הצבאי..בן16/08/2011
שלום שמי בן ויש לי fmf ומשרת בצבא בבקרה אוירית .. אני כבר 8 חודשים בשירות ועד ועד היום תמיד קיבלתי פטורים זמניים מתורניות..
כיום אני מוצב בבסיס קבוע...וההתקף האחרון שהיה לי קרה לפני 5 חודשים בקורס בבסיס בנגב עקב פעילות פיזית שבה אימצתי תברכיים...
האם יש הילה לפטור קבוע ממאמץ גופני , המכנה המשותך של כל ההתקפים שלי שהם קרו אחרי פעילות מאומצת של הברכיים שלי לדוגמא משחק כדורגל..אני מאוד פוחד מההרגשה הזאת ורוצה לדעת למי אני יכול לפנות שימליץ לי פטור קבוע..או איך להסביר לרופא היחידה שלא שמע אף פעם על המחלה הזאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שלום
ד''ר ג'יזל גודארד17/08/2011נא להפנות את השאלה לפורום ראומטולוגיה באתר BEOK.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מעניינתנטע15/08/2011
שלום, אני בת 23 ומזה זמן רב אני סובלת ממעין שלפוחיות תת עוריות בכפות הידיים, שלפוחיות שמגרדות לפעמים וניתן לפוצץ אותן וזה הופך לפצעים,זה מופיע בכל מיני גדלים ולעיתים גם בצד כף הרגל.
זה בא והולך כל הזמן...
בנוסף יש לי לפעמים כאבים (כמו דקירות) במפרק כף הרגל או היד ואפילו בעצם בזרוע, זה לא כל כך מוגדר וגם זה בא והולך...
יש לי גם כאבי בטן רבים ושלשולים, אני לא יודעת אם זה קשור.
דבר נוסף שיכול להיות קשור הוא שלפני שנה וחצי בערך היו לי שני מקרים(בהפרש של 9 חודשים) של דלקת בעין שהתבררה כדלקת בקרנית(קרטיטיס) אושפזתי בשני המקרים כדי לבצע את כל הבדיקות, במקרה הראשון זה היה בעין אחת ובשני בעיין השנייה. בשני בתי החולים לא מצאו ממה זה אך בפעם השניה ראיתי ראומטולוג וחשבו אולי שזה קשור למחלה אוטו אימונית.
בכל אופן שוחררתי כשזה עבר ולא יודעים ממה זה נגרם ואם זה יחזור או לא.
אני מבקשת עזרה והכוונה כי אני חושבת שהכל קשור להכל .
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר יאיר מולד15/08/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
ד''ר יאיר מולד15/08/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גסטרואנטרולוגיה_מחלות_דרכי_העיכול' id=link]גסטרואנטרולוגיה, מחלות דרכי העיכול[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטות ולופוסרות13/08/2011
שלום.גיל 67 ידוע על sle מזה 8 שנים ללא פעילות המחלה מטופלת בכדור פלקווניל.בגלל מעקב של אבן בכליה ללא תלונות וללא פגיעה כליתית בוצע סונר מכוון לכליות ודרכי שתן .השאלה שלי האים חולה לופוס נוטה לפתח ציסטות בכליה יותר מאדם ללא לופוס?השאלה שלי היא היא בגלל גילוי 2 ציסטות שהוגדרו כפשוטות על ידי הדמיה.לציין שאין בעיה כליתית תפקודי כליות תקינים. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רות שלום
ד''ר ג'יזל גודארד13/08/2011לא ידוע על כל קשר בין היווצרות ציסטות בכליות ומחלת זאבת/לופוס.
כמו כן אין קשר ישיר בין היווצרות אבנים בכליות והתפתחות זאבת/לופוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של הבדיקה מה זה אומר?? תודההודיה11/08/2011
Positive
ANTI RNP-A 1.30 AI ( 0.00- 0.90) (.........)*
Borderline
ANTI SM NEGATIVE
ANTI SM/RNP 2.70 AI ( 0.00- 0.90) (.........)*
Positive
מה זה אומר תקין או לא ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוי שלום
ד''ר ג'יזל גודארד11/08/2011אלו בדיקות דם לזאבת/לופוס.
התוצאות הן לא תקינות אך הרמה נמוכה יחסית.
אפשר להתיחס אליהם יחד עם התלונות שלך והממצאים בבדיקה גופנית.
אין להסתמך על בדיקה אחת ואולי יש צורך לחזור על הבדיקה בעוד חודשיים.
כמובן אם ANA היה חיובי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי מעבדהטלי07/08/2011
האם הערכים האלה עלולים להצביע על אפשרות של לופוס?
Antinuclear Ab Adults 0.7
Ro Ab Anti SSA 2.2
La Ab Anti SSB 0.99
Complement-C3 102
Complement-C4 31.6* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי מעבדה - תגובה
ד''ר יאיר מולד08/08/2011הבדיקות תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקותמיכל02/08/2011
אני בת 31, יש לי APLS מזה 12 שנים, נוטלת קומדין אך INR לא מאוזן.
אנא עזרו לי בפענוח תוצאות הבדיקות:
DNA Ab CONF CRITHIDI Negative
ANA PATTERN Speckle+Nucleol
ANA TITER POS 1:320
ANTINUCLEAR Ab_(ANA) See ANA TITER
DNA (ds) Ab See crithidia IU/ml
RNP <0.2 Index
Sm (anti Smith Ab) <0.2 Index
RNP A <0.2 Index
RNP 68 <0.2 Index
SmRNP <0.2 Index
SSA-60 <0.2 Index
SSA-52 <0.2 Index
CHROMATIN 0.3 Index
JO-1 <0.2 Index
SCL-70 <0.2 Index
ANTICENTROMERE Ab <0.2 Index
SSA (Ro) SINGLE <0.2 Index
SSB (La) SINGLE <0.2 Index
RIBOSOMAL P Ab <0.2 Index
ANTINUCLEAR Ab_(ANA)
הסבר בכללינט באתר המעבדה
DNA (ds) Ab
Positive by Bioplex
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות - תגובה
ד''ר ג'יזל גודארד03/08/2011ידוע שאצל חולי זאבת/לופוס ניתן למצוא גם תסמונת נוגדי פוספוליפידים ב- 40% מהמקרים. לכן נהוג בחולי תסמונת נוגדי פוספוליפידים לבדוק האם מדובר גם בזאבת/לופוס. הבדיקות הראשונית הן נוגדנים כנגד הגרעין (ANA) ונוגדנים כנגד DNA. כמובן שצריך חוץ מבדיקות דם למצוא תסמינים וממצאים בבדיקה גופנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך - עוד בירור...
מיכל03/08/2011תודה - האם תשובת הבדיקה מצביעה על כך שיש ANTI DNA חיובי אצלי? אשר מעיד על היתכנות ללופוס? צורת הבדיקה (ביופלקס) אינה ברורה לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת DNA ds Abאביגיל סלע01/08/2011
שלום רב
בבדיקות האחרונות שעשיתי ב-27.6.11
התוצאה של הבדיקה שבכותרת יצאה גבוהה 144.6 שטווח הנורמה הוא בין 0 - 30
מה אומרת בדיקה זו לא הבנתי ורציתי לקבל הסבר
אודה למענה בהקדם האפשרי
בברכה,
אביגיל סלע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת DNA ds Ab - תגובה
ד''ר ג'יזל גודארד03/08/2011נוגדנים כנגד DNA נמצאים ברמה גבוהה בחולי זאבת/לופוס בדרך כלל כשיש מחלה פעילה. מחלה פעילה מתבטאת בתסמינים כמו דלקת בפרקים, פריחה בעור, פגיעה בכליות למשל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבה לחשושרן28/07/2011
שלום בשבוע שעבר הרגשתי חולשה שלא איפשרה לי לתפקד. עשיתי בדיקות . הראומטולוגית שלי סוברת שיש לי לופוס. אם זה נכון, האם בעקבות בדיקות שמראות שתוך חודש הטרומבוציטים ירדו מ-160 ל-123 , ואאוזנופילים שעלו ל-8.9 האם יש לי ממה לחשוש?
=========* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רן שלום
ד''ר ג'יזל גודארד01/08/2011זאבת/לופוס מתאפיין ע"י דלקת בפרקים, פריחה בעור, עייפות, חולשה, וגם יכול להיות תרומבוציטופניה. זאבת/לופוס -מחלה ממושכת.
לעיתים יכולים להיות תסמינים אלו ומדובר במחלה וירלית (נגיפית) בלבד.
על מנת לאבחן זאבת/לופוס צריך משלב של תלונות, ממצאים בבדיקה גופנית, בדיקות דם כלליות ומיחדות.
ע"פ השילוב של חולשה ותרומבוציטופניה (מספר נמוך של תרומבוציטים) לא ניתן לאבחן לופוס.
יש מקום לעקוב לאחר מספר תרומבוציטים ולדווח בכל מקרה על דימום ספונטני למשל מהאף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד ממצאים
רן01/08/2011שכחתי לציין . לפני כשנתיים חוויתי אירוע טרואמטי של דלקת פרקים אקוטית במקומות שונים בגוף. הא.נ.א שלי הוא חיובי ברוב הפעמים ובפעם האחרונה הוא עלה לראשונה ל-4.5. כאמור הטרומבוציטים - 123. אאוזנופילים - 8.9. לויקוציטים - 3.8 . וממצאים גופניים הם - חולשה, עייפות וחרדה. סליחה על הטירחה אבל אשאל שוב. אם זה לופוס התופעות האלו יכולות לעבור מעצמם? או שאם התופעות עובורת מעצמם זה אומר שזה לא לופוס. אני חייב לציין שכיום אני לא מטופל בשום תרופה.
בתודה רן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקרואיליטיס לאחר לידההילה29/07/2011
שלום,
ילדתי לפני שלושה שבועות, לידה ראשונה ורגילה, נמשכה 11 שעות, נגמר לי האפידורל באמצע והבנתי מהדולה, מבעלי ומהמיילדת שלחצתי מאד מאד חזק (ברמה שהמיטה התרוממה...)
כשבוע לאחר הלידה הופיעו כאבים עזים באגן שמאל וחוסר יכולת לזוז בחלק משעות היום, כולל פיק ברכיים וכאבים בנרתיק. במיון אבחנו זיהום באפיזוטומיה וטופלתי באנטיביוטיקה וקצף. ההסבר שנתן הגניקולוג במיון ובמוקד לאחר מכן (בעקבות תגובה אלרגית שפיתחתי והתבטאה במעין עקיצות על כל הגוף) הייתה שהאסור מעוצבב ומקרין לגב ומשם הכאבים
כשבוע לאחר מכן הדלקת בנרתיק עברה והכאבים נמשכו כולל מוגבלות קשה בתנועה וגרירת רגל, אורטופדית אבחנה סקרואיליטיס ובצילום רנטגן נראתה הצרות באגן שמאל ומעט שינויים ניווניים. היות ואני מניקה, לא קיבלתי שום טיפול תרופתי ונשלחתי לפיזיותרפיה (טרם התחלתי, רק נקבע לי תור)
בדיקה נוספת על ידי פרופ' לגניקולוגיה פרטי אליו פניתי אתמול אששה שמדובר בסקרואיליטיס, אלא שהוא המליץ להימנע ממאמץ ופעילות בשלב הדלקתי של המחלה ולפיכך שלא להתחיל פיזיותרפיה בשלב זה (אלא רק בשלב מאוחר יותר, כי נוסף לכל יש לי צניחה משמעותית של רצפת האגן). לאחר התייעצות טלפונית עם פארמקולוג נרשם לי אביטרן לעשרה ימים (אין בעיה עם הנקה) על מנת שהדלקת תעבור מהר יותר.
מספר שאלות:
1. האם עלי לעשות פיזיותרפיה או להמתין לאחר סיום הכדורים או מעבר לכך?
2. איך אוכל לדעת האם מדובר בסקרואיליטיס או ב- Ankylosing spondylitis? שואלת כי ממש לפני הכניסה להריון סבלתי כחצי שנה מדלקת חריפה במעיים שהתבטאה בדימום ללא כאבים, טופלתי בחוקני רפאסאל לאחר שתרופה אחרת שאיני זוכרת את שמה לא עזרה) והדימום פסק. על מנת לשלול כוליטיס עברתי קולנוסקופיה שיצאה תקינה למעט מעט טחורים פנימיים. האם יכול להיות קשר? הכאבים באגן שמאל הופיעו במהלך השליש השלישי של ההריון אך לא היו חריפים ברמה המגבילה תנועה כמו כעת, לאחר הלידה
3. לאיזה רופא עלי לפנות על מנת להבין האם מדובר בבעיה כרונית המצריכה טיפול לטווח הארוך או התפרצות נקודתית כתגובה לטראומת הלידה?
סובלת מאד בינתיים, ומוטרדת,
אודה לתשובה בדחיפות
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקרואיליטיס לאחר לידה - דחוף
הילה01/08/2011מקפיצה - אודה לתשובה, בינתיים נקבע תור לשבוע הבא לפיזיותרפיה, התחלתי לקחת כדורי אביטרן ועברתי טיפול כירופרקטי אחד. יש הטבה לפחות בחלק משעות היום, מקווה שהיא לא זמנית...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקרואיליטיס לאחר לידה - תגובה
ד''ר ג'יזל גודארד01/08/2011נא להפנות את השאלה לפורום ראומטולוגיה באתר BEOK.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים במהלך היוםמוריה29/07/2011
שלום אני בת 32 חולת לופוס כבר הרבה שנים. בתקופה האחרונה שמתי לב שההרגשות שלי נורא משתנות במהלך היום בלי הודעה מוקדמת- אני יכולה להרגיש טוב ורגיל בבוקר ופתאום להתחיל להרגיש רע ולסיים את היום בצורה נוראית ולהיפך. היום הייתי בסדר גמור בבוקר ומאחרי הצהריים התחילו לי כאבי פרקים בברכיים רגליים ידיים וגם כאבי ראש והפנים שלי אדומות ( הפריחה בלחיים) וזה קורה לא אחת- האם זה אופייני בלופוס להתחיל להרגיש רע או ההיפך בלי הודעה מוקדמת? האם זה אומר שאני לא מאוזנת? ( למרות שבבדיקות הלופוס די רדום) והאם זה מצריך שינוי תרופתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מור שלום
ד''ר ג'יזל גודארד01/08/2011שינויים במידת הכוח במשך היום תלוי במספר גורמים.
עייפות והרגשת לחץ יגולים להגביר את התסמינים של זאבת/לופוס. חשוב למצוא דרך לנוח באמצע היום ל 1-2 שעות.
מומלץ לקחת את הטיפול ברפואי באותו זמן כל יום.
לפעמים יש צורך להוסיף טיפול בתרופות נוגדי דלקת שאינן סטרואידים- כמו ארקוקציה או וולטרן או נקסין אם יש כאבים במפרקים בבוקר.
יתכן לעדיין יש פעילות של המחלה ואת זקוקה לתוספת טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון לופוסחיים27/07/2011
קודם כל אחלה של פורום לשאלות ותשובות וסתם יעוץ כללי.
השאלה שלי די פשוטה איך מאבחנים לופוס ? כלומר האם יש מדד מסוים שניתן לקבוע על פיו ואיזה בדיקות יש לעשות ?
האם מספיק רק כמה תסמינים - עייפות, דיכאון,אמומיות בלחיים, כאבי מרפקים,פריחה אחרי חשיפה לשמש, תסחיף ריאתי ?
איך נגשים עם זה לרופא ? כי אני מניח שלרופא משפחה בסיסי לופוס זה לא הדבר הראשון שהוא חושב עליו (לדוגמא לקח לי כמעט שנה לגלות שיש לי דלקת לבלב רק במקרה שאחד הרופאים החליט לבדוק אמילאז כדרך אגב) אודה מאוד לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיים שלום
ד''ר ג'יזל גודארד27/07/2011מחלת זאבת/לופוס לעיתים קשה לאבחון. קיימים ביטויים רבים למחלה ואף אחד מהם יחודי לזאבת. בדרך כלל זאבת/לופוס מורכב מדלקת במפרקים הקטנים, נשירת שער, כיבים בפה, ותפרחת בפנים בצורת פרפר. במחחלה קשה יותר יכול להופיע פגיעה בכליות או במוח.
בדיקות דם יחודיות הם נוגדנים כנגד הגרעין ונוגדנים כנגד דנ"א.
לעיתים רמת המשלים נמוכה.
רצוי להגיע לראומטולוג לאישור האבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?