מידע רפואי
פורומים
- קרטוקונוס, עדשות מגע
- פרקינסון, הפרעות תנועה
- רפואה סינית
- פטרת ציפורניים
- גוף נפש, רפואת גוף נפש
- רפואת ילדים, מחלות ילדים
- פסיכולוגיה ילדים
- רפואת משפחה
- טיפולי ורידים, דליות, מחלות כלי דם
- הפרעות קשב וריכוז
- ניתוחים קוסמטיים בנרתיק
- סרטן ילדים, המטואונקולוגיה ילדים
- הפרעות קצב הלב, הפרעות לב
- כושר גופני
- יוגה, מדיטציה
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אליעזר גירש
אמבריולוג קליני בכיר מנהל מעבדה להפריה חוץ גופית (IVF) בביה"ח ברזילי, אשקלון. מנהל מעבדה אנדרולוגית בבנק הזרע Cryobank ברמת השרון. בוגר אוניברסיטה העברית (Ph.D) ומכון ויצמן למדע (פוסט-דוקטורט).ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשד ללופוסרונית07/02/2012
ביתי בת 5.5 התלוננה בחודש האחרון על כאבים בכפות הידיים.
נגשתי לרופא הילדים והוא ביצע בדיקות מעבדה שונות הכל יצא תקין מלבד ana חיובי anti dns11חיובי.כל יתר הפרמטרים של הנוגדנים שליל קטן מ-2.
אני מאוד מודאגת האם מדובר בזאבת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר יאיר מולד07/02/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_פרקים_בילדים_כאבי_פרקים' id=link]מחלות פרקים בילדים, כאבי פרקים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל נמוך בלופוסשרית01/02/2012
שלום וברכה, בת 29 חולת לופוס קל.
עקב אנמיה :
המוגלובין=9
IRON= 12
שנגרמה לכאורה מדמם עקב טחורים. טופלתי ב 5 עירויים כבר של ונופר 200 מ"ג.
הדמם נפסק כבר לפני תחילת הטיפול בונופר.
לפני כשבועיים במהלך העירויים התוצאות היו:
המוגלובין= 10
IRON=34
היום עשיתי בדיקת דם לאחר 5 העירויים, והתוצאות:
המוגלובין= 11.4
IRON=24
בסה"כ אני לא חשה בטוב, ואני חלשה ועייפה:
א . האם על אף ההמוגלובין התקין יתכן כי הברזל הנמוך גורם לי לתופעות של חולשה וכו'?
ב. למה למה למה לא עולה לי הברזל עצמו? ואפילו יורד תוך כדי טיפול? האם זה קשור ללופוס?
לתשובתכם המקצועי אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל נמוך בלופוס - תגובה
ד''ר יאיר מולד01/02/20121. חסר ברזל לא קשור ללופוס
2. כדי להעריך את מחסני הברזל בגוף יש לבדוק פריטים FERRITIN ולא IRON.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי..
שרית01/02/2012הפרינטנין שלי = 27. אך נבדק רק לאחר מספר עירויי ונופר.
1. כלומר אין משמעות ל IRON נמוך? לא יתכן כי בגללו אני חלשה וכו'?
2. אין קשר בין זה ללופוס, אם כך, למה זה כן קשור? ומדוע חולות לופוס רבות מקבלות עירויי ונופר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זאבת עוריתדנה01/02/2012
שלום רב , לפנח מספר חודשים אובחנתי כחולה בלופוס עורי , וקיבלתי המלצה לטיפול בפלאקווניל . לא צרכתי את התרופה ובעזרת טיפול אלטרנטיבי נעלמו כל הסימפטומים . שאלתי האם חוסר הטיפול בפלאקווניל יכול לגרום להחמרה של הזאבת העורית לכדי זאבת או שאין קשר , האם הפאקווניל הוא כדור טיפולי פעיל או רק למניעת החמרה של המחלה , והאם חוסר השימוש בו יכול בעתיד לגרום להרעת המצב . כרגע העור נראה ממש טוב , ואני מחכה עוד חודש לביצוע בדיקות הדם הרלוונטיות .
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
ד''ר ג'יזל גודארד01/02/2012הרבה פעמים אין התקדמות מזאבת עורית לזאבת מערכתית.
פלקווניל - תרופה מצויינת לזאבת של העור ושל המפרקים.פלקווניל לא מונע התפתחות מחלה חמורה יותר.פלקווניל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר מולדשיר24/01/2012
תודה רבה על תשובתך המפורטת. אכן עשיתי ברור גניקולוגי ובאולטרסאונד לא רואים כלום וחזרתי למתתרוקסט ( 15 מ"ג IM
רציתי לשאול האם ישנה דרך להתגבר על תופעות הלוואי הקשות מהם אני סובלת אחרי הזריקה- בחילות איומות והרגשה כללית נורא נורא רעה או שפשוט אני צריכה להשלים שככה זה יהיה כל שבוע ביום הזריקה ולמחרת? אני לקחתי את הזריקה גם בעבר וסבלתי מאותן תופעות שגם לא חלפו ככל שהזמן עבר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר מולד - תגובה
ד''ר יאיר מולד26/01/2012ניתן לתת לויקוורין Leucovorine 15mg מספר שעות לפני נטילת מטוטרקסט, לקחת מטוטרקסט לפני ארוחת ערב (כל המנה) ולמחרת חומצה פולית. לפעמים מעבר למתן בזריקה לשריר של מרקסט מקל על תופעות אלו של אי סבילות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד" מולד-תודה רבה
שיר28/01/2012עזרת לי מאוד. אני מקבלת את ה MTX בזריקות ועדיין עם תופעות לוואי אבל אני אנסה את התרופה שציינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובות ct בטןשיר18/01/2012
שלום
אני בת 33, חולת לופוס כבר 13 שנה ונשלחתי לעשות שבוע שעבר סי טי בטן בגלל כאבים מושכים בבטן שמאל עם חוסר תאבון וירידה במשקל . היום קבלתי את התוצאות ואשמח להסבר:
אני רושמת רק את הממצאים החריגים כל השאר תקין-
1. רחם עם מרכז היפודנסי, ציסטות קטנות בשתי השחלות. נוזל חופשי מעט באגן
2. בלט דיסק מסויד נוטה שמאלה בגובה l5-s1 עם היצרות פורמינלית משמאל
3. תפליטים פלוירלים קטנים דו"צ ( ממצא זה הוא לא חדש למרות שעד היום לא הבנתי מדוע הוא קיים)
אשמח לדעת מה זה אומר "רחם עם מרכז היפודנסי? על מה יכול להעיד נוזל באגן ( הבדיקה נעשתה שבוע לפני קבלת וסת)
מה זה בלט דיסק שהוא מסויד? ומה זה היצרות פורמילית?
האם הממצאים קשורים למחלת הבסיס?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד נתון ששכחתי
שיר18/01/2012כיס המרה מכווץ. האם כיס מרה מכווץ בשילוב חוסר תאבון וירידה במשקל עלול להצביע על גידול מסוים והאם יש צורך בבדיקות נוספות? הבדיקה נעשתה בצום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות ct בטן - תגובה
ד''ר יאיר מולד19/01/2012הממצאים ב- CT אינם קשורים בהכרח למחלת הזאבת.
תפליט בקרום הריאה (פלוירלי) יתכן ממגוון סיבות, שאחת מהן היא לופוס, אך כמובן צריך לשלול סיבות אחרות.
עליך לפנות לרופא שהפנה אותך ל- CT להמשך ברור וכן עליך להיבדק בהקדם ע"י גניקולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא מיפוי עצמותשגיב17/01/2012
לפני שבוע ביצעתי מיפוי עצמות בגין קרע בסיבי שריר הירך הימני.
הממצאים רשום לי כדלקמן:
"ממצא לוואי-יש לראות רטנציה יחסית קלה באספקט תחתון של כליה שמאלית,לקורלציה קלינית ו-US".
ובנוסף אובחן במיפוי מוקד קליטת יתר פתולוגית אחורי של כף רגל ימנית (אספקט אחורי של טאלוס?) באזור אוסטריגונום של העקב
אשמח לקבל תשובה במה מדובר? ומה אני צריך לעשות עם זה?
תודה מראש שגיב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שגיב שלום
ד''ר ג'יזל גודארד17/01/2012נא לפנות לפורום אורטופדיה או ראומטולוגיה באתר BEOK.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממצא מיפוי עצמות - תגובה
ד''ר יאיר מולד17/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ודאות קלהניב14/01/2012
שלום וברכה.
רציתי להעלות כאן בעיה קטנה לפני כ 4 שנים אובחנתי כחולה fmf בגיל 20 ללא ממצא גנטי עכשיו אני איני נוטל את הכדורים קולכצין מזה שנתיים וללא התקף אחד.
בדיקות הדם שלי תקינות לגמרי.
האם יש סיכוי שאני איני חולה ב fmf?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניב שלום
ד''ר ג'יזל גודארד15/01/2012נא להפנות את השאלה שלך לפורום ראומטולוגיה ב BEOK.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חידוש פעילותו של ארגון הלופוס בישראכוכי רוזנבאום03/01/2012
ארגון הלופוס בישראל, תחת עמותת עינבר, ובשיתוף פעולה עם מיטב המומחים בתחום, מחדש את פעילותו, ומזמין אתכם להצטרף,.
מטרותיו: להעביר מידע לחברים באופנים שונים, לספק תמיכה ולשמש אוזן קשבת לחולי הלופוס בישראל.
המעוניינים להצטרך כחברים בארגון הלופוס, מתבקשים להתקשר:
03-5613769, 03-5613832, inbar-il@zahav.net.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוכי שלום
ד''ר ג'יזל גודארד03/01/2012תודה על ההודעה.
חשוב מאוד שארגון הלופוס בישראל מחדש את פעילותיו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוש פעילותו של ארגון הלופוס בישרא - תגובה
ד''ר יאיר מולד03/01/2012ברכותי לרגל חידוש פעילותכם לרווחת כל הלוקים בזאבת בישראל. אני מאחל לכם הצלחה ועצמאות בדרככם ופעילותכם. ד"ר מולד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לכם על הברכות
כוכי רוזנבאום04/01/2012אשמח אם תיידעו את חולי הלופוס שלכם בעניין חידוש פעילותו של ארגון הלופוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן ולופוסשיר27/12/2011
שלום
אני בת 33 עם לופוס כבר 13 שנה ובימים האחרונים החלו לי כאבי בטן באיזור הבטן העליונה ורק בצד שמאל. יש גם ירידה בתאבון ובמשקל ( מעצם זה שלא אוכלת הרבה) והרגשה של בטן תפוחה רוב שעות היום ובעיקר אחרי אוכל. מטופלת בפלקווניל, פרדניזון 7.5 מ"ג ( ירדתי ממינונים גבוהים יותר), אורומוקס ( יש PTC ), אספרין, נורמיטן, וונופר ( עירוי שני מתוך 4) וסימבלתה. לא התחלתי טיפול תרופתי חדש ( למעט הוונופר בשבוע שעבר). האם כאבי הבטן קשורים למחלה הבסיסית? האם לופוס יכול לפגוע בבטן ומה עלי לעשות כדי לבדוק את הנושא?
רוצה להוסיף שאין שילשולים או הקאות למעט פעמיים בחודש האחרון שלוו בחום גבוה, כנראה כתוצאה מוירוס
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן ולופוס - תגובה
ד''ר יאיר מולד30/12/2011כאב בטן כפי שאת מתארת אינו חלק מהביטויים האופייניים למחלת הזאבת. גשי לרופא המשפחה שיבדוק אותך וכדאי לבצע סונר בטן כדי להדגים את הטחול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- anti la חיובידניאלה27/12/2011
שלום ד"ר,
לפני כשנה נערכו לי בדיקות עם פאנל אוטואימוני, בעקבות תלונות על כאבים בגוף וחום ממושך.
התוצאות הראו שהחלבון המשלים C3 C4 נמוך (גבול תחתון) ANA- 0.9 ו ANTI LA היה 73.
מבחן שירמר יצא טוב, כך שזה לא נראה סיוגרן.
עכשיו בביקורת- החלבונים המשלימים עלו באופן ניכר, הANA ירד ל 0.7 וה ANTI-LA ירד ל 44 (עדיין חיובי, מעל ל 20).
אני מרגישה טוב, האם קיום של נוגדן אחד אוטואימוני חיובי מצביע על משהו או שזה ממצא חסר משמעות? האם צריך להמשיך מעקב?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאלה שלום
ד''ר ג'יזל גודארד27/12/2011הנוכחות שלצ ANA חיובי, עם נוגדנים כנגד LA ומשלים נמוך- כולם יכולים להצביע מבחינת בדיקות מעבדה על מחלה אוטואימונית. במחלות אלו יש התלקחויות והפוגות.
ללא תסמינים רצוי מעקב בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך המהירה..שאלה נוס
דניאלה27/12/2011ה ANA היה 0.9 והבנתי שלמטה מ 1 זה אומר שלילי.
לכן זה מצב שהדבר היחידי שחיובי זה הANTI-LA
ומכאן נבעה השאלה שהיא איזו משמעות יש להמצאות נוגדן אחד בלבד שהוא חיובי
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפיענוח בדיקות דםamore25/12/2011
שלום רב,
במסגרת בדיקות מקיפות לסיבת טיניטוס שהחמיר מאוד בשנים האחרונות
עלו חריגות בערכים
8.0 אנטי קרדיוליפין igm
A.B2 Glycoprotein IgM 8.57
IgM 305
לימפוציטים 40
ANA PATTERN NEGATIVE 1:160
זרחן 5.37
טריגליצרידים 188
WBC 11.9
לאחר חיפוש באינטרנט נוכחתי שהחריגות האלו יכולות להתקשר לזאבת.
אשמח לדעת אם הממצאים האלה אכן יכולים להצביע על לופוס או על תסמונת APLA.
ידוע לך האם יכול להיות להן קשר לטיניטוס?
המון תודה
וחג חנוכה שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר amore שלום
ד''ר ג'יזל גודארד25/12/2011נמצא קשר בין ירידה בשמיעה ותסמונת נוגדי פוספוליפידים.
לפי הבדיקות שלך נמצא רק ANA חיובי - כל שאר הבדיקות בתחום התקין.
נא לפנות למומחה לאף אוזן וגרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחדת לקחת כדור נוסף..קרן שמש19/12/2011
היי,
אני סובלת מפיברומיאלגיה מזה 7 שנים, לקחתי לראשונה לאחר הרבה זמן בניסיון להסתדר ללא תרופות את הכדור הראשון ליריקה. לקחתי את הכדור לפני השינה.
בבוקר שלמוחרת לא הצלחתי לקום בבוקר עם סחרחורת מפחידה עיפות כאילו לא ישנתי חודשים כאב עיניים הפטיות כאילו עיממו אותי תחושות שלא הרגשתי קודם לכן ממש הייתי כמו זומבי לא תפקדתי ובנוסף היו לי את הכאבים הרגילים בבוקר. האם זה אמור להיות ככה? אני ממש מפחדת לקחת כדור נוסף..
אודה למענה,
המשך יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
קרן שמש19/12/2011שכחתי לציין שבאותו עת לקחתי קולדקס נגד צינון וכדור לאסטמה שממנה אני סובלת גם כן אולי משהו בשילוב גרם לתופעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
ד''ר יאיר מולד19/12/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_פיברומיאלגיה' id=link]פיברומיאלגיה [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן שמש שלום
ד''ר ג'יזל גודארד25/12/2011נא להפנות את השאלה שלך לפורום ראומטולוגיה ב BEOK.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זאבתחיה06/12/2011
זאבת זו מחלה מידבקת? ואם כן איך נדבקים בה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיה שלום
ד''ר ג'יזל גודארד06/12/2011זאבת/לופוס היא מחלה אוטואימונית או מחלה שבה מערכת החיסון פעילה ביתר. המחלה היא לה מדבקת ואינה נגרמת מזיהום בחידק או וירוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה גורם לה להיות?
מירב18/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהר-א
ד''ר ג'יזל גודארד19/12/2011המחלה נגרמת כנראה משילוב של דברים. השילוב של רקע גנטי מסוים וחשיפה לגורמים סביבתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוחלת חיים של חולי לופוסשיר18/12/2011
שלום
רציתי לברר מהי תוחלת החיים של חולי זאבת מרגע גילוי המחלה?
כיצד ניתן לדעת האם יש בעיה בכליות?
תודה
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיר שלום
ד''ר ג'יזל גודארד18/12/2011התשובה לשאלתך מורכבת.
חולת זאבת/לופוס עם מחלה קלה שנמצאת תחת מעקב רפואי מתאים ומטופלת היטב כך שהיא בהפוגה ממחלתה - יהיה סיכוי מצוין לתחולת חיים ארוכה.
לעומת זאת, חולת זאבת/לופוס בעלת מחלה חמורה שאינה במעקב או טיפול המתאים ומחלתה פעילה כל הזמן- הסיכוי לתוחלת חיים ארוכה תיפגע.
ולכן רצוי להיות תחת השגחה של ראומטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שיר18/12/2011תודה רבה ד"ר על תשובתך המהירה
אם אפשר עוד מספר שאלות:
כיצד מזהים את חומרת המחלה? מתי יודעים כי קיימת בעיה בכליות?
במידה ונחשפים לשמש, האם המצב מסוכן או רק מעורר תגובה עורית?
תודה
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיר שלום
ד''ר ג'יזל גודארד18/12/2011לעיתים קרובות איןן סימנים של גיעה בכליות בלופוס ולכן צריכים להיות במעקב רופא שיזמין את הבדיקות הנחוצות.
יש להימנע מחשיפה לקרני השמש שיכולים לגרום להתלקחות המחלה ולא רק בעור.
חומרת המחלה נקבעת על פי מדדים שונים ורבים שכוללים הסימנים, הממצאים בבדיקת הגוף, ובדיקות דם ושתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופוס ושאיבת שומןאפרת10/12/2011
שלום, בת 54 ואובחנתי כחולת לופוס לפני כ-23 שנים. התבטא בעיקר בעור ובכאבי פרקים ובאופן פחות ספציפי נטייה להדבק בקלות בוירוסים שונים. מזה 7 שנים כמעט ללא תופעות וללא תרופות (בעבר לקחתי פלקווניל). מעוניינת לבצע שאיבת שומן באיזור הבטן בשיטה של המסה או ניתוח רגיל. האם יש מניעה להליך כזה בשל היותי חולת לופוס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר יאיר מולד10/12/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_ניתוחים_פלסטיים_ניתוחי_אף_כירורגיה_פלסטית' id=link]ניתוחים פלסטיים, ניתוחי אף, כירורגיה פלסטית[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ובכול זאת
אפרת10/12/2011נענתי בעבר ממי שמבצע שאיבות שהיות ואני חולת לופוס לא ניתן לבצע זאת. אני לא מבינה את הקשר בין הדברים ולדעתי מדובר בחשש לא הגיוני ולכן חשוב לי להתייעץ דווקא עם רופאים שעסוקם העקרי הוא מחלות כמו זאבת.
הרי לא מדובר כאן בהחדרה של חומר לגוף...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלופוס ושאיבת שומן - תגובה
ד''ר יאיר מולד12/12/2011עליך לשאול את הפלסטיקאי לגבי היתרונות והסיכונים בביצוע פעולה כירורגית זו.
מהנתונים שמסרת בשאלתך, לא ברור לי מה היו הביטויים של הזאבת אצלך והאם קיימים נוגדני APLA אצלך. ככלל, אין מניעה לחולי לופוס לעבור ניתוח כשלהו, ובמידה וקיימים אצלך נוגדני APLA יש לתת טיפול מניעתי בקלקסן לאחר הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?