פורום זאבת, לופוס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • האם ניתן לתת אבחנה עקב הבדיקות החרי
    רותי
    27/06/2011

    בשבוע 24 נאלצתי לעבור גרידה עקב התפתחות רעלת הריון קשה+תסמונת הלפ ועיכוב בגדילת עובר.כעת נשלחתי לבירור מעמיק.להלן הממצאים:

    קרישה
    PT (Seconds) | Sec. |
    (
    8.4 *
    10.7 )
    11.3
    |

    I.N.R | |
    *
    1
    |

    PTT | sec. |
    (
    *
    27.5 )
    30.6
    |

    Cardiolipin IgG Ab | GPL U/ml |
    (
    0 *
    8.6 )
    10
    |

    Cardiolipin IgM Ab | MPL U/ml |
    (
    0 )
    7 *
    40.6
    |

    Beta 2 Glycoprotein 1 IgG | U/ml |
    (
    0 )
    5 *
    5.9
    |

    Beta 2 Glycoprotein 1 IgM | U/ml |
    (
    0 )
    5 *
    40.6
    |

    אימונולוגיה
    DNA ds Ab | |
    NEGATIVE
    |

    Antinuclear Ab Adults | |
    (
    0 )
    1 *
    5.1
    |

    Rheumatoid Factor Quantit | IU/ml |
    (
    0 *
    5 )
    14
    |

    Complement-C3 | mg/dl |
    *
    63.4 (
    85 )
    180 *
    15.5 )
    40
    |
    שאלותי הן:1.מתי אוכל להרות(כעת אני 3 חודשים אחרי)?
    2האם יש לי בעיה שניתנת לריפוי?
    3.האם אני צריכה לקבל טיפול ללא שום קשר להריון עתידי.
    תודה


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • האם ניתן לתת אבחנה עקב הבדיקות החרי - תגובה

    ד''ר יאיר מולד
    29/06/2011

    ראי תשובתי

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • מצרפת שוב את הבידקות, מסיבה טכנית

    רותי
    27/06/2011

    כך גם אציין כי רמת הטסיות נמוכה מהנורמה -(רק 115)
    קרישה
    | PT (Seconds) | 10.7 | Sec. |
    8.4 (----------------*-----) 11.3
    |
    | I.N.R | 1 | | |
    | השירק ידגונ ילפוטמב,בל םישל אנ |
    | האצותל סחיתהל שי ןידמוק גוסמ |
    | .דבלב INR יכרעב |
    | PTT | 27.5 | sec. |
    21.6 (-------------*--------) 30.6
    |
    | טנגאיר םע תעצובמ וז הקידב |
    | תוחכונל שיגר וניאש |
    | .Lupus Anticoagulant |
    | Cardiolipin IgG Ab | 8.6 | GPL U/ml |
    0 (------------------*---) 10
    |
    | Cardiolipin IgM Ab | 40.6 | MPL U/ml |
    0 (----------------------)* 7
    |
    | Beta 2 Glycoprotein 1 IgG | 5.9 | U/ml |
    0 (----------------------)* 5
    |
    | :סוחיי יכרע |
    | Negative: 5 U/ml - מ ןטק |
    | Borderline: 5 - 8 U/ml |
    | Beta 2 Glycoprotein 1 IgM | 40.6 | U/ml |
    0 (----------------------)* 5
    |
    | :סוחיי יכרע |
    | Negative: 5 U/ml - מ ןטק |
    | Borderline: 5 - 8 U/ml |
    אימונולוגיה
    | DNA ds Ab | NEGATIVE | | |
    | Antinuclear Ab Adults | 5.1 | |
    0 (----------------------)* 1
    |
    | :סוחי יכרע |
    | :סוחי יכרע |
    | 1-מ ןטק :ילילש |
    | 1-מ ןטק :ילילש |
    | 1 - 1.2 :ילובג |
    | 1 - 1.2 :ילובג |
    | Rheumatoid Factor Quantit | 5 | IU/ml |
    0 (-------*--------------) 14
    |
    | תטיש התנוש 15.5.06-מ לחה |
    | יכרעב יונישל בל םיש .הקידבה |
    | .סוחיה |
    | Complement-C3 | 63.4 | mg/dl |
    85 *(----------------------) 180
    |
    | Complement-C4 | 15.5 | mg/dl |
    10 (---*------------------) 40
    |

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ד"ר מולד

    ד''ר יאיר מולד
    29/06/2011

    לאור רעלת ההריון עם HELLP ונוגדנים חיוביים נגד קרדיוליפין ובטא-2-גליקופרוטאין בדמך, נראה בסבירות גבוהה שהסיבה לרעלת ההריון היא נוגדני APLA ושאת לוקה בתסמונת APLA.
    לאור חומרת הסיבוך בהריון הקודם, מומלץ מאד תחילה להיבדק ע"י ריאומטולוגאו מומחה לבעיות קרישת הדם לפני החלטה על הריון נוסף. בעיקרון, בהריון הבא עליך להיות מטופלת במשלב של זריות קלקסן וכדור אספירין.
    אגב, עקב APLA אסורלך להשתמש בגלולות למניעת הריון.
    צריך לחזור על בדיקות APLA כעבור 12 שבועות מהבדיקה הראשונה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תודה רבה!

    רותי
    30/06/2011

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שתי שאלות.
    רות
    29/06/2011

    שלום.האים בלפריטיס יכולה להופיע כתוצאה מSLE ?(כמחלה משנית ללופוס?) והאים בשיוגרן יש עליה של ALK PHOS? תודה.

    לקביעת תור
    סגירה
    שתי שאלות.

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שתי שאלות. - ד"ר מולד

    ד''ר יאיר מולד
    29/06/2011

    1. לא אופייני ושכיח בלופוס, יתכן עקב יובש בעיניים או אלרגיה
    2. פוספטזה בסיסית אינה חלק מהבדיקות בסיוגרן. אבל, לפעעמים קיימת מחלת כבד הנקרת PBC המלווה סיוגרן, ובה יש עלייה באנזימי כבד AL ו- GGT. אם כך, יש לבדוק נוגדנים נגד מיטוכודריה ולפנות ליעוץ מומחה למחלות כבד.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ANTI DS DNA בבדיקות קרישיות להריון.
    נונלה
    27/06/2011

    שלום רב,

    אני בשלבים להריון שני. בת 41 וחצי ובמסגרת טיפולי הפריון נשלחתי לבצע בדיקות קרישיות עקב שני הריונות כימיים (יש לי ילד קטן בן שנה+ מהריון ספונטני ותקין לחלוטין, כמו גם הלידה). הריון כימי אחד לפני הילד שנולד והשני לפני חודש וחצי (הבדיקות בוצעו 6 שבועות בדיוק אחרי תחילת הדימום).

    חלק מבדיקות הקרישיות הגיעו וחלק עדיין לא. מה שהגיע עד עכשיו נמצא תקין למעט הבדיקה שתוצאותיה להלן:
    ANA POSITIVE
    ANTI DS DNA 10.00 IU/ML ( 0.00- 5.00) (.........)*
    Positive
    ANTIRIBOSOMALP. <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI RNP <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI RNP-A <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI SM <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI SM/RNP <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI SCL-70 <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI RNP 68 <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI RO (SS-A) <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI LA (SS-B) <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI SS-A 52 <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI SS-A 60 <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI CHROMATIN <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI JO-1 <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI CENTROM .B 0.20 AI ( 0.00- 0.90) (.*.......)
    Negative
    בשיטה החדשה בודקת את כל 16 הפרמטרים הנ"ל במקביל ANA

    כפי שאני רואה, כל הפרמטרים יצאו תקינים ע"פ טבלת הייחוס, למעט הראשונה שיצאה חיובית ו-10, כאשר הטווח הוא בין 0-5.

    שאלותי:
    1. מה אומרת התוצאה הנ"ל? על מה היא יכולה לרמז? האם אני חולה במשהו?
    2. מה ההשפעה של תוצאה זו על הניסיונות להרות? האם זה יכול להסביר את ההריונות הכימיים וכשלונות הטיפולים?
    3. מה עליי לעשות עכשיו? למי לפנות על מנת לטפל במה שיש, אם צריך לטפל?

    אודה לעזרתכם. לחוצה מאוד, יש לי שאיבה מחר בבוקר ולא יודעת מה לעשות...

    תודה!


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • מודאגת שלום

    ד''ר ג'יזל גודארד
    27/06/2011

    שילוב של נוגדנים כנגד הגרעין (ANA) ונוגדנים כנגד דנ"א (DNA) ברמות גבוהות מצביע על חשד לזאבת/לופוס.
    אבחנה של מחלה לא נעשית על סמך בדיקות דם אלא ע"פ תלונות, ממצאים בבדיקה גופנית ועוד.
    אישה עם סיפור של הפלות חוזרות יכולה לסבול מתסמונת נוגדי פוספוליפידים (APS) שחלק מהן גם סובלות מזאבת/לופוס.
    נא לפנות לראומטולוג להמשך בירור/טיפול/מעקב.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • התשובה שלך מדאיגה אותי יותר...

    מודאגת
    27/06/2011

    לא הבנתי מתשובתך האם מתוצאת הבדיקות ששלחתי אתה אומר שיכול להיות שיש לי לופוס...
    האם התוצאות מראות על כך למרות שאין לי סימפטומים לפי מה שקראתי שהם?

    האם התוצאה היא רמה גבוהה?

    האם נטילה של DHEA ו-Q10 יכולה לשקף תוצאה חיובית?

    בבקשה תענה לי בשפה שאוכל להבין אותה ולהתמודד בצורה אופטימלית עם התשובה....

    תודה.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • מודאגת שלום

    ד''ר ג'יזל גודארד
    27/06/2011

    לא ברור לי למה לקחו לך את הבדיקות דם.
    בדיקות אלו לוקחים רק שחושדים במחלה של מערכת החיסון.הבדיקות הן של רמות של נוגדנים בדם.
    לבן אדם בריא אין רמה כלל של נוגדנים מסוג זה.
    לך יש שילוב של נוגדנים מסוג ANA ונוגדנים ל-DNA.
    ניתן למצוא את השילוב הזה בחולה הסובלת מזאבת/לופוס.
    יחד עם זה על מנת לאבחן או לקבוע שאדם סובל ממחלת לופוס- לא מספיק בדיקות דם, אלא צריך להיות תלונות וממצאים בבדיקה של הגוף.
    נא לפנות לראומטולוג- רופא שהמומחיות שלו זה מחלות מסוג זה.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • anticuler ab
    דליה
    26/06/2011

    בבדיקה האחרונה במכבי התוצאה היתה 10.3 כאשר 1 זה המינימום שאר התוצאות תקינות dna ds ab שלילי
    אני מקבלת םלקווניל ומטרוטוקסט לדלקת פרקים
    רופאת קופח החליטה היום שמדובר בלופוס ושאני צריכה אשפוז
    יש לציין שאני מרגישה חולשה בימים האחרונים ללא כל כאבים
    מה דעתכם?

    לקביעת תור
    סגירה
    anticuler ab

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • דליה שלום

    ד''ר ג'יזל גודארד
    26/06/2011

    ניתן למצוא בחולה לופוס : דלקת בפרקים, חולשה, ורמה גבוהה של ANA . טיפול בפלקווניל ומתוטרקסאט מקובל.
    אך זה לא מספיק.
    בדרך כלל סיבות לאשפוז כוללות פגיעה בכליות, מוח, לב, ריאות. או לסירוגין עדות לתהליך זיהומי.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ריפוי זרימת דם ברגל סוכרתית
    עדה
    23/06/2011

    לאבי יש סוכרת מאוזנת ע&quot;י אינסולין , יש לו בעיה בזרימת הדם ברגליים , דבר המקשה עליו את ההליכה , ההמלצה הגורפת הינה ניתוח פולשני , הנ&quot;ל מכניס ללחץ ולפחדים את אבא שלי ולכן האופציה של טיפול בתא לחץ המופיע כאן במאמר , נראה פחות מלחיץ ויותר מתון . שאלתי היא האם ניתן להפנות אותו לביצוע הבדיקה /טיפול וע&quot;י מי , כי הרופא המטפל ורופא המשפחה לא ממהרים לתת הפניה לנושא ודי מזלזלים באדם המבוגר לדעתי . אשמח לתגובתך . בתודה מראש עדה


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • עדה שלום

    ד''ר ג'יזל גודארד
    24/06/2011

    נא להפנות את השאלה שלך לפורום רפואה פנימית באתר BEOK.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • מה זה אומר?
    פנינה
    16/06/2011

    ANA NEGATIVE
    ANTI DS DNA NEGATIVE
    ANTIRIBOSOMALP. <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI RNP <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI RNP-A <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI SM <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI SM/RNP <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI SCL-70 <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI RNP 68 <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI RO (SS-A) <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI LA (SS-B) <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI SS-A 52 <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI SS-A 60 <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI CHROMATIN <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI JO-1 <0.2 ( 0.00- 0.90)
    ANTI CENTROM .B <0.2 ( 0.00- 0.90)

    לאחר איבחון בתלונותי הראומטולוג איבחן אותי כחולה בפיברומילגיה
    ושלח אותי לערוך את הבדיקה הנ"ל
    מה התוצאה אומרת?
    תודה מראש על התשובה

    לקביעת תור
    סגירה
    מה זה אומר?

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • פנינה שלום

    ד''ר ג'יזל גודארד
    17/06/2011

    נא להפנות את השאלה לפורום ראומטולוגיה באתר BEOK.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • עזרה בתוצאת בדיקת דם
    אתי
    14/06/2011

    שלום,רציתי לדעת מה אומרת התשובה של הבדיקה שעברתי. (עקב השמנה ללא סיבה, בעיות במחזור וכו').
    THYROGLOBULIN Ab תוצאה- 20.0> LU/ML טווח הנורמה 20.0>
    ANTI THYROID PEROXID תוצאה- 301.0 LU/ML טווח הנורמה 0.00-35.0

    אשמח ואודה לכם על תשובתכם.

    אתי

    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בתוצאת בדיקת דם

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אתי שלום

    ד''ר ג'יזל גודארד
    17/06/2011

    נא להפנות את השאלה לפורום ראומטולוגיה באתר BEOK.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • RE LAC
    רות
    07/06/2011

    שלום.נבדק LACואפלא פעמיים לפני קומדין והיה חיובי פעמיים ובטא -2 -גליקופרותאין היה שלילי ועכשיו אחרי קומדין הLAC חיובי גבוה התוצאה LAC-dRVVT-R ATIO 2.13 טווח ויחידות Ratio קטן מ-1.5ובטא -2-גליקופרותאין היה חיובי גבולי ואנטי קרדיוליפין IGM גבולי אני שואלת אים יש טיפול נוסף או שקומדין זה הטיפול והקומדין ימנע ממנו לקבל אוטם חוזר? צריך להמנע מפעילות מאומצת הוא יכול להמשיך באותה פעילות בגלל תשובות אלה ?למרות הקומדין שחשבתי שזה שומר עליו מפני אוטם. ידוע על טרשת עורקים חסימה של 40% בצינטור לב כללית אין תלונות מרגיש טוב. בעלי בן 70 התור לקרדיולוג ולראומטולוג עוד הרבה זמן לכן אני שואלת. תודה.

    לקביעת תור
    סגירה
    RE LAC

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • RE LAC - ד"ר מולד

    ד''ר יאיר מולד
    10/06/2011

    קומדין הוא הטיפול היחיד למקרה של פקקת (קריש דם) שמיוחס ל- APLA.
    קומדין מעכב את גורמי הקרישה בדם. אין לקומדין כל השפעה על התפתחות טרשת עורקים (הנגרמת עקב גורמים גנטיים, וגורמי סיכון: עישון, לחץ דם, שומנים גבוהים בדם, סכרת, השמנה, חוסר פעילות גופנית, גיל). לכן, עליו לקבל את הטיפול התרופתי המומלץ במקרה של טרשת עורקים ומחלת לב כלילית, למרות שבמקרה זה בגלל נטילת קומדין, אין הכרח להוסיף אספירין.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • האם עצב צווארי יכול לההרס לאחר 12 ש
    פאול ברקוביץ
    07/06/2011

    שלום ד"ר שמי פאול והייתי מעורב בתאונת דרכים בשנת 1994 (הייתי בן 31)בצילום רנטגן אשר נעשה במיון נמצא כי אין שברים אך נראו חבלות בחוליות c5-c7 כמו כן מכות בכתף ימין ומכות בגב תחתון .לאחר הצילומים הרופא אשר מפענח את הצילום כתב כי הבעיות הם ניווניות(בגיל 31 ?) השאלה:האם המכות/חבלות אשר נגרמו כתוצאה מהתאונה לא יכולות ליהיות הטריגר ?הרי מעבר לצילום רנטגן בזמנו לא היו אפשרויות אחרות.
    מאז התאונה היו לי לסרוגין כאבים בגב תחתון וכתף ימין והטיפול אשר קיבלתי היו כדורי ויאוקס,משחת וולטרן,פיזיוטרפיה אך בעיקר משככי כאבים.בשנת 2005 החלו אצלי בעיות קשות יותר כגון גרירת רגל שמאל ,כאבי תופת בגב תחתון צד שמאל ולאחר בדיקות נמצא כי יש לי בעיה של פריצת דיסק s1 l4-5 המליצו על ניתוח לקיבוע אך אני בכל זאת ניסיתי טיפולים אלטרנטיבים שונים ע"פ המלצות רופאים. ב, 2008 עברתי ניתוח פריצת דיסק ומאז אני רק סובל יותר ,אני גורר את שתי הרגליים גב תחתון הורג אותי כעבור שנה וחצי הופנתי ע"י ניורולוג לבדיקת mri צווארי ונמצא כי הבעיות שלי (השריפה ברגליים ,גרירת הרגליים וכאבי הגב הם כתוצאה ממיאלופטיה צווארית מ c2-c7 כאשר חוט העצבים נמצא מעוך ותפוס בין החוליות c5-c7 לשאלתי השניה :רופא אורטופד מצא קשר ישיר בין התאונה אשר עברתי (ע"פ החבלות במיקומן והמצאות חוט העצב בין החוליות הפגועות מאז התאונה,האם יש מישהו אשר אוכל לפנות אליו בנוסף לאישור המקרה?כיום יש לי בעיה עם הביטוח הלאומי היות והם מסתמכים על התשובה של הרופא אשר פיענח את הצילום ואמר כי מקום הפגיעה ניווני.
    אשמח לכל עצה והפניה .

    בברכה ותודה מראש פאול


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • העברת הודעה לפורום אחר

    ד''ר יאיר מולד
    07/06/2011

    לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אורטופדיה' id=link]אורטופדיה[/a].

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • LAC
    רות
    06/06/2011

    שלום.לבעלי תסמונת האנטי פוספולידים עים טרומבוציתופניה 100.000 מספר שנים לפני כ5 שנים עבר אוטם ולאחר שנבדק lac ופעמיים היה חיובי הוחלט על מתן קומדין.הוא חש בטוב.עכשיו הרופא נתן לבצע lac מאחר ולא נבדק מספר שנים. והיה גם חיובי.השאלה שלי בשביל מה בודקים אים ידוע על חיובי והאים יש איזה טיפול שזה לא יהיה חיובי?כי הרופא לא אמר כלום.בעלי בן 70ואין לו לופוס לפי כל הבדיקות וחש בטוב. תודה.

    לקביעת תור
    סגירה
    LAC

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • LAC - ד"ר מולד

    ד''ר יאיר מולד
    06/06/2011

    במקרה של מחלת לב כלילית (טרשת של עורקי הלב הכליליים) יש להבדיל בין המצב השכיח, במיוחד בבני 70, שהוא טרשת עורקים, לבין המצב הבלתי שכיח שנגרם עקב היווצרות קריש דם באחד או יותר מהעורקים הכליליים. לכאורה, בבן 70 עם מחלת לב כלילית, אין צורך לברר APLA, אך אני מניח שבשל הטרומבוציטופניה, הרופאים חשדו (בצדק) בנוגדני APLA וכך נמצא LAC חיובי.
    חשובה הרמה של LAC והאם נבדק לפני שהוחל קומדין, היות וקומדין עלול לשנות (כלפי מעלה או מטה) את תוצאת LAC, במיוחש אם היא היתה גבולית ולא גבוהה באופן מובהק. אבל, לאחר שנקבעה האבחנה של תסמונת APLA והוחל קומדין, הכלל הוא שלא מפסיקים קומדין. יתכן והסיבה לבדיקה החוזרת של LAC היא "פקפוק" באבחנה הראשונית או פשוט סקרנות רפואית של הרופא (לגיטימי). את זה תבררו עם הרופא ששלח הבדיקה. יש צורך לבדוק את הנוגדנים האחרים הכלולים ב- APLA, שהם נוגדנים נגד קרדיוליפין ונגד בטא-2-גליקופרוטאין. רמתם אינה מושפעת מקומדין.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • לופוס ו IVF
    יעלה
    06/06/2011

    שלום
    האם ניתן לעשות טיפולי IVF כשנוטלים MTX IM 20 MG ,פרדניזון 15 מ"ג ופלקווניל 400 מ"ג ( בהנחה שהבדיקות של הלופוס מראות על רגיעה?). לציין אין פגיעה כליתית כן יש פלאוריטיס ופריקרדיטיס קלים ביותר

    לקביעת תור
    סגירה
    לופוס ו IVF

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • לופוס ו IVF - ד"ר מולד

    ד''ר יאיר מולד
    06/06/2011

    1) הריון וטיפולי IVF עלולים לגרום להתלקחות/החמרה במחלת הזאבת. לכן, תחילה יש להיוועץ עם הריאומטולוג המטפל בך לגבי מצב מחלתך ולוודא שהמחלה אינה פעילה לפחות במשך 6 חדשים האחרונים.
    2) אסור להרות כאשר נוטלים מטוטרקסט! יש להפסיק מטוטרקסט 4 חדשים, לפחות, לפני טיפולי IVF או הריון.
    3) פלקווניל מותר בהריון ואף מומלץ שחולות לופוס ימשיכו ליטול פלקווניל בהריון, בגלל הסיכון המוגבר להתלקחות לופוס בהריון או לאחר הלידה.
    4) ככלל ,פרדניזון במינון נמוך מותר בהריון, למרות שיש בו סיכונים מיילדותיים כגון התפתחות סכרת, יתר לחץ דם הריוני או רעלת הריון. מינון של 15 מ"ג מצביע על פעילות מסוימת של מחלתך. ראי תשובה (1) לעיל.
    5) במידה ונוגדני APLA חיוביים אצלך, תיזדקקי לטיפול מונע קרישה עם זריקות קלקסן בזמן הטיפולים להשריית הביוץ. יש לברר זאת לפני התחלת הטיפולים.
    6) רצוי לבדוק לפני ההריון נוגדני אנטי RO, LA ו- APLA בדמך, כדי להיערך בהתאם למעקב וטיפול בזמן ההריון ובמשכב הלידה.
    בהצלחה.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ד"ר מולד -תודה רבה

    יעלה
    06/06/2011

    על התשובה המפורטת. חג שמח

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • בדיקות
    משה
    06/06/2011

    סרו-אימונו

    ANTISTREPTOLYSIN O 87 U/ml 0 230

    C-REACTVIEPROTEIN <0.08 mg/dI 0 .5

    RHEUMATOID FACTOR <11.30 IU/ml 0 15

    *ANTINUCLEAR AB Negative

    DNA )ds) ab 3.0 IU/ml 0 6

    COMPLEMENT C3 103 mg/dl 90 180

    COMPLEMENT C4 17 mg/dl 10 40

    HEPATITIS Bs Ag - negative

    HEPATITIS bclgm - negative

    HEPATITIS Bs Ab -0.23- negative miu/ml

    HEPATITIS Be ab - negative

    HEPATITIS bc ab tot, - negative

    tsh-5.51 t4-free19.5

    lg-total 1200.9H

    האם זה קשור לוירוס או לאיידס

    האם יש הסבר לזה בבקשה אני לחוץ עם זה לאן לפנות ?

    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • העברת הודעה לפורום אחר

    ד''ר יאיר מולד
    06/06/2011

    לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_בדיקות_רפואיות_בדיקות_דם' id=link]בדיקות רפואיות, בדיקות דם[/a].

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • דלקת פרקים וסכרת
    אסיה
    03/06/2011

    שלום רב אני בת 36 מטופלת במשאבת אינסולין וחולת סכרת מגיל 10 לפני מספר שנים התחילו כאבי פרקים גם נותחתי בכתף בכדי לנקות את הדלקת .בזמן האחרון התחילה החמרה בכאבי הפרקים וראומטולוג קבע לאחר בירור שזאת דלקת פרקים שקיעת הדם לא יורדת מ60 בשנה האחרונה התחלתי טיפול בהתחלה עם כולכצין לאחר עם פלקווניל בשילוב כולכיצין וכשזה לא עזר עברתי למתרוטקסט התחלתי במינון של 4 כדורים והעלתי את המינון ל6 כדורים אך גם זה לא עזר שקיעת הדם לא יורדת וגם רמת הכאב עולה לאחר יעוץ עם הרופא הוחלט לעבור לתרופת אקטמרה טיפול ביולוגי אבל לאחר בירור על התרופה (מידע באינטרנט )הבנתי שהתרופה לא נכונה לחולי סכרת .שאלתי היא כזאת מה קורה אם לא מטפלים בדלקת ומשאירים אותה ככה ?מה הסיבוכים שאפשר לצפות להם ?ומה התרופה הביולוגית המומלצת ביותר אם הכי פחות תופעות לוואי ?(יש לציין שכולסטרול שלי גובה )אני מאוד פוחדת מתפעות הלוואי של התרופה כל מידע שתוכל לנדב לי על תופעות הלוואי אשמח לקבל תודה ושבת שלום

    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת פרקים וסכרת

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • העברת הודעה לפורום אחר

    ד''ר יאיר מולד
    03/06/2011

    לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_דלקת_פרקים_ראומטולוגיה' id=link]דלקת פרקים, ראומטולוגיה[/a].

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • לופוס ומריחואנה
    אורטל
    02/06/2011

    שלום,
    רציתי לדעת האם עישון מריחואנה אצל חולי לופוס משפיעה שונה מאשר אצל אדם רגיל והאם זה יכול לעורר את המחלה?
    תודה.

    לקביעת תור
    סגירה
    לופוס ומריחואנה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אורטל שלום

    ד''ר ג'יזל גודארד
    03/06/2011

    עישון מזיק לחולי לופוס.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • בדיקת דם
    אשר
    24/05/2011

    ביצעתי בדיקת דם בבית חולים בילינסון מסוג HIV 1,2 AB's (ELISA) והתוצאה הייתה שלילי, היה כתוב למטה "תוצאה זו מתאימה למצב הנבדק לפני כחודשיים".
    האם אתם יכולים לסבר מה המשמעות של המילה ab's?

    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת דם

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אשר שלום

    ד''ר ג'יזל גודארד
    24/05/2011

    נוגדנים

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • העברת הודעה לפורום אחר

    ד''ר יאיר מולד
    27/05/2011

    לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_איידס_HIV' id=link]איידס, HIV[/a].

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה
