מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אי ודאות קלהניב14/01/2012
שלום וברכה.
רציתי להעלות כאן בעיה קטנה לפני כ 4 שנים אובחנתי כחולה fmf בגיל 20 ללא ממצא גנטי עכשיו אני איני נוטל את הכדורים קולכצין מזה שנתיים וללא התקף אחד.
בדיקות הדם שלי תקינות לגמרי.
האם יש סיכוי שאני איני חולה ב fmf?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניב שלום
ד''ר ג'יזל גודארד15/01/2012נא להפנות את השאלה שלך לפורום ראומטולוגיה ב BEOK.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורטיקריה בלופוסדפנה11/01/2012
שלום רב
אני אובחנתי עם ITP בצבא ולופוס מגיל 26. כיום אני בת 39.
בתחילה המחלה התבטאה בכאבי פרקים, קשיון, חולשה, אובדן שיער ורנו, וכן במעבדה.
כבר כמה שנים שסבלתי מכאבים וגירוד סביב הפרקים לתקופות של 4 ימים.
לפני כשנה בזמן הריון חלה החמרה במצב, וטופלתי בפרדניזון בנוסף לפלקווניל הקבוע.
לאחר הלידה הרופא שלי אבחן כי זוהי דלקת פרקים שגרונית והחל במתן מטותרקסט 15 מ"ג IV.
לאחר חדשיים וחצי שלא היתה הטבה הלכתי לראומטולוגית נוספת לחוו"ד והיא שללה את דלקת הפרקים ואבחנה אורטיקריה. קיבלתי טלפסט 180 מ"ג ליום ואם לא יעזור פעמיים.
הופסק המטותרקסט.
שאלותיי הן:
1. בימים האחרונים יש הטבה במצבי. האם ייתכן שהטלפסט עוזר לאחר מס' ימים?
2. האם ייתכן שהמתוטרקסט החל לעבוד שבוע וחצי אחרי שהופסק והרופא הראשון צדק?
3. האם יש סיכוי שהאורטיקריה תיעלם בסופו של דבר ?
מודה לכל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפנה שלום
ד''ר ג'יזל גודארד12/01/2012תפרחת לא טיפוסי לזאבת כפי שאת מתארת (לא ראיתי) דורשת אבחון ע"י רופא עור מוסמך ואולי אפילו ביופסיה.
מתוטרקסאט הוכח כיעיל לזאבת/לופוס של העור ומפרקים.הייתי מציעה אבחנה סופית לפני חזרה למתוטרקסאט.התגובה המירבית לתרופה זאת היא לאחר 3 חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דפנה13/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלופוס ואורטיקריה
דנה26/02/2016גם אני אובחנתי בצבא חולת לופוס. שהמחלה פעילה היא מלווה עם אורטיקריה נוראית, גירודים בלתי נפלאים, באזורי לחץ פריחה ו... טיפלתי בפלקווניל ועוד. מה שהכי עזר לי לאורטיקריה היה סטרואידים .
מאז האבחון ועד היום עברו כבר 23 שנים, היתה הפוגה של מספר שנים ולאחרונה שוב התעוררה.
כרגע ללא טיפול תרופתי. האם יש חידושים בטיפול במחלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורטיקריה
שירה26/03/2016לדנה לי היתה אורטיקריה כרונית כ 7 שנים ומה שהציל אותי הם לא הרופאים שיש לנו ונקראים מומחים .
הייתי טיפשה שתבססתי רק עליהם ולא בדקתי באינטרנט.
תכנסי מהגוגל לאתר רמי מור מחלות עור
זה הטיפול הצמחי שהציל אותי מאורטיקריה מייסרת והשיב לי את החיוך כי אחרת זה סיוט.
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חידוש פעילותו של ארגון הלופוס בישראכוכי רוזנבאום03/01/2012
ארגון הלופוס בישראל, תחת עמותת עינבר, ובשיתוף פעולה עם מיטב המומחים בתחום, מחדש את פעילותו, ומזמין אתכם להצטרף,.
מטרותיו: להעביר מידע לחברים באופנים שונים, לספק תמיכה ולשמש אוזן קשבת לחולי הלופוס בישראל.
המעוניינים להצטרך כחברים בארגון הלופוס, מתבקשים להתקשר:
03-5613769, 03-5613832, [email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוכי שלום
ד''ר ג'יזל גודארד03/01/2012תודה על ההודעה.
חשוב מאוד שארגון הלופוס בישראל מחדש את פעילותיו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוש פעילותו של ארגון הלופוס בישרא - תגובה
ד''ר יאיר מולד03/01/2012ברכותי לרגל חידוש פעילותכם לרווחת כל הלוקים בזאבת בישראל. אני מאחל לכם הצלחה ועצמאות בדרככם ופעילותכם. ד"ר מולד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לכם על הברכות
כוכי רוזנבאום04/01/2012אשמח אם תיידעו את חולי הלופוס שלכם בעניין חידוש פעילותו של ארגון הלופוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן ולופוסשיר27/12/2011
שלום
אני בת 33 עם לופוס כבר 13 שנה ובימים האחרונים החלו לי כאבי בטן באיזור הבטן העליונה ורק בצד שמאל. יש גם ירידה בתאבון ובמשקל ( מעצם זה שלא אוכלת הרבה) והרגשה של בטן תפוחה רוב שעות היום ובעיקר אחרי אוכל. מטופלת בפלקווניל, פרדניזון 7.5 מ"ג ( ירדתי ממינונים גבוהים יותר), אורומוקס ( יש PTC ), אספרין, נורמיטן, וונופר ( עירוי שני מתוך 4) וסימבלתה. לא התחלתי טיפול תרופתי חדש ( למעט הוונופר בשבוע שעבר). האם כאבי הבטן קשורים למחלה הבסיסית? האם לופוס יכול לפגוע בבטן ומה עלי לעשות כדי לבדוק את הנושא?
רוצה להוסיף שאין שילשולים או הקאות למעט פעמיים בחודש האחרון שלוו בחום גבוה, כנראה כתוצאה מוירוס
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן ולופוס - תגובה
ד''ר יאיר מולד30/12/2011כאב בטן כפי שאת מתארת אינו חלק מהביטויים האופייניים למחלת הזאבת. גשי לרופא המשפחה שיבדוק אותך וכדאי לבצע סונר בטן כדי להדגים את הטחול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- anti la חיובידניאלה27/12/2011
שלום ד"ר,
לפני כשנה נערכו לי בדיקות עם פאנל אוטואימוני, בעקבות תלונות על כאבים בגוף וחום ממושך.
התוצאות הראו שהחלבון המשלים C3 C4 נמוך (גבול תחתון) ANA- 0.9 ו ANTI LA היה 73.
מבחן שירמר יצא טוב, כך שזה לא נראה סיוגרן.
עכשיו בביקורת- החלבונים המשלימים עלו באופן ניכר, הANA ירד ל 0.7 וה ANTI-LA ירד ל 44 (עדיין חיובי, מעל ל 20).
אני מרגישה טוב, האם קיום של נוגדן אחד אוטואימוני חיובי מצביע על משהו או שזה ממצא חסר משמעות? האם צריך להמשיך מעקב?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאלה שלום
ד''ר ג'יזל גודארד27/12/2011הנוכחות שלצ ANA חיובי, עם נוגדנים כנגד LA ומשלים נמוך- כולם יכולים להצביע מבחינת בדיקות מעבדה על מחלה אוטואימונית. במחלות אלו יש התלקחויות והפוגות.
ללא תסמינים רצוי מעקב בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך המהירה..שאלה נוס
דניאלה27/12/2011ה ANA היה 0.9 והבנתי שלמטה מ 1 זה אומר שלילי.
לכן זה מצב שהדבר היחידי שחיובי זה הANTI-LA
ומכאן נבעה השאלה שהיא איזו משמעות יש להמצאות נוגדן אחד בלבד שהוא חיובי
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפיענוח בדיקות דםamore25/12/2011
שלום רב,
במסגרת בדיקות מקיפות לסיבת טיניטוס שהחמיר מאוד בשנים האחרונות
עלו חריגות בערכים
8.0 אנטי קרדיוליפין igm
A.B2 Glycoprotein IgM 8.57
IgM 305
לימפוציטים 40
ANA PATTERN NEGATIVE 1:160
זרחן 5.37
טריגליצרידים 188
WBC 11.9
לאחר חיפוש באינטרנט נוכחתי שהחריגות האלו יכולות להתקשר לזאבת.
אשמח לדעת אם הממצאים האלה אכן יכולים להצביע על לופוס או על תסמונת APLA.
ידוע לך האם יכול להיות להן קשר לטיניטוס?
המון תודה
וחג חנוכה שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר amore שלום
ד''ר ג'יזל גודארד25/12/2011נמצא קשר בין ירידה בשמיעה ותסמונת נוגדי פוספוליפידים.
לפי הבדיקות שלך נמצא רק ANA חיובי - כל שאר הבדיקות בתחום התקין.
נא לפנות למומחה לאף אוזן וגרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחדת לקחת כדור נוסף..קרן שמש19/12/2011
היי,
אני סובלת מפיברומיאלגיה מזה 7 שנים, לקחתי לראשונה לאחר הרבה זמן בניסיון להסתדר ללא תרופות את הכדור הראשון ליריקה. לקחתי את הכדור לפני השינה.
בבוקר שלמוחרת לא הצלחתי לקום בבוקר עם סחרחורת מפחידה עיפות כאילו לא ישנתי חודשים כאב עיניים הפטיות כאילו עיממו אותי תחושות שלא הרגשתי קודם לכן ממש הייתי כמו זומבי לא תפקדתי ובנוסף היו לי את הכאבים הרגילים בבוקר. האם זה אמור להיות ככה? אני ממש מפחדת לקחת כדור נוסף..
אודה למענה,
המשך יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
קרן שמש19/12/2011שכחתי לציין שבאותו עת לקחתי קולדקס נגד צינון וכדור לאסטמה שממנה אני סובלת גם כן אולי משהו בשילוב גרם לתופעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
ד''ר יאיר מולד19/12/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_פיברומיאלגיה' id=link]פיברומיאלגיה [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן שמש שלום
ד''ר ג'יזל גודארד25/12/2011נא להפנות את השאלה שלך לפורום ראומטולוגיה ב BEOK.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוחלת חיים של חולי לופוסשיר18/12/2011
שלום
רציתי לברר מהי תוחלת החיים של חולי זאבת מרגע גילוי המחלה?
כיצד ניתן לדעת האם יש בעיה בכליות?
תודה
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיר שלום
ד''ר ג'יזל גודארד18/12/2011התשובה לשאלתך מורכבת.
חולת זאבת/לופוס עם מחלה קלה שנמצאת תחת מעקב רפואי מתאים ומטופלת היטב כך שהיא בהפוגה ממחלתה - יהיה סיכוי מצוין לתחולת חיים ארוכה.
לעומת זאת, חולת זאבת/לופוס בעלת מחלה חמורה שאינה במעקב או טיפול המתאים ומחלתה פעילה כל הזמן- הסיכוי לתוחלת חיים ארוכה תיפגע.
ולכן רצוי להיות תחת השגחה של ראומטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שיר18/12/2011תודה רבה ד"ר על תשובתך המהירה
אם אפשר עוד מספר שאלות:
כיצד מזהים את חומרת המחלה? מתי יודעים כי קיימת בעיה בכליות?
במידה ונחשפים לשמש, האם המצב מסוכן או רק מעורר תגובה עורית?
תודה
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיר שלום
ד''ר ג'יזל גודארד18/12/2011לעיתים קרובות איןן סימנים של גיעה בכליות בלופוס ולכן צריכים להיות במעקב רופא שיזמין את הבדיקות הנחוצות.
יש להימנע מחשיפה לקרני השמש שיכולים לגרום להתלקחות המחלה ולא רק בעור.
חומרת המחלה נקבעת על פי מדדים שונים ורבים שכוללים הסימנים, הממצאים בבדיקת הגוף, ובדיקות דם ושתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופוס ושאיבת שומןאפרת10/12/2011
שלום, בת 54 ואובחנתי כחולת לופוס לפני כ-23 שנים. התבטא בעיקר בעור ובכאבי פרקים ובאופן פחות ספציפי נטייה להדבק בקלות בוירוסים שונים. מזה 7 שנים כמעט ללא תופעות וללא תרופות (בעבר לקחתי פלקווניל). מעוניינת לבצע שאיבת שומן באיזור הבטן בשיטה של המסה או ניתוח רגיל. האם יש מניעה להליך כזה בשל היותי חולת לופוס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר יאיר מולד10/12/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_ניתוחים_פלסטיים_ניתוחי_אף_כירורגיה_פלסטית' id=link]ניתוחים פלסטיים, ניתוחי אף, כירורגיה פלסטית[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ובכול זאת
אפרת10/12/2011נענתי בעבר ממי שמבצע שאיבות שהיות ואני חולת לופוס לא ניתן לבצע זאת. אני לא מבינה את הקשר בין הדברים ולדעתי מדובר בחשש לא הגיוני ולכן חשוב לי להתייעץ דווקא עם רופאים שעסוקם העקרי הוא מחלות כמו זאבת.
הרי לא מדובר כאן בהחדרה של חומר לגוף...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלופוס ושאיבת שומן - תגובה
ד''ר יאיר מולד12/12/2011עליך לשאול את הפלסטיקאי לגבי היתרונות והסיכונים בביצוע פעולה כירורגית זו.
מהנתונים שמסרת בשאלתך, לא ברור לי מה היו הביטויים של הזאבת אצלך והאם קיימים נוגדני APLA אצלך. ככלל, אין מניעה לחולי לופוס לעבור ניתוח כשלהו, ובמידה וקיימים אצלך נוגדני APLA יש לתת טיפול מניעתי בקלקסן לאחר הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זאבתחיה06/12/2011
זאבת זו מחלה מידבקת? ואם כן איך נדבקים בה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיה שלום
ד''ר ג'יזל גודארד06/12/2011זאבת/לופוס היא מחלה אוטואימונית או מחלה שבה מערכת החיסון פעילה ביתר. המחלה היא לה מדבקת ואינה נגרמת מזיהום בחידק או וירוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה גורם לה להיות?
מירב18/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהר-א
ד''ר ג'יזל גודארד19/12/2011המחלה נגרמת כנראה משילוב של דברים. השילוב של רקע גנטי מסוים וחשיפה לגורמים סביבתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש לופוס?צפוניה28/11/2011
הי, אני בהריון, שבוע 8 אחרי 2 הפלות.
עשיתי בדיקות דם לקרישיות יתר ולופוס בעקבות ההפלות
יש מספר ערכים שסוטים, האם קיימת זאבת?
תוצאות מצורפות בתמונה..
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש לופוס? - תגובה
ד''ר יאיר מולד28/11/2011התוצאות מראות של LAC SCT חיובי, כלומר עדות לנוגדני אפלא (APLA) הקשורים בקרישיות יתר, היכולה לגרום להפלות חוזרות. אין בכך כדי להעיד על קיום זאבת, אך יש צורך בבדיקות ספציפיות ללופוס, היות ו- APLA הינו אחד מהביטויים של זאבת.
מציע לבדוק ANA ונוגדנים נגד קרדיוליפין ו- beta2 glycoprotein, וכן נוגדנים אנטי DNA, Sm, Ro, La. כעבור 3 חדשים יש לחזור על הבדיקה ל- APLA. עליך לפנות עם התוצאות לריאומטולוג כדי לקבל הנחיות לגבי הטיפול הנחוץ בהריון ובמשעב הלידה. יש ליידע הגניקולוג על ממצא זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך
צפוניה28/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך - תגובה
ד''ר יאיר מולד29/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקרוציאנוזיסאלון24/11/2011
שלום
רציתי לדעת האם זו תופעה שעוברת אצל צעירים עם הגיל לעומת תופעת רנו,
והאם חשיפה לקור רב לאורך זמן עלולה לגרום לכך שרמת הרגישות לקור תחמיר?
אם כך האם גם כשיש שיפור, כדאי להמשיך להשמר מקור על מנת שלא תהיה החמרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלונה שלום
ד''ר ג'יזל גודארד24/11/2011נא להפנות את השאלה שלך לפורום ראומטולוגיה באתר BEOK.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומלגיה קנאביסליאת23/11/2011
שלום רב אני בת 33 ומעשנת גראס על בסיס יומיומי מעל 10 שנים. תמיד חשבתי שאני סתם סטלנית, אבל לאחרונה שמעתי על המחלה פיברומלגיה וברור לי שיש לי את זה. ושהשימוש בגראס הוא כי הוא ממש עוזר לי עם השינה והעיכול וגם קצת עם הדיכאון את כאבי הגב זה הופך לנסבלים אבל הם תמיד שם. שאלתי היא האם יש אפשרות שאקבל רשיון לעשן ואם כן מה עלי לעשות כמו כן אשמח לדעת על טיפולים מומלצים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת שלום
ד''ר ג'יזל גודארד23/11/2011נא להפנות את השאלה שלך לפורום ראומטולוגיה באתר BEOK.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ביולוגישיר20/11/2011
שלום
רציתי לדעת אילו תרופות אם בכלל מותרות לחולת לופוס שרוצה להתחיל טיפולי פוריות ( IVF( . המטרה להפסיק שימוש בסטרואידים שגרמו תופעות לוואי אך כל פעם שמפסיקים התסמינים הקליניים חוזרים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה לתרופות ביולוגיות
שיר20/11/2011לציין שיש גם קרישיות יתר מעבדתית בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה לתרופות ביולוגיות - תגובה
ד''ר יאיר מולד20/11/2011טיפולי פוריות מותרים לחולות לופוס. אם APLA חיובי (כלומר נמצאה אצלך קרישיות יתר) יש לתת טיפול מונע בזריקות קלקסן בזמן טיפולי השריית הביוץ ולאחר שאיבת הביציות והחזרתן להתחיל אספירין. תיוועצי עם הראומטולוג המטפל בך לגבי הפרטים. כמובן, מומלץ שהטיפולים יעשו בזמן שמחלתך בהפוגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם,האם יש חשד ללופוס?דחוף!!ST09/11/2011
ANA POSITIVE
ANTI DS DNA 2.00 IU/ML ( 0.00- 5.00) (...*.....)
Negative
ANTIRIBOSOMALP. <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI RNP <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI RNP-A <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI SM <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI SM/RNP <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI SCL-70 0.20 AI ( 0.00- 0.90) (.*.......)
Negative
ANTI RNP 68 <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI RO (SS-A) 0.20 AI ( 0.00- 0.90) (.*.......)
Negative
ANTI LA (SS-B) <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI SS-A 52 <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI SS-A 60 0.20 AI ( 0.00- 0.90) (.*.......)
Negative
ANTI CHROMATIN <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI JO-1 <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI CENTROM .B 5.40 AI ( 0.00- 0.90) (.........)*
Positive* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ST שלום
ד''ר ג'יזל גודארד09/11/2011זאבת / לופוס מתאפיין ע״י כאבים בפרקים, פריחה בעור, נשירת שער, פצעים בפה, כאבים בחזה ועוד. בנוכחות בדיקות דם כמו רמות גבוהות של נוגדנים. נוגדנים נגד ANA ברמה גבוהה מופיעים בדאגת וגם במחלות אחרות. מצפים לראות גם רמה גבוהה של נוגדנים כנגד DNA.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך המהירה.ועוד שאלה...
ST09/11/2011התסמינים של כאבי מפקרים,נשירת שיער,עייפות כרונית,כאבים באזור החזה ישנם(לא חזקים)בעיקר עייפות לאחר הליכה או פעילות ממושכת ישנם,אני חולת צליאק כשנה האם הממציאים הנ"ל משקפים את הצליאק או שהם משקפים משהו אחר?
מה אומרים הממצאים הבאים בבדיקת
AI 5.40 ( 0.00- 0.90) (.........)* ANA : ANTI CENTROM .B
Positive
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהST שלום
ד''ר ג'יזל גודארד09/11/2011הנוגדנים המאפיינים את זאבת הם: נוגדנים כנגד DNA, RO,LA, RNP, SMITH.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)