מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת גרון וכאבי מפרקיםשיר15/01/2011
אני בת 42 שלושה חודשים אחרי לידה שנייה, מניקה)
מזה כחודשיים- כאבי ברכיים חזקים, קשיות בתנועות בגב התחתון, נפיחות בכפות רגליים יחד עם זרמים חשמליים כשאני נעמדת על כף הרגל בבקר ( חולף לאחר כמה דקות).
לפני 4 ימים דלקת גרון, כנראה חיידקית, קבלת מקסיפן. כאבי מפרקים בכל הגוף . לאחר הכפלת הכמות- 4X500 ג"ר ליום ירדה נפיחות בגרון ואיתה רוב הכאבים במפרקים. אולם עדיין כאבים במפרקי כף היד והאצבעות.
האם כאבי המפרקים יכולים להיות תוצאת החיידק? ואם כן הטיפול מספיק?
האם ייתכן שהחיידק גורם דלקת מפרקים שתשאר אחרי שוך המחלה? במיוחד לאור העובדה שהם נשארו חלקית למרות הטיפול האנטיביוטי.
האם ייתכן שיש לי כבר דלקת מפרקים ומחלה רק החמירה מצב קיים?
אילו בדיקות עלי לעשות כדי לשלול דלקת מפרקים?
תודה
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת גרון וכאבי מפרקים - תגובה
ד''ר ג'יזל גודארד16/01/2011נא להפנות את השאלה שלך לפורום ראומטולוגיה באתר BEOK.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סייגרןמרי14/01/2011
שלום
קוראים לי מרי, לש חשש לסייגרן לפי כל הסימנים זה כן. מה שכן אני לפני ביופסיה, אבל ההידבקות של השפתיים מתסכל ומפריע ליע בחיי היום יום.
שאלתי האם יש משהו להרגעה נכון לעכשו .
תודה מראש זיידן גמס מרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר יאיר מולד15/01/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_דלקת_פרקים_ראומטולוגיה' id=link]דלקת פרקים, ראומטולוגיה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה דיסקואידייעל11/01/2011
שלום.מה היא פריחת דיסקואיד בחולי לופוס?באיזה חלקים של הגוף יכולה להופיע?ומה הטיפול לזה ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל שלום
ד''ר ג'יזל גודארד12/01/2011פריחה דיסקואידי יכולה להופיע בכל מקום בגוף כולל הפנים, בצורת עיגולים עם בסיס אדום.
הטיפול הוא הפלקווניל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופוס וקרישיות יתרמלי10/01/2011
שלום רב!
אני בת 30, נמצאת כבר קרוב לשנה בבירור עקב תחושות כלליות לא טובות, כשבבדיקות עולה ANA חיובי ו DNA חיובי נמוך.
לאחרונה ערכו לי בדיקות לקרישת הדם:
אנטי קרדיוליפין IGG היה בתחום הנורמה
אך אנטי קרדיוליפין IGM היה גבוה מהנורמה בשתי בדיקות שנלקחו בהפרש של חודשיים (הנורמה 0-6.9 והבדיקות שלי הראו 13.3 ו- 8.1).
בדיקת LAC בתחום הנורמה כמו גם בדיקת PT-INR.
שאלותי הן:
1. האם תוצאות אלו מצביעות על בעיה בקרישיות הדם
2. האם התוצאות מחזקות או מחלישות את ההשערה של לופוס?
תודה רבה!
|מלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלי שלום
ד''ר ג'יזל גודארד10/01/2011האבחנה של זאבת מתבססת על תלונות/ממצאים בבדיקה גופנית יחד עם בדיקות דם.
אם נסתכל רק על בדיקות דם אז השילוב של ANA מוגבר, רמה גבוה של נוגדנים ל-DNA, ורמה מוגברת של נוגדנים לקרדיוליפין רומז על אבחנה של זאבת/לופוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר גודארד
מלי10/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחהיעל10/01/2011
שלום.האים פריחה שמופיעה לחולי לופוס על הפנים שנקראת פריחת פרפר נשארת לתמיד על הפנים או שהיא חולפת עים טיפול ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל שלום
ד''ר ג'יזל גודארד10/01/2011תפרחת הפרפר יכולה להיעלם עם הטיפול ולא ישאר כל סימן.
תפרחת אחרת בלופוס מסוג דיסקואידי משאיר צלקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום. שאלהגרייס08/01/2011
רציתי לשאול אם יש קשר בין מצב הראייה שלי שבזמן האחרון יש מן ריצוד לפני שאני מתפקסת על משהו וזה מאד מפריע לי ורציתי לדעת אם זה קשור ללופוס ומעיד על היתדרדרות במצבי (נוטלת פלקנל ומתוטרטקסט)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום. שאלה - ד"ר מולד
ד''ר יאיר מולד08/01/2011התרופה פלקווניל עלולה במקרים נדירים לגרום למשקעים ברשתית. לכן מומלץ מעקב תקופתי של רופא עיניים כולל בדיקת שדה ראיה מקולרי באור אדום-לבן.
התלונה שלך כפי שאת מתארת נשמעת לא ספציפית לפלקווניל. ממליץ לפנות לבדיקת רופא עיניים כולל שדה הראיה הנ"ל.
מטוטרקסט לא גורם לתופעות לוואי בעיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשר בין לב ודלקת פרקיםdanusha06/01/2011
1952 שרתתי בנחל קיבלתי דלקת פרקים.2 דברים קרו כבר אז:קיבלתי הרבה אספירין והוגבלתי ל6 שעות עבודה בגלל הסכנה לפגיעה בלב.במקום אספירין יש תרופות חדשות,אבל הקשר ללב היה ידוע כבר אז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקשר בין לב ודלקת פרקים - ד"ר מולד
ד''ר יאיר מולד07/01/2011דלקת מפרקים שיגרונית (שיגרון, Rheumatic fever) נגרמת כסיבוך של דלקת גרון הנגרמת מחיידק הסטרפטוקוקוס. אחד הסיבוכים של שיגרון הוא פגיעה בלב, במיוחד במסתמים של הלב. אם לכך הכוונה, התשובה לשאלתך ברורה. מחלות ראומטיות נוספות, אוטואימוניות, לדוגמא זאבת לופוס, עלולות גם כן לגרום לפגיעות מצורות שונות בלב, בדרך כלל ניתן להבדילן ממעורבות הלב בשיגרון.
לא ברורה לי שאלתך, אלא אם רצית במידע כללי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופוסמירב04/01/2011
שלום,
רציתי לדעת עם dna שלי יצא גבוה מאוד 300 וana חיובי זה רק הבדיקות שקובעות שיש לי לופוס או שיש עוד בדיקות כדי לאשר בודאות שזה לופוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לופוס - ד"ר מולד
ד''ר יאיר מולד05/01/2011ראשית, האבחנה של לופוס נקבעת על סמך צרוף תסמינים קליניים (כגון דלקת מפרקים, תפרחת פרפר בפנים" דלקת קרום הלב או הריאות, דלקת בכליות ועדו') ובדיקות מעבדה ספציפיות ללופוס, כגון ANA ואנטי DNA.
הבדיקות הנוספות המומלצות הן anti Sm, Ro, La, RNP, cardiolipin, beta2 glycoprotein, Lupus anticoagulant, C3 C4
מציע להיוועץ עם ריאומטולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת מפרקיםשירה04/01/2011
שלום, כיום אני בת 21 ומגיל שנתיים התפרצה לי דלקת הפרקים.
לאחר כמה שנים הגיע מחלת הפסוריאזיס ובתקופת הצבא הגיע דלקת בגיד. ב"ה הפסוריאזיס כמעט ואינו נראה והדלקת לא מטרידה במיוחד מלבד הקרסול. כואב לי לעמוד (אפילו קצת) לעשות תנועות מסויימות ואני מרגישה בגילי מוגבלת. הראומתולוגית שלי טוענת שדלקת הפרקים כבר עזבה את גופי והפסוריאזיס הוא זה שעושה לי את הבלאגן בגוף (למרות שב"ה שקט מאוד).
אני לא מסוגלת להשאר עם המצב הקיים, שום דבר מניסיונותיי לא מעביר את הכאבים בקרסול. הרופאים אומרים שאין מה לעשות עם זה.
האם כך הדבר? אין איך לרפא את הכאב?
מוכנה לנסות הכל... רק כדי שזה יעבור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר יאיר מולד05/01/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_דלקת_פרקים_ראומטולוגיה' id=link]דלקת פרקים, ראומטולוגיה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- במה מטפלת הרפואהדן04/01/2011
האם הרפואה מטפלת בגורם ואו בתוצאה
אני שמעתי שיש שיטות טיפוליות שנקראות רפואת תדרים שעובדות עם מערכת רפואית ממחשבת והן יכולות לדעת מה הגורם לבעיה ע"י סריקה של הגוף לפי השיטות המקובלות אולטראסאונד m.r.iהאדם שבנה את m.r.i הראשון בארץ גם בנה מיכשור רפואי בתחום זה שנקרא רפואת תדרים
אבקש לדעת למי יש ידע ואולי ניסיון להיכן לגשת
האם הד"ר יודעת על כך
תודה
דן
נ.ב. פשוט נימאס לי שהרופאים לא יודעים לתת תשובות
מעמיסים תרופות על תרופות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר יאיר מולד05/01/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_הומאופתיה' id=link]הומאופתיה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרון03/01/2011
אני בן 46 .
סובל מזה כשנתיים מתופעה מוזרה .
חום בגוף בלתי מוסבר דהיינו חום שבא והולך בגוף וכן תופעת תכיפות בשתן וכאב בלסת תחתונה השמאלית (בא והולך ) .
עשיתי כמעט את כל הבדיקות , בדיקות דם , צילומים ....
אשמח לקבל הסבר לתופעה שרופא משפחה לא יכול להסביר .
אוליי זו דלקת כלשהיא ? ואם כן כיצד אני יודע ?
אשמח לכל תגובה בענייו כי זה משגע אותי ולא נותן לי מנוח .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר יאיר מולד05/01/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_משפחה' id=link]רפואת משפחה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשודה בלופוסאפי02/01/2011
שלום לד"ר,
בת 37, כירורג כף יד אישר התחלה של ארטריטיס יד ימין (באגודל) לפני כשלושה חודשים.נשלחתי גם לבדיקות דם ואלו התוצאות:
ANTI DS DNA POSITIVE (29 IU
ANTI SCL -70 NEGATIVE
CARDOLIP IGM חיובי
חיובי ANA
ראומטולוג נתן לי פלקווניל וביקש לחזור בעוד כ-3 חודשים לבדוק השפעה. לא לקחתי את הכדורים מכיוון שנכנסתי להריון (כרגע בשבוע ה- 9). נשאלת השאלה האם אני "חשודה" כחולת לופוס? רופאת הנשים המטפלת בי "סימנה" אותי כהריון בסיכון גבוה. האומנם? אציין כי למעט כאבים במפרק האגודל והברכיים (עוד לפני ההריונות) ,אין סימנים שיכולים להעיד על לופוס ...לא תפרחות למיניהן וכו'. האם יש טעם להלחץ?
אשמח לתשובתכם המהירה,אפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשודה בלופוס - ד"ר מולד
ד''ר יאיר מולד02/01/2011הממצאים הנ"ל מחשידים להתחלת זאבת. ממליץ לפנות לריאומטולוג להמשך ברור והתחלת טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחת פרפר ולופוסמיכל29/12/2010
שלום,
שמי מיכל אני בת 29 ב 20.09 ילדתי בניתוח קיסרי כחודש- חודש וחצי לאחר מכן הופיעה לי פריחת פרפר בפנים - לפי הגדרת הרופאה. הרופאה העלתה חשד לופוס עשיתי בדיקות דם עוד בזמן הפריחה בדיקת C3 i C4 וכן ANa יצאו תקינות - חזרתי עליהן 3 פעמים. הפריחה נעלמה תוך מספר ימים- יש לציין כי לאחר הניתוח קיבלתי אופטלגין שהשפיע עליי לא טוב וגרם לי לטשטוש ותשישות- האם יש קשר?
הבדיקה החריגה היא שקיעת דם שהייתה 80' 78' 45' והיום 82 וכן כדוריות דם לבנות שבהתחלה היו בטווח נורמה אחר ירדו ושוב חזרו לנורמה והיום בבדיקה הופיעה 5.
אני מאוד מודאגת.
האם יכול להיות לופוס במצב כזה?
האם יכול להיות שזהו רק צירוף מקרים?
עליי לציין שמאז שהרופאה ה עלתה את החדש התלחתי לשים לב לכל מיחוש או כאב בידיים וברגליים אך יכול להיות שזה רק פסיכוסומטי סך הכל התפקוד שלי מצויין. אני מטפלת בילדיי אינני עיפה באופן מיוחד ובאופן כללי מרגישה די טוב.
אשמח לתושבה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחת פרפר ולופוס - ד"ר מולד
ד''ר יאיר מולד29/12/2010ראשית, מזל טוב. שנית, אמנם תפרחת אדומה על הלחיים וגשר האף מתאימה לתפרחת פרפר בלופוס, אך יש מחלות עור היכולות לגרום לתפרחת דומה כמו רוזצאה. לכן ממליץ ךהתייעץ עם רופא עור. אבל, יתכן ובאמת היתה תפרחת פרפר כחלק מלופוס. הירידה בספירת הדם הלבנה עשויה לרמוז על לופוס. מציע שהרופאה תשלח שוב בדיקת ANA אך לדרוש מהמעבדה שהבדיקה תבוצע בשיטה הנקראת אימונופלורוסנציה. אם התוצאה חיוביתף יש לפנות לריאומטולוג ולהשלים הברור ללופוס ולשקול התחלת טיפול תרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מיכל30/12/2010ראשית תודה על התגובה המהירה.
במידה ואכן מדובר בלופוס עד כמה הדבר עשוי לפגוע בתפקוד שלי- בכל זאת יש לי 3 ילדים קטנים בבית ואני מאוד חוששת.
האם הטיפול התרופתי הקיים יעיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד''ר יאיר מולד01/01/2011זאבת (לופוס) היא מחלה רב-מערכתית, בעלת ביטויים שונים, שלא בהכרח יופיעו בכל חולה. גשי לראומטולוג לברר תחילה אם יש לך לופוס. אם כן, יש טיפולים יעילים למחלה, וחלק גדול מהלוקים בלופוס מנהלים אורח חיים רגיל. בהצלחה ובריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח תוצאות בדיקותליטל29/12/2010
שלום רב,
רופא עור (מקופ"ח כללית) שלח אותי למס' בדיקות עקב תלונה שלי על נשירת שיער (אני בחורה בת 26, לאחר ירידה במשקל של 24 ק"ג, כרגע במשקל תקין)
תוצאות :
ANTINUCLEAR Ab_(ANA) - שלילי
DNA (ds) Ab Borderline 5.0 IU/ml - מה זה אומר? יש חשד ללופוס?
תוצאות חריגות נוספות:
TRANSFERRIN: 375 כלומר: מעל הנורמה.
MCHC:32.9 - כלומר מתחת לנורמה
TSH:4.47 - כלומר-מעל הנורמה
מה אפשר להסיק מהבדיקות?
יש לציין שגם הבי-12 והברזל ירדו יחסית לבדיקות דם שעשיתי לפני 3 חודשים..תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח תוצאות בדיקות - ד"ר מולד
ד''ר יאיר מולד29/12/2010מציע שהרופא יחזור על בדיקת ANAבשיטה הנקראת אימונופלורוסנציה וכן לחזור על אנטי DNA. בעיקרון, לא יתכן אנטי DNA חיובי אם ANAשלילי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפניה לראומטלוגא29/12/2010
שלום,
עברתי 2 הפלות טבעיות הרופא רשם לי בדיקות דם ואחריהן אמר לפנות לראומטולוג.
התוצאות החריגות מראות על mpv =12.9
cardiolip.igm = positiv 8.37' antids dna borderline =9
מה כל זה אומר, מה יש לי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפניה לראומטלוג - תגובה
ד''ר יאיר מולד29/12/2010נמצאו אצלך נוגדנים השייכים לקבוצת בדיקות הנקראת APLA. אלו נוגדנים הקשורים במצב של קרישיות יתר של הדם, המהווה סיבה שכיחה להפלות חוזרות. מציע לפנות לריאומטולוג כדי להשלים הבדיקותל- APLA וכן לשלול לופוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?